Πρωταθλητής Ελλάδας 2014-15 ο Ολυμπιακός



Ο Ολυμπιακός των Αγγελόπουλων, ο Ολυμπιακός του Σφαιρόπουλου, ο Ολυμπιακός του Σπανούλη, ο Ολυμπιακός η ΟΜΑΔΑ, κατέκτησε ένα δικαιότατο πρωτάθλημα. Το 3-0 δεν σηκώνει περιθώρια αμφισβήτησης, αλλά ούτε και αφήνει τόπο για υποτίμηση του άθλου. Το συνολικό 5-0 στο πρωτάθλημα επί του Παναθηναϊκού είναι εκκωφαντικό.

Όλα έχουν μία αρχή. Έτσι κι εδώ. Μόνο που η αρχή δεν είχε σχέση με το πρωτάθλημα. Ο χαμένος προημιτελικός στο Ο.Α.Κ.Α αποτέλεσε κλειδί. Μετά από χρόνια θα μνημονεύεται από όλους «όλα άλλαξαν από μία... ήττα που ξύπνησε άπαντες και ταρακούνησε για τα καλά την ομάδα». Και δεν είναι ψέμα. Ο Μπαρτζώκας έφυγε και τη θέση του πήρε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Μεσολάβησε το πείραμα με τον Τόμιτς. Πολλοί, μεταξύ των οποίων και εγώ υποστήριξαν την καταλληλότητα του Μίλαν για τον πάγκο. Ό,τι κι αν πίστευε ή ήθελε ο καθένας μας, οι Αγγελόπουλοι αποφάσισαν να πάρουν «κανονικό» προπονητή και δικαιώθηκαν. Κανείς δεν ενθουσιάστηκε στο άκουσμα του ονόματος του Σφαιρόπουλου. Εκείνος δούλεψε όμως. Και τα αποτελέσματα φάνηκαν αμέσως.

Να μην πολυλογώ, οι όποιες παθογένειες εμφάνιζε ο Ολυμπιακός σε αγώνες με τον Παναθηναϊκό, εξαφανίστηκαν. Η σοβαρότητα ήταν κυρίαρχη. Η προσήλωση στα αμιγώς αγωνιστικά ήταν το απόλυτο σχέδιο του τεχνικού επιτελείου και των παιχτών. Παράλληλα, η διοίκηση έκανε προσπάθειες να θωρακίσει την ομάδα από τις μεθοδεύσεις που επιχειρούσε η άλλη πλευρά. Ο έκπτωτος κος Δημήτρης Γιαννακόπουλος οδηγήθηκε απέναντι σε εισαγγελείς πάμπολλες φορές. Οι πρόεδροι της ομάδας μας, μέσω νόμιμων οδών, κατάφεραν να κάνουν πράξη αυτό που ζητούσε και ο τελευταίος φίλαθλος του Ολυμπιακού. Από ‘κει και πέρα, είναι στη δικαιοδοσία άλλων οργάνων η επιβολή των νόμων.

Έτσι, η ομάδα προχωρούσε απερίσπαστη προς τον τίτλο. Ο δρόμος για το πλεονέκτημα έδρας περνούσε από το Ο.Α.Κ.Α. Εκεί θα έριχνε όλο το βάρος ο Παναθηναϊκός. Γι’ αυτό και έτσουξε τ’ αυτάκι του Σπανούλη, γι’ αυτό και ο ουσιαστικά πρόεδρος του Παναθηναϊκού εξαπέλυσε μία άνευ προηγουμένου χυδαιολογία. Το πλεονέκτημα εξασφαλίστηκε και η ανωτερότητα δεν άφησε κανένα περιθώριο στη διαιτησία να στερήσει αυτό που δικαιούμαστε. Το έγραψα προχθές σε σχόλιο, το γράφω και τώρα. Στον πρώτο τελικό, με τον Χριστοδούλου πρώτο διαιτητή, είχε εξασφαλισμένο το 50-50 σε μία δύσκολη έδρα για τον Παναθηναϊκό. Ενώ παράλληλα ο γνωστός βάζελος Καρακατσούνης, που το πάει φιρί φιρί, δεν σφύριξε ούτε ένα φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού. Στον δεύτερο τελικό, θυμηθήκαμε τις... δυσκολίες του Ο.Α.Κ.Α. Ειδικά στη φάση που ο διαιτητής έδωσε την μπάλα στον Παναθηναϊκό, όταν ο Μάντζαρης υποτίθεται ότι πάτησε γραμμή, ενώ ήταν μισό μέτρο μέσα, φανέρωσε τις προθέσεις των διαιτητών. Είναι και η απόδειξη ότι το απόστημα δεν σπάει τόσο εύκολα.

Όλο αυτό είχε κάποιους νέους κύκλους προπαγάνδας. Η αγωνιστική ανωτερότητα του Ολυμπιακού έδωσε τροφή στους συκοφάντες. «Τελικά, δεν σας έφταιγε καμία διαιτησία παλαιότερα. Άμα είχατε ομάδα, θα κερδίζατε. Άμα δεν ασχολιόσασταν συνέχεια με τη διαιτησία, θα κερδίζατε, όπως φέτος». Η λογική του τενεκέ. Η αλήθεια είναι ότι και φέτος, ειδικά στο δεύτερο παιχνίδι, μας πέρασε πριονοκορδέλα η διαιτησία, όμως η διαφορά δυναμικότητας ήταν πασίδηλη. Βοήθησε και η ολύμπια ψυχραιμία των παιχτών και του Σφαιρόπουλου. Που σημαίνει ότι αν ο Παναθηναϊκός ήταν λίγο καλύτερος ή αν οι παίχτες μας έχαναν την ψυχραιμία τους, τότε πιθανότατα θα χάναμε πάλι. Και τότε θα ακούγαμε πάλι για σύνδρομο του Ο.Α.Κ.Α. από τους ΆΡΔακες. Το σύνδρομο του Ο.Α.Κ.Α αφορά μόνο τον συναισθηματισμό των διαιτητών που επηρεάζεται από τους γνωστούς εξωγενείς παράγοντες. Και φέτος επιβεβαιώθηκε περίτρανα ότι για να κερδίσεις εκεί μέσα πρέπει να είσαι πολύ ανώτερος. Αυτό θα πρέπει να το έχουμε υπ’ όψιν μας. Δεν πρέπει να μας κοιμίσει η αγωνιστική ανωτερότητα. Στις επάλξεις πάντα και η διοίκηση στον σταθερό και νόμιμο αγώνα που έχει ξεκινήσει ενάντια στον «φάρο». Κι εμείς μαζί της.

Αυτό που μας μένει είναι το πρωτάθλημα. Μας μένουν κι άλλα θεματάκια όμως. Ο Blackheadίδης τα έκανε όλα σ’ αυτή τη σειρά. Πρώτα απ’ όλα, έπαιξε αξιοθαύμαστα. Η αντοχή του ήταν μνημειώδης. Η βελτίωση ήρθε γρήγορα στον Παναθηναϊκό, αφού θυμάμαι ότι στον Ολυμπιακό του Ίβκοβιτς μετά από τρία λεπτά ζητούσε αλλαγή λαχανιασμένος. Τώρα έπαιξε 37’ στον πρώτο τελικό, 30+ στον δεύτερο και μέχρι να αποβληθεί (επιτέλους) με φάουλ στον τρίτο. Από ‘κει και πέρα, έβαζε πολλούς πόντους. Μέχρι και οι χλέπες του έβρισκαν στόχο, που λέει ο λόγος... Αφήστε που έγινε και τσαμπουκάς. Ειδικά όταν έκανε ένα σκληρό και ηθελημένο φάουλ στο Ο.Α.Κ.Α, όταν όλα είχαν πια κριθεί, πάνω στον Σπανούλη και τον κοίταξε, που ήταν πεσμένος κάτω, προκλητικά, εκεί έπαθα την πλάκα μου μαζί του. Το μόνο του ψεγάδι ήταν ότι διαμαρτυρόταν εύκολα στους διαιτητές. Αυτό θα είδαν και οι διοικούντες τον Παναθηναϊκό και θα του προτείνουν νέο συμβόλαιο με μειωμένες αποδοχές... Α, ρε τρόμπα Λουκά. Μας μένει, επίσης, ο Ντάρντεν. Κάνω ειδική μνεία σ’ αυτόν τον παίχτη γιατί είναι αυτό που ονειρευόμουνα πάντα. Ένας χάλιας παίχτης σε όλη τη σεζόν, που απέναντι στον βάζελο γαμεί και δέρνει. Μου κάνει και τέλος. Είδαμε και τον Σπανούλη να κάνει παιχνιδάρες. Βέβαια, τώρα κανένας ΑΡΔ δεν έγραψε κάτι για το επίπεδο του αρχηγού και την παρουσία του στο Ο.Α.Κ.Α. Φαντάζεστε να έβαζε ο Διαμαντίδης 23 πόντους στον τρίτο και νικητήριο τελικό; Η πλήρης αποθέωσις.

Όσο ο Ολυμπιακός κατακτά τίτλους, τόσο κερδίζει πόντους εντός και εκτός παρκέ. Διάφοροι αυλοκόλακες θα τον περιτριγυρίζουν. Παράγοντες, δημοσιογράφοι και λοιποί, άτομα που μέχρι πρόσφατα είχαν στοχοποιηθεί από τον κόσμο του Ολυμπιακού ως αντιολυμπιακοί, θα «γυρίσουν» σελίδα. Ειδικά κάποιοι δημοσιογράφοι. Τι στάση πρέπει να κρατήσουμε; Ειλικρινά, αμφιταλαντεύομαι. Σίγουρα, δεν είναι υγιές να θέλουμε να έχουμε ή να βλέπουμε παντού εχθρούς. Σίγουρα, δε θέλουμε να τρέφουμε αυλοκόλακες και λυκοφιλίες. Σίγουρα οι Αγγελόπουλοι δε δίνουν μεροκάματα σε ΆΡΔακες. Άρα, η ουδετερότητα και η απάθεια είναι ο δρόμος μάλλον. Για να μην παρεξηγηθώ, αυτό δεν σημαίνει ότι ξαφνικά εκεί που η Ε.Ο.Κ μεθόδευε καταστάσεις εναντίον μας, τώρα θα είναι υπέρ μας. Σε καμία περίπτωση. Σημαίνει, ίσως, ότι εκεί που το 2007  τέθηκε το ζήτημα, υποκινούμενο εκ του Παναθηναϊκού, να μην υπάρχουν φίλαθλοι και των δύο ομάδων στους πέμπτους τελικούς του πρωταθλήματος, όπου ο Ολυμπιακός ήταν ενάντιος σε κάτι τέτοιο, και δεν είχαμε συμμάχους, τώρα οι ισορροπίες εύκολα μεταβάλλονται. Εκεί, δηλαδή, που ο Πανιώνιος του Λιανού ψήφιζε τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού, μέσω μιας απόφασης που η ομάδα του δεν ευνοούνταν (διότι αν μία στο τόσο ο Πανιώνιος –που είχε καλή ομάδα τότε- πήγαινε σε τελικούς, αυτή θα ήταν με μειονέκτημα έδρας, άρα τον συνέφερε να υπάρχουν οπαδοί και των δύο ομάδων σε πέμπτο τελικό), τώρα οι συσχετισμοί θετικοποιούνται. Επίσης, εκεί που ο κάθε Κοτζιάς ταύτιζε τους Αγγελόπουλους με τον Γιαννακόπουλο, τώρα μπορεί να πετάει και καμιά μπηχτή για τον έκπτωτο κο Γιαννακόπουλο. Μέχρι εκεί όμως.

Πέραν τούτων, έπεσε στην αντίληψή μου μία φωτογραφία που δείχνει στο δεξί πλάνο τον Μπαρτζώκα να ωρύεται και στο αριστερό τον Σφαιρόπουλο ήρεμο και αποφασιστικό. Μέσα στο Ο.Α.Κ.Α. αμφότεροι.

 
Η αντιδιαστολή έχει σαφή μηνύματα. Αλλά αφ’ ενός δίνει τροφή σ’ αυτό που έλεγα παραπάνω, ότι «να, άμα πας ήρεμος κερδίζεις, ενώ άμα πας με νεύρα φεύγεις με το κεφάλι σκυμμένος». Μα, ξαναλέω ότι είναι πολύ εύκολο και φυσιολογικό να εκνευριστείς με όσα βιώνεις εκεί μέσα. Εντάξει, συμφωνώ ότι ο Μπαρτζώκας ήταν υπερβολικά νευρώδης, αλλά όταν αποδίδεις εκεί αποκλειστικά την ήττα, τότε δικαιολογείς την αλητεία που οδήγησε στα νεύρα. Αφ’ ετέρου, δεν μπορεί να λησμονηθεί έτσι απλά ότι ο Μπαρτζώκας αγαπάει την ομάδα παθολογικά και μπόρεσε, για το καλό της, να πληρώσει το μάρμαρο. Μπορεί να χρειάστηκε χρόνος να το καταλάβει και η πίεση των σύγγαυρων, αλλά το αντίο του ήταν αντίο όπως άρμοζε σε έναν γαύρο. Σε έναν γαύρο που όσο ήταν στον πάγκο μας έλεγε τα πράγματα με το όνομά τους και κέρδισε και ένα ευρωπαϊκό που του ανήκει 100% (εννοώ ότι δεν ανήκει σε κανέναν Ίβκοβιτς...).  Η φωτογραφία, λοιπόν, ήταν ένα τεράστιο λάθος. Δε θα το ανέφερα καθόλου ως θέμα, ωστόσο αυτή η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στο fb από έναν μπασκετικό άνθρωπο που επηρεάζει άμεσα πολλούς οπαδούς του Ολυμπιακού συλλέγοντας likes.

 

Σχόλια

Εικόνα KCS

Πέρα από τα συγχαρητήρια που αξίζουν όλοι στον μπασκετικό ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ για την χρονιά που πέρασε,να πω κι εγώ κάποιες σκέψεις.

Η φετινή ομάδα πάνω απ'όλα κατά τη γνώμη μου άξιζε να πάρει το Ευρωπαϊκό. Ο μόνος λόγος που δεν έγινε αυτό είναι ότι παίξαμε τον τελικό στην έδρα του (ισχυρότατου) αντιπάλου. Αν ο τελικός γινόταν στο ΣΕΦ το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο αλλά υπέρ μας. Σε ουδέτερο ή σε σειρά αγώνων ακόμα πιο σίγουρα,θα επικρατούσαμε. Ηταν η πρώτη χρονιά που κάναμε τόσες νίκες (πέντε συνολικά) κατά ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσελόνα.

Συμφωνώ απόλυτα στα όσα έγραψε ο σύνγαυρος Γόδας για Μπαρτζώκα. Το μόνο του λάθος ήταν ότι ήταν υπερβολικά οπαδός και αυτό στοίχιζε σε ψυχραιμία με το βάζελο. Αλλά οι επιλογές παικτών που είχαμε φέτος ήταν δικές του. Και το κωουτσάρισμα που έκανε στο Λονδίνο δεν το έχει κάνει κανείς Ελληνας προπονητής ποτέ.
Από την άλλη μεριά,ο Σφαιρόπουλος (προσωπικά τον πίστευα και όταν ανέλαβε και το χα γράψει) έδωσε στην ομάδα ΑΜΥΝΑ και ψυχραιμία κόντρα στις βρωμιές του γνωστού ζάκια. Η δική μου γνώμη είναι ότι και χωρίς τις ελλείψεις του ζέλα θα το πέρναμε το Πρωτάθλημα,σίγουρα πιο δύσκολα, αλλά το αποτέλεσμα δεν θ'αλλαζε. Παίξαν πλήρεις οι δυο ομάδες μόνο μια φορά φέτος,το Δεκέμβριο στο ΣΕΦ και νίκησε ο Ολυμπιακός. Να πω επίσης κάτι άλλο που αποσιωπούν οι ΑΡΔ. Στα μεταξύ μας παιχνίδια ειδικά βάζελος=Γκιστ και χωρίς αυτόν ο βάζελος χάνει κάθε δυνατότητα περιορισμού του Σπανούλη και του Σλούκα. Μας έχουν πρήξει ότι "Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εξαρτάται από τον Σπανούλη", ωραία κι ο ζέλας εξαρτάται αποδεδειγμένα λοιπόν από ένα παίκτη που έχει δει φάιναλ φορ μόνο στην τηλεόραση.

Μεταγραφές: ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να μείνει ο Σλούκας. Πιστεύω πως έτσι θα γίνει. Του χρόνου,μετά την (κατ'εμέ πολύ λαθεμένη) απόφαση του Σπανούλη να πάει στην Εθνική το καλοκαίρι, θα τον έχουμε πολύ ανάγκη τον Σλούκα καθώς προβλέπω να χρειάζεται ειδική διαχείρηση και ξεκούραση του Αρχηγού. Ετσι κι αλλιώς ο Σλούκας έχει τις δυνατότητες να πάρει αυτός τα ηνία μετά τον Σπανούλη.

Ντάρντεν: ΒΑΖΕΛΟΚΤΟΝΟΣ. Οποιος λέει να φύγει, ή δεν έχει δει τα παιχνίδια του με τον βάζελο ή είναι πρώτα "φίλος του μπάσκετ"/ΜΑΣΩΝΟΣ και μετά ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Να μείνει,δεν το συζητάω.

Πέτγουεϊ: Για μένα, όταν είναι υγιής είναι ο ορισμός του Value for Money, κάνει πολλά διαφορετικά πράγματα με σχετικά λίγα χρήματα. Και καλό παιδί. Τον θέλω στην ομάδα.

Ντάνστον: Tώρα που έμαθε να βάζει και βολές είναι ΟΚ. Πολύ καλός παίκτης αλλά ίσως είναι ο μόνος που μπορούμε να αντικαταστήσουμε εύκολα. Ελπίζω να μείνει,αλλιώς αν πάει Τουρκία θα χαραμίσει την καριέρα του για κάποια χρήματα παραπάνω (που μπορεί να τα έπαιρνε κι εδώ σαν πριμ τίτλων).

Λαφαγιετ: Κι αυτός αντικαθίσταται εύκολα αν θελήσει να φύγει. Πλεονέκτημά του ότι δεν ζητά ειδικό χρόνο συμμετοχής, μπαίνει μέσα και μπαλώνει όποια τρύπα του ζητηθεί. Δεν είμαι σίγουρος γι'αυτόν αλλά δε με χαλάει καθόλου να μείνει.

Κατσίβελης: Καλός παίκτης,πολύ άτυχος ότι είναι ανάμεσα σε παικταράδες που δεν του αφήνουν πολύ χρόνο συμμετοχής. Οπου και να πάει από ΑΕΚ-Αρη-ΠΑΟΚ θα πρωταγωνιστήσει. Θα θελα αν γινόταν να τον δίναμε δανεικό σε μια από αυτές τις ομάδες.

Οι Πρόεδροι θα χρειαστεί να'χουν το νου τους γιατί οι βρωμιές του ζέλα στο παρασκήνιο θα ενταθούν. Η επιστροφή Mπαλτάκου αυτό δείχνει. Πάντως ωραίο δίδυμο θα έχει για διοίκηση ο ζέλας, ζάκιας αφεντικό και φασίστας/ρουφιάνος "ιθύνων νους". Αυτά είναι.

ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ , ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2015 !

Εικόνα Νίκος Γόδας

Μα είναι δυνατόν να μην εξαρτόμαστε από τον Σπανούλη; Τι τον θέλουμε τότε; Τώρα, το πότε θα σταματήσει αυτό, εξαρτάται αποκλειστικά από τις καύλες και τις αντοχές του αρχηγού. Η μετα-σπανουλική εποχή πιθανόν να αργεί ακόμα.

Συμφωνώ για Ντάρντεν, απλώς παίρνει πολλά λεφτά. Είναι περίπλοκο ζήτημα. Ο Ντάνστον έφυγε. Θα πάρουμε κάποιον καλύτερο, με λιγότερα λεφτά. Μέχρι να ξαναφύγει κι αυτός για τα λεφτά και να πάρουμε άλλον ακόμα καλύτερο. Δε γαμιέται...

Από τη μία θέλουμε (γενικά μιλάω, όχι για σένα) να μείνει ο Σλούκας και να πάρει ένα ρόλο πίσω από τον Σπανούλη και από την άλλη θέλουμε και έναν "γαμάω" αμερικάνο στη θέση του Λαφαγιέτ. Δεν συνδυάζεται αυτό. Ή παίρνεις τον Ταϊρίς Ράις και δεν ανανεώνεις τον Σλούκα ή ανανεώνεις τον Σλούκα και θες έναν ξένο γκαρντ για ΤΕΤΑΡΤΟ ρόλο πίσω από Σπανούλη, Σλούκα, Μάντζαρη. Αν γίνει το δεύτερο σενάριο, δεν είναι τέλεια περίπτωση ο Λαφαγιέτ;

Εικόνα XGEORGE

Καλήν εσπέρα Αρχοντες......Διακρίνω μία κωλυσιεργία με τις περιπτώσεις Σλούκα κ Ντάνστον η απλά αυτή είναι η πολιτική των Προέδρων....? Σου λένε όποιος θέλει να μείνει θα μείνει?

Εικόνα vagio

Οπως το ειπες Θωμα, καλο το παραμυθακι πως το πηραμε επειδη δεν ασχοληθηκαν οι παικτες με τη διαιτησια, αλλα δεν το τρωμε. Αν δεν ειχαν τραυματισμους, η εστω αν ειχαν ενα 4αρι της προκοπης, το χαναμε μεχρι και 0-3, με ΑΥΤΗ τη διαιτησια που θυμισε το ενδοξο 2010. Και με καλυτερο παικτη τν λουκα μαυροκεφαλιδη, εναν αθλητη που ποτε δεν πηδηξε εφημεριδα, που ειναι κουρασμενος απο τα 27 του. Κι ομως απεδειξε πως η διψα για διακριση, υποσκελιζουν τετοιες μικρες αδυναμιες.
Γι αυτο ας εχουν γνωση οι φυλακες εκει στην ΚΑΕ. Με τετοιες διαιτησιες δεν φτιαχνεις δυναστεια. Αποδεδειγμενα.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Δύσκολα θα χανόταν το πρωτάθλημα, Βάγγο. Ο βάζελος φέτος έκανε διπλά μόνο με αίτηση στο υπουργείο εξωτερικού. Στην ευρωλίγκα, που είναι ένα σοβαρό πρωτάθλημα, ήταν η χαρά του κάθε πικραμένου. Η εικόνα που είχε και στο ΣΕΦ ήταν τραγική. Ακόμα και στον πρώτο τελικό, που τέλειωσε μόνο με 6 πόντους διαφορά, η νίκη ήρθε πιο εύκολα απ' όσο δείχνει το σκορ. Αλλά η ουσία παραμένει. Η Κ.Ε.Δ είναι η ίδια, η Ε.Ο.Κ παρομοίως και ο εχθρός... εχθρός. Τίποτα δεν άλλαξε επί της ουσίας παρασκηνιακά.

Εικόνα Pr0pheT7

Αυτό το σχόλιο για τον Μπαρτζώκα και για το λάθος της επιλογής της φωτογραφίας ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ RATM, ΓΙΑΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΓΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΩ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗΣ ΜΠΟΥΓΑΔΑΣ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΛΛΑ, ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ, Η Θ Ι Κ Α!!!!

Εδώ δεν μηδενίζουμε, δεν χαϊδεύουμε αυτιά, δεν πάμε με το ρεύμα και με τον τυχοδιωκτισμό. Εδώ γουστάρουμε να λέμε αυτό που πιστεύουμε και να το λέμε και πριν και μετά τα "μαντάτα". Ούτε Κασσάνδρες, ούτε μετά Χρηστό προφήτες. ΕΥΓΕ ΠΑΙΔΕΣ!!!! ΕΥΓΕ!!!

Για ένα πράγμα είμαι σίγουρος. Στο τέλος αυτής της ευθείας, δεν θα τους μείνει ούτε πετσέτα χρησιμοποιημένη για το κλάμα τους.

Εικόνα apostolos gaganis

Μ΄άρεσε η ανάρτηση. Κυρίως γιατί έβγαζε έναν γαυροτσαμπουκά, που διακρίνει άλλωστε τα γραπτά σου. Ειδικά εκείνο το κομμάτι γύρω από Ντάρντεν, Σπανούλη - Διαμάντω και...Blackheadίδη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πάντως και χρειάζεται να τα θίγουμε αυτά, γιατί εμείς δεν έχουμε επιλεκτική τύφλωση ( όπως Ο-Λ-Ο-Ι οι αντιΟλυμπιακοί ), ότι ο Βάζελος είχε σ΄αυτή τη φάση σημαντικές απουσίες. Του λείπανε τρία σοβαρά όπλα απ΄τη μηχανή του. Μ΄αυτούς τους 3, οι ομάδες θα ήταν πρακτικά ισοδύναμες στα πλέϊ οφ και με την πάγια συνδρομή της διαιτησίας ( και τότε, ΑΣΦΑΛΩΣ μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη )τα πράγματα θα΄ταν πιθανότατα πολύ πιο δύσκολα ή και διαφορετικά ακόμα ως προς την έκβασή τους. Αυτό λέει η λογική μου. Εδώ και ΤΩΡΑ όπως ήταν, μας κόντραρε στα δύο πρώτα ειδικά παιχνίδια κάμποσο... Έκανε ό,τι μπορούσε - παρά ( ΚΑΙ )το ψυχολογικό χτύπημα απ΄τις ελλείψεις του, αλλά ΚΑΙ το ντεζαβαντάζ έδρας - γιατί είναι ΄΄βαριά΄΄ φανέλα. Φυσικά, όλα αυτά δεν μεταβάλλουν ούτε στο ελάχιστο την ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασία της - δικαιότατης - φετινής κατάκτησης του πρωταθλήματος απ΄την ομάδα μας, όπως και το ότι φέτος με τον Σφαιρόπουλο δείξαμε ΠΟΛΛΑ ως μπασκετικό σύνολο.

Φχαριστήθηκα και γιαυτά τα δυο αδέλφια, ρε παιδί μου... Για τα τόσα που΄χουν κάνει...

Ελπίζω να συνεχίσουμε σ΄αυτόν τον δρόμο και να εδραιωθούμε για καλά στην πρωτιά, μιας και ο Βάζελος είναι σίγουρο πως θ΄αντιδράσει λυσσασμένα... Τα τεχνικά, τ΄αφήνω στους υπεύθυνους, έχοντας εμπιστοσύνη στους χειρισμούς της διοίκησης και του τεχνικού επιτελείου. Όσο για την όψιμη αλλά στομφώδη και παρατεταμένη...υμνολογία ορισμένων ΄΄αντικειμενικών΄΄ ειδικά γραφίδων στο μπασκετικό μας τμήμα, εεε...ξέρουμε. Το γράφουν κιόλας απερίφραστα πολλοί από δαύτους στα κείμενά τους, τονίζοντας δεόντως την... εμφανή ΗΘΙΚΗ διαφορά μεταξύ των ερυθρόλευκων Κ.Α.Ε. και Π.Α.Ε., πριν αυτά πάρουν βεβαίως τον συνήθη δρόμο προς την γνωστή λεκάνη και ακολουθήσει το ΄΄΄μπρούουουρρρ...΄΄ του ορμητικού υδάτινου - καθαριστικού - ρεύματος...

ΚΑΛΑ, ΤΙ ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝ΄ΑΥΤΟΣ;

Εικόνα Νίκος Γόδας

Οι απουσίες του Παναθηναϊκού επιβεβαίωσαν την έλλειψη βάθους στο ρόστερ τους. Ο Παππάς θα έδινε βοήθειες, αλλά κανείς δεν εγγυάται για τη σταθερότητά του. Ίσα ίσα. Ο Γκιστ είναι σίγουρα απώλεια. Ο Μπατίστα τραυματίστηκε, όμως ο στόκος από τη Δράμα δεν άφησε να φανεί η απουσία του. Ούτε οι διαιτητές άφησαν να φανεί η απουσία του. Άμα ο Μαυροκεφαλίδης σφυρίζονταν όπως έπρεπε, τότε θα είχε αποβληθεί με 5 φάουλ και στα 2 πρώτα παιχνίδια και θα φαινόταν η απουσία του Μπατίστα. Σε καμία περίπτωση, ωστόσο, δε θα ήταν ισοδύναμες ομάδες. Τους νικήσαμε και με Γκιστ και με Μπατίστα και με Παππά. Τώρα απλώς έγιναν πιο απλά τα πράγματα.

Δε λέει να καλοκαιριάσει.

Εικόνα apostolos gaganis

Άλλο πράγμα τα πλέϊ οφ και άλλο οι αγώνες της κανονικής περιόδου. Εντελώς διαφορετικοί. Έτσι, αν ο Βάζελος είχε τους τρεις που του έλειπαν, θ΄ανέβαινε αναμφίβολα η ισχύς του, θα γινόταν πιο ΕΥΚΟΛΟ το έργο των γκρι που τώρα ήταν δύσκολο λόγω σαφούς διαφοράς ισχύος των ομάδων ( πόοοσο να βοηθήσουν; ), η εύνοιά τους προς αυτούς θα ήταν μεγαλύτερη και αποφασιστικότερη και θα υπήρχαν πολλές πιθανότητες τα δύο παιχνίδια στο ΟΑΚΑ να τα πάρουν. Δύο - δύο. Το πέμπτο, ΛΟΓΙΚΑ θα΄πρεπε να΄ναι δικό μας. Άρα διαφορετκό το όλο σκηνικό, με μεγαλύτερες δυσκολίες για μας, για ΄΄σκούπες΄΄ και τα τοιαύτα... Για τον Παπά που γράφεις, συμφωνώ. Ασταθής. Ποιός εγγυάται όμως ότι θα ήταν κακός μ΄εμάς; Όπως και το αντίθετο φυσικά. Την άλλη φορά π.χ. μας είχε κάνει ζημιά, ενώ δεν τον πολυπεριμέναμε. Όπως δεν περιμέναμε και την τωρινή απόδοση του Μαυροχεντίδη. Του το επέτρεψαν ναι, αλλά κι αυτός... Μπορεί και να τον ΄΄αφήσαμε΄΄. Πολλά τα ΄΄αν και τα μπορεί΄΄... Σημασία έχει να μην κάνουμε λάθη για του χρόνου. Ο Βάζελος έκανε λάθη φέτος. Είδα λ.χ. μια...τράκεια παρορμητικότητα στις επιλογές του τη χρονιά που πέρασε και την πλήρωσε, όπως γίνεται συχνά με τους παρορμητικούς... Ζητούμενο, η σταθεροποίησή μας στη θέση του πρωταθλητή, ώστε να πέσει το κάστρο των...6 αστέρων και ο συνακόλουθος τσαμπουκάς της πιο...πατριωτικής ( σημερινή ΧΟΛΕΡΙΚΗ ) ευρωπαϊκής ομάδας έβερ... Κρατάμε ίδιο κορμό, προσέχουμε πολύ τις - λίγες αλλά ουσιώδεις - αντικαταστάσεις παιχτών, διατηρούμε τη φιλοσοφία, τακτική, πολιτική της διοίκησης και του τεχνικού επιτελείου ( που βλέπουμε ότι απέδωσαν ) και βαδίζουμε σταθερά, μέσα στην καλώς εννοούμενη τσίτα σε σχέση με ΟΛΑ τα μέτωπα , για την καθιέρωση της ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ.

Κουβέντες κάνουμε τώρα, ενώ η συννεφιά δεν λέει να φύγει...

Εικόνα nissios

Γιάννη, χίλια συγγνώμη σου ζητάω. Το μήνυμα του φίλου Kaido πέρασε δύο φορές. Πήγα να σβήσω τη μία και μαζί σβήστηκε και η απάντησή σου.

Θωμά, αψεγάδιαστο κείμενο. Μαζί με το αμέσως προηγούμενό σου καλύπτουν όλα εκείνα για τα οποία ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να μιλάμε τέτοιον καιρό. Το διάβασα και ξεκουράστηκαν τα μάτια μου, χωρίς πλάκα.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Βαρεθήκαμε να συζητάμε για τ' "άλλα" συνέχεια.

Εικόνα john

Δε πείραζει φίλε μου! Τωρα που απολύθηκα ετσι και αλλιώς με την όρεξη που εχω για νέα γραψίματα στο Ratm ακόμα και ολα μου τα σχόλια να σβηστούν κατα λάθος ,τα ξαναγράφω οχι μια αλλα δέκα φορες!!!

Εικόνα Kaido

Μια σεζόν σκέτο παραμύθι, εκεί που είχαν όλοι τελειωμένη την ομάδα, από το πουθενά βρήκαμε μάγκα ΓΑΥΡΟ προπονηταρα και κάναμε άλλη μια αρχιδατη αντεπίθεση όπως μας έχουν συνηθίσει άλλωστε οι μάγκες μας. Έτσι προχωράμε πλέον στον σχεδιασμό για την νέα σεζόν με πρώτο must τις παραμονές Σλούκα και Dunston . Για τον πρώτο πιστεύω αργά η γρήγορα θα κλείσει και ο Σφαιρόπουλος θα τον κάνει τον καλύτερο sixth player της Ευρώπης παίζοντας κυρίως στον άσο μαζί με τον Βαγγέλη. Σχετικά με τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν πιστεύω Lafayette και Darden πρέπει να φύγουν γιατί στα κρίσιμα παιχνίδια ήταν κρυμμένοι. Βέβαια ο darden έκανε μια εξαιρετική σειρά ενάντια στον βαζελο παίζοντας εξαιρετική αμυνα αλλά το ίδιο πιστεύω μπορεί να κάνει του χρόνου το αλάνι ο Παπαπετρου ο οποίος του χρόνου θα είναι έτοιμος και έχει περισσότερο ταλέντο και είναι και νεότερος. Σχετικά με Petway πιστεύω βούλωσε πολλά στόματα με την προσφορά του στην ομάδα δεδομένου και των χρημάτων που πέρνει, ωστόσο οι πολλοί τραυματισμοί κάνουν κακό στην ομάδα και πιστεύω οι ΑΦΟΙ πρέπει να κάνουν την υπέρβαση και να στηρίξουν το καλύτερο 4αρι της Ευρώπης τον Γιωργαρο με ένα ποιοτικό μπακ απ. Πιστεύω μάγκες όλοι έχετε δει τι γίνεται με Περπέρογλου. Δεν ξέρω κατα ποσό μπορεί να ισχύει αυτό το πράγμα και με ποια λογική θα αφήσει έναν από τους καλύτερους του παίχτες να φύγει ο Ντούντα. Πάντως αν ισχύει κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω πως θα έρθει για 4αρι. Δεν ξέρω μάγκες τι θα λέγατε να φύγουν Lafayette,Darden,Κατσιβελης να πάει ο Lojo 2αρι με Παπαπετρου Περπέρογλου στο 3 και τον πιτσιρικά τον Χριστοδούλου να συμπληρώνει τα Γκαρντ. Θα δούμε έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε Σφαιρόπουλο και ΑΦΟΥΣ.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ωραία κουβέντα ανοίγεις τέτοια εποχή. Βαρεθήκαμε τα "υπόγεια" και τα εξωαγωνιστικά, ρε πούστη μου.

Ο Σλούκας, όπως το σκέφτομαι, θα πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής για πολλούς λόγους. Πρώτον, απέδειξε ότι το αξίζει, σε αντίθεση με πέρυσι που ήταν σχετικά υπ' ατμόν. Έπρεπε να αποδείξει πράγματα. Γι αυτό και η διοίκηση δεν του ανανέωσε το συμβόλαιο πρόωρα. Δεύτερον, υπάρχει το αντιστάθμισμα με την ηλικία του Σπανούλη. Ο Βασιλομπίλαρος, δυστυχώς, μεγαλώνει και ο χρόνος του θα μειώνεται. Αυτόν τον χρόνο δείχνει να τον κερδίζει ο Σλούκας. Τρίτον, η βασική τριάδα των γκαρντ θα είναι οι τρεις Έλληνες. Ο τέταρτος θα είναι συμπληρωματικός σ' αυτούς. Κάτι τέτοιο δεν ίσχυε. Γι' αυτό θέλαμε έναν καλό αμερικάνο, γι' αυτό και αποκτήθηκε ο Λαφαγιέτ ως αντι-Λο. Παρένθεση: γι' αυτό και θέλω να μείνει ο Λαφαγιέτ. Γιατί άιντε να ξαναβρείς αμερικάνο για τέτοιο ρόλο, με τέτοια λεφτά και να μην σου προκαλεί πρόβλημα. Κλείνει παρένθεση. Τέταρτον, ο Σφαιρόπουλος δοκίμασε σχήματα με Σπανούλη και Σλούκα μαζί. Άρα, ανοίγεται κι άλλος ορίζοντας.

Ο Ντάρντεν, κακά τα ψέματα, αποκτήθηκε για έναν λόγο και το έλεγαν ανοιχτά αυτό όλοι. Ασχέτως που δεν έγραψε κανένας Παπαδογιάννης για κακό μπελά του Διαμαντίδη, όπως έγραφαν για τον Γκιστ και τον Σπανούλη. Ε λοιπόν, τη δουλειά του την έκανε. Από 'κει και πέρα, παίρνει πολλά λεφτά. Εγώ με τόσα λεφτά δε θα τον κράταγα. Οπότε, όλα είναι στην ευχέρεια της διοίκησης. Επίσης, μετά τον σταθερό Λοτζέσκι, υπάρχει μόνο ο Παπαπέτρου, ο οποίος ό,τι ελπίδες κι αν έχουμε, δεν έχει αποδείξει ακόμα ότι μπορεί να είναι μία σταθερά αξιόπιστη λύση ως μπακ απ. Έχει τραυματισμούς πολλούς και όσο έπαιζε ήταν ασταθής. Μεγάλο ταλέντο, τον πιστεύω κι εγώ, αλλά είναι ρίσκο. Οπότε, ο Ντάρντεν προσφέρει μία σιγουριά από πίσω.

Ο Πέτγουεϊ, αν δεν είχε τους τραυματισμούς, θα έμενε σίγουρα. Τώρα είναι θέμα του Σφαιρόπουλου. Σίγουρα είναι χρήσιμος.

Δεν πιστεύω ότι θα κάνουμε κίνηση για Περπέρογλου. Δε μου φαίνεται λογική κίνηση.

Ο Κατσίβελης θα θέλει χρόνο συμμετοχής, κάτι που του δίνουν άλλες ομάδες. Μάλλον θα φύγει. Και καλά θα κάνει το παιδί.

Εικόνα Kaido

Καλησπέρα φίλε, καταρχήν θέλω να ξεκινήσω με τον πιτσιρικά μας τον Παπαπετρου. Εγώ πιστεύω πως έγιναν κάποια λάθη στην διαχείριση στην μικρή εθνική. Το κάταγμα στη μύτη που προηγήθηκε στην αρχή της καριέρας του στον Ολυμπιακό ήταν καθαρά θέμα ατυχίας. Ωστόσο στην συνέχεια αν θυμάμαι καλά είχε πάθει ένα βαρύ διάστρεμμα στην εθνική και προσπάθησαν βιαστικά να τον ετοιμάσουν για τα παιχνίδια. Ίσως εκεί έγινε το λάθος και δεν έγινε σωστή επούλωση που ίσως προκάλεσε αστάθειας με αποτέλεσμα να πάθει το κάταγμα στα καπάκια. Και τώρα που τον άφησαν εκτός προληπτικά λόγω τενοντίτιδας ίσως είναι πάλι στο ίδιο του πόδι. Όποτε πιστεύω με τον εξαίρετο γυμναστή που έχει η ΚΑΕ φέτος θα προπονηθεί κανονικά το καλοκαίρι και θα βελτιωθεί πολύ. Πραγματικά πιστεύω αυτό το παιδί θα φτάσει πολύ ψηλά, με τέτοια αθλητικά προσόντα ,ταλέντο και χαρακτήρα που έχει. Αρκεί να θυμηθούμε τι έκανε στο εκτός με cska και το εντός με efes όπου είχαμε τόσες απουσίες και βέβαια στον ημιτελικό που έσβησε τον Kirilenko.
Πράγματι ο Σφαιρόπουλος έδειξε πως μπορεί Σπανουλης και Σλούκας μαζί. Άλλωστε έτσι τον θυμάμαι τον Σλούκα από την Ρόδο που τον είχα δει εκείνος ήταν ο οργανωτής και εγκέφαλος εκείνης της εθνικής τότε. Επίσης βελτίωσε και αμυνα φέτος και διεισδύσεις. Όποτε είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα μείνει. Ο Lafayette πράγματι είναι ένας καλός ρολίστας και έδειξε καλό πρόσωπο κατα την διάρκεια της σεζόν όμως στην κρίσιμη καμπή έγινε επικίνδυνος αυτό είναι που με φοβίζει.
Και εγώ πιστεύω αν μείνουν όλοι οι υπόλοιποι μια αλλαγή Petway είναι αρκετή εκτός και αν ζητήσει τρέλα λεφτά ο Dunston.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ο Ντάνστον μάλλον κουνάει μαντήλι.

Εικόνα john

Και κατι ακόμα. Μάγκες να μείνει η να φύγει ο Πετγουει? Με εχει μπερδέψει πολύ αυτός ο παίκτης η αλήθεια ειναι.

Εικόνα savvas gridlock

Να μεινει. Με Πριντεζη-Αγραβανη στο ''4'' ειμαστε σουπερ.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Εγώ γιατί έχω την αίσθηση ότι ο Αγραβάνης θα κάνει καριέρα στο "5";

Εικόνα john

Η αγωνιστική χρονια 2014-2015 ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ.Το κρατάμε αυτο και παμε στα επιμέρους. Οι παίκτες φάνηκαν αντάξιοι της φανέλας που φοράνε.Ολοι προσέφεραν και δεν ειναι τυχαίο που δεν εγινε καμία αλλαγή μεσουσης της σεζον.Αυτο εννοείται πως πιστώνεται αποκλειστικά στον Μπαρτζωκα γιατι ολοι οι παίκτες ηταν δικές του επιλογές. Απο εκει και πέρα αξίζουν συγχαρητήρια στον Σφαιρόπουλο γιατι διαχειρίστηκε άριστα αυτο το ρόστερ και το προσάρμοσε στις δικη του αγωνιστική φιλοσοφία. Βέβαια εδώ υπάρχει ενα κρίσιμο σημείο. Δεν ξέρουμε κατα ποσο μπορει ο κοουτς να κάνει στοχευμένες επιλογές νέων παικτών.Εφ όσον οι πρόεδροι θέλουν να επενδύουν σε ταλέντα και σε παίκτες με μικρές αποδοχές,πέφτει η ευθύνη πάνω στον προπονητή για να βρει νέους παίκτες που θα συμπληρώνουν αυτο το πακέτο.Δεδομενου πως οι προσθήκες θα ειναι ελάχιστες πρεπει οπωσδήποτε ο κοουτς να χτυπήσει διάνα σε αυτές για να μην έχουμε προσθαφαιρέσεις μεσα στη σεζον. Δεν ειναι καθόλου εύκολο αυτο.Δεν ειναι καθόλου εύκολο να βρεις νέους Ντανστον κσι νέους Λοτζεσκι απαιτώντας απο αυτούς να σε πάνε στο f4 με τη μια.Αυτο ειναι και το μεγάλο στοίχημα του Σφαιρόπουλου.Απο εκει και πέρα ειναι πολύ αξιόλογος προπονητής. Επίσης παρατηρώ απο τους μπασκετικός δημοσιογράφους μια προσπαθεια ανύψωσης του Σφαιρόπουλου στα μάτια των οπαδών του ολυμπιακού όπως έκαναν παλαιότερα και με τον Γιαννάκη.Δεν ξερω ειλικρινά γιατι το κάνουν ( μήπως εχουν ως πάγια αρχή να εξυψωνουν Έλληνες ενω ταυτόχρονα να μειώνουν τους ξένους όπως εκανε ο Ιωαννου σε ενα ματς με τον Παπαπετρου και τον Νταρνεν?)και όσο παει καλα η ομάδα δεν με ενδιαφέρει να το μάθω. Δε θελω ομως να του κάνουν αδικαιολόγητη αβάντα σε περίπτωση (απευκταία) που στραβώσει η χρονια,όπως έκαναν με τον Γιαννάκη. Απο εκει κσι πέρα βέβαια πέρα απο ολα τα επιμέρους θα στηρίξουμε ΛΥΣΑΛΛΕΑ τον Σφαιρόπουλο επειδή απέδειξε πως το αξίζει,

Καθαρά αγωνιστικά όσο ειναι καλα ο μεγαλύτερος παίκτης της Ευρώπης τα τελευταια 4 χρόνια δεν φοβάμαι τιποτα. Τωρα ομως που θα παει στην εθνικη βαζελλαδος τρέμω.Τρεμω γιατι θυμάμαι τα προπέρσινα. Θυμάμαι ποσο κουρασμένος και αποκαμωμένος γύρισε. Θυμάμαι πως οι καλύτερες χρονιές του Ολυμπιακού ηταν με τον Σπανούλη ξεκούραστο. Τι να πω..Ας αποκλειστεί στο πρωτο γύρο κιόλας για να μην ζοριστούν και πολύ οι παίκτες μας. Ετσι και αλλιώς στα αρχιδια μας η Εθνικη. Ο Ολυμπιακος πάνω απο ολα.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Καλά, τους είδαμε τους ΑΡΔακες πώς υπερασπίστηκαν τον Γιαννάκη, όταν έγινε περίγελως στο Ο.Α.Κ.Α με πανώ, με ύβρεις, με πρωτοσέλιδα στην Πράσινη κ.λπ. Και τον είδαμε και πώς έφυγε άρον άρον από την εθνική επειδή τόλμησε να γίνει προπονητής του Ολυμπιακού... Αλλά ισχύει ότι πολλοί ακούν "Ελλάδα" και κάνουν πίπες.

Εικόνα crazywaters7

Συγχαρητήρια για το άρθρο αδερφέ. Πολύ καλό.

Στα της ομάδας, δεν έχω να συμπληρώσω τίποτα, με κάλυψες απόλυτα. Θέλω όμως να πω κι εγώ για τον Μπαρτζώκα επειδή άκουσε πολλά όσο ήταν στον πάγκο (κάποια απο αυτά δικαιολογημένα). Ο Μπαρτζώκας είχε την ευλογία και την κατάρα να καθοδηγεί την ομάδα της οποίας ήταν οπαδός απο μικρός. Αυτό του πρόσθετε έξτρα πίεση η οποία πολλές φορές στους αγώνες (ειδικά με το πράσινο σίχαμα) του έβγαινε πολύ άσχημα και επηρρέαζε όλη την ομάδα.
Παρόλα αυτά με αυτόν στον πάγκο πήραμε το -ως τώρα- πιο εμφατικό ευρωπαικό στην ιστορία μας διαλύοντας ττσκα και ρεαλ με διαστημικό μπάσκετ.

Δείτε εδώ κάποιες παλιότερες δηλώσεις του Μπαρτζώκα (νομίζω πριν φύγει): http://www.novasports.gr/web-tv/on-demand-player/video/23699/mpartzokas-...

"Το γεγονός οτι πήγα στην ομάδα ήταν η πιο χαρούμενη μου στιγμή επαγγελματικά ακόμα και απο το γεγονός οτι κατακτήσαμε την ευρωλίγκα". RESPECT ρε γαύρε...ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Έτσι είναι. Διότι γενικώς ο Μπαρτζώκας δεν έβγαζε κάποιο νευρικό χαρακτήρα. Μόνο μία φορά, θυμάμαι, είχε αποβληθεί με δύο τεχνικές ποινές, όσο ήταν προπονητής στο Μαρούσι. Λεπτομέρεια: αντίπαλος ήταν ο βάζελος...

Εικόνα john

Εννοείται πως ευγνωμονουμε τον Μπαρτζωκα για την προσφορά του και εννοείται πως το ευρωπαϊκό του Λονδίνου πιστώνεται σε αυτόν. Η ομάδα του 2012-2013 ειχε αρκετές αλλαγές σε σχέση με την ομάδα του Ιβκοβιτς ( άλλοι ψηλοί,διαφορετική περιφέρεια καθώς έλειπε ο Μάντζαρης ,διαφορετικό τριάρι). Ποιος μπορει να ξεχάσει το μυθικό του κοουτσάρισμα με την Τσσκα όπου την κράτησε στους 50 πόντους με έκπληκτικη αμυνα ? Σιγουρα πάντως εκείνη τη χρονια είμασταν κάπως τυχεροί γιατι είχαμε κάπως εύκολο όμιλο στο top16 όπου πήραμε πλεονέκτημα έδρας με αριθμό νικών ίδιων με την φετινή η την περυσινά χρονια που τελικά δέν πήραμε πλεονέκτημα. Τελος πάντων σχετικά ειναι ολα αυτα. Το θέμα ειναι οτι ο Μπαρτζωκαρος πρόσφερε πολλά στο Θρύλο.Μη σου πω πως του ανήκει και ενα μικρό μερίδιο για την φετινή επιτυχία λόγων των στοχευμένων και καίριων μεταγραφών που εκανε (χαντερ,νταρντεν,λαφαγιετ κλπ)

Εικόνα Νίκος Γόδας

Έκανε εξαιρετικές επιλογές ο Μπαρτζώκας, έκανε και ακατανόητες επιλογές, όχι μόνο όσον αφορά τους παίχτες αυτούς καθ' αυτούς, αλλά και λάθος σχεδιασμούς ρόλων. Ειδικά το 2013-14 άλλαξε πόσους και πόσους παίχτες μεσούσης της σεζόν. Αλλά του πιστώνεται ο Λοτζέσκι, που ήταν σπάνιο λαβράκι, ο Ντάνστον που έκανε καταπληκτική χρονιά με τον Μπαρτζώκα, ο Χάντερ και του πιστώνεται, επίσης, ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση του Διαμαντίδη, ποντάροντας στον Ντάρντεν.