Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ



Tην αρχή έκανε ο Λαμπρόπουλος στο ''ΒΗΜΑ''.
 
Το ενδεχόμενο απόπειρας προσέγγισης της προέδρου του δικαστηρίου που θα εκδίκαζε την υπόθεση του «Noor 1» από ιδιώτες «εκκλησιαστικούς παράγοντες» ερευνούν τα τελευταία 24ωρα οι αστυνομικές και οι δικαστικές αρχές. Η δικαστική λειτουργός αποχώρησε λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης, επικαλούμενη «περιστασιακά προβλήματα υγείας» και έχει ακολουθήσει έρευνα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τη διερεύνηση της επιλογής της -με το δεδομένο της εντιμότητάς της- και για άλλες παραμέτρους της υπόθεσης.
Η περαιτέρω έρευνα φέρεται να βασίζεται σε αναφορές ότι βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης της μεταφοράς των δύο τόνων ηρωίνης που αποκαλύφθηκε τον Ιούλιο του 2014 επισκεπτόταν στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείτο, επιχειρηματίας του Πειραιά μαζί με αστυνομικό που υπηρετεί στην Κρατική Ασφάλεια στον Πειραιά. Όπως και ότι από αυτά τα «παράτυπα επισκεπτήρια» είχε προκύψει η προσπάθεια πίεσης της ορισμένης τότε προέδρου του δικαστηρίου.
Για τα επισκεπτήρια στον Κορυδαλλό έχει ξεκινήσει σχετική έρευνα η αρμόδια εισαγγελέας για το σωφρονιστικό ίδρυμα κυρία Σταματίνα Περιμένη, η οποία συνεργάζεται και με άλλους κρατικούς αξιωματούχους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη των αρμοδίων αρχών ερευνούν τον τυχόν ρόλο που μπορεί να είχαν υπάλληλοι της Μητρόπολης Πειραιά και άλλοι ιδιώτες που γνώριζαν την έμπειρη δικαστική λειτουργό και από την ιδιότητά της ως διοικητικού στελέχους σε μεγάλο φιλανθρωπικό ίδρυμα του Πειραιά το οποίο είχε «ανοιχτή γραμμή» με τη συγκεκριμένη Μητρόπολη.
Οι ενδείξεις σχετικής «διασύνδεσης» φαίνεται να ενισχύονται και από το γεγονός ότι οι εν λόγω υπάλληλοι της Μητρόπολης Πειραιά ή στενοί συγγενείς τους (ανάμεσά τους και πρώην στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών) είχαν αναπτύξει πολυετή συνεργασία με τον επιχειρηματία από τον Πειραιά που επισκεπτόταν τον κρατούμενο για το «Noor 1». Συνεκτιμάται ότι ο ίδιος επιχειρηματίας είναι δημοτικός σύμβουλος σε δήμο του επινείου που έχει επίσης συμμετάσχει σε δωρεές -με απολύτως βεβαίως ανθρώπινα και ειλικρινή κριτήρια- στο εν λόγω φιλανθρωπικό ίδρυμα.
Ωστόσο εξετάζεται αν αναπτύχθηκε έτσι κάποιος «δίαυλος γνωριμίας» που επιχειρήθηκε να χρησιμοποιηθεί με την εν λόγω δικαστική λειτουργό.
 
Η εφημερίδα ''Δημοκρατία'' το προχώρησε αρκετά, αρχικά με αυτό 
 
Στο φως φέρνουν οι αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές Αρχές το παρασκήνιο που οδήγησε στην παραίτηση της προέδρου ο οποίος επρόκειτο να δικάσει την υπόθεση του ναρκοπλοίου «Noor 1», λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την έναρξη της πολύκροτης δίκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας «Το Βήμα», αστυνομικοί και δικαστές εξετάζουν προσεκτικά το ενδεχόμενο να έγινε απόπειρα προσέγγισης της προέδρου από ιδιώτες «εκκλησιαστικούς παράγοντες».
Συγκεκριμένα, ερευνάται ο ρόλος που μπορεί να είχαν υπάλληλοι της Μητρόπολης Πειραιά και άλλοι ιδιώτες, οι οποίοι γνώριζαν την έμπειρη δικαστική λειτουργό από τη θητεία της ως διοικητικού στελέχους σε μεγάλο φιλανθρωπικό ίδρυμα του Πειραιά, το οποίο διατηρούσε στενές επαφές με τη συγκεκριμένη μητρόπολη.
Για το ζήτημα της παραίτησης της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά διενεργείται έρευνα από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Παράλληλα, η εισαγγελέας των Φυλακών Κορυδαλλού Σταματίνα Περιμένη ερευνά τα «παράτυπα» επισκεπτήρια που φέρεται ότι δεχόταν ο Αιμίλιος Κοτσώνης, βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση του «Noor 1», από επιχειρηματία του Πειραιά, πρώην πρόεδρο μικρής ΠΑΕ, από τα οποία φέρεται ότι προκύπτει η προσπάθεια πίεσης της δικαστού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, οι εν λόγω υπάλληλοι της Μητρόπολης Πειραιά ή συγγενείς τους φέρεται ότι έχουν πολυετή συνεργασία με τον επιχειρηματία του Πειραιά. Γι' αυτό εξετάζεται αν αναπτύχθηκε κάποιος «δίαυλος γνωριμίας» με την εν λόγω δικαστική λειτουργό. Επιπλέον, φέρεται ότι υπάρχουν νέες συνομιλίες εμπλεκομένων στην υπόθεση, οι οποίες σύντομα θα παραδοθούν στη Δικαιοσύνη.

 
και στη συνέχεια με αυτό.
 
Η δικαστής Αρνούτη, η κυρία Κουζούμη, η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων, «Ο Καλός Ποιμήν» και η τοπική μητρόπολη
Δεν υπάρχει πιο άτιμο πράγμα στον κόσμο από τις συμπτώσεις! Εκεί που κάθεσαι, στα καλά καθούμενα, μπορεί να συμβούν τόσα, που όχι μόνο θα σου βάλουν «ψύλλους στ' αυτιά» αλλά μπορεί και να σε βγάλουν από τα ρούχα σου!
Κοιτάξτε τώρα τι γίνεται.
  • Η κυρία Αργυρώ Αρναούτη είναι η δικαστής που επικαλέστηκε «μυϊκούς πόνους» και πέτυχε να εξαιρεθεί από την προεδρία της δίκης για το «ναρκο-πλοίo» με τα αμέτρητα κιλά ηρωίνης, το «Noor One».
  • Για το πλοίο αυτό έχει γίνει πολλή κουβέντα και η υπόθεση έχει συνδεθεί με τον κ. Αιμίλιο Κοτσώνη, μεταξύ άλλων παράγοντα του ποδοσφαίρου, που κρατείται στις φυλακές ως πρωτεργάτης της μεγαλύτερης «ναρκο-υπόθεσης» στην Ελλάδα και έχει δηλώσει «στενός συνεργάτης» του προέδρου της μεγάλης πειραιώτικης ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη.
  • Η κυρία Αρναούτη είναι πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιώς, η οποία υπάγεται στο υπ. Δικαιοσύνης. Στο Διοικητικό της Συμβούλιο μετέχει και ιερέας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Προϊσταμένη διεύθυνσης της εταιρίας είναι η κυρία Αγγελική Κουζούμη.
  • Η κυρία Αγγελική Κουζούμη είναι και πρόεδρος στο ίδρυμα Στέγη Ανηλίκων Πειραιώς - «Ο Καλός Ποιμήν», που εδρεύει στα Καμίνια, πλάι στις γραμμές του προαστιακού.
  • Και η εταιρία και η στέγη έχουν άμεση συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, της οποίας ο προκαθήμενος έχει στενή σχέση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ που προαναφέραμε, ο οποίος είναι και «επίσημος χορηγός», αφού προσφέρει, η αλήθεια είναι, με ιδιαίτερη σπουδή το τελευταίο διάστημα, σοβαρά ποσά για το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας. Ο μητροπολίτης, μάλιστα, που τυγχάνει και νομικός, έχει επανειλημμένως εκφρασθεί με νομικά επιχειρήματα υπέρ της αθωότητας του «χορηγού», ο οποίος φέρεται μπλεγμένος, μεταξύ άλλων, σε περίεργες υποθέσεις του ποδοσφαίρου. Μάλιστα ο μητροπολίτης αναλαμβάνει και «αποστολές» συμφιλίωσης η/και υπεράσπισης του προέδρου με υπουργούς, δημόσιους λειτουργούς κ.λπ.
  • Ο Δήμος Πειραιώς θεωρείται εδώ και καιρό «μαγαζί» του ως άνω προέδρου, αφού δήμαρχος εξελέγη πρώην έμμισθο στέλεχος της ΠΑΕ, ενώ ο εφοπλιστής εξελέγη πρώτος σε ψήφους σύμβουλος. Σε κάθε σοβαρή συνάντηση του δήμου με φορείς παρουσιάζεται πάντα εκείνος, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο!
  • Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου ο δήμος, στον οποίο είναι δήμαρχος το προαναφερθέν πρώην έμμισθο στέλεχος της ΠΑΕ του προέδρου, οργάνωσε σκυταλοδρομία, που γίνεται για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Πού πήγαν τα έσοδα;
Μα στη Στέγη Ανηλίκων Πειραιώς «Ο Καλός Ποιμήν», όπου είναι πρόεδρος η προϊσταμένη διεύθυνσης της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων, στην οποία είναι πρόεδρος η δικαστής που επικαλέστηκε «μυϊκούς πόνους» για να μη δικάσει την υπόθεση του «Noor One», όπου φέρεται ως «αρχηγός» πρώην στενός συνεργάτης του προέδρου της ΠΑΕ, η οποία είναι χορηγός στη μητρόπολη της πόλης όπου εδρεύει η ομάδα, η οποία (μητρόπολη) έχει άμεση συνεργασία και σχέση με την εταιρία και το ίδρυμα και της οποίας ο προκαθήμενος κάθε τόσο παρεμβαίνει υπέρ του προέδρου ή τον ευχαριστεί δημοσίως για τις χορηγίες του.
Δεν είναι να τρελαίνεσαι με τις συμπτώσεις;
Βαγγέλης Σκυλίτσης
 
Όλα αυτά φυσικά προβλήθηκαν δεόντως από την πλευρά των sites της ''εξυγίανσης'' του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού έτσι συντηρείται η μούφα ''ο Μαρινάκης είναι ο χρηματοδότης του φορτίου της ηρωίνης και προσπαθεί με όλες τις άκρες που έχει, ακόμη και στην Εκκλησία, να γλυτώσει τη φυλακή''. Η απάντηση της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιά δεν προβλήθηκε.
 
Μέ δύο ἀπαράδεκτα ἀπό πάσης πλευρᾶς δημοσιεύματα τῆς Ἐφημερίδος ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ πού ὅλοι γνωρίζουν τά συμφέροντα ποιοῦ ἐπιχειρηματία ἐξυπηρετεῖ ἀναπαράγεται ἕνα γελοιοδέστατο καί ἐπιστημονικῆς φαντασίας ἄρθρο-σενάριο τοῦ δημοσιογράφου τῆς ἡλεκτρονικῆς Ἐφημερίδας «Τό Βῆμα» Βασίλη Λαμπρόπουλου πού προσπαθεῖ νά ἐμπλέξει ὑπαλλήλους τῆς Ἱ. Μητροπόλεως Πειραιῶς στήν ἐκδίκαση τῆς τρομακτικῆς ὑποθέσεως διακίνησης δύο τόνων ἡρωΐνης ἀπό τό ναρκόπλοιο «NOOR 1» πού κατασχέθηκε στόν Πειραιᾶ ἀδιαφορώντας ὅτι μέ αὐτό τόν τραγικό τρόπο προσβάλλουν βάναυσα μέ τό δῆθεν ἐπιχείρημα τῆς ἐνημέρωσης τό ἔργο τῆς Ἱ. Μητροπόλεως Πειραιῶς καί κατ’ ἐπέκταση τό ἔργο τῆς Ἁγιωτάτης μας Ἐκκλησίας.
Δηλώνουμε κατηγορηματικότατα ὅτι δέν γνωρίζουμε οὔτε ἐξ ὄψεως τά δικαστικά πρόσωπα πού ἀναφέρονται στά δημοσιεύματα αὐτά τόσο τῆς Ἐφημερίδος «Δημοκρατία» ὅσο καί τῆς ἡλεκτρονικῆς Ἐφημερίδας «Τό Βῆμα», ὅτι ἡ Ἑταιρεία Προστασίας Ἀνηλίκων Πειραιῶς πού ὑπάγεται στό Ὑπουργεῖο Δικαιοσύνης καί τό Ἵδρυμα Στέγη Ἀνηλίκων Πειραιῶς «Ὁ Καλός Ποιμήν» οὐδεμία σχέση ἔχουν μέ τήν Ἱερά Μητρόπολη Πειραιῶς, παρά μόνον ὅτι στήν Ἑταιρεία Προστασίας Ἀνηλίκων Πειραιῶς τοῦ Ὑπουργείου Δικαιοσύνης κατόπιν αἰτήματος τοῦ Ὑπουργείου Δικαιοσύνης μετέχει καί ἕνας Κληρικός διορισμένος ἀπό τή Μητρόπολη.
Διαψεύδομε μετά βδελυγμίας τό συκοφαντικό δημοσίευμα τῆς Ἐφημερίδος «Δημοκρατία» ὅτι δῆθεν «ἀναλαμβάνουμε ἀποστολές συμφιλίωσης ἤ καί ὑπεράσπισης» τοῦ Προέδρου τοῦ Ὀλυμπιακοῦ κ. Βαγγέλη Μαρινάκη μέ Ὑπουργούς, δημόσιους λειτουργούς κ.λ.π.
Ἤδη προσφεύγουμε ἐνώπιον τῆς Δικαιοσύνης  ἐναντίον τῆς Ἐφημερίδος Δημοκρατία ἀστικά καί ποινικά καί δηλώνουμε μέ ὅλη μας τή δύναμη ὅτι διαρκής καί μόνιμη θέση μας εἶναι οἱ ἔνοχοι διακίνησης ναρκωτικῶν ούσιῶν πού σκοτώνουν ἀμέτρητους νέους ἀνθρώπους νά καταδικάζονται σέ τόσες φορές ἰσόβια δεσμά, ὅσα γραμμάρια ναρκωτικῶν οὐσιῶν διακινοῦν.
Τήν ἴδια ποινική τύχη θά ἔχουν καί ὅσοι ἀναπαράγουν ἤ ἀναδημοσιεύουν τά συγκεκριμένα ψεύδη τῶν Ἐφημερίδων «Τό Βῆμα» καί «Δημοκρατία».
Τελειώνοντας διευκρινίζουμε ὅτι δέν ἔχει καμμία ἠθική ἀπαξία ἡ ἔκφραση εὐχαριστιῶν σέ ὅποιον βοηθᾶ ἤ συμπαρίσταται ἤ ἐνισχύει τό φιλανθρωπικό ἔργο τῆς Ἐκκλησίας καί μάλιστα τῆς Μητροπόλεως Πειραιῶς πού καθημερινά προσφέρει 6.000 μερίδες φαγητό σέ ἐμπεριστάτους συναθρώπους μας. Ἐάν ἐπιθυμοῦν οἱ ἰδιοκτῆτες τῶν Ἐφημερίδων πού ἀναφέρομε νά ἐνισχύσουν τό φιλανθρωπικό ἔργο τῆς Ἱ. Μητροπόλεως Πειραιῶς πού εἶναι ὁρατό στούς πάντες νά εἶναι βέβαιοι ὅτι καί αὐτούς θά τούς εὐχαριστήσουμε δημοσίως μέ τήν ἴδια θέρμη.

Τέλος δηλώνουμε κατηγορηματικότατα ὅτι δέν θά ἐπιτρέψουμε ἡ Ἱ. Μητρόπολις Πειραιῶς καί κατ’ ἐπέκταση ἡ Ἐκκλησία μας νά χρησιμοποιηθεῖ ἀπό ἀντικρουόμενα ἐπιχειρηματικά συμφέροντα διότι ἐμεῖς θά συνεχίσουμε τό καλό μας ἔργο ἐμπιστευόμενοι τή χάρη τοῦ Θεοῦ καί τήν ἀνιδιοτέλειά μας.
 
''Δημοκρατία''=εκδότης Φιλιππάκης, με τις γνωστές σχέσεις με το Μελισσανίδη. Τα non paper για το Noor 1 ξέρει να τα παίρνει. Για να δούμε τώρα πώς θα ξεμπλέξει από τις μηνύσεις και (κυρίως) τις αγωγές που θα φάει. Φυσικά στις παραπάνω βρομιές στηρίχτηκε και το πανό που άπλωσαν τη Δευτέρα που μας πέρασε, στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο δημοτικό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, οι επιδοτούμενοι οπαδοί της greenwin Μπύρας 13.
 

Σχόλια

Εικόνα KYTHNOS 7

Συμπληρώνω ότι η παε ποα μέσω του δικηγόρου της αποποιείται των ευθυνών της για το πανό των μπογιατζιδων της μπύρας 13 του δημοτικού γηπέδου Αλεξάνδρας (άρα δημοτικοί υπάλληλοι), ρίχνοντας την ευθύνη στην αστυνομία (εξίσου συνεργάτες τους), γιατί δεν εκμεταλλευτηκε σωστά το σύστημα των καμερων, ούτως ώστε να ζουμάρει στα πρόσωπα αυτών που το κρατούσαν!!!!
Φυσικά όλοι θα θυμόμαστε ότι οι συγκεκριμενοι μπογιατζιδες (δημοτικοί υπάλληλοι του δημοτικού γηπέδου Αλεξάνδρας) φορούσαν ομοιόμορφα full-face σκούφια στο περσινό έκτρωμα παιχνίδι με εμάς.

Αυτά για την επιχειρηματολογια των ηθικών και φυσικών αυτουργων...

Εικόνα XGEORGE

......Μια ερώτηση.....(καλοπροαίρετη εννοείται).........όλες αυτές οι ''αντιδράσεις'' της ομάδας μας με μηνύσεις κλπ, πότε έχουν αρχίσει να γίνονται? σε ποιους έχουν κατατεθεί μηνύσεις και ποιες έχουν ΄΄πάρει'' το δρόμο τους? Το ρωτάω αυτό γιατί αν περιμένουμε από άλλους δημοσιογραφάρους ενημέρωση φέξε μου και γλίστρησα......

Εικόνα el trick

Το ίδιο ρωτάω και εγώ