ΤΟ ''ΑΣΠΡΟΝΗΣΙ'' ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ



Σήμερα θα δούμε μία ωραία ιστορία από το παρελθόν του ''μπουμπουκιού'' που λέγεται Ιωάννης Αλαφούζος. Έχουμε ξεκινήσει να συζητάμε για τους Αλαφούζους της διαπλοκής και είδαμε εκεί τις κατηγορίες για λαθρεμπόριο, στις αρχές της δεκαετίας του '90. Τώρα θα εστιάσουμε στο ''Ασπρονήσι'', στο ένα από τα πλοία του Αλαφούζου που πιάστηκαν στα πράσα το Νοέμβριο του 1988 να κάνουν λαθρεμπόριο. Μην βιαστείτε ορισμένοι να πείτε ''δεν μας ενδιαφέρουν αυτά, αθλητική σελίδα είστε και πρέπει να γράφετε για Ολυμπιακό, το τι κάνει ο κάθε επιχειρηματίας-εφοπλιστής στις δουλειές του και το για ποιο πράγμα έχει κατηγορηθεί, δεν έχει να κάνει με τον αθλητισμό'', αφού όλο το ζουμί βρίσκεται στο τέλος. Εκεί θα καταλάβουν όλοι το λόγο που αποφασίσαμε να αφιερώσουμε αυτήν την ανάρτηση στον Τουίτη. Παραθέτουμε τα επίμαχα δημοσιεύματα από τον ''Ελεύθερο Τύπο'' του Φεβρουαρίου 1992, όταν και ήρθε το θέμα στο φως της δημοσιότητας (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω σε όλες τις φωτογραφίες, ακόμη κι αν δεν μπορεί να ''πατήσει'' κανείς επάνω τους με αριστερό κλικ, για να μεγεθυνθούν και να διαβαστούν πιο άνετα).

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ 7-15/2/1992
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Συνοψίζουμε. Το θέμα δεν το έφερε στην επιφάνεια μία παρακμιακή εφημερίδα, αλλά η πρώτη (τότε) εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας, που φυσικά στήριζε την κυβέρνηση Μητσοτάκη της ΝΔ. Μην πει κανείς δηλαδή ''ποιος Ελεύθερος Τύπος μωρέ τώρα, σιγά τη φυλλάδα'', αφού αυτήν τη ''φυλλάδα'' την διάβαζαν τουλάχιστον 135.000 άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα.
 

 
Σύμφωνα με το πόρισμα του υπουργείου Οικονομικών (και όχι σύμφωνα με αόριστες φήμες), το ''Ασπρονήσι'' του Αλαφούζου πιάστηκε στα πράσα από τους ανθρώπους του Λιμενικού στην Ελαφόνησο να κάνει λαθρεμπόριο, στις 23 Νοεμβρίου 1988. Ο τότε υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας της κυβέρνησης της ΠΑΣΟΚάρας, Βασίλης Σαραντίτης, διέταξε έλεγχο δίχως να ξέρει το σε ποιον ανήκει το ''Ασπρονήσι'' και λίγες μέρες μετά ο παπατζής απατεώνας Ανδρέας Παπανδρέου τον ''έφαγε'' από το υπουργείο. Στο πόρισμα του Υπουργείου αναφέρεται πως σε έναν χρόνο, Φεβρουάριος 1988-Φεβρουάριος 1989, διακινήθηκαν 65.000 τόνοι πετρελαίου λαθραία από το ''Ασπρονήσι'' του Αλαφούζου.
 

 

 
 
Ο Αλαφούζος αντέδρασε και παρουσίασε σειρά αθωωτικών αποφάσεων από διαφόρους Φορείς γι'αυτήν την ιστορία, τις οποίες φυσικά και αποδεχόμαστε.
 

 

 

 
Όλως τυχαίως, το Νοέμβριο του 1988 που πιάστηκε το ''Ασπρονήσι'' να κάνει λαθρεμπόριο, είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο Κοσκωτά και τα ΜΜΕ που ήλεγχαν οι απατεώνες Κοσκωτάδες βρίσκονταν στον αέρα. Ως γνωστόν, οι Αλαφούζοι αγόρασαν την ''Καθημερινή'' και το ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ από τους Κοσκωτάδες. Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευθυμιάδης χαρακτήρισε αυτήν την αγορά από τους Αλαφούζους ''λεηλασία της ΓΡΑΜΜΗΣ, της εκδοτικής εταιρείας των Κοσκωτάδων''.
 

 
Ο Αλαφούζος παραπέμφθηκε σε δίκη, αφού του ασκήθηκε ποινική δίωξη για λαθρεμπορία. Στην αρχή ο εισαγγελέας Κωτσάκης δεν άσκησε δίωξη εναντίον του Αλαφούζου, αλλά στη συνέχεια ο προίστάμενος της Εισαγγελίας Πειραιά Σταθόπουλος διέταξε να ασκηθεί συμπληρωματική δίωξη για λαθρεμπορία και εναντίον του Ιωάννη Αλαφούζου. Η υπόθεση οδηγήθηκε σε δίκη. Συνήγορος υπεράσπισης του Ιωάννη ήταν ο Νίκος Κωνσταντόπουλος του ''Συνασπισμού'', μάρτυρας υπεράσπισής του ήταν ο Μιλτιάδης Έβερτ της ΝΔ (εναντίον μάλιστα του αρχηγού του στο κόμμα του, του Μητσοτάκη, που έστειλε στο δικαστήριο τους Αλαφούζους) και αργότερα στη δίκη για το ''Ενάλιος Αίθρα'' (που έχουμε δει εδώ), μάρτυρας υπεράσπισης του Ιωάννη ήταν ο υπουργός του παπατζή Ανδρέα, ο Κατσιφάρας. Όλα τα κόμματα έσκυψαν πάνω στην υπόθεση και το ''μπουμπούκι της διαπλοκής'' σώθηκε. Ο Αλαφούζος αθωώθηκε και φυσικά δεχόμαστε τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Το θέμα όμως είναι άλλο.
 

 
ΟΤΑΝ ΑΣΚΗΘΗΚΕ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΓΙΑ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ, Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΚΑΡΕ ΜΕ 4 ΕΝΟΠΛΟΥΣ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΟΤΙ ''ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ'', ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΟΥ ΣΕ SITES-ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ.
 
Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ έχει ''φάει'' 4 ποινικές διώξεις ως τώρα από εισαγγελείς. Όλες για το ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό, για τις δουλειές του δεν έχει κατηγορηθεί ποτέ και για τίποτε. Όποιος μας υποδείξει ΜΙΑ, ΜΟΝΟ ΜΙΑ, περίπτωση στην οποία ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ μπούκαρε με μπράβους στα γραφεία του εισαγγελέα (π.χ. του Κορέα), όπως έκανε ο 35άχρονος Ιωάννης Αλαφούζος το 1992, εμείς θα αποσύρουμε και την ανάρτηση...

Σχόλια

Εικόνα REDNYC

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΣΑΒΒΑ!!!!

Εικόνα Pr0pheT7

Όπως έχουν πει και οι άλλοι Πρόεδροι, το βαθύτερο σκοτάδι είναι ακριβώς πριν την αυγή. Λίγο καιρό μετά αυτά τα γεγονότα έσπασε το απόστημα του Βαρδυνογιαννισμού στο ποδόσφαιρο. Τώρα πρέπει και του Βασιλακοπουλισμού. Είναι ΧΡΕΟΣ απέναντι σε ολόκληρο τον Ελληνικό αθλητισμό και όχι μόνο απέναντι στο Θρύλο!

Εικόνα Spiros Legend

Ειναι αντάξιος της σάπιας ιστορίας αυτού του ρδελομπού που λέγεται Πουθεναϊκός,αυτός τους ταιριάζει,να τον χαίρονται.Αυτο που μας εξοργίζει όλους,είναι ότι έχει πείσει τα πρασινα καθυστερημένα,ότι είναι αντιστασιακοί και πολεμάνε το σύστημα...Είναι ασύλληπτο πραγματικά!Μα πόσο ανεγκέφαλος και πόσο στόκος μπορεί να είναι κάποιος για να του παριστάνουν τους εξυγιαντές,ο Αλαφούζος και ο Γιαννακόπουλος?Καλά,η ανάρτηση δεν κατεβαίνει ούτε με τανκς,εδω θα μείνει μπας και ξεστραβωθούν πρώτα τα δικά μας ζώα,τα ντροπιασμένα και μετά για να την τρίβουμε στη μούρη σε όλους τους ηθικολόγους του μεροκάματου...

Εικόνα savvas gridlock

To σύστημα είναι ο γαύρος. Γι'αυτό όλοι κοντά στον αδικημένο, έξω από τη διαπλοκή-κοντά στο λαό, εφοπλιστή-καναλάρχη του αντιμνημονιακού ΣΚΑΙ, Ιωάννη Αλαφούζο.

http://www.blog.gr/content/data/multimedia/images/D-F/ND_1__1.JPG

ΟΕ ΒΑΨΤΕ ΚΑΓΚΕΛΑ
ΟΕ ΒΑΨΤΕ ΚΑΓΚΕΛΑ
ΟΕ ΒΑΨΤΕ ΚΑΓΚΕΛΑ
ΟΕΕΕΕ ΒΑΨΤΕ ΚΑΓΚΕΛΑ

Εικόνα red apple

Όποιος έζησε τα γεγονότα της περιόδου έχει ακόμα, μια πικρή γεύση στο στόμα

Εικόνα kostas alsoupoli

Ξεβρακωμαααα λεμε !!!!!!
Συνεχιστε να μαζευετε πρασινα στριγκακια μαγκες!!!

Εικόνα Romain

Μπουμπούκι ο Γιαννάκης!