ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 5-0



Έπειτα από μία πάρα πολύ καλή εμφάνιση, ο Ολυμπιακός μας σκόρπισε με 5-0 τον Αστέρα στο Καραϊσκάκη και ουσιαστικά προκρίθηκε από σήμερα στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Oι φάσεις του αγώνα είναι εδώ και οι ενδεκάδες των δύο ομάδων, με τον σχηματισμό τους στο γήπεδο, εδώ.
 

 

 

 

 
Ο Θρύλος είχε φρεσκάδα στο παιχνίδι του, έβγαζε πολύ ωραίες φάσεις με συνεργασίες από τα άκρα και τρυπούσε όποτε ήθελε την αντίπαλη άμυνα. Πρωταγωνιστές οι Φορτούνης-Ντουρμάζ κι από κοντά σε απόδοση ο Ιντέγιε, επιτέλους ως εκτελεστής. Είδαμε πολύ καλά χτισμένες επιθέσεις σε όλο το ματς, με παίκτες να κινούνται στο χώρο και να ''βρίσκονται'' μεταξύ τους. Είδαμε επιτέλους overlaps από τα ακραία μας μπακ. Είδαμε γρήγορο ποδόσφαιρο με σωστές μεταβιβάσεις και πολλές ολοκληρωμένες προσπάθειες σε άμυνα κι επίθεση. Από το πρώτο ημίχρονο κιόλας το έργο φαινόταν πώς θα εξελιχθεί.
 

 
Τα όποια αμυντικά μας προβλήματα, προέκυψαν από την αδυναμία ορισμένων παικτών μας να παρακολουθήσουν τους αντιπάλους τους, ή από την απειρία του Ζντίελαρ. Έπειτα από ένα τόσο γεμάτο ματς, την ώρα που έχουμε εικόνα για να θυμηθούμε το τι είδαμε πριν λίγες ώρες, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά παραπάνω. Περνάμε στην ατομική κριτική.
 
ΚΑΠΙΝΟ Τρεις φορές χρειάστηκε να επέμβει. Και τις 3 λειτούργησε σωστά. Να πω την αλήθεια δεν του το'χα και μπράβο του. Πέρα από τα οπαδικά και το πράσινο παρελθόν του, λόγος για αγωνιστικές ενστάσεις δεν υπάρχει.
 
ΟΜΑΡ Ξεκίνησε πάρα πολύ καλά, έκανε στον κατάλληλο χρόνο overlap, έβγαλε μία πολύ ωραία σέντρα (επιτέλους) στην ευκαιρία με κεφαλιά του Φορτούνη, αλλά μετά εμφάνισε τις γνωστές του αδυναμίες. Ο Μάσα του δημιούργησε προβλήματα. Είχε και πάλι πολλές καλές προωθήσεις, αλλά όχι και τόσο καλές επιστροφές. Στις προωθήσεις του προσπάθησε να κινηθεί ως κρυφός φορ, κάτι που σίγουρα είναι δουλεμένο στην προπόνηση, αλλά δεν του βγήκε. Όπως και να'χει, για ένα ακόμη παιχνίδι έμειναν ημιτελείς οι επιθετικές του ενέργειες, δίχως να βγάλει πολλές καλές σέντρες, να κάνει ένα καλό σουτ ή να δώσει μία ασίστ.
 
ΜΑΖΟΥΑΚΟΥ Η ευχάριστη έκπληξη. Σταθερότατος πίσω, έκανε αλλαγή τον προσωπικό του αντίπαλο, τον πολύ επικίνδυνο Στανισάβλιεβιτς. Μπροστά επιτέλους άρχισε να συνεργάζεται με τον Ντουρμάζ. Η κίνησή του στο πρώτο γκολ, να βγει διαγώνια δίνοντας επιλογή στον Ντουρμάζ να τον τροφοδοτήσει στο χώρο, αλλά κυρίως το σωστό γύρισμα προς τον Ιντέγιε, ήταν ενέργειες που δεν μας είχε συνηθίσει. Ελπίζω μόνο να μην αρχίσει και πάλι να βαριέται. Μελανό του σημείο η αδυναμία του να βγει δυνατά στην μπάλα στην κεφαλιά που είχε στο δοκάρι ο Μπερτόλιο, στο δεύτερο ημίχρονο. Αφαιρέθηκε, ίσως λόγω της έκτασης του σκορ (3-0 εκεινη την στιγμή).
 
ΣΙΟΒΑΣ-ΜΠΟΤΙΑ Είχαν απέναντί τους τον πρώτο σκόρερ της Superleague Γιάννου. Ουσιαστικά τον άφησαν απλή αναφορά στο φύλλο αγώνος. Δεν είχαν κανένα πρόβλημα στα ντουμπλαρίσματά τους στα άκρα, ενώ κάλυπταν συνήθως αποτελεσματικά και το χώρο που θα έπρεπε να καλύπτει ο Ζντίελαρ μπροστά τους. Οι όποιες φάσεις φάγαμε προήλθαν από ωραίες ενέργειες των αντιπάλων ή από αδυναμίες των ακραίων μας μπακ.
 
ΜΙΛΙΒΟΓΕΒΙΤΣ Πολύ ουσιαστικός στο χώρο ευθύνης του, κέρδισε τις περισσότερες μάζες στο κέντρο και κατηύθυνε σωστά το συμπατριώτη του Ζντίελαρ. Περιττές ενέργειες δεν έκανε, ούτε πούλησε την μπάλα τόσο συχνά όσο άλλες φορές.
 
ΖΝΤΙΕΛΑΡ Θέλει κι άλλα παιχνίδια, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Αδυνατεί να ντουμπλάρει σωστά στα στόπερ ή στα ακραία μπακ, ενώ πουλάει μπάλα σχετικά εύκολα. Όσο παίζει όμως, μοιάζει να διορθώνεται, κάτι που είναι φυσιολογικό για την ηλικία του. Αν έβαζε το γκολ στην αρχή του ματς, θα ''ανέβαινε'' ψυχολογικά και θα έδιωχνε το άγχος που φαίνεται να τον διακατέχει.
 
ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ MVP νούμερο 1. Συνεχείς κούρσες στον άξονα, βοήθειες στο πλάι για να υπάρξουν ρήγματα, δύο πολύ όμορφα γκολ και μεγάλη ενέργεια σε όλες του τις προσπάθειες. Αν συνεχίσει έτσι μέχρι το Μάιο, σίγουρα θα αναδειχθεί MVP όλης της σεζόν. Ο πάγκος που έφαγε από το Σίλβα κάθε άλλο παρά τον έβλαψε, όπως προέβλεπαν κάποιοι.
 
ΠΑΡΝΤΟ Και πάλι δεν μπορούσε να περάσει στο ''1 με 1'' το Γιαννούλη, ενώ οι περισσότερες σέντρες του ήταν κακές. Έκανε όμως συνεχώς κίνηση χωρίς την μπάλα και δεν παρατούσε καμία μπάλα. Αποζημιώθηκε για τον κόπο του με μία γκολάρα και μάλιστα με το (υποτίθεται) κακό του πόδι, το αριστερό. Θετικότατος απόψε, γι'αυτό άκουσε ρυθμικά το όνομά του από την εξέδρα μόλις αντικαταστάθηκε.
 
ΝΤΟΥΡΜΑΖ MVP νούμερο 2. Και μόνο το ότι έδωσε 3 ασίστ, αρκεί για να ανακηρυχθεί ο πολυτιμότερος παίκτης μας. Ο Λούι που τον μάρκαρε θα ζοριστεί να κοιμηθεί το βράδυ. Αρκετές ντρίμπλες, σωστές πάσες στον κατάλληλο χρόνο σε συμπαίκτες του, καλές σέντρες και το καλύτερο, δίχως να ''χάνεται'' μέσα στο ματς, αφού έβγαινε και ζητούσε συνέχεια την μπάλα. Δικαίως αποθεώθηκε από τον κόσμο.
 
ΙΝΤΕΓΙΕ Πολύ καλός ως εκτελεστής σήμερα. Το ότι βολεύεται να παίζει με το Φορτούνη και με το που υποδέχεται την μπάλα ψάχνει την κίνησή του, είναι εμφανές. Αν συνεχίσει να σκοράρει όπως σήμερα, δεν θα υπάρχει τομέας στον οποίο να υστερεί.
 
ΜΑΝΙΑΤΗΣ-ΚΟΛΟΒΟΣ-ΦΟΥΣΤΕΡ Παίξανε 18, 12 και 21 λεπτά αντίστοιχα. Δεν μπορούν να κριθούν, αφού όταν μπήκαν στο ματς, όλα είχαν κριθεί. Ο Φουστέρ θα μπορούσε να βάλει ένα γκολ, ενώ ο Κολοβός είχε κάποιες ωραίες ενέργειες από αριστερά.
 
ΜΑΡΚΟ ΣΙΛΒΑ Ομάδα με φρεσκάδα, που σκορπάει ακόμη και καλοδουλεμένους αντιπάλους με ποιοτικούς (για τα ελληνικά δεδομένα) παίκτες, μήνα Γενάρη, δεν θυμάμαι από πότε έχουμε να δούμε στον Πειραιά. Και σήμερα ήταν εμφανές το scouting που είχε γίνει όλη την εβδομάδα στον αντίπαλο, ειδικά στους πολύ επικίνδυνους Χαμντάνι και Στανισάβλιεβιτς. Ο τρόπος που χτίζονται επιθέσεις από τα άκρα με έξτρα παίκτες, αλλά και η γρήγορη μεταφορά μπάλας από την άμυνα στην επίθεση (το λεγόμενο transition), είναι ενδεικτικά της δουλειάς που γίνεται στην επιθετική λειτουργία στην προπόνηση. Οι βοήθειες των μέσων μας στους αμυντικούς και των στόπερ στους ακραίους μπακ θέλουν λίγη παραπάνω δουλειά, ειδικά λόγω των Ζντίελαρ-Ομάρ και δευτερευόντως του Μαζουάκου. Το σύνολο που έχει δημιουργήσει ο Σίλβα κυνηγά να σπάσει όλα τα ρεκόρ. Ο δουλευταράς Πορτογάλος δικαίως άκουσε και σήμερα το όνομά του από την κερκίδα.
 
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Περιμέναμε καλύτερη εμφάνιση από την ομάδα του Βεργέτη, αλλά πραγματικά ισοπεδώθηκε από έναν πολύ ανώτερο αντίπαλο. Ο αριστερός εξτρέμ Μάσα ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα. Ο Χαμντάνι δεν πολυφάνηκε, ενώ ο ''πολύς'' Γιάννου δεν ακούμπησε μπάλα. Ιγκλέσιας και Κουρμπέλης αδυνατούσαν να δώσουν βοήθειες στα ακραία μπακ και στους στόπερ που πελαγοδρομούσαν, με τους Γκοιάν-Σανκαρέ να εκτίθενται από τον Ιντέγιε πολλές φορές. Ήταν μια βραδιά που δεν είναι ενδεικτική της ποιότητας που έχει αυτή η ομάδα, κάτι στο οποίο υποχρεώθηκε σε μεγάλο βαθμό από έναν καταιγιστικό Ολυμπιακό.
 
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ Κανένα πρόβλημα για το Μήτσιο, που είχε περιθωριοποιηθεί από την ''κόκκινη'' ΚΕΔ (των κίτρινων ποδηλάτων του Μελισσανίδη...) επειδή υποτίθεται μας ευνόησε μέσα στη Βέροια. Οι βοηθοί του έχασαν 1-2 φάσεις, αλλά σοβαρό λάθος ούτε αυτοί έκαναν.
 
ΚΟΣΜΟΣ Λίγοι και καλοί σήμερα.
 

 

 

 
Όσοι προτιμήσαμε να πάμε στο γήπεδο, αποζημιωθήκαμε και με το παραπάνω. Οι υπόλοιποι που δεν ήρθαν, έχασαν. Και μιλάμε φυσικά γι'αυτούς που μπορούσαν να έρθουν στο Καραϊσκάκη, αλλά προτίμησαν να δουν το ματς σε μια καφετέρια ή από το σπίτι τους, μέσω ΟΤΕ ή μέσω stream. Αρκετά καλή και η κερκίδα, μετά απο καιρό, με συνθήματα από το παρελθόν να κλέβουν την παράσταση.
 
Με την μπάλα που βλέπουμε φέτος και την εικόνα του Ολυμπιακού, ανυπομονούμε να έρθει το επόμενο παιχνίδι, με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα την Κυριακή στις 19:30. Υπάρχει και μετακίνηση φιλάθλων, για όσους ενδιαφέρονται...

Σχόλια

Εικόνα Romain

Το βαζελο θα ήθελα στη θεση του ΑΣΤΕΡΑ.
Κάνανε ομως τη φασαρία με τα μπαλάκια και τη γλυτωσανε.

Εικόνα Aprosarmostos17

Καταπληκτική μπάλα, φουλ επίθεση, άνετη κυκλοφορία, μαγικοί συνδιασμοί, τρέξιμο και πάθος χωρίς χαλάρωση. Τι άλλο να θέλουμε; Μπράβο στον Μάρκο Σίλβα που τους κρατάσει στην πρίζα. Τέτοια εποχή τα προηγούμενα χρόνια πονάγανε τα μάτια μας. Μπράβο στον Φορτούνη, ελπίζω να μείνει για πολλά χρόνια ηγέτης στον Ολυμπιακό. Μπράβο στον Ντουρμάζ για τη δημιουργία, μπράβο στον Ομάρ για το πάθος, μπράβο στον πιτσιρικά τον Ζντιέλαρ για το συνεχές τρέξιμο.

Εικόνα mike the red

Το χθεσινο ηταν ανταμοιβη για το κρυο που φαγαμε(και απο την εμφανιση) το Σαββατο με την Ξανθη.Μπραβο στην ομαδα και πρωτα απ' ολους στον Μαρκο Σιλβα.
Εγω θελω να σημειωσω το καλο που μας εκανε το μεγαλο ροστερ.Φυσικα δεν ειναι ιδανικο για τον προπονητη και δεν το ηθελε αλλα δεν ηταν ευκολο να απαλλαχθουμε απο τοσα συμβολαια.Βλεπεις παιχτες σαν τον Ντουρμαζ που ηταν με το εναμιση ποδι εκτος να εχει εξελιχθει σε κομβικο ενω πχ τον Πουλιδο να βρισκει και αυτος τον ρολο του.
Ο Φορτουνης ειχε ενα ντεφορμαρισμα,εβαλες Τσορι για καποια ματς και γυρναει χθες ο Κωστας και κανει ενα απο τα καλυτερα παιχνιδια του.Κυριε Μαζουακου βαριοσουν με Πλατανια;Παρε Σαλινο με Ξανθη και βλεπουμε χθες εναν Μαζουακου με προσηλωση πρωτοφανη για εγχωριο αγωνα.Γλιτωνουμε επισης τον γραψαρχιδα Κασαμι αφου εχουμε εναν πιτσιρικα παγκοσμιο πρωταθλητη νεων και με καμια 60αρια παιχνιδια στο πρωταθλημα Σερβιας,τον Ζντιελαρ.
Μπραβο λοιπον παλι στην ομαδα,ελπιζω σε αναλογη συνεχεια εν οψει ντερμπι και Αντερλεχτ και να δουμε τι θα γινει με τον γαμημενο αναπτηρα.Εγω παντως εχω αρχισει να φοβαμαι για κανα κεκλεισμενων με βαζελο,αν επεκταθει παλι η απεργια των δικηγορων.

Εικόνα Red Dragon

Απο τα ματς που παρακαλας να εχει και επιπλεον χρονο καθως δεν χορταινει το ματι σου.
Απο τον Καπινο μεχρι και τον Κολοβο ολοι τους ηταν εξαιρετικοι.
Πολυ καλη κυκλοφορια της μπαλας,εξαιρετικες μακρινες μεταβιβασεις,ωραια κατεβασματα,συνεχη κινηση στον αγωνιστικο χωρο,πολυ ωραιες ατομικες ενεργειες,εξαιρετικο τρανζισιον και φυσικα πολυ ωραια τελειωματα.
Ο Ντουρμαζ για αλλο ενα ματς εξαιρετικος (εχει φτασει ηδη τις 10 ασιστ συνολικα)εχει προσαρμοστει απολυτως στον ρολο του (περσι μην ξεχναμε ειχε αγωνιστει ολα και ολα 3 ενενηνταλεπτα) και ειτε επαιξε απο αριστερα ειτε απο δεξια οταν εγινε εναλλαγη θεσεων με τον Παρντο ειτε οποτε συγκλινε ηταν απολαυστικος και προσφερε αρκετο θεαμα στην εξεδρα ενω συμμετειχε σε ολα τα γκολ.
Ο Φορτουνης το ιδιο με ενα εξαιρετικο γκολ,ο Παρντο μπορει να μην του βγηκαν οι φασεις στο πρωτο μερος ομως στο δευτερο μερος ηταν απολαυστικος και σημειωσε ενα καταπληκτικο γκολ ενω ο Ιντεγε επιβεβαιωσε για αλλη μια φορα οτι ειναι ο ορισμος του συγχρονου φορ.
Συνεισφερει παντα στο να κερδιζει μετρα η ομαδα τακτικα ειδικα στα ματς των εγχωριων διοργανωσεων που εχουμε την συντριπρικη κατοχη ενω με τα απιστευτα φυσικα του προσοντα και την προσηλωση του στο τακτικο κομματι συμβαλλει στην επιβαρυνση των αντιπαλων αμυντικων.Οταν βλεπεις τον Γκοιαν που ειναι απο τα πιο δυνατα στοπερ της Σουπερ Λιγκ να πεφτει πανω του στην φαση που ο Ιντεγε υποδεχεται εξαιρετικα την μπαλια του Ντουρμαζ και περιστρεφεται πριν σουταρει και να τιναζεται λεει πολλα.
Το κυριοτερο ειναι οτι γινεται εξαιρετικη δουλεια στο κομματι της φυσικης καταστασης.Για αλλο ενα ματς η ομαδα οταν ο αντιπαλος δειχνει εξουθενωμενος συνεχιζει σε ακομα μεγαλυτερους ρυθμους γεγονος που το επιβεβαιωνει το οτι σκοραρουμε τα περισσοτερα τερματα μας στο δευτερο ημιχρονο και ολο αυτο πιστωνεται στον Σιλβα (ο οποιος με τα mind games του δινει κινητρο σε καθε ποδοσφαιριστη στο ροστερ) και στο τεχνικο του τιμ.
Οσοι προσηλθαμε στο γηπεδο χορτασαμε ποδοσφαιρο.Το χτεσινο ματς θετει σε καποιους που εχουν την δυνατοτητα να πανε στο γηπεδο και δεν το κανουν αρκετα ερωτηματα.Αξιζει να φας και λιγο κρυο για να δεις αυτη την ομαδα?Αξιζει να χανεις ματς της?Μηπως πρεπει να βαλουν καποιοι που πραγματικα εχουν την δυνατοτητα να δουν την ομαδα σε δευτερη μοιρα την ανεση τους και να στηριξουν εμπρακτως?
Ακολουθει δυσκολο προγραμμα στην συνεχεια και χρειαζεται αναλογη και ακομα μεγαλυτερη προσοχη.
Συνεχιζουμε την σκληρη δουλεια.
Μπραβο στον κοουτς και σε ολη την ομαδα.

Εικόνα Red Dragon

Και φυσικα να συμπληρωσω μπραβο σε μια ομαδα οπως ο Αστερας που την θεωρω την δευτερη σοβαροτερη ομαδα του πρωταθληματος που ηρθε για να παιξει ποδοσφαιρο σε αντιθεση με τα συνονθυλευματα των ¨εξυγιαντων¨ που ερχονται να παιξουν με 2 ζωνες αμυνας.

Εικόνα holland74

Ο Αστέρας θεωρώ πως είναι μία καλοδουλεμένη ομάδα, μία από τις 2-3 καλύτερες του πρωταθλήματος, μαζί με την Κούλα..
Ε όταν έχεις ένα 4-0 απέναντι στη 2η ομάδα βαθμολογικά του πρωταθλήματος και ένα 5-0 απέναντι στη 2η ή 3η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, τότε όλα τα λόγια είναι περιττά.. Νομίζω πως πρέπει η ομάδα να κάνει και μία υπέρβαση στα νοκ άουτ παιχνίδια στην Ευρώπη και να προχωρήσει όσο μπορεί, αν και το Europa League έχει πολύ καλές ομάδες φέτος..

Εικόνα ze ηλιας

Τυχεροί όσοι βρεθήκαμε στου Καραισκάκη χθες.Ζωγραφίζαμε 90 λεπτά για πρώτη φορά.
Για μένα το πιο θετικό όμως ήταν οι 3 αποκρούσεις του μικρού.
Όσο για το Φορτούνη θα το πω κι ας με πουν ιερόσυλο.
Αυτό το ανάλαφρο στις μύτες σλάλομ με τη μπάλλα κολλημένη μου θυμίζει τον τύπο στη φωτό του φίλου μας HOLLAND 74.

Εικόνα holland74

Ιεροσυλία αδερφέ, αλλά δίκιο έχεις, χεχεχεχε..

Εικόνα CVRED

Πολύ καλή εμφάνιση. Ο Ζντίελας για την ηλικία του, την εμπειρία του και τη θέση του (θέση που το παραμικρό λάθος βγάζει μάτι), εξελίσεται σε μεγάλη παικτάρα. Αλλά o MVP είναι ο Σίλβα. Όπως είπες Σάββα, δεν θυμάμαι ΠΟΤΕ, την ομάδα να παίζει ποιοτική μπάλα Ιανουάριο μήνα. Το βούλωσαν όλοι χθες και πάλι.

Εικόνα Romain

Ετσι που παιζει ο ΘΡΥΛΟΣ δυσκολεύει τις Φιλιπινεζες. Τους "αντικειμενικούς" αθλητικογράφους εννοώ.
Δεν είδατε κανενα αναπτήρα; Ουτε λάθος οφσαιτ; Μετρήσατε τουλάχιστον τις κάρτες; Τα φάουλ; Διότι αν εκανε πολλά ο Αστέρας σημαίνει οτι τον κυνηγούσε ο διαιτητής. Αν εκανε λιγα , σημαίνει οτι ήρθε για φιλικό.
Να τα προσέχουμε και αυτα.

Εικόνα pantzo

Ο Σίλβα έως τώρα δείχνει ότι πέραν τις προπονητικές του ικανότητες, έχει τη "μαγκιά" να κρατάει τα αποδυτήρια.Είμαι περίεργος να δω εάν η φετινή χρονιά θα διαφέρει από όλες τις προηγούμενες, όταν στο 2ο γύρο βλέπαμε άλλον Ολυμπιακό.

Εαν ο Σίλβα καταφέρει να κρατήσει την ομάδα εκεί που πρέπει ο Ολυμπιακός έχει όλες τις πιθανότητες να κάνει ευρωπαική πορεία και να διασύρει βαζελο-χανουμο-μπαόκια στα "ντέρμπι" που έρχονται...

Εικόνα RED HELL

Οταν ο Ολυμπιακος δεν μαλακιζεται απλα δεν εχει αντιπαλο.Φανταστικη εμφανιση σημερα.