ΟΛΑ ΜΕΣΑ



Προχθές έγινε το «παιχνίδι» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ομάδα με σήμα την προβατοτροφή. Δύο σκέλη θα απασχολήσουν το άρθρο. Το ένα έχει να κάνει με το αγωνιστικό και τα συνακόλουθα και το άλλο έχει να κάνει με τα όσα είδαμε πάλι στη Λεωφόρο από τις γυναικούλες της Θύρας 13.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, αυτό που είδαμε για άλλη μία φορά, αλλά που για πρώτη ίσως φορά κάποιοι το συνειδητοποιήσαμε επιτέλους, είναι ότι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός απέχουν ελάχιστα αυτή τη στιγμή σε αγωνιστικό επίπεδο. Όχι ότι ο Παναθηναϊκός έκανε βήματα προόδου από πέρυσι. Ίδια ομάδα είναι και μάλλον χειρότερη. Μία ομάδα που παίρνει δύναμη από τις καφρίλες της Λεωφόρου σε όλα τα παιχνίδια σχεδόν, μία ομάδα που δεν μπόρεσε να νικήσει την Εστορίλ, μία ομάδα που σε καμία περίπτωση δεν έχει απέναντί της τη διαιτησία… Αυτή την ομάδα πλησίασε ο Ολυμπιακός φέτος. Τις πταίει; Πολλά και πολλοί. 

Πρώτα απ’ όλα, ο πρόεδρος της ομάδας. Δύο βασικά πράγματα οφείλει να κάνει ο πρόεδρος της ομάδας, πέρα από διάφορα άλλα επιμέρους. Αρχικά, να στελεχώσει το προπονητικό σύνολο με άξιους προπονητές, γυμναστές κ.λπ. Κατά δεύτερον, να δώσει την άνεση, το χρήμα και την τεχνογνωσία, ώστε να διεκπεραιώνονται επιτυχώς οι μεταγραφικές υποθέσεις της ομάδας, κατά βάση το καλοκαίρι. Τι από τα δύο έγιναν το καλοκαίρι; Όσον αφορά το πρώτο σκέλος, ο προπονητής παρέμεινε, πλαισιωμένος, μέσα σ’ άλλους,  από δύο ανθρώπους που είναι συνυπεύθυνοι για τα μεταγραφικά της ομάδας, τον Ισά και τον Καρεμπέ. Ο ρόλος των δύο είναι να προτείνουν παίχτες στην ομάδα και, αν εγκριθούν από τον προπονητή, να αγοράζονται. Το καλοκαίρι πάρθηκαν κάποιοι παίχτες, για τους οποίους σήμερα ψάχνουμε να βρούμε ποιος τους ήθελε. Αυτό είναι το λιγότερο, διότι για τους περισσότερους ξέρουμε ποιος επέμενε να αγοραστούν. Έγιναν πολλές αποτυχημένες μεταγραφές, αλλά και αυτό είναι το λιγότερο. Το χειρότερο είναι ότι οι αποτυχημένες μεταγραφές ΕΠΡΕΠΕ να συνεχίσουν να παίζουν, ασχέτως απόδοσης. Και έγινε η αιτία απομάκρυνσης του Μίτσελ. Υπό αυτές τις συνθήκες, όλοι οι προπονητές, συμπεριλαμβανομένου και του Περέιρα, έχουν ημερομηνία λήξης. Τέλος πάντων, ο Μίτσελ έφυγε και το κεφάλαιο αυτό έκλεισε. Ωστόσο, οι συνέπειες τώρα φανερώνονται. Όταν διατυμπανίζαμε, πριν από λίγο καιρό, ότι είναι λάθος η απομάκρυνσή του, αυτό φοβόμασταν. Ότι η ομάδα θα το πληρώσει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ήδη το πλήρωσε μέχρι τώρα, ευτυχώς όχι ακόμα σε βαθμό καταστροφικό και τελεσίδικο, αφού είμαστε ακόμα μέσα και στους τρεις στόχους. Συμπερασματικά, μπορούμε να πούμε ότι οι επιλογές διοίκησης στο συγκεκριμένο κομμάτι απέτυχαν πλήρως. Και επειδή κριτική δίχως πρόταση δεν είναι κριτική, θα πρότεινα κάποια πράγματα από τη δική μου οπτική γωνία, η οποία μπορεί να είναι και λαθεμένη. Η διοίκηση όφειλε να στηρίξει τον Μίτσελ το καλοκαίρι, τοποθετώντας ανθρώπους δίπλα του που να τους έχει επιλέξει ο ίδιος ο Μίτσελ, όχι τον Ισά και τον Καρεμπέ δηλαδή. Ανθρώπους που να δουλεύουν εν πλήρη σύμπνοια με τον Μίτσελ και κυρίως ανθρώπους που να έχουν την κατάλληλη τεχνογνωσία για να προσφέρουν. Όχι ανθρώπους που μπαίνουν στην ΠΑΕ τιμής ένεκεν για την παρουσία τους στην ομάδα παλαιότερα. Δηλαδή, επειδή έπαιξε κάποτες ο Καρεμπέ και ο Κοβάσεβιτς στον Ολυμπιακό, πρέπει να δουλέψουν και να μάθουν στις πλάτες του Θρύλου; Τι προϋπηρεσία είχαν για να προσληφθούν; Ποια τα προσόντα τους; Ελεημοσύνες κάνουμε; Ή είσαι σοβαρή ομάδα ή κάνεις χάρες δεξιά κι αριστερά. 

Υπάρχει και το δεύτερο σκέλος, αυτό της στελέχωσης των παιχτών. Αγοράστηκαν παίχτες που κόστισαν εν συνόλω 23.180.000 ευρώ. Άρα, δεν μπορεί να πει κάποιος ότι λεφτά δε δόθηκαν. Η ένσταση από πολλούς έχει να κάνει με το ότι τα έσοδα από τις μεταγραφές είναι περισσότερα και θα έπρεπε να δαπανηθούν. Όλα αυτά έχουν απαντηθεί εδώ μέσα και δε θα επανέλθω τώρα. Εγώ θα σταθώ στα σπαταλημένα λεφτά. Αναλυτικά: 5.000.000 ευρώ για Κασάμι. Ναι μεν ο Κασάμι είναι ένας κρίσιμος παίχτης, αλλά η απόδοση του παίχτη δε δικαιολογεί το ποσό. 3.380.000 ευρώ για τον Μπενίτες. Είναι στην ουσία ο δεύτερος θεωρητικά επιθετικός πίσω από τον Μήτρογλου. Το κρατάμε αυτό για παρακάτω. Τα λεφτά αυτά μέχρι τώρα είναι πεταμένα στα σκουπίδια, με τη μικρότερη ευθύνη να βαραίνει τον παίχτη. 2.000.000 κόστισαν έκαστος ο Ντουρμάζ και ο Μποτία. Αναμφίβολα είναι λεφτά που δεν «έπιασαν». Γρήγορα-γρήγορα, ένα ποσό 12.380.000 ευρώ δεν έχει μεγάλο αντίκρισμα στο αγωνιστικό κομμάτι. Δεν είναι αποτυχία αυτό; Και επειδή οι ευθύνες στους Ισά-Καρεμπέ δόθηκαν παραπάνω, θα πω ότι και ο Μίτσελ είναι υπεύθυνος, καθώς ο Ντουρμάζ, ο Μποτία και ο Μπενίτες είναι καθαρά δικές του επιλογές. Δίχως προσωπική διάθεση να «κάψω» τους παίχτες εν μέσω της σεζόν, ξεκαθαρίζω ότι κρίνω με τα ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ και εύχομαι οι παίχτες να πιάσουν και να μείνουν χρόνια στο λιμάνι. Συμπερασματικά, λέω ότι ο Μαρινάκης δεν άφησε την ομάδα αστελέχωτη. Έδωσε τα λεφτά και έκανε αυτό που έπρεπε. Οι αποτυχημένες μεταγραφές δεν έχουν να κάνουν με τα λεφτά του προέδρου, τα οποία ξαναλέω ότι δόθηκαν. Κάποιοι θεωρούν ότι ο Μαρινάκης έπρεπε να δώσει περισσότερα λεφτά το καλοκαίρι ή τουλάχιστον να διορθώσει τα κακώς κείμενα τον Ιανουάριο. Εγώ υποστήριζα ότι καλώς ο Μαρινάκης έκανε κράτη, γιατί θεωρούσα ότι είναι ευκαιρία τώρα που οι άλλοι συνδιεκδικητές του τίτλου είναι σε χαμηλό επίπεδο να μπορέσουμε να μειώσουμε όσο μπορούμε τα χρέη της Π.Α.Ε. Τώρα τείνω να αναθεωρήσω γιατί βλέπω ότι το επίπεδο των παιχτών είναι πιο χαμηλό απ’ όσο πίστευα. Αλλά αυτό το λέω εκ των υστέρων, άρα τσάμπα μάγκας κι εγώ. 

Αφού αποδόθηκαν οι ευθύνες στον πρόεδρο, θα κριθούν και οι άλλοι. Ο Μίτσελ επέλεξε λάθος ποδοσφαιριστές. Αν δούμε τις απώλειες του καλοκαιριού, θα καταλάβουμε ότι αυτή που ήταν μεγαλύτερη αφορούσε τον Μανωλά. Η θέση του σέντερ μπακ έμεινε κενή και συν τοις άλλοις, είχαμε να αντιπαλέψουμε τον ήδη γνωστό τραυματισμό του Σιόβα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ξέραμε, δηλαδή, ότι χρειαζόμασταν ενίσχυση στη θέση του κεντρικού αμυντικού. Το ποσό που δαπανήθηκε για τη θέση ήταν 2.000.000 ευρώ σε σύνολο 23.180.000 ευρώ. Δεν είναι λάθος ο σχεδιασμός; Δόθηκαν 5.000.000 για έναν παίχτη της μεσαίας γραμμής, όταν αυτά τα λεφτά έπρεπε να δοθούν για τη θέση του σέντερ μπακ. Ίσως και παραπάνω έπρεπε να δοθούν. Εγώ, να πω την αλήθεια, βρίσκω υπεραριθμία στο κέντρο. Και πλεονασμό την αγορά και του Μιλιβόγεβιτς και του Κασάμι, συν την παραμονή Ντινγκά και την προσθήκη του νέου Μπουχαλάκη. Βάλε και τον Μανιάτη, βάλε και τον πασπαρτού Φουστέρ. Παρ’ ό,τι οι δύο παίχτες είναι πολύ καλοί (Μιλι-Κασάμι). Σαν ποσότητα με χάλασε. Έπρεπε να δοθεί βάρος στην άμυνα. Ε, αυτό δεν έγινε. Κάτι παρεμφερές έγινε και στην επίθεση. Δόθηκαν στο σύνολο 7.000.000 ευρώ για να έρθουν ο Μπενίτες με αγορά και ο Μήτρογλου με δανεισμό. Με αποτέλεσμα να παίζει ο ένας και ο άλλος να κοιτάει. Θεωρώ ότι έπρεπε να δοθεί ένα ποσό της τάξης των 6-7 εκ. ευρώ σε έναν επιθετικό, να μείνει ο Σαβιόλα, να στηριχθεί ο Διαμαντάκος και αν έκρινε σκόπιμο ο προπονητής, να παίρναμε ακόμα έναν επιθετικό νεαρό και ελπιδοφόρο. Λάθος ξόδεμα κι εδώ. Αυτά βρίσκω σαν βασικά λάθη του Μίτσελ. Δεν πιάνω καν τα άκρα της μεσαίας γραμμής, γιατί θα γίνω καυστικός και τώρα θα είναι λάθος. Όμως, προκαταβολικά λέω ότι, οι ευθύνες του Μίτσελ μπορεί να μεγαλώσουν όταν τελειώσει η σεζόν και η υπάρχει μεγαλύτερη άνεση να πούμε αυτά που σκεφτόμαστε για τους παίχτες μας. Ο Αφελλάι είναι ήδη αποδιοπομπαίος τράγος και αυτός δεν είναι ευθύνη του Μίτσελ… Δεν σχολιάζω κάτι άλλο για τον συγκεκριμένο παίχτη. 

Επιπλέον, υπάρχουν και πολλά άλλα στοιχεία, πέρα από τα βασικά λάθη που ανέφερα παραπάνω, που αποτελούν τροχοπέδη στην επιτυχία της ομάδας. Ο τραυματισμός παιχτών φέτος ήταν μεγάλος ποσοτικά. Ο Φουστέρ δεν μπόρεσε να συμμετέχει φέτος και αυτό είναι ένα από τα ΚΛΕΙΔΙΑ της αποτυχίας. Μεγάλη και πολύπλευρη απώλεια ο Ισπανός Φουστεράκος. Μεγάλη απώλεια και ο Σιόβας, όπως και μεγάλο πλήγμα έχουμε τώρα που ο Σιόβας είναι σε κακή κατάσταση λόγω του τραυματισμού που είχε. Βεβαίως, άλλος Σιόβας θα ήταν αν είχε δίπλα του έναν παίχτη όπως ο Μανωλάς, έναν αμυντικό γρήγορο. Συν αυτώ, η ομάδα ταλαιπωρείται από τα συνεχή παιχνίδια. Θα μου πεις, κάθε χρόνο έτσι είναι ο Ολυμπιακός. Ναι, αλλά φέτος είχαμε δύο αναβολές αγωνιστικής που επηρέασαν απόλυτα και ξεκάθαρα την ομάδα. Φέτος είχαμε και την αγωνιστική απραξία των άλλων δύο άμεσων διεκδικητών του τίτλου. Και από την Ευρώπη αποκλεισμένοι και από το κύπελλο. Μια χαρά τους έκατσε. 

Πάμε και στα της Λεωφόρου. Τι να πρωτοπούμε; Πάμε από τα δικά μας πρώτα. Ο Μαρινάκης πήγε στη Λεωφόρο και με νόμιμο τρόπο απαίτησε να κάτσει στον πάγκο της ομάδας, με σκοπό να ηγηθεί της αποστολής και να προστατέψει συμβολικά τους παίχτες με την παρουσία του. Είναι μία καλή κίνηση, που βλέπουμε να καθιερώνεται. Τα κρωξίματα του Αλαφούζου και των λοιπών πράσινων παπαγάλων περί πρόκλησης του Μαρινάκη είναι για τα πανηγύρια. Μόλις την προηγούμενη αγωνιστική ο Αλαφούζος έκανε ακριβώς το ίδιο στο «Γεντί Κουλέ». Σε παρεμφερές κλίμα -προ αγώνα- δηλαδή. Πάλι αμνησία, ρε τσάτσοι; Πάλι επιλεκτική μνήμη; Ο Μαρινάκης έκανε αυτό που έπρεπε και από ‘μένα έχει χίλια μπράβο γι’ αυτό.

Ο Περέιρα κατηγορείται κι αυτός για πρόκληση. Αρχικά να πω ότι η κίνηση του Περέιρα δεν έγινε εκ του πονηρού, προσχεδιασμένα, αλλά έγινε επειδή αυτό κάνει πάντα. Είναι ένα είδος θρησκοληψίας του Πορτογάλου, όπως μας ενημερώνει και ο Λεμονίδης http://www.redplanet.gr/podosfairo/to-ekane-kai-sto-kievo.3322177.html. Άρα, δράκος δεν υπάρχει. Ο Περέιρα έκανε το ίδιο και στο Κίεβο και στην Τούμπα. Το κάνει παντού. Πάει αυτό. Κατευθυνόμενος στο τέρμα του γηπέδου, μπροστά στη θύρα 13, του επιτίθεται φραστικά ένας οπαδός της βαζέλας, που είχε ντυθεί Ζορό για τις Απόκριες. Ένεκα των ημερών δηλαδή. Ο Περέιρα δεν έμεινε αδρανής και τον προκάλεσε να του τα πει από κοντά. Δεν προκάλεσε την κερκίδα, όπως μηρυκάζουν κάποια θηλαστικά, αυτόν προκάλεσε. Τότε, τα άλλα μηρυκαστικά της Θύρας 13 έσπασαν τα κιγκλιδώματα της κερκίδας και έκαναν αυτό που ξέρουν καλά. Επιτέθηκαν 100 έναντι ενός. Επαναλαμβάνω πως κανείς από την κερκίδα δεν προκλήθηκε από τον Περέιρα. Ο μόνος που προκλήθηκε ήταν αυτός που είχε μπουκάρει ήδη στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκε πρώτος φραστικά στον ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ μας. Άρα, καμία πρόκληση δεν υπάρχει από πλευράς Περέιρα. Εν πάση περιπτώσει, ο Περέιρα κατευθύνθηκε προς τα εκεί για δικούς του λόγους, και δεν πήγε να προκαλέσει. Προκλήθηκε και απάντησε σ’ αυτόν που προκλήθηκε. Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει για τα μηρυκαστικά που μπούκαραν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και εν τέλει έφαγαν και μάπες, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο στο δεξιό μέρος της εικόνας μετά το 1’:20’’ ... Συγχαρητήρια στον Περέιρα που δε μάσησε να απαντήσει στον ΦΛΩΡΟ που τον προκάλεσε. 

Οι παίχτες της ομάδας έχουν την ατομική ευθύνη που τους αναλογεί. Όμως, το να μην μπορούν οι παίχτες μας να εκτελέσουν κόρνερ είναι κάτι που το βλέπουμε κατ’ εξακολούθηση στη Λεωφόρο και στην Τούμπα. Δεν είναι αυτό άμεσος επηρεασμός του αγώνα; Το να χαλάς έτσι εύκολα τα στημένα του αντιπάλου, με την ανοχή της διαιτησίας, δεν είναι επηρεασμός του αγώνα; Ποτέ συνέβη κάτι τέτοιο στο Καραϊσκάκη; Προχθές είδαμε τον Ντουρμάζ να απειλείται από το ντου 10 περίπου οπαδών του Παναθηναϊκού σε ένα κόρνερ που επιχείρησε. Αυτά είναι πρωτόγνωρα. Το χειρότερο συνέβη με τον Κασάμι. Παίχτης του Ολυμπιακού τραυματίστηκε πριν τον αγώνα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παίξει στον αγώνα. Τι έκανε η ΠΑΕ γι’ αυτό; Δεν έπρεπε να απαιτήσει να μην αρχίσει ο αγώνας; Το 2012, ο πρώτος τελικός μπάσκετ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ ακυρώθηκε εξαιτίας της επίθεσης που δέχθηκε το πούλμαν του Παναθηναϊκού. Το ζήτησε ο Παναθηναϊκός επειδή είχε τραυματιστεί ο Περπέρογλου και ο Στίβεν Σμιθ. Γιατί δεν έπραξε παρομοίως η ΠΑΕ προχθές; Ως πότε θα απαιτούμε από τους παίχτες μας να μπαίνουν μέσα σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον και να γαμάνε και να δέρνουν; Δε γίνονται αυτά. Και εν τέλει, όλοι οι παίχτες φοβούνται σε τέτοιο περιβάλλον και αυτό είναι ανθρώπινο. Και ο Τζόρτζεβιτς φοβόταν. Και ο Σιδέρης φοβόταν. Μόνο που ο Τζόρτζεβιτς είχε μεγαλύτερη ποιότητα από τον Ντουρμάζ, ας πούμε. Αυτή είναι η διαφορά, όχι ότι τότε οι παίχτες ήταν ατρόμητοι. Η ευθύνη, λοιπόν, βαραίνει τη διοίκηση και όχι τους παίχτες. Τόσο μπορούν να παίξουν τα άτομα. Σάμπως μπορούν και παραπάνω; Κάποιοι μπορεί να είναι και λιπόψυχοι, εντάξει. Αλλά αυτό πάντα ίσχυε. 
Ο έλεγχος της αστυνομίας πού ήταν; Να καταλάβω ότι μπορεί να περάσουν 10 φωτοβολίδες. Αλλά να περάσουν 100 φωτοβολίδες, και πολλά πιστόλια εκτόξευσης, αυτό είναι εγκληματική αμέλεια. Πού είναι ο Κορέας να ελέγξει τις φωτοβολίδες και το κατά πόσο έχει ευθύνη η ΠΑΕ Παναθηναϊκός; Η αστυνομία έχει τη δικαιοδοσία να ελέγξει το ματς, αρχής γενομένης 24 ώρες πριν τον αγώνα. Μήπως το γήπεδο ήταν εξοπλισμένο μέρες πριν; Ποιος ευθύνεται γι’ αυτό; Το πανώ ήταν κι αυτό επιδοτούμενο; Με τόσα ψέματα που ντύθηκαν οι λέξεις…

Ο Αναστασίου έσπευσε να καταδικάσει τα έκτροπα και μετά τα «μάζεψε»… Το χαρτάκι έπιασε τόπο. Ο Αλαφούζος έκανε δηλώσεις αντίστοιχες του νοητικού του επιπέδου. Είδε κακή διαιτησία ο άτιμος. Και είδε και ηθικό αυτουργό, στα έκτροπα που έγιναν, τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ηθικός αυτουργός είναι ο ίδιος και σε ένα σοβαρό κράτος θα είχε τις συνέπειες του νόμου για όσα λέει και κάνει τόσο καιρό. Αλλά είπαμε, ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. 
 
Υ.Γ Ο Κωνσταντίνου δήλωσε χθες το βράδυ, στη Δίκη της Δευτέρας, ότι ο Περέιρα έπρεπε να μείνει και να αντιμετωπίσει το ντου των 100 μηρυκαστικών, γιατί έτσι κάνουν οι άνδρες. Μέχρι και ο Θωμαΐδης γέλασε και αντέδρασε. Α ρε Κωνσταντίνου, άνδρα.

Υ.Γ.2 Οι επιλογές του Περέιρα στο ματς μου άρεσαν, με εξαίρεση την αλλαγή του Χάρα. Η αρχική ενδεκάδα ήταν σωστή. Ο Φορτούνης καλώς έπαιξε και απέδειξε ότι έχει και μέλλον στην ομάδα. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο καλύτερος παίχτης. Και είναι ο μόνος παίχτης του ρόστερ, μαζί με τον Φουστεράκο, που μπορούν να βγάλουν μία γαμημένη κάθετη πάσα. Ο Τσόρι δεν μπορεί και όσο έπαιξε ήταν κακός. Το γκολ είναι σπάνιο, αλλά ήταν και η παρένθεση σε μια σειρά κακών εμφανίσεων. Ο Χάρα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ήταν η πρώτη αλλαγή ούτε γιατί επελέγη για τον πάγκο έναντι του Μπενίτες ούτε γιατί αγοράστηκε. Υπομονή… Ακόμα και με τόσα προβλήματα, ακόμα και με τόσες κακοτοπιές, ακόμα και με τόσες λάθος επιλογές, ακόμα και με τόση αλητεία, ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε την τύχη δύο φορές για να σκοράρει. Και έτσι νίκησε μετά από 5 χρόνια, μέσα στην έδρα του, τον Ολυμπιακό….

Υ.Γ.3 Ναι, είπαμε τα λάθη όλων στην ομάδα. Ναι, κάποιοι παίχτες θα φύγουν το καλοκαίρι και ίσως και κάποιοι από τη διοίκηση (δεν αναφέρομαι στον Μαρινάκη φυσικά). Τώρα, όμως, η σεζόν τρέχει και είμαστε μέσα στους τρεις στόχους. Θα είναι έγκλημα απέναντι στην ιστορία του συλλόγου να δώσουμε μία κλωτσιά και να τα γκρεμίσουμε όλα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η ομάδα νοσεί και να τη στηρίξουμε μέσα στο γήπεδο όσο μπορούμε. Ο αφορισμός, η επιθετικότητα και η αποστασιοποίηση θα κάνουν κακό στην ομάδα. Τώρα μας χρειάζεται. Και όταν τελειώσει η σεζόν τα ξαναλέμε. Η ανακοίνωση του συνδέσμου του porto leone με εκφράζει απόλυτα, γι’ αυτό και την παραθέτω αυτούσια: 

"Καλημέρα από τον βροχερό Πειραιά.

Άσχημο αποτέλεσμα χθες, φυσική συνέχεια της μπάλας που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα και άστοχες δηλώσεις από όλους γύρω από την ομάδα.

Είχαμε πει μετά το Ευρωπαϊκό με την Ντνίπρο ότι όποιος δεν έχει την ψύχωση του λαού μας για τα επόμενα δυο ματς μπορεί να πάει να γ@μη$εί και να φύγει από τον Πειραιά… και βλέπουμε ότι μαζεύονται αρκετοί υποψήφιοι.

Πολλοί δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν είναι το πρόβλημα μας η ήττα αλλά η γενική ενεργεία που εκπέμπει η ομάδα πριν κατά την διάρκεια και μετά το παιχνίδι.

Είναι πολύ καλό να πουλάμε παίκτες μας σε Ευρωπαϊκές ομάδες, ειδικά όταν οι προσφορές είναι πολύ μεγάλες αλλά θα πρέπει να έχουμε και ένα κορμό από παίκτες που όνειρο τους είναι να παίξουν στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και όχι να τον βλέπουν σαν ένα σκαλοπάτι για την καριέρα τους. Αυτή η πολιτική στην ψυχή του Γαύρου οπαδού έχει πεθάνει μιας και δεν βρίσκει εύκολα παίκτη να δεθεί μαζί του. Για αυτό η ομάδα πρέπει να φτιάξει ένα κορμό με παίκτες που όνειρο τους είναι να παίξουν στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και να δοξάσουν την Ερυθρόλευκη και τον δαφνοστεφανομένο.

Εμείς δυστυχώς δεν είμαστε τόσο μέσα στα πράγματα για να ξέρουμε όλες τις λεπτομέρειες όπως πολλοί από εσάς που μας διαβάζουν νομίζουν, ήμασταν παλιά, σε άλλες εποχές, σε χρόνια δοξασμένα.

Ξέρουμε όμως ότι η σημερινή ομάδα έχει τα δικά της θέματα… και σίγουρα όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της χρονιάς μπορούμε ευκολότερα να αντιληφθούμε τα λάθη που έγιναν και την μη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας όπως περιμέναμε τον Γενάρη. Λάθη που σε μια σειρά από 4 κρίσιμα ματς έφεραν δυο χ και δυο ήττες στο λιμάνι και ακολουθεί και το 5 κρίσιμο ματς που παίζεται η Ευρωπαϊκή μας πορεία. Αλίμονο σε όλους εάν δεν καταφέρουμε να αποκλείσουμε αυτήν την ομάδα που βρέθηκε στον δρόμο μας! Δεν μπορεί εδώ να προσκυνούν κάθε λογής πρωταθλητές και να μην προσκυνήσουν οι Ουκρανοί.

Πρόεδρε εσύ που μπαίνεις μπροστά και δίνεις τόσο πολύ από τον χρόνο σου στην ομάδα, χρόνο που ούτε ο Σωκράτης δεν έδινε, μήπως θα ήταν καλό να κάτσεις και να αναθεωρήσεις μερικά πράγματα που οδήγησαν την ομάδα εδώ? Μήπως θα ήταν καλό να κάτσεις να δεις γιατί ο κόσμος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ φωνάζει και σε θεωρεί υπεύθυνο για πολλά από αυτά?

Ξέρουμε ότι θα σου μεταφέρουν διάφοροι καλοθελητές αυτά που γράφουμε... τους έχουμε γραμμένους και καλό είναι να τους γράψεις και εσύ… Αυτοί προσπαθούν να κάνουν το μαύρο άσπρο για να μην χάσουν τις δουλειές τους …Αυτοί είναι που με τις λάθος συμβουλές τους έχουν στρέψει την πλατιά μάζα του κόσμου να στρέφεται εναντίον σου και έχουν αδειάσει το Καραϊσκάκη…

Εδώ μιλάμε για ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ όμως και όποιος δεν μπορεί… η πόρτα είναι από εκεί και πολλοί σίγουρα από αυτούς δεν μπορούν, είναι χθεσινοί και μυρωδιαδες.
Εμείς την Πέμπτη το βράδυ θα είμαστε εκεί να στηρίξουμε την ομάδα στην ανατροπή που θα δώσει συνέχεια στο Ευρωπαϊκό μας ταξίδι.

Καλούμε το κόσμο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ που θα έρθει στο γήπεδο, να έχει υπομονή με την ομάδα που νοσεί, να στηρίξει και να είναι αυτός που θα δώσει φτερά στα ποδάρια των παικτών και θα οδηγήσει την ομάδα σε μια νίκη πρόκριση".

Υ.Γ.4 Την Πέμπτη όσοι μπορούν να πάνε στο γήπεδο και να στηρίξουν την ομάδα. Μεμψιμοιρία και οπαδός του Ολυμπιακού δεν πάνε μαζί. Τα κλάματα είναι για άλλους. Οι λιποψυχίες είναι για άλλους. Εμείς, ως οπαδοί, οφείλουμε να σπρώξουμε την ομάδα στη νίκη. Με φωνή και πάθος. Αυτή είναι η δουλειά μας. Και το καλοκαίρι να κάνουμε αυτό που πρέπει, ώστε να δει ο Μαρινάκης τα λάθη που έκανε και να τα διορθώσει. Αλλά κι αυτό θέλει προσοχή. Δε γίνεται να πάμε με τη νοοτροπία και το μυαλό του παοκτσή. Δεν αφορίζεις έναν πρόεδρο που βάζει λεφτά και πλάτη για την ομάδα. Του κάνεις κριτική. 

Υ.Γ.5 Μπορεί να διάβασα και 1.000 σχόλια από αγανακτισμένους Ολυμπιακούς που απορούσαν γιατί δεν πάει ο κόσμος στου Ρέντη να τα ψάλλει στους παίχτες και στον πρόεδρο. Και τελικά είδα ότι πήγαν 100 άτομα στου Ρέντη. Ξέρετε γιατί; Γιατί, ρε μαλάκα, νεόγαυρε, είσαι οπαδός του πληκτρολογίου. Κάθεσαι και μου απορείς γιατί δεν πάει ο κόσμος στου Ρέντη, όταν εσύ ο ίδιος δεν πας. Εσύ γιατί δεν πας και περιμένεις από κάποιον άλλον να πάει; Έχεις να πεις κάτι στους παίχτες και τον πρόεδρο; Πήγαινε και πες τα. Μην τα περιμένεις από άλλους. Άιντε με τη μαλακία του καθενός. 
 

Σχόλια

Εικόνα RED HELL

Μια μια τις αναρτησεις μαγκες να προλαβαινουμε.Πλακα κανω εννοειται.
Στα καθαρα αγωνιστικα δεν εχουμε ενα γρηγορο στοπερ ενα 8αρι με επιθετικες αρετες(αλλα εχουμε 3 6αρια...)μπακ με φαρμακερες σεντρες(δεν θυμαμαι απο ποτε εχω να δω)εναν τουλαχιστον εξτρεμ που να γαμαει τις αμυνες και εναν κινητικο επιθετικο(δεν καταλαβαινω τον παραγκωνισμο του Μπενιτεζ).Εντελως ανεξηγητα πραγματα.Δεν συμφωνω με το "περιμενουμε μεχρι το καλοκαιρι και βλεπουμε"γιατι το καλοκαιρι λεγαμε "ας τους δουμε πρωτα και μετα μιλαμε".
Φιλε Θωμα(αν μου επιτρεπεις-Γιαννης εδω)στα εξωαγωνιστικα πασχουμε.Σαν οπαδοι βλεπω οτι σε πολυ μεγαλο βαθμο μας νοιαζει το τι θα πει ο κοσμος.Και μιλαω απο προσωπικες εμπειριες.Και αυτο οφειλεται στους γαμομανους τους αρδ που τοσα χρονια μας γαμανε τα μυαλα.Εδω τρωγαμε ξυλο προχθες και βγαινουμε και φταιχτες.ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΓΥΜΝΕΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ "ΤΟ ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ Ο ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΟ ΖΕΣΤΑΜΑ ΕΚΑΝΕ ΚΩΛΟΔΑΧΤΥΛΑ.ΑΡΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ ΒΑΣΕΙ ΤΑ ΟΣΑ ΑΚΟΥΜΕ".Επισης τι θα γινει πια με το μυθο της Ριζουπολης.ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΤΟΥΜΠΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΛΕΩΦΟΡΟ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.ΣΤΗ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ ΕΓΙΝΑΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΛΑΓΟΙ ΕΠΑΙΖΑΝ ΤΟΥΣ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙΓΟΝΤΑΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ.Βγαινει ο καθε μουλος να μας πει οτι ο βαζελος εχει την καλυτερα ομαδα γαμω τη μανα του γαμω.Και εμεις κοιμομαστε.ΦΤΙΑΞΕ ΚΑΝΑΛΙ ΚΑΙ ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΗΝ ΝΟΒΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΤΟΝ ΟΤΕ.ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΣΧΟΛΙΑ ΕΡΙΣΤΙΚΑ.
Παροτι οι νεογαυροι οργιαζουν παλι το 95%του πραγματικου λαου μας εχει βγει απο τα ρουχα του και δικαιως.Δεν γινεται να μην μπορεις να νικησεις ντερμπι με αυτα τα μπουρδελα κυριως οταν τους εχουμε ξεφτιλισει ενω ειχαν ομαδαρες.Σιγουρα ο οποιοσδηποτε επηρεαζεται απο την ατμοσφαιρα αλλα οταν εχεις ποιοτητα τους γαμας.
ΥΓ.Ολο λεω να μην μπαινω στο γκαζεττα και ολο μπαινω.Με αυτα που βλεπω θελω να σπασω την οθονη.ΠΟΣΟ ΚΑΡΚΙΝΙΑΡΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ.Αλλα αυτοι μονο με ενα τροπο φτιαχνουν...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Τον Ιούνιο χτίζουμε και αναλύουμε, τον Σεπτέμβριο συστήνουμε υπομονή να δούμε και το χειμώνα-άνοιξη κάνουμε υπομονή να τελειώσει η σεζόν για να θίξουμε τα θέματα. Έτσι πάει.

Εικόνα markonis

«Ο έλεγχος της αστυνομίας πού ήταν; Να καταλάβω ότι μπορεί να περάσουν 10 φωτοβολίδες. Αλλά να περάσουν 100 φωτοβολίδες, και πολλά πιστόλια εκτόξευσης, αυτό είναι εγκληματική αμέλεια.»

Εδώ η ιστορία είναι πονεμένη.Στον ημιτελικό με την ΑΕΚ που είχα την ατυχία να πάω,ξεκινώντας από την άλλη άκρη της Ελλάδας,ένας ευγενέστατος Steward στην είσοδο μου είπε : «Συγνώμη αλλά είμαι υποχρεωμένος να σας κάνω έναν τυπικό έλεγχο».Κάνε τη δουλειά σου παλικάρι μου του είπα και με την επίσημη είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο,στη ΘΥΡΑ7 και όχι μόνο,έγινε η νύχτα μέρα.

Εμένα πάντως με ψάξανε....

Εικόνα Βασιλης-Ντεταρι-Φουνες -7-

Δε θα πω πολλα...Μολις χθες ειδα την συνεντευξη τυπου μετα το ντερμπυ..Ακουω τους διαφορους πουσταραδες αντικειμενικους οπως τα μουνια απ το gazzetta αλλα και τα αλλα μουνοπανα του Παπαθεοδωρου να υμνουν ως μαγκα τον Γιαννακη για τις δηλωσεις που εκανε...Πουτσες μπλε θα πω εγω...Παρατηρηστε το βλοσυρο του υφος γεματος μισος,κακια αλλα και ηδονης λογω της νικης απεναντι στον συναδελφο του Περειρα...Επρεπε να μην ηταν μπουκαλι με νερο γαμιολη...ΥΓ1:τα πες ολα Θωμα...Στηριξη απ ολους τους γαβρους την Πεμπτη κ οποια νουλα δε γουσταρει σπιτακι της με την γκομενα παρεα με ζεστη σοκολατιτσα και καμια σελφι διπλα στο τζακι.ΥΓ2:Κωστακη Κετσετζογλου ο τζολε σου χει δημιουργησει τεραστια ψυχολογικα προβληματα αγορινα μου...Σου χει κανει την σουφρα σα χωνι...Χαλαρωσε και παρε λιγο ρισπερνταν ρε κακομοιρη

Εικόνα Νίκος Γόδας

Καλά, ας ερχόταν διπλό το ματς και θα σου 'λεγα εγώ πόσο ανώτερος θα ήταν ο κ. Αναστασίου... Έλα μωρέ, με τους υποκριτές του κώλου. Πρώτα σχεδιάζουν και μετά κάνουν τις μαύρες χήρες.

Εικόνα G7YNWA

Μεγα λαθος του Περειρα να πηγαινει βολτιτσα μεχρι το πεταλο γιατι ετσι λεει συνηθιζει να κανει! Ενας δε βρεθηκε απο την παε και το ποδοσφαιρικο τμημα να του εξηγησει οτι παιζουμε στο πιο εχθρικο τερεν για την ομαδα μας, τι εχουμε τραβηξει σε προηγουμενες επισκεψεις? Ο Ιδιος τον κουκουλοφορο οσο πλησιαζε τον ειδε για ball boy ή για καποιον που θα φερθει με φιλαθλο πνευμα, που μου ανοιξε και κουβεντουλα? Ελεος δηλαδη η απερισκεψια του! Αποτελεσμα ηταν να δυσκολεψουν ακομη πιο πολυ οι συνθηκες του αγωνα,με το ντου, τις φωτοβολιδες, το τραυματισμοσ του Κασαμι που πρεπει να εγινε σε εκεινο το σημειο καπου, οποτε μπραβο στην αποστολη!

Επισης ο Μαρινακης πηγε σαν αρχηγος αποστολης για να μην ανεχτει ο Ολυμπιακος καποια πουστια στην διεξαγωγη του αγωνα απο τους βαζελους! Και αναρωτιεμαι πως ανεχτηκε η ομαδα να παιζεται το παιχνιδι με τους κουκουλοφορουσ να σουλατσαρουν στο γηπεδο πριν και κατα τη διαρκεια? χαρακτηριστικο το πλανο οπου ο ντουρμαζ παει για κορνερ και οι οργανομενοι ειναι στο ενα μετρο!

Οπως στο Καραισκακι δεν συμβαινουν αυτα, ετσι και εκει φωναξε το τεταρτο ή φωναξε το διαιτητη και αναγκασε τον να παρει μετρα! Ας κατεβαινε ο ιδιος ο Αλαφουζος να τους κλειδωσει μεσα στη θυρα, στα αρχιδια μας! Δεν λεω να το κανουμε μπουρδελο το ματς για το τιποτα, αλλα οχι να κανουν τα δικα τους και να μασ φταει μετα η ζουγκλα που δεν καναμε τιποτα για να την αποτρεψουμε!

Εικόνα Νίκος Γόδας

Δεν μπορεί να συλλάβει ο νους ενός φυσιολογικού ανθρώπου τα όσα είδαμε προχθές. Πόσο μάλλον αν είσαι έξω από αυτήν την ποδοσφαιρική κουλτούρα. Του χρόνου, λογικά, δε θα το επιχειρήσει. Αλλά και να το επιχειρήσει, εγώ θα τον παραδεχτώ. Σέβομαι αυτό που θέλει και εφ' όσον είναι νόμιμο, ας το κάνει. Και να πάνε να γαμηθούνε τα βαζέλια.

Εικόνα apostolos gaganis

Μια...γερή ανάρτηση απ΄τον Θωμά. Την διάβασα δυο φορές. Σχολιάζω περιληπτικά και κατά ενότητες το κείμενό του.

1. ΑΠΌΛΥΣΗ ΜΙΤΣΕΛ - ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ: Συμφωνώ πως ήταν λάθος η στάση του Μαρινάκη απέναντί του, στη χρονική ειδικά στιγμή που έγινε. Συμφωνώ και για τα της διοικητικής στελέχωσης που γράφεις. Η δόξα του παρελθόντος, δεν επαρκεί για να καθορίσει από μόνη και την καταλληλότητα κάποιου ως προς την ανάληψη ενός πόστου. Αφήνω κάτι άλλες, τραγελαφικού χαρακτήρα, ανεπάρκειες... Η ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΕ, ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ( ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΔΑ ΑΠ΄ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ), ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΩΝ ΟΥΚ ΑΝΕΥ... Κι εκεί... ΔΕΕΝ. Πες μου μονάχα Θωμά, ποιός ήταν αυτός που ΕΠΕΜΕΝΕ στις συγκεκριμένες μεταγραφές;

2. ΜΕΤΑΦΡΑΦΕΣ - ΠΕΡΕΪΡΑ: Έχω διαφορετική άποψη για την σκοπιμότητα παραμονής του Σιαβόλα και του Διαμαντάκου στην πρώτη γραμμή. Ο Ολυμπιακός δεν είναι για τέτοια, αλλά βέβαια ούτε και γιαυτά που βλέπουμε φέτος στην επίθεση... Μήτρογλου, Χάρα, Μπενίτες, συμφωνούμε οι πάντες σ΄αυτούς. Τον τελευταίο, θα τον κρατούσα. Το ίδιο και τους Κασάμι, Μίλι. Στους κεντρικούς οπισθοφύλακες, έχουμε όντως - άλυτο για την ώρα - θέμα...Μανωλέλλειψης. Τον Σαντάνα δεν τον απορίπτω. Περιμένω να δω ξανά Μποτία. Το καλοκαίρι θέλει δουλειά βέβαια εκεί. Αφελάϊ και πιθανότατα Ντουρμάζ, καληνύχτα. Ομάρ και Μαζουακού τους κρατάω. Το ίδιο και Φορτούνη, Μπουχαλάκη, Αυλωνίτη. Τα λέμε πάντως αργότερα όλα αυτά...

Για τον Περέϊρα, δεν τόξερα αυτό το...τελετουργικό με το αριστερό τέρμα. Πιθανότατα επομένως να τον αδίκησα στην...ψυχανάλυσή του πριν απ΄τον αγώνα με τον Βάζελο. Συμφωνώ στο θέμα της παραμονής του μέχρι το καλοκαίρι και αφού δούμε πρώτα τί έχει γίνει. Αν πάντως παραμείνει ( όλα να τα περιμένει κανείς...), φυσικά και πρέπει να στηριχτεί ΑΠ΄ΟΛΟΥΣ πάση δυνάμει.

3. ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΜΑΔΑΣ: Δεν υπάρχει θέμα. Οι ΓΑΥΡΟΙ ξέρουνε καλά τί πρέπει να κάνουν. Και η ανακοίνωση του PORTO LEONE ( καλά έκανες κα την έβαλες ), στο πνεύμα είναι. ΄΄Το πνευμα το άγιον, το κύριον, το ζωοποιών...΄΄. Αλλά ξέχασα...ΧΑΧΑΧΑ! Άντε καλημέρααα!

Εικόνα Νίκος Γόδας

Απαντάω αργά, γιατί το είδα αργά... λόγω υποχρεώσεων.

1) Ο Αφελλάι παίζει κατόπιν επιμονής των-ου ανθρώπων-ου που τον έφεραν-ε. Και όσο δεν έπαιζε, τόσο η καρέκλα του Μίτσελ φαγωνόταν. Γι' αυτό και αυτός που... επιμένει πρέπει να πάρει πόδι άμεσα ή έστω το καλοκαίρι. Αυτό για 'μένα είναι απαραίτητο, αν θες να λέγεσαι σοβαρή ομάδα. Το όνομα είναι ευνόητο.

2) Ο Σαβιόλα ήταν σημαντικός παράγοντας για την καλή πορεία του Μήτρογλου πέρυσι.

Εικόνα apostolos gaganis

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ και ζωοποιόν. Για νάμαστε σωστοί...

Εικόνα red hell 7

Πολλά μπράβο που πάτε κόντρα στην γραμμή των γαυρωφυλλαδων και γαυρωσαιτ που λέει δεν ακουμπάνε τον πρόεδρο.
Και εξηγούμαι να μην παρεξηγηθω.
Δεν δέχομαι τις μαλακιες του τύπου ποσο το επαιξες χοντρε και οτι παντελονιαζει οπώς λένε διάφοροι ΑΛΛΑ είναι για εμένα δίκη του ευθύνη η εικόνα της ομάδας μας και ειδικα η εμφανής αλλοίωση χαρακτήρα και νοοτροπίας της ομάδας.
Οτάν ο Σωκράτης τα έπαιρνε στην κρανα δεν μασαγε ουτε εαν απέναντι του ήτανε ο τεράστιος"ποδοσφαιριστής μονο όχι άνθρωπος"Ριβάλντο ουτε οτάν τα έβαζε με όλο το αντιολυμπιακο συστημα και έλεγε αυτους τους οπαδούς έχουμε αυτούς θελουμε ουτε καν όταν απέναντι του ηταν ο γιός του που χάριζε τιτλο στον τζιγκερ.
Δεν είναι τυχαίο οτι στα χρονιά του ο Θρύλος έχει πετάξει πολλές τέσσαρες εξάρες και πεντάρες στα ντέρμπι με τους κομπλεξικους βορρά και Αθήνας.
Ο Σωκράτης ήξερε οτι στα ντέρμπι παίζεται το πρεστίζ και η καυλα του κόσμου πράγμα που τα τελευταια χρονία με εξαίρεση την εξαρα στο αεκακι δεν έχουμε δει επι Μαρινάκη εμφατικά.
Επίσης θεωρώ οτι είναι μεγίστη αδικία να ακούει ο Βαγγέλης συνθήματα του τύπου έκανες τον ΠΑΟ αεκακι μέσα σε δυο χρόνια προεδριας οτάν για εμένα κατι τέτοιο δεν είπαμε στον άνθρωπο που τους εξαφάνισε ολους απο τον χάρτη.
Τέλος για εμένα είναι μέγιστο λάθος ο πρόεδρος του Θρύλου να καλεί παιχτες στην σουίτα του και να δημιουργεί έτσι ψιθύρους και να δείχνει συμπάθεια σε ορισμένους για εμένα αυτό χαλάει το κλιμα στα αποδυτήρια.
Καλες οι πωλήσεις παιχτών ακριβά, καλοί οι ισολογισμοί και η αυτάρκεια της ομάδας καλό το γεγονος οτι φτιάχνουμε την εικόνα της ομάδας στην Ευρώπη άλλα πρεπει να βρεθεί η φόρμουλα για να διατηρηθεί η ταυτότητα του συλλόγου και αυτά να κανουν απλα την διαφορά, εαν είναι να γίνουμε αυτό που σιχαινομαστε χίλιες φορές γαμησια σε βαζέλες τούρκους και βουλγαρους και η Ευρώπη στα παπαρια μου.

Εικόνα ΔΙΑΣ

Οτι ο βαγγελης ειναι ΓΑΥΡΟΣ δε χρειαζεται να το αποδειξει σε κανενα. Μονο εγγεφαλοι με χακαρισμενο τετραπυρηνο δε το καταλαβαινουν. Το οτι αυτο το καλοκαιρο ΕΓΙΝΑΝ ΛΑΘΗ ειναι επισης ολοφανερο. ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ και μετα θα τα συζητησουμε. ΘΑ ΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ. ΔΕ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΑΣ. Ο ΕΦΗΒΟΣ ειναι πολυ σημαντικός για να τον αφησουμε σε μαλακισμενα αγορακια του φεισμπουκ. Ευτυχως μεχρι τωρα οσοι συμμετέχετε με σχολια σας (εκτος απο καποιες ελαχιστες ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ) κουβαλατε τα ιδια μυαλα με μας.