ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ...



Μετά την εκπληκτική φωτογραφία που δημοσίευσε πριν λίγο το δυναμικό group Red King στο facebook,
 

 
ας κάνουμε έναν απολογισμό του τι βιώνουμε στα μνημονιακά χρόνια 2010-2015 στα αθλητικά πράγματα της χώρας μας, με τις κρατικές δαπάνες να έχουν πέσει στα τάρταρα σε όλους τους τομείς της κοινωνίας.
 
- Στο ποδόσφαιρο, ο Θρύλος μας έχει κατακτήσει 5 πρωταθλήματα σε 5 χρόνια, βρίσκεται στην υψηλότερη θέση που βρέθηκε ποτέ στην επίσημη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ, ενώ δεν χρωστάει ούτε ευρώ σε τράπεζες και λοιπούς πιστωτές. Ο ΠΑΟ έχει χρέη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία προσπαθεί να καλύψει με απάτες όπως η ''Παναθηναική Συμμαχία'' και με τα στραβά μάτια της ''κόκκινης ΕΠΟ'', που του χορηγεί άδεια κάθε χρόνο παράνομα, ώστε να κάνει όσες μεταγραφές θέλει και να παίξει στην Ευρώπη. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι το να μην μπορεί ποτέ να διεκδικήσει, έστω, το πρωτάθλημα, ενώ στην Ευρώπη ξεφτιλίζεται από χωριά όπως η Οντένσε και η Εστορίλ. Η ΑΕΚ βρέθηκε στη Γ' Εθνική και τώρα επιστρέφει, με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ χρεών προς το Δημόσιο που της χαρίστηκαν. Ο ΠΑΟΚ, αφού κατάφερε να παγώσει για 8 χρόνια χρέη ύψους 29 εκ. ευρώ προς το Δημόσιο, τα πλήρωσε με την τσέπη του Σαββίδη, αλλά η ομάδα του δεν μπορεί να βάλει κάτω έστω τον υπερχρεωμένο βάζελο του Αλαφούζου, πόσω μάλλον τον Θρύλο. Ο Άρης βρίσκεται στη Γ' Εθνική λόγω χρεών προς το Δημόσιο (10 χρόνια αφότου μπήκε στο άρθρο 44 και σβήστηκαν τα προηγούμενα χρέη του προς το Δημόσιο), ενώ ο Ηρακλής που βολόδερνε 4 χρόνια στη Δ' και στη Γ' Εθνική, τώρα επιστρέφει στη Superleague.
 
- Στο μπάσκετ, ο Θρύλος κατέκτησε 2 Ευρωλίγκες και 2 πρωταθλήματα Ελλάδος, δίχως φυσικά να χρωστάει έστω ένα ευρώ σε τράπεζες ή άλλους πιστωτές. Θα μπορούσε να έχει πάρει κι άλλα πρωταθλήματα, αλλά ας όψεται ο ''φάρος της ΕΟΚ'', κατά το κύριο Κοντονή. Ο ΠΑΟ, αφού άντεξε 2 χρόνια, έχασε τον Ομπράντοβιτς, που όπως κατήγγειλε δημοσίως ο κύριος Δημήτριος Γιαννακόπουλος έφυγε όντας απλήρωτος για μήνες. Πλέον βλέπει το final 4 της Ευρωλίγκας με το κιάλι, ενώ στην Ελλάδα, παρά το ''φάρο'' της ΕΟΚ και τους ανέλεγκτους πειραγμένους ισολογισμούς της ΚΑΕ ΠΑΟ, η κατακόρυφη πτώση του μπάτζετ έχει δημιουργήσει διάφορα χρέη (π.χ. προς το ΟΑΚΑ, που ακόμη να μάθουμε το αν πληρώθηκαν), αλλά έχει προκαλέσει και τέτοια ποιοτική πτώση, που ''κάνουν φτερά'' και οι εγχώριοι τίτλοι. Οι εποχές αυτών των πρωτοσέλιδων σε πολιτικές εφημερίδες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.
 
 
Για τις άλλες ομάδες ας μην μιλήσουμε καλύτερα.

- Στα υπόλοιπα αθλήματα, η φωτογραφία είναι εύγλωττη. Από το 2011 που ανέλαβε τον Ερασιτέχνη η ΘΥΡΑ 7, έφυγε χρέος ύψους 6,5 εκ. ευρώ από τις πλάτες του Συλλόγου, ενώ γίνεται πρωταθλητισμός ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΟΡ. Στον ΠΑΟ τα χρέη είναι υπέρογκα και οι τίτλοι έρχονται με το σταγονόμετρο. Οι υπόλοιποι Σύλλογοι βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, και οικονομικά και σε επίπεδο τίτλων.
 
Πώς εξηγείται αυτή η κατάσταση; Πώς γίνεται ένας Σύλλογος να μεγαλουργεί και όλοι οι άλλοι να φυτοζωούν, σε μια εποχή που το Κράτος πληρώνει ελάχιστα χρήματα δεξιά κι αριστερά; Επαναφέρουμε ένα παλιό slogan μας, από τις πρώτες μέρες που ανοίξαμε ως site.
 
ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΔΙΑΛΥΕΣΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ. Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ,ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ (ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ) ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. Ο ΘΡΥΛΟΣ, ΠΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΗΡΙΖΟΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ.
 
Κι όπως λένε τα αδέρφια μας από τα Καμίνια,
 

Σχόλια

Εικόνα Pavlos

Επίσης, εξ όσων γνωρίζω, καμμία άλλη ομάδα δεν διαθέτει R.A.T.M.

Ζήτω ο ΟΣΦΠ! Θρύλος πάντα και παντού!

Εικόνα Romain

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται κάποιο comment.

Εξαιρετικό άρθρο που φανερώνει ποια ομάδα κάνει τη διαφορά στις κατηγορίες...

----Τίτλοι

----Οικονομική εξυγειανση

----Αγωνιστικό

Και ποιες ομάδες έχουν αποτύχει σε όλα εκτός από μια.

Στις δικαιολογίες. Τις ψεύτικες δικαιολογίες.

Εικόνα Romain

Σάββα μήπως έχεις κάνει λάθος?

"Πρωταθλητής σε ΌΛΑ τα σπορ παντοτινος " δεν είναι άλλη ομάδα?

Που θα ήταν και στο ποδόσφαιρο αλλά δεν τους αφήνουν να το πάρουν? Την μια τους κλέβουν 12 βαθμούς, την άλλη 20 και την άλλη 37?

Εικόνα john

Ωραίο άρθρο. Αν δει κάποιος την μεγαλη εικόνα που περιγράφεις παραπανω θα διαπιστώσει οτι ο ολυμπιακος περνάει τις καλύτερες στιγμές της ιστορίας σε Συγκομιδή τίτλων και κάνει βήματα προς την ευρωπαϊκή καταξίωση ( μικρά στο ποδόσφαιρο , τεράστια στο μπασκετ) . Βέβαια αν δουμε επιμέρους χρονια με χρονια την τελευταια πενταετία θα βρούμε πολλά ψεγάδια ,λάθη στον προγραμματισμό που μας εμποδίζουν να εκτοξευτουμε. Τελος πάντων και τα λάθη μεσα στο προγραμμα ειναι. Αρκεί να μην επαναλαμβάνονται. Αυτο που μένει ειναι οι τίτλοι. Και όσον αναφορά το ποδόσφαιρο έχουμε 5 ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΥΣ τίτλους απο το 2010 και μετα και παμε για άλλους τόσους. Να τελειώσει και το παραμύθι με την εγκληματική οργάνωση , να φάνε σωρηδον τις μυνησεις οι αρουληδες και οι λαλακηδες για να προετοιμαστούμε για άλλη μια θρυλική σεζον.

ΥΓ Μάγκες αν γίνεται να γράφετε πιο συχνα για την αγωνιστική δράση. Π.χ φετος δεν εχει ανεβεί ακόμα άρθρο ανασκόπηση για την φετινή σεζον όπως ανέβηκε αντίστοιχα και πέρυσι και πρόπερσι απο τον dono.Εχουμε κάνει θρυλική σκούπα με τον βαζελο πράγμα που δεν ξαναέγινε και δεν εχει ανεβεί άρθρο με τα αγωνιςτικα στοιχεία των τελικών.Αλλωστε αυτα τα άρθρα διαβάζει και με μεγαλύτερη ευχαρίστηση ο κόσμος.