Αυτό, κύριοι, είναι εμπαιγμός



Δεν υπάρχει καταλληλότερη λέξη, για να περιγράψεις τη σχέση του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας τα τελευταία χρόνια, από τον εμπαιγμό. Ό,τι κι αν κάνουν, όσα λεφτά κι αν βάλουν, όποια προσέγγιση και να επιχειρήσουν, πάντα χάνουν. Και με τρόπο... επίπονο. Είχαμε τον Χάινς, τους νικήσαμε. Πήρανε τον Χάινς, τους νικήσαμε. Ήθελαν τον Λοτζέσκι και τον Σπανούλη. Αύριο μπορεί να θέλουν και τον Σλούκα, ποιος ξέρει; Σου λέει, θα πάρουμε τους παίχτες τους για να τους νικήσουμε. Έχει μία λογική.

Αλλά δε νομίζω ότι είναι τυχαίο πως ο Χάινς μ’ εμάς ήταν παίχτης, ενώ εκεί είναι ένα φάντασμα. Όποιος φεύγει από το μαντρί τον τρώει ο λύκος, τέλος. Και ο καημένος ο Βατούτιν το έχει καταλάβει καλά. Κερδίσαμε την ΤΣΣΚΑ με Καζλάουσκας, με Μεσίνα, με Ιτούδη. Τρεις, πραγματικά, καλοί προπονητές. Κι εμείς τις τελευταίες δύο φορές είχαμε Μπαρτζώκα και Σφαιρόπουλο. Πώς μπορεί να νιώθουν, άραγε;

Είπα κάποια πράγματα χθες στο άρθρο, στα οποία -δίχως διάθεση να περιαυτολογήσω- έπεσα μέσα. Και η ΤΣΣΚΑ εμφάνισε τα γνωστά κόμπλεξ, για τα οποία ευθύνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ο Ολυμπιακός, και ο Ολυμπιακός απέδειξε τα βήματα προόδου κι ας μην ήμαστε καλοί προχθές. Και πού ήταν τα βήματα προόδου, θα με ρωτήσετε; Το ότι ο Σπανούλης ήταν άποντος εντός παιδιάς για 37’ και ο Ολυμπιακός διεκδισκούσε το παιχνίδι στα ίσα δεν είναι πρόοδος; Το ότι ξεπετάγονται σιγά-σιγά νέοι «Σπανούληδες», δεν είναι πρόοδος; Είπα, επίσης, ότι θα πάρουμε τη φρεσκάδα από τους πιτσιρικάδες Παπαπέτρου και Αγραβάνη. Το είδαμε πειστικά. Αλλά φτάνει με την ΤΣΣΚΑ. Τώρα έχουμε έναν ακόμα αγώνα.

Ξεκινάω πάλι απλοϊκά. Η Ρεάλ είναι χειρότερη από πέρυσι, ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος. Ο Μίροτιτς έφυγε για το ΝΒΑ και άφησε ένα κενό τεράστιο που επιχειρείται να καλυφθεί από πολλούς παίχτες. Ο Νοτσιόνι με τον Αγιόν κάνουν ό,τι μπορούν. Θεωρητικά, η Ρεάλ είναι χειρότερη στη θέση «5» σε σχέση με πέρυσι. Αυτά είναι τα θετικά. Αλλά υπάρχει και ο αντίλογος, τον οποίο, ελλείψει συνομιλητή στην αρθρογραφία, θα τον θέσω εγώ. Ο Μίροτιτς είναι πολύ καλύτερος και από τον Μεξικανό και από τον Αργεντίνο. Αλλά υστερούσε σε ψυχή και αντοχή στο ξύλο. Αυτοί δεν έχουν ανάγκη τώρα. Και αυτό είναι ένα μείον. Κατά τ’ άλλα, η Ρεάλ είναι ίδια με πέρυσι, με μικρές διαφοροποιήσεις. Ο Ντάρντεν, ο οποίος μάρκαρε τον Σπανούλη πέρυσι, φέτος είναι σ’ εμάς. Άρα θα δούμε κάτι άλλο. Λογικά θα πάει ο Γιουλ, εκτός κι αν δοκιμάσει κάποιο τρικ με τον Μασιούλις. Θα φανεί. Αίνιγμα θα αποτελέσει ο παράγοντας έδρα. Ναι μεν οι Ισπανοί παίζουν εντός έδρας, αλλά αυτό ίσως είναι δίκοπο μαχαίρι. Υπάρχει τρομερή πίεση και είναι άγνωστο πώς θα επιδράσει. Και βέβαια, υπάρχει πολύς κόσμος που θα υποστηρίζει τον Ολυμπιακό. Πέρα από τους σύγγαυρους ήρωες που είναι στη Μαδρίτη, ακούγεται ότι οι Τούρκοι θα είναι ενθέρμως μ’ εμάς... Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα για τους Μαδριλένους δηλαδή. Και γνωρίζοντας τη δυναμική του κόσμου μας, η έδρα μόνο δική τους δε θα είναι.

Πάμε και στα δικά μας. Έχουμε τον Σπανούλ’ και δε φοβομέστι ντιπ. Το αποτέλεσμα του αγώνα θα κριθεί από τις προθέσεις του. Ό,τι και να λέμε εμείς. Θεωρώ ότι είμαστε φαβορί. Μένει να αποδειχθεί. Η ψυχολογία είναι στα ύψη. Και να ξέρετε ότι ό,τι σύνδρομο κατωτερότητας διακατέχει τους Ρώσους , υπάρχει και στους Ισπανούς. Και γι’ αυτό ευθύνεται πάλι ο Ολυμπιακός. Το φύσαγαν και δεν κρύωνε το 2013. Πέρυσι επέλεξαν να μας αντιμετωπίσουν με πλεονέκτημα στους «8», παρά σε μονό παιχνίδι σε final-4. Υπάρχει πιο άμεση παραδοχή; Όλα εδώ πληρώνονται όμως.

Υ.Γ Το παιχνίδι, λογικά, θα είναι ντέρμπι. Ό,τι και να γίνει, τα παιδιά μας είναι ήρωες.

Υ.Γ.2 Το ότι και η Ρεάλ και η ΤΣΣΚΑ χάνουν λόγω συνδρόμου, δεν είναι απαξιωτικό για τον Ολυμπιακό. Εμείς τους το δημιουργήσαμε. Εμάς φοβούνται. Χάνουν από φόβο, που τον δημιουργήσαμε εμείς. Με την αξία μας και με τ’ αρχίδια μας. Και πώς να μη φοβηθείς, όταν έχεις απέναντί σου αυτήν την ομάδα;

Υ.Γ.3  Αυτή η ομάδα είναι να γουρλώνεις τα μάτια σου...

Υ.Γ.4  Και ξανά και ξανά, στον μικρό τελικό ξανά... Ρε τους κουμπάρους.

 
ΘΡΥΛΕ, ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΞΑΝΑ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ!!!

Σχόλια

Εικόνα kg

Η ΤΣΣΚΑ

ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ......Σ Ε Β Α Σ Μ Ο !!!!!!!!!!!!!!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΣΟ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΗΣ

ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ!

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ!

ΑΝ ΣΥΝΕΒΑΙΝΑΝ ΑΥΤΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ...ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΘΕΙ!

Εικόνα CVRED

Συμφωνώ σε όλα πλην του οτι είμαστε το φαβορί.
Άσχετα αν ξέρουμε πως την έχουμε την Ρεάλ.
Το ωραίο της υπόθεσης είναι πως ακόμα και οι οπαδοί των κουμπάρων, εντός και εκτός συνόρων, (έστω η μειοψηφία τους) παραδέχονται πως είμαστε η κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη την τελευταία 5ετία. Τεράστια δικαίωση για τους Αγγελόπουλους.

Εικόνα red apple

Για να το συνδέσω και με το κείμενό μου για τον Ιωάννου, το σύνδρομο, που έγραψες και ανέφερε και ο Σούλης στο στούντιο της νέριτ είναι προιόν της δικής μας ανωτερότητας και όχι κάτι δυσανάγνωστο και ασαφές όπως πάνε να το εμφανίσουν οι παπάρες. Επομένως, πώς είναι συνεχώς αουτσάιντερ ο Ολυμπιακός και όχι καραφαβόρα, με αυτές τις όντως μεγάλες ομάδες;
Άσε να επαιζε ο βάζελος να δεις για τί φαβοριτισμός θα τον συνόδευε...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Έτσι.

Εικόνα Red Dragon

Εξαιρετικο αρθρο παιδες.
Αρχικα να αναφερω οτι ο Ολυμπιακος φετος απεδειξε οτι ειναι η καλυτερη ομαδα στην Ευρωπη.Αυτο το απεδειξε με την διαρκεια της σε ενα ομιλο στο Τοπ 16 απο τον οποιο προκριθηκαν οι 3 ομαδες του φαιναλ φορ,κερδισε σε πολυ δυσκολες εδρες,στους 8 περασε με μειονεκτημα εδρας κοντρα σε μια ομαδα που μετα τον Ολυμπιακο εδειξε την καλυτερη εικονα στην φαση των 8 και στον ημιτελικο επαιξε με την πιο σοβαρη ομαδα μετα τον Ολυμπιακο στην Ευρωλιγκα την Τσσκα την οποια κερδισε 2 φορες και στην Μοσχα εχασε χωρις τον αρχηγο και τον Μπρεντ και χρειαστηκε η βοηθεια των γκρι στο τελος.
Αντιθετα ο δρομος της Ρεαλ για το φαιναλ φορ ηταν και παλι στρωμενος με ροδοπεταλα με ενα πολυ βατο ομιλο στο Τοπ 16 που δεν μπαινει σε καλουπι συγκρισης με τον αντιστοιχο δικο μας,επαιξαν με πλεονεκτημα εδρας κοντρα στην Εφες που δεν ειχε το απαραιτητο βαθος και εμπειρια να ανταποκριθει και μαλιστα λιγο ελειψε να κανει το μπρεικ και στον ημιτελικο στην εδρα της κερδισε μια ομαδα που δεν εχει ξαναπαιξει σε φαιναλ φορ την Φενερ.
Απο την στιγμη που περσι εχασε απο την Μακαμπι στο τελικο ημουν σιγουρος οτι για να διεκδικησει την Ευρωλιγκα μετα απο 20 χρονια θα διοργανωναν το φαιναλ φορ στην εδρα της ετσι και εγινε.
Οσον αφορα το αγωνιστικο κομματι η Ρεαλ με την Φενερ επιχειρησε 30 τριποντα την ιδια στιγμη που τα σουτ 2 ποντων ηταν 34.Τα ποσοστα της φτασανε μεχρι και το 64% ενω τελειωσε το ματς με 46,7%.Θεωρω οτι με μια ομαδα που θα ειχε την στοιχειωδη αμυντικη λειτουργια θα αντιμετωπιζε μεγαλο προβλημα.
Επιθετικα πολλοι παιχτες της πιασανε τα στανταρτς σε αντιθεση με τον Ολυμπιακο που κερδισε ακομα και χωρις να αποδωσει αυτο που μπορει επιθετικα κοντρα στην Τσσκα και πολλοι παιχτες δεν πιασανε τα στανταρτς τους.Αμυντικα βεβαια ηταν εξαιρετικοι ολοι τους και αυτο εδωσε την νικη στο τελος.
Απο την Ρεαλ μεγαλο χρονο συμμετοχης εχει ο Αγιον ενω εχει περιοριστει ο χρονος συμμετοχης των υπολοιπων στο rotation οσον αφορα την φροντ λαιν τους.Υποθετω οτι θα παρει ξανα αρκετο χρονο ο Νοτσιονι ενω θελει μεγαλη προσοχη ο Ρεγιες στο κομματι των ριμπαουντ.Η Ρεαλ κατα την γνωμη μου δεν μπορει να προστατεψει την ρακετα το ιδιο καλα οπως η Τσσκα.
Πρεπει να σταματησουμε αν και η ομαδα φυσικα δεν περιμενει απο εμας να το αναφερουμε την δημιουργια απο Σερχι Ροντριγκεθ και Γιουλ που ειναι ενα απο τα σημαντικοτερα κλειδια του ματς.
Ελπιζω η διαιτησια να ειναι οπως αρμοζει σε ενα μεγαλο τελικο ασχετα οτι γινεται στην εδρα τους ενω δεν πρεπει να τσιμπησουμε σε τυχον προκλησεις τους.
Αυτονοητο να αναφερω οτι πρεπει να πιεσουμε στην μπαλα επι 40 λεπτα,γρηγορη πρωτη πασα ενω αυτη την φορα δεν υπαρχουν τα μακρια χερια των Ρωσων να κοβουν τις πασες και φυσικα ολοι στα ριμπαουντ οπως εγινε και με την Τσσκα.
Σε αυτα ματς βεβαια αυτο που παιζει τον μεγαλυτερο ρολο ειναι η ψυχη και η αποφασιστικοτητα.
Φωνη απο την αρχη μεχρι το τελος και απολυτη συγκεντρωση.
Καλη επιτυχια σε ολα τα παιδια αποψε.

Εικόνα pantzo

Περηφάνεια
Πάθος
Υγεία
Οικογένεια
Γαυροσύνη

Αυτά είναι ορισμένα από τα συναισθήματα που βγάζει σε όλους τους σύγαυρους η ομαδάρα μας.
Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι παρόλο που ο Σφαιρόπουλος είναι ο 3 προπονητής από το 2012, παρόλες τις φυγές ξένων παιχτών "κλειδιά", η ομάδα παραμένει στην κορυφή. Σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στους Αγγελόπουλους που επέλεξαν να διαχειριστούν την ομάδα με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο από τον ακατονόμαστο (το ζάκη που όλη η Ευρώπη θαύμασε τους τελευταίους μήνες).

Υ.Σ. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος σήμερα αυτή η ομάδα αποτελεί την κορυφαία ομάδα όλων των εποχών (ξεπερνώντας και την Γιουγκοπλάστικα)

Ευχαριστούμε ρε μάγκες

Εικόνα apostolos gaganis

Καλά εσύ πότε θα κοιμηθείς, να ξεκουραστείς; Για ψάρεμα θα πας; Άντε να κάνεις καμιά βόλτα Κυριακάτικη σήμερα, σε τίποτα βουνά, πράσινο, παραλίες κ.λ.π, με μουσικούλα, κανα κρασάκι ή μπυρίτσα και κανα κοψιδάκι, μπας και...αναζωογονηθείς και ΄΄ισιώσεις΄΄ για το βράδυ κατά τις 9 απόψε...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Είχες δίκιο...

Εικόνα el trick

Απόστολε
Ο Θωμάς είναι παλικαράκι. Που να μπορεί να κοιμηθεί με τις κότες σαν και μας και μετά να σηκώνεται απ΄ τ΄αξημέρωτα