ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ PART 1



Απόσπασμα από την τελευταία ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ.
 
Καταλαβαίνουμε βέβαια ότι ποτέ δεν πρόκειται να εξηγήσει το γιατί τους δικούς μας τίτλους τους έχει αποδεχθεί και χειροκροτήσει ολόκληρη η φίλαθλη Ελλάδα, ενώ τα πρωταθλήματα του Ολυμπιακού, επί των ημερών του, αποτελούν αντικείμενο δικαστικής διερεύνησης.
 
Δεν θα ασχοληθούμε με τις δεκάδες καταδίκες του Μελισσανίδη από τον αθλητικό δικαστή ή την ΕΦΙΠ τη δεκαετία του '80, όταν ήταν παράγοντας του Ιωνικού και είχε ταράξει στην κλοτσιά αντιπάλους διαιτητές, παίκτες και παράγοντες (ενδεικτικά έχουμε παραθέσει διάφορα στο φάκελό του). Σήμερα θα εστιάσουμε σε δύο περιστατικά της περιόδου που ήταν μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ, την περίοδο 1992-1995, από τα δύο πρωταθλήματα που κατέκτησε τότε η ΑΕΚ, αυτό της σεζόν 1992-93 κι αυτό της σεζόν 1993-94 (το πρωτάθλημα της σεζόν 1991-92 η ΑΕΚ το πήρε με μεγαλομέτοχο το Ζαφειρόπουλο). Μόνο δύο περιστατικά, για να μην κουράσουμε.
 
α) 17 Iανουαρίου 1993 και στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της σεζόν 1992-93, η ΑΕΚ ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον Άρη στο Χαριλάου. Τελικό σκορ 1-1, με το διαιτητή Ξυθάλη να σφάζει κυριολεκτικά τον Άρη. Ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ, ακυρωθέν γκολ για τον Άρη και αρκετά ακόμη διαιτητικά λάθη στο ματς, τα οποία εξόργισαν τους οπαδούς του Άρη. Ο Ξυθάλης φυγαδεύτηκε από το Χαριλάου συνοδεία αστυνομικής δύναμης, ενώ η διοίκηση του Άρη μοίρασε πριμ νίκης στους παίκτες της.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 18-1-1993
 

 
Τις επόμενες μέρες μετά το παιχνίδι, κάποια δημοσιεύματα στον Τύπο της Θεσσαλονίκης κάνουν λόγο για ''περίεργη'' συνάντηση Μελισσανίδη-Ξυθάλη, την παραμονή του παιχνιδιού Άρης-ΑΕΚ, στο ξενοδοχείο που διέμεναν οι διαιτητές του ματς και η αποστολή της ΑΕΚ (ναι, στο ίδιο ξενοδοχείο μένανε όλοι μαζί...).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 20-1-1993
 

 
Ο τότε πρόεδρος του Άρη Λάκης Ιωαννίδης κάνει επίσημη καταγγελία και ο Μελισσανίδης πηγαίνει στην τότε ΚΕΔ, για ''να εκφράσει τα παράπονά του''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 27-1-1993
 

 

 
Σύμφωνα με το Μελισσανίδη λοιπόν, το τότε μέλος της ΚΕΔ Τικμόγλου ήταν ''νονός των ομάδων της Θεσσαλονίκης''. Γι'αυτήν του τη δήλωση, τιμωρήθηκε με πεντάμηνη έκπτωση από όλα τα διοικητικά αξιώματά του (στην ΠΑΕ ΑΕΚ και στην ΕΠΑΕ), από τον τότε αναπληρωτή αθλητικό δικαστή, Σωτήρη Κωστάκο.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 5-2-1993
 

 

 
Η απόφαση έπεσε σε δεύτερο βαθμό και ο Σωτήρης Κωστάκος έβγαλε ανακοίνωση με την οποία κατηγορούσε τον τρόπο απονομής της αθλητικής δικαιοσύνης στη χώρα μας...
 
β) 23 Ιανουαρίου 1993 και στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της σεζόν 1993-94, η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟ στα Φιλαδέλφεια. Τελικό σκορ 2-0, με το Μελισσανίδη στο ημίχρονο να ''την πέφτει'' στο διαιτητή.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 24-1-1994
 

 
Ο αθλητικός δικαστής Χατζάκης επιβάλει 3 χρόνια αποκλεισμό από κάθε εταιρικό αξίωμα στο Μελισσανίδη, ο οποίος αρχίζει τα ''θέλουν να με διώξουν από το ποδόσφαιρο''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 23-2-1994
 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 24-2-1994
 

 

 
Τελικά, έβαλε στη θέση του τον αδερφό του για λίγο χρονικό διάστημα...
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 1-3-1994
 

 
Αυτά σε πρώτη φάση. Μπορούμε να προσθέσουμε στα παραπάνω την ιστορία με το διαιτητή Μαζαράκη,
 
 
τις καταγγελίες Βαρδινογιάννη το καλοκαίρι του 1994,
 
 
το ποιος έσβησε τα φώτα σύμφωνα με το Μανωλά, στο περιβόητο ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός το 1993,
 
 
αλλά μπορούμε και να γελάσουμε άφοβα με αυτό το απόσπασμα από την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ.
 
Συμβουλές από υπόδικους δεν χρειαζόμαστε.
 
Εκτός του ότι ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΙΚΟΣ, αφού δεν έχει παραπεμφθεί σε δίκη για την υπόθεση της ''εγκληματικής οργάνωσης'' (το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφασίσει το τι θα γίνει, σε κάνα χρόνο -και βάλε- από τώρα), μπορούμε να δούμε το ποινικό μητρώο του Μελισσανίδη, όπως το κατέθεσε ο ίδιος στην ΕΠΑΕ (η τότε Superleague) το 1992. Μέλος της ΕΠΑΕ ο Μελισσανίδης, ας μας εξηγήσει ο τότε νομικός σύμβουλος της ΕΠΑΕ Τάκης Μπαλτάκος το ποιες ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ υπήρχαν στο ποινικό μητρώο του.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 25-11-1992
 
 
Και δεν βάλαμε καν τα γεγονότα του 1996 με την προφυλάκιση. Θα έλεγε κανείς ότι ο Μελισσανίδης ''μας τρολάρει''. Δεν γίνεται να έχει τέτοιο θράσος και να λέει τόσο χοντρά ψέματα δημοσίως. Ντροπιάζεις και τον Πειραιά, γελοίε λαθρέμπορα...

Σχόλια

Εικόνα Antreas7

Μπράβο συνέχισε το ξεβράκωμα της """"ηθικής"""" προσφυγοπούλας. Και αν για το Μελισσανίδη είναι λίγο πολύ γνωστά, θα είχε ενδιαφέρον ένα αφιέρωμα στο πρωτάθλημα 1978-79, τότε που όλα ήταν καθαρά...