Ο ΓΙΑΧΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ



Με αφορμή το άρθρο του site του πρώην ''Πρασινοφρουρού'' της ''ΠΡΑΣΙΝΗΣ'' Βασίλη Παπαθεοδώρου για το Γιάχο, που θα είναι διαιτητής στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός την Κυριακή,
 
ας θυμηθούμε το ποιος πραγματικά είναι ο Γιάχος. Πρώτα και κύρια, με το τι πραγματικά έγινε στον περιβόητο τελικό Κυπέλλου με τον Αστέρα στο ΟΑΚΑ το 2013.
 
Υπάρχει και συνέχεια όμως, μέσα από το εξαιρετικό blog sfyrigmata.
 
Ήταν 13 Μαΐου 2012, όταν ο ΠΑΟΚ μετά από εκτός έδρας ήττα του από τον Παναθηναϊκό για τα πλέι οφ, είχε έντονα παράπονα από την διαιτησία του Θανάση Γιάχου. Συγκεκριμένα οι Θεσσαλονικείς διαμαρτύρονταν για αλλοίωση της ειδικής βαθμολογίας των πλέι οφ, επειδή στο ματς του Ολυμπιακού Σταδίου, ο διεθνής ρέφερι δεν καταλόγισε πέναλτι του Καντέ στον Φωτάκη στο 71ο λεπτό του αγώνα Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-0, στερώντας από τους φιλοξενούμενους την δυνατότητα να κάνουν το 1-1 και να διεκδικήσουν τη νίκη. Γίνεται αντιληπτό αν δινόταν η εσχάτη των ποινών θα άλλαζε όλο το ματς.
Οι Θεσσαλονικείς, με το σφύριγμα της λήξης, «έβραζαν» εναντίον του 39χρονου διαιτητή, ο οποίος αύριο θα σφυρίξει το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός για την 23η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Παρότι οι δηλώσεις των διαιτητών απαγορεύονται, αυτό δεν ίσχυσε για την περίπτωσή του. Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης δεν βγήκε μόνο ο Γιάχος αλλά μέχρι και ο τότε πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής, προκειμένου να τον στηρίξει!
Συγκεκριμένα για την ανατροπή του Φωτάκη από τον Καντέ ο Γιάχος έκανε δηλώσεις εκτός αέρα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθλητικό Μετρόπολις» της Θεσσαλονίκης αλλά μεταφέρθηκαν αυτούσιες. Αρχικά τόνισε πως «ήταν λάθος μου», ενώ πρόσθεσε ότι «δέχομαι να πουν πως είναι λάθος αλλά δεν δέχομαι πως είμαι άτιμος. Δεν μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ. Εχω πολύ καλές σχέσεις με την ομάδα του ΠΑΟΚ, αλλά ήταν ένα λάθος της στιγμής».
Για να αποδείξει ότι δεν είχε δόλο ανέφερε ότι φέτος έπαιξε 7-8 ντέρμπι αλλά «το σημαντικό λάθος έγινε τώρα», ενώ υπενθύμισε ότι τιμωρήθηκε στο ματς κυπέλλου ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-0 για πέναλτι που έδωσε σε βάρος της ΑΕΚ, του Κάλα στον Λάζαρ, με υπόδειξη του βοηθού του Πολυχρόνη Κωσταρά (Αιτ/νιας).
Είναι η τρίτη φορά που ο Θανάσης Γιάχος (Χίου) θα σφυρίξει αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Η πρώτη ήταν στις 5 Φεβρουαρίου 2012 και μπορεί ο Ολυμπιακός να νίκησε 2-0, μπορεί να απέβαλε σωστά τον Λάζαρ, όμως δεν τόλμησε να κάνει το ίδιο και με τους Φωτάκη, Γκαρσία, οι οποίοι έκαναν αρκετά σκληρά φάουλ σε βάρος των παικτών του Ολυμπιακού. Επιπλέον στο 89ο λεπτό όφειλε να διακόψει, έστω και προσωρινά την αναμέτρηση επειδή έπεφταν βροχή τα αντικείμενα στον πάγκο του Ολυμπιακού. Η διαχείριση του Γιάχου δεν ήταν καλή, καθώς ανέχθηκε πολλά από αυτά που κάνουν οι γηπεδούχοι.
Η δεύτερη είναι το περσινό 0-0 για την 23η αγωνιστική…
 
Ο Σεντρίκ Καντέ αναγνώρισε ότι ο Γιάχος θα μπορούσε να καταλογίσει πέναλτι στην ανατροπή που έκανε ο ίδιος στον Φωτάκη στο 71ο λεπτό της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ. «Ο διαιτητής θα μπορούσε να το σφυρίξει. Αποφάσισε να μην το κάνει. Κάτι που είναι καλό για μένα. Μίλησα με τον Σαλπιγγίδη, ένα παίκτη που τον εμπιστεύομαι γιατί ήμασταν μαζί. Μου είπε πως ήταν πέναλτι. Κάποιες στιγμές είσαι τυχερός», τόνισε χαρακτηριστικά ο αμυντικός των «πράσινων».
 
Έχουμε κι άλλο.
 
Ένα σημαντικό λάθος σε βάρος του Ολυμπιακού έκανε ο Θανάσης Γιάχος (Χίου) στο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου στην Τούμπα (ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-0, στις 8/2/2015 για την 23η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας). Στο 84’ υπήρξε παρατεταμένο τράβηγμα του Αθανασιάδη στον Σαντάνα από την φανέλα, με αποτέλεσμα ο δεύτερος να βρεθεί στο έδαφος. Το πέναλτι και η κίτρινη κάρτα είναι αναμφισβήτητα και σε αυτό συμφώνησαν επίσης και όλοι οι τηλεκριτικοί των επίμαχων φάσεων, ειδικότερα τόσο ο Παναγιώτης Βαρούχας (ΣΚΑΪ), όσο και ο Περικλής Βασιλάκης (ΝΕΡΙΤ).
Αναμφίβολα η συγκεκριμένη φάση είναι όλο το παιχνίδι από διαιτητικής άποψης, καθώς αν η παράβαση καταλογίζονταν μπορεί το τελικό αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό. Πέραν, αυτού του πολύ σημαντικού λάθους, έδειξε αυστηρές κάρτες στους Κασάμι και Μουζουακού, ενώ κανείς δεν κατάλαβε γιατί στο 59’ έδειξε κίτρινη στον Μακ, καθώς ο Κάτσε ήταν αυτός που έκανε φάουλ στον Μανιάτη.
Ούτε προσωρινή διακοπή του αγώνα δεν έκανε ο Γιάχος για τα αντικείμενα που έπεφταν και εκείνος που τον εξώθησε ήταν ο Ντομίνγκες στο 61’, όταν εγκατέλειψε τη θέση του, επειδή τη στιγμή που πήγαινε να εκτελέσει κόρνερ ένα μεταλλικό αντικείμενο (μια βίδα!) τον χτύπησε στην αριστερή ωμοπλάτη και αν το έβρισκε αλλού οι συνέπειες θα ήταν δυσάρεστες ενώ ταυτόχρονα δίπλα του έσκασε μια κροτίδα. Ο Γιάχος δεν κινήθηκε ούτε να πάρει το αντικείμενο αλλά του το παρέδωσε ο παίκτης του Ολυμπιακού.
Στην ένταση της διακοπής έδειξε κίτρινη κάρτα στον Ντομίνγκες, επειδή τάχα έσπρωξε αντίπαλο. Έπρεπε να μείνει να εκτελέσει το κόρνερ ή να ακούει άπραγος τους παίκτες του ΠΑΟΚ που του έλεγαν να γυρίσει πίσω για το κόρνερ;
 
Ρε το Γιάχο, που ''σπρώχνει το γαύρο''. Αλήθεια, τι ομάδα είναι ο Γιάχος; Θα μας πει κάποιο πουτανάκι της δημοσιογραφίας;
 

 
Υ.Γ. Επειδή τα πουτανάκια της δημοσιογραφίας σκούζουν και για το διαιτητή Βοσκάκη, που ορίστηκε στο Ξάνθη-ΠΑΟ το Σάββατο, αφού ''ο Βοσκάκης είχε σπρώξει τον Ολυμπιακό στο αλησμόνητο ματς με το Λεβαδειακό τον Ιανουάριο του 2013'', ας θυμηθούμε το τι πραγματικά έγινε σε εκείνο το ματς.
 

Σχόλια

Εικόνα REDNYC

KOITA NA DEIS TI GRAFOUN TA ARDAKIA GIA ENA PENHNTARIKO - RE FAPATHEODOROU, EISAI POLY FTYNOS! H MANA SOU RE POIO POLLA XREWNE! OSO GIA TON POUSTH TON AROULH, AYTOS DEN EIXE MANA, EINAI FANERO NOMIZW...

Εικόνα Ρούλα Εφτά Χανιά

Ας τολμησει.....μονο που τωρα δεν νομιζω να ειναι για καλο του....
Εεεεε ρε τα λογια περι παραγκας πως μετριαζονται οταν δεν μας συμφερει.....μουνακια.

Εικόνα Romain

Ρε παιδιά, αν δεν κλαψουν στο Sdna πως θα δικαιολογησουν τις αποτυχίες του Αλαφουζου στα πράσινα πρόβατα? Το ψωμί του βγάζει ο Φαπα-Θεοδωρου. Είτε με κλάμα για τη διαιτησία είτε με λάσπη στον Ολυμπιακό.

Το θέμα είναι ότι άρχισαν να ξυπνάνε και τα πράσινα πρόβατα. Αυτοί που ήταν με το πινέλο στο χέρι στη Λαγοφλωρο.

Βέβαια και τυφλοί να ήταν θα καταλαμβαιναν το παραμύθια που τους πουλάει.

Εικόνα anonio7

ασχετο με την αναρτηση αλλα σχετικο με την συνεχιζομενη προπαγανδα των ΑΡΔ.... Εκτος κ αν εχει πειραχτει μονιμα ο εγκεφαλος μου μετα απο το προχθεσινο διπλο, δεν μπορω πραγματικα να βρω αλλο λογο για τον οποιο να πανηγυριζουν τα γνωστα ΄΄αντικειμενικα΄΄ μεσα για την υποθεση Περεθ. Υπαρχει αραγε καλυτερη αποδειξη για το οτι δεν υπηρξε κανενα στησιμο, απο τις δηλωσεις Περεθ? Στηθηκε δηλαδη ενα παιχνιδι με σκοπο το στοιχηματικο κερδος χωρις να πουν τιποτα στους ξενους?( καθως δεν υπηρχε μεταφραστης οπως ειπε στα αποδυτήρια) Δηλαδη αν σε ενα κορνερ ο Περεθ ή ενας απο τους 4 ή 5 ξενους που επαιζαν, τυχαινε να παρει μια κεφαλια και να σκοραρει, τα υποτιθεμενα λεφτα που πονταριστηκαν θα εκαναν φτερά? Εστω οτι ο προεδρος ηθελε να το στησει το παιχνιδι,υπηρχε περιπτωση να πονταρει τα ωραια του λεφτα ενω οι μισοι παικτες της Βεροιας δεν θα ηταν στο κολπο?

Εικόνα REDNYC

TO ASTEIO FILE XEREIS POIO EINAI: OTI O OLYMPIAKOS DEN EXEI KAMIA SXESH ME THN YPOTHESH KAI DEN EXEI KATHGORHTHEI GIA AYTO...GIATI LOIPON PANHGYRIZOUN TA ARDAKIA, MONO AYTA XEROUN...TO POLY POLY NA YPOVIVASTEI H BEROIA, TO PARARTHMA THS MPOYGATSAS...GIA GELIA EINAI...

Εικόνα Antreas7

Μήπως κρατάνε κάβα για του χρόνου το καλοκαίρι, για να ανέβει ο Άρης (που έχει το ίδιο αφεντικό με τη Βέροια) στη Super League, χωρίς να παίξει καθόλου στη Football League;