ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΙΑΠΠΕ PART 1: Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ



Κυκλοφορούν πάρα πολλά κείμενα στο Internet για το περιβόητο ''σκάνδαλο Κιάππε'' (π.χ. εδώ κι εδώ). Αφού τα διαβάσουμε, θα ξεκινήσουμε την εξιστόρηση των γεγονότων, μέσα από τις εφημερίδες της εποχής. Δεν θα το κάνουμε χρονολογικά (ακόμη τουλάχιστον), γιατί το σημαντικότερο σημείο της υπόθεσης δεν είναι στην αρχή, αλλά στη μέση του. Σαν σήμερα λοιπόν πριν από 25 χρόνια η εφημερίδα ''Ελευθεροτυπία'', ιδιοκτησίας Τεγόπουλου μεν, αλλά με προνομιακές σχέσεις με τους Βαρδινογιάννηδες δε, κυκλοφορεί με το παρακάτω εξώφυλλο.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 6-3-1990
 

 
Υποτίθεται ότι ο Πειραιώτης διαιτητής Δημητριάδης έστειλε επιστολή στη FIFA, καταγγέλλοντας την ύπαρξη στημένων ματς στην Ελλάδα. Το ''υποτίθεται'' πάει στο ότι η επιστολή ήταν πραγματική, αλλά αποδείχθηκε πως δεν την έστειλε ο Δημητριάδης. Την είχε στείλει ένας υπάλληλος της ΕΠΟ, ο Κωνσταντίνος Κιάππε. Ο Κιάππε ως γνωστόν λίγες μέρες αργότερα φεύγει στη Ζυρίχη της Ελβετίας και μέσα από το αεροπλάνο παραδίδει στον πιλότο μία ακόμη επιστολή. Ας την δούμε.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 22-3-1990
 

 

 

 

 

 

 

 
25 χρόνια έχουνε περάσει, μα το ερώτημα αυτό κανείς δεν έχει ξεπεράσει.
 
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ''ΘΑΛΗΣ'';
 
Ο τότε διευθυντής του αθλητικού τμήματος της ''Ελευθεροτυπίας'', ο συγχωρεμένος πια Φίλιππας Συρίγος, έλεγε ότι ''όλοι τον ξέρουμε, αλλά φοβόμαστε να πούμε ποιος είναι''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 30-3-1990
 

 
Ποιος να'ναι άραγε ο ''Θαλής'', του οποίου το αυτοκίνητο Golf GTI είχε και πράσινο τριφύλλι στο παρμπρίζ...
 
Υ.Γ. Ενημερωτικά, λόγω πληθώρας υλικού, θα αφιερώσουμε πολλές αναρτήσεις στο θέμα. Μία ανάρτηση πάντως που έχει ήδη προγραμματιστεί από τώρα, αφού αρχικά παραθέσουμε τα γεγονότα, θα είναι με όλα τα δημοσιεύματα της στήλης ''Αποδυτηριάκιας'' στον τότε ''ΦΙΛΑΘΛΟ'', συγκεντρωμένα. Καίσαρης, Καραγιαννίδης, Γεωργίου και λοιποί δημοσιογράφοι της εφημερίδας, ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Μιλάμε για κλάμα από τα γέλια με τους χαρακτηρισμούς που απηύθυναν προς τους πρωταγωνιστές της ιστορίας...

Σχόλια

Εικόνα Αλέξανδρος

Την ιστορία την είχα μάθει από το πολύ καλό μπλογκ του Πεσετέρο. Διαβάζοντας την είναι ξεκάθαρο ότι τον Θαλή τον ήξεραν όλοι και κανένας. Στην ιστορία ανακάτεψαν και τον Ολυμπιακό σύμφωνα με το μπλογκ και ο Πεσετέρο κάνει και το ερώτημα 'ποιο ήταν το όφελος του Ολυμπιακού από την όλη ιστορία'. Πιστεύω (κατά την γνώμη μου) ότι ο Κιάππε είχε πάει στην Ζυρίχη να ελέγξει για τις μετοχές του Ολυμπιακού (κάπου είχα διαβάσει ότι ο Ανάργυρος τις είχε υποθηκεύσει στην Ελβετία) και μετά έγινε και η ιστορία που μας εκμυστηρεύτηκε ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ για τον Βαρδινογιάννη που ήθελε να αγοράσει τον Ολυμπιακό. Δεν έρχεται και δένει λίγο το πράμα ρε αδέρφια;

Εικόνα savvas gridlock

To προχώρησες πολύ.

Εικόνα Αλέξανδρος

Αν εννοείς την ιστορία ότι την πήγα προς το τέλος ναι και συγνώμη που το έκανα πριν τα επόμενα κείμενα. Αλλά αν εννοείς ότι προχώρησα πολύ την θεωρία ίσως να στέκει και αυτό που λέω.

Εικόνα Kaine

"Ο Κιάππε με το μυστήριο χαμόγελο". Τύφλα να 'χει η Μόνα Λίζα.

Εικόνα lamousis

Ποιος είναι ο Θαλής απ' το Ρέθυμνο;; (το "αιώνιο" ερώτημα)