ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΠΑΡΑΧΩΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ



Στο γνωστό, αποκαλυπτικό site της εφημερίδας ''ΚΟΝΤΡΑ'', διαβάζουμε τα παρακάτω.
 
Μέλη της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, υπερασπιζόμενα τα συμφέροντα του σωματείου τους, άσκησαν αγωγή ενάντια στο παραχωρητήριο με το οποίο η Ερασιτεχνική ΑΕΚ, μέσα από μια συνέλευση-παρωδία, υποχρεώθηκε να παραδώσει στην εταιρία «Δικέφαλος 1924 ΑΕ», συμφερόντων Μελισσανίδη, το οικόπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είχε παραχωρηθεί στο ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο ΑΕΚ προκειμένου να στεγάσει τις ανάγκες άθλησης των αθλητών του.
 
Η αγωγή έχει πάρει το δρόμο της και έχει οριστεί να συζητηθεί στις 8 Οκτώβρη στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών (Τακτική Διαδικασία).
 
Η «Κόντρα» κατάφερε να βρει την αγωγή, που εκτείνεται σε 23 σελίδες και θέτει κρίσιμα νομικά ζητήματα, τα οποία συνοψίζονται στα εξής:
  1. Η Ερασιτεχνική ΑΕΚ δεν έχει από το νόμο δικαίωμα να παραχωρήσει σε τρίτον –και δη σε μια κερδοσκοπική εταιρία- το οικόπεδο που της παραχωρήθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο για την ανάπτυξη κοινωφελούς σκοπού, επί ποινή ανάκλησης της παραχώρησης εάν αυτός ο κοινωφελής σκοπός δεν πληρούται.
  2. Η γενική συνέλευση που πήρε την απόφαση της παραχώρησης είναι άκυρη, για μια σειρά λόγους που αναπτύσσονται στην αγωγή και έχουν να κάνουν με τη σύγκλησή της από έκπτωτα μέλη του ΔΣ, με τον αντικαταστατικό τρόπο σύκλησης, με την έλλειψη απαρτίας κτλ.
Ως προς το δεύτερο δε θα πούμε πολλά πράγματα. Τα μέλη ενός από τα ιστορικότερα και μεγαλύτερα αθλητικά σωματεία της χώρας μπορούν να κρίνουν αν μπορεί ένα τσούρμο 50 μελών (τελικά, όπως αποκαλύπτει η αγωγή, 50 και όχι 75 ήταν τα μέλη στη «γενική συνέλευση», οι υπόλοιποι ήταν παρατρεχάμενοι) να αποφασίζει να παραχωρήσει σε μια ιδιωτική εταιρία το οικόπεδο που είχε παραχωρηθεί στο σωματείο.
 
Η αγωγή χαρακτηρίζει τη σύμβαση παραχώρησης λεόντειο, όπως την είχαμε χαρακτηρίσει κι εμείς. Κι είναι πραγματικά λυπηρό που τα μέλη της ΑΕΚ δεν ξεσηκώθηκαν, αλλά υποτάχτηκαν στον «τρόμο του αφεντικού».
 
Ως προς το πρώτο, η νομική επιχειρηματολογία της αγωγής έρχεται να υποστηρίξει αυτό που εδώ και πολύ καιρό υποστηρίζουμε δημόσια με την αρθρογραφία μας. Δε θα σταθούμε στην πληρότητα της νομικής επιχειρηματολογίας που εκτίθεται στην αγωγή, όμως ο πυρήνας της είναι ορθός. Εκκινώντας από τον ίδιο πυρήνα, έχουμε πει εδώ και καιρό με κατηγορηματικότητα, ότι η εταιρία του Μελισσανίδη δεν μπορεί να χτίσει το φαραωνικό της γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια (ενδεικτικά μπορείτε να δείτε εδώ και εδώ).
 
Θα παρακολουθούμε την εξέλιξη της αγωγής και θα σας κρατάμε ενήμερους. Προς το παρόν σημειώνουμε ότι η κατάθεση αυτής της αγωγής αποτελεί έναν ακόμη κόλαφο για τη σκανδαλώδη απόφαση του τέως προϊσταμένου της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του ΥΠΑΠΕΝ Επ. Τολέρη, που για να εξυπηρετήσει τον Μελισσανίδη έθεσε σε δημόσια διαβούλευση τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, αναγνωρίζοντας τη «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» ως κύριο του οικοπέδου και φορέα του έργου! Αν η σύμβαση παραχώρησης ακυρωθεί, πράγμα πολύ πιθανό, γιατί η αγωγή είναι επαρκώς στοιχειοθετημένη νομικά και τα πραγματικά περιστατικά που επικαλείται δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, καταλαβαίνετε πως όλη αυτή η δημόσια διαβούλευση θα είναι άνευ αντικειμένου. Θα είναι σα να μην έγινε ποτέ.
 
Αλλά και όσο εκκρεμεί η αγωγή η διαβούλευση για τη ΜΠΕ είναι τουλάχιστον παράτυπη (για να μην πούμε παράνομη), γιατί οι δημόσιες υπηρεσίες οφείλουν να απέχουν από αποφάσεις, γνωμοδοτήσεις και λοιπές διοικητικές πράξεις, όταν εκκρεμεί δικαστική υπόθεση. Μπορούν να μας πουν ότι δεν γνώριζαν για την αγωγή. Τώρα που γνωρίζουν, τι σκοπεύουν να κάνουν; Θα συνεχίσουν το χαβά της δημόσιας διαβούλευσης;
 
Εμείς, βέβαια, καταγγείλαμε αυτό το γεγονός ανεξάρτητα από την ύπαρξη της αγωγής, καθώς υπάρχει το έγγραφο του Αυτοτελούς Τμήματος Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου του ΥΠΑΠΕΝ, που δε δέχεται τη «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» ως φορέα του έργου (αναλυτικά έχουμε γράψει εδώ). Επομένως, το ΥΠΑΠΕΝ έχει υποχρέωση να σταματήσει τη δημόσια διαβούλευση (έχει πάρει παράταση, μετά από αίτημα του δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας) και να επιστρέψει τη ΜΠΕ στην εταιρία του Μελισσανίδη, η οποία δεν νομιμοποιείται να την καταθέσει.
 
Οπως έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη, οι υπηρεσίες είναι υποχρεωμένες να κινηθούν βάσει του νόμου, ανεξάρτητα από το τι γίνεται στο εσωτερικό ενός αθλητικού σωματείου. Γι’ αυτό και γήπεδο από τη «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» δεν μπορεί να γίνει, γιατί θα ισοδυναμεί με σκάνδαλο σαν αυτό του Βατοπεδίου.
 
Με πορδές δε βάφονται αυγά
 
Στο μεταξύ, με καθυστέρηση μεγαλύτερη του ενός χρόνου, δημοσιεύτηκε προχθές το ΦΕΚ (Τεύχος Καταχώρισης Πράξεων και Στοιχείων Λοιπών Φορέων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, Αρ. Φύλλου 3418) με την τροποποίηση καταστατικού της «Δικέφαλος 1924 ΑΕ», μετά την… άκρως επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που επιχείρησε η εταιρία του Μελισσανίδη.
 
Διαβάζουμε στο τροποποιημένο καταστατικό: «Η αύξηση αυτή του Μετοχικού Κεφαλαίου δεν καλύφθηκε πλήρως, αλλά μερικώς, μέχρι του ποσού του ενός εκατομμυρίου οκτακοσίων δύο χιλιάδων και εκατόν ενενήντα ευρώ (1.802.190 €) που αντιστοιχεί σε εκατόν ογδόντα χιλιάδες διακόσιες δέκα εννέα (180.219) μετοχές, ονομαστικής αξίας δέκα (10) ευρώ εκάστης. Με την από 28 Ιουλίου 2014 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου πιστοποιήθηκε η καταβολή του ποσού του ενός εκατομμυρίου οκτακοσίων δύο χιλιάδων και εκατόν ενενήντα ευρώ (1.802.190 €) που αντιστοιχεί σε εκατόν ογδόντα χιλιάδες διακόσιες δέκα εννέα (180.219) μετοχές, ονομαστικής αξίας δέκα (10) ευρώ εκάστης. Ετσι το Μετοχικό Κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται πλέον σε ευρώ δύο εκατομμύρια οκτακόσιες δύο χιλιάδες εκατόν ενενήντα (2.802.190,00), διαιρούμενο σε διακόσιες ογδόντα χιλιάδες διακόσιες δέκα εννέα (280.219) μετοχές, ονομαστικής αξίας δέκα (10) ευρώ εκάστης».
29 εκατομμύρια ζητούσε η «Δικέφαλος», μόλις 1,8 μάζεψε! Με 2,8 εκατομμύρια που είναι το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας, ούτε την περίφραξη στο οικόπεδο δε φτιάχνει ο Μελισσανίδης. Γι’ αυτό και κρατούσε το φιάσκο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κρυφό. Το αποκαλύψαμε, βέβαια, εμείς το Νοέμβρη του 2014 (δείτε εδώ), αλλά κάποιοι εξακολουθούν να παραμυθιάζονται πως «μόλις βγει η άδεια θα πιάσουν δουλειά οι μπουλντόζες»!
 
Δεν υπάρχει σάλιο, παιδιά, γι’ αυτό σβήστε τις μπουλντόζες για να μην καίτε τζάμπα πετρέλαιο. Ασε που άδεια δε βγαίνει με τίποτα. Κι άμα παραμυθιάζεστε με τα λεφτά που τάχα «έχει στην καβάτζα ο Τίγρης», σκεφτείτε πόσους «παιχταράδες» με συμβόλαιο 1 εκατ. ευρώ το χρόνο σας έφερε (έτσι δεν έγραφαν το καλοκαίρι οι «υπάλληλοι»;). Το ακριβότερο συμβόλαιο είναι του Μπουονανότε και φτάνει μόλις το μισό εκατομμύριο. Από εκεί και κάτω… τρίτης διαλογής παιχτάκια. Εκτός αν πιστεύετε ότι δε βάζει λεφτά για να φτιάξει ομάδα, γιατί τα κρατάει για το γήπεδο! Τι «πίνετε», ρε;
 
ΥΓ1. Προς τους άσπονδους φίλους μας του aekwatch. Ελπίζουμε να μη μας ζητήσετε να δημοσιεύσουμε και ολόκληρη την αγωγή (εκτός αν την έχετε και κάνετε κο-κο-κο, μιλώντας αόριστα για επερχόμενες καταιγίδες). Αν δεν την έχετε, αρκεστείτε στα αποσπάσματα της φωτογραφίας (για ευνόητους λόγους). Οπως βλέπετε, βοηθάμε όσο μπορούμε…
 
ΥΓ2. Οι ΑΕΚτζήδες που διαμαρτύρονται ότι τους κορόιδεψαν με τα «διαρκείας» και δεν τους έδωσαν τις αναλογούσες μετοχές, ας παρηγορηθούν με τη σκέψη ότι έτσι κι αλλιώς οι μετοχές αυτής της εταιρίας μουσαντένιες είναι. Ας σκεφτούν, ακόμη, ότι κάποιος έπρεπε να πληρώσει τα έξοδα της ΠΑΕ ΑΕΚ πρόπερσι, πέρσι και φέτος. Φυσικά, υπάρχουν νομικοί τρόποι για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, αν θεωρούν ότι εξαπατήθηκαν (που εξαπατήθηκαν).
 
Τι να πεις. Εδώ ένα σκέτο ''γελάει ο κόσμος'' δεν φτάνει. Γελάνε και τα πόμολα στις πόρτες των αποδυτηρίων της ΑΕΚ με το σότο που ταίζει τα χανούμια ο λαθρέμπορας της Κοκκινιάς...
 

Σχόλια

Εικόνα el trick

http://www.eksegersi.gr/ckeditor_assets/attachments/832/gnwmodothsh_epim...
Την έκανε ΣΚΟΝΗ την Μ.Π.Ε. του γατούλη, και χωρίς να θίξει καθόλου το ιδιοκτησιακό.

Εικόνα Romain

"Δεν θέλει να χάσει ούτε μια μέρα ο Μελισσανιδης " για να φτιάξει το γήπεδο έγραφε τα δύο τελευταία χρόνια η Ψ Ώρα.

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα...

Εικόνα CVRED

Τόσο ψέμα και τόση ξεφτίλα που έχουν φάει οι κουλατζήδες και παρ' όλα αυτά ονειρεύονται και βγάζουν γλώσσα.
Το μόνο που δεν έχω δει ακόμα, είναι κανένα Απόλλων Κρύας Βρύσης να λέει "Ερχόμαστε".

Εικόνα REDNYC

ΤΡΩΝΕ ΣΑΝΟ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΑ; ΜΑ ΟΧΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ! ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΟΟΟΟΟΣΟ ΑΝΟΙΧΤΟΧΕΡΗΣ Ο ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΑΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΒΓΕΙ Η ΑΔΕΙΑ ΘΑ ΧΩΣΕΙ 29 ΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ!

ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ