ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΑΣ



Τα πράγματα είναι απλούστερα από ό,τι φαίνονται για αυτό και δεν θα το κουράσουμε πολύ απόψε. Αυτός ο Ολυμπιακός ούτε τον μεγάλο σκόρερ διαθέτει ούτε το πολύ ταλέντο ώστε να ελπίζεις ότι θα τον τραβήξουν οι εξάρσεις συγκεκριμένων παικτών στα βράδια που αγωνίζεται «σβηστός». Αυτό το ρόστερ χτίστηκε με τρόπο τέτοιο που αν δεν ιδρώσουμε κώλο, αν δεν δώσουμε σαράντα λεπτά ό,τι έχουμε θα τα βρίσκουμε σκούρα ακόμα και με ομάδες σαν την Μπάμπεργκ. Αυτή η ομάδα δεν έχει την πολυτέλεια να σηκώνει την μύτη της, ούτε καν σε αντιπάλους που φαντάζουν καταδικασμένοι σ’αυτόν τον όμιλο θανάτου που πέσαμε. Όταν για περίπου τριανταπέντε λεπτά αρνείσαι να παίξεις άμυνα και τους αφήνεις να γυρίζουν την μπάλα όπως θέλουν, στο τέμπο που θέλουν ...όταν για σαράντα λεπτά δεν  καταφέρνεις να ανανεώσεις παραπάνω από ΤΡΕΙΣ επιθέσεις με επιθετικό ριμπάουντ μέσα στην έδρα σου κόντρα σε έναν τέτοιο αντίπαλο …όταν είσαι από κάτω στην σούμα των ριμπάουντ, στα δίποντα, στα τρίποντα, ακόμα και στις βολές που η Μπάμπεργκ σούταρε με κάτω από 70% τότε δεν μπορείς να ελπίζεις σε τίποτα. Πόσο μάλλον στο να γυρίσεις από το “μείον εικοσιτέσσερα”,  όσο κοντά κι αν φάνηκε να έφθασες στο τέλος. Δεν είναι ώρα τώρα ούτε για συγκρίσεις, ούτε για να αποδώσουμε ευθύνες, ούτε να επαναλάβουμε πράγματα που επισημάναμε από την αρχή αυτής της σεζόν, έχοντας γίνει δυσάρεστοι σε μια μερίδα αναγνωστών. Ούτε ασφαλώς κολλάει το «προς γνώσιν και συμμόρφωσιν» στην περίπτωσή μας. Εγώ απλώς θα ευχηθώ να μην είναι η ζημιά ανεπανόρθωτη ακόμα κι αν όλοι αύριο ξυπνήσουν ...συμμορφωμένοι. Έχουμε δρόμο ακόμα να διανύσουμε και επειδή ο Ολυμπιακός σκόνταψε σε ένα παιχνίδι που ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ να χαθεί, τώρα είναι υποχρεωμένος να βγει από πάνω μέσα σε έδρες που κανείς δεν θα’λεγε το παραμικρό αν έχανε. Δεν ξέρω τι πιθανότητες υπάρχουν ...αυτό που σίγουρα ξέρω  είναι πως δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα λάθη.

DRAZA

Σχόλια

Εικόνα holland74

Καλημέρα DRAZA...
Απλά πράγματα...Κερδίζεις στη Γερμανία και ρεφάρεις κάπως, ειδικά αν η Μπάμπεργκ κάνει κάποια νίκη με Ρεάλ και Μπάρτσα εκεί μέσα...
Η έμμεση σύγκριση που κάνεις για Σφαιρόπουλο και Μπαρζώκα δεν ισχύει, απλά γιατί και ο Μπαρζώκας είχε καλές και κακές επιλογές όσον αφορά στο σχεδιασμό του ρόστερ, δεν χρειάζεται να πω παραδείγματα...Επίσης ο σχεδιασμός του Σφαιρόπουλου χάλασε εντελώς με τον τραυματισμό του Γιανγκ, άλλη ομάδα θα ήμασταν και αμυντικά και σε σχεδιασμούς στην επίθεση με τον Γιανγκ...
Για τον Παπ πιστεύω πως όλοι οι καλοί παίκτες κορμού, Έλληνες είναι καλοδεχούμενοι, ο Παπ ήταν παίκτης βασικός σε Πόλη και Λονδίνο, ποτισμένος με το μέταλλο της ομάδας που χτίστηκε τότε, εύκολη η προσαρμογή, επαφή με τον κόσμο κλπ...Παίκτες Έλληνες κορμού, σε μικρή ηλικία, ειδικά από τη στιγμή που υπογράφει για 3,5 χρόνια τους παίρνεις..

Εικόνα DRAZA

1. Δεν κάνω καμιά έμμεση σύγκριση αμεσότατη και πολύ συγκεκριμένη είναι η σύγκριση. Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΕΡΥΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ. Τι λέω λοιπόν ότι αυτή η ομάδα ήταν επιτυχημένη ότι το ρόστερ είχε στηθεί πολύ πιο ορθόδοξα και ότι ήταν πληρέστερη από την φετινή. Δεν υπήρχε κάτι που να το ήθελες και να μην το είχες στο περυσινό ρόστερ. Ε αυτό το πράγμα παρότι το διαχειρίστηκε ο Σφαιρόπουλος ...το έχτισε άλλος. Αυτό είπα και είναι απολύτως αληθές. Μένει να δούμε πόσο επιτυχημένη θα είναι η φετινή ομάδα που είναι από την αρχή ως το τέλος ομάδα του Σφαιρόπουλου.

2. Για τον Παπανικολάου θα πρέπει να περιμένουμε μερικές ωρίτσες ...εκτός κι αν έσκασε κάτι οριστικό από Βαρκελώνη και πάνω στην φούρια της δουλειάς δεν το πήρα πρέφα. Μην αποκλείεις πάντως το να προκύψουν καραμπόλες που θα εκπλήξουν.

3. Δεν αρκεί η νίκη στην Γερμανία. Όταν χάνεις εκτός προγράμματος ρεφάρεις μόνο κερδίζοντας εκτός προγράμματος.

Εικόνα holland74

Χαχαχαχα.. Το έμμεση το έγραψα γιατί ήθελα να είναι sic...
Αδερφέ συμφωνώ απολύτως, μετά και την προσθήκη (όταν είναι οριστικό) του Παπ το ρόστερ (με Γιανγκ πάντα) θα ήταν σχεδόν υπερπλήρες, αν εξαιρέσουμε κάποιον παίκτη στην περιφέρεια σε στυλ Ντιλέινυ...Έχω σε μεγάλη εκτίμηση και τον Μπαρζώκα και τον Σφαιρόπουλο, απλά λόγω ξανθού, τείνω να έχω μία προτίμηση σε προπονητές αυτής της φιλοσοφίας...

Εικόνα DRAZA

O τρόπος που ο Ιωαννίδης μοίραζε τους ρόλους στις ομάδες του ήταν πολύ πιο ορθόδοξος από τον αντίστοιχο του Σφαιρόπουλου του περασμένο καλοκαίρι. Η περυσινή ομάδα μπορούσε να εξυπηρετήσει περισσότερα παιξίματα σε σχέση με την φετινή αφενός, αφετέρου είχε παίκτες που ήταν πιο ταλαντούχη και πιο κομπλέ αν τους δούμε ατομικά. Εγώ αυτό σημείωσα. Το ρόστερ σε επίπεδο ρόλων ακόμα και με τον Γιανγκ υγιή και με τον Παπανικολάου μέσα θα είχε κενά. Σε επίπεδο χρόνων θα'ταν πλήρες.

Για να το πατώσουμε θα στο πω αλλιώς. Ας υποθέσουμε ότι έχεις έναν γιο(δεν μιλάω για εσένα γιατί δεν θέλω να το προσωποποιήσω) που σπουδάζει ακόμα και αρέσει στο παιδί να πηδάει ...δίνει μεγάλο βάρος στην σεξουαλική του ζωή να στο πω αλλιώς! ΥΓΙΕΣΤΑΤΟ. Τον βλέπουμε λοιπόν τον γιο σου με την Ιωάννα. ΩΡΑΙΑ ΓΚΟΜΕΝΑ Η ΙΩΑΝΝΑ, ΓΛΕΝΤΑΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΩΑΝΝΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΑΔΟΞΑΣΤΟ, ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ...ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΠΟΛΥ. ΔΙΝΕΙ ΠΟΝΟ. Παρατηρούμε όμως εγώ κι εσύ ότι ναι μεν Ο ΠΗΔΟΥΛΑΣ ΠΗΔΟΥΛΑΣ αλλά η Ιωάννα ξέρει και να φερθεί, ξέρει να πει και μια κουβέντα, είναι ξύπνια, έχει μια αντίληψη του τι γίνεται γύρω της. Τον βλέπουμε λοιπόν αύριο και με την Αλεξάνδρα ΓΚΟΜΕΝΑΡΑ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΣ ΝΑ ΤΗΣ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΞΩ ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΧΗΜΕΙΑ ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΣΟΜΙΕΔΕΣ. Βλέπουμε όμως την Αλεξάνδρα και τι παρατηρούμε ...ότι η κοπέλα ναι μεν είναι εργαλείο ναι μεν του κάνει την δουλειά που έχει βάλει ο γιος σου ως προτεραιότητα ΑΛΛΑ Η ΤΥΠΙΣΑ ΕΙΝΑΙ ΒΛΗΜΑ, ΤΟΥΒΛΟ ΜΠΑΤΙΚΟ. Δεν έχει επαφή με το περιβάλλον, νομίζει ότι η αντιπολίτευση είναι το να φύγεις από την πόλη και να πας στο χωριό σου. Ανοίγει το στόμα της και πετάει μπαρούφες, μπροστά της η Άντζελα Δημητρίου είναι Νομπελίστρια. Και λέμε εγώ και εσύ "καλά οκ ...πηδιούνται καλά ...ΜΕΤΑ ΤΙ ΛΕΝΕ; ΠΩΣ ΤΗΝ ΑΝΤΕΧΕΙ; ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΝΙΖΟΥΝ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΠΩΣ ΤΗΝ ΑΝΤΕΧΕΙ;; ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΗΔΙΟΥΝΤΑΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΩΝΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΕ ΤΑΙΝΙΑ;;"

Αν κάνουμε μπασκετική αναγωγή αυτού του παραδείγματος λοιπόν ...ο Σφαιρόπουλος πέρυσι είχε να διαχειριστεί Ιωάννες, ενώ φέτος έχει επιλέξει να βγάλει την χρονιά με Αλεξάνδρες. Δεν μπορώ να το πω απλούστερα.

Εικόνα holland74

Χαχαχαχαχα...Μετά από αυτό νομίζω οι Αλεξάνδρες θα σου κάνουν μήνυση...χαχαχαχα..Κατάλαβα πάντως τώρα ΑΚΡΙΒΩΣ τι εννοείς...Παραστατικότατος....Χαχαχαχα...

Εικόνα DRAZA

Η επιλογή των ονομάτων ήταν τυχαία.

Εικόνα RED HELL

Οι προσευχες εισακουστηκαν.Πηραμε Παπανικολαου.Οσο και να τον γουσταρα στην πρωτη του θητεια δεν ηθελα με τιποτα να επιστρεψει.Μπορει να προσφερει πολλα δεν λεω αλλα αν ερθει παλι για να φτιαξει την εικονα του και μετα να θελει να ξαναφυγει ε να παει να γαμηθει.

Εικόνα DRAZA

Ποιων ακριβώς οι προσευχές δεν έχω καταλάβει...

ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΜΟΛΙΣ ΛΗΞΕΙ ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ. ΟΠΩΣ ΚΙ ΑΝ ΛΗΞΕΙ.

Εικόνα RED HELL

Δεν καταλαβαινω με τιποτα την καψα που ειχαν μερικοι στο θεμα αυτο.Τελος παντων αν τελικα τον αποκτησουμε δεν θα αρχισω τη γκρινια γιατι θα φοραει τα ερυθρολευκα.

Εικόνα DRAZA

Εννοείται ότι δεν θα γκρινιάξουμε ...θα περιμένουμε να δούμε κι εμείς τον καλό Παπανικολάου. Εγώ διατηρούσα τις αμφιβολίες μου για αυτήν την κίνηση και τις εξέφρασα από την αρχή. ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΘΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΡΟΜΠΑ.

Για το κομμάτι της κάψας έννοια σου και θα τοποθετηθώ στο επόμενο άρθρο.

Εικόνα savvas gridlock

Kάτσε να ανακοινωθεί και τα λέμε.

Εικόνα DRAZA

Σάββα, εδώ που έχει φτάσει το πράγμα, δεν βλέπω να υπάρχει γυρισμός. Εκτός κι αν περιμένεις κάτι από την Μπαρτσελόνα. Τι να πω...

Ετοιμάσου τώρα να ακούσεις "ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ". Κι εγώ τον καλό Πάσπαλ τον θέλω. Το πρόβλημα όμως είναι ότι αν τον φέρναμε τώρα θα έπιανε θέση ξένου.

Εικόνα vagio

Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο του Σάββα. Υπάρχει μια βλαχοεπαρση γενικά στους φιλάθλους μας, με τη λογική αυτή οι οπαδοί της Ρεάλ, της τσσκα και της μπαρτσελονα θα έπρεπε να έχουν αυτοκτονήσει οταν ανυποψίαστοι έβλεπαν τον κάθε άγνωστο γι αυτούς Μάντζαρη, Χάινς κτλ να τους γαμάνε συστηματικά.
Προσωπικά τιςνδικαιολογω τέτοιες ήττες, κανεις μας δεν είναι στην τσίτα όλο το χρόνο στη δουλεια του όσα λεφτά κι αν παίρνει.
Σε άλλες ήττες ψέγω την ομαδα εγώ, άλλες ήττες μου χαλάνε τη ζωή. Με αντιπάλους που μπασκετικά δεν υπερτερούν απέναντι μας ουτε σε μια θέση. Μα ουτε σε μια. Τέλος πάντων..

Εικόνα DRAZA

Bεβαίως και δεν είναι κανένας στην δουλειά του 365 μέρες στην τσίτα. Απλά τι λες;; ΘΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΔΙΠΛΑ. Αν δεν καταφέρεις μένει τρύπα. Κι αν η τρύπα χρονίσει δεν βγαίνει η δουλειά ποτέ. Αν δεν βγει η δουλειά ποτέ ...κάποιος θα χάσει την δική του δουλειά έτσι πάει. Για να έχεις ελπίδες σε αυτόν τον όμιλο ΘΑΝΑΤΟΥ θα πρέπει να κάνεις τα αυτονόητα πρώτα. ΚΑΝ'ΤΑ ΚΑΙ ΧΑΣΕ.

Εικόνα vagio

Σύμφωνοι, μιλάμε όμως για μια ομαδα που τα τελευταία χρονια πάντα μας αποζημιώνει στην Ευρώπη. Ξέρεις ότι το πιο πιθανό είναι να κανουμε μια τεράστια νίκη οταν χρειαστεί. Δεν συμπεριφερόμαστε σε ΑΥΤΗ την ομάδα σαν να μας εχει πικράνει (στην Ευρώπη).

Εικόνα DRAZA

ΕΑΝ Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΝΙΚΗ ΠΟΥ ΛΕΣ ΘΑ ΠΟΥΜΕ "ΜΠΡΑΒΟ". ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΝΙΚΗ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΈΣΗ ...ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ "ΟΥΦ" ΞΑΛΑΦΡΩΜΕΝΟΙ.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΝΙΚΗ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ. Ε ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΠΟΥ ΠΕΣΑΜΕ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΕ ΖΩΝΟΥΝ ΤΑ ΦΙΔΙΑ.

Εικόνα savvas gridlock

Ελπίζω χθες να πήραν μάθημα ορισμένοι που βαφτίζουν ''παικταράδες'' όλους τους παίκτες που έχουμε. Η Μπάμπεργκ σε αρκετές θέσεις έχει καλύτερους παίκτες από εμάς. Με το σύνολο και την ομαδική δουλειά, ναι, καταφέρνεις να βάζεις κάτω πολύ ανώτερες ποιοτικά ομάδες από εσένα, όπως π.χ. η ΤΣΣΚΑ και η Μπαρτσελόνα. Όταν όμως δεν εμφανίζεται στο παρκέ αυτή η εικόνα του υγιούς συνόλου, ακόμη και η Μπάμπεργκ θα βγάλει την ανωτερότητά της στο παρκέ. Και δεν κατάλαβα δηλαδή, τι πάει να πει ''ποια Μπάμπεργκ;''. Έχουν ρίξει λεφτά, έχουν πάρει έναν προπονητή με καλούτσικο βιογραφικό που τους έχει περάσει κάποια βασικά του μπάσκετ, έχουν παίκτες με θητεία ετών σε Ευρωλίγκα-ΝΒΑ, από πού προκύπτει αυτή η υποτίμηση και η αλαζονεία; Εχει καταντήσει αηδία αυτή η κατάσταση σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ ειδικά, ''έλα μωρέ τωρα, ποια Μπάμπεργκ τώρα, ποια Ντινάμο Ζάγκρεμπ τώρα, ποια Άρσεναλ τώρα, δεν γλυτώνει εδώ μέσα''. Ποιος ο ένας, ποιος ο άλλος. Λες κι εμείς είμαστε η Μπαρτσελόνα του ποδοσφαίρου ή οι Ουόριορς του ΝΒΑ στο μπάσκετ. Όταν βγάζεις τόσους τόνους γραφικότητας, δικαίως σε ειρωνεύονται και οι απέναντι. Κι εσύ στη θέση τους το ίδιο θα έκανες. Δεν μιλάμε για 5-10 τραχανάδες, που εκφράζονται δημοσίως και μπορείς να πεις ''δεν δεσμεύουν το σύνολο του κόσμου μας''. Μιλάμε για μια μαζική αλαζονεία ''ελα μωρέ τώρα, σιγά την ομάδα, παρέλαση θα κάνουμε''. Τον πούτσο κλαίγανε και τον μοιρολογάγανε.

Εικόνα ven7

Εννοείται πως δε μπορείς να υποτιμάς κανένα...ειδικά στο top 16...Και δυστυχώς αυτό έγινε χτες..Και έχει γίνει και στη μπάλλα πολλές φορές και πάντα την πληρώνουμε....Αλλά επειδή ουτε τον εαυτό σου πρέπει να υποτιμάς...πιστεύω πως είναι δίκαια η εκτίμηση πως μέχρι χτες η ομάδα έδειχνε σε κάθε ματς και καλύτερη και βάσει αυτού...δικαιολογημένα υπάρχει αισιοδοξία και πίστη πως το χτεσινό είναι παράνθεση..

Εικόνα savvas gridlock

Δεν υποτιμώ την ομάδα που έχουμε. Στην ποιότητα του ρόστερ μας στέκομαι και στην αντίληψη που έχουν πολλοί Ολυμπιακοί, ότι ''έχουμε παικταράδες''. Από την στιγμή που άλλες ομάδες έχουν υψηλότερο μπάτζετ από εμάς, θα έχουν ποιοτικότερο ρόστερ. Εμείς αυτό πάμε να το ρεφάρουμε με το σύνολο. Μέχρι εκεί, όχι να βαφτίζουμε το κρέας ψάρι.

Εικόνα DRAZA

Δεν είναι μόνο το μπάτζετ Σάββα. Ότι αυτό το ρόστερ ως ΣΥΝΟΛΟ έχει καταφέρει να πάρει αποτελέσματα και να μας εκπλήξει ευχάριστα (ως χθες) στην Ευρώπη ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΗΡΑΜΕ.

ΠΕΡΥΣΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΛΕΓΑΝ ΤΟΝ ΛΑΦΑΓΙΕΤ ΜΠΕΤΑΤΖΗ, ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΚΙ ΕΧΘΕΣ ...ΦΕΤΟΣ ΤΙ ΛΕΝΕ;;

Εικόνα ven7

Συμφωνούμε..όντως έχουμε χαμηλότερο μπάτζετ, άλλες ομάδες έχουν πιο πολλά μεγάλα συμβόλαια.. απλά μέσα στο γήπεδο αυτό έδειχνε μέχρι χτες πως μέσω ΔΟΥΛΕΙΑΣ...ΧΗΜΕΙΑΣ...ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ και ΦΑΝΕΛΑΣ μπορεί να ανατραπεί..έχει γίνει επανειλημμένως (όχι μόνο φέτος) και όλοι σε αυτό ποντάρουμε...

Εικόνα DRAZA

Άλλοι παίκτες άλλη ομάδα τα προηγούμενα χρόνια. Μην τα μπερδεύουμε. Ακόμα και την περυσινή ομάδα την διαχειρίστηκε ο Σφαιρόπουλος αλλά την είχε χτίσει άλλος ...και φάνηκε εκ του αποτελέσματος πως στην επιλογή των παικτών ήταν μάστορας. Μακάρι το αποτέλεσμα να δείξει το ίδιο και για τον Σφαιρόπουλο.

Εικόνα DRAZA

Αυτό που δείχνουμε να έχουμε υποτιμήσει είναι πως ακόμα κι αν το χθεσινό ήταν όντως παρένθεση ...ακόμα κι αν η ομάδα κάνει την δουλειά της στα υπόλοιπα παιχνίδια που απαγορεύεται να χάσει ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ.

Δεν λέω ότι έτσι θα γίνει αδερφέ. Λέω όμως πως είναι πιθανό.

Εικόνα ven7

Είναι πράγματι πιθανό..ας μας γίνει τουλάχιστον μάθημα!!

Εικόνα DRAZA

Eκεί είναι που νευριάζω εγώ φίλε. Είναι άλλο να χάνεις σε ένα παιχνίδι που για να το κερδίσεις απαιτείται υπέρβαση ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΙΠΟΤΕ. ΕΚΕΙ ΑΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΟΛΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΕΙΣ. Το θέμα είναι ότι τώρα είμαστε ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να βάλουμε στο σακούλι βαθμούς από ομάδες που για να τις καβαλήσουμε θα πρέπει να υπερβούμε τον εαυτό μας.

Εικόνα DRAZA

Eίναι αυτό που αναφέραμε στην αρχή της ΠΛΟΥΣΙΑΣ ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΟΥΣ αυτής ανάρτησης...

"Αυτό το ρόστερ χτίστηκε με τρόπο τέτοιο που αν δεν ιδρώσουμε κώλο, αν δεν δώσουμε σαράντα λεπτά ό,τι έχουμε θα τα βρίσκουμε σκούρα ακόμα και με ομάδες σαν την Μπάμπεργκ. Αυτή η ομάδα δεν έχει την πολυτέλεια να σηκώνει την μύτη της, ούτε καν σε αντιπάλους που φαντάζουν καταδικασμένοι σ’αυτόν τον όμιλο θανάτου που πέσαμε."

Αν δεν γίνει κατανοητό αυτό εγκαίρως ΤΟΤΕ ΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΘΑ'ΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ.

ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΟΥΝ ΑΠΟΤΟΜΑ. ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΠΑΛΑ ΟΙ ΒΑΡΙΕΣ ΦΑΝΕΛΕΣ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ. ΑΝ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΤΟ ΣΗΚΩΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΟΝΟ.

Εικόνα john

Εφ οσον το ρόστερ χτίστηκε με τον τροπο που λες πάντως,δεν θα έχουμε πρόβλημα οταν θα παιζουμε με ομάδες καλύτερες απο εμάς με ποιοτικότερους παίκτες (Μπαρτσελονα,Τσσκα,Ρεαλ) καθως με την αμυντική προσήλωση και την δουλεια θα τις κανουμε να φαίνονται χειρότερες απο οτι πραγματικά ειναι. Αρα το πρόβλημα θα το έχουμε στις μικρομεσαίες ομάδες τύπου "Μπαμπεργκ,Ζαλγκίρις"??

Εικόνα DRAZA

Όχι λάθος το έπιασες. Εγώ δεν λέω ότι θα κερδίζουμε σώνει και καλά καλύτερες ομάδες αν τα δίνουμε όλα ΛΕΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ. Λέω ότι αν ιδρώνουμε, θα έχουμε πιθανότητες ακόμα και κόντρα σε ποιοτικότερους αντιπάλους. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΠΕΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ - ΒΛΑΚΩΔΩΣ - ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥΣ. Αυτός ο Ολυμπιακός δεν έχει την πολυτέλεια να κωλοκάθεται.

Εικόνα ven7

Πράγματι χτες η ομάδα ήταν εκτός ρυθμού και εκτός ψυχολογίας αγώνα. Δυστυχώς μπήκαμε χαλαροί, υποτιμήσαμε τον αντίπαλο και αυτό ΠΡΕΠΕΙ να γινει ΜΑΘΗΜΑ. Πολλές φορές στον αθλητισμό υπάχουν ΚΑΚΕΣ ΜΕΡΕΣ. Και τις δικαιούνται ΟΛΟΙ. Και ΠΡΕΠΕΙ και τις ΕΥΘΥΝΕΣ να τις επιμοιράζονται ΟΛΟΙ. Κάνανε λάθη και οι παίκτες και ο προπονητής προφανώς...Αλλά η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι πως ΚΑΙ Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ...ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΨΥΧΗ. Και αυτό είναι το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ...Διότι έχουν αλλάξει πολλοί παίκτες και έχουν έρθει ΠΑΝΑΞΙΟΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ.
Το ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ του χτεσινού αγώνα ήταν πως το ΣΕΦ... ΠΙΣΤΕΥΕΙ...ΣΤΗΡΙΖΕΙ και ΕΜΨΥΧΩΝΕΙ.

Εικόνα DRAZA

ΝΑΙ ΤΟ ΣΕΦ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΜΨΥΧΩΝΕΙ.

ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙ ΗΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ.

ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΞΙΟΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΕ ...ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΑΞΙΟΣΥΝΗ ΔΕΙΧΝΟΥΝ.

Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΠΕΡΥΣΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΠΗΡΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΤΕΛΙΚΟ ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ ...ΚΑΙ ΑΝ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΔΙΕΞΑΓΟΤΑΝ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΣΗΚΩΝΑΜΕ ΚΙΟΛΑΣ.

ΕΑΝ Η ΦΕΤΙΝΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΤΙΣΕ Ο ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ Η ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΞΙΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ. ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΥΠΟΛΕΙΠΟΝΤΑΙ.

Εικόνα ven7

Βεβαίως μέσα στο παρκέ αποδεικνύεται...Με εξαίρεση το χτεσινό ματς έχω δει μια ΟΜΑΔΑ-ΣΙΔΕΡΟ στην άμυνα που από ματς σε ματς είναι όλο και πιο ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ. Με ένα σωρό τραυματισμούς σύνέχεια αναδεικνύονται ΝΕΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ που εμένα τουλάχιστον μου δείχνουν ΑΞΙΩΣΥΝΗ και των ίδιων και αυτού που τους επέλεξε καιτους ενσωμάτωσε στο σύνολο. Δεν είναι απλό πράγμα αυτό... Αν δούμε άλλα πράγματα στη συνέχεια βεβαίως ΩΦΕΙΛΕΙ να γινει κριτική....Αλλά νομίζω προς το παρών το καμπανάκι ακούστηκε..

Εικόνα DRAZA

Σε αυτήν την ομάδα το χτίσιμο και το μοίρασμα των ρόλων έγινε ανορθόδοξα. Πράγματι αυτή η ομάδα όσο παίζει άμυνα και κατεβάζει ριμπάουντ μπορεί να σε κάνει να πιστέψεις ότι θα κερδίσει τον οποιονδήποτε. Όταν δεν τα κάνει όσο φαινομενικά αδύναμος κι αν είναι ο αντίπαλος θα τον πίνει. Αυτό το "προσόν" για παράδειγμα η περυσινή ομάδα δεν το είχε. ΤΟΝ ΓΑΜΠΡΟ ΘΑ ΤΟΝ ΞΟΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ. Αν το καμπανάκι ακούστηκε, τότε επαναλαμβάνω την ευχή που έδωσα στο τέλος της ανάρτησης. ΜΑΚΑΡΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΜΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ. ΜΑΚΑΡΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΝΕΙ ΟΤΙ ΕΦΥΓΕ Η ΜΠΑΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

Εικόνα ze ηλιας

Εγώ πάντως παίδες δεν ανησυχώ για τη συνέχεια.Έχει μπει σε σωστό δρόμο η ομάδα με μεγάλο όπλο την άμυνα που δίνει τις νίκες.Στ αρχίδια μου το θέαμα.το χτεσινό, θα το δείτε,ήταν παρένθεση.
Εγώ παρότι έχω διαρκείας το δίνω ή στο γυιό μου ή σε φίλους.
Πως μου καύλωσε χτες να πατήσω το ποδάρι μου ο κατσικοπόδαρος? Δεν ξαναπατάω.
Τέλος,διαπίστωσα κάτι που το έχω αναφέρει ξανά.
Το γήπεδο ήταν πλην 1000 θέσεων γεμάτο.
Η παρουσία των οργανωμένων μάλλον υποτονική.
Υποψιάζομαι τι"παίζει" αλλά καλό θα ήταν να βρεθούν γέφυρες επικοινωνίας με την ΚΑΕ.

Εικόνα DRAZA

Δεν παίζει απολύτως τίποτα φίλε. Μην ανακαλύπτουμε προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Οι οργανωμένοι ήταν μια χαρά εκεί που έπρεπε να'ναι εχθές ...άλλο αν τα συνθήματα σε δεδομένες στιγμές του αγώνα ήταν "αλλού για αλλού". Δεν είναι οι οργανωμένοι το πρόβλημα μας ούτε οι δίαυλοι επικοινωνίας ...με αυτούς τους διαύλους επικοινωνίας τα περισσότερα μπασκετικά διαρκείας ΕΝΤΟΣ ΚΙ ΕΚΤΟΣ ΠΕΤΑΛΟΥ στο φετινό ΣΕΦ αγοράστηκαν από οργανωμένους. Τόσο απλό είναι το πράγμα.

Εικόνα red apple

Η χρονιά δεν έχει χαθεί. Ας το έχουμε υπόψη όταν μας πιάνει τόσο το "παράπονο". Ήταν κακή βραδιά, με πολλούς καίριους παίχτες εκτός τόπου. Αυτό αρκεί. Θα συμβεί όπως συνέβη. Να ήταν συνεχές φαινόμενο, να πω ΟΚ, καλώς τα χώνουμε. Αλλά, παρά τα ελλείμματά της, η ομάδα μας έχει προσφέρει, ξανά, και καλές εμφανίσεις και φυσικά, καλά αποτελέσματα.

Εικόνα DRAZA

Καμιά χρονιά δεν χάνεται μέχρι να χαθεί. Σε αυτόν τον όμιλο όμως με δυο Ισπανικές και δυο Ρώσικες, με την Λαμποράλ που έχει έδρα για να πεις ότι έχεις ελπίδες να πάρεις μια καλή διασταύρωση θα πρέπει να ξεκινήσεις με τα αυτονόητα και βάζοντας στο σακούλι σου συγκεκριμένους πόντους που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να τους χάσεις. ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ. Μόλις πέταξες μια τέτοια ευκαιρία και δεν έχεις καμιά δικαιολογία που το έκανες. Δεν ζήτησε κανείς σε αυτόν τον όμιλο από αυτήν την ομάδα την υπέρβαση ΤΗΣ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. ΟΣΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΘΑ ΤΡΩΕΙ ΜΑΥΡΟ, ΜΑΥΡΟ ΔΑΚΓΩΤΟ!

Εικόνα red apple

Nik, διαφωνώ. Μαύρο στην "αγάπη" δεν ρίχνεις.

Εικόνα DRAZA

Μαύρο στην εμφάνιση και στην εικόνα ...όχι στην αγάπη και στο σήμα.

Στο γήπεδο ήμουν και εχθές που τον ήπιαμε, στο γήπεδο ήμουν και σε παιχνίδια που θεωρούμασταν φαβορί, στο γήπεδο θα'μαι και σε αυτά που θα μας έχουν για τελειωμένους.

Εικόνα john

Προφανώς και δεν εχει χαθεί η χρονια,αλλα εάν χαθεί θα εχει χαθεί λόγω της χτεσινής ήττας. Αυτο ειναι το πιο πιο εκνευριστικό απο ολα. Η ομαδα που πήγαινε τρένο να χάσει ενα τέτοιο εύκολο ματς. Γαμω την πουτανα μου δηλαδή,δεν έχουμε ξαναχασει στο σεφ απο μικρομεσαία ομαδα στο top16 απο το 2012 και μετα.

Εικόνα DRAZA

Εμένα αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι ορισμένοι μέσα στην ομάδα να έχουν παρασυρθεί λόγω αυτού του ...τραίνου που αναφέρεις και να νομίζουν ότι είναι καλύτεροι από ότι πραγματικά είναι. Και να νομίζουνε ότι δεν έγινε και τίποτα ...θα πάμε μέσα στην Ρεαλ να κάνουμε το διπλό στον Σέρχι, αφού πρώτα μας έχει κάνει την σούφρα κάλτσα ο Μίλλερ. Μπορεί να βοηθήσει και ο Παπανικολάου ...τι να πω!

"Προφανώς και δεν εχει χαθεί η χρονια,αλλα εάν χαθεί θα εχει χαθεί λόγω της χτεσινής ήττας."
ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΕΙ

Εικόνα john

"Εμένα αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι ορισμένοι μέσα στην ομάδα να έχουν παρασυρθεί λόγω αυτού του ...τραίνου που αναφέρεις και να νομίζουν ότι είναι καλύτεροι από ότι πραγματικά είναι."

Εσυ τι πιστεύεις? Πιστεύεις πως εχουν περιθώρια βελτίωσης η μηπως οτι ειναι χειρότεροι και αυτο που μας δείχνουν εδώ και 2-3 μήνες ειναι πάνω απο τις πραγματικές τους δυνατότητες?

Εγω θεωρώ πως η ομαδα θα παίξει καλύτερα στην πορεια,πως εχει περιθώρια βελτίωσης,και τελος πως αν και μουρμουραγαμε έντονα τον Οκτώβρη ειδικά για χακετ,στρομπερι βλέπουμε πως μας διαψεύδουν (οι παίκτες με την πεισσοτερη ενέργεια ηταν αυτοι οι 2 ακομα και χτες που ολη η ομαδα ηταν χάλια )

Το μονο που με ανησυχεί ειναι οι τραυματισμοί και οι επιπόλαιες (?) -θα φανεί στην πορεια αυτο- μεταγραφές που γίνονται λόγω αυτών. Για να σου δώσω να καταλάβεις αν δεν τραυματιζόταν ο λοτζεσκι δεν θα ειχε αποκτηθεί ο οντομ ο οποιος με την επάνοδο του ματ νομιζω πως περισσεύει! Τρώει και χρόνο απο τον Αθηναίου ο οποιος έβραζε χτες στον πάγκο ολο το παιχνιδι και μόλις μπηκε στο τελος αμέσως κόλλησε τρίποντο!
Με βάση τη παραπανω σκέψη μου δεν θελω τον Παπανικολάου. Φοβάμαι πως θα μπερδευτούν οι παίκτες και θα χαθούν οι ρολοι και στο τελος η ομαδα θα γίνει ..μουνι καπέλο.

Εικόνα DRAZA

Ξεκινάω από το τέλος. Για εμένα η ομάδα χρειαζόταν κοντό. Ίσως όχι τύπου Όντομ όμως.

Πάμε και στην ερώτησή σου για την απόδοση της ομάδος. ΟΣΟ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΑΜΥΝΑ ΟΣΟ ΙΔΡΩΝΟΥΜΕ ΟΣΟ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ. ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΜΕ. ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΓΩ, ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΑΝ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΕΙΤΕ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΙΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ...ΑΥΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ.

'Εχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε πως θα σοβαρευτούμε και πως στο εξής θα κάνουμε την δουλειά μας ...τα αυτονόητα δηλαδη ...ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ.

Δεν ξέρω αν σε κάλυψα...

Εικόνα Antreas7

Χτες το ματς το έχασε ο Σφαιρόπουλος. Επιμένει να παίζει pick 'n roll. Αφού οι ψηλοί μας χτες δε ρόλαραν ούτε με αίτηση. Έκαναν σκριν και ο περιφερειακός μας βρισκόταν ξαφνικά με δυο παίχτες. Το αποτέλεσμα ήταν σκοτωμένες επιθέσεις. Η Μπάμπεργκ έπαιξε χωρίς pick 'n roll. Πήγαινε στο 1 εναντίον 1 με το Μίλερ. Όποτε έβγαινε βοήθεια πάνω του, πάσα και ελεύθερο σουτ. Το κάναμε και εμείς πρός το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και με τις διεισδύσεις των Χάκετ - Στρόμπερι πετύχαμε καλάθι ή πήραμε φάουλ. Τους πιέσαμε κιόλας σε όλο το γήπεδο και ρίξαμε τη διαφορά. Αντί να συνεχίσει το ίδιο και στο 4ο 10λεπτο, άλλαξε την πεντάδα που γύρισε το ματς ενώ δεν πιέσαμε καθόλου. Η διαφορά φυσιολογικά έμεινε στους 10 πόντους και αντίο ζωή.
ΥΓ1. Αν είναι να παίρνουμε ξένους, μόνο και μόνο για να λέμε ότι πήραμε καλύτερα δεν.
ΥΓ2. Δεν ξέρω τι γίνεται με τις βολές αλλά αυτό καταντάει αηδία. Κάντε προπόνηση, βαράτε 500 βολές κάθε μέρα. Εδώ κάποτε βελτιώθηκε στις βολές ο Φασούλας, αφού τον έβαζε ο Ιωαννίδης και βάραγε βολές μετά την προπόνηση. Κάντε το ίδιο.
ΥΓ3. Προς τους γιωτάδες οπαδούς. Ρε ηλίθιοι όταν βαράνε βολή οι δικοί μας κόψτε τη μαλακία με το σστ και σστ. Δε βοηθάει, αντιθέτως τους γαμάει την ψυχολογία. Επίσης η ομάδα δεν πατάει καλά και κάποιοι αντί να φωνάζετε και να την ενισχύετε, τη βιολάρα σας με τον Κοντονή. Εκείνη την ώρα στα παπάρια μας για Κοντονή, συνδέσμους, εθισμένους, λαθρέμπορες κλπ. Πού είναι η ενίσχυση της ομάδας; Καλύτερα να κάθεστε σπίτια σας. Στο γήπεδο μόνο όσοι φωνάζουμε.

Εικόνα DRAZA

ΥΓ1: Συμφωνώ φίλε. Όπως ακριβώς το λες. Είδα εν τω μεταξύ τον Κίνζυ που τον πήρε ο Ερυθρός Αστέρας από την ίδια ομάδα που πήραμε εμείς τον Όντομ. Ο τύπος στις πρώτες του μέρες με την καινούργια του ομάδα ήταν καταλύτης κι έκανε ακριβώς ό,τι χρειαζόταν για να βοηθήσει την ομάδα του.
ΥΓ2: Η ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ ΦΙΛΕ ΒΑΡΕΣΕ ΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 70% ΠΡΟΧΘΕΣ ...ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΝΑ ΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ. Ε ΔΕΝ ΓΑΜΙΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΑΣΠΡΙΣΟΥΜΕ;;
ΥΓ3: Αυτό το που την ώρα που η ομάδα θέλει σπρώξιμο και βοήθεια τραγουδάμε της ψωλής μας τον χαβά και το φχαριστιόμαστε μπορεί να σε στείλει στον ψυχίατρο. Και δεν έχει γίνει εχθές μόνο ...κρατάει πολλές εβδομάδες το βιολί. Ούτε κολλάνε την ώρα που η ομάδα θέλει πουσάρισμα αυτά τα συνθήματα ΟΥΤΕ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΩΣ Ή ΚΑΚΩΣ. ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΕ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΡΩΞΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΝΙΚΗ ...ΟΧΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΣΤΡΑ ΤΟΥΣ.

Εικόνα RED HELL

Χθες ημουν ενα βημα απο το να παθω παρακρουση.Ληγει το ημιχρονο στο -13.Γυρναω και βλεπω το ματς στο -21 και με πιανουν τα νευρα μου.Και εκει που σε 2-3 φασεις πας να κανεις ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ και πιστευεις βαθια μεσα "ναι ρε το εχουμε το ματς μπορουμε να το γυρισουμε" πανε και τα γαμανε ολα.Ρε Σφαιροπουλε βλεπεις οτι του Γιωργη δεν του εβγαινε χθες.Βγαλτον εξω και βαλε τον Αγραβανη η τον Παπαπετρου στη θεση του γαμω την τρελα μου.Ειδικα τον Αγραβανη εκει που μοιραζε ταπες τον εβγαλε εξω και δεν τον ξαναεβαλε.Οπως ξεχασε και τον Χακετ στον παγκο που μαζι με τον Στρομπερι ηταν οι καλυτεροι.
Ειχαμε 200 ευκαιριες να τους παρουμε αλλα τη μια χαναμε βολες και την αλλη καναμε οτι ειναι δυνατον για να χασουμε την επιθεση με ηλιθιες επιλογες.Και καπακι τρωγαμε καλαθια.Περα οτι για 30 λεπτα ημαστε τραγικοι και οι αλλοι οι γαμημενοι οτι βαρουσαν εμπαινε.Καθομουν και γω σαν μαλακας και σκεφτομουν "Να κρατησουμε την εδρα να κανουμε 1-2 μεγαλες νικες εκτος εδρας και θα βγουμε 2οι"και γαμω το σπιτι μου.Δεν ξαναπαιρνω τιποτα ως δεδομενο.Ξυπναω σημερα το πρωι και με το που σκεφτομαι το ματς αυτοματα μου γαμιεται η διαθεση.
Απλα δεν χωνευται με τιποτα.
ΥΓ.Και οι 3 αρχηγοι χθες σε ασχημη κατασταση.Αν και ο Σπανουλης πεταξε μια τριποντη βομβα στο τελος...Κριμα και παλι κριμα.

Εικόνα DRAZA

Ποια απίστευτη ανατροπή;; Κάνουμε πλάκα τώρα;; Ακόμα κι αν το χθεσινό γύριζε κανένας δεν έπρεπε να σταθεί στην ανατροπή αλλά στο γεγονός ότι βρέθηκες με -24 απέναντι σε έναν αντίπαλο που αν θες να'χεις ελπίδες πρόκρισης (πόσο μάλλον ευνοϊκής διαστάυρωσης) απαγορεύεται να σε βάλει από κάτω. Απαγορεύεται. Αν έχανες από την Ρεαλ εκτός έδρας και το γύριζες, αν έχανες από την ΤΣΣΚΑ τότε θα μιλούσαμε για ανατροπή και θα λέγαμε και μπράβο. Ακόμα κι αν νικούσες εχθές δεν θα έπρεπε να μιλάμε για ανατροπή αλλά για μια ομάδα που για 35 λεπτά ψωλοβαρούσε μη σεβόμενη αυτούς που πήγαν να την δούνε. ΑΥΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.

Εικόνα RED HELL

Το γεγονος οτι ακομα και αν νικουσαμε δεν θα επρεπε να σταθουμε στην ανατροπη(συμφωνω)δεν αναιρει το οτι το να γυρισεις απο το -24 ακομη και απο τη Μπαμπεργκ(δεν ειναι Ρεαλ η Τσσκα αλλα ειμαστε στη φαση των 16 και σχεδον ολες οι ομαδες τα δινουν ολα μεσα στο γηπεδο)θα ηταν μεγαλη ανατροπη.Για μενα αλλο το ενα αλλο το αλλο.Τελος παντων η μονη ανατροπη που ηρθε ηταν αυτη που μας εκανε να σκασουμε κατω με δυναμη.Σπανια ο Ολυμπιακος στο μπασκετ σε εναν αγωνα ειναι τοσο αγνωριστος και για τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα.

Εικόνα DRAZA

Δεν θα ασχοληθείς με το ότι γύρισες το ματς. Θα ασχοληθείς με το ότι άφησες αυτόν τον αντίπαλο σε αυτόν τον όμιλο να σε καβαλήσει με -24 μες στο σπίτι σου μες στον κόσμο σου. Για τις ανατροπές λέμε μπράβο όταν γίνονται σε παιχνίδια που επιτρέπεται να χαθούν ...όχι σε αυτά που απαγορεύεται να χαθούν ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ. Δεν έγινε τσόντα το παιχνίδι επειδή ο αντίπαλος ήταν καλύτερος και έπιασε απόδοση ...τσόντα έγινε επειδή ψωλάραμε. Ακόμα κι αν κέρδιζαν λοιπόν ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ...ΑΣ ΜΗΝ ΨΩΛΟΒΑΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ ΤΟΥ ΡΑΝΤΟΣΕΒΙΤΣ.

Εικόνα tsalouxidis

Απ'το 12 η ομάδα όποτε μπαίνει χαλαρά ας πούμε κι έλα τώρα μωρέ εντάξει τρώει κάτι βοϊδό..... άλλο πράμα.Γενικά με το ροτέησιον πάντως του Σφαιρόπουλου έχω ένα θέμα. Απ'τον τελικό πέρσι με τη Ρεάλ που έβγαζε το Λοτζέσκι όταν τα κόλλαγε σαν παστέλια λες κι ήθελε να τονε ξεκουράσει για ...πότε; Τί δουλειά είχε χτες να παίξει περισσότερο ο Οντόμ απ'το Χάκετ;
Τί θέλει μωρέ ο Βαρλάς με τον Παπανικολάου τώρα και μας έχει πρήξει κι αυτός και τα γίδια που τονε διαβάζουνε και τα σαλαγάει χωρίς κόπο; Θα πάρει ποσοστό απ'το συμβόλαιο;

Εικόνα DRAZA

Εγώ στις τελευταίες ερωτήσεις σου δεν μπορώ να απαντήσω. Αλλά επειδή εσύ θέλησες να αναφέρεις ονόματα θα σου πω απολύτως έντιμα ότι δεν είναι μόνο αυτός. Και πως ειδικά στην περίπτωση του συγκεκριμένου παίκτη προηγούνται άλλοι για να ακούσουνε τα μπινελίκια. Δεν νομίζω πώς στην περίπτωση του Παπανικολάου είναι ο Βαρλάς το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα πρόκλησης ...ούτε οι αναγνώστες του Eurohoops αυτοί που σαλαγώνται με τον λιγότερο κόπο. Μην στέκεσαι στο ότι ο Βαρλάς το έβγαλε πρώτος τώρα ...ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΡΓΙΑ ΕΠΙ ΟΡΓΙΩΝ.

Το ροτέισιον του Σφαιρόπουλου ήταν για τον πούτσο και μάλιστα σε καθοριστικά σημεία του αγώνα δεν βοηθηθήκαμε από τον πάγκο. Η αρχή του τετάρτου δεκαλέπτου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Αρκετές φορές στον π΄ρωτο γύρο της σεζόν 12-13 η ομάδα με Μπαρτζώκα ξεκινούσε σκατά αλλά το μάζευε ...το αναφέρω παρεμπιπτόντως για την αναδρομή που έκανες, αν και γενικά η παρατήρηση είναι σωστή.