ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 3-1: ΜΑΡΚΟ ΣΙΛΒΑ ΟΕ ΟΕ ΟΕ



Εύκολη νίκη για τον Θρύλο μας, ρεκόρ με 17 νίκες στα 17 πρώτα ματς του πρωταθλήματος και ο κόσμος μας πολύ χαρούμενος, για το πολύ ωραίο ποδόσφαιρο που είδε χθες. Οι φάσεις του ματς είναι εδώ και τα στατιστικά εδώ. Αφού παραθέσουμε σε εικόνες τους σχηματισμούς των δύο ομάδων, ώστε να τους έχουμε όλοι στο μυαλό μας, περνάμε στο παρασύνθημα.
 

 

 
Έχουμε πει πολλές φορές ότι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια στο οποίο δίνει εξετάσεις ένας προπονητής του Ολυμπιακού, είναι η συμπεριφορά της ομάδος τον Ιανουάριο. Από την στιγμή που δεν υπάρχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και συνήθως η ομάδα έχει καθαρίσει το πρωτάθλημα, δεν θέλει και πολύ να αρχίσουν οι παίκτες να αδιαφορούν στις προπονήσεις και στους αγώνες. Φέτος αυτό το ξεχνάμε. Είναι ο καλύτερος Ολυμπιακός που έχουμε δει ποτέ μήνα Ιανουάριο και αυτό το γεγονός, όπως και το ρεκόρ των 17 σερί νικών, δεν γίνεται να μην το πιστωθεί ο δημιουργός αυτού του Θρύλου.
 
ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ.
 
Δικαίως αποθεώθηκε με τη λήξη του ματς, από έναν κόσμο που απορούσε για την ενέργεια, την φρεσκάδα και τη διάθεση που έδειχναν στο γήπεδο οι παίκτες μας. Μια ομάδα με αρχή, μέση και τέλος, με ασφυκτικό πρέσινγκ κατά διαστήματα στον αντίπαλο που δεν πέρασε τη σέντρα, με επιθέσεις που χτίζονταν σωστά από τα άκρα, με εξτρέμ που έβγαζαν φάσεις είτε με παιχνίδι στο ''1 με 1'' (Ντουρμάζ) είτε κυνηγώντας την κάθε μπάλα (Πάρντο), με Τσόρι-Καμπιάσο να στηρίζουν τον Ιντέγιε και να γεμίζουν την αντίπαλη περιοχή και με ένα Μιλιβόγεβιτς να κατευθύνει από πίσω όλη την ομάδα, υπήρχαν στιγμές που απλώς χάζευες το πώς κυλούσε το τόπι. Ειδικά ο Τσόρι σήμερα έμοιαζε αέρινος. Δίπλα του μπαίνει ο Πάρντο για την αυταπάρνηση, το ζήλο και την επιμονή του, που ανταμείφθηκαν στη φάση του 2-0. Είτε σε παιχνίδι με στημένη την αντίπαλη άμυνα, είτε σε transition=μεταφορά μπάλας από την άμυνα στην επίθεση, βγάλαμε ΠΑΡΑ πολλές καθαρές ευκαιρίες για γκολ. Το ακόμη πιο ενθαρρυντικό σημάδι για την καλή δουλειά του Σίλβα ήταν ο αποκλεισμός του Φορτούνη από την αποστολή του ματς. Μιλάμε για τον πρώτο μας σκόρερ και MVP ως τώρα στο πρωτάθλημα, ο οποίος όμως δεν έδειξε την καλύτερη δυνατή εικόνα στις τελευταίες προπονήσεις.
 
ΕΤΣΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΣΟΥ.
 
16 τελικές στο πρώτο ημίχρονο έναντι 1 του Λεβαδειακού,
 

 
21-3 συνολικά, ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ποδόσφαιρο με γρήγορες εναλλαγές μπάλες, υψηλό ρυθμό και διάθεση από όλους. Πολλά συγχαρητήρια στον Καμπιάσο για τη νοοτροπία του, αφού θα μπορούσε εύκολα να στραβομουτσουνιάζει που στην Ευρώπη τρώει πάγκο και παίζει με Χανιά και Λεβαδειακό. Αυτός όμως ως σωστός επαγγελματίας δίνει πάντοτε ό,τι καλύτερο μπορεί. Δεν υπάρχει λόγος να περάσουμε σε ατομική κριτική παικτών, ο Ολυμπιακός ήταν σαρωτικά ανώτερος δίχως υστερήσαντες και ο Λεβαδειακός γλύτωσε από πολλά γκολ. Η στιγμιαία χαλάρωση στη φάση του 3-1 φυσικά δικαιολογείται, στην χρονική στιγμή που παρατηρήθηκε και αφού προηγουμένως είχαν χαθεί άχαστες ευκαιρίες για πολύ μεγαλύτερο σκορ. Ο κόσμος που σφύριζε με τον Παναιτωλικό, χθες αποθέωσε. Όπως είχαμε πει και τότε, επιστρέφεις ανάλογα με το τι εισπράττεις. Αν πας στο γήπεδο και χτικιάζεις, θα δυσφορήσεις. Αν πας στο γήπεδο και δεις ότι σέβονται το ευρώ σου οι παίκτες, θα τους αποθεώσεις με όλη σου την καρδιά.
 
Περνάμε και στη διαιτησία του Βοσκάκη, ο οποίος είχε να οριστεί σε ματς του Ολυμπιακού 10 μήνες και έχει κάνει και μήνυση στον Αλαφούζο για τις βρομιές της ''ΔΙΚΗΣ'' και το ''Παράγκα και Όραμα''. Τι είδαμε από το Βοσκάκη; Χρησιμοποιούμε το βίντεο με την κριτική των επίμαχων φάσεων από τον Παναγιώτη Βαρούχα στον ΣΚΑΙ και όχι την άποψη κάποιου ''γαύρου''.
 
- Στο 41' της αναμέτρησης, με το σκορ 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού, ο Τσουρίκοφ του Λεβαδειακού κάνει καθαρό χέρι μέσα στην περιοχή της ομάδος του, αλλά ο διαιτητής Βοσκάκης του συνδέσμου Ρεθύμνου δεν δίνει το πέναλτι.
 
- Στο 62' της αναμέτρησης, με το σκορ 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού, ο Μεντί του Λεβαδειακού ανατρέπει το Σαλίνο του Ολυμπιακού στην περιοχή των φιλοξενουμένων. Ήταν πέναλτι και κίτρινη κάρτα, που θα ήταν η δεύτερη στο ματς για το Μεντί, όμως ο διαιτητής Βοσκάκης του συνδέσμου Ρεθύμνου δεν έδωσε τίποτε.
 
- Στο 87' της αναμέτρησης, με το σκορ 3-0, ο βοηθός Βλάσσης από το σύνδεσμο Λασιθίου ανακαλύπτει το οφσάιντ της χρονιάς, με το Σεμπά να φεύγει 3 μέτρα πίσω από την άμυνα, έτοιμος να σκοράρει για 4η φορά για λογαριασμό του Ολυμπιακού στο ματς.
 
2 πέναλτι, 1 αποβολή, ένα οφσάιντ-μισό γκολ και 14 φάουλ υπέρ του Λεβαδειακού, με μόλις 4 υπέρ του Ολυμπιακού στο ματς. Αυτές είναι οι ''καλές'' διαιτησίες, σύμφωνα με τα διάφορα τσοντο-sites της ''εξυγίανσης'' και τους αντιολυμπιακούς δημοσιογράφους. Όλα καλά τώρα, ε; Ούτε φωνές έχουμε, ούτε τίποτε. 
 
Αν θέλετε μάλιστα να δείτε το πώς αντιστρέφεται η πραγματικότητα, μπορείτε να ακούσετε την ανάλυση του ματς από το διευθυντή του sdna.gr και πρώην ''Πρασινοφρουρό'' της ''ΠΡΑΣΙΝΗΣ'' Βασίλη Παπαθεοδώρου στην εκπομπή ''Kick-Off'' του ΣΚΑΙ.
 
Ούτε λίγο ούτε πολύ, ''ο Λεβαδειακός άνοιξε τα πόδια, επειδή ο Κομπότης τα βρήκε με το Μαρινάκη και πλέον παίρνει δανεικούς από τον Ολυμπιακό. Γι'αυτό και έμεινε εκτός αποστολής ο Μάντζιος σε αυτό το παιχνίδι, γι'αυτό και σε όλο το 90λεπτο ο Λεβαδειακό έκανε μόλις 3 φάουλ''. Αυτή είναι η ''πραγματική αθλητική δημοσιογραφία'', μακριά από εξαρτήσεις από διαφόρους προέδρους. Άσχετη παρένθεση από τα χθεσινά ''Παραπολιτικά'' και την στήλη ''Πολιτικός Καφές'' του Γιάννη Κουρτάκη στο ένθετο Secret.
 

 
Tην ίδια ώρα, ένας άλλος έγκριτος δημοσιογράφος, ο Δημήτρης Τομαράς του gazzetta.gr, μας ενημέρωσε πως η υπόδειξη του βοηθού Βλάσση για το οφσάιντ στο Σεμπά στο τέλος ήταν ''τουλάχιστον αμφιλεγόμενη''.
 

 
Η παρένθεση ''σ.σ. πιθανότατα εντελώς λανθασμένη'' αρχικά δεν υπήρχε, προστέθηκε στην πορεία. Αυτή εδώ η υπόδειξη είναι ''αμφιλεγόμενη''.
 

 
Παλαιότερα είχε δεχτεί επίθεση ο Τομαράς στο Καραϊσκάκη (κακώς, δεν πρέπει να γίνονται αυτά τα πράγματα) και κάποιοι απορούσαν για το λόγο. Η συστηματική αλλοίωση της πραγματικότητας και η επί μονίμου βάσεως αντιολυμπιακή προσέγγιση και σπίλωση του Θρυλου έχουν εξοργίσει πολλούς φίλους της ομάδος μας, οι οποίοι βεβαίως πρέπει να ηρεμήσουν και να μην κάνουν μάγκες τους διαφόρους φιόγκους των ΜΜΕ. Ο Ολυμπιακός απέχει έτη φωτός από κάθε αντίπαλο, παίζει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και πρώτα και κύρια πρέπει να εστιάσουμε εκεί. Καλό είναι να παρακολουθούμε και τις βρομιές των απέναντι, με τον έλεγχο του Τύπου, αλλά σε δεύτερο πλάνο. Πρώτα και κύρια πρέπει όλοι να ασχολούμαστε με την
 
ΟΜΑΔΑΡΑ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟ ΣΙΛΒΑ. 
 
Υ.Γ. Για όσους τα έχουν ξεχάσει, ας θυμηθούμε το τι δήλωσε για τον Κομπότη ο Αλαφούζος στο τριόροφο της Μπύρας 13, στις 16 Ιουλίου 2015. ''Εξω από το σύστημα'' ήταν τότε ο Κομπότης...
 

Σχόλια

Εικόνα Νίκος Γόδας

Είναι απίστευτο ευτύχημα να έχουμε τον Καμπιάσο στην ομάδα. Έχει, πιστεύω, την καλύτερη νοοτροπία ποδοσφαιριστή που πέρασε από την ομάδα μας. Οξυδερκής, αγωνιστής, τεχνίτης. Από αυτόν πρέπει να ξεκινάει η ενδεκάδα. Ας τον χαρούμε όσο τον έχουμε.

Ο Βοσκάκης στο ημίχρονο είχε δώσει μόλις ένα φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού. Σε ματς που η κατοχή, μέχρι εκείνη τη στιγμή, ήταν 72%-28%. Δε θέλω να γίνω βάζελος, αλλά θυμίζω ότι στον αγώνα Ξάνθη-ΠΑΟ, ο ίδιος διαιτητής στοχοποιήθηκε για τον ίδιο λόγο από τους Παναθηναϊκούς. Και τότε η κατοχή ήταν μικρότερη για τον ΠΑΟ. Τώρα δε μίλησε κανείς. Τώρα αναφέρθηκε, αντ' αυτού, ότι ο Λεβαδειακός ήταν σοφτ. Άρα, με τη λογική του Παπαθεοδώρου και των λοιπών ΑΡΔ, ή η Ξάνθη ήταν πολύ σοφτ τότε (για ανεξήγητους λόγους) ή ο Βοσκάκης "σφύριξε" Ξάνθη. Και δε βάζω καν μέσα τις κραυγαλέες περιπτώσεις που είναι και στο άρθρο. Ένα από τα δύο ισχύει, Παπαθεοδώρου, σύμφωνα με τη λογική σου. Πες μας ποιο, μωρή πουτάνα.

Επίσης, υπάρχει και άλλη μία φάση, όπου ο Μεντί στο πρώτο ημίχρονο χτυπάει εκτός φάσης τον Σαλίνο (αν δεν κάνω λάθος, αλλιώς τον Πάρντο) με τα χέρια. Η φάση γίνεται στα όρια της περιοχής του Λεβαδειακού, σε προσπάθεια του Σαλίνο να κάνει κίνηση ώστε να πάρει την μπάλα. Ήταν καθαρή κόκκινη. Και ο Βοσκάκης είχε καλή οπτική επαφή.

Όταν είδα αυτό το "αμφιλεγόμενη", μετά το ματς, τρελάθηκα. Πούστη Τομαρά, γαμιέσαι. Έτσι διαμορφώνονται συνειδήσεις. Πολλοί μπορεί να μην είδαν τον αγώνα για χ-ψ λόγους. Τι συμπέρασμα θα βγάλουν όσοι διάβασαν τον Τομαρά, χωρίς να δουν τον αγώνα;

Εικόνα john

Eσυ και ο Τσαλούχας εχετε ενα κακό συνήθειο.Σχολιάζετε παντα τελευταίοι και με καθυστέρηση και ετσι πολλές φορες χανω τα σχολια σας.Για να μην χασω σχολιο σου πρεπει να κανω τακτικες εφοδους στα αρθρα ακομα και μερες μετα την δημοσίευση τους και ειναι κριμα γιατι μετα τα σχόλια των παιδιων του site διαβαζω τα δικα σου με μεγαλυτερο ενδιαφέρον. Επρεπε να ειχαμε γνωριστει διαδικτυακά την Ανοιξη του 2014 οταν εγραφες κατι σεντόνια κατεβατά αλλο πράγμα!

Εννοείται πως συμφωνα με την λογικη του Παπαθεοδώρου παντα θα φταει ο Ολυμπιακός.Δεν εχει καμια σημασια το εαν τα λεγομενα του παίζουν μπουνιές μεταξύ τους.Λασπη,σπίλωση,βρομιά. Μεσα στα σκατα ζει.

Ο Τομαράς μπήκε στο ratm(στο τελευταιο αρθρο του Αποστολου) και εξηγήθηκε στα ίσα.Μου θύμισε τον Καραλή καπου στο 2002 οταν και (συμφωνα με τον Σάββα)βγήκε στην εκπομπη της Θυρας 7 και απολογήθηκε για την μαλακία που ειχε πει στον αερα οτι το πεναλντυ του Βενετιδη στην Τουμπα(πεντακάθαρο) ηταν ανυπαρκτο.Και οι 2 εφ οσον ξηγηθηκαν καθαρά εχουν ανεβει κάπως στα μάτια μου ασχετα με τις χοντρες μαλακίες που είπαν.Το να παραδέχεσαι οτι κανεις χοντρο λαθος είναι μεγάλη υπόθεση

Και ανεξαρτήτως απο αυτο το γεγονός το gazetta εχει αλλάξει αρκετα φέτος.Στα παιχνιδια με Βεροια και Πανθρακικό οπου σκουζανε ολα τα αντιολυμπιακά μεσα με πρωτο το sdna για ΄΄ευνοια του Ολυμπιακού΄΄ το gazetta κράτησε πολυ καλή στάση και μπραβο του.Εγω δεν το περίμενα ηταν μια απροσμενη και ευχάριστη εκπληξη.Δεν ξερω τι άλλαξε εκει μεσα αλλα γενικά εχει περιοριστεί ο πολεμος και το μενος εναντίον του Ολυμπιακού εκεί μέσα

Εικόνα Νίκος Γόδας

Την άνοιξη του 2014 ήμουνα φοιτητής. Σήμερα είμαι εργαζόμενος. Γι' αυτό πολλές φορές βλέπω με καθυστέρηση κάποια άρθρα. Δεν υπάρχει πολύς χρόνος.

Εικόνα Chief Bromden

Όπως πολύ σωστά γράφεις Σάββα η απόδοση του Ολυμπιακού την συγκεκριμένη περίοδο είναι πολύ καλό δείγμα για την δουλειά του Σίλβα...
Ανέκαθεν κωλοβαράγαμε μετά τις γιορτές και στην συνέχεια αργούσαμε να πάρουμε μπροστά.
Ποιος ξεχνάει το δεκαήμερο ρεπό του Ζίκο που κατέστρεψε την είδη προβληματική τότε ομάδα;
Μεγάλη υπόθεση το φορμάρισμα του Τσόρι ειδικά για τα Ευρωπαϊκά. Εναντίον ομάδων επιπέδου Άντερλεχτ που ψάχνεις περισσότερο την δημιουργία είναι μανούλα. Μακάρι να παραμείνει υγιείς...
Το χειροκρότημα και ο ενθουσιασμός του κόσμου είναι η καλύτερη απάντηση στους πονεμένους που μιλάνε για άδειες θέσεις και απογοητευμένο με τον Μαρινάκη κόσμο.
Στον Μανιάτη πρέπει να δοθούν ευκαιρίες και φυσικά στο χέρι του είναι στην συνέχεια να τις αξιοποιήσει. Μπορεί το κέντρο αυτήν την στιγμή να μοιάζει υπερπλήρες αλλά μην ξεχνάμε πως το καλοκαίρι οι Μιλιβόγεβιτς και Κασάμι είχαν φτάσει κοντά στην έξοδο, κάτι που μπορεί να συμβεί και το επόμενο. Ειδικά ο Κασάμι λόγω μάνατζερ θα το ψάξει και πάλι έντονα να πάρει μεταγραφή. Ο Μανιάτης σαν παλιός, σαν αρχηγός και σαν Έλληνας θα ήταν καλό να έμενε, εφόσον φυσικά επιστρέψει στην κατάσταση που ήταν...

Εικόνα john

Πάντως κασαμι,μιλιβογιεβιτς,καμπιασοκ ειναι πολύ καλυτεροι απο τον μανιατη.

Οκ αρχηγός,ειναι στην ομάδα 6 χρονια εχει προσφέρει πολύ αλλα δεν χρειάζεται να τον τρώμε στην μάπα για παντα εφ οσον έχουμε την δυνατότητα να παιζουμε με μέσους μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής αξίας.Για εμένα καλο θα ήτανε να μην θυμηθούμε τις περιπτώσεις Τζολε και Καραταΐδη οπου πήραμε παίκτες στις θέσεις τους μονο και μονο οταν οι παραπανω παίκτες σταμάτησαν το ποδόσφαιρο.

Εικόνα Chief Bromden

Δεν διαφωνώ Γιάννη για τους τρεις που αναφέρεις αλλα υπάρχει το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν και οι τρεις τους το καλοκαίρι. Θεωρώ πως ο Μανιατης οταν επανέλθει στην προ του τραυματισμού κατάσταση του μπορεί να προσφέρει αρκεί να μην εχει την απαίτηση να πέρνει την φάνελα του βασικού σπίτι του. Μακάρι να δυναμώσει τόσο πολυ το κέντρο του χρόνου που ο Μανιατης να μην χωράει στο ρόστερ, αλλα μην το καίμε προς το παρών . Το πρωτάθλημα όπως εχει εξελιχθεί προσφέρεται για ευκαιριες και όχι μόνο στον Μανιατη. Ας μείνει να δούμε την κατάσταση του και το καλοκαίρι ανάλογα με τις υπόλοιπες εξελίξεις αποφασίζουμε. Ευτυχώς απο την εποχή του Κουλη και του Τζολε ο Ολυμπιακος εχει κάνει άλματα μπροστά. Η νοοτροπία εχει αλλάξει και αυτό φάνηκε και στην περίπτωση του Αβρααμ που κούνησε μαντήλι...

Εικόνα KCS

Εγώ δε θα πω για την προσφορά του Μανιάτη και αν είναι σημαία της ομάδας θα πω ποδοσφαιρικά καθαρά.

ΟΚ, Μιλιβόγεβιτς,Κασάμι έχουν πιο πολύ τρέξιμο και μεγαλύτερη ποικιλία στο παιχνίδι τους. Ομως, υστερούν πολύ του Μανιάτη στο θέμα της τακτικής μες το παιχνίδι. Ειδικά ο Κασάμι που πολλές φορές κάνει περιττά πράγματα που έχουν στοιχίσει και στην ομάδα και στον ίδιο. Aν είχαμε τον Μανιάτη υγιή με Αρσεναλ στο Καραϊσκάκη, πολύ αμφιβάλλω αν θα γινόταν η ανοησία να παίξουμε το ματς σε γρήγορο ρυθμό, αντίθετα πιστεύω ότι θα πηγαίναμε για ένα ηρωϊκό αμυντικό ματς αντεπιθέσεων με σπάσιμο νεύρων του αντιπάλου, τακτική πολύ πιο κοντά στις ανάγκες του συγκεκριμένου αγώνα.

Αν θες να πεις ότι ο Καμπιάσο είναι πολύ καλύτερος όλων των παραπάνω (Μίλι,Κασάμι,Μανιάτη)συμφωνώ. Για μένα ένα πολύ σοβαρό λάθος έχει κάνει ο Σίλβα όλους αυτούς τους μήνες, δεν ξεκίνησε τον Καμπιάσο με την Αρσεναλ εδώ. Τέλος πάντων.

Και κάτι ακόμα. Παίχτη σαν τον Τζόρτζεβιτς των τελευταίων έστω ετών της καριέρας του (2007-2009) ούτε είχαμε από τότε ούτε ξέρω αν θα έχουμε ξανά. Ο δε Καραταϊδης,από αυτούς που έχουμε τώρα κέντρο άμυνας δεν ξέρω αν είναι χειρότερος(τουλάχιστον από τον Παπαγκέλα τον Ντακόστα καλύτερος είναι).

Εικόνα vagio

Ενα εκατομμυριο φορες προτιμω το Μανιατη που ειναι σταθερα του 6-7 και σε καποια ματς μπορει να ειναι υπερπολυτιμος, απο τον Κασαμι που μια ειναι του 8 και σε φτιαχνει κι εκει που περιμενεις να κανει το μεγαλο ματς, ειναι του 2.
Ο Μανιατης ειναι ελληνας με ο,τι αυτο συνεπαγεται, ειναι αφοσιωμενος στην ομαδα με τα μυαλα στο κεφαλι του, δεν θα σου κανει την ομαδα πουτανα αν κατσει παγκο ενα μηνα και δεν ονειρευεται Ιντερ μετα απο ενα καλο ματς. Κι αμα λαχει τα βαζει με ολη την τουμπα μονος του.

Εικόνα RED HELL

Χθες χορτασα μπαλα.Θεαματικο ποδοσφαιρο απο το Θρυλο σε σημειο να χανεται το τοπι.Ειδικα οι Καμπιασο-Τσορι-Ντουρμαζ ζωγραφιζαν και το 3-1 θα μπορουσε να ειναι 6-1 ευκολα.Σε τετοια ματς νομιζω πρεπει να προτιμαται ο Εστεμπαν απο τον Κασαμι.Μπραβο και στον Σιλβα γιατι μεχρι στιγμης εχει καταφερει πολλα.Και τωρα καποια "παραπονακια".Με το να χρησιμοποιει σε τοσα ματς τον Ιντεγε και τον ξεθεωνει και αχρηστευει Φινμπο και Πουλιδο.Επισης δεν καταλαβαινω γιατι να δοθει ο Τζανδαρης και οχι πχ ο Ζντιελαρ καθως και γιατι να μην χρησιμοποιηθει καθολου και ο Γιαννιωτας που ειναι τωρα δανεικος στον ΑΠΟΕΛ.Κριμα γιατι και οι 2 ειναι πολυ ελπιδοφοροι.Τελος παντων η ομαδα ειναι στο 17/17 αλλα εχουμε πολυ δρομο ακομα και πολλα ματς που θα μας την εχουν στημενη.Το μονο που θελω απο την ομαδα ειναι να ειναι σοβαρη και ολα τα αλλα θα ερθουν.Παντως ακρως ενθαρρυντικη η χθεσινη εικονα για εμας και αλλο τοσο απογοητευτικη για τα αντιΟλυμπιακα μπουρδελα.

Εικόνα savvas gridlock

''Επισης δεν καταλαβαινω γιατι να δοθει ο Τζανδαρης και οχι πχ ο Ζντιελαρ''.

Ο Τζανδάρης ειναι 8άρι, βολεύεται να παίζει πιο μπροστα από το 6. Καθαρό 6αρι πισω απο το Μιλιβογεβιτς ειναι μονο ο Ζντιελαρ, γι'αυτο και εμεινε στο ροστερ.

Εικόνα john

Έχουμε πει πολλές φορές ότι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια στο οποίο δίνει εξετάσεις ένας προπονητής του Ολυμπιακού, είναι η συμπεριφορά της ομάδος Είναι ο καλύτερος Ολυμπιακός που έχουμε δει ποτέ μήνα Ιανουάριο

Ο Βαλβερδε τον Γενάρη του 2012 είχε προγραμματίσει ντεφορμαρισμα το οποίο παραλίγο να μας κοστίσει το πρωτάθλημα αλλά μας έκανε να δούμε μπαλαρα Φλεβάρη-Μαρτη με 3 συνεχόμενες ευρωπαϊκές νίκες,και με εμφατικές νίκες επι ΠΑΟ-ΑΕΚ-ΠΑΟΚ. Μήπως θα ήταν καλύτερα να γίνει και φέτος έτσι;

Εικόνα john

Αυτο που εγραψα δεν ειναι μομφη για τον Σιλβα.Απλα βαζω...φυτιλιες για να αναψει η κουβεντα.Ο Σιλβα εχει κανει απειρως καλυτερο ξεκινημα απο αυτο που ειχε κανει ο Βαλβερδε.Οσο για το ποιος ειναι καλυτερος προπονητης ειναι πολυ νωρις για να το εξετασουμε ακόμα

Εικόνα savvas gridlock

To τι θα γίνει το Φεβρουάριο και το Μάρτιο του 2016 από την ομάδα του Σίλβα, θα το δούμε. Εδώ κρίνουμε το τι βλέπουμε τώρα, μήνα Ιανουάριο. Τον Ιανουάριο του 2012 ο Ολυμπιαός του Βαλβέρδε δεν μπορούσε να κερδίσει την Δράμα που είχε ρόστερ Β'-Γ' Εθνικής στο ουδέτερο Καυταντζόγλειο κι έχανε από την Ξάνθη του Βλαχοδήμου. Υπάρχει όριο στο ντεφορμάρισμα και στο ''παρταλίκι'' κάποιων παικτών. Αν πούμε ότι όλα δικαιολογούνται με το ''ντεφορμάρισμα'', τότε τους μήνες που είμαστε προγραμματισμένα ντεφορμέ να μην κατεβαίνουμε να παίξουμε καθόλου, αν δεν μπορούμε να κερδίσουμε ομάδες Γ' Εθνικής, κόντρα στις οποίες δεν κάναμε ούτε μία φάση.

Εικόνα john

Μια ένσταση για το ματς με την Ξάνθη.Τότε δεν χάσαμε λόγω κακης απόδοσης χασαμε καθαρα απο ατυχία.Το ματς εγινε τελη Γεναρη και ο Θρύλος απο εκείνο το σημείο και μετα αρχισε να φορτσάρει πολύ στα παιχνίδια του.Στα Πηγαδια εχασε μεγάλες ευκαιριες ο Ντιόγο,ο Φετφατζίδης,κατάπιε και ο κόρακας το πέναλντι,
ενω για το γκολ του βαζελου βλαχοδημου φταίει κυρίως ο Μαρκάνο με την ολιγωρία του και την κακη αντιδραση του.

Το ντεφορμάρισμα εκδηλώθηκε στο ματς με τον Ατρόμητο οπου νικήσαμε με την ψυχή στο στόμα,στη γκελα με τη δόξα που σωστα λες,και στα παιχνίδια του Κυππέλου οπου παιζαμε αθλια και αν θυμαμαι καλα αποδοκιμαστηκε ο Ερνέστο απο μερικους οπαδούς μας.

Για το πλανο του Σιλβα για εμενα υπαρχουν δυο εκδοχές.Ειτε να επαναληφθει το σκηνικό του πρώτου μισου της σεζον οπου μεχρι τις αρχες Νοέμβρη η ομαδάρα επαιζε εκπληκτικα και έβαζε μεγάλη ενταση στο παιχνιδι της,αλλα απο εκεινο το σημείο και μετά κατεβασε αποτομα στροφές μέχρι τις διακοπες των Χριστουγέννων,είτε αυτο που βλέπουμε τωρα να είναι μονο η αρχή και η ομάδα να βελτιωθει και άλλο απο τον Φλεβαρη και μετά εν όψει των ντερμπυ και των ευρωπαικων παιχνιδιών. Ευχομαι να ισχύσει το δευτερο σενάριο

Εικόνα savvas gridlock

Στην Ξανθη χασαμε λογω κακης αποδοσης. Ειχαμε καποιες ευκαιριες, παιξαμε καλυτερα απο οτι παιζαμε μεχρι τοτε εκεινο το μηνα, αλλα και παλι δεν βλεπομασταν. Με τον Πανιωνιο στο Κυπελλο λιγες μερες μετα αποδοκιμαστηκε ο Βαλβερδε, μολις ακουστηκε το ονομα του απο τα μεγαφωνα κατα την ανακρουση της αρχικης συνθεσης και αποδοκιμαζονταν σε ολο το ματς με το που ακουμπουσαν την μπαλα οι Αμπντουν-Μαρκανο. Το γραφω οχι επειδη συμφωνω με τις αποδοκιμασιες, αλλα επειδη πρεπει να θυμομαστε το τι εγινε και να μην εξιδανικευουμε το παρελθον.

Εικόνα Antreas7

Πιστεύω ότι το παρταλίκι οφειλόταν στους πολλούς Έλληνες που είχε τότε η ομάδα και δυστυχώς κόλλησαν και τους ξένους. Φέτος ο Ολυμπιακός έχει ξένους παίχτες που είτε λόγω επαγγελματισμού είτε λόγω φιλοδοξιών να πάνε σε μεγαλύτερο πρωτάθλημα τα δίνουν όλα. Πάντως ο μόνος Έλληνας της ομάδας ο Σιόβας το έριξε λίγο στο σορολόπ. Τακουνάκια με Λεβαδειακό, έβγαινε ως αριστερό χαφ(!) στη Ν. Σμύρνη.

Εικόνα vagio

Να πουμε και μια κουβεντα για τον Γιανναρο το Μανιατη που επανηλθε. Το ζεστο χειροκροτημα του γηπεδου δειχνει τη διαφορα του γαυρου που παει στο γηπεδο, βλεπει και ξερει, απο το μαλακα γαυρο του πληκτρολογιου που βριζει τον αρχηγο γιατι ειναι της μοδας. Επισης οι δηλωσεις του βγαζουν σεβασμο πανω απο ολα στην ομαδα και τις ιεραρχιες της και διαψευδει τα τσογλανακια που τον εστελναν στην ιταλια καθε 2 μερες για επανεξεταση και για μεταγραφη.

Εικόνα savvas gridlock

Σωστός.

Εικόνα Romain

Καλή ΧΡΟΝΙΑ, Σαββα!

Απλα να υπογραμμίσω αυτο που αναφέρεις για το σχόλιο του ΦΑΠΑ Θεόδωρου.

... Όταν κερδίσει ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κερδιζει γιατι ο διαιτητής δινει πολλά φάουλ εναντίων του αντιπάλου του Ολυμπιακου με αποτελέσμα να δημιουργουνται πολλές ευκαιρίες απο τις εκτελέσεις και να προκύπτει και κατοχή μπάλας. Άρα πλεονέκτημα.

... Όταν ο διαιτητής δινει λιγα φάουλ υπέρ του Ολυμπιακου, αυτο σημαίνει οτι ο αντίπαλος... δινει το ματς.

... Οτι και να γινει, "υπαρχει μια εξήγηση και μια δικαιολογία" .

Για τον Παναθηναικο βεβαια, αυτα αντιστρέφονται. Διότι ο Παναθηναικος ΠΑΝΤΑ αδικείται.

Γιαυτο και ο Μπουρπος δεν εχει σηκώσει την ... κούπα.

Χαχαχαχα ...

Εικόνα savvas gridlock

Εννοειται, μονα-ζυγα μονόζυγα.

http://www.redsagainsthemachine.gr/sites/default/files/imagecache/articl...