ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗΣ ΑΕΚ



Πριν λίγο τελείωσε το ματς Κυπέλλου μπάσκετ Άρης-ΑΕΚ στο Αλεξάνδρειο, με νίκη-πρόκριση του Άρη με σκορ 64-61. Στην τρίτη περίοδο, έπειτα από ένα κάρφωμα του Χάγκινς του Άρη, έπεσε η μπασκέτα και διακόπηκε για αρκετή ώρα το παιχνίδι. Μετά το τέλος του, κυκλοφόρησε η φήμη ότι η ΑΕΚ κατέθεσε ένσταση γι'αυτή τη διακοπή, φήμη που διαψεύστηκε άμεσα. Mε αφορμή αυτήν τη διάψευση, έχουν ξαμοληθεί τα χανούμια σε sites και ραδιοφωνικούς σταθμούς με το τσιτάτο ''μπράβο στη διοίκησή μας, εμείς δεν θέλουμε ενστάσεις και νίκες στα χαρτιά, δεν είμαστε γαύροι''. Πρώτα θα θυμηθούμε το περιβόητο ματς με τον Πανιώνιο του 2008, αλλά και τις ενστάσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ και μετά θα περάσουμε σε 5 περιπτώσεις ενστάσεων της μπασκετικής ΑΕΚ. Μόνο 5, για να μην κουράσουμε, αφού υπάρχουν πάνω από 50...
 
α) Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 1993. Πρεμιέρα της Α1 μπάσκετ της περιόδου 1993-94 με μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στο κλειστό γήπεδο ''Γεώργιος Μόσχος'' στα Φιλαδέλφεια. Το κλίμα είναι τεταμένο, αφού ο ΠΑΟΚ έχει αρπάξει (με εντολή της κυβέρνησης Μητσοτάκη ουσιαστικά) το Γαλακτερό από την ΑΕΚ. Γίνονται πολύ σοβαρά επεισόδια, αλλά ο ΠΑΟΚ κερδίζει με 85-76.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 19-9-1993
 

 
Μετά το τέλος του ματς, η ΑΕΚ καταθέτει 2 ενστάσεις. Μία για οφειλές του ΠΑΟΚ προς το Φασούλα (μόλις είχε πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό) και μία επειδή ο ΠΑΟΚ, σε μία χρονική στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο, βρέθηκε με 6 παίκτες στο παρκέ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ 20-9-1993
 

 
β) Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 1997. Στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Α1 μπάσκετ της σεζόν 1996-97, η ΑΕΚ χάνει στου Παπάγου από την τοπική ομάδα με σκορ 73-72. Μετά το τέλος του ματς, η ΑΕΚ καταθέτει ένσταση.
 
-H AEK προσβάλλει το κύρος του αγώνα της με τον Παπάγου, καταθέτοντας ένσταση στην EΣAK για την επίμαχη φάση που έγινε περίπου ένα λεπτό πριν από τη λήξη. Tην αντικανονική προσπάθεια, δηλαδή, του Kόστνερ να διώξει την μπάλα πάνω από τη στεφάνη, ύστερα από σουτ του Kολντεμπέλα. Mόνο ένσταση όμως; Aν κρίνουμε από τα τηλεφωνήματα που δέχτηκαν χθες διάφοροι παράγοντες της διαιτησίας και της EΣAK, η AEK είναι αποφασισμένη να διαμαρτυρηθεί με κάθε τρόπο. Kι όποιος υποστηρίξει ότι η AEK φωνάζει κυρίως για να δημιουργήσει ευνοϊκό κλίμα γι' αυτήν πριν από το σαββατιάτικο ντέρμπι κορυφής με τον Ολυμπιακό, να του βάλετε πιπέρι στο στόμα! Γίνονται τέτοια πράγματα στη χώρα μας;
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 23-2-1997
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 26-2-1997


 
γ) Kυριακή 26 Οκτωβρίου 1997. Στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Α1 μπάσκετ της σεζόν 1997-98, το Περιστέρι κερδίζει εύκολα την ΑΕΚ με 70-57. Μετά το τέλος του ματς, η ΑΕΚ καταθέτει ένσταση για ένα ''μπρος-πίσω'' που χρεώθηκε ο Ισπανός γκαρντ της Λάσα, 10 λεπτά πριν τελειώσει το παιχνίδι...
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ 27-10-1997
 

 

 
δ) Πέμπτη 7 Μαϊου 1998. Τρίτος και καθοριστικός ημιτελικός των play off μπάσκετ της σεζόν 1997-98. Ο Παναθηναϊκός κερδίζει ως τυπικά γηπεδούχος στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ με σκορ 51-47 και προκρίνεται στον τελικό. Επεισοδιακό παιχνίδι, με αρκετό ξύλο και ντου του Παύλου Γιαννακόπουλου στο παρκέ, ενέργεια για την οποία καταθέτει ένσταση μετά το τέλος του ματς η ΑΕΚ. Όπως έλεγε μάλιστα ο τότε αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Γιάννης Γρανίτσας, ''θα υποστηρίξουμε μέχρι το τέλος με όλες μας τις δυνάμεις την ένσταση που κάναμε''.
 
H AEK πάντως υπέβαλε ένσταση για αλλοίωση αποτελέσματος για τα όσα έγιναν με την είσοδο του Παύλου Γιαννακόπουλου στον αγωνιστικό χώρο...
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 8-5-1998
 

 
ε) Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 1999. Η ΑΕΚ κερδίζει με 74-65 και αποκλείει τον Ολυμπιακό μέσα στο ΣΕΦ για τη δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος μπάσκετ της σεζόν 1999-00. Ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι μετά την επιστροφή του Γιάννη Ιωαννίδη στον πάγκο του Ολυμπιακού, με αντίπαλο μάλιστα τον άνθρωπο που διαδέχτηκε σε αυτήν τη θέση, τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος πήγε στην ΑΕΚ. Παιχνίδι με αρκετές ιδιαιτερότητες λοιπόν, αλλά και την ΑΕΚ να καταθέτει ένσταση πριν το ματς για αντικανονική παρουσία του Ιωαννίδη στον πάγκο του Ολυμπιακού, επειδή κουβαλούσε τιμωρία από την τελευταία σεζόν (που προπονούσε την ΑΕΚ...), 1997-98.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 14-9-1999
 

Είπαμε, βάζουμε μόνο 5 περιστατικά ενστάσεων της μπασκετικής ΑΕΚ, για να ''μείνουν'' στον κόσμο. Υπάρχουν περίπου 45 ακόμη που έχουμε βρει και τα οποία θα βάλουμε σε προσεχείς αναρτήσεις. Ως τότε, μας μένει το τσιτάτο των χανουμιών.
 
Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΑΥΡΟΙ ΑΥΤΟΙ.

Σχόλια

Εικόνα Pipis

Απίστευτη δουλειά, μπράβο Σάββα.

Εικόνα Romain

Μέχρι και χθες με τον Άρη έκανε ένσταση ή κουλαρα. Άσε που έχει κάνει σε ποδόσφαιρο αλλά και... Χάντμπολ.

Κατά τα άλλα λένε..."εμείς δεν κάνουμε ενστάσεις "

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα...