ΟΙ ''ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ'' ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΕΥΠ



Χθεσινή είδηση που διαβάσαμε σε όλα τα sites.
 
Μηνυτήρια αναφορά υπέβαλαν στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Μιχάλης Καλογήρου.
Η μηνυτήρια αναφορά είναι για σειρά αδικημάτων που σχετίζονται με το απόρρητο υπηρεσιακών εγγράφων και παραβίαση μυστικών της πολιτείας, η οποία στρέφεται κατά παντός υπευθύνου, φωτογραφίζοντας τόσο τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση όσο και τα ΜΜΕ που έχουν δημοσιοποιήσει διαλόγους. 
Ο υπουργός Δικαιοσύνης βγαίνοντας από το γραφείο της εισαγγελέως Ευτέρπης Κουτζαμάνη δήλωσε πως πρόκειται για «ένα φαινόμενο που εκδηλώνεται τις τελευταίες ημέρες, ότι δημοσιεύονται κείμενα διαλόγων που ούτε εμείς γνωρίζουμε τι είναι αληθινό και τι όχι και αυτό δημιουργεί ανασφάλεια στην έννομη τάξη και ζητήσαμε να ερευνηθεί».
Η αναφορά αφορά όλα τα αδικήματα στα οποία μπορεί να υπαχθεί η ευρεία δημοσιοποίηση εγγράφων τα οποία φέρονται να είναι απόρρητα. Όπως το απόρρητο που διέπει κάποιες υπηρεσίες, παραβίαση μυστικών της πολιτείας και υπεξαγωγή εγγράφων. 
Σύμφωνα με τους δυο υπουργούς, δεν έχει επιβεβαιωθεί αν τα έγγραφα είναι γνήσια ή όχι και αυτό είναι αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας, όπως και αν το επίμαχο υλικό είναι νόμιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο υπουργοί δεν μίλησαν καθόλου με την εισαγγελέα για το περιεχόμενο των καταγγελιών Πανούση, καθώς διέπονται από το απόρρητο της δικαστικής έρευνας. 
Οι υπουργοί ζητούν να ερευνηθεί αν έχει τελεστεί ποινικό αδίκημα προς κάθε κατεύθυνση, δηλαδή να ερευνηθούν οι ευθύνες και εκείνων που προωθούν απόρρητα έγγραφα και εκείνων που τα δημοσιεύουν.
 
Η χθεσινή εφημερίδα KONTRA NEWS το προχώρησε παρακάτω.
 

 
Κινδυνευει να βρεθει στον Κορυδαλλο
Εαν τα εγγραφα που μοιραζει στα καναλια ειναι αληθινα και δεν ειναι πλαστα
Με 1.000.000 εγγυηση γλιτωσε την προφυλακιση, τον Μαρτιο του 2014, επι κυβερνησεως ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ο πρωην υπουργος, Μιχαλης Καρχιμακης, οταν βρεθηκε στο σπιτι του ενα εγγραφο της ΕΥΠ
Ο ΝΟΜΟΣ είναι σαφέστατος και κατηγορηματικός: Η κατοχή απόρρητων εγγράφων της ΕΥΠ και προϊόντων υποκλοπών συνιστά κακουργηματική πράξη και διώκεται αυτεπαγγέλτως.
Γι’ αυτό δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την ιδιότυπη ασυλία που έχει μέχρι στιγμής εξασφαλίσει ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο οποίος κουβάλησε στο σπίτι του, όπως τουλάχιστον αυτός ισχυρίζεται δεκάδες απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ μαζί με κασέτες υποκλοπών και στη συνέχεια μοίρασε το υλικό στα κανάλια, για να κάνει ντόρο και να πουλήσουν τα μυθιστορήματα που ετοιμάζει!
Πώς γίνεται τώρα και στην περίπτωση του Γιάννη Πανούση να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά δεν το γνωρίζουμε και περιμένουμε τις απαντήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς Δικαιοσύνης, κ. Παρασκευόπουλο και κ. Παπαγγελόπουλο. Πάντως, κορυφαίοι δικαστές τόνιζαν στη KONTRANEWS ότι έπρεπε ήδη να έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη σε βάρος του, αφού ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΕ το υλικό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, το κουβάλησε στο σπίτι του και κάνεις χρήσεις κατά το δοκούν.
Έφτασε μάλιστα σε σημείο να επαναλάβει τα κατορθώματα του αρχικοριού Χρήστου Μαυρίκη αντιγράφοντας αποσπασματικές συνομιλίες υποκλοπών, οι οποίες πάλι έπαιξαν παράνομα στα κανάλια της διαπλοκής – και αυτά πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη – που έχουν αναλάβει εργολαβικά την υπονόμευση της κυβέρνησης. Ο αρμόδιος εισαγγελέας είναι υποχρεωμένος από το νόμο να κάνει έρευνα στο σπίτι και στο γραφείο του Γιάννη Πανούση και να μαζέψει το υλικό που έχει «αρπάξει» από το ευαγές ίδρυμα της Κατεχάκη. Το απόρρητο αυτό υλικό χρησιμεύει σαν οδηγός στις υπηρεσίες για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας και των εγκληματικών οργανώσεων και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να βρίσκεται στα χέρια ιδιωτών και καναλιών. Προφανώς ο Γιάννης Πανούσης γνωρίζει το νόμο ως καθηγητής εγκληματολογίας, αλλά θεωρεί ότι έχει ασυλία και έχει εξασφαλίσει το ακαταδίωκτο γιατί έχει αναλάβει να κάνει σέρβις στα κανάλια των χρεωκοπημένων βαρόνων της διαπλοκής. Πάντα τα απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ και μάλιστα οι αποσπασματικές συνομιλίες από υποκλοπές προκαλούν μπόχα και δυσοσμία στη δημόσια ζωή. Αυτό ακριβώς επιδιώκει τόσο ο επίδοξος Ζεράρ Ντε Βιλιέ όσο και τα κανάλια του τρόμου που ανακάλυψαν ξαφνικά επικοινωνία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκράτες, γεγονός που μας ξαναγυρίζει στην εικοσαετία του ΠΑΣΟΚ, τότε που όλοι οι Πασόκοι και Νεοδημοκράτες διέδιδαν ότι αρχηγός της 17 Νοέμβρη είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου!!!
Όλοι γνωρίζουν σήμερα ότι οι επαφές του κ. Λάμπρου με κρατούμενους και συγγενείς κρατουμένων, ποινικών και τρομοκρατών γίνονταν δημόσια, όπως δημόσια ήταν και η αντιπαράθεσή του με τον Γιάννη Πανούση. Γι’ αυτό δεν χρειάζονταν οι κασέτες από τις υποκλοπές για να αποδείξει τους ισχυρισμούς του ο πρώην υπουργός.
Πάντως αν η Δικαιοσύνη δεν κινηθεί για να μαζέψει το υλικό των υποκλοπών τότε ένα είναι σίγουρο. Οι κασέτες της ΕΥΠ θα πωλούνται σε λίγο στα καροτσάκια της Ομόνοιας, όπως συνέβη και την εποχή του αρχικοριού Χρήστου Μαυρίκη, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε τα απόρρητα έγγραφα να δημοσιεύονται στα… κατασκοπευτικά βιβλία που θα γράψει ο κ. Πανούσης.
Αυτό πάντως που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες με τη δημοσιοποίηση υλικού υποκλοπών και μάλιστα από τέως υπουργό θα πρέπει να σταματήσει και αρμόδια να αναλάβει πρωτοβουλία είναι η Δικαιοσύνη. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να κυκλοφορήσουν κασέτες με καυτό υλικό που ενδεχομένως να καίνε τις εγκληματικές συμμορίες των βαρόνων της διαπλοκής. Ελπίζουμε να μην τους πιάσει τότε η ευαισθησία και αρχίσουν να ζητούν παρεμβάσεις της Δικαιοσύνης. Όπως όλοι γνωρίζουν η Δικαιοσύνη δεν απονέμεται αλά καρτ και ο Γιάννης Πανούσης δεν μπορεί να τυγχάνει ιδιότυπης ασυλίας. Οι επίδοξοι Μαυρίκηδες θα πρέπει να συλλαμβάνονται, να δικάζονται και να οδηγούνται στις φυλακές.
 
Όλα όσα αναγράφονται παραπάνω, είναι σωστά. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να δημοσιοποιούνται απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ. Προσοχή: δεν μπαίνουμε στην ουσία των καταγγελιών Πανούση. Δεν ασχολούμαστε με πολιτικά θέματα σε αυτήν την ιστοσελίδα (εκτός αν αφορούν τον Ολυμπιακό). Ο Πανούσης μπορεί να έχει δίκιο σε όλα όσα λέει, όπως μπορεί να υπάρχουν και σοβαρές πολιτικές ευθύνες με βάση τις καταγγελίες του και τα όσα κατέθεσε στον εισαγγελέα. Το ότι διέρρευσε όμως το υλικό που πήρε από την ΕΥΠ στα κανάλια, είναι κακούργημα. Όπως κακούργημα είναι και η απλή κατοχή του συγκεκριμένου υλικού.
 
Αυτό είναι και το σημαντικό κομμάτι, που αφορά κι εμάς. Εδώ και 1,5 χρόνο περίπου, η εκπομπή ''ΔΙΚΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ'' δημοσιοποιεί απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες από τον ''υπερκοριό'' της ΕΥΠ. Μάλιστα δεν μιλάμε μόνο για συνομιλίες του 2012, που περιλαμβάνονται στο περιβόητο ''βούλευμα Κορέα'', αλλά και νέο υλικό από υποκλοπές του 2015, το οποίο αφορά τις ''επισκέψεις Πηρούνια στη φυλακή, για να δει τον προφυλακισμένο Αιμίλιο Κοτσώνη για την υπόθεση του Noor 1''. Έχουμε εξηγήσει πολλές φορές πως αυτό που κάνει ο Θωμαϊδης είναι ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ποινικό αδίκημα.
 
Η ΤΩΡΙΝΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΑΚΟΥΕΙ; ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ. ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΟΜΩΣ ΠΗΓΑΝ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΩΡΙΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΡΡΟΗ ΥΛΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΥΠ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΑ. ΜΕ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΗΣ ΕΥΠ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ, ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ, Ή ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΑ;
 
Το υλικό της ΕΥΠ είναι για την ΕΥΠ. Ούτε για τους πολιτικούς, ούτε για τους δημοσιογράφους. Αναμένουμε την ίδια ευαισθησία από την τωρινή συγκυβέρνηση και για το θέμα του ΣΚΑΙ. Πλέον αυτοί κυβερνούν κι αυτοί κρίνονται. Οι προηγούμενοι είναι σπίτι τους. Και ας μην κρυφτούν κάποιοι πίσω από την ''ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης''. Πρέπει να είσαι πυροβολημένος για να πιστεύεις ότι η Δικαιοσύνη θα ενεργοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο σε μία υπόθεση που κινητοποιείται ολόκληρη η κυβέρνηση και σε μια άλλη υπόθεση στην οποία δεν ασχολείται κανένας κυβερνητικός αξιωματούχος...

Σχόλια

Εικόνα thita

έτσι είναι παιδιά, όπως τα λέει ο σάββας, τα συζητάμε εδώ και καιρό:

ποινικό αδίκημα να βγάζει ο σαγόνιας στοιχεία (καταθέσεις), κλπ., από τη μυστική κατά νόμο διαδικασία της ανάκρισης για την δήθεν εγκληματική οργάνωση, κλπ.

ποινικό αδίκημα και πολύ σοβαρό μάλιστα η αναπαραγωγή παράνομων ηχογραφήσεων όπως του ζωγράφου (θυμόμαστε τον θέμο αναστασιάδη με τα του ζαχόπουλου, σωστά?), στην τηλεόραση ή στα sites

ποινικό αδίκημα ΚΑΙ η αναπαραγωγή ηχογραφήσεων της ΕΥΠ (νόμιμων άραγε? ελπίζω κάποια στιγμή να μάθουμε γιατί και με ποια διαδικασία και για ποια υπόθεση και με ποιανού έγκριση/εντολή παρακολουθείται τόσος κόσμος)

αλλά κανένας από τον χώρο της δικαιοσύνης δεν ευαισθητοποιείται, ούτε καν ο ανδρεάδης που από τη δική του δικογραφία ξεφεύγανε τα έγγραφα

το παραδικαστικό του πρώην υπουργού αθανασίου και του παναθηναϊκάκια ζει και βασιλεύει

μήπως λοιπόν να γίνει καμιά μηνυτήρια αναφορά?

Εικόνα Antreas7

Αυτοί οι γιαλαντζί αριστεροί ασχολούνται μόνο αν κάποιος θίξει την ...αριστεροφροσύνη τους. Ο Θωμαΐδης δεν τους θίγει άρα δεν ασχολούνται και ούτε θα ασχοληθούν.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Συγγνώμη, ρε συ Σάββα, πώς είναι δυνατόν τόσο καιρό να διαπράττεται τέτοιο κακουργηματικό αδίκημα και ο εισαγγελέας να μην επεμβαίνει αυτεπαγγέλτως; Και γιατί, από τη στιγμή που δεν υφίσταται κάτι τέτοιο, δεν κινητοποιείται η ΠΑΕ με επίσημες καταγγελίες ως προς αυτό; Ή μήπως το έκανε και είμαστε σε αναμονή των εξελίξεων; Και πώς γίνεται κανένα μα κανένα μέσο της χώρας να μην ασχολείται με ένα τέτοιο κακουργηματικό αδίκημα;

Εικόνα savvas gridlock

''Ή μήπως το έκανε και είμαστε σε αναμονή των εξελίξεων;''

http://www.leoforos.gr/football/story/87451/stis-hpa-o-alafoyzos

Εικόνα Νίκος Γόδας

Μακάρι να φτάσει τόσο μακριά η βαλίτσα. Άντε γιατί έχουμε αγανακτήσει με όσα βλέπουμε.

Εικόνα REDNYC

ΜΕ ΠΡΟΛΑΒΕ Ο ΣΑΒΒΑΣ - Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, ΑΛΛΟ ΑΜΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ...

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΙΤΙ, ΕΦΑΓΕ ΚΑΤΙ "ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΦΛΑ" ΟΣΟ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ - ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΝΕΙΣ......

Εικόνα Νίκος Γόδας

Έλα ρε; Είχαμε τέτοιες ιστορίες στο Αμέρικα; Στην Ελλάδα να δούμε πότε θα τον πάρουν με τις πέτρες.