ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-0



Έπειτα από μία κακή εμφάνιση, ο Ολυμπιακός κέρδισε με σκορ 1-0 τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη και πήρε τη 14η σερί νίκη του στο πρωτάθλημα. Τα στιγμιότυπα του ματς είναι εδώ και τα στατιστικά του εδώ.
 
4 αλλαγές είχαμε στην αρχική μας ενδεκάδα σε σχέση με το ματς της Τετάρτης κόντρα στην Άρσεναλ. Ξεκίνησαν βασικοί οι Μποτία-Καμπιάσο-Ντουρμάζ-Τσόρι. Ικανοποιητικό το rotation από το Σίλβα, με δεδομένο μάλιστα το γεγονός ότι αύριο Τετάρτη στις 19:30 έχουμε ματς Κυπέλλου με τον Απόλλωνα, όπου αναμένεται να χρησιμοποιηθούν αρκετοί παίκτες με μικρό χρόνο συμμετοχής στα μέχρι τώρα επίσημα παιχνίδια. Η εικόνα του παιχνιδιού ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη. Ράθυμος ο Ολυμπιακός, με παίκτες που δεν είχαν ιδιαίτερη όρεξη να κυνηγήσουν κάθε μπάλα και είχαν απέναντί τους έναν Παναιτωλικό που αμυνόταν μαζικά. Η εικόνα στο 20' με την κατοχή 74%-26% τα λέει όλα.
 
 
Η ομάδα, όπως βλέπουμε και στο βίντεο με τα στιγμιότυπα, δεν μπορούσε με τίποτε να κάνει ευκαιρία. Φάσεις είχαμε, αλλά καθαρή ευκαιρία για γκολ όχι. Ο Φορτούνης με τον Ντουρμάζ από τα άκρα έβρισκαν πάντοτε 2 και 3 αντιπάλους μπροστά τους, η περιοχή έμενε άδεια επειδή ο Ιντέγιε έβγαινε έξω για να τραβήξει μακριά τους στόπερ του Παναιτωλικού και ο Καμπιάσο με τον Τσόρι δεν μπορούσαν να βγουν ως έξτρα παίκτες από πίσω, για να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα της ομάδος του Αγρινίου. Μέχρι να γίνει η φάση της αποβολής του Κυριακίδη στο 39' (θα πούμε παρακάτω για τη διαιτησία) το ματς ήταν σβηστό 0-0. Από εκεί και πέρα ανάψανε τα αίματα, άνοιξε το σκορ ο Τσόρι με ωραίο σουτ και σχόλασε το πρώτο ημίχρονο.
 
 
Σημαντικό ρόλο για την εξέλιξη του ματς έπαιξε το χαμένο πέναλτι στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Πολύ ωραία η κίνηση του Καμπιάσο, κάτι που πρέπει ΟΛΟΙ οι κεντρικοί μας χαφ να προσπαθούν στην αντίπαλη περιοχή. Αν ευστοχούσε ο Τσόρι, ισως βλέπαμε κι άλλα γκολ στο παιχνίδι. Ο Παναιτωλικός με 10 παίκτες και με το σκορ 1-0 δεν έβγαινε από την περιοχή του, ο Ολυμπιακός δεν είχε διάθεση να ''σκιστεί'' για να δημιουργήσει, αφού οι παίκτες μας προσπαθούσαν να ξεπεράσουν το σοκ του αποκλεισμού από την Άρσεναλ και ουσιαστικά την πρώτη καθαρή μας φάση, σε ''σετ'' παιχνίδι, την βγάλαμε στο 77', με το δοκάρι του Φορτούνη. Ατομική κριτική δεν χρειάζεται να γίνει, αφού ο μοναδικός παίκτης μας που είχε όρεξη να παίξει ήταν ο Μιλιβόγεβιτς. Ο Παναιτωλικός κλείστηκε σωστά και προσπάθησε να βγάλει κάποιες ''κόντρες'' μέχρι να μείνει με 10 παίκτες, αλλά από εκεί και πέρα ταμπουρώθηκε και περίμενε να λήξει το ματς, για να μην φάει πολλά γκολ. Θα ασχοληθούμε με 3 παράγοντες του παιχνιδιού, το Μάρκο Σίλβα, τη διαιτησία και τον κόσμο μας.
 
Ο Μάρκο Σίλβα δεν προσέγγισε σωστά το ματς. Όπως διαβάζαμε και στις εφημερίδες παραμονές του αγώνα, το μυαλό προπονητή-παικτών ήταν στο παιχνίδι με την Άρσεναλ. Αυτό είναι ένα κομμάτι που πρέπει ΑΜΕΣΑ να διορθώσει ο Σίλβα, ο οποίος είναι νέος και άπειρος στη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων. Το επόμενο ευρωπαϊκό μας παιχνίδι είναι στις 18 Φεβρουαρίου και σήμερα είναι 15 Δεκεμβρίου. Με τη διαφορά από το δεύτερο στο πρωτάθλημα να είναι στους 15 βαθμούς, οι παίκτες θα ψάχνουν αφορμή να τα φορτώσουν όλα στον κόκορα. Ο Σίλβα οφείλει να βρει κίνητρα ώστε να προπονούνται ΟΛΟΙ σωστά σε αυτό το δίμηνο, για να μην χαλαρώσει η ομάδα. Είναι ένα ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ κομμάτι, στο οποίο δίνουν εξετάσεις όλοι οι προπονητές του Ολυμπιακού. Την όποια χαλαρότητα αυτής της περιόδου θα την πληρώσουμε στην Ευρώπη, εκεί που θα πρέπει να ''σπριντάρουμε'' αλλά δεν θα μπορούμε. Από εκεί και πέρα, σε παιχνίδια όπως αυτά με τον Παναιτωλικό, που γνωρίζουμε όλοι ότι θα έχει μονίμως 11 παίκτες πίσω από την μπάλα, δεν είναι κακό να γεμίζει λίγο παραπάνω η περιοχή. Μπορεί να δοκιμαστεί σχήμα με 2 φορ περιοχής, μπορούν να παίξουν καθαρόαιμοι εξτρέμ (έστω όχι ο Ερνάνι, του οποίου ο αποκλεισμός από την αποστολή ήταν μήνυμα Σίλβα για την κακή νοοτροπία του) που θα ''τρυπάνε'' από το πλάι και πάνω από όλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν παροπλισμένοι παίκτες, που έχουν κίνητρο να ''δείξουν'' πράγματα. Το rotation έγινε, αλλά θα μπορούσε να είναι πιο εκτενές, έστω μέσα στο ματς. Επίσης, καλό θα ήταν να γίνονται και οι 3 αλλαγές από εδώ και πέρα, ίσως και λίγο νωρίτερα στο ματς. Μείναμε στη διπλή αλλαγή των Πάρντο-Σεμπά στο 74' και τέλος. Καλοπροαίρετα λέμε ό,τι λέμε, γιατί ο Σίλβα ΚΡΙ-ΝΕ-ΤΑΙ ακόμη. Ούτε ''προπονηταράς'' είναι, ούτε ''μυρωδιάς''. Έχει ταλέντο και αξία, είναι σοβαρός και προσηλωμένος στη δουλειά του, αλλά έχει πολλά πράγματα να μάθει.
 
Η διαιτησία του Παπαδόπουλου από το σύνδεσμο της Μακεδονίας, όπως φαίνεται και στο βίντεο που φτιάξαμε,
 
 
ήταν κακή. Πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού στο 33' φυσικά και ΔΕΝ υπάρχει, αφού ο Μαζουάκου ούτε καν ακουμπάει τον αντίπαλό του, ο Καμπιάσο ανατρέπεται καθαρά στο κερδισμένο πέναλτι του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά στο 39' ο Παπαδόπουλος έκανε ένα σημαντικό λάθος, το οποίο ευνόησε τον Ολυμπιακό. Σωστά αποβλήθηκε ο Κυριακίδης για το χέρι που έκανε, πριν από αυτό όμως προηγείται διπλό επιθετικό φάουλ του Ιντέγιε στο Χαντάκια και μετά στον Κυριακίδη, αφού πέφτει με τα δύο του χέρια στο πρόσωπο του τερματοφύλακα του Παναιτωλικού.
 
 
Είναι σοβαρό διαιτητικό λάθος εις βάρος του Παναιτωλικού. Το τι ματς θα βλέπαμε αν ο Παπαδόπουλος σφύριζε σωστά σε αυτήν τη φάση, δεν το ξέρει κανείς. Μπορεί να μην έβρισκε τον δρόμο προς τα δίχτυα ο Ολυμπιακός, μπορεί όμως και να τον έβρισκε στο πρώτο ή στο δεύτερο ημίχρονο. Απλώς τέτοιες αποφάσεις διαιτητών εκθέτουν τους ίδιους και δίνουν αφορμή στο σωρό των αντιολυμπιακών ΜΜΕ να πετούν την γνωστή τους λάσπη προς τον Θρύλο, ο οποίος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ΕΥΝΟΙΑ. Πρέπει να είναι άρρωστος αντιολυμπιακός ή παρανοϊκός κάποιος για να πιστεύει πως η ομάδα που κυνηγούσε την πρόκριση στους ''16'' του Champions League σε όμιλο με Μπάγερν-Άρσεναλ, χρειάζεται τη διαιτησία για να κερδίσει τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη.
 
Αρκετή κουβέντα έγινε για τις αντιδράσεις μερίδας οπαδών μας μετά το τέλος του ματς. Στο δεύτερο ημίχρονο σε κάποια χρονικά σημεία ακούστηκαν σφυρίγματα, αλλά με το που τελείωσε το ματς αυτά γενικεύτηκαν. Στο πρόσφατο παρελθόν έχουμε ζήσει εμετικές καταστάσεις στο Καραϊσκάκη. Έχουμε δει σε ματς πρωταθλήματος με την Καβάλα να ακούγεται επί 90 λεπτά ''ουουου'' όποτε έπαιρνε την μπάλα ο Ντουντού, ακόμη κι όταν ήταν έτοιμος να βάλει γκολ. Έχουμε ακούσει επί 90 λεπτά ''ουουου'' σε ματς Κυπέλλου με τον Πανιώνιο το 2012 προς τον Αμπντούν, ακόμη κι όταν έδινε ασίστ και βάζαμε γκολ. Έχουμε ακούσει ομαδικούς πανηγυρισμούς γαύρων σε γκολ που τρώγαμε ή παραλίγο να φάμε καθ'όλη τη διάρκεια της σεζόν 2012-13, ειδικά στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και με αποκορύφωμα το ''πόσο το έπαιξες χοντρέ'', που ακούστηκε από όλο σχεδόν το γήπεδο στο περιβόητο 1-1 με τον ΠΑΟ. Αυτά είναι φαινόμενα βαζελοποίησης, από οπαδούς που δεν ξέρουν πού πάνε τα 4, δεν ενδιαφέρονται για το καλό της ομάδος παρά μόνο για να ''δικαιωθούν που τα έλεγαν, πουτάνα τα έκανε η διοίκηση, εγώ δεν είμαι υπάλληλος σαν κάτι άλλους και τα χώνω όταν πρέπει, εκεί που πρέπει'' και ουσιαστικά ήταν η αιτία που ανοίξαμε αυτό το site. Ούτε δημοσιογράφοι θέλουμε να γίνουμε, ούτε ιστορικοί που ''ανακαλύπτουν πράγματα'', ούτε οικονομολόγοι, ούτε έχουμε κάποια ματαιοδοξία τύπου ''τα λέμε καλύτερα από όλους, εμάς να διαβάζουν όλοι για να γίνουν σωστοί οπαδοί''. Εμείς υπάρχουμε, δίχως να αποσκοπούμε σε κάποιο όφελος υλικό-ηθικό, λεφτά-δόξα, για να ανακοπεί αυτό το κύμα των νεόγαυρων-βαζελόγαυρων-''ολυμπιακάρων'', οι οποίοι έχουν ειδική κατηγορία άρθρων στο site μας.
 
 
Όχι απλώς λοιπόν δεν έχουμε πρόβλημα ''να τα χώσουμε'' στον κόσμο μας, αλλά μόνο γι'αυτό βγήκαμε. Όχι όμως ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Αυτό που έγινε προχθές, δεν ήταν κάτι τρομερό. 20-25.000 άνθρωποι, Κυριακή μεσημέρι, με τα μαγαζιά ανοιχτά εν όψει Χριστουγέννων, με καλό καιρό, θυσίασαν τη βόλτα τους με την οικογένειά τους ή με τα αγαπημένα τους πρόσωπα για να δουν Θρύλο. Οι ουρές στα εκδοτήρια ήταν μεγάλες και κόσμος έμπαινε στο γήπεδο μέχρι και 20 λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα. Ε όλοι αυτοί ΧΤΙΚΙΑΣΑΝΕ. Αυτή είναι η αλήθεια και αυτό έλεγαν ΟΛΟΙ όσοι έφευγαν από το γήπεδο. Την ώρα του αγώνα δεν στοχοποιήθηκε κάποιος παίκτης, όπως στο παρελθόν. Δεν έπεσε μαζική γιούχα, ούτε πανηγύρισε κάποιος σε ευκαιρία του Παναιτωλικού, και καλά για να ''δικαιωθεί'' που έκραζε για τα χάλια της ομάδος. Ο κόσμος περίμενε να λήξει το ματς και εξέφρασε κόσμια τη δυσφορία του. Πλήρωσε εισιτήριο κι έχει απαιτήσεις να δει κάποια έστω λεπτά καλού ποδοσφαίρου. Δεν είπε κανείς να πετάει φωτιές η ομάδα από Σεπτέμβριο μέχρι Μάιο (τα έχουμε βάλει πολλές φορές με όσους έχουν αυτή τη νοοτροπία και μηδενίζουν στην πρώτη στραβή τα πάντα), μοιράζοντας πεντάρες σε όποιον βρίσκει μπροστά της, εντός κι εκτός έδρας, αλλά όχι να μην μπορεί να κάνει ευκαιρία στο Καραϊσκάκη με τον Παναιτωλικό που παίζει για 50 αγωνιστικά λεπτά με παίκτη λιγότερο. Αποδοκιμασίες πέφτουν ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Ακόμη και στο Καμπ Νου, όποτε σέρνεται η Μπαρτσελόνα, ακούγονται σφυρίγματα. Μήπως δεν έχει χορτάσει τους πολυπληθείς οπαδούς της καλό ποδόσφαιρο η Μπαρτσελόνα, ειδικά την τελευταία δεκαετία; Κι όμως πολύ συχνά η γιούχα πάει σύννεφο στη Βαρκελώνη. Πριν λίγες μέρες, μετά το 0-0 της Ρόμα με την Μπάτε Μπορίσοφ, παρά το γεγονός ότι ακούστηκε από τα μεγάφωνα του γηπέδου το τελικό σκορ Λεβερκούζεν-Μπαρτσελόνα 1-1, που σηματοδοτούσε την πρόκριση της Ρόμα στους ''16'' του Champions League, οι οπαδοί της Ρόμα ξέσπασαν σε μαζικές αποδοκιμασίες εις βάρος της ομάδος τους. Ξαναλέμε, ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ''16'' ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE. Όταν ο οπαδός αγανακτεί με την εικόνα της ομάδος του, κάπως θα το εκφράσει. Αν ΔΕΝ γίνει αυτό την ώρα του αγώνα, ούτε είναι στοχευμένο σε συγκεκριμένους παίκτες που κάποιοι αποφάσισαν ότι δεν τους γουστάρουν (οπότε μία άλλη παρέα μπορεί να αποφασίσει ότι δεν γουστάρει έναν άλλον παίκτη και να τον κράζει την ώρα του αγώνα, μία παράλλη παρέα έναν τρίτο κ.ο.κ., με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς παίκτης να αποδώσει καλά μέσα στο Καραϊσκάκη), είναι θεμιτό. Είναι προνόμιο για μία ομάδα να έχει απαιτητικούς οπαδούς, που δεν την αφήνουν να χαλαρώσει. Απαιτητικός γίνεται ο χορτασμένος από καλή μπάλα, δεν γίνεται ο πεινασμένος για τίτλους και νίκες. Με μεγάλο σεβασμό λοιπόν σε ανθρώπους σαν το Σάββα Θεοδωρίδη, που η ανιδιοτελής προσφορά του επί 62 χρόνια στον Θρύλο είναι ανυπολόγιστη, το να τα βάζει η διοίκηση με τον κόσμο δεν είναι σωστή τακτική. Ούτε οπαδικά, ούτε κι εμπορικά, αφού σε μια τελική ο φίλαθλος αφήνει τα λεφτά του στην ΠΑΕ, με το εισιτήριο που πληρώνει.
 
Για την κλήρωση με την Άντερλεχτ θα τα πούμε όταν θα πλησιάζουν τα παιχνίδια. Να δούμε σε τι κατάσταση θα είμαστε εμείς και πώς θα είναι αυτοί, τι προσθαφαιρέσεις θα γίνουν στα δύο ρόστερ τον Ιανουάριο και θα κρίνουμε. Σε πρώτη φάση, όλα είναι στο χέρι μας και οφείλουμε να κυνηγήσουμε τη μέγιστη δυνατή διάκριση στο θεσμό. Οφείλουμε όμως να κοιτάμε βήμα-βήμα το κάθε ματς, σε όλους τους θεσμούς, αρχής γενομένης από το αυριανό παιχνίδι με τον Απόλλωνα για το Κύπελλο. Η αλαζονεία ''έλα μωρέ, ποιος Απόλλων'' δεν οδηγεί πουθενά. Ολόκληρος ο οργανισμός του Ολυμπιακού, διοίκηση-προπονητής-παίκτες-οπαδοί, οφείλουμε να ΜΗΝ χαλαρώνουμε ποτέ, μέχρι τη λήξη της σεζόν. Τα μεγάλα λόγια πριν τα παιχνίδια, όποια κι αν είναι αυτά τα παιχνίδια, είναι για τους φαφλατάδες.
 
Υ.Γ. Προς τον τερματοφύλακα Κυριακίδη, που έπιανε τα αρχιδια του και προκαλούσε το πέταλο, θα πούμε να προσέχει άλλη φορά και να μην ασχολείται με την κερκίδα, γιατί κάποιοι σαλταδόροι μέσα στο γήπεδο θα μπορούσαν να βρεθούν απέναντί του και να του βάλουν αυτά που έπιανε στο στόμα. Εντάξει Κυριακίδη; Περισσότερη αξία δεν θα σου δώσουμε, γιατί ούτως ή άλλως ανύπαρκτος είσαι...

Σχόλια

Εικόνα Νίκος Γόδας

Κατ' αρχήν, πολύ σωστό το σχόλιο για τον κόσμο. Εγώ θα πω ότι ακόμα και κατά τη διάρκεια του αγώνα ν πέσουν κάποιες γιούχες δε θα είναι απόλυτα κακό. Αρκεί να μην συμβαίνει στοχοποιημένα σε παίχτη. Όταν βλέπεις π.χ την ομάδα να είναι στο εύθραστο 1-0 και τους παίχτες μας εφησυχασμένους, τότε η γιούχα θα επιδράσει σαν ξυπνητήρι. Αφυπνηστικά. Όταν, επίσης, ενώ μπορείς να παίξεις μπάλα και έχεις όλες τις προοπτικές, όπως προχθές, και δεν το κάνεις, τότε πάλι θα σου κάνει καλό λίγη γκρίνια. Έχει συμβεί πολλές φορές στο Καραϊσκάκη οι παίχτες να "βαριούνται" και να τους ξυπνάει ο κόσμος. Μέχρι εκεί. Το προχθεσινό γιουχάισμα αφορούσε, πιστεύω, μόνο στο θέαμα που εξέλαβαν την Κυριακή. Τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω. Το να γίνεται πρώτη είδηση σε ραδιόφωνα και site είναι κάτι παράλογο. Επαφίεται μόνο στο αντιολυμπιακό μένος της μισής Ελλάδας. Γι' αυτό και θα πρέπει και ο κόσμος να είναι λίγο πιο προσεκτικός (τι ζητάμε κι εμείς τώρα) στο συγκεκριμένο κομμάτι. Ταΐζει τον ΑΡΔ. Η διοίκηση οφείλει, από την πλευρά της, να αντιληφθεί ότι ο κόσμος έχει δικαιώματα. Και ως πελάτης και ως οπαδός. Αλίμονο αν φιμωθεί ο κόσμος. Και αλίμονο αν οι αναμφισβήτητες επιτυχίες της ομάδας "αγοράζουν" τη σιωπή. Είναι λεπτό ζήτημα. Δεν πρέπει να στενοχωρείται η διοίκηση ούτε να κατηγορεί. Ούτε και να εφησυχάζει.

Είδα έναν διαιτητή ήρεμο και σωστό γενικά. Έδινε ό,τι έβλεπε και να πω την αλήθεια, μου άρεσε πολύ ως διαιτητής. Θεωρώ ότι θα πάει ψηλά. Η φάση του Ιντέγιε με τον Κυριακίδη ήταν δύσκολη. Είχε δύσκολη οπτική γωνία για να δει το φάουλ του Ιντέγιε στον αμυντικό, ενώ ήταν τόσο γρήγορη η φάση αργότερα, που έπρεπε να αποφασίσει αν προηγήθηκε η επαφή του Ιντέγιε στον Κυριακίδη ή αν ο τελευταίος έκανε πρώτος το χέρι. Μας ευνόησε, ναι. Εκ του αποτελέσματος. Όμως ήταν εξαιρετικά δύσκολη φάση για τον ίδιο. Και γενικώς έδωσε άριστα δείγματα.

Δεν μίλησα για την Άρσεναλ και θα τα πω τώρα μαζεμένα. Ο Σίλβα κάνει πολλά λάθη τελευταία. Εύκολα ξεπερνάω ότι θα μπορούσε ο Τσόρι να χρησιμοποιηθεί εξαρχής με την Άρσεναλ. Αλλά στο ημίχρονο κάνει τραγικό λάθος, για μένα. Βλέπεις ότι ο Κασάμι δεν τραβάει, βλέπεις ότι είσαι εκτός αρχικών πλάνων και κοντά πλέον στον αποκλεισμό. Βγάλε τον Κασάμι και βάλε τον Καμπιάσο να σου δώσει ηρεμία, εμπειρία και κράτημα μπάλας στο κέντρο, όσο ακόμα έχεις την πρόκριση στα χέρια σου. Δεν το κάνεις. Σου κάνει το 0-2 η Άρσεναλ. Κάνε αλλαγή, ρε πούστη μου, όσο το ματς ακόμα παίζεται. Να τη βράσω την αλλαγή στο 0-3. Τρία τραγικά λάθη του Σίλβα. Προχθές, έκανε όντως κακό ροτέισον, αλλά τα θαλάσσωσε στις αλλαγές. Πρώτα απ' όλα, δεν καταλαβαίνω γιατί ο Σεμπά να ξεκουράζει τον Ντουρμάζ και ο Ντουρμάζ τον Σεμπά; Μέχρι να σκάσουν; Έχεις δύο παίχτες παροπλισμένους εδώ και καιρό. Κολοβός και Γιαννιώτας μπορούν να παίξουν σε τέτοια ματς. Και το θέμα είναι ότι όσο και όταν έπαιξαν, διακρίθηκαν. Έπιασαν την ευκαιρία από τα μαλλιά, που λέμε. Αξίζουν και μία δεύτερη και τρίτη ευκαιρία. Καλό θα σου κάνουν, εξάλλου, στην ομάδα, βάσει της κούρασης που υπάρχει. Και εδώ ερχόμαστε και σε μία πραγματικά ακατανόητη επιλογή του Σίλβα. Πώς γίνεται μετά από έναν τέτοιο εξουθενωτικό αγώνα με την Άρσεναλ να κάνεις μόλις δύο αλλαγές στο επόμενο παιχνίδι της ομάδας, όταν μάλιστα η εικόνα φωνάζει ότι δεν τραβάει άλλο η ομάδα; Ο Ιντέγιε ήταν πτώμα. Δεν ήταν εικόνα Ιντέγιε αυτή. Το παλικάρι τα έχει φτύσει. Πόσο κακό ή παράτολμο για τη νίκη θα ήταν να τον αντικαταστήσει με τον Φινμπόγκασον; Ο Ομάρ είναι σε κακή αγωνιστική κατάσταση το τελευταίο διάστημα, πέρα από την κούραση. Γιατί να μην παίξει και ο Σαλίνο, έστω ως αλλαγή; Και κάτι τελευταίο, ο Ερνάνι γιατί πληρώνει το μάρμαρο για τον αποκλεισμό; Πού ακριβώς ευθύνεται; Σύμφωνοι, έχει κακή νοοτροπία, αλλά αυτό δεν είναι νέο. Τώρα το θυμήθηκε ο Σίλβα; Εκτός αν περίμενε τόσο καιρό να τελειώσουν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, που τον χρειαζόταν δυνητικά ο Ολυμπιακός τον Ερνάνι, και τώρα όντας απελευθερωμένος ο Σίλβα, τον καίει ανεπιφύλακτα. Πάντως, αν δεν ισχύει το τελευταίο, ο Ερνάνι γίνεται εξιλαστήριο θύμα. Όχι ότι με απασχολεί για τον συγκεκριμένο ή έχω άλλη άποψη, απλώς δείχνει ξεκάθαρα ότι ο Σίλβα δεν περνάει καλό φεγγάρι.

Θεωρώ ότι τα ρεκόρ έχουν στοιχειώσει τον Σίλβα. Όλη αυτή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα με τα ρεκόρ τον έχει επηρεάσει. Αν είναι να ξενερώνουν οι αναπληρωματικοί στο ζέσταμα και να τραυματίζονται από θλάσεις οι βασικοί, με αποτέλεσμα να αποκλειστούμε και από το γιουρόπα στο τέλος, τότε να πάνε να γαμηθούνε τα ρεκόρ. Ο στόχος άλλαξε για τον Ολυμπιακό τώρα. Η ευρωπαϊκή διάκριση είναι κάτι που θα πρέπει να απασχολήσει έντονα τον προπονητή και τους παίχτες. Ο Σίλβα δεν είναι κακός προπονητής, ούτε εμμονικός (αν και μια εμμονή κατά του ροτέισον την έχει). Ας ηρεμήσει τώρα, γιατί έχει φορτιστεί πολύ το τελευταίο διάστημα. Το champions league πέρασε και πρέπει όλοι να το αποδεχτούμε. Ο Ολυμπιακός δε γεννιέται, ούτε τελειώνει σε ένα ματς. Όλοι πικραθήκαμε. Τώρα πρέπει να αναθεωρήσουμε τους στόχους μας, για να τελειώσει ονειρικά η σεζόν. Έχουμε όλα τα φόντα να γίνουμε η φετινή έκπληξη στο γιουρόπα λιγκ. Βήμα βήμα.

Εικόνα john

Άντε ρε Θωμά επιτέλους ενα σεντόνι!!!

Για τις αποδοκιμασίες που λες το θέμα ειναι απο ποια πλευρά του οπαδού πρεπει να δουμε την ολη φάση. Εάν την δουμε απο την πλευρά του οπαδού-πελάτη που παει στο γήπεδο για να δει "θέαμα" λες και παει στο τσίρκο,σαφώς και θα δώσουμε δίκαιο σε αυτόν που αποδοκιμάζει πολύ απλα επειδή το θέαμα ηταν κάκιστο.
Αν την δουμε απο την πλευρά του ΟΠΑΔΟΥ που απλα γουστάρει να βλέπει την ομάδα με τα ερυθρόλευκα,σαφώς και οι αποδοκιμασίες ηταν λάθος.Μεσα απο αυτην την οπτική γωνία,ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΕΙΣ ΠΟΤΕ.ΟΥΤΕ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΕΙΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Ειμαι σχεδόν σίγουρος πως όσοι αποδοκίμασαν ηταν οι οπαδοί -πελάτες. Οι οπαδοί που θυσίασαν το μεσημερι τους για να δουν ωραίο ποδόσφαιρο και θέαμα. Πιστεύω οτι αυτοι οι οπαδοί δεν εχουν ιδιαίτερα καλη γνώση της ιστορίας των παιχνιδιών του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Αν είχαν θα ήξεραν πως ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ Η ΟΜΑΔΑ ΔΕ ΒΓΑΖΕΙ ΚΕΦΙ ΝΕΥΡΟ ΚΑΙ ΟΡΕΞΗ μετα απο αγώνα ch.l λιγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων.λεω πιο κάτω και χαρακτηριστικά παραδείγματα προηγούμενων χρόνων. Οκ δεν τους κακιζω ιδιαίτερα ,δεν ειναι ολοι υποχρεωμένοι να βλέπουνε τοσο σοβαρά το θέμα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ όσο σοβαρά το βλέπουμε εμείς,αλλα το φαινόμενο δεν πρεπει να επαναληφθεί φετος για κανένα λόγο. Την ομάδα που κανει το καλυτερο ξεκίνημα της ιστορίας της δεν την αποδοκιμάζεις ετσι. Τουλάχιστον σεβάστηκαν το οτι το ματς ηταν κλειστό στο 1-0 και δεν άρχισαν να σφυρίζουν πριν τελειώσει ο αγώνας οπως έκαναν το 2012 με την Τρίπολη. Οκ τους καταλαβαίνω και εγω την ωρα που έβλεπα το ματς ήθελα κολλύρια,αλλα κατάλαβινω τους λόγους της κακής απόδοσης και δεν εχω κατι να καταλογίσω στους ποδοσφαιριστές. Πάντως ειμαι σίγουρος πως όσα παιδια του Ratm ηταν στο γήπεδο δεν αποδοκίμασαν πολύ απλα γιατι ήξεραν πάνω κάτω τι θα δουν στο ματς Ξέρουν καλα οτι ο Ολυμπιακος χάνει την αυτοσυγκέντρωση του λιγο πριν τις διακοπές.. Αν εχω λάθος διαψεύστε με.

Τωρα για τον Σιλβα βαζεις πολλα θέματα. Γι εμένα δεν φταίει που δεν βαζει τον τσορι με αρσεναλ καθως ο φορτουνης σε αυτο το ματς ειχε θετική παρουσία. Εκανε ελάχιστα λάθη στις μεταβιβάσεις και έβγαζε καλα την ομάδα μπροστά. Ηταν ο μονος που απειλούσε. Τον τσορι χεστον ειναι σε πολύ κακο φεγγάρι. Για να αποδώσει αυτός θελει φουλ αγωνιστικό ρυθμό πράγμα ππυ δεν εχει τωρα. Νομιζω πως ο Σιλβα ηταν έτοιμος να κανει τις αλλαγές με το σκορ στο 0-2 απλα τον πρόλαβε το τρίτο γκολ του ζιρου. Δεν νομιζω πως επρεπε να κανει αλλαγή με την έναρξη του ημιχρόνου γιατι πιστεύω πως η ομάδα ιδιαίτερα προβλήματα δε ειχε. Είχαμε την κατοχή. Παίζαμε καλύτερα στο πρωτο ημίχρονιο. Το οτι η αρσεναλ βρήκε 2 στιγμές -ενα δοκάρι και ενα γκολ - δεν την κανει καλυτερη απο εμάς. Πολλα μπορείς να πεις για τον Σιλβα τωρα. Οκ δεν ειναι σε καλο φεγγάρι αλλα ας μη ξεχνάμε ποσο νέος ειναι,οτι βγαινει για πρωτη φορα εκτος Πορτογαλίας κσι τα παει ΠΕΡΙΦΗΜΑ. Πρεπει να του δώσουμε μεγαλη πίστωση χρονου. ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ

ΔΕν φτάνει προφανώς Μίτσελ,βαλβερδε αλλα ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΣΤΑ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ.

Για την έκπληξη στο Europa league ανησυχώ. Παρά πολύ. Δεν μας παει καθόλου αυτη η πουτανα η διοργάνωση, έχουμε αποκλειστεί απο χωριά. Πάντως δεν δικαιούμαστε να έχουμε ψηλές βλέψεις.Μιλαμε για τον Ολυμπιακο που ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΟΛΙΣ 2 ΦΑΣΕΙΣ ΝΟΚ ΑΟΥΤ ΣΕ 20 χρονια. Δεν υπάρχει αυτό. Με βάση αυτο το δεδομένο δύσκολα θα απαιτήσω πορεία απο ομάδα που δυστυχώς εχει το know how πως να αποκλείεται στα νοκ αουτ. Αν τα βάλεις κάτω και τα μετρήσεις ο ολυμπιακος τα τελευταια χρονια παρά τις μεγάλες νίκες που εχει κανει στην Ευρώπη,σε ματς ζωής και θανάτου που να εχει και ο αντίπαλος κίνητρο,τα κατάφερε μόλις 1 φορα.. Με την Ρούμπιν και αυτο με τα χίλια ζόρια.. Λεει πολλα αυτο για τον χαρακτήρα της ομάδας στην Ευρώπη στα δυσκολα,ματς

Εικόνα Νίκος Γόδας

Για μένα, η εν λόγω γιούχα δεν μεταφράζεται σε αποδοκιμασία, οπότε διαφωνούμε. Δυσανασχέτηση ως προς το θέαμα που είδαν ήταν. Και είχαν δίκιο. Δεν ξέφυγαν και δεν έγιναν αχάριστοι ή αγνώμονες. Ήταν μία απλή έκφραση του λαού που κακώς έγινε τόσο μεγάλο θέμα από τους ΑΡΔ. Ακόμα κι εμείς εδώ θεωρώ ότι πολύ αναλωθήκαμε σ' αυτό.

Ο Φορτούνης δεν ήταν κακός, αλλά στα κρίσιμα έκανε λάθος επιλογές. Ειδικά στο πέσιμο που έκανε εντός περιοχής κι ενώ έβγαινε τετ α τετ φάνηκε η απειρία του. Εκεί ο Τσόρι θα δρούσε αλλιώς. Σύμφωνοι, δεν έχει ρυθμό, αλλά ο Τσόρι στα μεγάλα ματς βρίσκει ρυθμό. Σ' αυτά τον χρειάζεσαι. Και ήταν και οι συνθήκες αγώνα τέτοιες που σε κάνουν να θες τα "σίγουρα" πόδια και μυαλά. Όπως του Τσόρι και του Καμπιάσο. Παιχτών που δεν έχουν την απαραίτητη φρεσκάδα, αλλά ξέρουν πότε να μεταβάλλουν τον ρυθμό σύμφωνα με το συμφέρον της ομάδας.

Γιάννη, είχε χρόνο ο Σίλβα να κάνει τις αλλαγές. Έπρεπε να τις κάνει στο ημίχρονο. Συγκεκριμένα σου λέω ότι έπρεπε, βάσει εικόνας, να βγάλει τον Κασάμι και να βάλει τον Καμπιάσο. Αφού δεν το έκανε, όφειλε να είναι προετοιμασμένος να αντιδράσει και για το 0-2. Δεν μπορεί να χάνεις το σκορ πρόκρισης και να συνεχίζεις άπραγος. Δεν έδειχνε και το ματς κάτι τέτοιο. Για μένα δεν ισχύει ότι δεν πρόλαβε. Μην μου το δικαιολογείς, τα ίδια πιστεύω κι εγώ για τις ικανότητές του και το είπα. Αξίζει να μείνει, ασχέτως αυτών των λαθών. Δε γίνεται να μην τα αναφέρω όμως.

Ο χαρακτήρας της ομάδας υπόκειται ως επί το πλείστον στην κατάσταση που επικρατεί στις κατά καιρούς συγκυρίες. Ίσως, σίγουρα δηλαδή και φάνηκε, δεν είμαστε προετοιμασμένοι τις προηγούμενες φορές για την υπέρβαση. Για πολλούς λόγους. Τις τελευταίες φορές πληρώσαμε τις αλλαγές προπονητών. Φέτος η κατάσταση με κάνει να αισιοδοξώ. Ειλικρινά όμως.

Εικόνα thita

όπως τα λέει ο ηρωικός νίκος γόδας

δεν ήταν αποδοκιμασία, ήταν δυσφορία για την εμφάνιση (και κυρίως, κατά την άποψή μου, την διάθεση) και η διάσταση που έχει πάρει οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στους ΑΡΔακες, που δημιουργούν θέματα από το πουθενά επί σκοπώ μομφής του βαγγέλα

όπως όλοι, νομίζω, πιστεύουμε, δεν είναι δυνατό κάθε φορά η ομάδα να κεντάει στον αγωνιστικό χώρο, θα υπάρχουν και πολλές (αθλητικές) ημέρες που δεν θα είμαστε αποτελεσματικοί

αυτό που όμως όλοι επιθυμούμε από τον Θρύλο και τους αθλητές μας είναι να προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις (αφού ΟΛΑ τα υπόλοιπα θέματα τα φροντίζουν οι διοικήσεις μας)

(έτσι εκδηλώνεται και εισπράττεται πιστεύω ο σεβασμός στον κόσμο)

ξέρουμε βεβαίως πως αυτό δεν συμβαίνει διότι οι αθλητές είναι (γενικά) στο χαρακτήρα ως επί το πλείστον ψιλο(ή χοντρο)κακομαθημένα παιδιά, απλά όσο τα αποτελέσματα είναι θετκά, ρίχνουμε όλοι νερό στο κρασί μας και δεν γκρινιάζουμε ή τουλάχιστον δεν εκδηλωνόμαστε

Εικόνα Νίκος Γόδας

Έτσι ακριβώς.

Εικόνα RED HELL

Πονεσαν τα ματια μου την Κυριακη.Νομιζω ηταν η χειροτερη φετινη εμφανιση.Οντως ηταν μεγαλο πληγμα ο αποκλεισμος αλλα εχω σιχαθει κατι τετοιες δικαιολογιες(δεν αναφερομαι σε σενα Σαββα).Πριν απο μεγαλο ματς "ειχαν το μυαλο τους εκει"ενω μετα απο μεγαλο ματς "ηταν κουρασμενοι-απογοητευμενοι".Εχουμε σχεδον γεματο ροστερ για το ελληνικο πρωταθλημα και παλι ακουμε τα ιδια.Δεν καταλαβαινω γιατι ο Σιλβα παραγκωνιζει τοσο εμφανως παιχτες ελπιδοφορους και δη Ελληνες που πονανε πιο πολυ τη φανελα και εχουν και κινητρο να δειξουν πραγματα.Δηλαδη τι παραπανω εχει δειξει ο Σεμπα μεχρι στιγμης ωστε ο Γιαννιωτας πχ να μην βλεπει ουτε παγκο?Εχει καταφερει πολλα ο Σιλβα αλλα στο συγκεκριμενο θεμα με τρελαινει πραγματικα.Εκτος αυτου θεωρω οτι για να χωρανε Τσορι(πολυ ντεφορμε...)και Φορτουνης πρεπει ο 2ος να παιζει διπλα στο αμυντικο χαφ και οχι στα πλαγια γιατι απο οτι φαινεται δεν μπορει.
ΥΓ.Να βλεπεις ολοκληρο Καμπιασο να σκιζεται απο τη μια και απο την αλλη εναν Μαζουακου να κραταει επιδεικτικα τη μπαλα στα ποδια του ενω υπηρχαν συμπαιχτες του ελευθεροι ειναι καπως.
ΥΓ1.Λιγο τραβηγμενες οι γιουχες αλλα εχουν καποια βαση.Αυτο που θελω εγω προσωπικα ειναι η ομαδα να δινει οσο γινεται λιγοτερα δικαιωματα στα σιχαματα.Και διαιτησιες σαν την προχθεσινη μονο σε αυτο δεν βοηθουν.

Εικόνα john

Ο Σίλβα συμπεριφέρεται στον σεμπα οπως ο βαλβερδε στον φούστερ. Ειναι το αγαπημένο του παιδι. Θα κριθεί για αυτη την επιλογή του. Και εμένα μέχρι τωρα δεν μου γεμιζει το μάτι ο σεμπα τον θεωρώ πολύ κακο εξτρεμ αλλα εφ οσον ο Σιλβα τον θελει ΣΤΗΡΙΞΗ στον σεμπα.Οι γιουχες δεν βοηθούν πουθενα. Ο Γιαννιώτας το μονο θετικό που εχει ειναι η έκρηξη η εκρηκτικότητα και η ενέργεια που βγάζει στο γήπεδο. Στην τελική προσπάθεια μπορει να υστερεί περισσότερο και απο το σεμπα! Δεν θα μας λύσει τα θέματα που έχουμε στα εξτρεμ ο Γιαννιώτας και ο κολοβος. Οκ θα μπορούσαν να εχουν μερικές συμμετοχές παραπάνω αλλα αυτός δεν ειναι λόγος για να την πούμε στον προπονητή. Ο τσορι ειναι ντεφορμέ γιατι απλα δεν εχει παιχνίδια στα πόδια του για να βρει ρυθμό. Ο τσορι βελτιώνεται μεσα απο την αγωνιστικη δράση. Θυμάσαι ποσο χάλια έπαιζε οταν ηρθε και πως βελτιώθηκε στην πορεία?

Ένταξει σε ολόκληρο πρωτο γύρο έχουμε ευνοηθεί μονο 2 φορες.Με Τρίπολη και χτες. Δεν ειναι και τοσο τραγικό. Μεσα στη σεζον θα αδικείσαι και θα ευνοείσαι. Ετσι ειναι η διαιτησία. Δικαιώματα δεν χρειάζονται οι άλλοι.Οτι ΟΤΙ και να γίνει κάλπικο θα το βγάλουν το πρωτάθλημα. Εδώ βγάζουν κάλπικο του 2013-2014 ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΕΥΝΟΗΘΗΚΑΜΕ .Θα βγάλουν κάλπικο το φετινό επειδή "δεν μπηκε φυλακή ο μαρινακης,εγκληματική οργάνωση κλπ. Οπως για τέτοιους λόγους εχουν βγάλει άκυρους ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 1996 και μετα. Οι ανθρώπινοι ειναι κιναιδοι.Πουστηδες. Καλα εκανε ο Σωκρατης και αγόρασε τις μάνες τους

Εικόνα el trick

Θα σχολιάσω αποκλειστικά και μόνο τη φάση της αποβολής του Κυριακίδη.
Κατά τα άλλα συμφωνώ με το άρθρο.
Τη φάση αυτή τη συνδέω με την αμέσως προηγούμενη όπου ο Κυριακίδης πέφτει χωρίς ο Τσόρι να τον ακουμπά και ο διαιτηταράς δίνει κίτρινη στον Τσόρι. (Προφανώς ο 4ος ίσως να του είπε ότι έκανε θέατρο ο Κυριακίδης).
Πράγματι στη φάση της αποβολής ο Ιντέγε σπρώχνει με το χέρι (αλλά και τον ώμο) τον αμυντικό. Είναι φάουλ αλλά δεν είναι ΟΡΑΤΟ στον διαιτητή. Στην τηλεόραση που έβλεπα το ματσ δεν φάνηκε κάτι μεμπτό.
Στη συνέχεια όμως ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΦΑΟΥΛ ο Ιντέγε. Ο Κυριακίδης με τα πόδια πέφτει στα πόδια του Ιντέγε και με το χέρι του ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΤΗ ΜΠΑΛΑ. Είναι διπλό αμυντικό φάουλ και απόλυτα δικαιολογημένη κόκκινη κάρτα.

Υ.Γ. Νομίζω ότι η ομάδα χρειάζεται εξτρα προπόνηση στα τελειώματα ΥΠΟ ΠΙΕΣΗ.

Εικόνα savvas gridlock

Συμφωνώ στο υστερόγραφο.

Εικόνα Romain

Αυτός ο Κυριακίδης βγήκε και στο ραδιόφωνο για να μιλήσει για τη διαιτησία. Είπε ότι έπεσε φυσιολογικά και σωστά πήρε κίτρινη ο Τσόρι. Μπορεί βέβαια εκείνη τη στιγμή να περνούσε ηλεκτρικό ρεύμα και να τον κτυπησε. Ή ακόμη να νταντά κεραυνός. Γιαυτό και έπεσε μετά από κάποιο χρόνο.

Όσο για τις αποδοκιμασιες, προσωπικά ποτέ δεν θα αποδοκιμαζα την ομάδα μου. Εκτός αν πρόεδρος ήταν κάποιος σαν τον "βασιλιά των ρουμπινιων ".

Αυτή η ομάδα μας έχει δώσει τόσες χαρές, όσες κανένας άλλος. Έκανε μία σπουδαία πορεία στο Champion's League και παραμένει στην Ευρώπη όντας η μόνη Ελληνική ομάδα σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Στην Ελλάδα έχει μόνο νίκες σε 14 ματς. Κάτι που δεν έχει κάνει κανείς. Αν κερδίσει και την Καλλονή θα έχει μόνο νίκες σε ολόκληρο πρώτο γύρο. Ένα ΤΕΡΆΣΤΙΟ ΡΕΚΌΡ.

Φυσικό είναι σε μερικά ματς οι παίκτες να είναι κουρασμενοι σωματικά και /ή ψυχικά και να μην αποδωσουν καλά. Μπορεί ακόμη ο τρόπος που αγωνίζεται ο αντίπαλος να μην επιτρέψει πολλά γκολ και καλό παιχνίδι.

Δεν σημαίνει ότι εμείς θα πρέπει να αποδοκιμάζουμε. Όσοι το κάνουν πιστεύω ότι δεν έχουν υπευθυνοτητα ούτε αντιλαμβανονται το μεγαλείο αυτής της ομάδας. Δεν είναι πραγματικοί φίλαθλοι.

Όταν αποδοκιμαζεις τον Μαρινάκη ή τον Κοκκαλη μόνο ανευθυνος, ανιδεος και αγνομων μπορείς να χαρακτηριστεις.

Εικόνα REDNYC

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΗΔΗ - Η ΟΜΑΔΑ ΟΝΤΩΣ ΚΑΝΕΙ ΚΟΙΛΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΘΡΥΛΟΣ - ΑΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΣΟΥ ΛΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΚΟΙΛΙΑ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ. ΕΔΩ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΜΠΑΓΕΡΝ ΕΧΑΣΕ!

ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΠΟΛΥ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟ ΞΕΦΟΥΣΚΩΜΑ, ΑΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΣΙΛΒΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ROTATION ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΞΕΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΝΑΣΕΣ ΣΤΟΥΣ 13-14 ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΟ ΚΟΥΠΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ. Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ, ΤΙΣ ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ, ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ. ΟΤΑΝ Η ΟΜΑΔΑ ΕΧΕΙ ΚΑΚΟΜΑΘΕΙ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΜΕ ΝΙΚΕΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ, ΟΤΑΝ Η ΟΜΑΔΑ ΠΑΕΙ ΤΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΜΠΟΥΚΟΒΙ, ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΜΠΑΛΑΡΑ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ. ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΟΜΠΟΤΑΚΙΑ. ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ. ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ.

Εικόνα ze ηλιας

Σάββα ήταν αναμενόμενο στο συγκεκριμένο παιχνίδι να φάμε τα απόνερα αυτού της Τετάρτης.
Αυτό που ίσως μπορούσε να κάνει ο προπονητής για να το αποφύγει ήταν πολλές αλλαγές στην αρχική σύνθεση καθώς και στην πορεία του αγώνα.
Όσο για τις αποδοκιμασίες θα πω απλά είναι μαλάκες όσοι συμμετείχαν σ αυτό.Και δε θα το αναλύσω.

Εικόνα thita

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ και με την παρουσίαση του θέματος, και με τις διαστάσεις, αλλά ΚΑΙ με την τοποθέτηση

από τα καλύτερα άρθρα σου Σάββα

Εικόνα john

Διαφωνώ κάθετα με τις αποδοκιμασίες. Κυρίως γιατι οποιος αποδοκίμαζε λογικά δεν εχει μεγαλη γνώση της ιστορίας του ΘΡΥΛΟΥ, Τα τελευταια χρονια με μικρες εξαιρέσεις στα τελευταια ματς πριν τις διακοπές Χριστουγέννων η ομάδα σέρνεται. Τι να θυμηθώ? Το ματς με το Αιγάλεω επι σολιντ που το γυρίσαμε με την ψυχή στο στόμα? Το ματς με Λεβαδειακό το 2005 που ηταν ΑΚΡΙΒΩΣ ιδιο με το προχτεσινό? Το ματς με την ξανθη το 2007 επι λεμονη που νικήσαμε με τα χίλια ζόρια? Το ματς με Θρασυβούλα τον Δεκέμβρη του 2008?

Η ομάδα αδειάζει οι παίκτες σκέφτονται τις διακοπές τους και αρχίζουν το παρταλικι. Ειδικά φετος που το πρωτάθλημα εχει τελειώσει ετσι θα παει η δουλεια απο εδώ και πέρα. Οποιος περίμενε η ομάδα να βγάλει τσαγανό και νεύρο με αντίπαλο τον μύγα και τον καμαρα,ας αλλάξει πλευρό.Αν κάποιος πήγε χτες γήπεδο μονο και μονο για να δει θέαμα την χειρότερη περίοδο διάλεξε. Δεν θελει και πολύ μυαλο για να καταλάβει κάποιος τους λόγους που δεν έπαιξε μπάλα η ομάδα χτες. Δεν τρέχει κατι προχωράμε.