ΜΕΣΟΙ ΟΡΟΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΑΣΟΥΛΑΣ



Mε αφορμή κάτι που έγραψε ο Χρήστος Φασούλας στο sdna.gr και το σχολιάσαμε στο facebook,
 
Ναι, ρε ούγκανα. Είμαι κομπλεξικός. Είμαστε κομπλεξικοί, υπάλληλοι και τσάτσοι.ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ είναι να μας αποκαλείτε έτσι εσείς που τα βλέπετε όλα μονόχρωμα (ή δίχρωμα ή τρίχρωμα, ανάλογα με το πόσα χρώματα έχει η φανέλα της ομάδας σας).
ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ είναι για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. Για όλους εκείνους που 'χουν αδειάσει τα γήπεδα την τελευταία εικοσαετία...
 
αλλά κι ένα παλαιότερο άρθρο του, που μας στείλανε κάποιοι,
 
Και υπάρχουν σοβαροί Παναθηναϊκοί. Όπως υπάρχουν και σοβαροί ΑΕΚτζήδες και ΠΑΟΚτζήδες. Και υπάρχουν φυσικά και σοβαροί Ολυμπιακοί. Ξέρω κάμποσους από δαύτους, και μάλιστα γηπεδάτους, που είχαν για χρόνια διαρκείας, αλλά τελευταία έχουν κόψει το γήπεδο μαχαίρι. Ακριβώς επειδή είναι σοβαροί.
 
πάμε να δούμε με στοιχεία το πόσα εισιτήρια κόβονταν στα ελληνικά γήπεδα πριν αρχίσει η ''γαυροπαράγκα'' το 1996 και πόσα κόβονται σήμερα. Ξαναλέμε, ΣΤΟΙΧΕΙΑ, όχι αερολογίες. Θα βάλουμε τις σεζόν από το 1991 μέχρι το 1996 και θα συγκρίνουμε με τις 5 τελευταίες σεζόν, από το 2010 μέχρι το 2015.
 
ΣΕΖΟΝ 1991-92 ΚΑΙ 1992-93 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 8-6-1993
 

 
18.388 εισιτήρια κατά μέσο όρο τη σεζόν 1991-92 ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη, 15.466 ο ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ, 13.421 εισιτήρια η πρωταθλήτρια ΑΕΚ στα Φιλαδέλφεια. 16.215 εισιτήρια κατά μεσο όρο τη σεζόν 1992-93 ο ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ, 14.976 εισιτήρια η ΑΕΚ στα Φιλαδέλφεια και 13.115 ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη.
 
ΣΕΖΟΝ 1993-94 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 4-5-1994
 

 
10.786 εισιτήρια κατά μέσο όρο τη σεζόν 1993-94 η πρωταθλήτρια ΑΕΚ στα Φιλαδέλφεια, 10.236 ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη και 9.470 εισιτήρια ο ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ.
 
ΣΕΖΟΝ 1994-95 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 10-11-1996
 

 
12.428 εισιτήρια κατά μέσο όρο ο πρωταθλητής ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ, 9.989 εισιτήρια ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη και 7.910 εισιτήρια η ΑΕΚ στα Φιλαδέλφεια, με τον ΠΑΟΚ να έχει υψηλότερο μέσο όρο στην Τούμπα από την ΑΕΚ, με 9.683 εισιτήρια.
 
ΣΕΖΟΝ 1995-96 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 10-11-1996
 

 
12.121 εισιτήρια κατά μέσο όρο ο πρωταθλητής ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ (εκείνη τη σεζόν είχε φτάσει στους ''4'' του Champions League, με τον Άγιαξ στο Άμσντερνταμ...), 10.291 εισιτήρια ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη και 9.756 εισιτήρια η ΑΕΚ στα Φιλαδέλφεια (σύμφωνα με τους οπαδούς της, εκείνη την περίοδο η ΑΕΚ έπαιξε ''την καλύτερη μπάλα που έχει παίξει ποτέ ελληνική ομάδα''...).
 
Πάμε τώρα και στο επίσημο site της Superleague, για να δούμε τους μέσους όρους εισιτηρίων στο πρωτάθλημα από το 2010 μέχρι και το 2015.
 
ΣΕΖΟΝ 2010-11
 

 
ΣΕΖΟΝ 2011-12
 

 
ΣΕΖΟΝ 2012-13
 

 
ΣΕΖΟΝ 2013-14
 

 
ΣΕΖΟΝ 2014-15
 

 
Όποιος γνωρίζει αριθμητική, μπορεί να κάνει τις συγκρίσεις. Ποιος αριθμός είναι μεγαλύτερος, οι 10 και 12 χιλιάδες εισιτήρια κατά μέσο όρο των πρώτων στον πίνακα του 1994, 1995 και 1996 ή οι 17, 18 και 20 χιλιάδες του πρώτου σε εισιτήρια κατά μέσο όρο του 2013, 2014 και 2015;
 
Τελικά ρε Χρήστο Φασούλα είσαι κομπλεξικός, υπάλληλος και τσάτσος; Ψάξου...

Σχόλια

Εικόνα KYTHNOS 7

Ακόμα ένας (αναλώσιμος) υπάλληλος (της πλάκας) του συστήματος της προπαγάνδας, ο οποίος σε λίγους μήνες δε θα τον ξέρει ΠΑΛΙ ούτε η μάνα του (δεν τον ήξερε ούτε πριν το άρθρο του).

Το θέμα είναι, που θα κρυφτούν όλοι αυτοί μετά την κατάρρευση όλης αυτής της προπαγάνδας και του συστήματος που κρύβεται από πίσω???

Εικόνα Romain

Είναι φανερό όταν βλέπεις τους αριθμούς.
Γιαυτό και οι απέναντι, και μιλώ για όλους τους κομπλεξικους, άτιτλους, στερημενους, στημένους δημοσιογράφους, Αντι-Ολυμπιακούς, (και όχι τους υγειως σκεπτομενους φιλάθλους άλλων ομάδων), χρησιμοποιούν σχήματα λόγου, προπαγάνδα, και ΜΜΕ για να καλύψουν την γυμνια των ομάδων τους. Το ίδιο και οι διοικησεις Κουλη, κούλας και σμπαουγκ.
Αντίθετα βλέπω τον Σάββα, όπως πιο πάνω, τον Νικολακοπουλο να μιλάνε με στοιχεία και αριθμούς.

Θα συμφωνήσω με την ανάλυση Σάββα αλλά και με τον φίλο Κώστα πιο κάτω ότι η οικονομική κρίση είναι επίσης ένας από τους κύριους λόγους της μείωσης.

Εικόνα Aprosarmostos17

Μέσα σε όλους αυτούς τους αριθμούς που παραθέσατε, παρακαλώ λάβετε υπόψη τους εξής παράγοντες που αφορούν και την ομάδα μας:
- εκείνα τα χρόνια ΔΕΝ υπήρχε τηλεοπτική κάλυψη, πράγμα που σήμαινε αυξημένα εισιτήρια.
- από το 2010 και μετά είμαστε σε περίοδο οικονομικής κρίσης.
- το εισιτήριο τότε ήταν πολύ φτηνότερο και σε απόλυτους αριθμούς, αλλά και σε αντιστοιχία προς το κατά κεφαλήν ΑΕΠ.
- έχουμε πολύ περισσότερες επιτυχίες σε πολλά αθλήματα ως σύλλογος (π.χ. η Ευρωλίγκα του μπάσκετ έχει περισσότερα εντός έδρας παιχνίδια) πράγμα που σημαίνει ότι ο μέσος Ολυμπιακός έχει περισσότερες επιλογές να παρακολουθήσει τον αγαπημένο του σύλλογο.
- η ποδοσφαιρική ομάδα παίζει περισσότερα ευρωπαϊκά παιχνίδια, κάτι που έχει κάνει πολλούς οπαδούς "εκλεκτικούς" και σνομπ απέναντι σε μικρές ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος.

Εικόνα Aprosarmostos17

Άλλο ένα ξεβράκωμα των κομπλεξικών υπαλλήλων και τσάτσων. Και με στοιχεία. Μπράβο παιδιά.

Εικόνα john

Με αφορμή τα εισητηρια απο το 2010 και μετα να πω μερικά πράγματα

Φαίνεται καθαρά πως όσο περνά ο καιρος τοσο ο μέσος όρος των εισιτηρίων μας πέφτει παρόλο που με το πέρασμα του χρονου η ομάδα συνεχώς βελτιωνόταν. Το 2011-2012 παίζαμε καλύτερη μπάλα απο την προηγούμενη χρονια γιατι λογικά οι παίκτες αφομοίωσαν καλύτερα το σύστημα βαλβερδε. Παρόλα αυτα ο μέσος όρος έπεσε.

Το 2012 επι ζαρντιμ ο μέσος όρος πέφτει ακομα περισσότερο. Ειναι το καλοκαιρι που αρχίζει να ακούγεται όλο και εντονότερα το "παντελονιασμα" του Μαρινάκη κυρίως λόγω της δικαιολογημένης δυσαρέσκειας για την μη αντικατάσταση του Μιραλας. Ετσι δημιουργείται το παράδοξο να προέρχεται η ομαδα απο Νταμπλ και εξαιρετική πορεία στην Ευρώπη με 5 συνεχομενες νίκες (προσωρινές φαινόμενο για Ολυμπιακο) και ο κόσμος να μην στηρίζει όσο θα επρεπε.

Την επόμενη χρονια αν και ο πρόεδρος διορθώνει τα προηγούμενα λάθη του και φέρνει παικταράδες σε μια απο τις πιο επιτυχημένες μεταγραφικές περιόδου των τελευταίων ετών ο κόσμος εξακολουθεί να μην ανταποκρίνεται και να μην στηρίζει όσο πρεπει. Έχουμε ηδη κατακτήσει 3 πρωτάθληματα και παμε καρφί για το τέταρτο.

Το καλοκαιρι του 2014 μετα απο πανεύκολη κατάκτηση πρωταθλήματος με μεγάλα σκορ και νίκες και απειλή των ιστορικών ρεκόρ του Γουλανδρη ο μέσος όρος αυξάνεται λιγο.Και παλι ομως σε σχέση με το 2010 ειμαστε πιο κάτω όσο αναφορά στην προέλευση κόσμου.

Εγω πιστεύω πως η κυρια αιτία για αυτο το γεγονός ειναι η κατάκτηση συνεχόμενων εύκολων πρωταθλημάτων.Εγω πει σε παλαιότερα σχόλιο μου εδώ μεσα πως οι συνεχόμενες επιτυχίες σε πλαδαρευουν. Οι οπαδοί κακομαθαινουν και δεν στηρίζουν γιατι πιστεύουν πως η ομάδα δεν τους χρειάζεται. Βάλτε και τον χαμηλό ανταγωνισμό,βάλτε και την οικονομική κρίση ... Πάντως για μένα η κυρία αιτία ειναι πως καλομαθαμε. Δεν γίνεται να κανουμε κατι αλλο για να το αλλάξουμε. Το δεχομαςτε και προχωράμε. Δεν εχω ζήσει πέτρινα αλλα εχω ακουσει απο εσενα Σαββα πως η μιζέρια των πέτρινων χρόνων δεν συγκρίνεται με τιποτα. Το δέχομαι και προχωράμε.

Επίσης εχω προσέξει πως ο οπαδός για να ενθουσιαστεί με την ομάδα του χρειάζεται νέα κίνητρα και καινούργιους στόχους. Καυλωνει οταν η ομάδα κανει ολοκληρωτικο restart μετα απο μια μεγαλη αποτυχία. Οπως ακριβώς εγινε το καλοκαιρι του 2010 οπου παρά τον ταπεινωτικό αποκλεισμό απο την Μακάμπι οι οπαδοί στήριξαν με χίλια τον πρόεδρο και ξέσπασαν (δικαιολογημένα) μονο πάνω σε Λίνεν και ντιογκο. Ειδικά στο πρωτο ματς εκείνης της σεζον με κόσμο ( με Αστέρα) γινόταν της πουτανας στο γήπεδο. Ειχα παει και μου εκανε πολύ καλη εντύπωση. Ευχάριστη ατμόσφαιρα,συνεχόμενη στήριξη χωρις την υποψία γκρίνιας και μουρμούρας. Ο κόσμος γούσταρε την ολοκληρωτική εκκίνηση του Ολυμπιακού μετα την αποτυχημένη τελευταια χρονια του Κόκκαλη. Άν ο Σώκος ειχε μείνει στην ομάδα κσι άρχιζε τη σεζον με Αλεξανδρή προπονητή η συνέχιζε να στηρίζει Λίνεν οι οπαδοί θα συνεχιζαν να του πετάνε κινητά στη σουίτα του.
Ενα ανάλογο φαινόμενο με αυτο ηταν το φαινόμενο της πρώτης χρονιάς στο Καραϊσκάκη. Ριβαλντο,Μπάγεβιτς,Ναός και δίψα για να ξαναπάρουμε την κορυφή ηταν εκρηκτικός συνδυασμός για τους οπαδούς μας. Και εννοείται πως αν και στην πορεία της χρονιάς η ομάδα απογοήτευσε και θύμισε ακομα και την τελευταια χρονια της Ριζούπολης ο κόσμος επέμενε και στήριζε συνέχεια. Ένιωθε οτι η ομάδα τον εχει ανάγκη. Τωρα οταν η διαφορά δυναμικότητας εχει ξεφύγει τοσο που η ομάδα στην ελλαδα δεν εχει ανάγκη τον κόσμο. Και ο κόσμος νιώθει πως δεν χρειάζεται να την στηρίξει.

Η διοίκηση εκανε μεγαλη μαγκιά φετος που έριξε τις τιμές. Κυρίως σε αυτο οφείλεται η θεαματική αύξηση των διαρκείας. Αυτο ομως δεν μπορει να συνεχιστεί και τις επόμενες χρονιές. Δεν γίνεται καθε χρόνο να προσφέρεις το προϊόν σε τιμή κάτω της αξίας του. Η διοίκηση χάνει κέρδη και ειδικά σε αυτήν την εποχή που τα κέρδη εχουν μειωθεί απελπιστικά αυτο μπορει να στοιχήσει..

Για να το κλείσω επειδή ξεφύγα κατα πολύ τελικά πιστεύω πως δεν θα πρεπει να μας απασχολεί τοσο το άδειο γήπεδο. Για να καταλάβεις ακριβώς τι εννοω προτιμώ χίλιες φορες να βλεπω την ομάδα τοσο ψηλα ,να εχει ξεφύγει έτη φωτός απο όλους τους συναγωνιστές της(ακομα και αν αυτο στοιχίζει την στήριξη μας ) παρά να τη βλεπω να βυθίζεται στη μετριότητα και να αγκομαχά να νικήσει τους ανύπαρκτους αντίπαλους της και ετσι να νιώθω οτι μας εχει ανάγκη. Στο ποδόσφαιρο αλλα και στη ζωη κατι κερδίζεις κατι χάνεις. Ε λοιπόν ας κερδίσουμε την εκτόξευση του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ακομα και αν αυτο στοιχήσει μια σημαντική μείωση στην προέλευση του κόσμου. Εγω τουλάχιστον ετσι το βλεπω.

ΥΓ Για τον Φασουλα τα είπαμε σε αλλο άρθρο. Ύπουλος αχρείος και πιο βρωμερος και απο την κωλοτρυπιδα του Αυλακιωτη

Εικόνα kokkinos

αδερφε, αν μου επιτρεπεις το 2011 ειχαμε μεγαλυτερη προσελευση απο τις επομενες και για ενα προσθετο λογο: δεν ειχαμε Ευρωπη εκεινη τη σεζον. Αν προσθεσεις οτι παλευαμε να επανακτησουμε τα πρωτεια (οπως σωστα γραφεις), προφανως υπηρχε μεγαλυτερη καψα. Προσωπικα να σου πω, καθε χρονο βαζω στοιχημα με τον εαυτο μου να ειμαι στο γηπεδο σε ολα τα εντος παιχνιδια. Εσκακα που τιμωρηθηκαμε με τον Αστερα (το 4ο πιο σημαντικο κατα σειρα, παιχνιδι της σεζον). Στεναχωριεμαι που οι λοιποι κατοχοι διαρκειας συνηθως διαλεγουν παιχνίδια.

ΥΓ; Ο Χ.Φασούλας ηταν ρεπορτερ ΠΑΟ στο ''ΦΩΣ'' δεκαετια '80, αρχες '90. οι παλιοι θα τον θυμουνται.

Εικόνα savvas gridlock

''Ο Χ.Φασούλας ηταν ρεπορτερ ΠΑΟ στο ''ΦΩΣ'' δεκαετια '80, αρχες '90. οι παλιοι θα τον θυμουνται.''

Σωστός.

Εικόνα savvas gridlock

''Πάντως για μένα η κυρία αιτία ειναι πως καλομαθαμε. Δεν γίνεται να κανουμε κατι αλλο για να το αλλάξουμε. Το δεχομαςτε και προχωράμε. Δεν εχω ζήσει πέτρινα αλλα εχω ακουσει απο εσενα Σαββα πως η μιζέρια των πέτρινων χρόνων δεν συγκρίνεται με τιποτα. Το δέχομαι και προχωράμε.''

Άσε το τι εχεις ακουσει απο εμενα ή απο τον οποιονδηποτε. Τους μεσους ορους εισιτηριων απο το 1991 και μετα τους βλεπεις παραπανω; Στο Καραισκακη παιζαμε και τοτε. Υπηρξε μια εστω χρονια απο το 2010 και μετα που να ειχαμε λιγοτερα εισιτηρια κατα μεσο ορο απο οσα κοβαμε την πενταετια 1991-1996 στο Καραισκακη; Μονο μια, η σεζον 1991-92, ξεπερναει μια και μονο μια, τη σεζον 2013-14. Εμπιστευσου τα στοιχεια και οχι την ερμηνεια του καθενος (και τη δικη μου μεσα). Τωρα για τα υπολοιπα, για το γιατι δεν παει ο κοσμος μας πλεον στο γηπεδο οπως παλια, ειναι η κριση, ειναι η ελλειψη ανταγωνισμου και εκδρομων γενικοτερα (αλλο να ξερεις πως θα ερθουν και φιλοξενουμενοι π.χ. στο Καραισκακη, οχι μονο απο ΠΑΟ-ΑΕΚ-ΠΑΟΚ), ειναι το οτι ευκολα μεσω link μπορεις να δεις οποιο ματς θες αραχτος στον καναπε σου, ειναι και η μαλακισμενη νοοτροπια πολλων που ΕΧΟΥΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ, αλλά ειναι στο ''πού να τρέχω μωρε, γαμησε το''. Σοβαρή συζητηση γυρω απο το ''τα λαθη της διοικησης εχουν διωξει κοσμο απο τα γηπεδα'', την ωρα που με αυτην τη διοικηση παιρνουμε ΚΑΘΕ χρονο πρωταθλημα και ειμαστε στην υψηλοτερη θεση στην ιστορια μας στην επισημη βαθμολογια της ΟΥΕΦΑ, διχως να χρωσταμε εστω ενα σεντ δεξια κι αριστερα, δεν μπορει να γινει. Και δεν παρακαλαμε και κανεναν. Οποιος θελει, ερχεται. Οποιος δεν θελει, δεν ερχεται. Οποιος μπορει να ερθει και επιλεγει να μην ερθει, εμενα δεν με ενδιαφερει.

Εικόνα kokkinos

φιλε Σαββα, οποιος επικαλειται διοικητικα λάθη και γι αυτο δεν παταει γηπεδο , απλα κοροιδευει και δινει αλλοθι στον εαυτό του. Αλλο να πεις οτι η ομαδα μια συγκεκριμενη σεζον δεν παιζει καλη μπαλα, και δεν με ελκυει να τρεξω στο γηπεδο και αλλο (να νομιζεις οτι) τιμωρεις τη διοικηση με την αποχη σου επειδη δεν σου κανει τα γουστα επι της ουσίας. Εδω καποιοι κραυγαζαν οτι καταντησαμε Αεκακι επειδη δεν ριξαμε 4αρα στο βαζελο το 2013. Οι ιδιοι που ελεγαν προ αγωνα οτι θα φανε 5, οι ιδιοι ξεσπαζαν σε κραυγες, επειδη πληγωθηκε ο οπαδικος τους εγωισμος. Ξεφυγαμε ομως απο το θεμα...συμπαθατε με. αλλα ειναι να σημαντικο ζητημα που νομιζω πρεπει να απασχολει την ερυθρολευκη οικογενεια.

Εικόνα savvas gridlock

''Οι ιδιοι που ελεγαν προ αγωνα οτι θα φανε 5, οι ιδιοι ξεσπαζαν σε κραυγες, επειδη πληγωθηκε ο οπαδικος τους εγωισμος.''

Και οι ίδιοι με το που ισοφαρίσαμε ανάβανε καπνογόνα και πανηγύριζαν σαν παλαβοί το 2-1 του Μήτρογλου, που ακυρώθηκε στο τελος σωστά ως οφσάιντ.

Εικόνα red apple

Συμφωνώ 4.325.566,4% με τον Σάββα!

Εικόνα kostasf

Για μένα το κύριο θέμα με την μείωση των εισιτηρίων την τελευταία πενταετία είναι οικονομικό.

Για τον Ολυμπιακό μιλάμε πάντα.
Οι άλλοι απλά δεν επενδύουν, έχουν μικρύνει τις ομάδες τους, και τα εισιτήρια τους τα έχουν κατεβάσει σε τιμές κινηματογράφου μπας και μπει κανένας στα κοτέτσια τους να δει τα χάλια τους.

Τα διαρκείας του Ολυμπιακού ήταν πανάκριβα, εκλογικεύτηκαν με τις φετεινές μειώσεις και πήγε ο κόσμος και αγόρασε.

Η προπώληση των φετεινών διαρκείας είχε ξεπεράσει κάθε όριο πριν γίνει οποιαδήποτε μεταγραφή. Νομίζω μόνο τον Φιμπόγκασον είχαμε πάρει. Καθαρό κίνητρο αγοράς ήταν η τιμή , και η συσπείρωση λόγω της προπαγάνδας των πουθενάδων.

Αν αυξηθούν οι τιμές , θα ξαναμειωθούν. Είναι και μικρό το γήπεδο, και για να πάρεις καλό διαρκείας θέλεις 500 ευρώ. Ένα μηνιάτικο. Για λιγότερα από 10 ενδιαφέροντα ματς το χρόνο.

Δε νομίζω να τα ανεβάσει, μια και είναι διαχειρίσιμο και όχι κρίσιμο κονδύλι για τα έσοδα της ομάδας.
τα τηλεοπτικά και τα πριμ της ουεφα είναι πολύ μεγαλύτερα.