ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΝΤΑΣ ...Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΒΛΑΝΤΑΣ



Για ακόμα μια σεζόν χωρίς καν να'χουμε προλάβει να  καταλάβουμε το χινόπωρο που μπήκε, καλούμαστε να δώσουμε ένα ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο Ελλάδος ...τυχαία.  "Ντέρμπυ αιωνίων έβγαλε και φέτος η κληρωτίδα ...πρόωρος τελικός για ακόμα μια χρονιά." ρε κάτι συμπτώσεις. Στο κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ λόγω τιμωρίας ... επίσης τυχαία. Δεν  νομίζετε πως παρατράβηξε το αστείο ρε μαλάκες;;

Όσοι παρατηρούν λοιπόν πως βάσει ρόστερ ο Ολυμπιακός έχει και φέτος το πλεονέκτημα μπορούν να αντιληφθούν και ποιον ευνοεί το γεγονός ότι οι δυο ομάδες συναντώνται σε αυτήν την συγκυρία χωρίς να είναι έτοιμες. Μπορoύν να αντιληφθούν ότι είναι  η υποδεέστερη ομάδα που ευνοείται από το γεγονός ότι ο αντίπαλός της δεν έχει προλάβει να δέσει και κουβαλάει την κούραση από ένα διεθνές τουρνουά. Κάποιοι, δεδομένης αυτής της επαναλαμβανόμενης σύμπτωσης, θα σπεύσουν να πουν είτε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται είτε ότι βρίσκονται στο ίδιο έργο θεατές. "Αχ και να'ξεραν -ή μάλλον να θυμούνταν- τα υπόλοιπα" θα πω εγώ. 

Πέρυσι περίπου τέτοιον καιρό, με ακριβώς την ίδια ευκαιρία είχα σηκώσει ένα κείμενο σχετικά με το μπουκέτο των γκρι που κλήθηκε να σφυρίξει στον αγώνα κυπέλλου κόντρα στον βάζελο αναφερόμενος στα έργα του πρόσφατου παρελθόντος τους. Η τριάδα τότε ήταν οι ΓΚΟΝΤΑΣ, ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ.  Ναι καλά καταλάβατε ...ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ κάτι που δεν έχει αναφέρει ως τώρα κανείς.  ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΑΠΑΝΩΤΗ ΔΗΛΑΔΗ! Στο σημείο αυτό εγώ θέλω να δώσω τα εύσημα τόσο στην ΕΟΚ όσο και στην ΚΕΔ για το σκληρό τρολλάρισμα αφενός και την ειλικρίνειά τους αφετέρου. Ειλικρίνεια γιατί μια τέτοια κίνηση ολοκάθαρα φανερώνει μια μικροφαλλία, μια κρυψορχία, μια κοπρολαγνεία, μια διαταραχή εν πάση περιπτώσει ...συνεπώς συνιστά και ένα γενναίο outing απ'την πλευρά των ιθυνόντων. 

"Διαμόρφωσε η διαιτησία αποτέλεσμα έτσι όπως εξελίχθηκε ο περυσινός αγώνας;;" ΟΧΙ. ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΧΙ. Ένας στοιχειωδώς σοβαρός Ολυμπιακός παίρνοντας την απαιτούμενη βοήθεια από την άκρη του πάγκου του θα μπορούσε να καθαρίσει το περυσινό παιχνίδι και να πανηγυρίζει έναν τίτλο νωρίς-νωρίς. "Είναι βέβαιο πως η διαιτησία θα διαμορφώσει αποτέλεσμα φέτος; Είναι σωστό να κατέβουμε σε μια πρεμιέρα σκεπτόμενοι ότι θέλουν να μας σφάξουν και να μας τελειώσουν;;" ΟΧΙ. ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΧΙ. Αυτός που γνωρίζει τις δυνατότητές του και πιστεύει στην ομάδα του ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να αναζητά πρόωρες δικαιολογίες. Και θα'μαι ο τελευταίος που θα πει ότι χάσαμε από τους γκρι εφόσον δεν θα'χω δει κάτι τέτοιο. Ούτε πέρυσι το έκανα άλλωστε συγκεντρώνοντας πυρά άσχετων. 

Ο λόγος που σηκώνεται το παρόν λοιπόν είναι ΟΧΙ ΩΣ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΚΡΙ και για το πως προτίθενται να σφυρίξουν απόψε αλλά ως καμπανάκι στους ιθύνοντες ...που κάθε χρόνο υποβαθμίζουν όλο και περισσότερο ένα θεσμό για το κέφι και την καβλάντα τους. Με τέτοιους ορισμούς διαιτητών, με τέτοιες κληρώσεις που "για ακόμα μια φορά ανέδειξαν έναν πρόωρο τελικό" ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ ΤΟ  ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΞΑΓΩΓΙΜΟ ΠΡΟΪΟΝ ΜΑΣ ΔΙΕΘΝΩΣ ΚΑΙ ΓΕΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ. Σε αυτό το προϊόν όμως υπάρχουν και παράγοντες οι οποίοι έχουν επενδύσει τα εκατομμύριά τους, υπάρχει και κόσμος που στηρίζει το τμήμα του από το υστέρημά του σε δύσκολους καιρούς. Όταν λοιπόν πρώτα έχουμε την απομείωση των ποινών Γιαννακόπουλου, ύστερα την αποχώρηση Ζαβλανού από την ΚΕΔ και την αντικατάστασή του από τον κουμπάρο του Σωλήνα, ύστερα την ανακοίνωση της ΟΔΚΕ που κάνει λόγο για ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στον χώρο της διαιτησίας  και τέλος ...τον ορισμό των ίδιων ανθρώπων που σφύριξαν σε ένα περυσινό παιχνίδι στο οποίο δεν τηρήθηκε η νομιμότητα, τότε -στην καλύτερη περίπτωση- αυτό σημαίνει πως κάποιοι εκτελούν πλημμελώς τα καθήκοντά τους. ΕΤΣΙ ΡΙΧΝΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΟ ΛΑΔΙ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ. Αυτός είναι ένας ασφαλής τρόπος για διώξεις κόσμο και επενδύσεις.  Αυτά τα παράσιτα δεν έχουν και δεν πρέπει να συνεχίσουν να'χουν σχέση με το μπάσκετ. Άλλη δουλειά θα πρέπει να βρουν να κάνουν.  

Όταν λοιπόν ορίζεις τους ίδιους ανθρώπους με πέρυσι, ακόμα και αν δεν τους στήνεις για να διαμορφώσουν αποτέλεσμα το κάνεις για να χαλάσεις τα μυαλά παικτών και κόσμου. Το κάνεις για να δείξεις πού έχεις γραμμένες τις επενδύσεις όσων επιμένουν να ρίχνουν τα λεφτά τους σε αυτό το μπουρδέλο. Να θυμίσουμε στον νεοδιορισμένο κουμπάρο του Σωλήνα και ποιοι είναι οι κύριοι Γκόντας, Αναστόπουλος και Κορομηλάς;;

Αντιγράφω από το συνταχθέν στις 8 Αυγούστου του 2014 κείμενό μου. 

Ο Πίπης ο Γκόντας είναι αυτός που παρέα με τον Αναστόπουλο έχρισε τον Παναθηναϊκό Κυπελλούχο Ελλάδος το 2013, σε έναν αγώνα που απειλήθηκε η ζωή αθλητών του Ολυμπιακού. Τόσο πριν την έναρξη του αγώνα όσο και κατόπιν της εκκένωσης ...από τους υπαλλήλους της 13 που'χαν ξεμείνει και από διαπιστευμένους φουσκωτούς που συνόδευαν τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και ποιος ξέρει τι άλλο του κάνουν. Ο Πίπης ασφαλώς δεν σφύριξε και δεν είδε τίποτα. Βλέπετε πριν τοποθετηθεί σε εκείνον τον τελικό, είχε φροντίσει να υποβάλει τα διαπιστευτήριά του σφάζοντάς τον κόντρα στον ΠΑΟΚ λίγες ημέρες στην κανονική περίοδο. Και η ΚΕΔ τον αντάμoιψε προστατεύοντάς τον στα πλαίσια του rotation ώστε να είναι διαθέσιμος στον τελικό του Ελληνικού. Σε εκείνον τον τελικό μάλιστα από το διαιτητικό τρίο "Αναστόπουλου, Γκόντα, Σχινά" ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΗΤΑΝ Ο ΤΟΜΜΥ!

Ο Λιάκος ο Κορομηλάς όπως όλα δείχνουν θα μοιραστεί την πενηνταρίσια συσκευασία των pampers με τον Παναγιωτάκη. Μόνο που ουδείς γνωρίζει αν θα καταφέρει να βγάλει αγώνα με μόλις μισή συσκευασία pampers. Όπως τον είχε κόψει αίμα τον Αναστόπουλο και προσπαθούσε παρανόμως να αλλάξει το φύλλο αγώνος, έτσι και τον Κορομηλά ένα καλοκαίρι τον είχαν πιάσει τα εντερικά του. Για αυτό και δεν κατόρθωσε να στείλει την έκθεσή του με τα μπινελίκια του Γιαννακόπουλου στο break του ΟΑΚΑ. Τι νομίζατε, ότι ρίσκαρε την επαγγελματική του σταδιοδρομία γιατί ήθελε να πέσει στα χαμηλά ο εφευρέτης της αλητείας; Όταν την μισή μέρα έχεις διάρροια και την άλλη μισή κάνεις μπιντέ, πού καιρός να καταγράψεις τις απειλές, τις ύβρεις και τα χαρτονομίσματα! Άσε που παίζει να το πήρε και για κομπλιμέντο και να'βλεπε τον εαυτό του σε τελικούς Ευρωλίγκας σαν τον Αρτεάγκα. Κανόνισε Ηλία τώρα που σε ξετιμώρησαν και δεν είσαι όπως πέρυσι με δεμένα χέρια να'χεις κι άλλο μπατιρντί και να σε ξαναπάει ζουμάκι. Βάλε και μια τάπα για παν ενδεχόμενο...

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος εκτός από το γνωστό σόλο κλαρίνο στους τελικούς των τελευταίων έξι ετών τουλάχιστον, θα μείνει στην ιστορία για τις ειρωνικές ατάκες που είχαν αποδέκτες την αποστολή του Ολυμπιακού στο εκκενωμένο κλειστό του Ελληνικού το 2013. Να πάμε να διαμαρτυρηθούμε στην Ευρωλίγκα  ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΧΡΟΝΙΑ μας είχε πει αφού έδωσε το κύπελλο στον βάζελο, γνωρίζοντας ότι δεν επρόκειτo να λογοδοτήσει ποτέ και πουθενά. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς ο κύριος Αναστόπουλος έσπευσε να αναιρέσει τα όσα είχαν γραφεί στο φύλλο αγώνος στον δεύτερο τελικό των play-offs και έκαιγαν τον Δημητράκη. Ορισμένοι έσπευσαν να πουν ότι ο Αναστόπουλος λειτούργησε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου προκειμένου να μην τιμωρηθεί από την ΕΦΙΠ για δυσφήμηση του αθλήματος, κατόπιν σωρείας απειλών προς διαιτητές τόσο στη κανονική περίοδο όσο και στον τελικό Κυπέλλου. Εγώ πάλι νομίζω πως οι καλοκαιρινές διακοπές λειτούργησαν ευεργετικά για την ψυχική του υγεία. Τόσο που ξέχασε τις απειλές που εκτοξέυτηκαν σε βάρος του αλλά και σε βάρος των συναδέλφων του στο ημίχρονο του δεύτερου τελικού. Για τα «Φούφη θα σε γαμήσω» μιλάμε, για τα «κανείς σας δεν θα βγει ζωντανός από'δω μέσα», για τα «θα με βρείτε μπροστά σας». 

Ξαναλέω τίποτα από τα παραπάνω δεν σηκώνεται προεξοφλώντας το πώς θα μας σφυρίξουν αυτοί οι άνθρωποι απόψε, ίσα ίσα θα'ναι λάθος αν πάμε και πατήσουμε κατ'ευθείαν πάνω στην μπανανόφλουδα. ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΕΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΘΑ'ΠΡΕΠΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΝΑ΄ΧΑΝ ΜΑΥΡΙΣΤΕΙ για να διασφαλισθεί η αξιοπιστία της διοργάνωσης. Πως οι ευθύνες ακουμπούν ανοικτά αυτούς που τους ορίζουν αλλά και τους πολιτικούς προϊσταμένους των τελευταίων. Πώς πρέπει επιτέλους να προστατευθούν, εκτός απ'την καρέκλα του κάθε καβλάντα ...και τα εκατομμύρια όσων επενδύουν. Ακούτε κύριε Κοντονή, που θυμηθήκατε δυο εικοσιτετράωρα πριν τον αγώνα να μας πουλήσετε φούμαρα για τα φέσια όλων των ΚΑΕ στα κρατικά γήπεδα;; ΟΣΟ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ, ΤΟΣΟ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ. ΟΣΟ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΑΣ ΕΚΘΕΤΕΙ ΕΝΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΑ ΣΑΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΕΝΤΡΑ ΑΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ. ΟΧΙ ΓΥΝΑΙΚΩΤΑ ΣΑΝ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΚΒΙΑΖΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΜΗΝΥΣΗ.

Πριν κλείσω θέλω να προλάβω και τυχόν αντιδράσεις που μπορεί να προκύψουν μετά την λήξη του αποψινού αγώνα. Αν το σφύριγμα της λήξης βρει τον Ολυμπιακό νικητή, τότε το πρώτο που πρέπει να σκεφθούμε όλοι μας είναι ο αγώνας για το πρωτάθλημα που καλούμαστε να δώσουμε σε λίγες ημέρες κόντρα στον ίδιο αντίπαλο αυτή την φορά στο ΟΑΚΑ. Ως κεκτημένη ταχύτητα, ως ψυχολογικό αβαντάζ σημαντικό για μια ομάδα "άγουρη" και μόνο θα πρέπει να αντιληφθούμε την νίκη. Δεν έχουμε την πολυτέλεια για τυμπανοκρουσίες ενόψει ενός δεύτερου ντέρμπυ. Πολλώ δε μάλλον όταν φαίνεται ξεκάθαρα πως θα αργήσουμε να δούμε το ταβάνι αυτής της ομάδος που κτίζεται τώρα. Αν από την άλλη χάσουμε - γιατί στο μπάσκετ όλα είναι πιθανά, ειδικά σε μια νέα ομάδα - πρέπει και πάλι να βάλουμε το κεφάλι κάτω πεισμώνοντας ενόψει του αγώνα για το πρωτάθλημα ώστε εκεί να αποκατασταθεί η τάξη. ΕΛΠΙΖΩ ΔΕ ΤΟ ΠΕΡΥΣΙΝΟ ΠΑΘΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ (Σ)ΚΟΥΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ ΝΑ'ΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΑ. Γιατί αν κάθε χρόνο έχουμε τις ίδιες κωλοτούμπες, αν έχουμε το ίδιο κρεσέντο όψιμης υπερηφάνειας από τους άλλοτε ντροπιασμένους στο τέλος κανείς δεν θα τους παίρνει σοβαρά.

Και αφού  απόψε το βράδυ θα δούμε και μπάσκετ στο κλειστό λόγω τιμωρίας ΣΕΦ θα αναφερθώ ακροθιγώς και σε αυτό το κομμάτι κλείνοντας.

Μοιραία η ομάδα θα παρουσιασθεί αδούλευτη στην επίθεση οπότε ο ασφαλέστερος τρόπος να βρεις ρυθμό επιθετικά είναι δείξεις διάθεση και προσήλωση στην άμυνα. Και τότε όλα θα πάρουν τον δρόμο τους. Δεδομένης της απώλειας του Χάντερ θέλω να δω το πως θα διαχειριστεί ο Σφαιρόπουλος το ροτέισιον στο "πέντε". Το αν θα καταφέρει ο Μιλουτίνοφ να συνεχίσει το σερί καλών εμφανίσεων που ξεκίνησε στα φιλικά προετοιμασίας και το αν με την παρουσία του σε ένα ντέρμπυ με το καλημέρα θα εκθέσει τον Σάλε που επέλεξε να μην του δώσει χρόνο συμμετοχής στο Ευρωμπάσκετ. Στα βαθιά με το καλημέρα θα κληθεί να μπει και ο Γιανγκ όμως καλούμενος να πάρει αρκετό από τον χρόνο του Χάντερ κόντρα στον Ραντούλιτσα, έναν πιο κλασικής κοπής σέντερ σε σχέση με τον Πατ. Θα μπαλαντσάρει η δύναμη  η έκρηξη και η αλτικότητα του Γιανγκ τον τρόπο με τον οποίο έχει μάθει να χρησιμοποιεί το σώμα του και τα κιλά του ο Σέρβος; Θα καταφέρουμε να εκθέσουμε αμυντικά τους Κούζμιτς και Ραντούλιτσα χτυπώντας στα αργά πόδια τους; Επιπλέον αυτό που θέλω - έστω σε μικρό βαθμό - από τον Γιανγκ είναι τις σωστές δυναμικές εξόδους ύστερα από τα σκριν που θα δεχθούν οι αργοί και soft περιφερειακοί του Βάζελου προκειμένου να τους μπλοκάρει και να τους κλείσει τα φώτα. Αν μάλιστα η κατάστασή του, του επιτρέψει να κινηθεί αρκετά γρήγορα μέσα στο καλάθι μετά το hedge out κόβοντας τηv επιλογή της εύκολης πάσας προς στην ρακέτα στον παίκτη που θα βρεθεί στην αδύνατη πλευρά ...αυτό θα'ναι το τέλειο. 

Δεδομένου του ότι είναι αρκετά νωρίς για να μας προκύψουν οι επιθετικοί αυτοματισμοί που'χει στον νου του ο Σφαιρόπουλος η πρωτοβουλία ίσως να παίξει σημαντικό ρόλο στον αποψινό αγώνα. Θα'χει ενφιαφέρον λοιπόν να δούμε ποιου παίκτη - ή ποιων παικτών - οι πρωτοβουλίες θα μας ξεκολλήσουν σε περίπτωση που μας προκύψουν νεκρά διαστήματα, σε περίπτωση για παράδειγμα που ο βάζελος του Τζόρτζεβιτς παρουσιασθεί καλά διαβασμένος  στην άμυνά του κόντρα στο Σπανούλη. Θα μας προκύψουν παίκτες με ένστικτο και ικανότητα ανάλογη του περυσινού μας "game changer" Σλούκα;; Ποιος ή ποιοι θα κληθούν να πάρουν σουτ, κάτι που επίσης θα διαμορφώσει αποτέλεσμα, απουσία επιθετικών αυτοματισμών;; Το να δούμε για παράδειγμα πλην Λοτζέσκι και τον Παπαπέτρου να τα στάζει σε έναν τέτοιον αγώνα θα είναι σίγουρα ένα ευχάριστο μήνυμα ενόψει της συνέχειας. Τέλος θεωρώ πως κλειδί για το αποψινό ματς θα'ναι και τα ριμπάουντ ...μιας και αυτός είναι ο ασφαλέστερος τρόπος να ανανεώσεις επιθέσεις, να κρατήσεις υψηλό τον αριθμό  κατοχών σου κόβοντάς τις παράλληλα από τον αντίπαλο.
 

Με τις υγείες μας και με την νίκη,

DRAZA

Σχόλια

Εικόνα RED HELL

Καλησπερα μαγκες.Εγω οντας τερμα προληπτικος οταν ο Θρυλος εχει να παιξει καποιο μεγαλο ματς προσπαθω να μην το σκεφτομαι καθολου.Γιατι οποτε σκεφτομαι οτι γαμαμε τον αντιπαλο πριν το ματς μετα ερχεται αποτομη προσγειωση.Επειδη θα ναι το πρωτο επισημο ματς της σεζον σε περιπτωση που χασουμε θα πικραθω και θα εκνευριστω αλλα ως εκει.Το μονο που θα μου σπασει τα νευρα θα ειναι να σπασουμε τα καλαθια η να τρεμουν τα χερια μας χωρις λογο.Για τους διαιτητες εχει μαλλιασει η γλωσσα μας με αυτα που εχουμε δει.Αλλα δεν εχω ιδεα αν θα ευνοησουν ΠΑΛΙ τον βαζελο σημερα.
Μακαρι να μπουν οι δικοι μας μεσα ψυχωμενοι και να τους γαμησουν τη μανα.

Εικόνα RED HELL

Το παρατησα απο το 32' το ματς.Αποκρουστικο θεαμα τραγικος Ολυμπιακος και ακομη πιο τραγικος Σπανουλης.Μεγαλη απογοητευση σημερα...Τελος παντων αρχη ειναι ακομα.Θα δουμε.

Εικόνα DRAZA

Δεν δικαιολογούνται τέτοιες εμφανίσεις κόντρα στον Παναθηναϊκό και ειδικά από παίκτες που έχουμε συνηθίσει να μας τραβάνε στα ζόρικα.

Θα τα πούμε αναλυτικότερα αύριο μες στην ημέρα.

Εικόνα savvas gridlock

Όπως έλεγα και πέρυσι, πριν το ματς Κυπέλλου με την ίδια διαιτητική τριάδα, αν χάσουμε το ματς, δεν θα το χάσουμε λόγω διαιτησίας. Καλοί διαιτητές είναι, με εξαίρεση τον Αναστόπουλο, ο οποίος όμως είναι ένας μεταξύ τριών και αποκλείεται να εκτεθεί. Άσε που ο Αναστόπουλος ήδη ζήτησε εξαίρεση από το ματς του ΟΑΚΑ σε λίγες μέρες, επειδή θα λείπει στο εξωτερικό.

Εικόνα thita

στους διαιτητές στο μπάσκετ είναι γενικά ψηλό το επίπεδο, κι ο αναστόπουλος καλός είναι όταν σφυράει ευρωλίγκα, απλά εδώ συντρέχουν άλλου είδους ζητήματα

αν είμαστε ΠΟΛΥ καλύτεροι, δεν θα το χάσουμε από διαιτησία, αν όμως είμαστε μαζί/κοντά κοντά, ένα σφύριγμα εδώ και ένα εκεί, χαιρέτισε το πράγμα, λες και θα είναι πρώτη φορά, overall πάλι από κάτω θα είμαστε, εδώ είμασταν πέρισυ έτσι, που η πανάθα δεν είχε παίκτη να βάλει

δεν μεμψιμοιρώ, απλά είναι πολλές φορές το έργο αυτό στον ΦΑΡΟ, άλλα τρία τουλάχιστον πρωταθλήματα έπρεπε να έχουμε με τους αγγελόπουλους

Εικόνα DRAZA

αν η διαιτησία στους τελικούς των play-offs ήταν όπως ήταν πέρυσι στον αγώνα της προημιτελικης φάσης του κυπέλλου με τον βάζελο θα τα'χες πάρει αυτά τα πρωταθλήματα που λες...

έγιναν όργια και έχασες τα πρωταθλήματα στα οποία αναφέρεσαι ...μην τα συγκρίνουμε με την περυσινή διαιτησία στο ΟΑΚΑ όταν έχουν δει τόσα τα μάτια μας

Εικόνα thita

φυσικά έτσι είναι, θα τα είχαμε πάρει, κάθε πέρισυ και χειρότερα κάνανε, αν με πλακώνεις στο ξύλο δέκα χρόνια και τώρα ε, μου ρίχνεις χαστούκια μόνο, είναι βελτίωση αλλά δεν λέω δεν πειράζει κιόλας

Εικόνα DRAZA

τους κυρίους τους ξέρουμε σύγγαυρε ...και δυστυχώς αυτοί είναι δεν έχουμε άλλους

εγώ λοιπόν τι λέω, μπορεί σε μια πρώτη ανάγνωση έστω να πει κάποιος ότι είμαστε χειρότεροι από πέρυσι; όχι δεν μπορει ...ας κάνουν λοιπόν ό,τι και πέρυσι οι γκρι και εμείς την δουλειά μας θα την κάνουμε

και επειδή μου άρεσε η παραβολή σου θα στο θέσω αλλιώς

ας κολλήσουν με τον βάζελο κι αυτοί κι ας βαράνε χαστούκια ...τους έχουμε και τους δυο τους κοπανάμε άνετα

με ρόπαλα να μην μας σκάσουν

Εικόνα DRAZA

Αν σφυρίξουν όπως πέρυσι βεβαίως και δεν θα το χάσουμε λόγω διαιτησίας. Ίσα ίσα.

Παρόλα αυτά στον περυσινό αγώνα δεν τηρήθηκε η νομιμότητα. Γίνανε τα μύρια όσα και δεν γράφτηκε τίποτα. Γυμνός στα αγγούρια έκανες την ένσταση.

Δεν γίνεται όμως να ξεχασθεί το τι έκακαν οι ίδιοι άνθρωποι από πρόπερσι και πίσω. Αυτό σημείωσα.

Τι λέω λοιπόν ...ότι όταν βάζεις τους ίδιους ακριβώς με πέρυσι ασχέτως το πως θα σφυρίξουν ...στην καλύτερη περίπτωση είσαι μπανανία.

Εικόνα savvas gridlock

Όταν βάζεις την ιδια τριαδα με περυσι, που πηγε καλα, συνεπαγεται οτι και φετος θελεις να παει καλα η ιδια τριαδα και δεν εχεις ορεξη για αβαντες. Η ΚΕΔ εχει πλεον νεα μελη και παταει στα χναρια του Ζαβλανου, τουλαχιστον τωρα στην αρχη, για να μην εκτεθει με το καλημερα. Κι εμεις στη θεση τους, αν ξεραμε οτι περυσι αυτοι οι 3 διαιτητες πηγανε μια χαρα στο ιδιο ματς, αυτους θα βαζαμε. Ο Γκοντας εχει στοχοποιηθει επανειλημμενως απο την ΠΡΑΣΙΝΗ, ενω του Κορομηλα του πεταγε 50ευρα ο Δημητρης στο ΟΑΚΑ. Ακομη και τον Αναστοπουλο εδω και 1,5-2 χρονια τον κραζουν στην ΠΡΑΣΙΝΗ.

Εικόνα DRAZA

Δεν διαφωνώ σε τίποτε αναφορικά με το πως αντιμετωπίζει ο βάζελος τους συγκεκριμένους διαιτητές τώρα τελευταία. Και ο Πηλοϊδης έχει στοχοποιηθεί χειρότερα ...έχει όμως ένα παρελθόν πριν την στοχοποίηση. Παράδειγμα φέρνω.

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΕ ΣΦΥΡΙΞΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΕΡΥΣΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΤΕΡΟΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ. Εγώ το λέω. Και πάνω το έγραψα.

Εικόνα thita

κράζουν για να λένε και καλά τους αδικεί, τα ίδια δεν κάνουν από πέρισυ και στην μπάλα? για γκόντες κλπ. δεν μιλάω, είναι γνωστά τα του φύλλου αγώνα με τον τράκη, κλπ.

στους τελικούς πήγαν καλά? από διαιτητικής άποψης εννοώ, ας μας πει ο draza, όχι από πλευράς αποτελέσματος(που ήταν θετικό για εμάς)

π.χ., να δούμε φέτος μαυροκεφαλίδη στην αεκ, θα κάνει συνέχεια βήματα ή όχι? γιατί πέρισυ δεν στου σφύριζαν τίποτα αλλά χθες του σφύριξαν 2-3 φορές βήματα και ένα επιθετικό, από το χέρι που βάζει πίσω από την πλάτη του αμυντικού, έφυγε βλέπεις από πανάθα

Εικόνα DRAZA

Εγώ φίλε για τους τελικούς των play-offs έχω τοποθετηθεί σε περυσινές αναρτήσεις.

Έχω πει και το άλλο όμως. Αν στους περυσινούς τελικούς σε σφύριζαν όπως στην προημιτελική φάση του κυπέλλου θα'χαμε και στα τρία παιχνίδια τσόντα.

Έχουμε δει πολύ χειρότερες διαιτησίες από την περυσινή. Ξαναλέω, αναφέρομαι στα λεπτά που παίχτηκε μπάσκετ ...γιατί στα υπόλοιπα πάλι ρόιδο τα κάνανε.

Εικόνα thita

για λόγους συνεννόησης, δηλώνω πως δεν διαφωνώ στο overall, έχουμε δει ΠΟΛΥ χειρότερα, απλά εγώ είμαι προκατειλημμένος λόγω οργής από ό,τι έχω δει και ζήσει στο μπάσκετ μας

Εικόνα DRAZA

η οργή είναι απολύτως δικαιολογημένη ...σε οποιαδήποτε άλλη χώρα οι τρεις αυτοί - και όχι μόνο - θα'χαν μαυρισθεί

όταν δεν ξεφορτώνεσαι αυτή την μούργα, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΟΥΝ ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΣΙΟΙ δείχνεις ότι δεν θες να προστατεύσεις το προϊον σου και την αξιοπιστία του

Εικόνα thita

Κομψά κομψά το θέτεις,εγώ θα έλεγα είτε αυτό που λες συμβαίνει,είτε ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΑΙΖΕΙ λοιπόν. Άντε πάμε γερά,πριν λίγο κατέβαινα συγγρου και πέρναγαν τα παιδιά του έμπολα,100 μπάτσοι μπρος πίσω και δέκα μαλακες με μηχανάκια που ακολουθούσαν και κορνάραν κρυμμένοι ανάμεσα στις μηχανές της αστυνομίας,τους ..... καμάρωσα ως συνήθως και τους έφτυσα (μην τους ματιάσω)

Εικόνα DRAZA

Οι ματιασμένοι απόψε ήμασταν εμείς ...από κάθε άποψη.

Θα σηκώσω κάτι αύριο ώστε να μας δοθεί η ευκαιρία να κάνουμε και πάλι διάλογο.

Εικόνα thita

ΕΚΤΟΣ ΠΑΡΚΕ:

ι) Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο το ότι έβαλαν ΑΚΡΙΒΩΣ τους ίδιους διαιτητές με πέρισυ, δεν το είχα αντιληφθεί. Αυτό συνιστά αφενός επίδειξη δύναμης του σωλήνα και της πανάθας (και του μπαλτάκου βεβαίως, που γνωρίζω καλά πως αρέσκεται σε κινήσεις με έντονο συμβολισμό) και αφετέρου δικλείδα για εύνοια στην πανάθα, ως συνήθως. Ναι, λέμε πως πέρισυ δεν χάσαμε λόγω διαιτησίας, διότι αναγνωρίζουμε πως οι δυνατότητές μας ήταν για ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ από ό,τι δείξαμε εκείνο το βράδυ και όχι επειδή η διαιτησία ήταν ακριβοδίκαιη. Ξεχνάει μήπως κανένας πως η πανάθα με ψηλούς τον μπατίστα και τον φώτση (δεν έπαιζε ούτε μαυροκεφαλίδης, ούτε γκιστ, σωστά?) και ολίγον από παπαγιάννη έβγαλε έξω με 5 ή 4 φάουλς ΟΛΟΥΣ (!) τους επιπέδου ευρωλίγκας ψηλούς μας, πέντε στον αριθμό (!), ενώ εκτός του παπαγιάννη που φορτώθηκε με 4 φάουλς, φώτσης-μπατίστα ούτε καν ανησύχησαν (!).

ιι) Αυτό που συμβαίνει με τον αναστόπουλο είναι ανεξήγητο. ΕΝΑΝ διαιτητή έχει πει ο Θρύλος πως δεν θέλει να τον βλέπει, ΤΣΟΥΠ, μπροστά μας στα ματς με την πανάθα σε κάθε ευκαιρία που οι συνθήκες το ευνοούν (όποτε δηλαδή παίζουμε ΟΑΚΑ ή ΣΕΦ κεκλεισμένων των θυρών). Η πανάθα για όποιον διαιτητή έχει πει πως δεν τον θέλει είτε τον έχουν εξαφανίσει είτε τους τον βάζουν σε κάτι άσχετα ματς, π.χ. με ΚΑΟΔ Δράμας, κλπ. Εδώ εξαφάνισαν ολόκληρο Τόμμυ Σχοινά (που εκτός από άρρωστος βάζελος ήταν και αγαπημένο παιδί του σωλήνα), με τον οποίο βέβαια είχαν και κάτι άλλα προβληματάκια, «πολιτικής» φύσης (είναι δικηγόρος στο "Υφυπουργείο Αθλητισμού" και, πολύ απλά, όταν ετοίμαζε το νομοσχέδιο του Αδριανού για τον επαγγελματικό αθλητισμό, «έθιξε» τον σωλήνα, αντί να κάνει ό,τι του είχε ζητηθεί). Όλοι οι ΑΡΔ γράφουν δύο μέρες πως επειδή είναι ολυμπιακός, ο εφέτης Τζιμπλάκης έπρεπε να αυτό-εξαιρεθεί (!) από τη διαδικασία για τον μαρινάκη, κλπ., αλλά με τον αναστόπουλο και τον Θρύλο, κλπ., δεν βλέπουν κανένα θέμα, ηθικό ή άλλο.

ιιι) Ας μην λέμε παρακαλώ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ στο μπάσκετ και στον Θρύλο. Ουδέποτε πήραν πίσω στην ιστορία του Θρύλου λεφτά ή οτιδήποτε άλλο από όσα έβαλαν στο χώρο αυτό οι πρόεδροι. Τα τηλεοπτικά και αγωνιστικά έσοδα ήταν και είναι ελάχιστα για μια ομάδα σε τέτοιο ΘΡΥΛΙΚΟ μέγεθος (ελπίζω να μην βγει κανένας και πει πως με επιτυχίες του Θρύλου παίρνουν δουλειές και δάνεια ή κρατικό χρήμα οι Αγγελόπουλοι ε, έλεος). ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ και ΧΟΡΗΓΟΙ είναι οι Αγγελόπουλοι, όχι μόνο του Θρύλου, αλλά και γενικά του ελληνικού μπάσκετ και της εθνικής ομάδας και τους ευχαριστώ πολύ. Δεν είναι πως δεν το καταλαβαίνει/γνωρίζει ο σωλήνας (και οι συν αυτώ), απλά όχι μόνο είναι ΠΟΛΥ βάζελος, παρά πιστεύει πως επειδή τα αδέλφια είναι αρρωστάκια με μπάσκετ και Θρύλο, δεν θα φύγουν ποτέ από τον χώρο, ό,τι και να τους κάνει. Μακάρι το ήθος και το όραμά τους να εμπνεύσει τους υπεύθυνους (μόνο με τον θάνατο του σωλήνα πιστεύω πως μπορεί να γίνει αυτό και την συνεπεία αυτού ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ αλλαγή προσώπων και αντιλήψεων στην ομοσπονδία) και να ακολουθήσουν και άλλοι και βεβαίως να βοηθήσουν λίγο και οι οικονομικές συγκυρίες και ο λαός του Θρύλου (δεν βγαίνει από το μυαλό μου πως μέχρι να φύγουν οι πρόεδροι από τον Θρύλο, θα έχουμε βρεθεί με γήπεδο).

Εικόνα DRAZA

III. Toν όρο "επένδυση" δεν τον χρησιμοποιώ με την στενά οικονομική έννοια.

ΙΙ. Αυτό είναι σωστό.

Ι. Δεδομένης της απόδοσής μας και των δυνατοτήτων του αντιπάλου εκείνο το βράδυ, μας απαγορεύεται να πούμε ότι τα όποια κόντρα σφυρίγματα διαμόρφωσαν αποτέλεσμα. Εμείς με την εικόνα μας το διαμορφώσαμε το αποτέλεσμα πρωτίστως κάτι που απεδείχθη και σε βάθος χρόνου. Περιττό να πω ότι έχουμε συναντήσει πολύ χειρότερες διαιτησίες. Εγώ ειλικρινέστατα όταν έληξε το ματς και σκέφθηκα το πως μας φέρθηκε η διαιτησία είπα "αν παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε και μας σφυρίζουν έτσι θα πρέπει να'μαστε πανευτυχείς. Όπως είδες στους τελικούς των play-offs κάνανε ακόμα χειρότερα και πάλι τους σκούπισες. Στα περυσινά προημιτελικά φίλε έκανε ο Μπαρτζώκας εγκλήματα στο ροτέισιον των ψηλών και έτσι φτάσαμε με ενάμισο παίκτη στην ρακέτα ο βάζελος να μας φορτώνει με φάουλ. Ας πούμε πρώτα αυτό και ας περάσουμε μετά στην συμβολή των γκρί. Τα έχω γράψει στο άρθρο με τίτλο "ΣΑΛΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ...ΑΠΛΑ".

Εικόνα thita

ΙΙΙ. είναι δυνατό ρε draza να σε "μαλώνω"??? Απλά ήθελα να πω ό,τι είπα και μου βγήκε έτσι, sorry για το στυλ γραφής, δεν το εννοούσα σε καμία περίπτωση αρνητικά, ασφαλώς με την ευρεία έννοια το χρησιμοποιείς και εσύ και όλοι το "επενδυτές", και τα αδέλφια έτσι λένε, "επενδύουμε" λένε, τι να πούνε, "ευεργετούμε"? είναι πολύ σεμνοί για κάτι τέτοιο

Ι. Ναι, εμείς αυτοκτονήσαμε πέρισυ, ασφαλώς ισχύει αυτό, γι' αυτό ο κόσμος εκραξε. Ναι, έχουμε δει ΠΟΛΥ χειρότερα. Ναι, ο μπαρτζώκας (που γενικά τον θεωρώ καλό προπονητή και πιστεύω θα το δείξει στη ρωσία) στον Θρύλο φαινόταν λίγο αγχωμένος και με όχι καθαρή σκέψη, ίσως επειδή είναι άρρωστος γαύρος, τέσπα, πάει πέρασε αυτό, τώρα focus στον σφαιρό και στο ματσάκι

Εικόνα DRAZA

Μα δεν σκέφτηκα ότι με μάλωσες. Σαν διευκρίνηση το είπα καθαρά. Ήταν σωστή η παρατήρησή σου επί της ουσίας ότι δεν παίρνουν τίποτε πίσω ...ούτε καν τους τίτλους που τους αναλογούν. Απλά ήθελα να διευκρινίσω πως εννοούσα το "επένδυση".

Ο Σφαιρόπουλος είναι λίρα 100 ...και με εξέθεσε μιας και έλεγα σε όλους τους τόνους ότι δεν ήθελα προπονητή Έλληνα.

Εικόνα Spiros Legend

http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/A1Panathinaikos/meiwthhke-h-po... Δεν τα λέτε,δεν τα γράφετε και με βάζετε να ψάχνω για link!Γεια σου φίλε Draza,μας έλειψες!Τα φετινά σκάνδαλα έχουν αρχίσει από αρχές Αυγούστου(ποιος ασχολείται 6 Αυγούστου με το ΑΣΕΑΔ και το μπασκετάκι;)με την Ετσιθελική απομείωση(που λες και συ)της ποινής του χασισοπότη Γκιστ από 8 σε 6 μήνες.Με ποια αιτιολογία δεν μάθαμε ποτέ...Γιατί έτσι γουστάρουνε!Ακούτε μαλακισμένα,νεόγαυροι,που σας ντροπιάζει ο Μαρινάκης;Σας χρειαζόταν και στο ποδόσφαιρο για καμιά 25αριά χρόνια ένας Γιαννακόπουλος με όλη την εγκληματική οργάνωση του μπάσκετ να στρώσετε χαρακτήρα...Αποτέλεσμα να λήγει η ποινή του 5 Οκτώβρη,προχτές δηλαδη!Που να πληρώνει τώρα τέτοιες εποχές παίχτη μέχρι τα Χριστούγεννα ο κουβαρντάς Τράκης,που έχει ταράξει στην...Τράκα το ΟΑΚΑ,ποιος ξέρει για πόσα χρόνια και για τι ποσό πρόκειται.Και τα φέρνει αυτή η ταναπού η κληρωτίδα να παίξουμε με τους ακατανόμαστους και χωρίς κόσμο(3η σερί χρονιά μονό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ για Κύπελλο,θα ξυπνούσαν μέχρι και οι σκέτοι μπασκετικοί Ολυμπιακοί και θα τους έπεφταν τα πατατάκια από τα χέρια από το μέγεθος της πρόκλησης,οπότε η 2η καλύτερη λύση ήταν το άδειο Σεφ με τους 6 διεθνείς μας ακόμα να κάνουν...αποθεραπεία από το Eurobasket,προέκυψε και η σούπερ αναποδιά με Χάντερ,το μοναδικό περυσινό 5άρι και έδεσε το γλυκό.Λέτε να το καθαρίσει ο Παπαπέτρου το ματσάκι;Μακάρι να βγει το προαίσθημα και ας το καθαρίσει και ο Αθηναίου!'Αντε,πάμε για το 6-0 σερί με τον 6σφύριχτρο,να πάθει black-out ο γαμημένος Φάρος τους!

Εικόνα DRAZA

Σπύρο και τα λέμε και τα γράφουμε. Όλα τα ζητήματα που θίγεις πλην ενός θα τα βρεις στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση που καλύπτονται η media day και τα παραλειπόμενά της.

Το κομμάτι που αφορά τον Γκιστ ...βγήκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο γκρουπ της ιστοσελίδος.

Ο Μαρινάκης έχει διαχρονικά χειρισθεί τα ζητήματα πολύ πιο επιθετικά και του βγήκε για δυο λόγους. 1. Ο Ολυμπιακός δεν προερχόταν από τόσο μεγάλη περίοδο ανομβρίας και απαξίωσης σε προσκήνιο και παρασκήνιο. 2. Σεβαστό μέρος του πιέσεων που ησκήθησαν από τον Μαρινάκη πιάσανε τόπο μιας και η συγκυρία ήταν ευνοϊκή. Όταν οι Αγγελόπουλοι κάνανε το ίδιο με τον Ανδριανό και πήγαν να πετύχουν με το τότε νομοσχέδιο, είχαμε αλλαγή της κυβέρνησης ...και φτου κι απ'την αρχή με Κοντονή.

Και οι Αγγελόπουλοι όμως έστω καθυστερημένα δείχνουν να ξυπνάνε. Για εμένα τα είπαν πολύ καλά ενόψει της σεζόν που έρχεται ...το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα μένει να διαπιστώσουμε.

Εικόνα Spiros Legend

Τσίμπησες με την ατάκα του Αναστόπουλου,του δικού μας,του μουστάκια,<<δεν τα λέτε,δεν τα γράφετε>> προς δημοσιογράφους,φίλε Draza!Eίπα να σε πειράξω λίγο,έχουμε και καιρό να τα πούμε,την προηγούμενη σου ανάρτηση την διάβασα επί τροχάδην.Αν υπάρχει ένα site και εδώ και στο fb που <<τα λέει και τα γράφει>>είναι το RATM,αλλιώς θα είχαμε μεγάλο πρόβλημα ενημέρωσης.Αν και δεν ασχολούμαι καθόλου με fb,δεν σχολιάζω και τέτοια,η μόνη σελίδα fb που υπάρχει στους σελιδοδείκτες μου είναι αυτή του RATM,όπου το ξεβράκωμα των οχτρών μας είναι απολαυστικό.<<Την είπα>> αποκλειστικά σε αυτούς που δεν καταλαβαίνουν τι θα πει προστασία,με την καλή έννοια,της ομάδας,και για να εκτιμάνε κάποια πράγματα που θεωρούν δεδομένα,αλλά δεν είναι καθόλου.Δεν ήταν μομφή για Αγγελόπουλους,αλλά επισήμανση της μίας και μόνης εγκληματικής οργάνωσης του ελληνικού αθλητισμού,της μπασκετικής μαφίας,που είναι τόσο αδίστακτη,που πιστεύω ό,τι και ο Μαρινάκης αν τους είχε βρει αντιπάλους στο ποδόσφαιρο,όταν μπήκε,θα είχε μεγάλο ζόρι.Βέβαια,στην πρώτη πουστιά που του παίξανε,χάλασε τον κόσμο,ωρυόμενος ό,τι έγινε <<έγκλημα κατά της Ελλάδας>>για το σφαγείο Δαλούκα,τον οποίον φρόντισε να στείλει για...βρούβες,δεν περίμενε κάμποσα χρόνια,αλλά αυτά τα έχουμε ξαναπεί,όπως λένε και οι ίδιοι οι Αγγελόπουλοι,θέλουν να τα παίρνουν με τον δικό τους τρόπο τα τρόπαια,τον οποίον δεν σκοπεύουν να αλλάξουν.Είδα το βίντεο της συνέντευξης Τύπου,άριστα τα είπαν,μάγκικα και όπως πρέπει,απλά οι καταγγελίες τους και αυτά που ήθελαν να περάσουν στον αθλητικό νόμο,δεν εισακούγονται,οι Κοντονήδες,ο ΣΔΟΕ,οι Εισαγγελείς,οι πάντες κάνουν πλάτες στον Τράκη...Εδώ τον έχει ξεφτιλίσει από τα ΜΜΕ του τον Κοντονή ο Τράκης και δεν έχει φάει μια μήνυση,μια αγωγή κάτι.Κι όλα αυτά γιατί είπε ο Σιορ-Νιόνιος ό,τι πρέπει να εφαρμόζονται οι ποινές των αθλητικών δικαιοδοτικών οργάνων,σκέψου να του θίγανε πραγματικά τα συμφέροντά του τι θα γινόταν,τσιμεντωμένοι θα βρισκόντουσαν,έτσι που τον έχουν αφήσει ασύδοτο(και τους νάνους προηγουμένως)ΟΛΕΣ οι γαμοκυβερνήσεις που πέρασαν...Εδώ μιλάει ο ΟΔΚΕ για τρομοκρατική-εγληματική οργάνωση και δεν συγκινείται κανένας αρμόδιος να επέμβει,τι να συζητάμε;Πλέον οι Αγγελόπουλοι κάνουν όλα όσα περνάνε από το χέρι τους,δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω.

Εικόνα DRAZA

Συμφωνώ σε όλα.

Πρέπει λοιπόν ο ίδιος κόσμος που από την μια τον ...ντροπιάζει ο Μαρινάκης από την άλλη λένε φλώρους τους Αγγελόπουλους να καταλάβει ότι σε αυτόν τον βόθρο από μόνη της η διοίκηση δεν μπορεί να κάνει δουλειά. Πρέπει να βάλουμε πλάτη κι εμείς. Όπως κράζαμε τους αφούς(εγώ πρώτος από όλους) όταν πετούσαν χαρταετό ...έτσι πρέπει να τους στηρίξουμε τώρα που με καθυστέρηση(το αναγνωρίζω)κινητοποιούνται. Μιλάμε για ένα παρακράτος δεκαετιών ...που θα πέσει μόνο αν μας βρει ενωμένους σαν γροθιά.

Εικόνα Antreas7

Και το χειρότερο είναι ότι το ΑΣΕΑΔ που μείωσε την ποινή, δεν εκδίκασε την έφεση του Ολυμπιακού για το κεκλεισμένων λόγω έλλειψης ...δικαστών. Φάρος όνομα και πράμα.

Εικόνα Spiros Legend

Αυτό κι αν πέρασε στα ψιλά ή μάλλον...εξαφανίστηκε από προσώπου γης,καλά που μας το θύμησες Αντρέα.

Εικόνα DRAZA

Είπαμε τίποτε δεν περνάει στα ψιλά εδώ μέσα.

Ότι φέτος στα προημιτελικά έχεις το ίδιο διαιτητικό τρίο με πέρυσι στα προημιτελικά πού αλλού το'δες;;

Εικόνα Spiros Legend

Για τους ΑΡΔακες πήγαινε αυτό,για όλο το κατεστημένο ΜΜΕ που κάνει μούγγα για τα σκάνδαλα των αντιπάλων μας και προσπαθούν να βρουν γωνία στο δεκάρικο όταν πρόκειται για Ολυμπιακό,σε όλα τα τμήματα και διαχρονικά.

Εικόνα DRAZA

Δυστυχώς αυτή την βιόλα την βαράνε κάθε χρόνο όλο και πιο απροκάλυπτα.

Σε κάθε σεζόν κουβαλάς τιμωρίες από την προηγούμενη και μέσα στο διάστημα αυτό σου΄ρχεται ματς με τον βάζελο.

Εικόνα thita

Ωραιότατο ως συνήθως το άρθρο και πολύ μπασκετικό (ΓΟΥΣΤΑΡΩ), τόσο για τα μέσα όσο και για τα έξω από το παρκέ. Αυτό με τις «κληρώσεις» Θρύλου-πανάθας είναι γελοίο: μια εποχή τα λέγαμε μόνο τελικό, μετά (όταν δηλαδή «τα επεισόδια αμαυρώνουν τον θεσμό», κλπ.) τα λέμε πρώτο γύρο (!), συνήθως στην έδρα της πανάθας ή στο ΣΕΦ χωρίς κόσμο βεβαίως βεβαίως (εκεί μπαίνουν μόνο όσοι λένε οι κανονισμοί, και όχι καμιά πενηνταριά εύσωμοι «φίλαθλοι» παραπάνω, όπως στο ΟΑΚΑ), ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ ΕΕΕΕΕ, μην ξεχνιόμαστε…..

Εικόνα DRAZA

Τυχαία ...όλα γίνονται τυχαία. Για αυτό λέω ότι πρόκειται για τον θεσμό της καβλάντας.

Εικόνα jdancer7

Ανέτοιμες θα είναι και οι δύο ομάδες, με απουσίες (Χάντερ-Παππάς) αλλά και αρκετά νέα πρόσωπα.

Οι βαζέλες φέτος θα είναι σίγουρα ανεβασμένοι σαν απόδοση. Όποιος νομίζει ότι θα είναι όπως πέρσι θα βρεθεί προ δυσάρεστης εκπλήξεως.

Οι προπονητές φέτος ξεκίνησαν από τις αντίθετες πλευρές, δηλαδή ο Σφαιρόπουλος έκανε προετοιμασία αλλά είχε πολλές απουσίες διεθνών και ο Τζόρτζεβιτς δεν έκανε προετοιμασία αλλά είχε μαζί του Ραντούλιτσα και Κούζμιτς ενώ παράλληλα μας στέρησε -εντελώς υπολογισμένα πιστεύω ακράδαντα απ' ότι φάνηκε από την μη χρησιμοποίησή του- από την προετοιμασία τον Μιλουτίνωφ και όλοι οι παίκτες του βάζελου (καθότι δεν ήταν με την εθνική) ήταν εκεί.

Το παιχνίδι, κατά την άποψή μου, θα κριθεί όπως πολύ σωστά είπες από τα ριμπάουντ, αλλά η διαφοροποίησή μου είναι ότι η πλάστιγγα θα γείρει υπέρ της μιας ομάδας ή της άλλης από την αποτελεσματικότητά της στην επίθεση. Σε αυτά τα παιχνίδια, η διάθεση στην άμυνα είναι δεδομένη και το μόνο που μένει είναι το κατά πόσο θα την διασπάσει ο αντίπαλος. Δηλαδή το κατά πόσο θα βγουν οι συνεργασίες και το αν θα μπουν τα σουτ. Εφόσον εμείς δεν θα τα "σπάσουμε" και θα έχουμε ένα φυσιολογικό ποσοστό στα τρίποντα, ούτε υψηλά κουλό ή τραγικά χαμηλό, και γενικότερα στο περιφερειακό σουτ τότε εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσουμε.

Όσο για τους γκρι.... ο θεός βοηθός...

Εικόνα DRAZA

Bεβαίως και θα κερδίσει ο πιο αποτελεσματικός στην επίθεση. Δεν μπορεί να γίνει κι αλλιώς.

Δεν είπα κάτι άλλο. Απλά θεωρώ πως δεν θα βγούνε αυτοματισμοί και πως εμείς τουλάχιστον δεν θα φανούμε τόσο γρήγοροι ως ομάδα όσο μπορούμε να γίνουμε. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω ότι δεν έχουμε παίκτες να τρέξουν ...λέω για το πόσο γρήγοροι θα'μαστε όλοι μαζί σε λίγες ώρες. Για απόψε όπως το βλέπω, αποτελεσματικότητα στην επίθεση παει να πει 1. Εύστοχα σουτ πολλά από τα οποία δεν θα βγουν από το σύστημα. 2. Ξεκλείδωμα στα νεκρά διαστήματα από ατομικές προσπάθειες ...όπως έγραψα και στο κομμάτι.

Δεν ξέρω αν τώρα το διατύπωσα καλύτερα.

Και για να επανέλθω στο αρχικό. Γιατί λέω για προσήλωση και διάθεση στην άμυνα και γιατί την βλέπω ως ατού για εμάς. Γιατί εμείς έχουμε παίκτες που μπορούν να τρέξουν το γήπεδο καλύτερα σε σχέση με τον βάζελο και γιατί αρκετοί παίκτες που αποκτήσαμε έχουν βγάλει το ψωμί τους παίζοντας άμυνα (Στρο, Χάκετ κλπ).

Εικόνα Brainstorm

Εγω δυστυχως σε αντιθεση με τον κυριο Αποστολο δεν ειμαι καθολου "ησυχα ηρεμος".

η προσληψη Μπαλτακου εναν και μονο λογο εχει και αυτος δεν ειναι για να λεει του Ραντουλιτσα "παμε γερα παικταρα μου".
ο Τρακης ξερει καλα οτι αν χασει κι αλλο πρωταθλημα θα τον παρουν στο κυνηγι.
Φετος περιμενω τα χειροτερα.

τελος παντων. θα δουμε.

Εικόνα DRAZA

Όλα αυτά που αναφέρεις τα περιμένουν όλοι. Προφανής ο λόγος πρόσληψης του Μπαλτάκου. Απλά περιμένουμε να δούμε το πως θα αντιδράσει η ομάδα μας σε όλο αυτό ...και τότε θα μιλήσουμε. Κάθε χρονιά περιμένουμε και πρέπει να περιμένουμε τα πάντα. Εγώ για αυτό είμαι ήρεμος ...γιατί δεν με εκπλήσσει τίποτα. Απλά έχω δει τον Ολυμπιακό όλο αυτό το βοθριλίκι που περιγράφεις να το νικάει καθαρά και αντρικά.

Λες "Ο ΤΡΑΚΗΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΑΝ ΧΑΣΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ".

Ένας απλός φίλαθλος που συνέβη να'ταν μια φορά κι έναν καιρό πρόεδρος σε μια ΚΑΕ θα κυνηγηθεί εφόσον η τελευταία χάσει το πρωτάθλημα;; Μα γιατί;; Δεν είναι πλέον πρόεδρος ο κύριος Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Τις παρέδωσε στον Μάνο τις μετοχές.

Εικόνα Brainstorm

οι βαζελοι αυτον θα κυνηγησουν ετσι κι αλλιως. και το ξερει.
τεσπα, ασε να ρθει το βραδυ να δουμε.

Εικόνα DRAZA

Aστειευόμουν έτσι...

Εικόνα Brainstorm

Ναι αδερφε, το ξερω.
απλα ειμαι φρικαρισμενος απ την μερα που ακουσα το τριο διαιτητων...

εχεις κανει τοσα πολλα στην ευρωπη 5 χρονια τωρα και δε σε σεβονται ουτε λεπτο οι αλητες....
τι να πεις...

Εικόνα DRAZA

KAI ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΟ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ ΟΑΚΑ.

ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΕ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΗΝ ΗΜΩΝ ΑΥΤΟ. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΤΟΥ ΔΟΥΜΕ.

Εικόνα apostolos gaganis

Το άρθρο, κατά τα ειωθότα, υψηλού επιπέδου. Και πολυδιάστατο. Η νίκη σημαίνει, λογικά, τίτλο. Καθόλου όμως δεν προδιαγράφει την συνέχεια για τα "μεταξύ μας". Δεν έχω ούτε άγχος ούτε αγωνία. Μόνο ένα αίσθημα ήρεμης αναμονής και, κυρίως, ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ. Περιέργεια για το τί θα παρακολουθήσω το βράδυ κι από΄δω κι΄από΄κει...

Εικόνα DRAZA

Tηλεπάθεια.

Έχω ακριβώς - ακριβώς όμως - τα ίδια συναισθήματα.

Κυριαρχεί η περιέργεια. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, αλλά και για τον απέναντι μιας και απέκτησε παίκτες που είτε δεν τους ξέρω καλά είτε απείχαν για μεγάλο χρονικό διάστημα από το τοπ επίπεδο. Θέλω δε να δω τα πρώτα δείγματα γραφής του Τζόρτζεβιτς στην άκρη του πάγκου μιας ομάδας για το κτίσιμο της οποίας φέρει την απόλυτη ευθύνη. Ότι είναι καλός διαχειριστής, ότι είναι καρυδάτος και ότι μπορεί να δώσει ψυχολογία το ξέρω. Από προπονητική θέλω να δω τι σκαμπάζει.

Μετά από το αποψινό θα μας λυθούν πολλές απορίες ενόψει του αγώνα πρωταθλήματος.

Μια σημείωση σημαντική. "Η νίκη η αποψινή σημαίνει λογικά και τίτλο" διάβασα. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ.

Αν δει κανείς τα πρωταθλήματα μπάσκετ στις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής αλλά και σε χώρες όπως το Μπαγκλαντές το Πακιστάν και οι Φιλιππίνες, το Τρινιντάντ και ο Ισημερινός (αφήνουμε την Ευρώπη στην άκρη) θα δει ότι διαχειρίζονται το κύπελλο σαν μια "εντός συνόρων Ευρωλίγκα" με το φάιναλ φορ της με τα όλα της. Μπασκετικό οπαδικό τζέρτζελο.

Πόσο ξεφτίλες είναι αυτοί που μας φθάσανε να λέμε Οκτώβρη μήνα "ο νικητής θα'ναι και κυπελλούχος";; Και αφού τρομπάρει το αρμόδιο πολιτικό προσωπικό μας μάλλον έχει έρθει η ώρα να εγκληθούν από εκτός συνόρων σχετιζόμενους με το μπάσκετ θεσμούς.