Ο ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ Ο ''ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ'' ΠΕΡΕΙΡΑ



Επειδή η ιστορία με τον Περέιρα κούρασε, ας δούμε το ποιος και πού προκαλεί. Βίντεο της greenwin-Μπύρας 13 για το τι έγινε στο δημοτικό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στο ντέρμπι ΠΑΟ-Ολυμπιακός με τον προπονητή του Θρύλου.
 
Aπό το 00:35 και μετά του βίντεο, φαίνεται καθαρά ότι ο Περέιρα μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΚΑΝ τους βάζελους. Αυτοί αρχίζουν να πετάνε φωτοβολίδες και ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΑΖΕΛΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ αρχίζουν να βρίζουν τον προπονητή μας. ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ο Περέιρα κινείται κατά πάνω τους, ΔΙΧΩΣ ΚΑΜΙΑ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΤΥΠΟΥ ''ΠΑΡ'ΤΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ'', αλλά σε φάση ''ελάτε σε εμένα''. Πάμε και στο ΟΑΚΑ, ΑΕΚ-Ολυμπιακός.
 
Την ώρα που οι παίκτες παίζουν μπάλα, σουλατσαδόροι οπαδοί της ΑΕΚ βρίσκονται στο ταρτάν του ΟΑΚΑ. Θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί; Οι μπάτσοι τους κοιτούν. Το παραμύθι λοιπόν ''μπήκανε μέσα οι Αεκτζήδες επειδή προκάλεσε ο Περέιρα με τους πανηγυρισμούς του'' δεν έχει δράκο, αφού ΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΜΕΣΑ, ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΗ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ. Όσον αφορά τον πανηγυρισμό του Περέιρα στο τέλος,
 
όσο κι αν ζορίζονται κάποιοι, ΠΟΥΘΕΝΑ δεν υπάρχει προκλητική χειρονομία. ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ δεν δείχνει τα αρχίδια του στους Αεκτζήδες ο Περέιρα, την ώρα που πριν φτάσει στο κόρνερ τρώει αντικείμενα από τους σουλατσαδόρους. Ο ίδιος ο Περέιρα εξηγεί τα παραπάνω σε πρόσφατη συνέντευξή του στη NOVA.
 
"Δε θέλω να μπερδευτείτε πως αυτό που θα πω αφορά όλους τους Έλληνες φιλάθλους. Η γνώμη μου για το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι αυτή. Με βάση όσα έχω καταλάβει τους τελευταίους μήνες που εργάζομαι εδώ είναι πως υπάρχουν φίλαθλοι που θέλουν να επιβάλουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο το νόμο του εκφοβισμού. Και θα σας πω τι εννοώ με αυτό. Εννοώ ότι μπορούν να πηγαίνουν στα γήπεδα με κάθε είδους εξοπλισμό, που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή των παικτών και των ανθρώπων οι οποίοι σχετίζονται με την ομάδα, αλλά των θεατών που έχουν πάει εκεί για να παρακολουθήσουν ένα θέαμα. Αυτοί οι άνθρωποι ζουν το ποδόσφαιρο με φανατισμό και φέρνουν στα γήπεδα αυτόν τον εξοπλισμό για να εκφοβίσουν τους ποδοσφαιριστές. Και θέλουν να περάσουν την ιδέα ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα για να κερδίσεις ένα παιχνίδι, αλλά και ότι το παιχνίδι δεν κερδίζεται μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δηλαδή ότι μπορείς να το κερδίσεις με ενέργειες εκτός αγωνιστικού χώρου, με τον εκφοβισμό στην αντίπαλη ομάδα.
Δεν είναι φυσιολογικό εδώ ένας προπονητής να βγει στον αγωνιστικό χώρο, πριν από το παιχνίδι, για να καταλάβει σε τι κατάσταση βρίσκεται το χορτάρι. Να δει αν είναι κοντοκουρεμένο. Για να καταλάβει αν στις περιοχές μπορείς να παίξεις με τον τερματοφύλακα. Αν η αμυντική μας γραμμή μπορεί να παίξει με τον τερματοφύλακα. Αν επιτρέπουν κάτι τέτοιο οι συνθήκες του αγωνιστικού χώρου. Αν ο άνεμος είναι από τη μία πλευρά ή από την άλλη. Αν οι διαστάσεις του γηπέδου είναι ίδιες με αυτές που προπονούμαστε καθημερινά. Πολλές φορές ανεβαίνω στον αγωνιστικό χώρο για να μετρήσω βήματα στην περιοχή. Όλα αυτά τα θέματα που έχουν σχέση με το επάγγελμά μου. Και με το πάθος που αντιμετωπίζω εγώ το επάγγελμά μου, όπως και με τον επαγγελματισμό μου.
Αυτό, λοιπόν, το έχουν εισπράξει και το έχουν παρουσιάσει σαν πρόκληση ο τύπος των φιλάθλων που μόλις είπαμε, οι φανατικοί. Και αυτό το μεταφράσανε σαν εγώ να ήθελα να τους προσβάλω και σαν η παρουσία μου να ήταν εκεί για να τους προκαλέσει. Δεν είναι φυσιολογικό να κάνω τη δουλειά μου.
Για τον πανηγυρισμό τώρα. Το να πανηγυρίσω ένα γκολ που μπήκε στο 89' μετά από ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και αφού χάσαμε μία ξεκάθαρη ευκαιρία για γκολ και μετά από μία μεγάλη πάλη με αντίπαλο μία πολύ καλή και οργανωμένη ομάδα, δεν είναι φυσιολογικό το να πανηγυρίσω ένα γκολ γιατί είμαι παθιασμένος με τη δουλειά μου, με το ποδόσφαιρο. Δεν είναι φυσιολογικό, λοιπόν, να πλησιάσω τους παίκτες για να πανηγυρίσουμε με αυτόν τον τρόπο; Αυτό είναι για να προσβάλουμε κάποιον; Ήθελα εγώ να προσβάλω κάποιον με αυτού του είδους τον πανηγυρισμό; Για αυτό το λόγο θέλω να πω πως έχω πανηγυρίσει με τον ίδιο τρόπο όλα τα σημαντικά γκολ όταν ήμουν στην Πόρτο, αλλά και στις άλλες ομάδες που εργάστηκα. Γιατί ζω με πάθος και πανηγυρίζω με πάθος. Όμως, αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Εδώ, λοιπόν, θέλουν να μεταφέρουν την ιδέα ότι αυτός είναι προκλητικός, είναι ένας χούλιγκαν. Όμως, καταλαβαίνω το γιατί.
Από την άλλη πλευρά, το να πας στο γήπεδο με κάθε είδους εξοπλισμό που θέτει σε κίνδυνο τους ανθρώπους, τη ζωή των ανθρώπων και κάθε φορά που ένας παίκτης πλησιάζει στη γραμμή του κόρνερ μπορούν να τον εκφοβίσουν βάζοντας φωτιά στις σημαίες, ή να πετάνε αντικείμενα ή να πετάνε φωτοβολίδες πάνω από τα κεφάλια μας, ή να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο και να κάνουν κάθε τι που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα τους -και εδώ λέω ξανά για αυτού του είδους τους φιλάθλους, γιατί δεν είναι όλοι έτσι- τα κάνουν όλα για να εκφοβίσουν τον προπονητή και τους παίκτες. Αυτό, λοιπόν, είναι φυσιολογικό. Αυτά που είπα πριν δεν είναι φυσιολογικά, είναι ένα έγκλημα, μία πρόκληση, μία προσβολή. Αυτού του είδους τα πράγματα είναι φυσιολογικά.
Και μετά από όλα αυτά μία ομάδα που υποδέχεται με αυτόν τον τρόπο τον αντίπαλο, αλλά και όλες οι ομάδες που δεν έχουν σχέση με αυτά, μικρές ή μεσαίες ομάδες, έχουν όλες την ίδια τιμωρία: δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών. Και η ομάδα που οι φίλαθλοί της προκάλεσαν όλα αυτές τις αντιδράσεις, η ομάδα που θα έπρεπε να τιμωρηθεί, διεκδικεί τους τρεις βαθμούς γιατί θεωρεί άδικο τη στέρηση των τριών βαθμών. Γιατί όλη αυτή η συμπεριφορά θεωρείται φυσιολογική. Αυτή είναι η εικόνα που αυτή τη στιγμή τέτοιου είδους φίλαθλοι, οι φανατικοί, θέλουν να περάσουν στον υπόλοιπο κόσμο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή η εικόνα έφθασε στη χώρα μου. Ότι στην Ελλάδα οι φίλαθλοι μπορούν να κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν ένα παιχνίδι".
 
Ορισμένοι δημοσιογράφοι δεν θέλουν να τα καταλάβουν όλα αυτά. Στο πρόσφατο πόνημά του ο έγκριτος Κώστας Κεφαλογιάννης στο contra μεγαλουργεί.
 
Η μαγκιά, η αληθινή μαγκιά, όπως και πολλά άλλα πράγματα στην Ελλάδα είναι μια έννοια σκοπίμως παρεξηγημένη. Ας μην αναλωθούμε σε χιλιάδες παραδείγματα που έχουμε όλοι στο μυαλό μας και ας μιλήσουμε για συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις.
Τον Βίτορ Περέιρα και την δική του "μαγκιά" για παράδειγμα. Την οποία, εκτός του ότι τη δείχνει με τη συμπεριφορά του διαρκώς, φρόντισε να μας περιγράψει κιόλας πώς ακριβώς την αντιλαμβάνεται (σαν διαγωνισμό ανδρισμού με κουκουλοφόρους βλάκες) μετά το ντέρμπι στη Λεωφόρο. Οι περισσότεροι σπεύσαμε να τον κράξουμε, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων και την τεράστια διαφορά πολιτισμού και ήθους που –προς τον παρόν δείχνει να  - τον χωρίζει από τον προκάτοχο του. Κι ωστόσο δεν τους χωρίζουν μόνο αυτά. Διότι ο Μίτσελ, όσο κι αν οι λάτρεις των τραμπουκισμών δεν το κατάλαβαν  ποτέ, διέθετε και κάμποση αυθεντική, ουσιαστική μαγκιά.
Στο κάτω – κάτω ποιος είναι αληθινός μάγκας; Εκείνος που και στις νίκες και στις ήττες, ακόμα και σε συνθήκες όπως της περυσινής Τούμπας, δεν προκαλεί ούτε με τις πράξεις του, ούτε με τις δηλώσεις του; Ή αυτός που στα δυο από τα τρία εκτός έδρα ντέρμπι που έχει δώσει, άνοιξε διάλογο με την καφρίλα και κατέληξε σε αμφότερες τις περιπτώσεις να τρέχει για να σωθεί στα αποδυτήρια;
Εκείνος που χαιρόταν και πανηγύριζε με την ψυχή του τις επιτυχίες της ομάδας του, ωραία και παθιασμένα μαζί με τους παίκτες του και τον κόσμο ή αυτός που στη σημαντικότερη νίκη της σύντομης ελληνικής του θητείας προτίμησε να προσπεράσει τους ποδοσφαιριστές του για να κάνει χειρονομίες στην αφιονισμένη εξέδρα;
Εκείνος που δυο χρόνια διαφήμιζε το ελληνικό ποδόσφαιρο στο εξωτερικό, κάνοντας ό,τι μπορεί και αγωνιστικά αλλά και με τις δηλώσεις του για να κρατήσει εκτός κάδρου το εγχώριο χάλι ή αυτός που μέσα σε δυο μήνες έχει ήδη συμβάλει για να γίνουμε ακόμη περισσότερο βούκινο;
Εκείνος που δεν επικαλέστηκε ποτέ φθηνές δικαιολογίες στα κακά αποτελέσματα ή αυτός που απέδωσε τον αποκλεισμό από την Ντνίπρο στην «σφαγιαστική» διαιτησία;
Εκείνος που νίκησε Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιουβέντους, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπενφίκα κ.λ.π., χάρισε στον  Ολυμπιακό μερικές από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας του και παρότι απολύθηκε, αποχώρησε κύριος, δίχως μιζέριες και μικρόψυχες κακίες; Ή αυτός που προς το παρόν έχει νικήσει μόνο την ΑΕΚ και πουλάει τσαμπουκά και ύφος στις συνεντεύξεις Τύπου;
Ναι, ο Μίτσελ υπήρξε ένας μέγεθος μεγαλύτερου του ποδοσφαίρου μας, το γνωρίζαμε, το βλέπαμε ξεκάθαρα όσο διάστημα τον είχαμε εδώ.  Η ασυμβατότητα του (όπως και του Ερνέστο Βαλβέρδε και του Λεονάρντο Ζαρντίμ ακόμα) με την περιρρέουσα βαρβαρότητα έβγαζε μάτι. Αλλά επίσης υπήρξε από την πρώτη μέρα, μέχρι την τελευταία, με όλα τα στραβά του και με όλα τα καλά του, ένας ωραίος μάγκας.
Θα ήταν χρήσιμο κάποια στιγμή να το καταλάβουμε και να διαχωρίσουμε επιτέλους τον κουτσαβακισμό από την μαγκιά. Ειδάλλως θα μείνουμε με ένα ποδόσφαιρο όπου θα ευδοκιμούν μονάχα οι βλαχομαγκιές. Αν δεν έχουμε μείνει ήδη...
 
''Κουτσαβάκι'' ο Περέιρα, κατά τον κύριο Κεφαλογιάννη. Για να μην χαρακτηριστεί ''κουτσαβάκι'', θα έπρεπε να τρώει φωτοβολίδες και να ακούει μπινελίκια αδιαμαρτύρητα, αλλά και να πανηγυρίζει ''ήσυχα ήσυχα'' στον πάγκο της ομάδος του γκολ-πρόκρισης στο 89', για να μην του την πέσουν οι περιφερόμενοι σουλατσαδόροι. Φυσικά, όταν ο Μίτσελ (που τώρα ξαφνικά αγαπήσανε πολλοί) έτρωγε τις φωτοβολίδες στη Λεωφόρο και στην Τούμπα, δεν βλέπαμε καταδίκες, ούτε επαίνους για την στάση του προπονητή του Ολυμπιακού. Είπαμε όμως, ό,τι κι αν γίνει σε αυτήν τη χώρα, γίνεται επειδή φταίει ο Ολυμπιακός. Πάντοτε. Έτσι γίνεσαι ''αντικειμενικός'' ΑΡΔ, όταν λες στον κόσμο τέτοιες ''αντικειμενικές σοφίες''. Κατά τα άλλα, ''προκαλεί ο Περέιρα'' και όχι οι ΑΡΔ που λένε ''κουτσαβάκι'' τον προπονητή του Θρύλου.
 

 
Υ.Γ. 1 Ρε Κεφαλογιάννη, εδώ τι εννοείς;
 
Ναι, ο Μίτσελ υπήρξε ένας μέγεθος μεγαλύτερου του ποδοσφαίρου μας
 

 
Υ.Γ. 2 Ξαναλέμε για πολλοστή φορά, ΔΕΝ στοχοποιούμε δημοσιογράφους, ΔΕΝ θέλουμε να τους την πέσει κάποιος για να τους δείρει. Θα είναι μεγάλος μαλάκας όποιος πετύχει κάπου π.χ. τον κύριο Κεφαλογιάννη και τον απειλήσει ή τον χτυπήσει, αφού θα τον κάνει μάγκα και ήρωα στα μάτια της ''κοινής γνώμης''. Μόνο ξεβράκωμα ΜΕ ΑΡΘΡΑ, όχι ξύλο.

Σχόλια

Εικόνα Romain

Τώρα κατάλαβα. Ολα εξυγούνται.

Χάσανε οι "ερχόμαστε" και πως θα έρθουνε τώρα?

Γλυτώσανε τη π...ούτσα του Ντοσεβί και από τύχη βουνό δεν μπήκε ολόκληρη μέσα. Αλλά ο Χάρα τους την έριξε στο παρά ένα ο αθεόφοβος.

Τώρα τι να κανουν?

1. Ο διαιτητής δεν τους αδίκησε. Αν ήτανε να έδινε κατι είναι πέναλτι στον Ολυμπιακό αλλά δεν το έδωσε.

2. Ο Μαρινάκης δεν ήταν στο γήπεδο.

3. Οπαδοί του Θρύλου δεν υπήρχαν στο γήπεδο.

Οπότε... μένει ο προπονητής.

Δεν γίνεται να μην βρούνε κάτι.

Αν ο προπονητής δεν ήταν ούτε αυτός, νομίζετε ότι δεν θα έβρησκαν δικαιολογία?

Δεν νομίζω. Κάτι θα είχαν βρεί.

Και θα ήταν Πρωτοσέλιδο.

Εικόνα Romain

σορυ...εξειγούνται.

Εικόνα Νικος τρελογαυρος

Καλησπερα.
Ελπιζω το παθος και την ενταση που βγαζει στους πανηγυρισμους να το μεταφερει στην νεα ομαδα που θα φτιαχτει το καλοκαρι.
οσο για τον πανηγυρισμο τον εχει κανει παρα πολλες φορες στην καριερα του οπως και αρκετοι ακομα πορτογαλοι

Εικόνα Αλέξανδρος Λ.

όλοι αυτοί οι κεφαλογιάννηδες προσβάλουν τον Ολυμπιακό για να έχουν ένα κουλουράκι να φάνε.Κάνουν καριέρα πουλώντας το αντι-Ολυμπιακό φανατισμό στους πικραμένους αντι-Ολυμπιακούς.

Εικόνα MIKE.A

Μπηκα μεσα στο σαιτ που γραφει να δω τι γραφει για τον αγωνα! Ακομα τιποτα! Μαλλον δεν εχει συνελθει ακομα ο ανθρωπος!

Εικόνα MIKE.A

Μπηκα μεσα στο σαιτ που γραφει να δω τι γραφει για τον αγωνα! Ακομα τιποτα! Μαλλον δεν εχει συνελθει ακομα ο ανθρωπος!

Εικόνα Aprosarmostos17

Το τι παπαριά έχουν διαβάσει τα ματάκια μου και έχουν ακούσει τα αυτάκια μου τις τελευταίες μέρες, με αφορμή τους "έντονους" πανηγυρισμούς του Περέιρα, δεν λέγεται. Δεν μπορούν να νικήσουν στο γήπεδο, σκυλιάζουν και μέσα στη μικροψυχία τους, ψάχνουν οποιαδήποτε απίθανη αιτιολογία για να τιμωρηθεί ο αντίπαλος. Με μια λέξη, ξεφτίλες.

Εικόνα Romain

Όλοι εχουν βάλει στο στόχαστρο τον Περειρα. Όλοι οι Βάζελοι και ολα τα χανουμάκια ΑΡΔ.

Όλοι αυτοι μας λένε ποσό κύριοι ηταν ο Μιτςελ και ο Βαλβερδε. Αλλα και ποσό καλοί προπονητές ηταν και οι τρεις μαζί με τον Ζαρτιμ.

Ολα αυτα βεβαια μετά που έφυγαν απο τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.

Όταν ηταν στον ΘΡΥΛΟ ουτε ένας δεν μας μίλησε ή έγραψε για ήθος για κυρίους ή για καλούς προπονητές.

Το ήθος βεβαια του Αναστασίου για μια δήλωση του το έκαναν πρωτοσέλιδο.

Την υποκρισία του και το θέατρο στο Καραϊσκάκη δεν το έγραψε κανένας απο τους "αντικειμενικούς".

Οπως εχει γράψει και ο μεγάλος Γαβαθιωτης, θα χαιρόμουν και γω αν το γκολ ο Χαρά το έβαζε με το χέρι, να ητσν οφσάιντ, ο Αφελαι να είχε βγάλει την μπάλα ουτ πριν τη σέντρα και να ηταν και αραουτ προηγούμενα.

Αυτοι οτι και να τους κανεις το μόνο που θα κάνουν ειναι να βρουν μια δικαιολογία, να κλάψουν και να ρίξουν άλλου τις δικές τους ευθύνες.

Εικόνα Chief Bromden

Ο συγκεκριμένος ανήκει στην κατηγορία των απανταχού πικραμένων δημοσιογράφων μαζί με τους Κόλκα , Τζορμπατζόγλου, Νικολογιάννη και άλλους πολλούς...
Είχε ανεβάσει άρθρο στο contra ενόψει του προημιτελικού στο ΟΑΚΑ με τίτλο ΄΄Είμαστε όλοι ΑΕΚ΄΄

Το άρθρο ξεκίναγε έτσι:

΄΄Είμαστε όλοι ΑΕΚ! Εντάξει, όχι όλοι, υποθέτω ο Τάκης Τσουκάλας δεν είναι ΑΕΚ, αλλά όσοι δεν έχουν στενή οπαδική σχέση με τον Ολυμπιακό σχεδόν σίγουρα υποστηρίζουν την Ένωση στον προημιτελικό του ΟΑΚΑ. Όχι μόνο για μερικούς προφανείς λόγους (τους οποίους οι πρόσφατες ιστορίες με τις αναβολές και τις μεταθέσεις αγώνων ήρθαν απλώς να υπογραμμίσουν) ούτε επειδή η μισή Ελλάδα διαθέτει αντι-ολυμπιακά αισθήματα (όπως αρέσει στους Ολυμπιακούς να πιστεύουν, δίχως να αναρωτιούνται γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο).΄΄

Παρακάτω ακολουθεί ολόκληρο:
http://www.contra.gr/Columns/Comment/kostas-kefalogiannis/eimaste-oloi-a...

Δεν είμαστε όλοι ΑΕΚ Κωστάκη...
Την Τετάρτη το βράδυ η μισή Ελλάδα εκσπερμάτωσε...

Επίσης ο Κωστάκης είδε χέρι στο γκολ του Χάρα, τι άλλο να σχολιάσουμε;
Δώσε πόνο Θρύλε! Να περάσει ο επόμενος...

Εικόνα xristoforas

Σαββα ενα πολυ ωραιο βιντεο ανεβασε ο συνΟλυμπιακος IrOnMaN1789 σχετικα με τον περειρα και τις προκλησεις των βαζελων στη λαγοφλωρο...
το αφηνω εδω διοτι αξιζει :
https://www.youtube.com/watch?v=_GA9Gfxl2UA