ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΗΣ ΚΕΔ



Την Παρασκευή η ποδοσφαιρική ΚΕΔ ανακοίνωσε τα ονόματα διαιτητών-βοηθών-παρατηρητών στη Superleague για τη νέα σεζόν. Οι αλλαγές στους διαιτητές,
 
Ανέβηκαν οι Βάτσιος (Δυτικής Αττικής), Σελίμος (Λακωνίας), Τζήλος (Λάρισας), Καραντώνης (Ημαθίας), Φωτιάδης (Σερρών), Κιοτζένης (Ξάνθης) και Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), εκτός έμειναν οι Ιωαννίδης (Αργολίδας), Αμπάρκιολης (Καβάλας), Κάμπαξης (Εύβοιας), Ντίτσος (Πρέβεζας), Ζαχαριάδης και Λιαχούδης (Μακεδονίας), Μαντάκης (Ημαθίας), Τοπούζης (Θράκης), Δασκαλόπουλος (Κορίνθου) και Κουτσιαύτης (Αρτας)
 
στους βοηθούς
 
Ανέβηκαν οι Δόσης (Αθήνας), Κουντουρέλης (Αθηνών), Κασσαβέτης (Αιτ/νιας), Λάμπρου (Ανατoλικής Αττικής), Μπούξμπαουμ ( Ανατoλικής Αττικής), Μεσσήνης (Αχαϊας), Πυλαρινός (Ζακύνθου), Παρασίου (Ημαθίας), Κουράκης (Ηρακλείου), Χουσκόγλου (Θράκης), Λάζαρης (Καβάλας), Διπλάρης (Καρδίτσας), Πάτρας (Μακεδονίας), Ζησιμόπουλος (Πειραιά), Κωτούλας (Σερρών), Κούρεντας (Τρικάλων), Νταλούκας (Τρικάλων), Δουδούμης (Φθιώτιδας), Καλφάκης (Χανίων)
Εκτός έμειναν οι: Ελευθερίου (Αθηνών), Ζυγούρης (Αιτ/νιας), Σωτηρόπουλος (Αχαϊας), Παστρωμάς (Δυτικής Αττικής), Πασχάλης (Ηπείρου), Θανασακούδης (Μακεδονίας), Κοντιζάς (Πειραιά), Γουργιώτης (Φθιώτιδας),
 
και κυρίως στους παρατηρητές,
 
Ανέβηκαν οι: Μητροφάνης (Αθηνών), Σκουφίτσας (Αθηνών), Πάνου (Αιτ/νιας), Φλώτσιος (Βοιωτίας), Κύρκος (Θεσπρωτίας), Γαβριηλίδης (Θράκης), Χαραλαμπίδης (Καβάλας), Λιόλιος (Λάρισας), Μαυρόπουλος (Μακεδονίας), Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Ντάκος (Ξάνθης).
Εκτός έμειναν οι: Γιαννόπουλος (Αθηνών), Μαζαράκος (Αρτας), Σταθόπουλος (Αχαϊας), Γκαϊτατζής (Δράμας), Κωνσταντινίδου (Δυτικής Αττικής), Παπαδάκος (Λακωνίας), Γιανναδάκης (Λασιθίου), Βέλλιος (Ξάνθης), Αμυγδαλής (Σερρών).
 
προκάλεσαν αίσθηση. Αντιγράφουμε σειρά αποκαλυπτικών άρθρων από το εξαιρετικό blog.
 
Η κεντρική ιδέα...
Εγιναν πολλά, δυστυχώς θα γίνουν περισσότερα.
Τρίβουμε τα μάτια μας τώρα...
Αργότερα;
Η παρέλαση...

 
 
Θα πρέπει να πανηγυρίζουν οι ενώσεις της αντιπολίτευσης... Αν και δεν υπάρχει καμία ελπίδα να ψηφίσουν την τωρινή παράταξη της ΕΠΟ, κάποιοι στο Πάρκο Γουδί έριξαν ...γέφυρα και φαίνεται ότι ικανοποίησαν τις προτάσεις τους για τη διαιτησία...
Αρα, το παραπάνω κείμενο αποδεικνύεται πέρα για πέρα προφητικό.

 
Η Ζάκυνθος ποτέ στο παρελθόν, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, δεν είχε εκπρόσωπο στην Σούπερ Λίγκα. Όμως, πλέον απέκτησε, καθώς ο βοηθός Αντώνιος Πυλαρινός ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία. Παράλληλα, το νησί απέκτησε και διαιτητή στη Φούτμπολ Λιγκ, καθώς ανέβηκε ο Αγγελος Αδαμόπουλος, ο οποίος είχε δυο χρόνια στη Γ’ Εθνική με συνολικά δέκα αγώνες (5+5) συν έναν στο κύπελλο.
Για να μη δημιουργηθούν παρεξηγήσεις καταγράφουμε απλά τη σύμπτωση, καθώς είναι γνωστό ότι ο Κοντονής έχει κακές σχέσεις με την ΕΠΟ. Η επιτυχία είναι της ΕΠΣ Ζακύνθου.
 
Μέχρι την τελευταία στιγμή κρίνονταν πολλά αναφορικά με τους πίνακες της διαιτησίας. Το θρίλερ κράτησε μέχρι το… 90’, δηλαδή ελάχιστα πριν την έναρξη του ΔΣ της ΕΠΟ, όπου υποβλήθηκαν προς έγκριση. Σύμφωνα με πληροφορίες πριν ολοκληρωθούν οι αξιολογήσεις των ρέφερι της Σούπερ Λίγκας κάποιοι σώθηκαν και κάποιοι έμειναν εκτός στο παραπέντε.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο διεθνής Θανάσης Γιάχος (Χίου) ήταν το ηχηρό όνομα που θα έμενε εκτός. Το όνομά του …έπαιζε στη διαιτητική πιάτσα, δηλαδή ότι θα βγει εκτός, όμως σώθηκε πριν οι πίνακες σταλούν προς επικύρωση στο ΔΣ της ΕΠΟ! Ετσι οι αρμόδιοι φέρονται να …διάγραψαν το όνομα του Γιώργου Λιαχούδη (Μακεδονίας)! Αλλιώς δεν χωρούσε ο Γιάχος, αφού ο αριθμός των 26 διαιτητών είχε συμπληρωθεί και ήταν το… ταβάνι στον πίνακα της μεγάλης κατηγορίας.
Το δεύτερο θρίλερ που παίχθηκε, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, έχει σχέση με τον Δημήτρη Θάνο (Γρεβενών). Κι αυτός φέρεται την τελευταία στιγμή να παρέμεινε την Σούπερ Λίγκα, καθώς αρχικά οι αρμόδιοι τον είχαν στείλει στην… έξοδο! Και για να χωρέσει λέγεται ότι πήρε τη θέση του Γιώργου Δασκαλόπουλου (Κορίνθου).
Ο κοινός παρανομαστής, αναφορικά με τις… καραμπόλες της τελευταίας στιγμής είναι ο εξής: Οι αρμόδιοι προτίμησαν να βγάλουν κάποιον έμπειρο, παρά κάποιον από τους επτά που προήλθαν από την Σούπερ Λίγκα, όπου η πλειοψηφία των ονομάτων αποτελούν μεγάλες εκπλήξεις και κάποια από τα ονόματα κανείς δεν τα περίμενε, ούτε είχαν αξιόλογη πορεία στην Σούπερ Λίγκα.
Συγκεκριμένα στην Σούπερ Λίγκα ανέβηκαν οι: Βάτσιος (Δυτικής Αττικής), Σελίμος (Λακωνίας), Τζήλος (Λάρισας), Καραντώνης (Ημαθίας), Φωτιάδης (Σερρών), Κιοτζένης (Ξάνθης) και Παπαδόπουλος (Μακεδονίας).
Πλην των Δασκαλόπουλου, Λιαχούδη, εκτός έμειναν και οι : Ιωαννίδης (Αργολίδας), Αμπάρκιολης (Καβάλας), Κάμπαξης (Εύβοιας), Ντίτσος (Πρέβεζας), Ζαχαριάδης (Μακεδονίας), Μαντάκης (Ημαθίας), Τοπούζης (Θράκης), και Κουτσιαύτης (Αρτας).
Ουδέτεροι παρατηρητές της διαιτησίας επισημαίνουν ότι η ΚΕΔ πήρε μεγάλα ρίσκα. Για την ακρίβεια το παρατράβηξε, αφού κάποιοι από τους …νεοφώτιστους ρέφερι δεν είναι έτοιμοι. Σύμφωνα με πληροφορίες από τους τρεις που έχουν τον όρο της απαγόρευσης ενασχόλησης από τον ανακριτή Γιώργο Ανδρεάδη, εκτός ήταν να μείνει μόνο ο Αμπάρκιολης για αγωνιστικούς λόγους, όμως δεν διασώθηκαν ούτε οι Ιωαννίδης, Κάμπαξης.
 
Τα τελευταία χρόνια η διαιτησία άγεται και φέρεται με αποφάσεις που αδικούν την εικόνα της, περισσότερο όμως αδικούν την εικόνα της ομοσπονδίας. Ήταν ο Μπριάκος που άφησε εκτός πρόσωπα, τα οποία είχαν συνεργασία με τον Βασάρα, όταν ο τελευταίος ήταν υπεύθυνος ανάπτυξης. Ήρθε ο Βασάρας που όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ έβγαλε εκτός τους προηγούμενους, όπως επίσης και όσους είχαν έρθει σε κόντρα μαζί του για να προωθήσει πρόσωπα δικά του. Παράλληλα επανέφερε αυτούς που συνεργαζόταν για θέματα διαιτησίας.
Και μέσα σε όλα η ΕΠΟ έχει τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου.
Ποιός ο λόγος που ο Σπύρος Παπαδάκος (Λακωνίας) έμεινε εκτός πινάκων παρατηρητών; Πάντως, δεν είναι αυτός που είπαν. Μήπως φταίει ότι ήταν σε κόντρα με το Βασάρα την εποχή που ο πρώτος ήταν στην ΚΕΔ και ο υψηλόβαθμος παράγοντας της ευρωπαϊκής και ελληνικής διαιτησίας ήταν (2010-11) υπεύθυνος ανάπτυξης;
Ποιός ο λόγος που ο Γιώργος Αμυγδαλής (Σερρών) δεν επιλέχθηκε για τους παρατηρητές, αν και πριν έναν μήνα ήταν στην ΚΕΔ; Έπρεπε να έχει καλύτερες δημόσιες σχέσεις;
Ποιός ο λόγος που ο Ηλίας Μαζαράκος (Αρτας), ο οποίος ήταν και περιφερειάρχης διαιτησίας, δεν επιλέχθηκε ως παρατηρητής; Δεν θέλουν στη διαιτησία νέους ανθρώπους;
Τι έκανε ο Θόδωρος Γκαϊτατζής (Δράμας) για να μείνει εκτός πινάκων παρατηρητών; Κι αυτός ήταν περιφερειάρχης, κι αυτός είχε δίψα να προσφέρει.
Και στο κάτω κάτω που προκάλεσαν όλοι αυτοί; Ο Μπριάκος, ο οποίος είχε τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα να επιλέξει κάποια πρόσωπα και καλώς ή κακώς επέλεξε κάποιους. Και να μην ήταν οι Μαζαράκος, Γκαϊτατζής κάποιοι άλλοι θα ήταν... 
Γιατί απαραίτητα να είναι κακό που ο Παπαδάκος δεν συνεργάστηκε με τον Βασάρα τον καιρό που ο πρώτος ήταν στην ΚΕΔ;
Με ποιά κριτήρια διέγραψαν, κυριολεκτικά, τόσο την πορεία του Αμυγδαλή, όσο και του Παπαδάκου (που ήταν διεθνής διαιτητής);
Η διαιτησία πρέπει να είναι ενωμένη και να μη χωρίζεται στη μια ή στην άλλη πλευρά. Και ο Μπριάκος λάθη έκανε, καθώς έβγαλε εκτός τους ανθρώπους του Βασάρα, όμως και ο Θεσσαλονικιός τα ίδια κάνει. Και ο ένας και ο άλλος πρέπει να επιλέξουν τους συνεργάτες τους. Καμία αντίρρηση σε αυτό, όμως η διαιτησία χρειάζεται ενότητα. Οι καλοί δεν περισσεύουν και τα κριτήρια πρέπει να είναι καθαρά, κριτήρια προσφοράς. 
Τέτοιες κόντρες δεν έχουν θέση. Δεν είναι σωστή φιλοσοφία αυτή. Πάνω από πρόσωπα πρέπει να μπαίνει το καλό της διαιτησίας.

 
Το ζητούμενο για την ΚΕΔ ήταν να ανέβει το επίπεδο των διαιτητών της Σούπερ Λίγκας. Όμως, με τις επιλογές δεν έγινε κανένα βήμα μπροστά και είχαμε βήματα προς τα πίσω. Από τον πίνακα βγήκαν ρέφερι οι οποίοι είχαν καλύτερες βαθμολογίες σε σχέση με άλλους που έμειναν! Επίσης, ανέβηκαν ρέφερι, οι οποίοι είχαν χειρότερες βαθμολογίες από κάποιους άλλους που σφύριζαν στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ.
Θα είχε ενδιαφέρον οι αρμόδιοι να μας εξηγήσουν τα κριτήρια. Φαίνεται πως το γήπεδο δεν ήταν ο καθρέπτης. Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα είχε αν έδιναν στη δημοσιότητα τις βαθμολογίες για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.  
Επιπλέον στον πίνακα της Σούπερ Λίγκας έμειναν διαιτητές που προκάλεσαν και έφυγαν κάποιοι που δεν προκάλεσαν. Αψυχολόγητες καταστάσεις, μόνο που έτσι η διαιτησία δεν πάει μπροστά.
Βέβαια τα πάντα θα φανούν στο γήπεδο. Μακάρι να διαψευστούμε και τα πράγματα να εξελιχθούν καλά σε μια δύσκολη χρονιά για τη διαιτησία.
Να μην ξεχνάμε και τα κίτρινα ποδήλατα, έτσι;
 
Ο Βασσάρας ξήλωσε όσους δεν γούσταρε, βόλεψε τους δικούς του και η μπάλα πήρε πολλούς που ''δεν χωρούσαν''. Βολεύτηκε η Ζάκυνθος του Κοντονή, μείνανε απ'εξω οι Κάμπαξης-Αμπάρκιολης-Ιωαννίδης, που εμπλέκονται στην ''εγκληματική οργάνωση'' (παρ'ότι όπως έχουμε δει, ανοίξανε οι λογαριασμοί τους στην τράπεζα και δεν βρέθηκε ούτε ίχνος μαύρου χρήματος), ο Θωμαίδης ήδη πανηγυρίζει για τον Κύρκο, ενώ μας μένει η παρέλαση από κίτρινα ποδήλατα. ΚΙΤΡΙΝΑ.
 
Άντε και καλή σεζόν να έχουμε...

Σχόλια

Εικόνα thita

Ο βασσαρας στην προσπάθεια του να απεμπλακεί και καλά από το παρελθόν,καρφώνεται και κάνει γκέλες. Φανταστείτε τι έχει να γίνει δηλαδή όταν πέσει και το πρώτο ξύλο από τον νιαου σε κανέναν κακομοίρη επόπτη... Θα το καταλάβουμε από τον Καραγιαννίδη που θα γράφει ότι ο νιαου άλλαξε/αγίασε και πάει για πενήντα πενήντα χαχαχα...

Στα αρχιδια μας βέβαια γιατί όπως φαίνεται η ομάδα φέτος θα κόβει ταρίφες ακόμη κι αν σφυράνε μαζί Κρούγκ,μέρκ και ο περισυνος ο παλιοπουστας ο ρώσος με τη μολντε

Εικόνα REDNYC

O VAGELAS TON EXEI GIA KOLATSIO TON GATOULH - DEN THA PW KATI ALLO KAI THA TO AFISW EKEI....