ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΟ 1986



Ο πατέρας του πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟ, Νικόλα Πατέρα, ο Διαμαντής Πατέρας, πέθανε το Μάιο του 2009. Το αθλητικό του παρελθόν που γνωρίζουν οι περισσότεροι αφορά την εμπλοκή του με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και το τμήμα στίβου του τον Ιανουάριο του 1968 (επί Χούντας...),
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 4-1-1968
 

 
αλλά κυρίως την ανάληψη της αρχηγίας του τμήματος ποδοσφαίρου του ΠΑΟ το Νοέμβριο του 1972.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 17-11-1972
 

 

 
Σήμερα θα δούμε μία ιστορία από το αθλητικό παρελθόν του Διαμαντή Πατέρα που αγνοούν οι περισσότεροι. Μεταφερόμαστε στον Ιούνιο του 1986. Από το Δεκέμβριο του 1985 ο Σταύρος Νταιφάς έχει εγκαταλείψει την προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός για λόγους υγείας (και για λόγους καβουριών στην τσέπη, αφού δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί τους Βαρδινογιάννηδες...) και στη θέση του βάζει το Νίκο Ευθυμίου. Μετά τον περιβόητο τελικό Κυπέλλου ΠΑΟ-Ολυμπιακός 4-0 στο ΟΑΚΑ το 1986, ο Νταιφάς (αν και αποκαμωμένος οικονομικά και ψυχολογικά από τη μεγάλη κρίση στη ναυτιλία της δεκαετίας του '80) αποφασίζει να επιστρέψει στην προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο άλλοτε φίλος του, Νίκος Ευθυμίου, είναι αποφασισμένος να μην πέσει αμαχητί. Έτσι προκηρύσσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 80 εκ. δραχμών, την οποία προλαβαίνει και καλύπτει μέχρι το τέλος Μαίου 1986, με τη συνδρομή φίλων του.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 14-6-1986
 

 
Ο Νταιφάς και αυτοί που είναι πίσω του (με πρώτο και καλύτερο το γαμπρό του μεγαλο-εφοπλιστή Λάτση και δήμαρχο Βουλιαγμένης Κασιδόκωστα, που παλαιότερα ο Νταιφάς τον κατηγορούσε ως ''πράκτορα των Βαρδινογιάννηδων'' αφού υπήρξε παλαιός πολίστας του ΠΑΟ, αλλά μόλις χρειάστηκε τα λεφτά του, τα ξέχασε όλα...) καταθέτουν 40 εκ. δραχμές στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ. Η πλευρά Ευθυμίου θεωρεί πως η κατάθεση έγινε εκπρόθεσμα και το θέμα λύνεται στα δικαστήρια, με τον Νταιφά να κερδίζει την υπόθεση και να επιστρέφει πανηγυρικά στην προεδρία της ΠΑΕ τον Ιούλιο του 1986. Ας δούμε όμως τα ονόματα αυτών που έδωσαν τα 80 εκ. δραχμές από την πλευρά του Ευθυμίου.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 18-6-1986
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 2-8-1986
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 15-8-1986
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 23-12-1986
 

 
Ο Ανάργυρος Σαλιαρέλης λοιπόν έδωσε 50 εκ. δραχμές για μετοχές της ΠΑΕ. Ο συνεργάτης του Ανάργυρου και πρώην στέλεχος της MOTOR OIL των Βαρδινογιάννηδων Κώστας Ουίλς έδωσε 15 εκ. δραχμές για αγορά μετοχών. Η πλευρά Ρούσσου-Ευθυμίου έδωσε 12 εκ. δραχμές. Σε αυτήν την πτέρυγα των Ρούσσου-Ευθυμίου αναφέρεται και το όνομα του ''Διαμαντή Πατέρα'', που αγόρασε 180 μετοχές της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ποια είναι η σχέση αυτού του ''Διαμαντή Πατέρα'' με τον πατέρα του πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟ, Νικόλα Πατέρα;

Σχόλια

Εικόνα tasos

Κατάλαβα καλά ? Κάποιοι προσπάθησαν σάν πέμπτη φάλαγκα νά πάρουν τον Ολυμπιακο? Ή κάνω λάθος?

Εικόνα tasos

Συγγνώμη τυπογραφικό λάθος στή λέξη φάλαγγα. Κατάλαβα καλά ? Κάποιοι προσπάθησαν σάν πέμπτη φάλαγγα νά πάρουν τον Ολυμπιακό? Ή κάνω λάθος?

Εικόνα REDNYC

AUTO AKRIVWS!