ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 3-1



Έπειτα από μία μέτρια εμφάνιση, ο Ολυμπιακός κέρδισε με σκορ 3-1 τον Πλατανιά στο Καραισκάκη, για την 3η αγωνιστική της Superleague της σεζόν 2015-16. Τα στιγμιότυπα του ματς είναι εδώ και τα στατιστικά του εδώ, οπότε δεν υπάρχει νόημα να αναλωθούμε σε κριτική τύπου ''στο τάδε λεπτό είχαμε αυτήν τη φάση'', εφόσον υπάρχει εικόνα. Προχωράμε στο παρασύνθημα.
 
- Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το Ρομπέρτο τερματοφύλακα, στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά Ομάρ-Ντα Κόστα-Σιόβα-Μαζουάκου, τριάδα χαφ άξονα Μιλιβόγεβιτς-Καμπιάσο-Τσόρι, δεξί εξτρέμ τον Πάρντο, αριστερό εξτρέμ τον Ντουρμάζ και σέντερ φορ τον Ιντέγιε. Είναι ένα σχήμα το οποίο ταιριάζει περισσότερο σε ματς Τσάμπιονς Λιγκ, παρά σε παιχνίδι πρωταθλήματος. Με τόσο γεμάτο κέντρο αλλά και με ένα φορ σαν τον Ιντέγιε, που είναι αρκετά κινητικός και τραβιέται πολλές φορές μακριά από τον κύριο χώρο δράσης του, η αντίπαλη περιοχή δεν γέμιζε όσο έπρεπε στα μεγαλύτερα διαστήματα του ματς. Η παρουσία των Μιλιβόγεβιτς-Ντουρμάζ στην αρχική 11άδα ίσως να οφείλεται στο ότι ο Μάρκο Σίλβα ήθελε να ''μπερδέψει'' τους ανθρώπους της Μπάγερν που παρακολουθούσαν το παιχνίδι, αφού οι δύο αυτοί παίκτες μας δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο παιχνίδι της Τετάρτης (τιμωρημένος ο Μιλιβόγεβιτς, δεν έχει δηλωθεί στη λίστα των 21 παικτών που έχουν δικαίωμα συμετοχής στη διοργάνωση ο Ντουρμάζ). Σε κάθε περίπτωση, η αδυναμία στην γρήγορη κυκλοφορία μπάλας και στη δυνατότητα να δημιουργήσουμε πολλές καθαρές φάσεις για γκολ, οφείλεται πρώτα και κύρια στο ότι δεν βρέθηκαν αρκετοί παίκτες που πατάνε στην αντίπαλη περιοχή μέσα στην 11άδα μας.
 
- Τα ακραία μας μπακ είναι αρκετά ποιοτικά. Έχουν τη μεγαλύτερη επιτάχυνση με την μπάλα στα πόδια που είχαν ποτέ παίκτες που έπαιξαν σε αυτήν τη θέση στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό είναι ένα σπάνιο προσόν, δυσεύρετο ακόμη και στο υψηλό επίπεδο των 5 προηγμένων ευρωπαικών πρωταθλημάτων. Επίσης δεν έχουν ιδιαίτερα προβλήματα αμυντικά, στο ''ένας με έναν'' με αντίπαλο παίκτη. Υστερούν στη διαγώνια κάλυψη, στις βοήθειες δηλαδή που οφείλουν να δίνουν στα στόπερ μας, όποτε προσπαθούν να τρυπώσουν στο κενό μεταξύ ακραίου μπακ-στόπερ αντίπαλοι παίκτες, αλλά αυτό είναι κάτι που στην Ελλάδα δεν θα μας στοιχίσει, αφού δεν προβλέπεται να απειληθούμε ιδιαίτερα από τις περισσότερες ομάδες. Το θέμα που έχουν ο Ομάρ και ο Μαζουάκου, το οποιο υπάρχει από πέρυσι, είναι το ότι δυσκολεύονται να συνεργαστούν με τους ακραίους χαφ που παίζουν μπροστά τους. Δεν ''βολεύονται'' να κινούνται στην πλάτη των ακραίων μας χαφ, στήνοντας overlaps, ενώ γενικότερα όποτε προωθούνται μοιάζουν σαν να θέλουν να ολοκληρώσουν μόνοι τους τη φάση ως εξτρέμ, παρά να στήσουν συνεργασία με τα υπάρχοντα εξτρέμ. Μοιάζουν δηλαδή να είναι περισσότερο φουλ μπακ (π.χ. σε σύστημα 3-5-2) που παίζουν μόνοι τους στην γραμμή, παρά κλασικοί ακραίοι οπισθοφύλακες. Όσο δεν ρολάρει το πράγμα από το πλάι, τόσο θα δυσκολεύεται ο Ολυμπιακός να ανοίγει τις αντίπαλες άμυνες. Οι κλειστές άμυνες ανοίγουν ΜΟΝΟ από τα πλάγια, όχι από τον άξονα που υπάρχει ''μποτιλιάρισμα'' πολλών παικτών, άρα έλλειψη χώρου.
 
- Ο Ντα Κόστα χθες εμφάνισε κάποια προβλήματα σε ορισμένες τοποθετήσεις του. Ο τρόπος που διάβαζε κάποιες φάσεις, η στάση του σώματός του και αρκετές απομακρύνσεις του, ήταν επιπόλαιες, με αποτέλεσμα να του φύγει κάποιες φορές ο Γιακουμάκης. Φαίνεται επίσης πως ακόμη ''δεν βρίσκεται'' με το Σιόβα, δεν ξέρει ο ένας το πού καλύπτει και πότε ντουμπλάρει τον άλλον, κάτι φυσιολογικό για τα δεδομένα της εποχής και της πολύ σύντομης χρονικά συνύπαρξής τους στην 11άδα. Σε γενικές γραμμές όμως, τη θέση του την κρατάει. Είναι πολύ καλύτερος του αστείου Σαντάνα και του πολύ επιπόλαιου (και με το μυαλό του στο προσωπικό του πρόβλημα στη Βαρκελόνη) Αμπιντάλ, που είχαμε πέρυσι. Το αν είναι καλύτερος όμως από τον Μποτία, είναι ένα θέμα. Ξεκάθαρη απάντηση δεν υπάρχει ακόμη, πρέπει να τον δούμε σε αρκετά παιχνίδια για να κρίνουμε οριστικά, ως τώρα πάντως δεν φαίνεται ο Ντα Κόστα πολύ ανώτερος ή πολύ κατώτερος του Μποτία. Ο Μποτία πέρυσι στο Τσάμπιονς Λιγκ κράτησε τη θέση του. Μένει να μας αποδείξει το ίδιο και ο Ντα Κόστα.
 
- Ο Μιλιβόγεβιτς εμφάνισε και χθες σε πολλές περιπτώσεις την γνωστή επιπολαιότητά του. Τα ανοιχτά κοντρόλ του μπροστά από τα στόπερ μας και οι βιαστικές πάσες που πάει να περάσει, με αποτέλεσμα να πουλάει την μπάλα σε απαγορευτικά σημεία του γηπέδου, είναι ένα πολύ μεγάλο μείον στο παιχνίδι του. Είναι σίγουρο ότι στα ευρωπαικά ματς, που παίζουμε με τις γραμμές μας πιο χαμηλά, ο Μιλιβόγεβιτς θα διευκολύνεται. Το ανοιχτό γήπεδο φαίνεται να τον μπερδεύει, ενώ έχει μεγάλο πρόβλημα να βγει πρώτος στην μπάλα, στις απομακρύνσεις της αντίπαλης άμυνας, ώστε να κρατήσουμε ψηλά την πίεση. Υπάρχει κι ένα θέμα στο πότε γίνεται τρίτο στόπερ στις επιθέσεις του αντιπάλου, αλλά αυτό χθες δεν φάνηκε τόσο, αφού στις περισσότερες επιθέσεις του Πλατανιά ο Μιλιβόγεβιτς δεν υπήρχε στο πλάνο...
 
- Ο Καμπιάσο σίγουρα θέλει ματς. Δεν έχει κάνει ολοκληρωμένη προετοιμασία, ενώ ''δεν βρίσκεται'' ακόμη με τους συμπαίκτες του. Σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι που έπαιξε κόντρα στο Λεβαδειακό, ήταν περίπου στα ίδια επίπεδα. Δεν πρέπει να βιαστούμε να τον κρίνουμε και ορισμένα συμπεράσματα τύπου ''μάλλον παλτό θα μας βγει κι αυτός, οπως οι Σαβιόλα-Αφελαι'', που ήδη γράφονται ως σχόλια στο Internet, είναι αστεία. Το μόνο που ''φωνάζει'' είναι το ότι ΔΕΝ είναι 6άρι, όπως λανθασμένα πίστευαν πολλοί Ολυμπιακοί όταν αποκτήθηκε. Όποιος έχει παρακολουθήσει την καριέρα του, γνωρίζει πως ο Καμπιάσο βολεύεται να παίζει μπροστά από τον κόφτη και όχι μπροστά από τα στόπερ, παίρνοντας την πρώτη πάσα στην ανάπτυξη.
 
- Ο Πάρντο για τρίτο σερί παιχνίδι έδειξε πως θέλει κι αυτός τον χρόνο του. Ζορίζεται να παίξει στο ''ένας με έναν'', αφού βλέπει πως οι αντίπαλοι είναι πολύ πίσω και με το που ''τρυπήσει'' έναν παίκτη, αμέσως θα δει δύο ακόμη φανέλες διαφορετικού χρώματος μπροστά του. Το Σελίν χθες δεν τον εξέθεσε, ενώ δεν κινήθηκε ποτέ διαγώνια, στηρίζοντας τον Ιντέγιε ως δεύτερο φορ (κάτι που έκανε π.χ. ο Ντουρμάζ). Νομίζω ότι κι εδώ δεν πρέπει να βιαστούμε να πούμε ''δεν το έχει'', αφού με τα σερί ματς ίσως προσαρμοστεί. Δείχνει όμως πως στα ευρωπαικά ματς, που θα βρει ανοιχτούς χώρους, θα μας βοηθήσει. Δεν είναι αργός, ούτε ζορίζεται να κουβαλήσει την μπάλα ή να κινηθεί στην πλάτη των αντιπάλων μπακ. Το ίδιο πράγμα ισχύει και για τον Ιντέγιε. Φαίνεται αρκετά κινητικός, τραβιέται από την περιοχή για να στηρίξει τα χαφ στην ανάπτυξη και μοιάζει ένα επίπεδο πιο γρήγορος και πιο αθλητικός από τους αντιπάλους αμυντικούς, αλλά για να αξιοποιηθούν αυτά του τα προσόντα, θέλει χώρο. Χώρο στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν θα βρίσκει, εκτός αν παίζει με άλλον παίκτη στην επίθεση πιο μπροστά του, ως δίδυμο. Στο Τσάμπιονς Λιγκ πάντως μοιάζει ικανός να ''κλείσει σπίτια''. Αυτήν την εικόνα έβγαλε χθες και ο Ερνάνι, στο ελάχιστο διάστημα που έπαιξε. Πολύ κινητικός στο χώρο, με ωραίο ξεπέταγμα, καλή τεχνική και ικανότητα στο κουβάλημα μπάλας.
 
- Ο Ντουρμάζ φαίνεται ως τώρα η ευχάριστη έκπληξη του ρόστερ μας. Η κίνηση που κάνει στο γκολ που βάζει, στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας ως δεύτερο φορ, είναι κίνηση που δεν μας έδειξε πέρυσι ότι ''την είχε''. Βέβαια και πάλι δυσκολεύτηκε να ''τρυπήσει'' αρκετές φορές τον Αποστολόπουλο από τα αριστερά, όπως και δεν πέρασε πολλές επικίνδυνες σέντρες. Πάντως αρνητικός δεν ήταν ως εξτρέμ, ενώ σε πολλές περιπτώσεις που έβρισκε αρκετούς αντιπάλους μπροστά του, συνέκλινε για να γίνει δεύτερος play maker, μαζί με τον Τσόρι. Νομίζω ότι έχουμε κερδίσει έναν πολύ καλό ακραίο. Το αν θα αποσβέσει τα πολλά χρήματα που απαιτήθηκαν για την απόκτηση και το συμβόλαιό του, μένει να το δούμε στην πορεία της χρονιάς.
 
- Δεν υπάρχει λόγος να αφιερώσουμε εγκώμια στο Ρομπέρτο και στον Τσόρι. Μιλάμε για top class παίκτες, που θα μνημονεύονται για δεκαετίες μετά την αποχώρησή τους από τον Ολυμπιακό. Επίσης, δεν υπάρχει λόγος να κρίνεται αυστηρά η ομάδα για την εικόνα χαλάρωσης μετά το 65', που αποχώρησαν οι Τσόρι-Ντουρμάζ από το γήπεδο. Με το σκορ 3-0 κόντρα στον Πλατανιά στο Καραισκάκη και εν όψει Μπάγερν, λογικό είναι να μην φορτσάρουν οι περισσότεροι παίκτες, ρισκάροντας κάποιον τραυματισμό. Οι αλλαγές του Σίλβα ήταν σωστές, ξεκουράζοντας τον Τσόρι και δίνοντας χρόνο στον Ερνάνι, για να βρει ρυθμό. Ίσως όμως θα έπρεπε να αγωνιστεί περισσότερο ο Φουστέρ. Γενικότερα, σε παιχνίδια στη Ελλάδα, παίκτες όπως ο Φουστέρ, ο Ντουρμάζ, ακόμη ακόμη οι Τζανδάρης-Γιαννιώτας, καλό είναι να παίρνουν χρόνο συμμετοχής. Έχουν κίνητρο να αποδείξουν πως αξίζουν μια θέση στο ρόστερ μας (και δη στη λίστα των ευρωπαικών ματς, στην οποία τώρα δεν βρίσκονται), ενώ δεν θα ''τραβήξουν χειρόφρενο'' στην απόδοσή τους για να κρατήσουν δυνάμεις, αφού ξέρουν πως γι'αυτούς δεν υπάρχουν ευρωπαικά ματς. Το rotation είναι επιβεβλημένο, αλλιώς η σεζόν δεν πρόκειται να βγει με επιτυχία.
 
- Η διαιτησία του Καλογερόπουλου ήταν στα γνωστά επίπεδα. Τον ξέρουμε το συγκεκριμένο, δεν είναι νέο φρούτο. Xθες δεν εκτέθηκε ιδιαίτερα, αλλά τα μηνυματάκια του τα πέρασε. Το πέναλτι που δίνει στον Πλατανιά ειναι σωστό, αφού ο Ντα Κόστα δεν βρίσκει μπάλα. Σωστά επίσης δίνει κίτρινη και όχι κόκκινη κάρτα στον Ντα Κόστα, αφού δίπλα του είναι ο Σιόβας και δεν μπορεί να θεωρηθεί ''σε προφανή θέση για γκολ'' ο Γιακουμάκης. Το πέναλτι που δίνει στον Πάρντο δεν υπάρχει. Δεν βουτάει ο Πάρντο, όπως ηλιθιωδώς λένε οι μούλοι της δημοσιογραφίας στο sdna.gr του πρώην ''Πρασινοφρουρού'' της ''ΠΡΑΣΙΝΗΣ''. Όταν αλλάζεις κατεύθυνση στο σώμα σου, προσπαθώντας να ντριμπλάρεις αντίπαλο με τον οποίο αλληλοκρατιέστε, είναι λογικό να χάσεις την ισορροπία σου, αλλά σίγουρα αυτό δεν προέκυψε από ανατροπή. Φυσικά μιλάμε για φάση με το σκορ στο 3-0, που δεν έκρινε τίποτε. Τίποτε επίσης δεν έκρινε και το κακώς ακυρωθέν γκολ του Καμπιάσο, με το σκορ 3-1 στο 89'.
 

 
Ο βοηθός Καμπούρης όμως είναι γνωστός από πέρυσι για τις αβάντες του σε ΠΑΟ-ΠΑΟΚ. Πώς έμεινε στους πίνακες της ΚΕΔ; Είπαμε, τα ''κίτρινα ποδήλατα'' κάνουν πάρτυ...
 
Και τώρα Μπάγερν. Ο Θεός βοηθός...

Σχόλια

Εικόνα Νίκος Γόδας

Αυτό το πράμα που είδα από τον Μιλιβόγεβιτς δεν το ξαναθυμάμαι από 6άρι του θρύλου. Αηδία. Ως παίχτης γενικά μ' αρέσει, αλλά η εμφάνιση του Σαββάτου ήταν αηδία. Ακούμπησε την μπάλα ελάχιστα και όλες τις φορές έκανε εγκληματικά λάθη. Είναι καθαρά έλλειψη συγκέντρωσης. Είναι, επίσης, απαράδεκτο να βλέπουμε τον Πλατανιά να δημιουργεί υπεραριθμίες τόσες πολλές φορές. Μιλάμε ότι συνεχώς άφηνε τα σέντερ μπακ ακάλυπτα, και σε φάσεις αντεπίθεσης (κάτι που μπορεί να συγχωρεθεί για μία φορά, αν και το Σάββατο έγινε 3-4 φορές), αλλά το χειρότερο και σε φάσεις οργανωμένης επίθεσης του Πλατανιά. Υπήρχε πάντα ένα κενό πάνω από δέκα μέτρα ανάμεσα σε σέντερ μπακ και Μιλιβόγεβιτς. Και είναι το δεύτερο συνεχόμενο κάκιστο παιχνίδι του Μιλιβόγεβιτς. Ελπίζω να σταματήσει κάπου εδώ αυτό, γιατί χρειαζόμαστε τον καλό Μιλιβόγεβιτς. Ο Μπουχαλάκης καραδοκεί πάντως...

Θεωρώ, Σάββα, ότι όσον αφορά πέρυσι ο Ομάρ και ο Μαζουακού φέρουν τη μικρότερη ευθύνη για την ανυπαρξία συνεργασίας ανάμεσα σε μπακ και εξτρέμ. Ήταν το παιχνίδι του Μίτσελ τέτοιο που δεν έδινε τροφή για τέτοιες συνεργασίες. Και καλά στην Ευρώπη, που γέμιζε το κέντρο, αλλά στην Ελλάδα που χρειαζόταν διάσπαση της άμυνας, δε βλέπαμε καμία συνεργασία, κανένα overlap. Έβλεπα τον Ομάρ να βγαίνει στην πλάτη του Ντοσεβί και τον Ντοσεβί να κάνει σέντρα. Σε όλα τα παιχνίδια. Φέτος ήδη υπάρχουν κάποιες απόπειρες, που ελπίζω στο μέλλον να είναι περισσότερες και πιο πετυχημένες.

Επίσης, η χαλάρωση της ομάδας μετά το 3-0 είναι μία κλασική εικόνα ομάδας που επίκειται να δώσει έναν αγώνα με μία ομάδα όπως η Μπάγερ. Εντάξει, μην τα θέλουμε όλα...

Υ.Γ Ο Τσόρι είναι πράγματι παιχταράς, το παραδέχεται μέχρι και ο μεγαλύτερος στόκος της μπύρας 13. Αλλά θεωρώ ότι ο Ριβάλντο ήταν πολύ μεγαλύτερος και ως παίχτης, αλλά και η προσφορά του στον Ολυμπιακό. Και μην ξεχνάμε ότι ο Ριβάλντο είχε δίπλα του τον Μάριτς...

Εικόνα john

Όσο αναφορά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια σε σχέση με τον Ριβαλντο και τον Τσορι ειμαι πολύ κοντά στο να πω πως ο Αργεντινός εχει βοηθήσει περισσότερο τον Ολυμπιακο απο οτι ο Ριβαλντο. Απο τον Ριμπο στη Ευρώπη θυμάμαι μονο το ματς στο andield που ουσιαστικά ειπε "θα σας πάρω μονος μου " και παραλίγο να το καταφέρει.. Πέρα απο αυτο ομως πολύ λίγα πράγματα.. Καθολική ανυπαρξία στην τριτη του σεζον στο champions league και μοναδική προσφορά του το 2005-2006 τα γκολ με ρεαλ και Ρόζενμποργκ σε εντελώς αδιάφορα ματς. Στα ματς που καιγομασταν άφαντος ο βραζιλιανος. Αντίθετα ο Τσορι εχει συνδέσει το όνομα του με μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές του Ολυμπιακού όπου ηταν απόλυτος πρωταγωνιστής (Μάντσεστερ,Ατλετικο,Γιουβεντους,Μάλμε λιγότερο ). Θελω εδώ να κάνω μια παρέμβαση και να θυμίσω την εκπληκτική εμφάνιση του τσορι μεσα στο old trafford. Δεν ειχα ξαναδεί παίκτη να κανει όλο το παιχνιδι της ομάδας του και ολη η μεσοεπιθετική λειτουργία να εξαρταται απο αυτόν. Ο τσορι εκανε ματσαρα στην Αγγλία αλλα δυστυχώς δεν έμεινε στην μνήμη των πολλών η απόδοση του,λόγω της πικρής του ήττας και του αποκλεισμού. Και ενα παλικάρι εδώ μεσα εκανε λόγο για την μεγαλη του εμφάνιση εκει μεσα νομιζω η ο dono η ο clark.

Απο εκει και πέρα ο ριβαλντο βοηθούσε περισσότερο στα εγχώρια απο τον τσορι και κυρίως στα ντέρμπι όπου έκαιγε η μπάλα.Πηρε μονος του 2 ντέρμπι με τον βαζελο,ενα με την ΑΕΚ,και μας έδωσε ενα πρωτάθλημα με το γκολ του κόντρα στον Ηρακλή. Απίθανα πράγματα. Ο τσορι αντίθετα παρά το γκολ και την ασίστ πιστεύω δεν εκανε μεγάλο ματς με τον βαζελο ακόμα. Για να μην θυμηθώ και το προ περσινό που έχασε το πέναλτι στο 0-3... Απο την αλλη βέβαια εάν ο Αργεντινός επαναλάβει την περυσινη του χρονια σε νούμερα και συμμετοχές ,θα μιλήσουμε διαφορετικά.. Πολύ σπάνια ενας παίκτης εχει διψήφιο αριθμό γκολ και ασίστ μαζι..
Ο ριβαλντο δεν ειχε μονο τον Μάριτς δίπλα του. Την πρωτη χρονια ειχε Στολτίδη -Καφε (πολύ καλο κεντρικό δίδυμο) και την δεύτερη χρονια Τουρέ-Στολτιδη(εξαιρετικό κεντρικό δίδυμο ). Και οι 2 παίκτες πλαισιώνονταν απο πολύ καλούς μέσους

Οπως ειπε και ο Καρπετ για τον Τσορι" Φοράει το δέκα το τιμάει όσο λίγοι..."

Εικόνα CVRED

Ωραία ανάλυση Σάββα. Πρώτη φορά συμφωνώ 100% σε ανάλυσή σου (συνήθως ήμουν στο 90%).

Θα σταθώ σε 2 σημεία. Το πρώτο έχει να κάνει με τον Καμπιάσο. Η φιλολογία που υπήρξε για τη θέση του, το οτι είναι 6αρι δηλαδή, δημιουργήθηκε στα social media, απο άρθρα ανύπαρκτων ΑΡΔ, που τον έβαζαν ως απάντηση στην μεταγραφή του Εσιέν. 8αρι είναι ο άνθρωπος και έτσι έσωσε την Λέστερ πέρυσι (η οποία Λέστερ κάνει πάρτυ με Ρανιέρι μέχρι στιγμής στην Πρέμιερ). Αν ήταν 6αρι, δε νομίζω να γινόταν η μεταγραφή καθώς δεν πονούσαμε ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη θέση. Αν και πλέον, τα σύγχρονα χαφ, είναι μεταξύ 6 και 8.

Το δεύτερο έχει να κάνει με τις διαιτησίες της αγωνιστικής. Δεν ξέρω τι βλέπετε εσείς, αλλά θεωρώ ξεκάθαρη επιρροή των διαιτητών απο τον μαφιόζο τιγρούλη. Δεν είναι μόνο η κόντρα διαιτησία που αντιμετωπίζουμε (έστω κι αν δεν είναι σε τόσο μεγάλο βαθμό), αλλα και το ΚΑΤΑΦΑΝΕΣΤΑΤΟ σπρώξιμο της κούλας.

Υ.Γ. Ιου, σούπερ γουάου κόουτς, μείνε σε παρακαλώ.

Εικόνα ANTIFA-7

Για μενα δεν υπαρχει παικτης Σιοβας μετα τον τραυματισμο του.Δυστυχως ή ευτυχως τοσο μπορει,τοσο δινει.Μεγαλο λαθος της διοικησης που δεν πηρε ενα στοπερ ακομα.Ελπιζω να το διορθωσει το Γεναρη.Απο εκει και περα με τη Μπαγερν θα προτιμουσα διδυμο Ντα Κοστα με Μποτια(δεν ξερω αν εχει καποιο προβλημα) ή ακομα και με Βουρο!
Για τον Ντουρμαζ συμφωνω οτι εχει βελτιωθει αλλα οχι τοσο για να παιζει βασικος.Για την τεταρτη θα προτιμουσα Παρντο-Ερνανι στα εξτρεμ ή Φορτουνη(στη θεση του ενος) για μεγαλυτερη βοηθεια στην αμυνα.Τον Ντουρμαζ θα ηθελα να τον δω και σαν 10αρι γιατι για εξτρεμ δεν μου κανει(του λειπει η ταχυτητα).
Ξεχασες να αναφερεις και το "δολοφονικο" τακλιν του Ντινα στον Μιλιβογιεβιτς...

Εικόνα thita

ποιον μποτία? τον περισυνό του ch. l.? από που και ως που? φέτος έχει χάσει όλη την προετοιμασία και δεν έχει πάρει ούτε μισό ημίχρονο. με την μπάγερν θα μπει??? αρκεί το ρίσκο με κασάμι (από την αχρησία), καμπιάσο (χωρίς προετοιμασία), σιόβα/ντα κόστα (χωρίς καλές συνεργασίες), που θέλουμε δεν θέλουμε θα τα πάρουμε

μακάρι να είναι καλά, γιατί έχει άλλο επίπεδο από τον σιόβα, αλλά δεν το βλέπω

Εικόνα savvas gridlock

Να σου πω την αληθεια δεν το ειδα τοσο δολοφονικο το τακλιν του Ντινα. Σε αντιθεση με την κλοτσια χθες του Ρισβαναρου στον Μπεργκ, που μονο μελος της Θυρας 7 θα εριχνε.

Εικόνα Pr0pheT7

Νομίζω πως στην φάση του οφσάιντ του Καμπιάσο, το δίνει όχι στην σέντρα, αλλά στην κόντρα που γίνεται μετά στο πόδι του δικού μας, όπου ο Καμπιάσο είναι οριακά στην γραμμή της μπάλας... αλλά είναι καλυπτόμενος :)

Εικόνα savvas gridlock

Ποια κοντρα; Δεν υπαρχει καμια κοντρα.

Εικόνα Pr0pheT7

το έχω δει πολλές φορές και εγώ και νομίζω πως υπάρχει υποψία να έκανε τσαφ ο πρώτος δικός μας (μίλι;)

τώρα βέβαια διυλίζω... και ακόμα και έτσι καλύπτεται. εύχομαι στον Πλατανιά να βρει ανάλογη διαιτησία στο δημοτικό γήπεδο και στο ΟΑΚΑ

Εικόνα vagio

Αυτή η διαγώνια κίνηση είναι θέμα από πέρυσι και δεν βλέπω να στρώνει. Ο Ντα Κοστα με προβλημάτισε με τις τοποθετήσεις του. Ο χώρος μπροστά από τα Σέντερ μπακ ήταν μονίμως άδειος. Ένα σημείο που με ενοχλεί, είναι οι άσχημες σέντρες από όλους τους βασικούς χθες πλαϊνούς. Τέτοια άσχημα ποσοστά δεν ταιριάζουν σε ομάδα πρωταθλητισμού, οι περισσότερες γίνονται στην τύχη. Ειδικά ο Παρντο εχει πολύ άσχημα ποσοστά. Ακόμα κι ο μαζουακου που θεωρείται ο πιο προικισμένος τεχνικά, εχει θέμα με τις καλές σέντρες. Δυο, τρεις σέντρες έκανε ο Ερνάνι, και είδαμε μεγάλη διαφορά στην τροχιά και στην κατάληξη της μπάλας.

Εικόνα john

Βρισκόμαστε σε "περίοδο Χαρίτος". Οι παίκτες ειναι καινούργιοι οποτε ολοι μας τους βλέπουμε με ενδιαφέρον και εξ αρχής τους κρίνουμε καλοπροαίρετα γιατι βλέπουμε καινούργια πράγματα. Κσι αυτο παντα βοηθάει και ειναι θελκτικο στο μάτι. Αν π.χ εκανε τη εμφάνιση του ιντεγιε(που δεν εκανε τιποτα ιδιαίτερο χθες) ο Χαρα,ολοι θα σκουζαμε "διωχτε τον άμπαλο". Τωρα που βλέπουμε ενα νέο παίκτη ειμαστε πολύ πιο ελαστικοί με αυτόν γιατι ακόμα δεν τον ξέρουμε και περιμένουμε να "λυθεί" για να τον κρίνουμε καλα. Ακριβώς το ιδιο ισχύει και για τον προπονητή. Ο Σιλβα που φαίνεται σοβαρός άνθρωπος,θα περασει τον λεγόμενο "μήνα του μέλιτος" όπου δε θα ακούγεται τιποτα αρνητικό για αυτόν κι ολοι θα γράφουνε για το ποσο διαφορετικός προπονητής ειναι απο τους προηγούμενους,ολοι θα τονίζουν τα προτερήματα του ξεχνώντας τα αρνητικά του,μέχρι την πρωτη άσχημη γκέλα (που μαθηματικά θα έρθει). Και τοτε το έργο θα γυρίζει τούμπα. Γνωστό το σενάριο χρονια τωρα. Αυτα τα λεω για να δείξω πως δεν εχει ακόμη νόημα να κανουμε οριστικές αγωνιστικές κρίσεις καθώς ολοι οι οπαδοί μας ειναι πολύ ελαστικοί απέναντι και στους παίκτες μας και στον προπονητή. Λογικό αυτο. Παντα το καινούργιο αρέσει... Το μονο που θα πω ειναι οτι ατομικά οι παίκτες μας δείχνουν να εχουν πολύ καλη ποιότητα. Ειδικά οι μεσοεπιθετικοι.

ΥΓ1 Δεν υπάρχει λόγος να προβληματιζόμαστε για την χτεσινή κακή αμυντική λειτουργία εν όψει Μπάγερν. Καμία σχέση τα 2 παιχνίδια τακτικά,αγωνιστικά,προπονητικά. Δε νομιζω ο Σιλβα να ναι τοσο ανόητος ώστε να ανεβάσει την αμυνα στη σέντρα κόντρα στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Σε κλειστούς χώρους η αμυντική λειτουργία ειναι διαφορετική. Και ο Μποτια ειναι εξαιρετικός σε αυτο το στυλ παιχνιδιού.Θα ήθελα να τον δω βασικό την Τετάρτη. Η νοοτροπία "αφου μας εκανε τόσες ευκαιρίες ο Πλατανιάς,φαντασου ποσες θα μας κανει η Μπάγερν,"ειναι για τα πανηγύρια και την εκπομπή του Γεωργιου. Μου θυμίζουν κατι άμπαλους γαύρους που έλεγαν τα ίδια μετα το ματς με τον εργοτελη πέρυσι εν όψει γιουβεντους. Ολοι θυμάστε το αποτέλεσμα.. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.
ΥΓ2 Πέρυσι τέτοιο καιρο αναρωτιόμουν αν ο τσορι ειναι καλυτερος του Μπελουτσι. Τωρα λεω πως ο μπελουτσι ειναι απλα μια κουραδα του παικταρα Τσορι. Δεν εχω ξαναδεί τέτοιον παίκτη στα 15 χρονια που βλεπω την ομάδα,πλην του Ριβαλντο.Και αν δεν ειχα το συναισθηματικό δέσιμο με τον ριβαλντο,διότι έπαιξε στον θρύλο οταν ήμουν μικρός και ηταν ενα απο τα ποδοσφαιρικά μου είδωλα, θα έλεγα πως ο τσορι ειναι ισαξιος(και ισως εχει προσφέρει και περισσότερα στον θρύλο) σε σχέση με τον Ριβαλντο. Δεν κρίνω συνολικά τους δυο παίκτες προφανώς,παρά μονο την πορεία τους και τη προσφορά τους στον Ολυμπιακο.

Εικόνα savvas gridlock

Ριβαλντο ακομη δεν ειναι σε προσφορα ο Τσορι, αλλα πλησιαζει.

Εικόνα giorgos mastroyiannis

Φιλε savva, ο Τσορι μπορει ακομα να μην εχει γινει Ριβαλντο, αλλα ποτε δεν θα ξεχασω την χειρονομια του μα τα τεσσερα δακτυλα σηκωμενα, στο ματς με την αεκουλα χωρις να χει βαλει κανενα και τον τροπο που σηκωθηκε και πηγε στους ''μεταναστες''. Ο Τσορι φοραει παντελονια. με εκτιμηση παντα ΘΡΥΛΟΣ.READ or DEAD.

Εικόνα john

Μιλάμε καθαρά για την αγωνιστική αξία των παικτών. Εννοείται πως εξωαγωνιστικά ο ριβαλντο αποδείχτηκε μικρόψυχος και πουστης και αυτο δεν αμφισβητείται απο κανένα. Ο τσορι δεν εχει δείξει τέτοια δείγματα ως τωρα εννοείται αλλα ας κρατάμε μικρό καλάθι. Ποτε δεν ξερεις πως θα συμπεριφερθεί ενας παίκτης στο μέλλον.Εξετασεις ολυμπιακοφροσυνης δίνουν ολοι και κρίνονται καθε μέρα.

Εικόνα ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΚΟΠΑΔΙ

Καλησπέρα
Σωστή και αντικειμενική η κριτική του αγώνα που έκανες. Μια μικρή ένσταση μόνο για τον Μαζουακού που πιστεύω ναι μεν οτι έχει πολλά προσόντα όπως τεχνική και ταχύτητα αλλά οτι δεν είναι (ή δεν τον ενδιαφέρει να είναι) αμυντικός.
Η ομάδα θυμίζει ακόμα εμφανίσεις φιλικών προετοιμασίας (εν μέρει λογικό), αλλά η άμυνα νομίζω οτι εγκυμονεί (και θα εγκυμονεί) κινδύνους όσον αφορά κυρίως την Ευρώπη. Νομίζω οτι λείπει ένας κεντρικός αμυντικός που να εμπνέει σιγουριά τόσο στους φιλάθλους όσο και στην υπόλοιπη ομάδα (που είναι και το κυριότερο). Ο επίλογός σου ήταν πραγματικά η φράση που σκέφτηκα και εγώ με την λήξη του χθεσινού αγώνα...

Εικόνα savvas gridlock

Στην αμυνα φιλε, οι παικτες που εχουμε φαινεται πως βολευονται σε μικρους χωρους. Τοποθετουνται σωστα, ειναι δυνατοι και διωχνουν την μπαλα σωστα. Εκτιθενται μονο στο ανοιχτο γηπεδο ή σε ματς που παιζουμε με την αμυνα στη σεντρα, οταν και πρεπει να ξοδεψουν δυναμεις σε ακαλυπτους χωρους. Με την Μπαγερν και την Αρσεναλ, λογικα, δεν θα παιξουμε οπως χθες. Δεν νομιζω οτι θα εκτεθουν.

Εικόνα Pipis

Γειά σας μάγκες,

Καμιά ομάδα ακόμα δεν είναι έτοιμη, πόσο εμείς με τόσες αλλαγές στο ρόστερ μας. Υπομονή. Ακόμα και η Μπάγερν δυσκολεύτηκε απίστευτα.

(Τώρα που γράφω βλέπω τον ΠΑΣ να πιέζει την Αεκούλα και το διαιτητή να καθαρίζει το ματς με μία ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ 2η κίτρινη, κλαίνει και οι Σύριοι πρόσφυγες και άλλη μια αμέσως μετά..)

Θα ήθελα όμως να σχολιάσω λίγο για τον Σιόβα. Πέρα από την αγωνιστική του πτώση (και χθες ήταν κακός, νομίζω είχε μια-δύο καλές επεμβάσεις) μου έκανε μεγάλη εντύπωση η νοοτροπία του. Συγκεκριμένα σε μία φάση, προωθείται, χωρίς να υπάρχει λόγος, δεν ήταν αντεπίθεση, βγαίνει άκρη αριστερά και όταν τελικά χάνεται η μπάλα και βγαίνει αντεπίθεση ο Πλατανιάς εκείνος άμεσα ...σκύβει και δένει τα κορδόνια του...
Ακατανόητο απλά...