SDNA.GR ΚΑΙ ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ



Στο site του πρώην ''Πρασινοφρουρού'' της ''ΠΡΑΣΙΝΗΣ'' και υπαλλήλου του Ιωάννη Αλαφούζου (στο ραδιοφωνικό σταθμό Sport FM εννοούμε ''υπαλλήλου'', προς Θεού όχι στο αδέσμευτο sdna.gr...), Βασίλη Παπαθεοδώρου, διαβάσαμε πριν λίγο το παρακάτω κείμενο.
 
Όπως είναι γνωστό εδώ και καιρό, ο ανακριτής διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης έχει επιβάλει στον Βαγγέλη Μαρινάκη απαγόρευση κάθε ενασχόλησής του με το ποδόσφαιρο για την εμπλοκή του στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. Το μεσημέρι της Πέμπτης (24/9) ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός αναμενόταν στα γραφεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία τον είχε καλέσει σε ακρόαση προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το αν ασκεί παρανόμως, πλέον, διοίκηση στον σύλλογο.
Αντί αυτού όμως, ενώπιον της Ε.Ε.Α. εμφανίστηκαν οι νομικοί εκπρόσωποι του κ. Μαρινάκη και της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βασίλης Δημακόπουλος και Θόδωρος Γιαννίκος, οι οποίοι ζήτησαν την αναβολή της ακρόασης για μεταγενέστερη ημερομηνία αφού ισχυρίστηκαν ότι η πλευρά του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού δεν είναι έτοιμη να παρέχει τις απαραίτητες διευκρινίσεις.
Την ώρα λοιπόν που ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν ήταν έτοιμος να απαντήσει για το αν ασκεί διοίκηση στον Ολυμπιακό, ένας από τους παλαιότερους ρεπόρτερ που ασχολούνται με την «ερυθρόλευκη» επικαιρότητα, ο Μανώλης Γαβαθιώτης, είχε πληροφορίες για τις οποίες η Ε.Ε.Α. πιθανώς θα πρέπει να ζητήσει τις σχετικές εξηγήσεις ούτως ώστε να διασαφηνιστεί η υπόθεση.
Στη στήλη του στο gavros.gr, ο Μανώλης Γαβαθιώτης αποκαλύπτει ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης παραμένει κανονικότατα πρόεδρος στον Ολυμπιακό και διευθύνει την ομάδα. Εν ολίγοις δηλαδή αναφέρει ότι ασκεί διοίκηση. Αναλυτικά, το συγκεκριμένο σημείο του άρθρου αναφέρει:
«ΠΑΜΕ τώρα και στον προσκεκλημένο του Ιβάν, τον Βαγγέλη Μαρινάκη * Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ λοιπόν, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ της μεγαλύτερης και ενδοξότερης ελληνικής ομάδας * Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, εκπροσωπεί τον Ολυμπιακό, διευθύνει τον Ολυμπιακό, κάνει ό,τι κάνει ένας ΕΠΙΣΗΜΟΣ και ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ πρόεδρος * ΚΑΙ βέβαια, ο Μαρινάκης ΒΑΖΕΙ τα ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ για να φτιάξει την ασυναγώνιστη ομάδα * ΟΙ άλλοι τι βάζουν ; * ΚΑΙ καλά, ο Σαββίδης κάτι μπορεί να έχει βάλει * Ο ΑΛΛΟΣ (σ.σ. εννοεί τον Μελισσανίδη) τι έχει ΒΑΛΕΙ, εκτός από... ΠΛΑΤΗ ;»
Πέρα από τα προφανή ερωτήματα που προκύπτουν για την ουσία του θέματος, το ενδιαφέρον είναι ότι η συγκεκριμένη αποκάλυψη δεν έρχεται π.χ. από μια εφημερίδα ή ένα σάιτ πράσινης η κίτρινης απόχρωσης που θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί πως κρύβει δόλο, αλλά από έναν δημοσιογράφο και ένα μέσο που έχουν άρρηκτους δεσμούς με τον Ολυμπιακό. Το δημοσίευμα αφήνει να εννοηθεί ότι πιθανόν να υπάρχει παραβίαση περιοριστικών όρων, αφού ο Μαρινάκης απαγορεύεται να "εκπροσωπεί" και να ¨διευθύνει" τον Ολυμπιακό, και να κάνει "ό,τι κάνει ένας επίσημος και κανονικός πρόεδρος".
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, είναι μια αποκάλυψη που έχει τη σημασία της καθώς ό,τι κι αν... πίστευε ή νόμιζε κανείς, η επιβεβαίωση από ερυθρόλευκα Μέσα Ενημέρωσης είναι ένα στοιχείο που δεν αποκλείεται να αξιοποιηθεί από τον ανακριτή ή την ΕΕΑ που παρακολουθούν στενά την υπόθεση.
Θυμίζουμε ότι η ΕΕΑ έλαβε προσφάτως απόφαση ότι ο Μελισσανίδης ασκεί διοίκηση στην ΠΑΕ ΑΕΚ με βάση δημοσιεύματα.
 
Η αναφορά γίνεται στο πρόσφατο άρθρο του Μανώλη Γαβαθιώτη. Θυμίζουμε το τι ισχύει με τους περιοριστικούς όρους που επέβαλε ο ανακριτής Ανδρεάδης στο ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ.
 
1. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να ασκεί διοίκηση στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Τούτο δεν τον υποχρεώνει να παραιτηθεί από την προεδρία. Έχει δηλαδή το δικαίωμα να διατηρήσει τον τίτλο του προέδρου, όπως και δήλωσε σχετικά, αλλά αυτός θα είναι τυπικός, δεν θα έχει ισχύ.
Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, την ιδιότητα του προέδρου μπορεί να την αφαιρέσει από τον Βαγγέλη Μαρινάκη μονάχα η Επιτροπή Φιλάθλου Ιδιότητας, αφού η ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι ανώνυμη εταιρία.
1. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ΜΠΟΡΕΙ να είναι κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός και κατ' επέκταση ιδιοκτήτης. Ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να μεταβιβάσει τις μετοχές σε οποιοδήποτε τρίτο πρόσωπο ή ενδιαφερόμενο για την αγορά του ποσοστού που κατέχει.
2. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ΜΠΟΡΕΙ να παρακολουθεί αγώνες του Ολυμπιακού από την κερκίδα. Δεν του έχει απαγορευτεί η είσοδος στους αγωνιστικούς χώρους σε κανένα γήπεδο της χώρας.
3. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ΜΠΟΡΕΙ να παραβρίσκεται σε ποδοσφαιρικές εκδηλώσεις ως καλεσμένος.
 
Θυμίζουμε την απόφαση του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός στις 22 Ιουνίου 2015.
 
ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕ ΣΩΜΑ
1.- Ευάγγελος Μαρινάκης του Μιλτιάδη και της Ειρήνης, με ΑΦΜ 031426806, κάτοικος Πειραιά, Ακτή Θεμιστοκλέους αρ. 4, ΑΔΤ Μ.168645 / 03.03.1983 / Α΄ Παράρτημα 
Ασφάλειας Πειραιά, Πρόεδρος 
2.- Σάββας Θεοδωρίδης του Θεοδώρου και της Δικαίας, με ΑΦΜ 000132950, κάτοικος Φιλοθέης, οδός 25ης Μαρτίου 25, ΑΔΤ ΑΕ.548722/22.02.2008/Τ.Α. Φιλοθέης, Α’ Αντιπρόεδρος 
3.- Σωκράτης Κόκκαλης του Σωκράτη και της Ελένης, με ΑΦΜ 115733350, κάτοικος Κηφισιάς, οδός Δηληγιάννη αρ. 102, ΑΔΤ ΑΕ.046497/23.01.2007/Τ.Α. Κηφισιάς, Β’ Αντιπρόεδρος,  
4.- Μιχάλης Κουντούρης του Χαραλάμπους και της Κωνσταντίνας, με ΑΦΜ 050248185, κάτοικος Πειραιά, οδός Βασ. Σοφίας αρ. 3, ΑΔΤ ΑΗ.530741/15.01.2009/Τ.Α. Καμινίων, Γ ΄ Αντιπρόεδρος
5.- Θεόδωρος Γιαννίκος του Ιωάννη και της Ευτυχίας, με ΑΦΜ 028008923, κάτοικος Αθηνών, οδός Φειδίου αρ. 18, ΑΔΤ ΑΕ.586233/27.08.2007/Τ.Α. Ψυχικού, Δ΄ Αντιπρόεδρος  
6.- Ιωάννης Μώραλης του Πέτρου και της Χαριτίνης, με ΑΦΜ 051132752, κάτοικος Γλυφάδας, οδός  Ύδρας αρ. 26, ΑΔΤ ΑΚ.227061/23.12.2011/Τ.Α. Νέου Κόσμου, Ε΄ 
Αντιπρόεδρος  
7.- Δημήτριος Αγραφιώτης του Βασιλείου και της Μαρίας, με ΑΦΜ 028718306, κάτοικος Βούλας, Αθηναϊδος αρ. 8, ΑΔΤ ΑΚ.589737/18.12.2012/Τ.Α. Βούλας, Στ΄ Αντιπρόεδρος
8.- Ιωάννης Βρέντζος του Εμμανουήλ και της Στυλιανής, με ΑΦΜ 125556581, κάτοικος Βούλας, οδός Δάφνης αρ. 39, ΑΔΤ Χ.627923/22.04.2004/Τ.Α. Παγκρατίου, Διευθύνων Σύμβουλος
9.- Σωκράτης Κόκκαλης του Πέτρου και της Νίκης, με ΑΦΜ 004379592, κάτοικος Κηφισιάς, οδός Δηληγιάννη αρ. 102, ΑΔΤ ΑΙ.091040/05.10.2009/Τ.Α. Κηφισιάς, Σύμβουλος
10.- Λεωνίδας Θεοδωρακάκης του Νικολάου και της Σταυρούλας, με ΑΦΜ 012412022, κάτοικος Ν. Σμύρνης, οδός Κυδωνιών 30, ΑΔΤ Τ.185930/19.10.1999, Δ/νση Ασφ. Αθηνών, Σύμβουλος
11.- Κωνσταντίνος Μπαρμπής του Νικολάου και της Δέσποινας, με ΑΦΜ 001539088, κάτοικος Κορυδαλλού, οδός Τσακάλωφ αρ. 30, ΑΔΤ Α.834751/12.06.1961/Ι’ Α.Τ. Πειραιά, Σύμβουλος  
12.- Ανδρέας Νασίκας του Χρήστου και της Βιργινίας, με ΑΦΜ 018761560, κάτοικος Πειραιά, οδός Ακτή Μιαούλη αρ. 47 – 49, ΑΔΤ ΑΚ.091212/23.06.2011/Α.Τ. Χαλανδρίου, Σύμβουλος  
13.- Αναστάσιος Τσούφης του Μιλτιάδη και της Ιωάννας, με ΑΦΜ 022877503, κάτοικος Πειραιά, οδός Ηρώων Πολυτεχνείου αρ. 69, ΑΔΤ ΑΚ.053573/26.05.2011/Τ.Α. Νέας 
Σμύρνης, Σύμβουλος,  
14.- Χρήστος Μηστριώτης του Δημητρίου και της Παναγιώτας, με ΑΦΜ 073751150, κάτοικος Ν. Ψυχικού, οδός Λ. Κηφισιάς 342 & Εθν. Αντιστάσεως, ΑΔΤ ΑΒ.615910/09.01.2007/Α.Τ. Συντάγματος, Σύμβουλος. 
Η θητεία του ανωτέρω Διοικητικού Συμβουλίου λήγει την 31-12-2018.  
ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ, ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ & ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ., ΑΝΑΘΕΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΚΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΡΙΤΩΝ 
Το ΔΣ  απεφάσισε τον καθορισμό αρμοδιοτήτων και εξουσιών  που παρέχονται σε μέλη του Δ.Σ., καθώς και την παροχή επιμέρους εξουσιοδοτήσεων ως ακολούθως :
(Α) Εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ορίστηκαν με το παρόν αποκλειστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ιωάννης Βρέντζος, και ο Στ΄Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Αγραφιώτης. 
(Β)  Στους Δ΄ και Στ΄ Αντιπροέδρους κ.κ.  Θεόδωρο Γιαννίκο  και Δημήτριο Αγραφιώτη, που θα ενεργούν από κοινού ή ο καθένας χωριστά, παρεσχέθη η εξουσιοδότηση εκπροσωπήσεως της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ενώπιον της ΕΠΟ, της SUPERLEAGUE και καθόσον αφορά  στις σχέσεις της με τις άλλες Α.Α.Ε. 
(Γ)  Στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Ιωάννη Βρέντζο ανετέθησαν καθήκοντα διαχειρίσεως και εκπροσωπήσεως της ΠΑΕ. Ιδίως έχει την εξουσία να:  
Εκπροσωπεί την εταιρεία ενώπιον Δημοσίων, Αστυνομικών, Διοικητικών, Αθλητικών, Τελωνειακών, Φορολογικών, Λιμενικών και Δημοτικών Αρχών, ως και ενώπιον όλων έν γένει των Δικαστηρίων Πολιτικών, Ποινικών, Διοικητικών, και Φορολογικών παντός βαθμού και δικαιοδοσίας, διορίζει δικηγόρους προς εκπροσώπηση αυτής, υπογράφει και παραλαμβάνει έγγραφα για λογαριασμό της.  
Επιβλέπει και ελέγχει το προσωπικό της εταιρείας.
Προσλαμβάνει και απολύει το προσωπικό της εταιρείας, περιλαμβανομένου του Αθλητικού Τμήματος και προσδιορίζει τις αποδοχές και αρμοδιότητες.
Συνάπτει και λύει πάσης φύσεως συμβάσεις, συμπεριλαμβανομένου και του Αθλητικού Τμήματος (δηλαδή αθλητών, προπονητών, βοηθών προπονητών, προσωπικού αθλητικού τμήματος), και συνομολογεί τους όρους αυτών.
Εποπτεύει και ελέγχει την εμπορική εκμετάλλευση και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της ΠΑΕ.
Εποπτεύει και ελέγχει τις δαπάνες και προμήθειες της εταιρείας, διαπραγματευόμενος για λογαριασμό της, και καθορίζων τους όρους δέσμευσης αυτής, συνάπτει συμβιβασμούς, δικαστικούς και εξώδικους με οποιουσδήποτε οφειλέτες ή δανειστές της εταιρείας και υπό οποιουσδήποτε όρους.
Εποπτεύει τις σχέσεις της ΠΑΕ με τις Αθλητικές Εγκαταστάσεις (Γήπεδο Ποδοσφαίρου – Προπονητήριο), τις σχέσεις με τους συνδέσμους φιλάθλων και αναλαμβάνει την εποπτεία και έλεγχο της διαχείρισης των εισιτηρίων και την ευθύνη για την λειτουργία των σχολών ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Παρίσταται και εκπροσωπεί την εταιρεία ενώπιον Τραπεζών στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, καταθέτει και αναλαμβάνει από αυτές χρήματα από οποιαδήποτε αιτία οφειλόμενα στην Εταιρεία, ανοίγει λογαριασμούς και κάνει χρήση αυτών καθοιονδήποτε τρόπο, είτε με εντολές, είτε προς ανάληψη ποσού, είτε για την έκδοση επιταγών, είτε για την αποστολή εμβασμάτων κλπ, εκδίδει, οπισθογραφεί και μεταβιβάζει επιταγές, εκδίδει αποδέχεται, οπισθογραφεί και μεταβιβάζει συναλλαγματικές και γραμμάτια εις διαταγήν ενεργεί καταθέσεις στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, και αναλαμβάνει από αυτό χρήματα κατατεθειμένα επ’ ονόματι της εταιρείας και γενικά εισπράττει χρήματα οφειλόμενα στην εταιρεία από οποιαδήποτε αιτία και από κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου.
Συνάπτει συμβάσεις με τις Τράπεζες για την έκδοση  εγγυητικών επιστολών υπέρ της εταιρείας και για χορήγηση δανείων προς αυτήν.
Παρέχει πάσης φύσεως ασφάλειες (υποθήκες, προσημειώσεις, ενέχυρα, εγγυήσεις κλπ) για την εξασφάλιση απαιτήσεων τρίτων φυσικών ή νομικών προσώπων κατά της εταιρείας. 
(Δ) Δικαστική εκπροσώπηση  
Η Δικαστική εκπροσώπηση της Εταιρείας ενώπιον παντός αρμοδίου Πολιτικού, Ποινικού- Διοικητικού Δικαστηρίου, παντός βαθμού και δικαιοδοσίας του Αρείου Πάγου, του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου συμπεριλαμβανομένων ανετέθη στον Δ/ντα Σύμβουλο κ. Ιωάννη Βρέντζο, δυνάμενο να διορίζει τους αναγκαίους κατά περίπτωση Πληρεξουσίους Δικηγόρους παρέχοντας σε αυτούς τις απαραίτητες εντολές, και εξουσιοδοτήσεις, που απαιτούνται για την εκπροσώπηση της εταιρείας και την επιχείρηση των αναγκαίων κατά περίπτωση διαδικαστικών πράξεων, συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος υποβολής μηνύσεων ή μηνυτήριων αναφορών ή εγκλήσεων της εταιρείας καθ’ οιουδήποτε και της νομιμοποιήσεως της ως πολιτικώς εναγούσης, τόσο στην προδικασία, όσο και ενώπιον των δικαστηρίων και της παροχής της απαιτουμένης ειδικής εντολής και πληρεξουσιότητας για την υποβολή τους.
 
Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΣΚΕΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΙΣΧΥΕΙ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΕΜΗΘΕΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΑΕ.
 
Τι γράφει ο Μανώλης Γαβαθιώτης;
 
ΠΑΜΕ τώρα και στον προσκεκλημένο του Ιβάν, τον Βαγγέλη Μαρινάκη * Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ λοιπόν, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ της μεγαλύτερης και ενδοξότερης ελληνικής ομάδας * Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, εκπροσωπεί τον Ολυμπιακό, διευθύνει τον Ολυμπιακό, κάνει ό,τι κάνει ένας ΕΠΙΣΗΜΟΣ και ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ πρόεδρος
 
Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ είναι πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κάτι που ΔΕΝ απαγορεύεται από τους περιοριστικούς όρους του ανακριτή Ανδρεάδη. Επίσης, ως μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, ιδιότητα που επίσης ΔΕΝ έχει στερηθεί μετά την απολογία του στον ανακριτή Ανδρεάδη, ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ μπορεί να διευθύνει την ΠΑΕ. Όχι να την εκπροσωπεί π.χ. στην ΕΠΟ. Μπορεί όμως να ρυθμίζει την πολιτική της, αφού έχει έννομο συμφέρον ως μεγαλομέτοχός της.
 
ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΚΑΛΟΥΝ ΕΚΕΙ ΣΤΟ SDNA.GR ΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΑΝΔΡΕΑΔΗ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ.
 
Θυμίζουμε πως η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κάλεσε το ΜΑΡΙΝΑΚΗ για να ελέγξει το κατά πόσον ασκεί διοίκηση στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, μετά την απόφαση του ανακριτή. Θυμίζουμε ότι ο ανακριτής Ανδρεάδης έστειλε επιστολή στην ΕΕΑ, με την οποία διευκρινίζει ότι κατά την άποψη του ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΔΕΝ ασκεί διοίκηση στην ΠΑΕ Ολυμπιακός.
 
Στο Γιώργο Ανδρεάδη απευθύνθηκε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θέτοντάς του το ερώτημα κατά πόσον ο Βαγγέλης Μαρινάκης συνεχίζει να ασκεί διοίκηση στον Ολυμπιακό κατά παράβαση των περιοριστικών όρων που του έχουν επιβληθεί και απαγορεύουν οποιαδήποτε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.
Όπως αποκάλυψε ο Κυριάκος Θωμαΐδης στην εκπομπή «Η Έφεση της Τρίτης», ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς απάντησε μέσω επιστολής και σε αυτήν τονίζει πως δεν προκύπτει-κατά τη γνώμη του- από πουθενά ότι ο κ. Μαρινάκης ασκεί διοίκηση στην ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Αυτό το δικαίωμα το έχει βέβαια στην εταιρεία που κατέχει τις μετοχές, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με την ομάδα του Ολυμπιακού της οποίας το «τιμόνι» παρουσιάζεται να έχει παραχωρήσει σε επιτροπή διοίκησης.
Πάντως, η θέση του κ. Ανδρεάδη δεν είναι σε καμία περίπτωση δεσμευτική για την ΕΕΑ, η οποία συνεδριάζει την Πέμπτη. Δηλαδή, υπάρχει το ενδεχόμενο η ίδια να γνωμοδοτήσει διαφορετικά. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι στην υπόθεση Μελισσανίδη η Επιτροπή είχε κρίνει τον Ιούλιο ότι αυτός είναι ο διοικητής της ΑΕΚ.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της ΕΕΑ, Κωνσταντίνος Παπαλάκης αρνήθηκε ακόμη και να διαβάσει στα μέλη το περιεχόμενο της απάντησης Ανδρεάδη στο θέμα Μαρινάκη.

 
Ξαναλέμε, το όλο θέμα ξεκίνησε μετά την επιβολή περιοριστικών όρων στο ΜΑΡΙΝΑΚΗ από τον ανακριτή Ανδρεάδη. Ο ανακριτής Ανδρεάδης τώρα λέει πως οι περιοριστικοί όροι που επέβαλε ΔΕΝ παραβιάζονται.
 
Η ΕΕΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΝΟΗΣΕΙ ΟΣΑ ΤΗΣ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ; ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΓΝΟΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΞ ΑΡΧΗΣ, ΕΦ'ΟΣΟΝ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑΔΗ; ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΕΑ.
 
Για όλα αυτά λοιπόν, στο site του πρώην ''Πρασινοφρουρού'' της ''ΠΡΑΣΙΝΗΣ'' (εκεί που ο Βασίλης Παπαθεοδώρου μας έλεγε ότι ''οι γαύροι δεν είναι άνθρωποι'') σήμερα ζητούν την επέμβαση του ανακριτή. Για δημοσίευμα συναδέλφου τους (υποτίθεται). Αν ζούσαν στην Κατοχή, θα ήταν δωσίλογοι προδότες με τις κουκούλες.
 

 
Ταιριάζουν ιδεολογικά εξάλλου, έτσι όπως ''κόβουν'' όλα τα σχόλια που δίχως βρισιές και χαρακτηρισμούς, γράφουν κάτι που δεν τους συμφέρει. Μιλάμε για το βόθρο, για τα πουτανάκια της αθλητικής δημοσιογραφίας...

Σχόλια

Εικόνα Duntimo

Αυτά που γράφουν στο σκατο-site είναι ενδεικτικά του διανοητικού επιπέδου (κοινώς IQ) που χαρακτηρίζει τους πράσινους οπαδούς γενικότερα (εξού και η κατάντια της (Κ)αμπαλο-εταιρίας τους τα τελευταία χρόνια)...

Εάν η ΕΕΑ καλεί στα σοβαρά τον Μαρινάκη να διευκρινίσει για τις ασχολίες του σχετικά με μια εταιρεία του (ΠΑΕ Ολυμπιακός) που χρηματοδοτεί απλά δίνουν μια θαυμάσια ευκαιρία στον Πρόεδρο να τους τρολάρει άσχημα...

Απλά στέλνει εκπρόσωπο που θα τους εξηγήσει ότι ο Πρόεδρος δεν μπορεί να παραστεί αυτοπροσώπως μια και οι ισχύοντες περιοριστικοί όροι δεν του επιτρέπουν τέτοιου είδους επισκέψεις!!!

Εικόνα red7neck

Και ήρεμος να είσαι, όταν διαβάζεις τέτοιους βόθρους θέλεις απλά να τους τσακίσεις στο ξύλο!! Πληρωμένε ρουφιάνε του λαθρέμπορα όλα γυρίζουν κάποια στιγμή και θα καταλήξεις εκεί που σου αξίζει...στο πεζοδρόμιο πουταναριό της δημοσιογραφίας!!

Το καλύτερο στο έχει γράψει η πράσινη! Θυμάσαι σκουλήκι της γης τον Πρασινοφρούρο στις 6-3-2014? Πόση αλήθεια αντέχεις μωρή πουτάνα?

"...έπαιζε με τις ζωές ανθρώπων και ανθρώπων. Χτύπαγε πάντα κάτω από τη μέση. Σκουλήκι. Όποιος δεν σου έκανε τα κέφια, τα χατίρια, τα γούστα, γινόταν στόχος. Και δεν στάματαγες μέχρι να τον ξεφτιλίσεις. Τύποι σαν εσένα πρέπει να εξαφανίζονται από την κοινωνία. Να εξαφανίζονται από προσώπου γης. Φούστης στην ψυχή."

Έτσι λοιπόν και εγώ αυτό σου εύχομαι.. να εξαφανιστείς από την κοινωνία και από προσώπου γης γιατί είσαι ένα παράσιτο!

Εικόνα CVRED

Θα έρθει η στιγμή ρε πουτάνας γιε Φαπαθεοδώρου. Θα έρθει.

Εικόνα Brainstorm

Ορισμενα πραγματα μ αφηνουν εκπληκτο ακομα και μετα απο μηνες που ξεκινησε αυτη η εμετικη προσπαθεια με τα σαητ που ανηκουν σ αυτους.

αυτο που κανει το sdna πραγματικα δεν εχει προηγουμενο.

ειναι σαν να παιρναμε ολα μα ολα τα αρθρα που γραφονται απο κιτρινορεπορτερ και γραφανε για το ποσο τελεια τα κανει ο "τιγρης" και να το παιζαμε ρουφιανοι.
βεβαια επεσε γραμμη και στους ρεπορτερ του αεκ και ξαφνικα σταματησανε κατι τετοιες αναφορες.

Ομως κατι πρεπει να γινει μ αυτο. πραγματικα, ευχομαι να βρει μια νομικη ακρη με αγωγες η ΠΑΕ γιατι δεν παει αλλο. Και θα βρεθει κανενας να πετυχει κανεναν απ αυτους και θα μπλεξει ο ιδιος για την τρελα και την ομαδα του. Και ειναι κριμα.

Εικόνα Κωστας 7

Η μόνη αληθεια που αντέχει η Πρασινοπουστριτσα ειναι αυτή που βλέπει καθημερινά όταν πάει να κατουρήσει και αναγκάζετε να το κάνει καθιστός.

υγ.Κατι μου λεει οτι η Μαρουπα επαιξε ύποπτο ρόλο στην και καλά κλήση του Μελισσανιδη που τελικά το μόνο που εγινε ειναι η ΑΕΚ να μην μπαινει στο κουπονι του ΟΠΑΠ.Την ωρα που η ΕΕΑ ειχε στα χερια της απόφαση αθλητικού δικαστή(σε 2 βαθμούς)που κατονόμαζε τον Μελισσανιδη σε διοικητικό παράγοντα της ΑΕΚ.Επρεπε η ΕΕΑ αυταπαγκελτα να καλέσει τον Μελισσανιδη με την ξεκάθαρη κατηγορία περι ασυμβιβάστου ανάμεσα σε ΟΠΑΠ και ΠΑΕ ΑΕΚ.
Τωρα η Μαρουπα που ολόκληρος εισαγγελέας της λέει επίσημα ότι ο Μαρινακης δεν παραβιάζει τους περιοριστικους όρους που ΕΚΕΙΝΟΣ του έχει επιβάλει(αρα δεν επιδέχονται οποιαδήποτε παρερμηνείας στους) συν αυτό που πολύ σωστά αναφερεις εσύ φίλε thita,παρόλα αυτά εκείνη τον καλεί και μάλιστα πληροφορίες που διαρρέουν στα μμε ειναι ότι θα τον αναγκάσουν σε παραίτησή(Μπραουδακης σήμερα)!
Ο λόγος που πηρε ο Μαρινακης την αναβολή πιστεύω ότι ειναι λόγο του ότι η υπόθεση θα φύγει από τον Αδρεαδη και θα πάει στο επόμενο στάδιο που εκεί ο Μαρινακης θα μπορεί να ζητήσει την ανάκληση των περιοριστικων μέτρων κάτι που όπως αναφέρει και ο Καισαρης στο link που παραθέτεις ,ειναι αβάσιμοι και αστήριχτοι.
Με λίγα λόγια μέσα στον επόμενο μήνα βλεπω ανάκληση των περιοριστικων μέτρων και παρουσίας του Βαγγελαρου στην ΕΕΑ ώστε να τους αφοδεύσει μπροστά στα μούτρα τους.

υγ1.Η πουτανα η Μαρουπα που καθοταν και ακουγε τον βοθρο και την μαγκια του κουροπαλατι μπροστα στην επιτροπη που προεδρευει και εισαγγελεας(τρομαρα του) δεν ειχε την ευθιξια να κανει το παραμικρο?
Επιστολη στον Ανδρεαδη για τον Μαρινακη ηξερε να στειλει,για τον υπουργο που την πηρε τηλεφωνο ωστε να της ζητησει να μην καταψηφησει στην υποθεση Μελισσανιδη δεν ηξερε να αναφερει κατι το βρωμομουνο ετσι?
Ειδατε τιποτα αντικειμενικα σαιτ και εφημεριδεςνα το δημοσιευουν?

Εικόνα thita

αυτό που συμβαίνει είναι απίστευτο (και γι' αυτό άνευ ουσίας και απλά επικοινωνιακό):

ο περιοριστικός όρος του ανακριτή αφορά μόνο τον ανακριτή

και εάν τον παραβιάζει ο μαρινάκης, πάει φυλακή

(βεβαίως για το σύννομο του περιοριστικού όρου της "μη ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο" έχει πει ΚΑΙ ο καίσαρης σε ωραιότατο άρθρο http://www.sport24.gr/Columns/kaisaris/ta-penalti-toy-g-andreadh.3550429...)

η Ε.Ε.Α. ελέγχει τα του αθλητικού νόμου

σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο λοιπόν, δεν μπορείς να είσαι πρόεδρος, μέτοχος, κλπ., σε μια αθλητική ανώνυμη εταιρεία μόνο εάν έχεις είτε καταδικαστεί, είτε παραπεμπφθεί τελεσίδικα

τίποτα από τα δύο δεν συμβαίνει με τον μαρινάκη

η Ε.Ε.Α. υπερβαίνει κατά πολύ τις εξουσίες της και καλό είναι όχι να περιμένει ο Θρύλος την απόφαση και να προσφύγει μετά στα Διοικητικά Δικαστήρια (όπου θα δικαιωθεί σίγουρα), παρά να τραβήξει από τώρα κανένα εξώδικο σε κάθε μέλος ατομικά, ή ακόμη καλύτερα μια μηνυσούλα, να σφίξουν λίγοι οι κώλοι (θα ακολουθήσει φυσικά αγωγή αποζημίωσης), για παράβαση καθήκοντος, κατάχρηση εξουσίας, κλπ.

ο δε παπαθεοδώρου, να στείλει το δημοσίευμα του Μανώλαρου στον ανακριτή ανδρεάδη για να βάλει τον Μαρινάκη φυλακή λοιπόν, αν θεωρεί πως παραβιάζονται οι περιοριστικοί όροι

καμία σχέση δεν έχει με το θέμα η Ε.Ε.Α.

Υ.Γ. φανταστείτε ρε παιδιά τι θα λέγανε τα ΑΡΔάκια εάν τα πράγματα ήταν ανάποδα: ο ανακριτής ανδρεάδης να έλεγε "παραβιάζονται οι περιοριστικοί όροι με την παραμονή Μαρινάκη στην προεδρία" και η Ε.Ε.Α. να έλεγε "εμείς διαφωνούμε με τον ανακριτή, δεν βλέπουμε κανένα πρόβλημα στον μαρινάκη". Τότε ρε παπαθεοδώρου θα ήταν δεσμευτική ή όχι η γνώμη του ανακριτή? ΠΟΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΡΕ?

Εικόνα REDNYC

APLA NA PROSTHESW OTI O POIO PITHANOS LOGOS POU ZITITHIKE ANABOLH EINAI GIATI AKRIVWS EPEIDH TA PERIORISTIKA METRA EINAI PROSWRINA, PREPEI NA EXEI GINEI EFESH GIA THN KATAPTWSH TOUS OPOTE DEN THA XREIASTEI NA DWTHEI KAMIA EXIGISH APO TON VAGELARO GIATI EINAI SIGOURO OTI THA EKPESOUN...

TA ARDAKIA OMWS KOIMOUNTAI ORTHIA KAI VLEPOUN EFIALTES.... THA VLEPOUN EFIALTES GIA POLLA XRONIA AKOMA... SARANTARHS O VAGELAROS KAI EXEI AKOMA NA PAREI KAMIA EIKOSARIA PROTATHLIMATA.... FAPATHEODOROU PATWNEIS????

Εικόνα REDNYC

EXEI FAEI TOSH FAPA O FAPATHEODOROU POU PLEON DEN ANTEXEI ALLO - VLEPEI OTI AKOMA ENA PRWTATHLIMA KATALIGEI NWRIS NWRIS STON OLYMPIAKO KAI PROSPATHOUNE NA EKVIASOUNE KATASTASEIS (PALIA MOU TEXNH KOSKINO DHLADH MIAS KAI EINAI YPALLHLOS TOU LATHREMPORA / PAIDOFILOU / EKBIASTH ALASKOUZOU).

ME THN NOMIKH MOU IDIOTHTA NA SAS PW VRE ARDAKIA OTI TA PERIORISTIKA METRA DEN EXOUN KAMIA SXESH ME THN IDIOKTHSIA PAE - KANEIS DEN MPOREI NA APAGOREPSEI STON MARINAKH NA EINAI PROEDROS KAI MEGALOMETOXOS KAI TO XEREI AYTO KAI O EPIORKOS ANDREADHS - TA PERIORISTIKA METRA TA OPOIA PAREPIPTONTWS EINAI PROSORINA, EXOUN NA KANOUN ME THN ASKHSH DIOIKHSHS KAI EFOSON YPARXEI TEAM STHN OMADA POU KANEI AYTH THN DOULEIA TA PRAGMATA EINAI XEKATHARA...

KALHNYXTA FAPATHEODOROU KAI KALO OAED...EXEIS AKOMA NA FAS POLY FAPA (STO GHPEDO SE AGWNISTIKA PANTA PLAISIA MHN PAEI O NOUS SAS STO KAKO EPEIDH KAI KALA KAPOIOI TON EXOUNE PETYXEI STON DROMO....)