Ο ΜΕΝΤΕΣ, ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΚΑΙ Ο ΓΚΑΓΚΑΤΣΗΣ



Mετά την πρόσληψη Μέντες ως βοηθού προπονητή στον ΠΑΟ (δεν μπορούσαν να τον πληρώσουν και τον ''αναβάθμισαν''), διαβάζουμε τα παρακάτω.
 
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «στην προπονητική ομάδα του Παναθηναϊκού εντάσσεται από σήμερα ο Νταβίντ Μέντες Ντα Σίλβα. Ο Μέντες αναλαμβάνει χρέη βοηθού προπονητή. Η επαγγελματική στάση του, η ποδοσφαιρική διαδρομή του και η πολύ καλή σχέση του με συμπαίκτες και τεχνικό επιτελείο συνεκτιμήθηκαν στη λήψη της απόφασης. Η επιλογή της ΠΑΕ εντάσσεται στο πλαίσιο της εμπιστοσύνης νέων και φιλόδοξων προσώπων που δείχνει σταθερά η διοίκηση της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκτιμά ιδιαίτερα την προσφορά του Γιάννη Βονόρτα και τον ευχαριστεί για την παρουσία του στο τεχνικό επιτελείο. Η σχέση του συλλόγου με τον πιστό στρατιώτη της ομάδας συνεχίζεται από άλλο πόστο, κάτι που θα ανακοινωθεί εντός των ημερών».
Όμως, η… λεπτομέρεια είναι ότι ο Μέντες δεν έχει δικαίωμα να είναι βοηθός επειδή δεν διαθέτει το απαραίτητο δίπλωμα. Διαβάστε το άρθρο 6 του κανονισμού προπονητών:

 
 
Για να το εμπεδώσουμε καλύτερα ας δούμε και τον κανονισμό αδειοδότησης:
 

 
Ερώτημα: Η διεύθυνση αδειοδότησης και ο επικεφαλής της Γιώργος Δημητρίου βρίσκεται σε διακοπές;
Υπάρχει περίπτωση να ασχοληθεί με αυτό;
Ακόμη: Ο Γιώργος Δημητρίου δεν βλέπει τις επιθέσεις που εξαπολύει ο Παναθηναϊκός εναντίον ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων; 
Διαβάστε και το άρθρο 43 του κανονισμού αδειοδότησης:
 

 

 
Mιλάμε για το συγγενή του Mr Manos Mavrokoukoulakis Γιώργο Δημητρίου, έτσι; Συνεχίζουμε με τις ανακοινώσεις της ΠΑΕ ΠΑΟ.
 
Αν εφαρμοστούν οι κανονισμοί για τις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις ομάδων, αυτόματα αναμένεται να μπει τέλος στην τρομοκρατία και τη στοχοποίηση των διαιτητών, με τελευταίο… κρούσμα (μέχρι το επόμενο) τον Αρετόπουλο από τον Παναθηναϊκό. Υπάρχει Πειθαρχικός Κώδικας, είναι και πολύ αυστηρός προβλέπει μέχρι και αφαίρεση βαθμών, όμως φαίνεται πως οι αρμόδιοι σφυρίζουν αδιάφορα στις απαράδεκτες «πράσινες» τακτικές, αφήνοντας τους υπεύθυνους (ΠΑΕ και παράγοντες να δρουν ανεξέλεγκτα. Το… καμπανάκι χτυπά για τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς της ΕΠΟ, οι οποίοι είναι και τακτικοί δικαστές, τον Κωνσταντίνο Σιμιρτζόγλου και τον αναπληρωτή του Στέφανο-Κωνσταντίνο Μπαξεβάνη, οι οποίοι εξελέγησαν με μεγάλη πλειοψηφία από την έκτακτη ΓΣ της ΕΠΟ.
Παρότι ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής έδωσε μεγάλη μάχη για να μπουν τακτικοί δικαστές στην αθλητική δικαιοσύνη για να… ζοριστούν περισσότερο οι ομάδες και να επιβάλλονται αυστηρότερες ποινές, προς το παρόν δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι. Αλαφούζος, Αναστασίου κάνουν δηλώσεις, ο Παναθηναϊκός βγάζει ανακοινώσεις κατά της διαιτησίας και η αθλητική δικαιοσύνη δεν ασχολείται, δεν κάνει το πιο απλό. Τουλάχιστον, να τους καλέσει να αποδείξουν αυτά που λένε.
Γιατί ο κανονισμός περί δυσφήμισης του ποδοσφαίρου έχει μπει στη… ναφθαλίνη από τους κ.κ. Σιμιτζόγλου, Μπαξεβάνη; Δεν βλέπουν τι κάνει ο Παναθηναϊκός με τη διαιτησία και την ΕΠΟ;
Το άρθρο 25 του Πειθαρχικού Κώδικα περί δυσφήμισης ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων υπάρχει, όπως και σε όλες τις χώρες του κόσμου, ακριβώς για αυτό τον λόγο. Αν ο Παναθηναϊκός έπαιζε στην Ευρώπη και έκανε τα ίδια, η UEFA θα τον άφηνε; Νομίζουμε πως δεν χρειάζεται να απαντήσουμε καν σε αυτό το ερώτημα. Όμως, η εντύπωση που δίνεται ότι στην Ελλάδα βρίσκει και τα κάνει. Για αυτό και συνεχώς ανεβάζει τους τόνους.
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΒΑΘΜΩΝ
Σύμφωνα με το άρθρο 25, παράγραφος 4 του Πειθαρχικού Κώδικα «επιβαρυντική μορφή δυσφήμισης αποτελεί η δυσφήμιση της Κ.Ε.Δ. ή διαιτητών αγώνα με δημόσιες δυσμενείς κρίσεις». Για το πρώτο κρούσμα προβλέπεται επίπληξη, πρόστιμο 20.000 ευρώ και υποχρέωση ανάκλησης. Στην πρώτη υποτροπή το πρόστιμο διπλασιάζεται, στην δεύτερη ανεβαίνει στις 60.000 ευρώ, ενώ στην τρίτη υποτροπή «επιβάλλεται χρηματική ποινή, τουλάχιστον εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ και αφαίρεση δύο (2) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος, της υπαίτιας ομάδας».
Το θέμα της αποβολής από το πρωτάθλημα είναι άλλο, εφόσον προσφύγει στα δικαστήρια για αθλητικό λόγο.

 

 

 

 

 

 
 
Οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς της ''κόκκινης'' ΕΠΟ κωφεύουν. Και πάμε στο καλύτερο, μετά από τις παλαιότερες δηλώσεις Γκαγκάτση που προβλήθηκαν δεόντως από τα αντιολυμπιακά τσοντο-sites.
 
Ο Βαγγέλης Σουφλέρης αποτελεί παρελθόν για τον Πανιώνιο. Η θητεία του στην ομάδα της Νέας Σμύρνης από το πόστο του γενικού διευθυντή ολοκληρώθηκε. Η ομάδα της Πλατείας δεν έχει ανακοινώσει την εξέλιξη αυτή, η οποία έγινε γνωστή στην εφημερίδα "Ώρα των Σπορ", αλλά ο ίδιος επιβεβαίωσε την Πέμπτη (29/10) ότι δεν συνεχίζει άλλο να ασκεί τα καθήκοντά του.
Σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε το Sport24.gr, ο αντικαταστάτης του στην "κυανέρυθρη" ΠΑΕ είναι ο Βασίλης Γκαγκάτσης, ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Ο Γκαγκάτσης γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1955 και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επί των ημερών του το ελληνικό ποδόσφαιρο έζησε τη μεγαλύτερη επιτυχία του, με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2004.
Διετέλεσε γενικός γραμματέας της ΕΠΟ από το Νοέμβριο του 1997 μέχρι τον Ιούλιο του 2001 (με πρόεδρο αρχικά τον Σωτήρη Αλημίση και έπειτα τον Κώστα Αλεξανδρίδη), και πρόεδρος της ΕΠΟ από τον Ιούλιο του 2001 μέχρι το Δεκέμβριο του 2008. Η ΟΥΕΦΑ τού εμπιστεύτηκε τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ τον Μάιο του 2007, που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ. Το 2013 ανέλαβε το πόστο του υπεύθυνου ποδοσφαιρικού τμήματος στον Πανηλειακό, αλλά την ίδια χρονιά αποχώρησε.
Προ ημερών ο Γκαγκάτσης ήταν σε επαφές με την Κέρκυρα (συμμετέχει στη Football League) για να αναλάβει τη θέση του αντιπροέδρου, αλλά αυτές δεν καρποφόρησαν. Ο Θεσσαλονικιός παράγοντας, που διατέλεσε και νομικός σύμβουλος του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή, έχοντας παράλληλα έντονη πολιτική και κοινωνική δράση, είχε δώσει το παρών στον αγώνα πρωταθλήματος του Πανιωνίου με τη Βέροια, που
έγινε την περασμένη Κυριακή (25/10).
 
Έπειτα από τις φουλ αντιολυμπιακές δηλώσεις του, ο Γκαγκάτσης προσελήφθη στο ''γαυροπαράρτημα'' της Νέας Σμύρνης, ε; Σε αυτό το ''γαυροπαράρτημα'' που πήρε το Γενάρη δανεικό το Ρισβάνη, πούλησε τον Ευαγγέλου με 300.000 ευρώ στο βάζελο το καλοκαίρι και αποδέσμευσε περιέργως το Γιαννακόπουλο, για να τον πάρει ως ελεύθερο ο Αλαφούζος. Τι ''ωραία'' πράγματα...
 
Μπόνους η εξήγηση για το όψιμο ενδιαφέρον των ΑΡΔ της τρόικας Αλαφούζου-Σαββίδη-Μελισσανίδη για την Καρδίτσα, όπως και το παρακάτω απόσπασμα της χθεσινής στήλης του Μανώλη Γαβαθιώτη στο ΓΑΥΡΟ.
 

Σχόλια

Εικόνα Romain

Μπορεί ο Πειναθηνάικος στα συμβόλαια να έχει και μια παράγραφο που να λέει ότι

"σε περίπτωση που δεν υπάρχει χρήμα για πληρωμές, όπως πάντα συμβαίνει στην προεδρία Αλαφουζου, ο παίκτης θα γίνεται αυτόματα βοηθός του... Σούπερ Ουααάουου Κόουτς... Αμπαλαναστασιου."

Έτσι μπορεί να παίρνει όλους τους συνταξιούχους ελεύθερους και με φτηνά συμβόλαια.