ΒΑΖΕΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟ 1920



Σήμερα θα δούμε μία ωραία ιστορία από τα προπολεμικά χρόνια. Κάθοδος βάζελων στον Πειραιά το 1920, για να παίξουν ποδόσφαιρο με τις τότε πειραϊκές ομάδες, πριν ιδρυθεί ο Ολυμπιακός. Αφηγείται ο πρώτος τερματοφύλακας του ΠΟΑ (ομάδος-προδρόμου του ΠΑΟ), Δημήτρης Δεμερτζής.
 

 
Εδώ μία φωτογραφία από τα χρόνια της δράσης του στα γήπεδα
 

 
κι εδώ μία φωτογραφία τον καιρό που αφηγήθηκε αυτά που θα παραθέσουμε σήμερα, στη 15θήμερη επίσημη έκδοση του ΠΑΟ, τον Απρίλιο του 1955.
 

 

 
Ας δούμε το τι θυμάται ο Δεμερτζής.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ''Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ'' 1-4-1955
 

 
Ο ΠΑΟ το 1920 λεγόταν Πανελλήνιος Ποδοσφαιρικός Αγωνιστικός Όμιλος=ΠΠΑΟ. Τρώγανε ξύλο συνέχεια στον Πειραιά και αναγκάστηκαν να κάνουν αντιπρόεδρό τους τον Φρούραρχο των Αθηνών, Συνταγματάρχη του Πυροβολικού, για να τους σώσει. Με ένα τάγμα πυροβολικού που βρισκόταν με εφ'όπλου λόγχη κατέβηκαν στον Πειραιά, για να μην τους καρπαζώσουν οι Πειραιώτες στο Ποδηλατοδρόμιο (το σημερινό Καραϊσκάκη), σε έκείνα τα ''αγνά'' χρόνια, που ''δεν είχε εισχωρήσει ακόμη η βία στα γήπεδα''. Το όνομα του Φρουράρχου ήταν Τσόντος. Φέρανε δηλαδή τον Τσόντο για να γλυτώσουν την τσόντα (λογοπαίγνιο φυσικά, εμείς δεν υιοθετούμε αισχρές γηπεδικές βωμολοχίες). Άλλος ένας στρατιωτικός στη διοίκηση του ΠΟΑ-ΠΠΟ-ΠΑΟ...

Σχόλια

Εικόνα xristoforas

καλα καναμε και τους δερναμε εμεις τα πειραιωτακια το 1920...διοτι τα βαζελια που δεν ξερουν ποτε ιδρυθηκανε....αργοτερα απεδειξαν πως ειναι τσιρακια των ναζι με αποτελεσμα πολλοι παναθηναικοι σημερινοι να ειναι ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΝΑΖΙ!!!

μπορεις Σαββα να πας 2 χρονια πισω και να ψαξεις τις εφημεριδες του 1918? υπαρχει ενας ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΟΣ στη wikipedia που εχει περασει το κυπελλο που διοργανωσε μια γαλλικη στρατιωτικη ομαδα ως ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ του παο
και επισης τα πουτανογεννηματα γραφουν για 6 πρωταθληματα ελλαδος πριν αυτα που διοργανωνε η επο (το μουνι της μανας τους και των συγκεκριμενων και ολων των παναθηναικων)

για να δεις ποσο ξεφτιλισμενοι ειναι....μου ελεγε ενας απο δαυτους οτι δεν ηξερα ποσες αλλαγες γινονται παλαια (που δεν ηταν 3)....και το ειπε σε εμενα που με παει ο πατερας μου στο καραισκακη απο πρωτη δημοτικου..ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΜΑΛΩΝΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥΣ ΟΣΟ ΑΣΤΕΙΟ ΚΙ ΑΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ!!!.....ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΠΟΣΟ ΠΟΥΣΤΑΚΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ!!!

και το αρχιδι το επαθλο σατ δεν το βαζει στα τροπαια μας ως υπερκυπελλο....ουτε τα 42 εχει περασει ακομα ο κομπλεξικος με τον Ολυμπιακο μας!!!

καλο του ψοφο,του ευχομαι και αυτουνου και οσων βαζελων διαχειριζονται τη wikipedia Και αλλοιωνουν την πραγματικοτητα ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΨΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΤΗ ΒΑΖΕΛΑ κι αφαιρωντας ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΟΥ ΟΣΦΠ...μπαναροντας μας επι πολλες ημερες συναμα!!!!

ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΠΑΟ ΚΙ Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ !!!

Εικόνα μαουνιέρης

Ο αγών διεξήχθη κανονικώς! (Μόνοι τους τα μαρτυράνε από παλιά...)

Εικόνα Mihas

Καλά όλα αυτά, γιατί έχω την εντύπωση ότι τελικώς τις μάπες δεν τις γλίτωσαν;

Εικόνα nissios

Α. C. Α. Β. (C= colonels)