ΦΥΓΟΜΑΧΕΙ Η ΠΛΕΥΡΑ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ



Αντιγράφουμε από εδώ.
 
Για τις 21 Γενάρη του 2016 αναβλήθηκε η εκδίκαση της αγωγής μέλους της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, που ζητά την ακύρωση της γενικής συνέλευσης και του παραχωρητήριου προς την εταιρία «Δικέφαλος 1924 ΑΕ».
Η αναβολή είχε προαναγγελθεί ήδη προ τριημέρου και ζητήθηκε από το δικηγόρο της ΑΕΚ με δικαιολογία ότι είχε άλλο δικαστήριο. Ο συνεργάτης του που προσήλθε στο Μονομελές Πρωτοδικείο, πάντως, δεν κατέθεσε κάποιο επίσημο έγγραφο αιτούμενος την αγωγή. Αρκέστηκε στο γεγονός ότι η πλευρά του ενάγοντος δεν είχε αντίρρηση για την αναβολή.
 
Αυτά ως προς το τυπικό της υπόθεσης. Γιατί από άποψη ουσίας έχουμε καθαρή φυγομαχία της πλευράς Μελισσανίδη, η οποία κυριολεκτικά πετάει τη μπάλα στην κερκίδα. Εμείς ήμασταν σίγουροι ότι θα προσπαθήσει να αναβάλει την υπόθεση. Για ποιο λόγο;
 
Γιατί η συγκεκριμένη αγωγή κάνει «τζιζ», καθόσον προσβάλλει όλες τις ακυρότητες στη σύγκληση της γενικής συνέλευσης-παρωδία, με την οποία η Ερασιτεχνική ΑΕΚ υποχρεώθηκε να παραχωρήσει το οικόπεδο που της έχει παραχωρηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο στη συμφερόντων Μελισσανίδη «Δικέφαλος 1924 ΑΕ», αλλά και την ακυρότητα του παραχωρητήριου καθεαυτού. Γιατί το οικόπεδο έχει παραχωρηθεί στην ΑΕΚ μόνο κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση, προκειμένου να εξυπηρετεί την ερασιτεχνική άθληση, και η μεταβίβασή του σε οποιονδήποτε τρίτο (και δη σε μια κερδοσκοπική –προφανώς μη κοινοφελή- ανώνυμη εταιρία) απαγορεύεται, διότι η κυριότητα εξακολουθεί να παραμένει στο Ελληνικό Δημόσιο, επί ποινή άρσης της παραχώρησης, μάλιστα, αν το οικόπεδο παύσει να χρησιμοποιείται για τον κοινοφελή σκοπό για τον οποίο παραχωρήθηκε (για όλ’ αυτά έχουμε γράψει αναλυτικά εδώ).
 
Υποτίθεται ότι ο Μελισσανίδης βιάζεται να «σηκώσει» το γήπεδο, ότι όλα είναι έτοιμα και οι μπουλντόζες περιμένουν με αναμμένες τις μηχανές. Θα έπρεπε, λοιπόν, να βιάζεται να τελειώσει με την εκκρεμότητα αυτής της αγωγής. Για ποιο λόγο; Διότι όσο εκκρεμεί αυτή η αγωγή, κάθε δημόσια υπηρεσία που ασχολείται με τα διαδικαστικά της Εγκρισης και Αδειας Δόμησης που έχει ζητήσει η εταιρία του Μελισσανίδη, είναι υποχρεωμένη «να κατεβάσει τα μολύβια». Οταν υπάρχει εκκρεμής δικαστική διαδικασία, οι υπηρεσίες του Δημοσίου είναι υποχρεωμένες να απέχουν από κάθε διαδικασία έκδοσης απόφασης, γνωμοδότησης κτλ. Ακόμη και η διαδικασία έγκρισης της περιβόητης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων θα παγώσει, μετά την παρέλευση του χρόνου της δημόσιας διαβούλευσης.
 
Για πόσο θα παγώσουν αυτές οι διαδικασίες; Αν υποθέσουμε ότι η αγωγή θα εκδικαστεί στις 21 Γενάρη και δε θα ζητηθεί νέα αναβολή από την πλευρά Μελισσανίδη (όπως είναι σφόδρα πιθανό), θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα τρίμηνο ακόμη για να εκδοθεί η απόφαση. Δηλαδή, μετρώντας από σήμερα, ο Μελισσανίδης, αυτός που βιάζεται να βγάλει την άδεια και που υποτίθεται ότι τον καθυστερούν οι «αλλόθρησκοι», πέταξε τη μπάλα στην κερκίδα για ένα εξάμηνο! Θα υπάρξει και συνέχεια, βέβαια, για άλλους λόγους, όμως εμείς εξετάζουμε τη συμπεριφορά της πλευράς που υποτίθεται ότι βιάζεται, η οποία (συμπεριφορά) δείχνει ότι επιδιώκει το αντίθετο: να κάνει καθυστέρηση!
 
Για ποιο λόγο πετάει συνεχώς τη μπάλα στην κερκίδα ο Μελισσανίδης;
 
Πρώτο, γιατί ξέρει ότι τα νομικά προβλήματα ουσίας είναι ανυπέρβλητα. Κι αυτά τα νομικά προβλήματα δε σχετίζονται μόνο με τη συγκεκριμένη αγωγή, αλλά και με τις διαδικασίες που είναι υποχρεωμένες να ακολουθήσουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος από τις οποίες έχει ζητηθεί η Εγκριση και Αδεια Δόμησης (δείτε αναλυτικά εδώ). Αδεια με κύριο και φορέα του έργου τη «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» δεν εκδίδεται «που να χτυπάνε τον κώλο τους κάτω». Η ΑΕΚ δεν μπορεί να μεταβιβάσει σε τρίτον το οικόπεδο, τελεία και παύλα.
 
Δεύτερο, γιατί και άδεια να είχε, δεν έχει τα λεφτά για να χτίσει γήπεδο. Η περιβόητη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου πήγε άπατη. Η εταιρία του Μελισσανίδη βγήκε στο μεϊντάνι ζητώντας 29 εκατ. ευρώ και μάζεψε μόλις 1,8 εκατ. ευρώ! Κι όπως με πορδές δε βάφονται αυγά, έτσι και με αυτά τα ψίχουλα δε γίνεται όχι γήπεδο, αλλά ούτε αξιοπρεπής περίφραξη. Τα υπόλοιπα, πότε με τη «μεγάλη γερμανική εταιρία», που θα χώσει φράγκα για να πάρει το γήπεδο το όνομά της, και πότε με τον «δισεκατομμυριούχο από το Κατάρ», που ήρθε για την ίδια δουλειά, θυμίζουν τον Τσάκα και τον σαουδάραβα πρίγκηπά του, που ακόμα τον περιμένουν οι παναθηναϊκοί. Είναι ιστορίες γι’ αγρίους (οπαδούς).
 
ΥΓ. Σε «υπαλληλικό» Μέσο διαβάσαμε προ ημερών μια «είδηση» και φτιάξαμε καινούργιο συκώτι από τα γέλια. Ο Μελισσανίδης –έλεγε η «είδηση»- «τόνισε στους συνεργάτες του πως θέλει να πέσουν τα πρώτα μπετά τα οποία θα αποτελέσουν τα υποστυλώματα για την κατασκευή του γηπέδου. Για αυτό το λόγο μάλιστα έχει κάνει ήδη την παραγγελία μεγάλης ποσότητας κυβικών εκατοστών σκυροδέματος στην εταιρεία “Τιτάν’’, στην οποία ο πρώην μέτοχος της παλαιάς ΠΑΕ ΑΕΚ, Τάκης Κανελλόπουλος, είναι εκτελεστικό μέλος και Διευθυντής Επενδυτικών Σχέσεων»!!!
 
Αφήνοντας στην άκρη το ότι τα «παπαγαλάκια» δεν μπορούν να ξεχωρίσουν κυβικά εκατοστά από κυβικά μέτρα, αναφέρουμε απλώς (προς γνώση όποιου δεν το γνωρίζει), ότι χωρίς οικοδομική άδεια δεν γίνεται ούτε περίφραξη (πόσο μάλλον να πέσουν μπετά για θεμέλια).

Σχόλια

Εικόνα thita

Να προσθέσω ότι με την αναβολή/καθυστέρηση ο Νιαου προσβλέπει σε δημιουργία στο μεταξύ οποιουδήποτε θετικού "δεδομένου",όπως π.χ. Απόφαση,έγκριση (έστω και υπό όρους),κλπ. οποιουδήποτε στοιχείου,μελέτης κλπ. ώστε να προκαταλάβει τον δικαστή και να "κωλώσει" αυτός να σταματήσει και καλά ένα έργο "έτοιμο να μπει μπροστά",που θα δώσει δουλειές σε κόσμο κλπ.

Εικόνα KYTHNOS 7

Απ' ότι φαίνεται πέφτει καλό μεροκάματο στους ΑΡΔοΜεΜεδες , οι οποίοι γράφουν συνεχώς ότι πλησιάζει ή ώρα που το όνειρο των κούλιδων θα γίνει πραγματικότητα.

Εξάλλου τι είναι οι δεκαετίες μπροστά στην αιωνιότητα???