Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ



Διαβάζουμε κι εμείς (όπως οι περισσότεροι φανταζόμαστε) τις εξελίξεις μετά τα επεισόδια στο ντέρμπι της Κυριακής στο δημοτικό γήπεδο της Λεωφόρου. Αρχικά από τη δημοσιογράφο Νάντια Αλεξίου.
 
Τα όσα θλιβερά εξελίχθηκαν στο γήπεδο της Λ.Αλεξάνδρας, ακόμα και αυτά που δεν κατέγραψαν» οι κάμερες αλλά σημειώθηκαν στο «Απόστολος Νικολαΐδης», περιγράφει η έκθεση της ΕΛ.ΑΣ.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι ήταν παρόντες στο γήπεδο, αναλύοντας καταγεγραμμένα στιγμιότυπα από τις «φορητές» κάμερες της ΕΛΑΣ και όσα έχουν καταγραφεί στο φύλλο αγώνα και βεβαίωσαν στις καταθέσεις τους οι άμεσα εμπλεκόμενοι παράγοντες, περιγράφουν αναλυτικά στη διαβιβαστική έκθεση προς τον Εισαγγελέα, τα όσα συνέβησαν με χρονική ακρίβεια μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο πριν κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος της αναμέτρησης των αιωνίων αντιπάλων.
Καταγράφεται στην έκθεση, όπως έχει αποτυπωθεί και στο βιντεοληπτικό υλικό, «στις 18:00 κατά την είσοδο του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη, στον αγωνιστικό χώρο, περίπου 100 οπαδοί του ΠΑΟ, παραβίασαν τα κιγκλιδώματα, εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο και εκτόξευαν φωτοβολίδες».
Στην έκθεση «κόλαφο» κατά του ΠΑΟ, αναφέρεται επίσης σχεδόν τρία λεπτά αργότερα, στην απόρριψη αυτοσχέδιας εκρηκτικής μολότοφ από τη θύρα 13, ενώ από το ίδιο σημείο, πυρσοί και φωτοβολίδες είχαν πορεία προς την πλευρά των παραγόντων του ΟΣΦΠ».
Οι περιγραφές με χρονικό προσδιορισμό λεπτό προς λεπτό καταγράφουν τα γεγονότα και τις έκνομες ενέργειες οι οποίες διαπράχθηκαν. Χαρακτηριστικά περιγράφεται «στις 20:39 οπαδοί, πραγματοποίησαν ρίψεις φωτοβολίδων προς τον πάγκο του Ολυμπιακού, και στη συνέχεια, στις 20:50 αναφλέγησαν 55 πυρσοί». Αναλυτικά περιγράφεται στην ίδια έκθεση, ο τραυματισμού του παίκτη του Ολυμπιακού Παϊτίμ Κασάμι από βίδες και φωτοβολίδα, καθώς και του αναλυτή της ομάδας και του υπεύθυνου ασφαλείας της Super League, Μάκη Τσάτσου, ο οποίος δέχθηκε καρέκλα στο πρόσωπο, όταν βρέθηκε κοντά στο προπονητή του Ολυμπιακού Βίτορ Περέιρα ο οποίος βρισκόταν σε διένεξη με «θερμόαιμους οπαδούς» του ΠΑΟ.
Στην έκθεση καταγράφονται και τα γεγονότα μετά το τέλος του αγώνα, όταν οπαδοί από τις θύρες 12 και 13 υπερπήδησαν και διέρρηξαν τα κιγκλιδώματα, εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο και κατευθύνθηκαν απειλητικά προς τη φυσούνα, κατά την αποχώρηση των παικτών και των παραγόντων της φιλοξενούμενης ομάδας.
Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, οι «φορητές» κάμερες της ΕΛ.ΑΣ.. «καίνε» τον ΠΑΟ για στα έκτροπα. Με εισαγγελική διάταξη οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής, είχαν λάβει άδεια βιντεοσκόπησης εντός του αγωνιστικού χώρου, στην «υποψία» επεισοδίων και ανεξέλεγκτων καταστάσεων.
Το βιντεοληπτικό υλικό, καθώς και υλικό από τις σταθερές κάμερες του γηπέδου εξετάζεται στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών με το σχετικό πόρισμα το οποίο αναμένεται να συνταχθεί θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία που θα σχηματισθεί.
Για τους Αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής, υπό αυτές τις συνθήκες, ο αγώνας του Ολυμπιακού με την Ουκρανική Ντνίπρο αλλά και ο αγώνας των ερυθρολεύκων με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, ήδη προκαλεί συζητήσεις και σχεδιασμούς επί χάρτου στην εκπόνηση των Αστυνομικών μέτρων τα οποία θα ληφθούν, στο ενδεχόμενο επικείμενων εντάσεων με στόχο την αποτροπή και αντιμετώπισή τους.

 
Εκτενέστερα αποσπάσματα της έκθεσης της ΕΛ.ΑΣ. διαβάζουμε σήμερα.
 
Προσχεδιασμένα ήταν τα επεισόδια στο γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας στο ντέρμπι των «αιωνίων», σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας.
Μία ομάδα αποτελούμενη από 100 «ταλιμπάν»- όπως περιγράφονται οι χούλιγκαν- πήγε στο γήπεδο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, με σκοπό να προκαλέσουν επεισόδια. Φορούσαν ομοιόμορφες full face κουκούλες, είχαν πάνω τους λοστούς και αλυσίδες, είχαν κρύψει στην κερκίδα της Θύρας 13 ρόπαλα και δεκάδες πυρσούς. Κάποιοι από αυτούς φορούσαν ακόμα και ομοιόμορφα στρατιωτικού τύπου παντελόνια.
Αστυνομικοί με πολιτικά κατέγραψαν την Κυριακή με κρυφές φορητές κάμερες λεπτό προς λεπτό τα επεισόδια στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης». Όπως αναφέρουν, ωστόσο, είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει η ταυτοποίηση των δραστών, καθώς φρόντισαν προκειμένου να κρύψουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.
Για τον εντοπισμό των δραστών η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης της Βίας στους Αθλητικούς Χώρους προτίθεται να δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες που απεικονίζουν τους χούλιγκαν, με σκοπό την αναγνώρισή τους και την παροχή πληροφοριών.
Όσον αφορά στην έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια, πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι καταπέλτης για τον ΠΑΟ. Οι αστυνομικοί περιγράφουν αναλυτικά στο έγγραφό τους τα όσα συνέβησαν με χρονική ακρίβεια μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο, τα οποία αργότερα θα συμπληρωθούν με τα στοιχεία της δικογραφίας που σχηματίζουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής.
Ενδεικτικά η έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει: «Στις 18:00 κατά την είσοδο του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλη Μαρινάκη στον αγωνιστικό χώρο περίπου 100 οπαδοί παραβίασαν τα κιγκλιδώματα, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και εκτόξευαν φωτοβολίδες. Στις 18:03 εκτοξεύτηκε βόμβα μολότοφ από τη Θύρα 13 και ένα λεπτό αργότερα ανεφλέγη πυρσός στο ίδιο σημείο. Ακολουθούν αναλυτικές περιγραφές ανά λεπτό. Στις 20:39 καταγράφονται ρίψεις φωτοβολίδων στον πάγκο του Ολυμπιακού. Στις 20:50 αναφλέγησαν 55 πυρσοί, ενώ γίνεται αναλυτική περιγραφή του τραυματισμού του παίκτη του Ολυμπιακού Παϊτίμ Κασάμι, του αναλυτή της ομάδας και του υπεύθυνου ασφαλείας της Super League Μάκη Τσάτσου, από βίδες, φωτοβολίδα και… καρέκλα. Η έκθεση ολοκληρώνεται με το τέλος του αγώνα, όταν οπαδοί από τις θύρες 12 και 13 έσπασαν και πάλι τα κάγκελα και κατευθύνθηκαν απειλητικά προς τη φυσούνα, όταν έφευγαν οι παίκτες και οι παράγοντες τις φιλοξενούμενης ομάδας».
 
Σε πρώτη φάση, είναι ένα θετικό βήμα αυτά τα παραπάνω. Τουλάχιστον ξεφύγαμε από το ΓΕΛΟΙΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙ του να γίνονται επεισόδια και να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές 50 μέτρα από τη ΓΑΔΑ, δίχως η Αστυνομία να καταγράφει κάτι επισήμως. Περιμένουμε όμως το ''δια ταύτα''. Συλλήψεις και τιμωρία των υπευθύνων. Υπάρχει ξεκάθαρη ευθύνη της ΠΑΕ ΠΑΟ για την εισβολή των 100 κουκουλοφόρων οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, όπως και για το χτύπημα σεκιουριτά της ΠΑΕ ΠΑΟ σε άνθρωπο της αποστολής της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Αυτά δεν αμφισβητούνται, ούτε μπορεί να τα προσπεράσει κανείς, φορτώνοντας τις ευθύνες στην Αστυνομία. Η ΠΑΕ ΠΑΟ δεν έχει εξηγήσει αναλυτικά το ποια προληπτικά μέτρα έλαβε, αφότου ενημερώθηκε από ανθρώπους της ΠΑΕ Ολυμπιακός για όσα ετοίμαζαν κάποιοι οπαδοί του ΠΑΟ, οπότε πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνη για όλα όσα έγιναν στο δημοτικό γήπεδο της Λεωφόρου. Με βάση λοιπόν την τιμωρία της αφαίρεσης βαθμών που επεβλήθη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα περυσινά επεισόδια στο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, 
 
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ ΒΑΘΜΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΟ.
 
Ο,τιδήποτε άλλο, θα θεωρηθεί πρόκληση. Περιμένουμε εφαρμογή των κανονισμών και τίποτε παραπάνω. Επίσης περιμένουμε να δούμε την στάση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τώρα που υπάρχει έννομο συμφέρον για την ομάδα τους, εν όψει της βαθμολογίας των play off. Τι θα κάνει ο Ιβάν Σαββίδης; Θα πάρει το μέρος της ομάδος του ή το μέρος του φίλου του, Τουίτη;
 
Υ.Γ. Επειδή τα ΣΟΥΡΓΕΛΑ που λέγονται οργανωμένοι οπαδοί του βάζελου αναφέρονται ''στα αίσχη που έγιναν στο Καραϊσκάκη το 2011'', επηρεάζοντας φυσικά τα φιλαράκια τους, τους βαζελόγαυρους, ξαναβάζουμε τα 3 βίντεο από τα ''επεισόδια'' στο Καραϊσκάκη στο ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟ το 2011.
 

 

 

 
Σε αυτά τα βίντεο αποδεικνύεται πως άνθρωποι της ΠΑΕ Ολυμπιακός προσπάθησαν να προστατεύσουν τους παίκτες του ΠΑΟ, όπως και το ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού που (κακώς) μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, δεν κινήθηκαν εξ αρχής απειλητικά εναντίον των παικτών του ΠΑΟ. Περιμένουμε να μας αποδείξουν, με βίντεο και συγκεκριμένα στοιχεία, το αν έκανε κάτι αντίστοιχο η ΠΑΕ ΠΑΟ και οι εισβολείς στον αγωνιστικό χώρο οπαδοί του ΠΑΟ για τα μέλη της αποστολής της ΠΑΕ Ολυμπιακός, την Κυριακή που μας πέρασε στη Λεωφόρο. Αν δεν το κάνουν, ας το βουλώσουν.

Σχόλια

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Ναι αμ πως.. Κάποιοι με διαπιστεύσεις σπρωχναν τον περειρα και φώναζαν "ήρθατε εδώ μέσα ρε μουνόπανα"!

Εικόνα red hell 7

Ρε αφήστε μας να πηγαίνουμε στα ντέρμπι λέμε και ολά καλά.
Άντε με όλες τις κότες που γίνονται μάγκες μόνο στην απουσία μας.
Φυσιολογικά επεισόδια απο την έλειψη τίτλων και τον κομπλεξισμο που τους προκαλέι η προπαγάνδα πολλών χρόνων.
Εαν προστεθεί η αρωγή της διοίκησης τους και η στάση της αστυνομίας που μια ζωή χαϊδεύει τα παράξενα αγόρια τι πιο αναμενόμενο.
Εγώ δεν θέλω ουτε αφαίρεση βαθμών ουτε με νοιάζει τι τιμωρία θα φάνε εγώ θέλω οπώς στο Δούρειο να μπαίνουμε εκεί μέσα και να τους ξεφτιλιζουμε ενάντια σε ολους και όλα.
Θέλω να κάνουνε ντου μετα απο την γκολαρα του Αμπντουν οι ανύπαρκτοι.
Δηλαδή θέλω πάθος και τσαμπουκα απο την ομάδα μου και όχι μόνο απο τον Βαγγέλη και τον Περέιρα.
Έχουμε γίνει μια light ομάδα με λάθος ιδιοσυγκρασία και αυτό δέν το γουσταρω καθόλου.
Εγώ θέλω Βιέρα να του μιλάνε για την καυτή Τούμπα και να δείχνει φωτογραφία με κρεμασμένο διαιτητή στην χώρα του και να γελάει και στην πρωτη φαση του παιχνιδιού στο κεντρο να βγάζει εξω με τραυματισμό τον πιο σκληρό τους παιχτη ,
Θέλω Μητρόπουλο (μονο για αύτη την φαση εννοείται μιλάω ) να μπαίνει για πρώτη φόρα αντίπαλός ο Αποστολάκης και να του ριχνει τάκλιν στο κεντρο του γηπέδου στην μέση και να τον πετάει πανω στην διαφημιστική πινακίδα και να σηκώνεται μετα απο 10 λεπτα ο κωλοβλαχος.
Θέλω Καρεμπέ να τους γαμει τρείς τρείς και η Ριζούπολη να αλαλαζει.
Ευαγγελε δεν επιτρέπεται εσύ να είσαι μάγκας και η ομάδα μπαλέτο.

Εικόνα spiros7

παιδιά, άσχετο αλλά πόσα χρωστάει ο ποα στο Ελληνικό δημόσιο. υπάρχει κάποιο άρθρο ή link??

Εικόνα savvas gridlock

Σε ποια φάση ακριβώς, σήμερα που μιλάμε ή γενικότερα στο παρελθόν; 3,5 εκ. ευρώ αποκάλυψε χθες ο Μαχλάς.

http://www.sport24.gr/football/omades/Ofi/epithesh-ston-pao-gia-forodiaf...

Βάλε τα χρέη στο ΟΑΚΑ, που ακόμη δεν έχουν πληρωθεί.

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10770&subid=2&pubid=129224767

Νάτο το τάλιρο. Συνολικά, όχι μόνο προς το Δημόσιο αλλά όλα μαζί, μιλάμε για άνοιγμα 55 εκ. ευρώ της ΠΑΕ ΠΑΟ, το οποίο ως τώρα χρηματοδοτείται με το στόμα και με διαβεβαιώσεις από τα παπαγαλάκια του Αλαφούζου ''η τρύπα καλύπτεται''. Κάθε χρόνο μπαίνει μέσα η ΠΑΕ ΠΑΟ, αλλά ''η τρύπα καλύπτεται'', δίχως κανείς να βάλει το χέρι στην τσέπη, με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Δημιουργική λογιστική και δημιουργική ασάφεια, που είναι και της μόδας ως νέα ελληνική μπαρούφα.

Εικόνα CVRED

Αν δεν υπάρξει αφαίρεση βαθμών και κλείσιμο του κοτετσίου τους για όλο το υπόλοιπο πρωτάθλημα, θα μιλάμε για ΤΕΡΑΣΤΙΟ σκάνδαλο.

Εικόνα xristoforas

κι ο παοκ τιμωρηθηκε περυσι....αλλα φετος οι παναθηναικοι καναν 100 φορες χειροτερα επεισοδια απο τους παοκτζηδες..το ειδε ολη η Ελλαδα αυτο....οποτε η τιμωρια τους πρεπει να ειναι βαρυτερη απο την περσινη των παοκτζηδων!
-3 βαθμους και 4 αγωνιστικες κεκλεισμενων το λιγοτερο πρεπει να ειναι η ποινη που θα τους επιβληθει...!

και εμεις ειχαμε μπουκαρει καποτε (τι καποτε? μιλαμε πολυ παλαια σε σχεση με σημερα...τωρα ειμαστε ευρωπαικη ομαδα...ρουθουνι δεν ανοιγει στο καραισκακη και ετσι πρεπει) με αθηναικο και με παοκ (με παοκ ομως βρισκονταν και φιλοξενουμενοι στο γηπεδο και προκαλουσαν ή ειχαμε ανοιχτους λογαριασμους μαζι τους)....αλλα τουλαχιστον δε σημαδευαμε με φωτοβολιδες τα μελη της αποστολης της ομαδος με την οποια ερχοταν αντιμετωπος ο Ολυμπιακος (νταξει λιγο κυνηγητο εφαγε ο δημοπουλος...που δεν ηταν ο φονιας διοτι μονο ο αναστο ειναι κιλερ)

ηταν σπαστικο που ο κοντονης βγηκε αμεσως για τα''επεισοδια'' στο ρεντη στο οσφπ-παοκ....ενω με τη βαζελα στο βασιλια των σπορ...αργησε....κι οχι μονο καθυστερησε να εμφανιστει δημοσιως....αλλα εβαλε λουκετο στο πρωταθλημα αντι να βαλει στο κοτετσι της λαγοφλωρου αλεξανδρος...
τους μασκοφορους τους καβατζωμενους λαγους δεν τους ειδε κανεις αραγε?
οταν επαιζε φωστηρας-Ολυμπιακος στο γηπεδο του ταυρου....οι ιδιοι μασκαραδες ηταν τιποτα κλειδωμενοι στο συνδεσμο πετραλωνων? (απλο ερωτημα τεθηκε)

ΠΡΙΝ τη ριζουπολη (οπου δεν εγινε τιποτα) ηταν το ξυλο στον ευθυμιαδη (αυτα τα ξεχνανε οι ΠΟΥΤΑΝΕΣ)