ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΗΡΑ



Διαβάζουμε το κατηγορητήριο για κλήση σε απολογία του Ολυμπιακού, από τον αθλητικό δικαστή Σπύρο Καποδίστρια, για το προχθεσινό παιχνίδι στα Περιβόλια.
 
Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Πλατανιάς-ΠΑΕ Ολυμπιακός. Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ., 14 παρ. 2 και 3, 15 παρ. 3 περ. Β΄ στοιχ. ε΄ και ζ΄, 7 περ. γ΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ
 
Πάμε στον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ. Ο Ολυμπιακός παραπέμπεται με βάση αυτό,
 

 
ενώ θα έπρεπε να παραπεμφθεί με βάση το άρθρο 15 παρ. 3 περ. Β' στοιχ. α.
 

 
Πιο απλά, για να γίνει κατανοητό σε όλους,
 
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΡΙΨΗ ΚΑΠΝΟΓΟΝΟΥ, ΕΝΩ ΜΕΣΑ ΕΠΕΣΕ ΑΝΑΠΤΗΡΑΣ.
 
Βλέπουμε το βίντεο με την ανάλυση της φάσης από την εκπομπή ''ΔΙΚΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ'' (και όχι από κάποιο ''γαύρο'' δημοσιογράφο).
 
 
Ο Σπανέας της Ομοσπονδίας Διατητών Ποδοσφαίρου (ο γνωστός, που έδωσε το ιστορικό πέναλτι στη Νέα Σμύρνη το 1996...) και ο Κωνσταντινέας (ο γνωστός, με τον ανατιναγμένο φούρνο που μας έλεγε ότι ΔΕΝ του τον κάψανε Ολυμπιακοί, ο οποίος έγινε μάρτυρας κατηγορίας στην ''εγκληματική οργάνωση του ποδοσφαίρου''), λένε πως ο διαιτητής Σπάθας έπρεπε να διακόψει ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ τον αγώνα, για να γίνουν συστάσεις από τα μεγάφωνα. Όχι οριστικά, όπως ήθελε ο Ασβεστάς. Ο Κωνσταντινέας μάλιστα αναφέρει ξεκάθαρα πως
 
Ο ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΠΝΟΓΟΝΩΝ, ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΡΙΨΗ ΑΝΑΠΤΗΡΑ.
 
Ο αθλητικός δικαστής Καποδίστριας κατάφερε το ακατόρθωτο. Ενώ δεν φαίνεται καλά καλά το αν βρίσκει ο αναπτήρας τον Κουλιμπαλί, ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός του παίκτη του Πλατανιά, ενώ ακόμη και στη ''ΔΙΚΗ'' ερμηνεύουν αλλιώς τη φάση, ο Καποδίστριας υιοθετεί την άποψη του sdna.gr. Mετέτρεψε, με βάση το κατηγορητήριο που συνέταξε, τον αναπτήρα σε ''φονικό όπλο''. Ουσιαστικά ο Καποδίστριας αμφισβητεί τον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ, αφού εκεί υπάρχει σαφής διάκριση μεταξύ αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματική βλάβη και μεταξύ αντικειμένων που δεν μπορούν. Με τη λογική Καποδίστρια, ό,τι κι αν πεταχτεί εντός αγωνιστικού χώρου θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ''φωτοβολίδα''... 
 
Ας θυμηθούμε κάποια περιστατικά από τη φετινή Superleague, έχοντας στο μυαλό μας ότι ο τακτικός δικαστής Σπύρος Καποδίστριας ανέλαβε στις 18 Σεπτεμβρίου 2015, με τις ευλογίες του Ασβεστά (για να τον βγάζουν στη σέντρα εκεί στο sdna.gr, όταν τιμώρησε το βάζελο για τα επεισόδια στη Λεωφόρο, αυτοί που πανηγύριζαν επειδή ''μπήκαν τακτικοί δικαστές στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τελειώνουν επιτέλους τα λαμόγια'').
 
- 29 Aυγούστου 2015, 2η αγωνιστική, Ξάνθη-ΑΕΚ 0-0, καπνογόνο των οπαδών της ΑΕΚ στον τερματοφύλακα της Ξάνθης πριν αρχίσει το ματς. Δεν είχε αναλάβει αρμοδιότητες ο Καποδίστριας.

- 12 Σεπτεμβρίου 2015, 3η αγωνιστική, Βέροια-ΠΑΟΚ 0-3, καπνογόνο των οπαδών του ΠΑΟΚ κατά την είσοδο του Μπερμπάτοφ στον αγωνιστικό χώρο. Δεν είχε αναλάβει ο Καποδίστριας.
 

- 23 Σεπτεμβρίου 2015, 4η αγωνιστική, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1, κροτίδες στον Μπουονανότε από τους οργανωμένους οπαδούς της Θύρας 4 του ΠΑΟΚ.

- 4 Οκτωβρίου 2015, 6η αγωνιστική, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-2, κροτίδες στο Φορτούνη από τη Θύρα 4 πριν το 0-2. Υπότροπος ο ΠΑΟΚ για τις κροτίδες στο ματς με την ΑΕΚ, αλλά δεν τιμωρήθηκε η έδρα του.

- 25 Οκτωβρίου 2015, 8η αγωνιστική, Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-2, κροτίδες στο Φορτούνη από τους οργανωμένους Fentagin του Ατρομήτου, με προσωρινή διακοπή του ματς.

- 22 Νοεμβρίου 2015, 11η αγωνιστική, Πανθρακικός-ΑΕΚ 1-2, καπνογόνο από τους οπαδούς της ΑΕΚ στο 0-1 και προσωρινή διακοπή του ματς. Υπότροπη η ΑΕΚ, αλλά δεν τιμωρήθηκε η έδρα της.

Μόνον η έδρα του Ατρομήτου τιμωρήθηκε για τις κροτίδες με τον Πανιώνιο, επειδή τα ΜΜΕ της τρόικας σήκωσαν θόρυβο και επενέβη και ο Αλαφούζος. 6 φορές υπότροποι οι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, αλλά
 
ΟΙ ΕΔΡΕΣ ΤΩΝ ΠΑΟΚ-ΑΕΚ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
 
Δεν σηκώνουμε παραπάνω τους τόνους, γιατί περιμένουμε την απόφαση. Αυτήν την ώρα, απειλούμαστε με τιμωρία μέχρι και 4 αγωνιστικών (αν φάμε 2 αγωνιστικές, που ως υπότροποι θα διπλασιαστούν), κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα το ντέρμπι της Superleague με ΠΑΟΚ να γίνει κεκλεισμένων των θυρών στο Καραϊσκάκη (για το ματς με το βάζελο δεν θέλουμε να το σκεφτόμαστε, για το καλό όλων...). Ελπίζουμε να πρυτανεύσει η λογική, να αγνοήσει την παρέμβαση Κοντονή ο Καποδίστριας και να καταλάβει ότι είναι ΑΛΛΟ πράγμα ένας αναπτήρας και ΑΛΛΟ ένα καπνογόνο, ή πόσω μάλλον μία φωτοβολίδα. Και μιλάμε για έναν αναπτήρα που ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ τον Κουλιμπαλί, ο οποίος σίγουρα δεν τραυματίστηκε.
 
ΑΝ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΛΗΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ, ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ.
 
Σε κάθε περίπτωση, για να μην μένουν σκιές, αυτός που πέταξε τον αναπτήρα είναι ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ. Όταν ξέρεις ότι σε περιμένουν στη γωνία κι ότι από μία πιθανή χαζομάρα σου, 21.000 άνθρωποι που έχουν πληρώσει διαρκείας θα κινδυνεύσουν να μην δουν τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη για αρκετά ματς, δεν πετάς τίποτε μέσα. Εκτός αν είσαι βλαμμένος, ή στημένος. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να απομονωθεί άμεσα. Σε όλα τα γήπεδα του πλανήτη πετάγονται αντικείμενα, ακόμη και στην Premier League και στην ισπανική La Liga, αλλά εμείς οφείλουμε να είμαστε σωστοί. Βεβαίως, αν κάποιος πιστεύει ότι ένας αναπτήρας είναι το ίδιο με αυτά εδώ,
 
μόνο και μόνο επειδή ο Κοντονής έκλεισε το κοτέτσι της Μπύρας 13 και πρέπει να τσουβαλιάσουμε πράγματα και καταστάσεις, στη λογική ''όλοι το ίδιο είναι'', καλά κρασιά. ΔΕΝ είμαστε σαν κι αυτούς, είτε αρέσει σε κάποιους (ακόμη και δικούς μας...), είτε όχι.

Σχόλια

Εικόνα red7neck

Το να εξισώνουν οι διάφοροι εξυγιαντές της κακιάς ώρας τα αίσχη της Λεωφόρου με τη ρίψη ενός αναπτήρα, ο οποίος δεν τραυμάτισε καν τον έγχρωμο κίναιδο του Πλατανιά είναι πραγματική αλητεία και διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Το ερώτημά μου Σάββα είναι το εξής: Υπάρχει περίπτωση να φάμε 2 αγωνιστικές και αν ναι τι πιθανότητες δίνεις?

Εικόνα Romain

Έχει δίκαιο ο φίλος Tom.

Και γω αυτό παρατήρησα από το βίντεο. Ο Κουλιμπαλι πιάνει το αριστερό του κάτω μέρος σαν να τον κτυπησε κεραυνός. Την ίδια στιγμή φαίνεται κάτι να πέφτει από την δεξιά του μεριά.

Είδε αυτός ότι του ριξανε κάτι και για να κερδίσει χρόνο έκανε θέατρο ότι κτυπηθηκε. Έκανε όμως λάθος πλευρά.

Πώς το εκμεταλευτηκαν όμως οι Φιλιπινεζες του Αλαφουζου, ιδίως οι βεργηδες και οι Ασβεσταδες? Το έκαναν επιστήμη.

Ας είναι όμως, μέχρι και ο πρόεδρος του Πλατανια, που τον βγάλανε για να στηρίξουν την θεωρία συνωμοσίας και να επηρεάσουν αθλητικους Δικαστές και κοινή γνώμη εναντίον του Ολυμπιακού, τους έκανε ΡΟΜΠΑ. Και όλα αυτά στον αέρα.

Εικόνα TOM

Καλημέρα σε όλους σας από έναν γαύρο που γαυροποιήθηκε το 1948 και φόρεσε και τη φανέλα του ολυμπιακού σε ερασιτεχνικό άθλημα. Σας διαβάζω και σας απολαμβάνω καθημερινά. Ο λόγος που έγινα μέλος του RATM είναι για να αναφέρω την εξής παρατήρησή μου. Βλέποντας τον μαυρούκο να πέφτει κεραυνόπληκτος, παρατήρησα ότι ο αναπτήρας πρέπει να ήλθε (εάν ήλθε) από την εξέδρα στα δεξιά, αλλά το παλουκάρι πέφτει κρατώντας το αριστερό μέρος της κοιλιάς του. Πώς ένεται αυτό;
Αυτά προς το παρόν και προβλέπω να γίνω τακτικός σχολιαστής, γιατί κάποιες σκέψεις μου που έστελνα στο Sporft24 πολύ δημοκρατικά και αμερόληπτα δεν είδαν ποτέ το φως.
Γειά σας

Εικόνα savvas gridlock

Καλώς ήλθες φίλε, καλά posts.

Εικόνα Antreas7

Τα ίδια έγιναν και τη σεζόν 2004-05. Φάγαμε 10 αγωνιστικές κεκλεισμένων (οι 3 μεταφέρθηκαν για του χρόνου) και όλο το γήπεδο έβριζε τον "κουρασμέν" πρωθυπουργό. Ο νόμος άλλαξε και την επόμενη σεζόν τέλος τα κεκλεισμένων και μαλακίες. Μήπως ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε και τώρα; Γιατί από τους στημμένους δικαστές δε βλέπω προκοπή. Κοίτα μη μας ρίξουν 2 αγωνιστικές και λόγω υποτροπής γίνει 4 για να μην παίξουμε με κόσμο με βάζελο. Ακραίο σενάριο αλλά με αυτούς τους ψευτο-αριστερούς όλα είναι πιθανά. Όλα για να δείξουν ότι καταπολέμησαν τη βία.