Απολογισμός των τελευταίων τεσσάρων αγώνων



Χθες, Πέμπτη, τελείωσε ο αγωνιστικός σκόπελος των τεσσάρων συνεχόμενων αγώνων μέσα σε διάστημα 12 ημερών, όπου κρίθηκαν οι δύο από τους τρεις στόχους της χρονιάς. Δυστυχώς, μετά τη διαφαινόμενη απώλεια του πρωταθλήματος, χάθηκε και η πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa league, καθώς δεν καταφέραμε να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα μέσα στην Ουκρανία. Αφού κατακάθισε η σκόνη και η ένταση των αγώνων, μπορούμε να προσεγγίσουμε με καθαρότερο μυαλό τα όσα έγιναν και να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα για την επόμενη μέρα. Ας τα πάμε με χρονολογική σειρά.
  1. Στο ματς με τον ΠΑΟΚ -υποτίθεται- διακυβευόταν ένα ολόκληρο πρωτάθλημα. Γράφω υποτίθεται διότι οι περισσότεροι εδώ μέσα δεν τρέφαμε αυταπάτη ότι το πρωτάθλημα δεν θα κατέληγε στη Θεσσαλονίκη. Το αποτέλεσμα του ντέρμπι θα χρησίμευε μόνο για επικοινωνιακούς σκοπούς και για το πρεστίζ. Οι μισοί Ολυμπιακοί θέλανε νίκη για να πάρουμε το πρωτάθλημα (πρώτη αυταπάτη), οι άλλοι μισοί θέλανε νίκη για να δώσουμε απαντήσεις ως προς το ποια ομάδα είναι καλύτερη (αυταπάτη νούμερο δύο). Ναι, με νίκη μπορεί να πει κάποιος ότι θα βάζαμε φωτιά στο πρωτάθλημα. Αλλά δεν βλέπω τον τρόπο πώς μπορούσε να χαθεί από τον ΠΑΟΚ, δεδομένου ότι θα έπρεπε ή να φέρει δύο Χ ή να χάσει έναν αγώνα, στις εναπομείνασες δέκα αγωνιστικές. Μία ματιά στο πρόγραμμα να έριχνε κανείς, θα καταλάβαινε το γιατί. Βέβαια, δεν κατηγορώ κανέναν οπαδό ο οποίος ελπίζει, καλά κάνει. Από την άλλη, πάλι, με νίκη, ακόμα και αν δεν παίρναμε εντέλει το πρωτάθλημα, θα δείχναμε σε όλον τον ποδοσφαιρικό κόσμο ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα. Ε και; Τι θα άλλαζε; Οι ίδιοι θα λέγανε ότι ο ΠΑΟΚ δίκαια πήρε το πρωτάθλημα, παρόλο που ο Ολυμπιακός παίζει καλύτερη μπάλα. Και ρωτάω τώρα εγώ: το γεγονός ότι χάσαμε, με εμφάνιση κατώτερη των προσδοκιών, σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερη ομάδα; Ένας αγώνας μόνο δεν συνεπάγεται κάτι. Στο σύνολο της χρονιάς μπορούμε να βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα, και σ’ αυτήν την εξίσωση υπάρχει και ο αγώνας του πρώτου γύρου, στο Καραϊσκάκη, όπου όλοι είδαν ποια ομάδα άξιζε τη νίκη, ασχέτως πού αυτή κατέληξε. Άρα, με τη λογική όλων όσοι έβγαλαν το συμπέρασμα ότι ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερη ομάδα επειδή έπαιξε καλύτερα από εμάς στην Τούμπα, μπορούμε να πούμε ότι ο Ολυμπιακός έχει καλύτερη ομάδα, επειδή ήταν κατά πολύ καλύτερος στο Καραϊσκάκη. Όλα αυτά δεν τα λέω για να καταδείξω ότι ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερη ομάδα, αλλά για να αποδείξω το άσκοπο του ζητήματος. Το να επωμιστεί η ομάδα το βάρος να αποδείξει ότι είναι καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ, νικώντας τον μέσα στην Τούμπα, με το πρωτάθλημα να έμοιαζε άπιαστο όνειρο, μόνο κακό θα μπορούσε να κάνει, όπως και έγινε. Επίσης, την κουβέντα περί καλύτερης μπάλας, τη θεωρώ δευτερευούσης σημασίας, οι τίτλοι μετράνε. Εξάλλου, ο καθένας έχει μάτια και βλέπει, δεν θα του πω εγώ ποιος έχει ή όχι καλύτερη ομάδα. Για εμένα ο Ολυμπιακός παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο, αλλά πολλές φορές αυτό δεν φτάνει για πολλούς λόγους.
  1. Στον αγώνα με την Ντινάμο στο Καραϊσκάκη, χάθηκε εν πολλοίς, όχι η πρόκριση, η ευκαιρία να πάρουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα που θα μας επέτρεπε να πάρουμε προβάδισμα και να πάμε με άλλον αέρα στη ρεβάνς. Όχι μόνο δεν καταφέραμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά απωλέσαμε έστω το ισχνό 2-1 μέσα από τα χέρια μας με αφελή τρόπο. Ενώ προηγηθήκαμε 1-0 γρήγορα, δεν καταφέραμε να βάλουμε και δεύτερο γκολ και να κόψουμε τα πόδια των, χωρίς ρυθμό, Ουκρανών. Αυτήν την αδυναμία την πληρώσαμε δύο φορές.
  1. Με την ΑΕΚ οι διαφορές ανά ημίχρονο είναι τόσο ευδιάκριτες και χιλιοειπωμένες που δεν έχει καν νόημα να το αναπτύξω περισσότερο. Όταν είδαμε τον πραγματικό Ολυμπιακό, ρίξαμε τέσσερα γκολ για πλάκα. Το ερώτημα είναι γιατί αργήσαμε να δούμε τον κανονικό Ολυμπιακό. Πέρα από το προφανές (προσέγγιση του Μαρτίνς) το οποίο θα αναπτύξω παρακάτω, μεγάλο ρόλο έπαιξε το άγχος. Το άγχος των αποδείξεων που κουβαλά άθελά της αυτή η ομάδα. Με τον ΠΑΟΚ καλούνταν να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας. Καλούνταν να αποδείξει ότι παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στο πρωτάθλημα, λες και από ένα ματς φαίνεται αυτό. Καλούνταν, επίσης, να αποδείξει ότι έχει αποβάλει από πάνω της την «ικανότητα» να μη νικάει στα ντέρμπι τα τελευταία χρόνια. Καλούνταν, δηλαδή, οι είκοσι νέοι παίχτες και ο καινούργιος προπονητής να δώσουν απαντήσεις για προηγούμενα χρόνια. Σαν να κουβαλούν το προπατορικό αμάρτημα. Σ’ αυτό το γεγονός συνετέλεσε το ότι στον πρώτο γύρο δεν καταφέραμε να πάρουμε νίκη στα τρία ντέρμπι που δώσαμε. Μόνο που ο λόγος αποτυχίας δεν ήταν θέμα ικανότητας, αλλά και τύχης. Νίκη αξίζαμε και στα τρία ντέρμπι του πρώτου γύρου και αντ’ αυτού, πήραμε μόνο δύο ισοπαλίες, καθαρά από ατυχία, άντε και αστοχία (για τη φάση του Φετφατζίδη με ΑΕΚ). Άρα, κακώς, βάραινε την ομάδα αυτό το άγχος. Ένα άγχος που βγήκε διάχυτο στο ματς με την ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο χωρίς κανένα λόγο. Το γεγονός ότι διεκδικήσαμε το πρωτάθλημα είναι αποτέλεσμα της καλής δουλειάς του Μαρτίνς, ο οποίος βρήκε μία διαλυμένη αγωνιστικά ομάδα και κατάφερε να παρουσιάσει αυτό που βλέπουμε. Το ότι καλλιεργήθηκαν ελπίδες για πρωτάθλημα είναι αποτέλεσμα του προπονητή. Παρόλα αυτά, αυτές οι ελπίδες (αυταπάτες) αποδείχθηκαν καταστροφικές γιατί βάρυναν την ομάδα με την ταμπέλα της αποτυχίας, μετά την ήττα στην Τούμπα. Δεν της αξίζει της ομάδας αυτή η ταμπέλα, πολύ απλά γιατί η πρόοδος που παρουσιάζει με τον Μαρτίνς στον πάγκο είναι ένα μικρό θαύμα. Αυτή η «αποτυχία», λοιπόν, δημιούργησε την ανάγκη νίκης με την ΑΕΚ, όπως ζήτησε και ο Μαρινάκης στην Τούμπα, κάτι που μετουσιώθηκε σε άγχος. Εξ ου βλέπαμε μέχρι και τον πάντα ψύχραιμο Σα να κάνει λάθη. Καλά, δε συζητώ για τους υπόλοιπους… Το γκολ του Καμαρά έδιωξε και το άγχος και είδαμε ό,τι είδαμε στη συνέχεια.
  1. Χθες, είδαμε τη σύνοψη όλης της φετινής χρονιάς σε έναν μόνο αγώνα. Δεχτήκαμε γκολ στην πρώτη ευκαιρία της αντίπαλης ομάδας και δεν καταφέραμε να σκοράρουμε εξαιτίας των παθογενειών που μας κατατρέχουν, αλλά και του αντίπαλου γκολκίπερ. Είναι κρίμα γιατί είμαστε καλύτερη ομάδα από την Ντινάμο, κάτι που παραδέχθηκε μέχρι και ο πρόεδρός τους με σημερινές δηλώσεις. Θεωρούσα ότι μπορούμε να φτάσουμε μέχρι τους «16» της διοργάνωσης, παρόλο που έχουμε καινούργιο προπονητή και καινούργια ομάδα. Θα ήταν μία καλή παρακαταθήκη για του χρόνου, εφόσον με το καλό μείνει ο Μαρτίνς και φανεί ακόμα καλύτερα η δουλειά του. Μετά τους «16» θα ήταν δύσκολο για φέτος γιατί βλέπουμε ότι το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και προχωρούν δεμένες ομάδες με συνέπεια. Του χρόνου πρέπει να στοχεύσουμε πιο δυνατά στην ευρωπαϊκή πορεία.
Πάμε και στον Μαρτίνς. Όπως είπα, το ότι καταφέραμε να διεκδικούμε το πρωτάθλημα πιστώνεται προσωπικά στον κόουτς. Σε μία χρονιά εξυγίανσης, όπου ο ΠΑΟΚ περνά με… ευκολία από κάθε έδρα, όπου ο Ολυμπιακός έχοντας καινούργιο προπονητή και καινούργιους παίχτες, όπου η ατυχία μας έχει χτυπήσει περισσότερο από ποτέ, σε μία τέτοια χρονιά, είναι επιτυχία που βλέπουμε καλή μπάλα και ότι χτίζεται κάτι καλό για το μέλλον. Απογοητευτήκαμε από τα τελευταία αποτελέσματα, αλλά κι αυτό πιστώνεται στις ελπίδες που μας δημιούργησε η καλή δουλειά του προπονητή. Οπότε, ας αφήσουμε στην άκρη την απογοήτευση και ας δούμε την επόμενη μέρα, η οποία δεν νοείται να είναι χωρίς τον Μαρτίνς. Προχωρώντας στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις το καλοκαίρι (δύο σέντερ μπακ και ένας επιθετικός, αν δεν βγει στο μεταξύ ο Σολδάνο), η ομάδα του χρόνου θα είναι πολύ ανώτερη, πιο δεμένη, πιο συμπαγής και πιο έμπειρη να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις όπως αυτές με την Ντινάμο, ας πούμε. Του χρόνου είναι η ευκαιρία μας.

Πάμε και στα λάθη του κόουτς, τα οποία πρώτος ο ίδιος παραδέχθηκε. Πώς τα παραδέχθηκε; Μα φυσικά με τις αλλαγές. Στα τρία από τα τέσσερα σημαντικά αυτά ματς, έκανε αλλαγή στο ημίχρονο. Στο ματς με τον ΠΑΟΚ, η παρουσία του Νάτχο αποδείχθηκε καταστροφική, αφού το κέντρο μας έμπαζε. Δίνω άλλοθι στον Μαρτίνς επειδή ο Καμαρά ήταν φανερά ανέτοιμος (όποιος είδε το ματς με τη Λαμία, το κατάλαβε). Πήγαμε, στην ουσία, με μία πολύ σημαντική απουσία. Ο Καμαρά μπήκε στο ημίχρονο, αλλά δεν βοήθησε καθόλου. Μετά Χριστόν προφήτης γίνομαι, αλλά είναι μία αλήθεια. Ίσως ο Μπουχαλάκης ήταν πιο ενδεδειγμένη επιλογή. Έγινε αυτό, πάει. Με την Ντινάμο στο Καραϊσκάκη, ο Μεριά έπαιξε δεξί μπακ, επειδή ο Ομάρ είναι τραυματίας και ο Τοροσίδης είχε παίξει και την Τούμπα τέσσερις μέρες πριν. Θα περίμενε κανείς ότι επιλέχθηκε ο Μεριά ώστε να προφυλαχθεί ο Τοροσίδης για την ΑΕΚ. Ε, με την ΑΕΚ έπαιξε πάλι ο Μεριά δεξί μπακ. Όπως, επίσης ο Τσιμίκας έπαιξε με την ΑΕΚ, δίνοντας πάλι την εντύπωση ότι κρατάει τον Κούτρη για το παιχνίδι του Κιέβου. Αμ δε. Ο Τσιμίκας έπαιξε τρία σερί ματς και, όπως φάνηκε, στο Κίεβο ήταν αλλού για αλλού. Ο Κούτρης ήταν κι αυτός πολύ κακός στην Τούμπα, αλλά αυτό μπορεί να ήταν και μία κακή παρένθεση. Άλλωστε, το πρόγραμμα ήταν τέτοιο που το ροτέισον ήταν επιβεβλημένο. Η ενδεκάδα με την ΑΕΚ δομήθηκε, θεωρώ, για να έχει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα στο Κίεβο. Έβαλε τον Μεριά δεξιά επειδή είδε ότι ο Ομάρ δύσκολα θα προλάβαινε για το Κίεβο. Εκεί κάπου τον δικαιολογώ τον Μαρτίνς. Έβαλε τον Ντίας επειδή προόριζε τον Λάζαρο βασικό για το Κίεβο. Έκατσε ο τραυματισμός, πάπαλα ο προγραμματισμός. Όμως εδώ έχω μία ένσταση. Ο Ντίας στο ματς με την Ντινάμο στο Καραϊσκάκη έδειξε εξουθενωμένος στο δεύτερο ημίχρονο. Ήταν ολοφάνερο ότι είναι δεν βρίσκεται στην επιθυμητή φυσική κατάσταση. Άρα, μπορούσε να παίξει ο Μασούρας με την ΑΕΚ για τις ανάγκες του ροτέισον. Δεν έγινε… Και αφού έκανε το λάθος να βάλει τον Ντίας αντί του Μασούρα στο ματς με την ΑΕΚ, επανέλαβε το ίδιο λάθος και στο Κίεβο. Ο Ντίας ήταν εκτός κλίματος και χωρίς αντοχές από την αρχή του αγώνα. Ο Τσιμίκας έδινε την εντύπωση ότι παραπατούσε ώρες-ώρες. Λανθασμένη διαχείριση του ροτέισον, λοιπόν, στα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια. Επαναλαμβάνω, είναι κάτι που το κατάλαβε και ο ίδιος ο Μαρτίνς και έκανε αλλαγές στα ημίχρονα αυτών των αγώνων και μπράβο του. Αλλά το είχαμε ήδη πληρώσει, πλην του ματς με την ΑΕΚ. Ένα άλλο λάθος του Μαρτίνς στον χθεσινό αγώνα ήταν η εντολή για αλλαγή θέσης στους Ποντένσε και Ντίας, την ώρα που ο Ποντένσε μαζί με τον Τσιμίκα και τον Φορτούνη κυρίως είχαν βάλει στη μέση τον δεξιό μπακ της Ντινάμο και τον βαρούσαν αλύπητα. Από εκείνη την ώρα και μετά, χάσαμε τον έλεγχο. Δεν υπήρχε λόγος να αλλάξει κάτι στο πλάνο, αφού κυλούσε καλά. Τέλος, ο Μαρτίνς βιάστηκε να κάνει τις αλλαγές. Μέχρι το 60’ δεν πιέζαμε την Ντινάμο, αλλά κάπου εκεί αρχίσαμε να γινόμαστε πολύ απειλητικοί και δείχναμε ότι θα πιέζαμε όσο δεν πάει. Ο Φορτούνης ανέβηκε, ενώ ο Μπουχαλάκης ήταν ο καλύτερος παίχτης μέχρι εκείνη τη στιγμή μαζί με τον Χασάν, ο οποίος γύριζε πολύ ωραία πίσω για να παίρνει και να κατεβάζει όλες τις πρώτες μπαλιές δίνοντας την ευκαιρία να εκδηλώσουμε επιθέσεις. Βιάστηκε, έτσι, ο Μαρτίνς, θα μπορούσε να περιμένει άλλα 5-7 λεπτά να δει την έκβαση του αγώνα. Μάλιστα, μετά τις αλλαγές, ο ρυθμός μας έπεσε και κάναμε να συνέλθουμε περίπου δέκα λεπτά, πολύτιμα για το χρονικό σημείο. Νομίζω ότι περισσότερο ήθελε να αλλάξει το σύστημα σε 4-4-2, παρά να αλλάξει τους παίχτες. Όπως και να’ χει, δεν έπιασε και αυτό μετράει. Έχει κάνει, λοιπόν, και τα λάθη του ο Μαρτίνς. Είναι άπειρος και ίσως πιέστηκε παραπάνω από όσο έπρεπε και άντεχε για φέτος. Δεν πειράζει, όλοι κάνουν λάθη. Πάμε δυνατά για του χρόνου με τον Μαρτίνς στον πάγκο, να τα σαρώσουμε όλα.

ΥΓ: Έχω συγκεκριμένη άποψη για τον Σισέ και τους δύο επιθετικούς. Ο Σισέ δεν πρόκειται ποτέ να αποτελέσει αυτό που αποκαλούμε «αξιόπιστο σέντερ μπακ». Έχει όλα τα σωματικά προσόντα, αλλά του λείπει η ευστροφία και η αντιληπτική ικανότητα και αυτό δεν αναπληρώνεται. Ο Γκερέρο είναι ο επιθετικός που θα πιέσει, θα κάνει πολλά μικρά πράγματα στο γήπεδο, αλλά δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να στηριχτείς πάνω του ότι θα σε ξελασπώσει στο κρίσιμο σημείο. Αν το κάνεις, θα εκτεθείς. Ο Χασάν είναι παίχτης που μου αρέσει. Δεν του φαίνεται, αλλά πιέζει τους αντίπαλους αμυντικούς επαρκώς και τρέχει πολύ. Μου αρέσει ο τρόπος που υποδέχεται την μπάλα, δίνοντας τη δυνατότητα να κάνουμε κτήμα μας την μπάλα και ανοίγοντας χώρους σε συμπαίκτες του. Τα τελειώματά του είναι όλα σωστά. Όλα όμως. Σπάνια θα κάνει κακό τελείωμα, που δικαιολογείται δηλαδή κι αυτό αν συμβεί μία στις τόσες. Είναι, όμως,  και λίγο άτυχος. Χθες, ο Μπόικο έκανε μία απίστευτη επέμβαση στην πολύ καλή προβολή του Χασάν, σε ένα χρονικό σημείο που, αν έμπαινε γκολ, κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν μετά. Το αν κάνει ο Χασάν για έναν Ολυμπιακό που στοχεύει στους «8» του Europa league δεν το έχω ψυχολογήσει ακόμα καλά, αλλά θαρρώ πως ναι.

ΥΓ2: Καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς. Όταν αδυνατούμε να προκριθούμε έστω και στους «8» οποιασδήποτε ευρωπαϊκής διοργάνωσης, τα τελευταία 20 χρόνια, τότε καλύτερα να αφήσουμε στην άκρη τις μεγαλοστομίες περί τελικών. Καλό είναι να μπαίνει ο πήχης ψηλά, αλλά αυτό πρέπει να εφαρμόζεται στην πράξη με τις αντίστοιχες αγορές παιχτών, με έναν καλό προπονητή κτλ., και όχι στα λόγια. Στην πράξη, γίνεται πολύ καλή δουλειά, αλλά είναι στα σπάργανα ακόμα. Τώρα χτίζεται ένα καλό σύνολο με έναν καλό προπονητή. Δεν γίνονται θαύματα από τη μία μέρα στην άλλη. Την Ευρώπη, πρακτικά, πρέπει να τη βλέπουμε βήμα-βήμα όσον αφορά το επικοινωνιακό σκέλος, διότι, πάλι, επιφορτίζεται η ομάδα με ένα βάρος που κακώς κουβαλά. Για παράδειγμα, φέτος η ευρωπαϊκή πορεία κρίνεται πετυχημένη κατ’ εμέ, δεδομένου ότι αποκλείσαμε την 7η ομάδα του καλύτερου πρωταθλήματος του κόσμου στα προκριματικά, και περάσαμε από όμιλο με ισπανική και ιταλική ομάδα, αποκλείοντας με ηχηρό τρόπο την τεράστια Μίλαν. Και αποκλειστήκαμε από την Ντινάμο Κιέβου, η οποία την τελευταία δεκαετία έχει παρουσία σε έναν ημιτελικό και σε δύο προημιτελικούς Europa league. Αν μας τα έλεγε κανείς αυτά τον περασμένο Ιούνιο, θα γελούσαμε. Το καταφέραμε όμως. Το να θέτουμε ως στόχο την παρουσία μας σε ευρωπαϊκό τελικό για φέτος είναι ακατόρθωτο και κάνει έναν φυσιολογικό αποκλεισμό να φαίνεται αποτυχία. Για να μην παρεξηγηθώ, όταν αναφέρομαι σε φυσιολογικό αποκλεισμό δεν εννοώ ότι η Ντινάμο είναι σώνει και ντε καλύτερη ομάδα, αλλά, όπως και να ‘χει, δεν είναι ποδοσφαιρικός παραλογισμός ή αποτυχία ολκής ο αποκλεισμός από μία έμπειρη και ιστορική ομάδα όπως η Ντινάμο Κιέβου.

Σχόλια

Εικόνα Harry red logic

Κατα αρχήν χαίρομαι για το σχόλιο! Αυτός Ο ΙΣΤΌΤΟΠΟς πρέπει να ξανανζωντανέψει, να ξαναγεμίσει η ερυθρόλευκη δεξαμενή σκέψης με τον πλούτο πολύτιμων γνωμών ,πληροφοριών και επιχειρημάτων που διευρύνουν την σκέψη μας και ενισχύουν το ιδεολογικό ερθρόλευκο οπλοστάσιο!
Η διατύπωση διαφορετικών απόψεων είναι ευπρόσδεκτη, οι υβριστικές η απαξιωτικές αναρτήσεις απαράδεκτες.
Απεύθυνουμε έκκληση σε όλους τους Σύγγαυρους και τους πρωτεργάτες αυτού του ιστότοπου να επανέλθουν δριμύτεροι ,τους χρειαζόμαστε,τους χρειάζεται ο Θρύλος μας!
Οι βασικοί πυλώνες του δικού μας site όπως ο Απόστολος ο Σάββας, ο Σάββας και ο Απόστολος και πολλοί άλλοι εκλεκτοί Σύγγαυροι να πάρουν τό όπλο τους (λέγε με πληκτρολόγιο) και με γνώμονα το συμφέρον του Θρύλου να επανέλθουν στην αρθογραφία!
Είναι κοινότυπο αλλά θα το πώ με έμφαση κανείς δεν διεκδικεί το αλάθητο, όλοι μπορούν να συνεισφέρουν αρκεί να τιθασσεύσουν εγωισμούς και να ελαχιστοποιήσουν παρορμήσεις που προσβάλλουν και τελικά σπέρνουν την διχόνοια προς ΑΓΑΛΛΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΆΛΩΝ ΜΑΣ.
ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΣΠΈΙΡΩΣΗ!
...................................................................

Όσον αφορά το πιο πάνω σχόλιο διατύπώνω τις εξής σκέψεις:
1.Συμφώνω με την πλειονότητα των παρατηρήσεων.
2. Πιστεύω οτι γίνεται καλή δουλειά και έχει δημιουργηθεί ένας καλός κορμός.
3. Ο κορμός χρειάζεται στοχευμένη ενίσχυση. Ναι χρειάζονται δύο έμπειροι υψηλού επιπέδου κεντρικοί αμυντικοί, ένα ακραίο μπάκ(αριστερα) ένα ακόμη αμυντικό χάφ και ένα φορ υψηλότατου επίπέδου. Τον Σολδάνο θα τον κρίνουμε μετα από 4-5 αγώνες.Οι Κόυτρης, Τσιμίκας δεν έχουν φθάσει στο επίπεδο που απαιτεί η φανέλα του Θρύλου.Ερωτηματικό η κατάσταση του Ομάρ,αν δεν μπορεί να συνεχίσει χρειάζεται και εκεί προσθήκη
4. Αξιοποίηση του Μασούρα μπορεί να γίνει βασικός και του Ντίας(να δούμε πως θα πάει και στους επόμενους αγώνες)
5. Ποντένσε:Μεγάλο ταλέντο,μας αρέσει αλλά και μεγάλο στοίχημα? Μπορεί να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα του? η τελική πάσα? Αν το καταφέρει συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό στην επίλυση της επιθετικής δυστοκίας.
6α. Προπονητής Μάρτινς:Μεγάλη συμβολή στην βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας. Περιθώρια βελτίωσης
6β. Κόουτς Μαρτινς, Επιλογές παικτών, διαχείριση αγώνα: υπάρχουν αστοχίες.Πιστεύω όμως οτι αποκτά εμπειρίες και έχει περιθώρια βελτίωσης. Αν έχει εμμονές θα τον φρενάρουν στην εξέλιξη του.
...........................................................................
Παραμένει στόχος το Κύπελλο και βέβαια η β θέση στο πρωτάθλημα για συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League (με πληγώνει βέβαια ο ερυθρόλευκος εγωισμός μου..).
Η συνέχεια δεν θα είναι εύκολη ακόμη και με πολιτική αλλαγή. Ο Ιβάν αλλά και ο νιαούρης είναι "ευέλικτοι" παντός καιρού, έχουν ήδη καπαρώσει στασίδια...στην άλλη όχθη(δεν ξεχνάμε τι έγινε με τον ΟΠΑΠ κλπ).
Ο Πρόεδρος και το επιτελείο του έχουν τον λόγο αλλά και την διπλή ευθύνη:
α) Περαιτέρω αγωνιστική ενίσχυση της ομάδας με ποιοτικούς παίκτες.
β)Στρατηγική και συμμαχίες για αντιμετώπιση της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ και του Θοδωράκη που φαίνεται οτι είναι μεγάλος εχθρός!
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!

Υ.Γ Μέχρι τέλους την μάχη με τους αποκρουστικούς τρακοσωλήνες!

Εικόνα matrasimca

Καλησπερα στους φιλους.
Ο προπονητής Μαρτινς δουλευει και φαινεται απο την βελτίωση της ομάδας κατα την διάρκεια της χρονιάς.
Εγω θα συνεχιζα με αυτον εκτος αν προσφερόταν ο Ερνεστο.
Απο την αλλη διακρινω πολλά λαθη τα οποια σχολιαζω με φιλους μου βλέποντας την σύνθεση πριν ξεκινησει ο αγωνας και οχι κάνοντας τον μετα Χριστό προφήτη.
Τούμπα ολα λάθος.Δειξε μου τους κοφτες σου να σου πω τι ομαδα εχεις. Ξεκινησε με ενα κοφτη οταν οι αλλοι περιμεναν να ξεδιψασουν μετα απο 35 χρονια. Μου βάζει και τον επιθετικογενη Νατχο ενω ειχε διαθεσιμο τον Μπουχαλακη με τον οποιο προκριθηκε στην Ευρωπη.
Με Δυναμο θεωρω οτι εστησε καλα την ομαδα αλλά δεν του βγηκαν οι αλλαγές στον πρωτο γυρο,και η ομαδα οπισθοχωρησε χωρις να πιεσει τους παίκτες να το αλλαξουν.
Το σκορ μας αδίκησε. Στην εδρα της Δυναμο ημασταν παλι καλύτεροι αλλα έλειπε το γκολ.Λαθος η αλλαγη του Φορτουνη που ηταν ο καλυτερος του γηπεδου. Ο Μαρινακης του εφερε τον Σολδανο αλλα τον αφησε εκτος. Εδω δεν μπορω να κρινω γιατι δεν ξερω την κατασταση του παικτη ο οποιος ομως με Λαμια εδειξε καλα στοιχεια.
Θεωρω πως ο Πεδρο χρειαζεται καθοδηγηση διπλα του.
Τα καλα του ειναι πως η ομαδα αποδιδει γενικα καλο ποδόσφαιρο και πως ειναι δικαιος εχοντας κερδισει τους παίκτες.
Του χρόνου θα κριθει συνολικά και περιμενω να κρατηθει ο κορμος της ομαδας αν το επιτρεπουν τα οικονομικα.
Ηλθε η ωρα του Σολδανο τον οποιο θελω να δω με τον Παο αλλα και τα μεγαλα ματς του κυπελλου για να δω πως αντιδρα υπο πίεση.
Η ομαδα θελει τις σωστες πινελιες για να αλλαξει επίπεδο,ενα δασκαλο σεντερ μπακ να βελτιωσει τους αλλους και εναν αποτελεσματικο σεντερ φορ να μπορει να εκμεταλευεται σε ποσοστο 50% τις ασιστ του Φορτουνη,και των αλλων παιδιων.
Βλεπω ομως και μια υποχώρηση στην αρθρογραφία του site.
Ο Απόστολος αποχώρησε και ο Σαββας γραφει για το παρελθον.
Ευελπιστω να λυθουν αν υπαρχουν οι οποιες παρεξηγήσεις και η ομάδα να συνεχίσει μονιασμενη.
Θα πρεπει ομως ολοι να αντιληφθουν πως αν δεν επιτρεπεται να υπαρχει ελευθερη γνώμη τότε ας κλεισουν τα σχολια για να μην υπαρχουν τσακωμοι και διχόνοιες.
Περιμενω να πρυτανευσει η λογικη ομως που επιβραβεύει την ελευθερια σχολιασμού εντός κανονων λογικής και ευπρέπειας φυσικα.
Άλλωστε ολοι μας αγαπαμε την ομάδα ακομα και οταν αυτη δεν νικά,αρκει να προσπαθουν ολοι και να κανουν το καλυτερο που μπορούν.