ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΔΕΣ



Σε συνέχεια των δύο τελευταίων άρθρων μας για το ''μέντορα'' του Τσίπρα Αλέκο Φλαμπουράρη (εδώ κι εδώ), αντιγράφουμε χαρακτηριστικά σχετικά αποσπάσματα από πρόσφατα άρθρα της εφημερίδας ''ΚΟΝΤΡΑ''.
 
Το ζήτημα είναι πως αυτός έχει δηλώσει ότι έκλεισε την εταιρία του. Το ότι δεν την έκλεισε είναι γεγονός. Το ερώτημα είναι αν πούλησε τις μετοχές του, όπως θα επέβαλε ο τύπος του «καλώς πολιτεύεσθαι». Ο τύπος, γιατί η ουσία λέει πως ένας καπιταλιστής που φεύγει από μια εταιρία για να περάσει στην πολιτική δεν κόβει τους δεσμούς του με τα «παιδιά» του, με τις εταιρίες του και με τους ανθρώπους που άφησε στο πόδι του όταν τυπικά αποχώρησε. Δεν χρειάζεται να γράψουμε τίποτ’ άλλο, ο καθένας καταλαβαίνει τι εννοούμε. Το ζήτημα είναι πως δεν μπορείς να είσαι μια ζωή καπιταλιστής και μάλιστα σ’ έναν κλάδο που αποτελεί τον ορισμό της διαπλοκής, διότι κάνει μπίζνες σχεδόν αποκλειστικά με το κράτος, και στα τελευταία σου να μοστράρεις σαν… ριζοσπάστης αριστερός πολιτικός και να γίνεσαι υπουργός Επικρατείας, φροντίζοντας σε κάθε ευκαιρία να δείχνεις ότι έχεις τεράστια επιρροή πάνω στον πρωθυπουργό, διότι είναι πνευματικό σου παιδί.
Δεν χρειαζόμασταν, όμως, την ιστορία που αποκάλυψε ο Μαυροτρύπας για να μιλήσουμε για τη συριζαίικη διαπλοκή. Αρκεί η φωτογραφία που με καμάρι δημοσίευσαν τη Δευτέρα όλα τα διαδικτυακά Μέσα που βιοπορίζονται υπηρετώντας τον Μελισσανίδη. Ο κυρ-Αλέκος, «γνωστός για τα κιτρινόμαυρα αισθήματά του», όπως γράφουν τα παπαγαλάκια, παρακολουθεί τον αγώνα της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ δίπλα-δίπλα με τον «ισχυρό άνδρα» της ΑΕΚ Δ. Μελισσανίδη. Κυκλοφόρησαν και βίντεο, μάλιστα, που δείχνουν τον κυρ-Αλέκο να διαβεβαιώνει με χαρακτηριστικές κινήσεις των χεριών τους οπαδούς της ΑΕΚ, που του έλεγαν «τι θα γίνει με το γήπεδο», ότι μετά τις εκλογές θα λυθούν όλα!
Αυτό που παίχτηκε»στις θέσεις VIP του ΟΑΚΑ το απόγευμα της περασμένης Κυριακής δεν έχει δυσκολία στην αποκωδικοποίησή του. Παίχτηκε το γνωστό έργο «Βάστα με να σε βαστώ». Ο Μελισσανίδης θέλει να πουλήσει κι άλλα «διαρκείας» (ήδη κάνει σχετική καμπάνια), οπότε έπρεπε να στείλει στο αφελές πόπολο το μήνυμα ότι «ο Τίγραρος τους έχει στο τσεπάκι του και μετά τις εκλογές παίρνουμε την άδεια και πιάνουν δουλειά οι μπουλντόζες». Κι ο κυρ-Αλέκος θέλει να μαζέψει ψηφαλάκια για τον ΣΥΡΙΖΑ ή τουλάχιστον να μην υπάρξουν απώλειες λόγω «κιτρινόμαυρου θυμού». Μάζευε κι ας είν’ και ρώγες που λέει και η παροιμία. Ετσι, οι δύο άνδρες φωτογραφίστηκαν δίπλα-δίπλα στην εξέδρα, στέλνοντας ο καθένας το δικό του μήνυμα.
Ελειπε κάποιος όμως. Ελειπε ο Στρατούλης της ΛΑΕ. Αυτός αντιμετωπίζεται πλέον σαν συνταξιούχος αχθοφόρος. Η ΛΑΕ δε θα παίζει κανένα ρόλο στην επόμενη κυβέρνηση, οπότε ο Στρατούλης είναι άχρηστος. Ασε που με την απουσία του σηματοδοτείται το ότι η ΛΑΕ φταίει που δεν έχει βγει η άδεια για το γήπεδο, διότι ο Λαφαζάνης δεν έκανε τίποτα για να «τρέξει» τις υπηρεσίες του ΥΠΑΠΕΝ που έχουν στηλώσει τα πόδια. Καλός είναι ο Στρατούλης, «αεκάρα» είναι, όμως δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα με τον Λαφαζάνη, με αποτέλεσμα οι μπουλντόζες να μείνουν από καύσιμα μετά από τόσο καιρό στο ρελαντί. Ενώ ο κυρ-Αλέκος, τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ πέταξε από πάνω του τα βαρίδια τύπου Λαφαζάνη, θα το ρυθμίσει το θέμα «στο πιτς φυτίλι», αμέσως μετά τις εκλογές. Κάπως έτσι δουλεύει η μηχανή της προπαγάνδας που απευθύνεται στους «μόνο ΑΕΚ».
Κατά τα άλλα, κεντρικό ζήτημα στην προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ είναι η «καταπολέμηση της διαπλοκής». Εγκαλεί μάλιστα τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν σ’ αυτή την καταπολέμηση, γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει να συνεργαστεί μαζί τους (ειδικά με τη ΝΔ). Κι ένα κορυφαίο στέλεχός του πάει στο ΟΑΚΑ μόνο και μόνο για να φωτογραφιστεί μ’ έναν διαπλεκόμενο καπιταλιστή, ο βίος και η πολιτεία του οποίου είναι γνωστά στο πανελλήνιο εδώ και χρόνια. Κι όχι μόνο φωτογραφίζεται, αλλά και με ύφος απόλυτου δικτάτορα, για τον οποίο δεν ισχύουν οι νόμοι, διαβεβαιώνει τους οπαδούς ότι μετά τις εκλογές όλα θα γίνουν σύμφωνα με το σχέδιο του καπιταλιστή!
Αυτή η υπόθεση έχει, βέβαια, και παρελθόν. Το Μάη του 2014, ο Φλαμπουράρης με τον Στρατούλη (προεδρικός και αριστεροπλατφορμικός του ΣΥΡΙΖΑ τότε, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΕ σήμερα) έκαναν συσκέψεις με τον Μελισσανίδη στα γραφεία του ομίλου του και κατέληξαν σε συμφωνία για το ζήτημα του γηπέδου. Στη συνέχεια, ο Στρατούλης ανακοίνωσε περιχαρής στη Βουλή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί και θα ψηφίσει τις ρυθμίσεις για το γήπεδο του Μελισσανίδη, συνεπικουρούμενος και από άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Πάντζας, Αυλωνίτου). Τα πράγματα, όμως, δεν ήρθαν όπως τα σχεδίασαν. Στη Φιλαδέλφεια υπήρξαν αντιστάσεις, ο Μελισσανίδης ξαμόλυσε τους μπράβους του να μακελέψουν τον κόσμο και να βανδαλίσουν τη «Στρούγκα», ξεσηκώθηκε η Φιλαδέλφεια, ακούστηκαν φωνές και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναγκάστηκε να κάνει κωλοτούμπα και να μην ψηφίσει.
Τι μένει απ’ αυτή τη βρομερή ιστορία; Μένει η διαπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ με συγκεκριμένα καπιταλιστικά συμφέροντα, η ίντριγκα και οι μυστικές συμφωνίες κρυφά από το λαό, στα γραφεία καπιταλιστών.
ΥΓ. Ο,τι και να λέει ο Φλαμπουράρης προς τους αφελέστατους «μόνο ΑΕΚ», παίζοντας το επιχειρηματικό παιχνίδι του «Γατούλη», γήπεδο δεν πρόκειται να κατασκευαστεί, τουλάχιστον στον ορατό χρονικό ορίζοντα. Είναι τόσες οι παρανομίες που πρέπει να γίνουν η μία μετά την άλλη, που είναι δύσκολο να γίνουν μαζεμένες. Θα απαιτήσουν απανωτά σκάνδαλα στη δημόσια διοίκηση, πραξικοπηματικές δικαστικές αποφάσεις, αλλά και νομοθετικές ρυθμίσεις για να ξεπεραστούν αξεπέραστα εμπόδια. Κι επειδή «έχουν γνώση οι φύλακες», αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο να γίνει, για να μην πούμε είναι αδύνατο να γίνει. Σ’ αυτά τα θέματα, όμως, θα επανέλθουμε σύντομα με νεότερα (γιατί υπάρχουν νεότερα).

 
Κι εδώ.
 
Γράφαμε προχτές για τον κυρ-Αλέκο τον Φλαμπουράρη, τον μέντορα του Τσίπρα και υπουργό Επικρατείας στην κυβέρνησή του, που καμάρωνε σαν γύφτικο σκεπάρνι δίπλα στον γνωστό μεγαλοκαπιταλιστή Μελισσανίδη. Και τι απάντησε ο κυρ-Αλέκος; Οτι λασπολογούμε σε βάρος του. Διότι αυτός είναι αεκάρα κι όποτε μπορεί πάει στο γήπεδο. Ετυχε λοιπόν να πάει και στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα και να βρεθεί –όλως τυχαίως- να κάθεται δίπλα στον Μελισσανίδη στις θέσεις VIP του ΟΑΚΑ.
Και κάποιοι από εμάς τυχαίνει να είναι αεκτζήδες, κυρ-Αλέκο, αλλά όχι μόνο δεν μας κάνει παρέα ο Μελισσανίδης, αλλά έστειλε και τους μπράβους του να μας ξυλοκοπήσουν (στέλνοντας καμπόσους στο νοσοκομείο, άνδρες και γυναίκες αδιακρίτως), επειδή πάνω από την όποια οπαδική προτίμηση βάζουμε το συμφέρον αυτού του τόπου κι αυτού του λαού και γι’ αυτό προσπαθούμε να υπερασπιστούμε το Αλσος της Νέας Φιλαδέλφειας από τα αρπακτικά του σχέδια.
Τι έκανες εσύ τότε, κυρ-Αλέκο; Αυτό που δεν τολμάς να πεις στη συνέντευξή σου. Εκανες κρυφές συναντήσεις με τον Μελισσανίδη στα γραφεία του ομίλου του, συνοδευόμενος από τον Στρατούλη (γκεσέμι της ΛΑΕ σήμερα) κι εκείνον τον Πάντζα, που μάλλον τον είχατε επειδή σας αρέσουν τα αστεία του. Κλείσατε και συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ-Μελισσανίδη. Εσείς θα υποστηρίζατε στη Βουλή το καταστροφικό του σχέδιο (παρέα με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ). Τι αντάλλαγμα θα σας έδινε αυτός δεν το ξέρουμε, αλλά επειδή ζούμε στην Ελλάδα, μπορούμε να το μαντέψουμε.
Βγήκε, όμως, στο δρόμο κόσμος, προέταξε τα στήθη του μπροστά στους μπράβους, έγινε ντόρος μέγας κι αναγκαστήκατε να πάρετε πίσω την υποστήριξή σας στο έκτρωμα. Δεν το καταργήσατε, όμως, όταν γίνατε κυβέρνηση. Απλώς αφήσατε την υλοποίησή του για ευθετότερο χρόνο (άλλωστε, και ο διαπλεκόμενος μαζί σας Μελισσανίδης δεν έχει λεφτά για να φτιάξει γήπεδο, φύκια για μεταξωτές κορδέλες πουλάει στους αεκτζήδες).
Ολ’ αυτά δεν έγιναν σε κάποια μακρινή εποχή. Το Μάη του 2014 έγιναν οι συναντήσεις της διαπλοκής στα γραφεία του ομίλου Μελισσανίδη και κλείστηκε το «ντιλ» (όποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες μπορεί ν’ ανατρέξει
εδώ).
Μη μας παριστάνεις, λοιπόν, τον αγνό και άδολο αεκτζή, κυρ-Αλέκο, που πήγε για να δει τον Μπουονανότε και κατά τύχη έπεσε πάνω στον «Τίγρη». Ψηφαλάκια αεκτζίδικα πήγες να μαζέψεις, κατεργαράκο, γι’ αυτό και διαβεβαίωσες τους οπαδούς ότι μετά τις εκλογές το θέμα θα κανονιστεί (κι ας πάει στα κομμάτια η νομιμότητα, στην οποία κατά τα άλλα ομνύετε όλοι σας). Γι’ αυτό πανηγύριζαν τα υπαλληλικά Μέσα του «Γατούλη».
Δυστυχώς γι’ αυτόν, ο κυρ-Αλέκος είναι κατεργαράκος που δεν μπορεί να σταθεί ούτε σε επίπεδο συνοικιακού καφενείου (για το κολωνακιώτικο στέκι που σύχναζε για χρόνια, παρέα με τους άλλους αστέρες της «ανανεωτικής αριστεράς», δεν ξέρουμε, μπορεί εκεί να ισχύει άλλο «σαβουάρ βιβρ»).

 
Φλαμπουράρηδες και Στρατούληδες, οι ''πολέμιοι της διαπλοκής''.
 

Σχόλια

Εικόνα REDNYC

TO SANO POU TAIZEI TA PROVATA O GEROXEKOUTHS LATHREMPORAS FRISKIES EINAI APARAMILHS POIOTHTAS - RE GHPEDO DEN GINETAI LEMEEEEEEE...XYPNATE!