ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΑΕ ΑΕΚ 2014-15



Δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες στο ΓΕΜΗ ο ισολογισμός της ΠΑΕ ΑΕΚ για τη σεζόν 2014-15. Είναι ο πρώτος ισολογισμός της εταιρείας, μετά την εκκαθάρισή της το 2013 και την επανασύστασή της το 2014. Στο άρθρο που είχαμε κάνει για τα χρήματα που έβαλαν από την τσέπη τους όλοι οι πρόεδροι των μεγάλων ελληνικών ομάδων, είχαμε χαρακτηρίσει το Δημήτρη Μελισσανίδη ως ''άνθρωπο των 0 ευρώ''. Με βάση αυτά που διαβάζουμε στο ΓΕΜΗ,
 

 

 
ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν είναι ο άνθρωπος των 0 ευρώ. Είναι ο άνθρωπος του 1,5 εκ. ευρώ. Τώρα το αν αυτό το τεράστιο ποσό βγήκε μόνο από τη δική του τσέπη ή τσοντάρανε κι άλλοι μέτοχοι της ΠΑΕ, αν χρησιμοποιήθηκαν χρήματα που μπήκαν στην ΠΑΕ π.χ. από έσοδα που είχε την προηγούμενη σεζόν που έπαιζε στη Γ' Εθνική από εισιτήρια-τηλεοπτικά δικαιώματα, δεν το ξέρουμε με σιγουριά. Είμαστε καλοπροαίρετοι και θεωρούμε ότι όλα αυτά τα λεφτά προήλθαν από την προσωπική περιουσία αυτού του μεγιστάνα της ναυτιλίας, που δεν λογαριάζει το χρήμα αν είναι να κάνει την ΑΕΚ μεγάλη. Πέραν αυτών των χρημάτων, μετά την επιβολή των capital controls η ΠΑΕ ΑΕΚ δανείστηκε 616.373 ευρώ από ''εξωτερική πηγή, όχι από τράπεζα'' (πάλι καλοπροαίρετα υποθέτουμε ότι εταιρεία του Μελισσανίδη έδωσε αυτό το ποσό) για να διευκολυνθεί σε επίπεδο ρευστότητας, ενώ στις 4 Δεκεμβρίου 2015 αποφασίστηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην εταιρεία, ύψους 1,8 εκ. ευρώ. Τα λεφτά της αύξησης δεν έχουν πιστοποιηθεί ακόμη με καταχώρηση στο ΓΕΜΗ, ενώ φυσικά τα δανεικά χρήματα θα επιστραφούν στον πιστωτή.
 
 
Σε γενικές γραμμές η κατάσταση της ΠΑΕ ΑΕΚ για την περυσινή σεζόν, που αγωνιζόταν στη Football League=Β' Εθνική, ήταν αυτή.
 
 
Ας δούμε πιο αναλυτικά τα έσοδα και τα έξοδα της ΠΑΕ ΑΕΚ.
 
 
 
 
 
2,2 εκ. ευρώ ήταν τα έσοδα της ΠΑΕ από τα εισιτήρια, εκ των οποίων οι 812.881 ευρώ από τα διαρκείας. 2,3 εκ. ευρώ ήταν τα έσοδα από τις χορηγίες, με αυτήν του ΟΠΑΠ βέβαια να είναι η μεγαλύτερη μακράν. Περίπου 2 εκ. ευρώ ήταν και τα έσοδα από τον ΟΤΕ TV, που αναμετέδιδε πέρυσι τα ματς της ΑΕΚ στη Football League. 3,4 εκ. ευρώ ήταν το κόστος μισθών-συμβολαίων της ομάδος, με Εφορία-ΙΚΑ μέσα. Ο ισολογισμός ήταν οριακά κερδοφόρος, με 209.376 ευρώ κέρδη προ φόρων.
 
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ξοδεύει ανάλογα με τα έσοδά της. Αυτή είναι η σωστή εταιρική λογική, ώστε να μην δημιουργηθούν χρέη από εδώ και πέρα και να την ξαναπατήσει η ΑΕΚ, όπως στο παρελθόν. Η εικόνα όμως που αποτυπώνεται στον παραπάνω ισολογισμό δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα που δημιουργούν οι κολαούζοι του Μελισσανίδη, ότι ''είμαστε πανίσχυροι με αυτόν τον ηγέτη''. Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι τα 1,8 εκ. ευρώ θα καταβληθούν και όλα τα χρήματα των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου προέρχονται από την προσωπική περιουσία του Μελισσανίδη, με 3,3 εκ. ευρώ κανείς δεν απογειώνεται. Ας αναρωτηθούν οι οπαδοί της ΑΕΚ το αν θα ''ζοριζόταν'' οικονομικά ο Μελισσανίδης, τώρα που ανέβηκε η ομάδα στη Superleague, να κάνει μία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους π.χ. 10 εκ. ευρώ και να καλύψει από την τσέπη του δύο ακριβές μεταγραφές, ενός στόπερ κι ενός σέντερ φορ, ώστε να αποκτήσουν κίνητρο οι οπαδοί της ΑΕΚ να πάνε στο γήπεδο. Είναι κάποιο τρομερό ποσό για το Μελισσανίδη αυτά τα 10 εκ. ευρώ, μόνο φέτος που ανέβηκε η ομάδα, όχι κάθε χρονιά από εδώ και πέρα; Γιατί δεν τα έβαλε;

Σχόλια

Εικόνα MIKE.A

Κοιταξτε παιδια! Ο "σωτηρας" βαση κανονισμων της ΦΙΦΑ δεν μπορει να βαλει ουτε 1 ευρω στην κουλα! Ουτε καν συγγενης του! Αν το κανει και το βρουνε η κουλα παει κατευθειαν στην Β! Αν υπαρχει τωρα υπονοια οτι εβαλε η οτι θα βαλει αργοτερα ακομα και αν ο "σωτηρας" εχει τα μεσα για να το κρυψει(κυβερνητικοι και λοιποι) αν το κυνηγησει αυτο ο ΟΣΦΠ μαζι με την ΦΙΦΑ δυσκολα τοτε να μην γινει ερευνα! Και τοτε πιστεψτε με μπορει να το βρουνε πολυ ευκολα!
Τωρα: Η κουλα εκανε πολυ καλα λεφτα οταν ηταν στην Γ γιατι τα εσοδα της ηταν σχεδον τα ιδια απο οτι ηταν και στην Β! Ενω τοτε (στην Γ)τα εξοδα της ηταν λιγωτερα αφου αν το μπατζετ οταν ηταν στην Β ηταν 4.4 εκ. στην Γ τοτε πρεπει να ηταν το μισο και ενοειτε λιγωτερα απο τα λοιπα εξοδα! Το θεμα ειναι οτι αν με τοσα εσοδα (μεγαλα για β εθνικη) πηγε μια η αλλη, φανταζεστε φετος που οσο ναναι το μπατζετ θα διπλασιαστηκε, υπαρχουν τα ταξιδια εκτος εδρας, προετοιμασια στο εξωτερικο, γενικα δηλαδη και μεγαλυτερα απο τα λοιπα εξοδα, ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΙΣ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ, τοτε του χρονου θα εχει προβλημα! Και θα συνεχισει να εχει αφου για να κανει πρωταθλητισμο το μπατζετ πρεπει να μεγαλωσει κατα πολυ! Για εσοδα απο ΟΥΕΦΑ δεν ξερωμε καν αφου λογω της 200της θεσης στην ΟΥΕΦΑ θα ειναι απο τον Α προκριματικο εως στον τελευταιο στους αδυνατους! Αφηστε που λογω που επεσε για να ξεχρεωσει ισως να μην εχει δικαιωμα να παιξει για 3 χρονια! Ποιος λοιπον θα βαλει τα λεφτα (να βοηθησει προσωρινα η αυξηση των μετοχών) οταν η κουλα θα μπαινει μεσα αν δεν μπορει μαλιστα να πουλησει 2-3 παιχτες της με καλα λεφτα!
Η λοιπον στο κοντινο μελλον για να μην μπαινει μεσα θα κανει κινησεις (ξοδευει) μονο για να μπαινει στα πλευοφ και βεβαια τοτε θα παρουνε πια στο κυνηγι για καλα τον "σωτηρα", η θα αναγκαστει να ανοιχτει οπως πριν χρονια που τοτε θα ξαναχρωσταει της Μιχαλους και να δουμε ποιος θα την σωσει αφου οι καλες εποχες των αρθρων 44 και των παγωμενων χρεων τελειωσαν! Εκτος και αν μπει καποιος σαν τον Μαρινακη η Σαββιδη! Αλλα ποιος;

Εικόνα savvas gridlock

Mάικ, ας βάλει λεφτά από την τσέπη του να κάνει την ΑΕΚ μεγάλη κι εμείς εδώ δεν θα τον κυνηγήσουμε. Κι αν το κάνει η ΠΑΕ Ολυμπιακός (που δεν θα το κάνει), απέναντί της θα είμαστε. Είναι τόσο βλαμμένα τα αεκάκια που δεν καταλαβαίνουν ότι τους ανοίγουμε τα μάτια και μας βρίζουν κι από πάνω. Μείνε με τον Άνταμ Τζανετόπουλο, 1.200 ευρώ το μήνα συμβόλαιο και πολλά σου είναι, καθυστερημένο χανουμάκι.

Εικόνα REDHERAKLIO

NA MHN ΞEXNAME OTI ΣTIΣ 21/1,ΣE 8 MEΡEΣ ΔHΛAΔH EKΔIKAZETAI H AΓΩΓΗ TOY ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΕΚ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ "ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ"...ΠΟΛΥ ΜΟΥΓΚΑ ΠΕΦΤΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ....ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΩΙΚΟ RATM....OΛOI TOYΣ KAI MONOI MAΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ

Εικόνα savvas gridlock

Να'σαι σίγουρος φίλε, θα παρακολουθήσουμε εμείς στενά τη δίκη.

Εικόνα Duntimo

Η φράση "... προέβη σε εξωτερικό μη τραπεζικό δανεισμό" είναι κλειδί... Τι μπορεί να σημαίνει η μη αναγραφή της πηγής των χρημάτων? Έπαιξαν τζόκερ στην ΠΑΕ και κέρδισαν? Τους κάθισε κάποιο λαχείο? Πέθανε ο Θείος? Μήπως πήραν καμιά προκαταβολή από τα υπεσχημένα του προϋπολογισμού της Δούρου για την Αρένα?

Δεν ξέρω αν η σκόπιμη ασάφεια στη διατύπωση είναι σύννομη αλλά δεν πρέπει να ελεγχθούν αυτά τα στοιχεία, δεδομένου και του βεβαρημένου παρελθόντος του συγκεκριμένου σωματείου (και του ποινικού μητρώου του προστάτη του) από τις αρμόδιες υπηρεσίες?

Γιατί ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι η "εξωτερική πηγή" είναι νόμιμη? Πόσο πιθανό είναι να πρόκειται για καραμπινάτη περίπτωση ξεπλύματος χρήματος?

Εικόνα savvas gridlock

Κατα 99,9% το θεμα αφορα τις πρωτες μερες της επιβολης των capital controls, οταν και υπηρχε πληρης αδυναμια για οποιαδηποτε τραπεζικη συναλλαγη. Το να φερει π.χ. ο εφοπλιστης Μέλισσανιδης καποια χρηματα που εχει στο εξωτερικο για να διευκολυνει την ΠΑΕ ΑΕΚ σε θεμα ρευστου, δεν ειναι παράνομο. Το γιατι δεν χαρισε αυτα τα λεφτα ή το γιατι δεν τα εκανε μετοχες, αλλα τα εφερε με μορφη δανειου για να τα παρει πισω αργοτερα, επισης δεν ειναι παρανομο. Ειναι ομως ενδεικτικο του ποσο "επενδυτης που θα εξυγιανει το ελληνικο ποδοσφαιρο" ειναι.

Εικόνα REDNYC

ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ ΤΗΣ 4ΕΞΑΡΑΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ! ΜΗΝ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΑΣ, ΓΕΡΟΞΕΚΟΥΤΗΣ, ΜΑΦΙΟΖΟΣ, ΑΛΗΤΗΣ, ΤΣΙΓΚΟΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΗΔΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ! ΝΤΡΟΠΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!

Εικόνα savvas gridlock

Ε οχι και λαθρεμπορας ρε Γιαννη. Ο Μελισσανιδης λαθρεμποριο; Απο που κι ως που;

Εικόνα thita

Όταν λες έχει βάλει 1,5 κλπ. προφανώς εννοείς έμμεσα και όχι εμφανώς ε? γιατί όλοι διατείνονται πως δεν έχει μετοχική σχέση ο τύπος με την ΑΕΚ,σωστά?

Εικόνα savvas gridlock

Εννοείται πως μιλάμε για έναν απλό φίλαθλο της ΑΕΚ, αντιπρόεδρο της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ και μικρομέτοχο του ΟΠΑΠ.