ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΡΟΜΑ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡ



Μετά τα περυσινά που αφορούσαν Μάντσεστερ Σίτι και Παρί σεν Ζερμέν, έχουμε και φρέσκο πράγμα.
 
Βαριά χρηματικά πρόστιμα επέβαλε η UEFA σε Ρόμα και Ιντερ καθώς οι δύο ιταλικοί σύλλογοι διαπιστώθηκε πως παραβίασαν τους κανόνες του financial fair play.
Συγκεκριμένα οι Ρωμαίοι θα πρέπει να καταβάλουν ένα ποσό που αγγίζει τα έξι εκατ. ευρώ και αναμένεται να πληρωθεί από τα φετινά τους έσοδα από Champions League και Europa αντίστοιχα ενώ παράλληλα περιορίζεται ο αριθμός παικτών που δικαιούνται να δηλώσουν στις ευρωπαϊκές λίστες στους 22 (από 25).
Οσον αφορά την Ιντερ, η «καμπάνα» είναι ακόμη μεγαλύτερη αφού καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 20 εκατ. ευρώ!
Από τα χρήματα αυτά τα έξι εκατ. πρέπει να πληρωθούν υποχρεωτικά ενώ τα υπόλοιπα μπορούν να διαγραφούν εφόσον εναρμονιστεί ο σύλλογος με τους κανόνες του FFP (financial fair play).
Παράλληλα οι «νερατζούρι» μπορούν να δηλώσουν στις ευρωπαϊκές λίστες μέχρι 21 παίκτες.

 
Σκοπίμως βάζουμε link από το skai.gr του Αλαφούζου, για να μην γυρίσει κάποιος αγανακτισμένος νεόγαυρος να πει ''αυτά τα διαδίδουν οι υπάλληλοι του Μαρινάκη, για να προετοιμάσουν το έδαφος και για φέτος που δεν θα σπρώξει χρήμα στις μεταγραφές ο πρόεδρος του Ολυμπιακού''. Η μία μετά την άλλη οι ομάδες-μεγαθήρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου πέφτουν στις δαγκάνες του Financial Fair Play και υποχρεώνονται είτε να πληρώνουν υπέρογκα πρόστιμα, είτε να δηλώνουν λιγότερους παίκτες στη λίστα που συντάσσουν για τη συμμετοχή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι που ''είναι της πλάκας αυτό το FFP, κανείς δεν το τηρεί'', όπως μας λένε οι ''πονηροί''...

Σχόλια

Εικόνα red apple

Σάββα έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να εξηγώ όλα αυτά στα νεογαυράκια που το μόνο που κάνουν είναι να απαιτούν τσου. λου δίχως να παίρνουν στα υπόψη την εμπλοκή του οικονομικού παρονομαστή στη λειτουργία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου