Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ, ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ



Την προηγούμενη εβδομάδα, μετά το ματς Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης, γράψαμε αυτό.
 
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ Από χθες έχει γίνει πολλή συζήτηση για το πέναλτι με το οποίο προηγηθήκαμε. Όποτε απαιτείται να κρίνω ένα πέναλτι που πήραμε ή ένα πέναλτι που δεν μας δόθηκε, προσπαθώ να βάλω τον εαυτό μου στη θέση του αντιπάλου. Αν η χθεσινή μονομαχία Μιλιβόγεβιτς-Κουρμπέλη γινόταν στη Λεωφόρο μεταξύ Λαγού/Κουτρουμπή/Εσιέν-Κουρμπέλη και ο διαιτητής έδινε πέναλτι για να ανοίξει το σκορ στο 73' ο ΠΑΟ, τι θα λέγαμε; Εγώ θα έλεγα τα χειρότερα. Για'μένα λοιπόν
 
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΝΑΛΤΙ, ΚΑΚΩΣ ΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΖΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΝΑΛΤΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

 
Mιλάμε για μία φάση την οποία οι δύο καθηγητές διαιτησίας στη ''ΔΙΚΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ'', Ντόβας-Kαραμάνης, έβγαλαν ''πέναλτι που σωστά δόθηκε''. Για όποιον δεν καταλαβαίνει και τώρα,
 
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΥ, ΚΑΠΩΣ, ΚΑΠΟΤΕ ΕΥΝΟΗΘΗΚΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. ΛΕΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ, ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΑ ΟΠΑΔΙΚΑ ΑΥΤΙΑ ΜΑΣ.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο λοιπόν κρίνουμε και το σημερινό πέναλτι που κέρδισε ο Ολυμπιακός στην Κομοτηνή, στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, με το οποίο έγινε το σκορ 1-2 υπέρ μας. Κρίνουμε σαν να γινόταν η φάση υπέρ του βάζελου και να έπαιρνε ο ΠΑΟ τέτοιο πέναλτι, οπότε να καλούμασταν εμείς να τοποθετηθούμε. Γίνεται ντόρος και πέφτει λάσπη εις βάρος του Θρύλου, αλλά η αλήθεια ως συνήθως είναι διαφορετική.
 
Το αριστερό πόδι του Σερφά του Πανθρακικού βρίσκει καθαρά το δεξί πόδι του Φινμπόγκασον από πίσω. Προσέξτε το πώς τινάζεται το πόδι του παίκτη του Ολυμπιακού. Aν δεν υπήρχε επαφή και ο Φινμπόγκασον βουτούσε, θα έκανε ένα ακόμη βήμα προς τα πίσω ή στο πλάι. Το ΠΩΣ πέφτει ένας παίκτης είναι καθοριστικό για να καταλάβει κανείς το αν η επαφή με τον αντίπαλο προκαλεί την πτώση του ή το αν εκμεταλλεύεται την όποια επαφή για να πέσει. Βάζουμε και τη φωτογραφία που πήραμε από το πολύ καλό site redking.gr.
 
 
ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ''ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΝΑΛΤΙ, ΒΟΥΤΑΕΙ Ο ΦΙΝΜΠΟΓΚΑΣΟΝ'', ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΣΤΡΑΒΟΣ, ΕΙΤΕ ΕΜΠΑΘΗΣ, ΕΙΤΕ ΣΤΗΜΕΝΟΣ.
 
Tο γνωστό τσοντο-site ανέβασε 3 άρθρα μετά το τέλος του ματς, με ειρωνείες και λάσπη εις βάρος του Θρύλου.
 
 
 

Είναι η ίδια επικοινωνιακή μηχανή που προχθές μας ενημέρωνε για την ''σφαγιαστική εις βάρος του ΠΑΟ'' διαιτησία του Σελίμου στην Πάτρα, ο οποίος Σελίμος κατακύρωσε δύο αντικανονικά γκολ υπέρ του ΠΑΟ.
 

Πολύ σωστή και η ανακοίνωση της Παναχαϊκής, που ξεβρακώνει τα παπαγαλάκια της τρόικας Αλαφούζου-Σαββίδη-Μελισσανίδη, αλλά τέτοιες απόψεις δεν ευδοκιμούν στα διάφορα skai.gr-sport-fm.gr-sdna.gr. Όπως φυσικά δεν θα ενημερωθούμε ποτέ από αυτούς για τα 2 πέναλτι υπέρ του Θρύλου που κατάπιε ο διαιτητής Κατσικογιάννης από το σύνδεσμο Ηπείρου στο παιχνίδι Παναιγιάλειος-Ολυμπιακός. Δεν μιλάμε για πέναλτι ενώ το ματς είχε κριθεί. Μιλάμε για πέναλτι με το σκορ 0-0 και 0-1...
 
 
Εκπαιδεύουν τον κόσμο στη λάσπη εις βάρος του Θρύλου και δηλητηριάζουν τα μυαλά πιτσιρικάδων, με πράγματα που δεν αντέχουν σε κριτική. Όχι κριτική ποδοσφαιρική, με βάση τους κανονισμούς, αλλά λογική κριτική. Ο κόσμος του Θρύλου βράζει και συνεχώς μας στέλνει μηνύματα απειλητικά για όλους όσοι σπιλώνουν την ομάδα μας. Με πολλούς γινόμαστε και κακοί, μιλώντας απότομα, αφού προσπαθούμε να τους αποτρέψουμε από πράξεις για τις οποίες θα μετανιώσουν. Για πολλοστή φορά λέμε
 
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΕΙΤΕ, ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΑΤΕ, ΜΗΝ ΑΣΚΕΙΤΕ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΙΔΟΥΣ ΒΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ, ΛΕΚΤΙΚΗ Ή ΣΩΜΑΤΙΚΗ.
 
Μάγκες θα τους κάνετε. ''Ξεβρακώστε'' τους με επιχειρήματα ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ. Τίποτε παραπάνω, τίποτε παρακάτω. Στη λάσπη καταφεύγει αυτός που ΔΕΝ έχει να πει κάτι επί της ουσίας. Καταλαβαίνουμε την οργή όλων σας, αλλά η οργή σας θα γίνει όπλο τους. Γράψτε τους εκεί που ξέρετε, έρχεται ματς-ορόσημο για τον Θρύλο μας με την Άρσεναλ, δεν θα ασχολούμαστε με τον απόπατο της δημοσιογραφίας...

Σχόλια

Εικόνα el trick

ΘΡΥΛΟΣ χωρίς θρίλερ γίνεται;;;;;;;

Εικόνα apostolos gaganis

"Εκπαιδεύουν το κόσμο στη λάσπη". Ακριβώς. Εσκεμμένα, επίμονα, συντονισμένα, πολύτροπα, δόλια, με τη διαστρέβλωση, το ψέμα, την αποσιώπηση όπου δεν τους βολεύει και τον υπερτονισμό όπου τους βολεύει. Πουλάνε μίσος, ντυμένο "αντικειμενικότητα". Αποτελούν την μήτρα της βίας. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ. ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ...

Να δω πού θα καταλήξει συτό το πράμα...

Εικόνα Αλέξανδρος

Καλά περίμενα να δω εμετικά σχόλια για το εν λόγω πέναλτι, αλλά το βαζελέτα με εντυπωσίασε μπορώ να πω που λέει ότι στο φινάλε της αναμέτρησης δεν υπάρχει πέναλτι υπέρ του Πάνθραξ. Περίεργα πράματα... Ομολογώ να πω ότι το πέναλτι αυτό του Φίνμπο δεν μου φάνηκε για πέναλτι αρχικά αλλά το ριπλέι με διαφώτισε. Η ομάδα έπαιξε μέτρια σήμερα. Το μυαλό ήταν ξεκάθαρα στην Άρσεναλ και το τι θα γίνει σε εκείνη την αναμέτρηση. Ελπίζω να ξύπνησαν οι παίκτες μας με τα γκολ που φάγανε στο τέλος και να δουν τα λάθη τους. Γιατί ο Σίλβα είμαι σίγουρος ότι τα είδε και θα τα διορθώσει. Ελπίζω σε έναν καλό Μποτία την Τετάρτη και έναν Σαλίνο αντί του Μαζουακού γιατί ο Μαζουακού στα αμυντικά του καθήκοντα κυριολεκτικά κοιμάται όρθιος. Πάμε για το καλύτερο τώρα που περάσαμε και από την Θράκη. Προβλέπω 15/15 στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Μετά βλέποντας και κάνοντας. Συνεχίζουμε γερά.

Σάββα επέτρεψε μου να διαφωνήσω (δεν είχα δει το ποστ για Αστέρα που είχες κάνει δεν ξέρω καν τι είπατε εκεί σε εκείνο το κείμενο και στα σχόλια με τα άλλα αδέρφια μας) με το θέμα πέναλτι με τον Αστέρα Τρίπολης. Τα ίδια πέναλτι πήραν εις βάρος μας στο Τσάμπιονς Λιγκ η Παρί και η Άντερλεχτ. Και οι 'σχολιαστές' στο ίντερνετ γράφανε για το πόσο καθαρά ήταν αυτά τα πέναλτι. Τους έτσουξε επειδή ήταν στο 0-0 (όπως και σήμερα που ήταν στο 1-1 τους έτσουξε το πέναλτι του Φίνμπο) Για αυτό και σκούξανε.

Εικόνα savvas gridlock

Συμφωνώ κι εγώ, υπάρχει όριο στο παρταλίκι. Ναι, είσαι 1-4 στο 86' και 4 μέρες μετά παίζεις όλη την ευρωπαϊκή σου χρονιά με την Άρσεναλ. Χαλάρωσε, αλλά με μέτρο. Όχι να κινδυνεύσεις σε 7-8 λεπτά να φας 3 γκολ από τον Πανθρακικό.

Για τα πέναλτι με Παρί-Άντερλεχτ, στο πρώτο παράδειγμα, η επαφή Σάμαρη-Ιμπραίμοβιτς είναι χαμηλά. Δεν έχει σχέση η φάση αυτή με μια μονομαχία ψηλά μετά από κόρνερ στην περιοχή μας. Η φάση μοιάζει όντως με το πέναλτι που πήρε η Άντερλεχτ εναντίον μας, μόνο που εκεί ο Σάμαρης έχει χάσει τον Κλιέσταν. Ο Αμερικανός είναι μπροστά του, ο Σάμαρης βάζει το χέρι και τον τραβάει από τον ώμο. Αντίθετα εδώ ο Μιλιβόγεβιτς δεν έχει περάσει τον Κουρμπέλη, ο οποίος τον κρατάει μεν, αλλά πριν προλάβει καλά καλά να βάλει δύναμη, έχει πέσει ο Μιλιβόγεβιτς αρκετά εύκολα.

Εικόνα Αλέξανδρος

Επίσης να συμπληρώσω σε ξεχωριστό σχόλιο:

Χρόνια πολλά και καλά Σάββα. Υγεία να έχεις να χαίρεσαι όσους αγαπάς και να συνεχίσεις δυναμικά την δουλειά σου στην σελίδα αυτή που είναι όαση για τους γαύρους. Και πάνω απόλα ΥΓΕΙΑ

Εικόνα savvas gridlock

Ευχαριστώ πολύ Αλέξανδρε, να'σαι καλά φίλε, να χαίρεσαι κι εσύ την οικογένεια.

Εικόνα john

Υπάρχει επαφή χαμηλά. Ειναι πεναλντι. Οχι τοσο ξεκάθαρο στο μάτι όσο αυτο του κάμπιασο, αλλα υπάρχει καθαρή παράβαση. Στα πεναλντι δεν υπάρχει πολύ και λιγο. Ούτε τα κρίνουμε με βάση την καφενειακή κριτική των οπαδών. Καθαρό πεναλντι σωστά το σφύριξε ο κόρακας απλα πέφτει και λιγο θεατρινίστικα ο Φινμπο και ξεγελάει το μάτι. Πάντως υπάρχει επαφή αρα ειναι πεναλντι. Τελος.

Θελω να πω κατι για το τσοντοσαιτ. Ποσες μηνύσεις του εχει κανει η ΠΑΕ ολυμπιακος? Αυτες οι μηνύσεις για ποια δημοσιεύματα έγιναν? Η εκδίκαση τους αργεί? ΥπΑρχει περίπτωση η μήνυση να τελεσφορήσει και να δωθεί αποζημίωση στην ΠΑΕ για ηθική βλάβη η ακομα και πρόστιμο στο site? Οκ είπαμε στημένοι ειναι γιουσουφάκια ειναι καταλαβαίνουμε οτι ο διευθυντής του σάιτ εχει προσωπικό πρόβλημα με τον Βαγγέλα αλλα η κατάσταση εκει μεσα όσο παει και χειροτερεύει. Γίνεται αηδιαστικος πόλεμος εκ μέρους τους και πρεπει κάπως να τελειώσει. Ας βγάλει μια ανακοίνωση η ΠΑΕ αναλογη με αυτη που έβγαλε κατα του gazetta μετα το 0-3 του Μαρτίου του 2014,για να δείξει τουλάχιστον στα μάτια μας οτι αντιδρα στο πόλεμο που της γίνεται. Που θα παει αυτη η κατάσταση?

Εικόνα savvas gridlock

Καθόλου θεατρινίστικα δεν πέφτει ο Φίνμπο. Πέφτει ακριβώς όπως θα έπεφτες εσύ αν σου πατούσαν τον αστράγαλο. Θα τίναζες το πόδι σου και θα σωριαζόσουν κάτω. Τώρα για τις μηνύσεις και τις αγωγές, η εκδίκασή τους μπορεί να πάρει και 2 χρόνια, μην πω και παραπάνω. Έτσι είναι η Δικαιοσύνη στη χώρα, πρέπει όλοι να μάθουμε να ζούμε με αυτήν. Υπάρχει τεράστιος όγκος υποθέσεων και ελάχιστοι δικαστές.

Εικόνα RED HELL

Εχει καταντησει αηδια το να αμφισβητειται καθε φαση υπερ μας επειδη εδω και 90 χρονια τους γαμαμε τη μανα.Αλλα οταν βλεπεις κατι κοριτσαρους να ερχονται και να σε γαμανε μεσα στη χαβουζα που εχεις για γηπεδο η κατι παλικαρια να σπανε πλακα μαζι σου απο το σερβις καπου πρεπει να ξεσπασεις.
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ

Εικόνα apostolos gaganis

ΣΩΣΤΟΟΟΣ...

Εικόνα thita

Έτσι είναι,αυτό περιμένουν τα αρδακια,ένα πρήξιμο μεταταρσιου κανενός μαλακά,για να ξαμοληθουνε..... Μόνο ξεβράκωμα και ειρωνεία όπου τους πετυχαίνουμε,τίποτε άλλο. Κι άσε τους άλλους να σπάνε τζαμαρίες.

Εικόνα apostolos gaganis

Τεκμηριωμένα επιχειρήματα και ειρωνεία. Έτσι είναι... Μια αντίδραση, έστω και με τη μορφή κάποιας καυστικής ανακοίνωσης εκ μέρους της ΠΑΕ πάντως, νομίζω πως δεν θα έβλαπτε. Όχι ότι θα έκανε τίποτα ουσιαστικό. Αλλά να...για να θυμίσει στους οπαδούς της ομάδας μας κυρίως, ότι "υπάρχει". Έστω για τα προσχήματα. Θα πάρει κάποια δημοσιότητα, ας είναι για μια μέρα, αυτό. Δεν μπορεί να τ΄αφήνουμε στον Θεοδωρίδη όλα αυτά τα πράματα... Καλός, χρυσός, κάνει για άλλα, αλλά ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Διώχνει περισσότερο, κυρίως με τον ΤΡΟΠΟ που μιλάει ( συχνά όμως και μ΄αυτά - τα μονίμως επαναλαμβανόμενα - που λέει ), παρά φέρνει... Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΥΣΤΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΣΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ. ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΑΦΟΥ ΣΤΟ ΧΟΡΤΟ ΔΕΕΕΝ... ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΕΙ!

Εικόνα ALEXANDR-ROMAN

"Ο ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΟΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ...
ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ..."
Καλό μεσημερι σε όλους...

Εικόνα thita

Σουν Τζου? Πάουλο Κοέλιο? η μήπως Τάκης Μπαλτάκος??

Αυτο συμβαίνει: ο θρύλος έχει κάνει τον Αλαφούζο να βγάζει κάθε μέρα ανακοίνωση.

Απλά σε θέματα όπως συνομιλίες ευπ,καταθέσεις κλπ. εγώ θα έκανα μια κίνηση παραπάνω αν ήμουν Ολυμπιακός,Μαρινακης κλπ.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Μη μου θυμώσεις που θα ξαναδιαφωνήσω μαζί σου, Απόστολε. Η ΠΑΕ "υπάρχει" όταν χρηματοδοτεί την ομάδα, όταν προστατεύει το προϊόν της με νόμιμα και ένδικα μέσα, όταν παρεμβαίνει στις αδικίες και πιέζει ως προς τη βελτίωση των συνθηκών του ποδοσφαίρου αλλά και της ίδιας μας της ομάδας. Το να βγάζει η ΠΑΕ μία ανακοίνωση σε κάθε προσπάθεια σπίλωσης από αντιπάλους ΠΑΕ ή από δημοσιογράφους, θα ήταν γραφικό. Έτσι δε λέμε για τον Παναθηναϊκό; Και οι ίδιοι βαρέθηκαν πλέον τις ανακοινώσεις τους. Και μην κοιτάς ποιος έχει δίκιο σ' αυτά που λέει. Αυτό είναι άλλο κομμάτι. Ο απλός κόσμος κουράζεται εύκολα από τέτοιες τακτικές. Εδώ είχαμε σύγγαυρους που συμφωνούσαν με κάτι δημοσιογραφάκους που είχαν κουραστεί με τον πόλεμο ανακοινώσεων των Αγγελόπουλων και του Γιαννακόπουλου...

Επίσης, όσον αφορά τον Σάββα Θεοδωρίδη, συμφωνούμε ότι δεν είναι αρεστός στους αντιπάλους. Αλλά εμένα δεν με νοιάζει (για να μην πω στ' αρχίδια μου...). Δεν είναι ο ρόλος του να "κερδίσει" και τους αντιπάλους. Δεν υπάρχει ποτέ τέτοια περίπτωση. Αλίμονο αν περιμένουμε ως Ολυμπιακός τη συμπάθεια των άλλων, ώστε να νιώσουμε ότι κάνουμε σωστά τη δουλειά μας. Αυτά που λέει ο Θεοδωρίδης είναι όλα σωστά. Και εκφράζει στο 100% και τη διοίκηση. Γι' αυτό και είχα σπαστεί όταν μίλησε στη Λεωφόρο ότι το παιχνίδι δε θα γίνει και δεν τον πήρε κανείς στα σοβαρά. Εγώ, τουλάχιστον, όταν τον άκουσα σκέφτηκα πως φέτος η διοίκηση δε θα ανεχτεί ΟΡΘΩΣ να γίνει αντικείμενο βίας από τα πράσινα στρατιωτάκια του Αλαφούζου.

Εικόνα thita

Σωστή η άποψη ότι η ΠΑΕ,ως οργανισμός, "μιλάει" με πράξεις,επενδύσεις,μεταγραφές,κλπ. Αυτά είναι σίγουρα προαπαιτούμενα και η πλέον σοβαρή στάση/δράση. Αλλά από τη στιγμή που οι απέναντι συνασπίστηκαν σε ένα ενιαίο αντί-Ολυμπιακό μέτωπο και χρησιμοποιούν ως επι το πλείστον την επικοινωνία,κάνοντας το μαύρο άσπρο (μέχρι του σημείου να "ξεχνάμε" τα βασικά του ποδοσφαίρου και να τυρβαζουμε περί άλλων),πιστεύω και εγώ όπως ο Απόστολος ότι η στάση και παρουσία της ΠΑΕ έπρεπε να είναι λίγο πιο έντονη.

Βέβαια ο καραπαπας λέει κάποια/αρκετά πράγματα,όπως και ο θεοδωριδης,αλλά μάλλον δεν φτάνει. Επειδή λοιπόν στην ΠΑΕ δεν είναι φυσικά βλάκες,εικάζω ότι έχει συνειδητά επιλεγει μια πολιτική χαμηλότερων τόνων και λιγότερο συναισθηματική απο αυτά που εμείς εδώ λέμε και θελουμε. Το γιατί δεν το γνωρίζω. Π.χ.,αν έχει να κάνει με την εκκρεμότητα του προέδρου η (κυρίως) με τα πάθη του κόσμου που δεν πρέπει να ξεσηκώνονται,ενόψει και του νέου νόμου κλπ.

Σε καθεστώς αποστασιοποίησης λοιπόν,κατανοώ την στάση της ΠΑΕ και την σκοπιμότητα,αλλά ως Ολυμπιακός θα ήθελα,τουλάχιστον,να μην μένουν αναπάντητες "προκλήσεις",αφού το dna της ομάδας είναι να μην αρνείται ποτέ τη σύγκρουση.

Για το μπάσκετ,η γνώμη μου αδελφέ μου είναι πως ο κόσμος δεν κουράστηκε από τις ανακοινώσεις,αφού όλες είναι 100% βάσιμες και πάντα στο πλαίσιο όχι απλά της νομιμότητας αλλά και της ευπρέπειας. Απλά προσδοκεί εναγωνίως λίγο πιο δυναμική αντίδραση,εχοντας πέσει παράλληλα στη λουμπα των απέναντι που,με τον μανδύα των ΑΡΔ (καθε άλλο παρά τυχαίο ότι τα βαζελια απέναντι έχουν,σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, δικά τους μίντια), εξισώνουν συμπεριφορές (ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ) τρακη και αδελφών, του στυλ "μας κουράσατε" κλπ.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Αν μας πειράζει εμάς μία φορά η κατάπτυστη προπαγάνδα κατά του Μαρινάκη, που μέχρι και πρεζέμπορα τον έβγαλαν, φαντάσου πόσο πειράζει τον ίδιο τον Μαρινάκη. Ας μην είμαστε κι εμείς αφελείς (γενικώς μιλάω, δεν εννοώ εσένα ή εμένα ασφαλώς). Η ΠΑΕ κάνει, όσο ξέρω, τις απαραίτητες νομικές ενέργειες και απαντάει, όταν κρίνει απαραίτητο, σε κάποιες προπαγάνδες. Υπάρχει και ο καραπαπάς με τον Θεοδωρίδη που κάνουν τις δηλώσεις που πρέπει. Δεν ξέρω τι άλλο μπορούν να κάνουν. Κάθε μέρα, πάντως, δε γίνεται να ασχολούμαστε με τον κάθε λογής τυχάρπαστο.

Στο μπάσκετ, το ίδιο λέμε. Λέω ότι οι Αγγελόπουλοι έχουν χίλιους δυο λόγους παραπάνω από τον Μαρινάκη να φωνάζουν και να καταγγέλουν. Και Παρ' όλα αυτά, κάποιες ανακοινώσεις τους, κουράζουν τους "φιλάθλους".

Εικόνα thita

Ότι γίνονται στην ΠΑΕ ενέργειες το υπέθετα,το έχει ποστάρει κι ο καραπαπας στο φουμπου, έγραφε πως έχουν δυο δικηγόρους που νυχθημερόν ασχολούνται με αυτά,τι άλλο να κάνουν κλπ. Από την άλλη,υπάρχουν πιο έντονοι τρόποι αντίδρασης,εάν δεν είχε προφανώς επιλέγει πολιτική χαμηλών τόνων. Π.χ.,μπορούσε να οργανωθεί,τουλάχιστον για αδικήματα όπως εξύβριση,κλπ.,στον σκαι, κίνηση διαδικασίας αυτοφώρου. Θα ήταν,μετά από κάτι τέτοιο,σαφέστατα προσεκτικότεροι οι σαγόνιες και οι καλεσμένοι τους κλπ. Αλλά θα διαβάζαμε μετά δυο μήνες συνέχεια για προςπαθεια φίμωσης,κλπ. Επίσης,θα μπορούσαν να γίνουν ενέργειες σε επίπεδο πολιτικής και δικαστικής εξουσίας για τις διαρροές των συνομιλιών της ευπ και των καταθέσεων κλπ. από τις δικογραφίες,όπως αναφορές και μηνύσεις κατα αγνώστων. Αυτά εννοεί ο κούγιας όταν λέει κυνηγι σε κάποιον μέχρι να πατήσει μαύρο χιόνι. Σίγουρα τα ξέρουν όλα στην ΠΑΕ,γ'αυτο υποστηρίζω ότι προφανώς είναι επιλογή η ήπια δράση.

Για το μπάσκετ,ξαναλέω,τα αρδακια στα μίντια και οι τσάτσοι του φάρου απόλυτα συνειδητά υλοποιούν μια τακτική εκθετικης έλξης των δυο μερών (τρακης/ΠΑΟ με αδέλφια/θρύλος) ώστε απόλυτα παραβατικές συμπεριφορές του τρακη να εξισώνονται ηθικά στα μάτια του κόσμου ως συν υπαίτια/κοινή (κατακριτέα) συμπεριφορά,λες και η προσφυγή στον αθλητικό δικαστή για έλεγχο νομιμότητας όταν ο άλλος απειλεί και στέλνει μπράβους να κουράζει. Θες επειδή ο Τρακης είναι ένα δυνάμει εργοδότης,θες για άλλους λόγους,πάντως ο μέσος όρος του Τύπου σφυράει αδιάφορα στο μπάσκετ και την ίδια στιγμή στο ποδόσφαιρο για πολύ λιγότερα σκούζουν.

Τεσπα,εγώ είμαι κάποιας ηλικίας και μπορώ να αυτορυθμιστω σε μη παραβατικές συμπεριφορές,κάποιοι άλλοι πιο μικροί που το αίμα κοχλάζει,ίσως όχι. Ενόψει αυτού,κατανοώ την σκοπιμότητα της πολιτικής του θρύλου,άλλο αν συναισθηματικά θα την ήθελα λίγο πιο σθεναρή.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ναι, αν μπορούν να κινηθούν τέτοιες διαδικασίες, τότε συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Να κινηθούν και να τρέχουν και να μη φτάνουν οι συκοφάντες. Κι ας βγαίνει σαν μουνόψειρα μετά ο Φαπαθεοδώρου να κάνει λόγο για φίμωση της δημοκρατίας. Δεν μπορώ να πάρω θέση σ' αυτό, όμως, γιατί δεν το κατέχω. Αλλά, για να το λες εσύ, κάτι θα ξέρεις παραπάνω.

Όσον αφορά το μπάσκετ, συμφωνούμε απολύτως. Κι εγώ αυτό λέω, ότι παρόλο που οι αφοί καταγγέλλουν πράγματα μέσω ανακοινώσεων, πολλοί σύγγαυροι και πολλοί φίλαθλοι, δεχόμενοι και την προπαγάνδα ταύτισης των αφών με τον Γιαννακόπουλο από τον τύπο, κουράζονται από τις εκατέρωθεν ανακοινώσεις και πολλές φορές χάνεται η ουσία. Και φαντάσου ότι αυτό γίνεται στο μπάσκετ που όλοι οι Ολυμπιακοί θεωρούν ότι αδικούμαστε από την Ε.Ο.Κ, από τη διαιτησία και από τα δικαστικά όργανα. Αν βγάζει, αντίστοιχα η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων, ακολουθώντας την πολιτική του βάζελου, θα χαθεί η ουσία. Εκεί θέλω να καταλήξω. Χρειάζεται ουσιαστικές παρεμβάσεις, που να μένουν. Για παράδειγμα, πριν από ένα χρόνο και πλέον, κατήγγειλε ευθέως το ρόλο του Παπαθεοδώρου στο gazzetta και κατ' επέκταση το ίδιο το site, με αποτέλεσμα ο μεν να φύγει, το δε site να αλλάξει πλεύση. Δεν έγινε αντικειμενικό επί της ουσίας, αλλά σταμάτησε να είναι εμετικό και να δηλητηριάζει κόσμο. Ήταν, λοιπόν, η ανακοίνωση της ΠΑΕ καίρια και άλλαξε κάποια δεδομένα. Το ίδιο συνέβη και με τον ΟΤΕ και με τον Αλέξη Σπυρόπουλο. Στην ουσία, έδωσε δύο μεγάλα ερεθίσματα στον κόσμο του Ολυμπιακού, για να συνειδητοποιήσει τον επικοινωνιακό πόλεμο που δέχεται η ομάδα και ΚΥΡΙΩΣ ανέδειξε στη συνείδηση του μέσου γαύρου την τακτική που ακολουθεί το σάπιο σύστημα απέναντι στην ομάδα μας. Έτσι, πέρα από τις άμεσες κατακτήσεις, όπως η απόλυση Σπυρόπουλου, ο κόσμος υποτίθεται ότι είναι πια υποψιασμένος στον κάθε μπαγλαμά "Σπυρόπουλο". Επιπλέον, έκοψε και τον αέρα πολλών αλλόθρησκων που έλεγαν "ορίστε, σας κράζουν όλοι οι αντικειμενικοί, ο Σπυρόπουλος, ο Παπαθεοδώρου κ.λπ.".

Εικόνα thita

Τέτοιες διαδικασίες,για να καταλάβεις, θα κινούσα εγώ για τον Τσαρούχα που,στο ρεπορτάζ για το πρεζοπλοιο,ψυθιριζε και καλά στα ανοιχτά μικρόφωνα "ο Μαρινακης είναι",όπως και για τον Κακέτση. Ο σαγονιας άμα προσέξεις είναι απίστευτα προσεκτικός στο τι λέει,αφήνει τους καλεσμένους να τα λένε όλα. Βέβαια πολλοί από αυτούς,τακτικοί κιόλας,έχουν αλλάξει γραμμή πλεύσης,όπως π.χ. ο Πάτσης.

Κοιτά λίγο τι εξώδικο έστειλε ο κούγιας στον σαγόνια με το που αθωώθηκε,και θα δεις τι εννοώ.

Εικόνα john

Υπάρχει ομως ενα πρόβλημα. Οταν η ΠΑΕ αντιδρά αποφασιστικά στον πόλεμο που της γίνεται και παίρνει δραστικά μέτρα τα πράγματα γίνονται χειρότερα τελικά. Παρε για παράδειγμα την περίπτωση παπαθεοδωρου. Απο τη στιγμή που ο Βαγγέλας τον τελείωσε απο το gazetta ο συγκεκριμένος αρδ εχει λυσσάξει,κανει πολύ χειρότερο πόλεμο απο αυτόν που εκανε στο gazetta. Το sdna δημιουργήθηκε λόγω της προσπάθειας που εκανε η ΠΑΕ να δείξει στους οπαδούς μας το ποσο μεγάλος αρδ ειναι ο παπαθεοδωρου. Αν η διοίκηση μας δεν αντιδρούσε αυτός ο αρδ θα συνέχιζε βεβαίως στο ιδιο μοτίβο αλλα θεωρώ πως ποτε δεν θα έφτανε να λεει τα πράγματα που λεει τωρα στο sdna. Με την απόλυση του απο το gazetta ουσιαστικά έγινε "ήρωας" στα μάτια πολλών αρδ που τον ακολούθησαν στο νέο του site(βασιλόπουλος.κεφαλογιαννης,κολκας -μιλάμε για σύγχρονες πορνες τωρα -) και αντιμετωπίζεται πλέον απο αρδ και αντιολυμπιακους σαν "αυτός που δεν μάσησε και τα εβαλε ανοιχτά με το κατεστημένο του Μαρινάκη".

Τα λεω ολα αυτα γιατι τελικά πιστεύω πως οι δραστικές κινήσεις απολύσεων δημοσιογράφων που κάνουν χυδαίο πόλεμο στην ομάδα, τελικα μπορει να εχουν το αντίθετο αποτέλεσμα απο αυτο που πρεπει. Οι αρδ γίνονται ήρωες και λόγω της ανοικτής πλέον κόντρας τους με τον Ολυμπιακο ξερνάνε χειρότερη χολή ξεπερνώντας καθε όριο χωρις να κρατάνε κανένα πρόσχημα. Η επιθετική πολιτικη της ΠΑΕ στους αρδ δεν ξερω αν εχει αποτελέσματα. Μαλλον για λερναία υδρα την κόβω την ολη φάση έχοντας στο μυαλο του το παράδειγμα του sdna και το πως και το γιατι το συγκεκριμένο σάιτ στήθηκε. Κόβεις ενα κεφάλι και εμφανίζονται δέκα καινούργια. Αν δεν κανεις ομως τιποτα ακους τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες του κόσμου γιατι δεν αντιδράς σε όλα αυτα που σου καταλογίζουν. Πολύ μπέρδεμα αυτο το φαινόμενο οπως το βλεπω εγω τουλάχιστον. Οτι και να κανει η ΠΑΕ χαμένη θα βγει. Το δίκιο της δεν μπορει να το βρει εύκολα

Εικόνα Νίκος Γόδας

Η ΠΑΕ ξεβράκωσε τον Παπαθεοδώρου. Από 'κει και πέρα, όταν αυτός έστησε το σάπιο site, κανένας γαύρος δεν ήταν ανυποψίαστος. Είχε καεί ήδη σαν χαρτί. Ενώ όσο έγραφε στο gazzetta, πολλοί (ειδικά πιτσιρικάδες) την είχαν πατήσει και τον διάβαζαν ως ουδέτερο. Και, όπως και να το κάνουμε, άλλη δυναμική έχει το gazzetta και άλλη έχει το SDNA.

Απάντηση στον φίλο thita: φυσικά και πρέπει να τους κυνηγήσει αυτούς η ΠΑΕ. Δεν ξέρω τι έχει κάνει κιόλας. Όσον αφορά τον Πάτση, ας μην ανοίξω το στόμα μου καλύτερα γιατί θα πάνε εμένα για αυτόφωρο, αν πω όσα ξέρω από ποδοσφαιριστές και προπονητές της Νίκης Βόλου και της Ελασσόνας. Νομίζω ότι είναι ο πιο αδίστακτος πρόεδρος που υπάρχει.

Ο σαγόνιας, έχεις απόλυτο δίκιο, είναι εξαιρετικά προσεκτικός στις εκφράσεις του. Είναι μεγάλη πούστρα.

Εικόνα thita

Αν είσαι της περιοχής, θα ξέρεις από πρώτο χέρι τα της ελασσόνας και της νίκης βόλου, πως διαλύθηκαν σε μία μέρα (σε μία νύχτα για την ακρίβεια), η δεύτερη βεβαίως αφού είχαν πρώτα εισπραχθεί όλα τα έσοδα (τηλεοπτικά, κλπ.) και ενώ ήταν γεμάτη δανεικούς παίκτες (οι περισσότεροι από παο). Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι killer (έχει εισπρακτική εταιρεία, κλπ.) και ανέβηκε στην περιοχή για δουλειές (από αυτές που θα προκαλούσαν αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας), οπότε ανέλαβε ομάδες για PR, με "πρότυπο" διοικητικού παράγοντα τον μεγάλο μπέο (με ό,τι αυτό συνεπάγεται) και πελάτη στο δικηγορικό του γραφείο τον τσακογιάννη (.....), με πρόστιμα στους παίκτες όποτε έχαναν (?!), κλπ.. Όταν δεν προχώρησαν οι business, παράτησε τις ομάδες, that simple, nothing personal που λένε στο χωριό μου.

ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟΣ, έχει μεγάλη σημασία/σημειολογία το ότι "γύρισε" και από διαπρύσιος κατήγορος του μαρινάκη και υπέρμαχος του νιάου (για λόγους ΚΑΙ επαγγελματικούς) έχει γίνει ΠΟΛΥ πιο ήπιος κα προσεκτικός.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Όπως τα λες ακριβώς είναι. Από την Ελασσόνα κατάγομαι και πλέον μένω Βόλο. Υπήρχε ένα μείζον ζήτημα στην Ελασσόνα πριν από κάποια χρόνια και είχε να κάνει με την εξόρυξη λιγνίτη στην τοπική περιοχή. Το θέμα "έπαιζε" για 2-3 χρόνια. Βουλευτές της περιοχής έταζαν συνεχώς, οι κάτοικοι αντιδρούσαν δυναμικά, η Βουλή δεν αποφάσιζε... Κάπου εκεί εμφανίστηκε ο Πάτσης. Πήρε την Ελασσόνα στο ερασιτεχνικό και την πήγαινε τρένο για Δ' εθνική. Τρεις ή τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε κι ενώ ήταν πρώτη μακράν του δεύτερου η ομάδα, ξαφνικά τα διαλύει όλα και φεύγει; Τι έγινε; Πάρθηκε η απόφαση για ΜΗ εξόρυξη του λιγνίτη. Ε, αυτό ήταν...

Αργότερα έμαθα και τις μεθόδους του. Μιλάμε για βασανιστή κανονικό. Καμιά φορά από κοντά αυτά.

Όσο για την τωρινή του στάση, θα σου πω το εξής και είμαι σίγουρος ότι θα καταλάβεις. Στη Λάρισα μέχρι πριν από 10 χρόνια, υπήρχε μία οικογένεια γύφτων που έκανε κουμάντο σε όλο το νομό και πουλούσε προστασία. Η οικογένεια Βιλανάκη. 10 άντρες από δύο αδέρφια. Ο ένας, μάλιστα, έπαιζε και στον Ιωνικό και στην Προοδευτική. Κάποια στιγμή, τα συμφέροντά τους... μπλέχτηκαν με του καπετάνιου Ρίνγκο. Το ραντεβού δόθηκε στα Καμένα Βούρλα. Μάλλον γύρισαν με τα πόδια ή με τα ΚΤΕΛ... Θέλω να πω ότι καμιά φορά, τα πόδια πρέπει να μένουν μέσα στην κουβέρτα.

Εικόνα savvas gridlock

Έτσι είναι, Θωμά. Με τους Βαρδινογιάννηδες κόντρα ΔΕΝ γίνεται να ανοίξει κάποιος σε αυτήν τη χώρα, όποιος κι αν είναι.

Εικόνα thita

Είναι σαφέστατο,όπως λέει ο Σάββας από κάτω,ότι το sdna δημιουργήθηκε για να πλήξει θρύλο και Μαρινάκη,όχι επειδή έφυγαν τον παπαθεοδωρου από το βαζελεττα. Αν ήταν έτσι,ο συγκεκριμένος αληταράς θα έπνεε τα μενεα πρώτα πρώτα με τον τρακη που τον έδιωξε από την πράσινη,αλλά αυτό δεν συμβαίνει.

Το βαζελεττα έγινε πιο ήπιο από ανάγκη: το Ταλιμπάν αντί-Ολυμπιακό κοινό τραβήχτηκε στον καινούργιο βόθρο,όποτε από κάπου έπρεπε να βρεθεί νέο κοινό. Αλλιώς,μη νομίζει κανείς πως θα είχε αλλάξει κάτι,τα έχει πει όλα ο Σάββας θεοδωριδης για τον ιδιοκτήτη του βαζελεττα οντονι.

Ο θρύλος δεν απολύει κανέναν btw. Απλά ξεβρακώνει,οποτε για να κρατήσουν τον φερετζέ του αντικειμενικού,αναγκάζονται με βαριά καρδιά να διώχνουν τους τσατσους τα αφεντικά.

Ένα μεγάλο πλήγμα/ξεβράκωμα θα ήταν π.χ. να κάνει πρόταση ο θρύλος στο νέο αθλητικό νόμο που ετοιμάζεται,να προβλεφθεί ασυμβίβαστο συμμετοχής σε ΠΑΕ η ΚΑΕ για τους ιδιοκτήτες μίντια,ώστε να αποφεύγεται αθέμιτη επιρροή,στοχοποίηση κλπ. Όπως ακριβώς συμβαίνει στις διαδικασίες διαγωνισμών για δημόσια έργα,προμήθειες,κλπ.

Η αντίδραση του θρύλου στον πόλεμο που δέχεται μπορεί να έρθει σε πολλά επίπεδα.

Εικόνα savvas gridlock

''Αν η διοίκηση μας δεν αντιδρούσε αυτός ο αρδ θα συνέχιζε βεβαίως στο ιδιο μοτίβο αλλα θεωρώ πως ποτε δεν θα έφτανε να λεει τα πράγματα που λεει τωρα στο sdna.''

Δηλαδή εσύ πιστεύεις ρε Γιάννη ότι ο Παπαθεοδώρου λέει όσα λέει επειδή τα πιστεύει κι επειδή στράβωσε σε προσωπικό επίπεδο με το Μαρινάκη ή επειδή τον πληρώνει ο Σαββίδης, που σε συνεργασία με Αλαφούζο-Μελισσανίδη έστησαν το sdna.gr;

Εικόνα john

Πιστεύω πως το ενα δεν αναιρεί το αλλο και οταν κάποιος εχει προσωπικό πόλεμο με κάποιον αλλο, θα βγάλει χειρότερο εμετό και θα πει χειρότερα πράγματα για αυτόν απο αυτα που θα έλεγε εάν απλα τον πληρώνανε άλλοι για να τον συκοφαντεί.

Η κίνηση του Βαγγέλα να τον στείλει στον ΟΑΕΔ ηταν ολοσωστη και ετσι την έβλεπα εγω οταν το έμαθα. Τωρα ομως που βλεπω οτι δημιουργήθηκε ενα σάιτ 1000 φορες χειρότερο απο τα gazetta της περιόδου 2012-2014 με πρωτεργάτη αυτόν που απέλυσε ο πρόεδρος μας, δεν ξερω. Αυτο τονίζω και στο σχόλιο μου ειναι πολύπλοκο θέμα η απαντηση της διοίκησης στα αεδομμε. Φοβάμαι πως τελικά αν θες να τους χτυπήσεις δυνατά και να τους στείλεις στην ανεργία ,θα δημιουργήσεις ακομα περισσότερους τέτοιους αρδ στο μέλλον.