ΤΑ ΣΒΗΣΜΕΝΑ ΦΩΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ PART 1



Έχουμε δει το θέμα μέσα από τις δηλώσεις του αρχηγού της ΑΕΚ Στέλιου Μανωλά, ο οποίος ομολόγησε δημοσίως πως ο Μελισσανίδης έσβησε τα φώτα. Το ματς όμως έχει μεγάλο ενδιαφέρον από πολλές απόψεις, γι'αυτό θα του αφιερώσουμε σειρά αναρτήσεων, μέσα από εφημερίδες της εποχής. Σήμερα θα ξεκινήσουμε με τη φιλοπαναθηναϊκή και αρκετά κοντά στην ΑΕΚ εκείνα τα χρόνια ''Αθλητική Ηχώ''. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.
 
9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής της σεζόν 1993-94 και η πρωτοπόρος στη βαθμολογία ΑΕΚ, που προέρχεται από δύο σερί κατακτήσεις του τίτλου, υποδέχεται στα Φιλαδέλφεια το δεύτερο Ολυμπιακό, που είναι δύο πόντους πίσω της. Το παιχνίδι είναι προγραμματισμένο να γίνει την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 1993.
 
 

 
Το παιχνίδι ξεκινάει και ο Ολυμπιακός ανοίγει γρήγορα το σκορ στο 12', με σκόρερ το Γιώτη Τσαλουχίδη. Στο 35' αποβάλεται ηλιθιωδώς με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ντανιέλ Μπατίστα του Ολυμπιακού. Έκτοτε η ΑΕΚ κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο και καταφέρνει να ισοφαρίσει στο 61' με τον Τάσο Μητρόπουλο. Στα επόμενα 20 λεπτά η ΑΕΚ χάνει κάποιες ευκαιρίες, αλλά κλασικές ευκαιρίες έχει πλέον και ο Ολυμπιακός παρ'ότι αγωνίζεται με παίκτη λιγότερο. Το ματς έχει γίνει ''ροντέο'' και στο 83' σβήνουν τα φώτα.
 
Ο διαιτητής Τσινασλανίδης του συνδέσμου Θεσσαλονίκης ακούει τον υπεύθυνο της ΔΕΗ να του λέει ότι οι προβολείς θα ανάψουν 25 λεπτά μετά την ηλεκτροδότηση από τη ΔΕΗ, αυτό δεν γίνεται και τελικά αποφασίζει να διακοπεί το παιχνίδι οριστικά. Την επόμενη μέρα θα μάθουμε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 26-10-1993
 

 

 
Η ΔΕΗ με ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει πως η παροχή ρεύματος ΔΕΝ διακόπηκε, ΔΕΝ σημειώθηκε πτώση της γραμμής και οι πυλώνες του γηπέδου στα Φιλαδέλφεια έσβησαν εξαιτίας βλάβης στις εγκαταστάσεις του γηπέδου. Μάλιστα ο κύριος Λεωνιδάκης, προϊστάμενος εργοδηγός στο συνεργείο βλαβών της ΔΕΗ για τις περιοχές Φιλοθέης-Κηφισιάς, ξεκαθαρίζει πως η ΠΑΕ ΑΕΚ ΔΕΝ ζήτησε βοήθεια για να αποκατασταθεί η βλάβη και ο ίδιος μόνος του έστειλε βοήθεια, επειδή ενημερώθηκε από τρίτους! Έχει κι άλλο όμως, καλύτερο...
 

 

 
Στο ημίχρονο της αναμέτρησης λοιπόν, ο Μελισσανίδης με τον Καρρά (μεγαλομέτοχοι της ΠΑΕ ΑΕΚ τότε) μπουκάρουν στο καμαράκι των διαιτητών. Ο Μελισσανίδης αρχίζει να βρίζει το διαιτητή Τσινασλανίδη, του χτυπάει τα χέρια στα οποία ο Τσινασλανίδης κρατούσε μια μπάλα και του λέει ''είσαι στημένος, σε έχουν στήσει και παίζεις 90-10''. Με 10 παίκτες ήταν ο Ολυμπιακός εν τω μεταξύ σε εκείνο το σημείο του ματς. Ο Καρράς λέει στον Τσινασλανίδη ''δεν μας έδωσες δύο πέναλτι κι έπρεπε να αποβάλεις έξι παίκτες του Ολυμπιακού''. Μόνο έξι. Εντάξει, με 5 παίκτες στον αγωνιστικό χώρο μπορεί και να μας κέρδιζε η ''ομαδάρα'' της ''αδικημένης'' ΑΕΚ. Το πιο σημαντικό στοιχείο όμως προέρχεται από την επιτροπή που θα διενεργούσε τον έλεγχο στις εγκαταστάσεις παροχής ηλεκτρισμού του γηπέδου της ΑΕΚ, αφότου έσβησαν τα φώτα. Αρχικά οι παράγοντες της ΑΕΚ αρνήθηκαν τη συμμετοχή του εκπροσώπου του Ολυμπιακού Πολυκανδριώτη. Με τα πολλά συγκροτήθηκε μια τετραμελής επιτροπή με έναν εκπρόσωπο της ΑΕΚ, έναν του Ολυμπιακού, έναν αστυνομικό κι έναν τεχνικό της ΔΕΗ, ο οποίος όπως είδαμε πιο πάνω έφτασε μόνος του στο γήπεδο, δίχως να τον ειδοποιήσει η ΠΑΕ ΑΕΚ. Ξεκινούν λοιπόν αυτοί οι 4 για να φτάσουν στο σημείο που βρίσκονταν οι εγκαταστάσεις παροχής ρεύματος. Στην πορεία, ο τεχνικός της ΔΕΗ βρίσκεται εκτός γηπέδου, ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού κλειδώνεται σε ένα δωμάτιο και δεν φτάνει ποτέ στις εγκαταστάσεις, ενώ υπάρχει διάλογος του τεχνικού της ΔΕΗ με το Μελισσανίδη, στον οποίο ο τεχνικός λέει ''γιατί σβήσανε τα φώτα, το ρεύμα έρχεται κανονικά στο γήπεδο'', με το Μελισσανίδη να απαντά με βρισιές.
 
Ξαναλέμε, τα παραπάνω γράφονται στην ''Ηχώ'' και όχι στο ''ΦΩΣ''. Σε προσεχή ανάρτηση θα δούμε το τι γραφόταν και στο ''ΦΩΣ''. Ως τότε, μένουμε άλαλοι από το ''ήθος'' των παραγόντων της ΑΕΚ και ειδικά από τον ''εξυγιαντή'' Μελισσανίδη, που επέστρεψε πριν δύο χρόνια για ''να διώξει τα λαμόγια από το πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο''...

Σχόλια

Εικόνα koropi48

Αδέρφια ο νιάου καθιέρωσε στο ποδόσφαιρο τον όρο ¨πλαϊνοί¨ για τους επόπτες, ότι μ΄ αυτούς γίνονται τα μεγάλα στησίματα. Μην ξεχνάμε και τη διακοπή με τα καπνογόνα, άλλη μεγάλη ένδοξη στιγμή του αεκ. Να θυμίζουμε και τον τερματοφύλακα στο ματς που έδωσε έξοδο στο τσ.λ. στο καυτατζόγλειο, να γίνεται σχετική ανάρτηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Καθώς και την υπόθεση χρυσοβιτσιάνου.

Εικόνα thita

ο νιάου δηλώνει ακόμη και σήμερα στην παρέα του περήφανος για το πως μας γάμησε εμάς τους γαύρους τότε

Εικόνα kokkinos

Ευγε φιλε Σαββα για αυτες σου τις αναρτησεις. Να θυμομαστε οσοι ζήσαμε τα πέτρινα χρονια το κυνηγι που δεχοταν η ομαδα μας, αλλα τοτε δεν υπηρχαν ουτε Δικες, ουτε dna που αντεχουν την αληθεια, να τα αναδειξουν. Και μιας και μιλαμε για ''το πόσο διαφορετικο ειναι να εισαι αεκ'', ενα χρονο μετα απο αυτο το ματς της ΔΕΗ, στο Καραισκακη ηταν οι ''αγνοι ενωσίτες'' που καταπατησαν το ενος λεπτου σιγη, προσβαλλοντας την μνημη του αειμνηστου Αττιλιο. Τουλαχιστον εμεις εχουμε μνημη και ανθρωπιά. Τον Γεναρη του 2002, ο άτυχος Ν.Ξηροκωστας ειχε καταχειροκροτηθει απο 6000 Ολυμπιακούς στο πέταλο του Ν.Γκούμας.

Εικόνα savvas gridlock

Aυτο με τον Ατιλιο ειναι ο,τι χειροτερο εχει γινει ποτε. Φιδια κολοβα.

Εικόνα vagio

Αυτα τα αρθρα να τα διαβαζουν μερικοι γαυροι που στενοχωριουνται για την καταντια της αεκ και του ποα που "τους διελυσε ο μαλακας ο χοντρος, και αυτο δεν ειναι καλο ουτε για τοι ελληνικο ποδοσφαιρο ουτε για τον Ολυμπιακο". Οσα περασαμε και για οσα μας χλευασαν κατα καιρους, θα τα βρουν στον πατο τους επι 10.

Εικόνα Τελειωμένος Γαύρος

Τρομερό άρθρο, εύγε.

Ήθελε ο Καράς να βγάλει και έξι παίκτες του Ολυμπιακού ε; είπανε του λωλού να χέ... και αυτός ξεκ@λ@θηκε. Αυτός τι γίνεται; ακόμα φυγοδικεί, τον κλείσανε μέσα τελικά, τον έχουν αμολήσει; λόγω επαγγέλματος (ναυτικός γαρ) έχω χάσει επεισόδια.

Εικόνα apostolos gaganis

Είδα χτες στο φουμπού κάποιο προκλητικό χανουμάκι, που μπήκε για να μας κάνει "διαφώτιση"... Απόρησα με το θράσος του... Παραληρούσε βέβαια και τελικά λούστηκε ένα δικαιολογημένο και άνευ προηγουμένου τσουνάμι αποδείξεων από κάτι...εξπέρ του είδους εκεί μέσα, ειδικά έναν, για το ποιός είναι ο Ολυμπιακός και ποιά η ΜΟΜΙΚ ( Μιλάνε Όλοι, ΜΙλάν΄κι οι Κώλοι ). Στο τέλος, αναπόφευκτα, τα παράτησε και την έκανε με ελαφρά... Τον "έκοψα" για σχετικά πιτσιρικά, απ΄το ΠΩΣ έβριζε, για να φάει φυσικά στην μάπα την ανάλογη και στο πολλαπλάσιο...ανταπόδοση. ΑΡΑ, ΣΤΕΡΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ... Επαναλαμβάνω λοιπόν. Πού βρήκε το θρασίμι το κουράγιο και την "όρεξη" να μπει σε τέτοια γαυροφωλιά όπως το RATM FB και να προσπαθήσει να τσαμπουκαλευτεί σε κάτι Giannis Ioannou και όχι μόνο;.... Ποιοί; Οι ανύπαρκτοι! Οι πρακτικά "τίποτα" μπροστά μας! Το μόνο σχόλιο επομένως που μπορώ, ίσως, να κάνω, είναι να παραφράσω λίγο και με το συμπάθιο ( έτσι...γράφεται ) την πασίγνωστη ρήση του Αϊνστάιν: "Δύο πράγματα είναι άπειρα. Το σύμπαν και η ΜΑΛΑΚΙΑ. Και για το πρώτο, έχω τις αμφιβολίες μου...".

ΠΝΙΧΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ! ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΟΥΣ ΓΛΕΝΤΑΜΕ, ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ! ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ! ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΝΑ ΜΙΛΆΝΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ Δ-Ε-Υ-Τ-Ε-Ρ-Η ΘΕΣΗ! ΕΠΙΣΗΜΩΣ! ΑΥΤΟ, ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΒΛΕΠΩ!