"ΨΗΛΟΣ ΑΝΤΙ ΨΗΛΟΥ" ΚΑΙ "ΚΟΝΤΟΣ ΑΝΤΙ ΚΟΝΤΟΥ"



Μπορεί η ομάδα μπάσκετ να μην είχε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις μες στην εβδομάδα ωστόσο εμείς θα λειτουργήσουμε σαν να μεσολάβησε ματς Ευρωλίγκας εχθές. Φέρνοντας λίγο πιο κοντά στην μνήμη μας τον αγώνα της περασμένης Παρασκευής  κόντρα στην ΤΣΣΚΑ και επισημαίνοντας ΞΑΝΑ τις ανάγκες της ομάδας ενόψει δεύτερου γύρου προκειμένου να μας πάνε όλα κατ’ευχήν. Προκειμένου ο εναπομείνας γύρος του top-16 να είναι για εμάς γύρος θριάμβου και όχι γύρος θανάτου. 

Για ακόμα ένα ματς επιβεβαιώθηκε ότι ο Ολυμπιακός έχει χτιστεί εξυπηρετώντας ένα συγκεκριμένο στυλ μπάσκετ το οποίο «κουμπώνει» πάνω σε συγκεκριμένου τύπου ομάδες. «Ξύλο, άμυνα πάνω στην μπάλα και όσο γρηγορότερο γίνεται τρανζίσιον εμείς …σκάσιμο και τρύπες στην άμυνα αυτοί» αυτά θέλουμε με άλλα λόγια ...για να μπορούμε να περνάμε ευχάριστες νύχτες. Κόντρα σε ομάδες που διαθέτουν την «πολυμορφία» των Ρώσων όμως αυτή η λογική δεν είναι εύκολο να περάσει. Δεν μπορείς για παράδειγμα να περιμένεις να ευνοηθείς στις αλλαγές των σκριν, στοχεύοντας στα μις-ματς κοντού-ψηλού, χτυπώντας στα πόδια στην επίθεση όταν στο ρόστερ του αντιπάλου υπάρχει ο Χάινς. Ακόμα κι αν είχε βάση να ισχυρισθεί κανείς πως η φετινή ΤΣΣΚΑ είναι ποιοτικά πεσμένη, βλέπουμε πως αριθμητικά ίσως να διαθέτει περισσότερες επιλογές σε σχέση με πέρυσι. Επιλογές που της επιτρέπουν να κρατάει φρεσκάδα και να μην φθείρεται κόντρα σε ομάδες με την λογική του Ολυμπιακού. Αυτό εν πολλοίς εννοούσαμε σε προηγούμενη ανάρτηση όταν είπαμε πως "δεν χρειάζεται να’ναι κανένα μεγαθήριο κάποιος για να κερδίσει τον φετινό Ολυμπιακό ...μόνο τρόπο χρειάζεται να'χει". 

Ο Ολυμπιακός την περασμένη Παρασκευή, μην μπορώντας να κάνει αλλιώς, κατέβηκε έχοντας αποφασίσει να αφήσει το inside game στην ΤΣΣΚΑ. Αγωνιζόμενος και πάλι με ενάμισο ψηλό ...την ώρα που οι Ρώσοι έχουν ό,τι παίκτη γουστάρουν προκειμένου να βάλουν την μπάλα μέσα(ασχέτως ποιότητος). Οποιοσδήποτε άλλος βρισκόταν στην θέση του Ιτούδη λοιπόν, κόντρα σε αυτόν τον Ολυμπιακό ...θα επέλεγε την ασφαλή λύση του να στείλει την μπάλα στο ζωγραφιστό. Ενδεικτικό της υστέρησής μας στην ρακέτα είναι το γεγονός ότι και πάλι ο Πρίντεζης πήρε σχεδόν τον τριπλάσιο χρόνο σαν πεντάρι σε σχέση με τον αντίστοιχο του Μιλουτίνοφ. Τι καταλαβαίνουμε εμείς από αυτό για την φύση του δικού μας προβλήματος; Ή πιο σωστά τι ...θυμόμαστε; Ότι το καλοκαίρι επιλέξαμε να δώσουμε θέση ξένου σε έναν παίκτη που ακόμα κι όταν η ρακέτα είναι «κουτσή» λόγω τραυματισμών και αποχωρήσεων, ακόμα κι όταν ο –κατ’ανάγκην έστω- βασικός μας ψηλός υποφέρει από κόψιμο ...ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΛΕΠΤΑ. Παράλληλα επιλέξαμε να απομακρύνουμε το μέχρι πρότινος άμεσο μπακ-απ του Χάντερ, το οποίο αποκτήθηκε μεσούσης της σεζόν και τώρα τρέχουμε. Θεωρώντας ότι ο Τζέιμς δεν θα μπορούσε να σηκώσει ούτε τον χρόνο του Μιλουτίνοφ με αξιοπρέπεια σε ένα ματς όπως αυτό της Μόσχας. Βγάζει όμως νόημα όλο αυτό;;

Από την αρχή της σεζόν εδώ μέσα ξοδέψαμε αρκετές γραμμές και πολύ χρόνο προκειμένου να εξηγήσουμε την εγγενή αδυναμία του φετινού Ολυμπιακού στην γραμμή των κοντών. Παρατηρήσαμε ότι χρειαζόμαστε έναν ακόμα «επιθετικό» παίκτη που θα απασχολεί τις αντίπαλες άμυνες και θα δίνει λύσεις είτε αγωνίζεται πέντε είναι δεκαπέντε είτε εικοσιπέντε λεπτά. Παίκτη που θα μπορεί να λειτουργήσει στο «ένας με έναν» και που μετά το σκριν δεν θα περιμένει μόνο το ρολλάρισμα του ψηλού για να του δώσει την μπάλα προκειμένου να πάρουμε σκορ. Ο Ολυμπιακός πήρε και κοντό μέσα στην σεζόν ...ο οποίος στο τελευταίο Ευρωπαϊκό μας παιχνίδι δεν αγωνίστηκε καθόλου. Μπορούσε ο Τζόνσον-Όντομ να κουμπώσει αμυντικά κόντρα σε (κάποια έστω)γκαρντ των Ρώσων; «ΝΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ» είναι η απάντηση. Ο λόγος όμως που δεν τον είδαμε καθόλου – αφήνοντας έξω το συνομωσιολογικό σκέλος και την κουβέντα περί  επικείμενης(;) αλλαγής του – είναι ότι το παλληκάρι επιθετικά ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ έχει ως τώρα φανεί ΑΚΙΝΔΥΝΟ! Συν ότι, στον αγώνα της Μόσχας, δεν είχαμε την πολυτέλεια να ελπίζουμε πως ένας παίκτης σαν τον Όντομ θα ευνοούνταν από τις αλλαγές, χτυπώντας στα πόδια τον ψηλό που θα’βρισκε απέναντί του. Αφού όπως προείπαμε η ΤΣΣΚΑ μπορεί να βρει και αθλητικά προσόντα και γρήγορα πόδια στην front line της, Χάινς παρόντος. 

Σίγουρα, στην φάση που διανύουμε, δεν θα ωφελούσε να επεκταθούμε αναφορικά με το ποιος ευθύνεται (και)για το εγγενές μας ελάττωμα στο rotation των κοντών. Ποιος ευθύνεται για το γεγονός ότι παρότι αποκτήσαμε και κοντό μες στην σεζόν δεν καταφέραμε να λύσουμε ούτε στο ελάχιστο το πρόβλημά μας στην επίθεση. Την ώρα που -εκτός των άλλων κουλών - περίμεναν ορισμένοι από τον Όντομ να απορροφήσει και μέρος του χρόνου συμμετοχής του (τότε)τραυματία Λοτζέσκι. Την στιγμή που παραγωγικά ο Όντομ δεν μπορεί να δώσει τίποτα απ’αυτά που ένας παίκτης σαν τον Λοτζέσκι δίνει ...είτε με το τρίποντο είτε εκμεταλλευόμενος τυχόν ρήγματα της αντίπαλης άμυνας στο σετ παιχνίδι. 

Ο Ολυμπιακός προ μιας εβδομάδος μέτρησε 92 πόντους παθητικό κόντρα σε μια ομάδα από αυτές που πρέπει να μπορείς να βάλεις από κάτω για να ελπίζεις σε κάτι καλό στην διοργάνωση. Και στέκομαι σε αυτό – αφήνοντας παράλληλα κατά μέρος την κουβέντα για διαιτησία -  ακριβώς γιατί ο φετινός Ολυμπιακός σχεδιάστηκε στην λογική του να μην τρώει πολλούς πόντους σε αυτό το επίπεδο. Σε αυτό σκόπευε να στηριχθεί για να προχωρήσει. Αξίζει στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι η περυσινή ομάδα που ήταν σαφώς πιο ισορροπημένη στις δυο πλευρές του γηπέδου κατέληγε να τρώει λιγότερους πόντους στα ζόρικα ματς, ακόμα κι αν είχε λιγότερους αμυντικά προσανατολισμένους παίκτες στο ρόστερ της. Τι καταλαβαίνουμε από αυτό; Ότι πέρα από την άμυνα, είναι και το πλάνο και οι επιλογές στην επίθεση που σε κάνουν να μην δέχεσαι πολλούς πόντους πίσω. Για τις δυνατότητες της περυσινής ομάδας είχα ξεκάθαρη άποψη από την αρχή της σεζόν. Για την φετινή ομάδα - παρότι κοντεύει η άνοιξη – άποψη δεν έχω καταφέρει να σχηματίσω. Κυρίως γιατί από την αρχή της σεζόν αυτό το ρόστερ αντιμετωπιζόταν αναπόφευκτα ως ελλιπές ...ακόμα κι όταν δεν υπήρχε κανείς τραυματίας. Αυτό όμως από μόνο του νομίζω κάτι λέει.  

Στην ερώτηση «και τώρα τι γίνεται» νομίζω η απάντηση φαντάζει αρκετά προφανής ...άσχετα αν δεν φαίνεται να’χει συζητηθεί καθόλου μέχρι τώρα: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ! Αν κάτι μπορεί να διακρίνει εύκολα κάποιος στο φετινό ρόστερ του Ολυμπιακού, ειδικά στην τωρινή του κατάσταση με τις απουσίες/αποχωρήσεις ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΑΔΥΝΑΜΟΙ ΤΟΥ ΚΡΙΚΟΙ ...οι εξής δυο! Είναι προφανές ποιοι είναι οι παίκτες που ο ίδιος ο προπονητής δείχνει να μην εμπιστεύεται στα δύσκολα. ΑΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ...εφόσον έχουμε τον νταλκά της χρησιμοποίησης των ίδιων ξένων σε Ευρώπη και Ελλάδα. Αλλιώς ας πάμε κι εμείς με περισσότερους από έξι ξένους στην Ευρώπη ...δεν χάλασε ο κόσμος.

Στο διάστημα που του απομένει για τον δεύτερο γύρο ο Ολυμπιακός  – παρά τις διαρροές ότι δεν καίγεται – πρέπει και τον «αντι-Γιανγκ» να φέρει κάνοντας την αλλαγή που πρέπει στην front line ...ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ. Και όταν λέω «αντι-Γιανγκ»  δεν εννοώ παίκτη ίδιο με τον Αμερικανό που χάσαμε: Θέλεις παίκτη δυνατό,  αν γίνεται με έκρηξη. Παίκτη που στην ανάγκη θα μπορέσει να μας δώσει μερικά λεπτά και στο «τέσσερα». Παίκτη με όσο το δυνατόν πιο γρήγορα πόδια που δεν θα μειονεκτεί στις αλλαγές των σκριν και θα μπορέσει να παρακολουθήσει το τέμπο της ομάδας στο τρανζίσιον. Παίκτη που θα εξυπηρετήσει και αμυντικά και επιθετικά το πικ-εν-ρολλ παιχνίδι μεν αλλά που θα μπορεί να παράξει σκορ και χωρίς πικ-εν-ρολλ.  Αν έχει μια αξιοπρέπεια και πάνω απ’την στεφάνη τόσο το καλύτερο. Εύκολο να βρεθεί τέτοιος παίκτης τέτοια ώρα μπορεί να μην είναι ...ωστόσο εδώ που φτάσαμε είναι αναγκαίο. Μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός ύστερα από τον τραυματισμό του Γιανγκ είχε την ευκαιρία να πάρει τον χρόνο του εξετάζοντας ακόμα περισσότερες λύσεις, κοιτώντας και τα κοψίματα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού. Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο χρόνος προσαρμογής για τον παίκτη θα’ταν πολύ περισσότερος και εξίσου περισσότερες θα’ταν οι πιθανότητες να αποδώσει την στιγμή που τον θέλαμε. Αφού απωλέσαμε εκείνη την ευκαιρία τότε λοιπόν, είμαστε αναγκασμένοι να πάρουμε το ρίσκο τώρα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον παίκτη στα γκαρντ! 

Σε όλους όσοι λένε πως πρέπει να αντικαταστήσεις τον Όντομ με ψηλό λοιπόν ...η απάντηση είναι πως αυτό που πρέπει στην πραγματικότητα να κάνεις είναι να αντικαταστήσεις «ξένο κοντό με ξένο κοντό» και «ξένο ψηλό με ξένο ψηλό». Προκειμένου να διεκδικήσεις με αξιώσεις την πρόκρισή σου στους οκτώ και –δευτερευόντως- μια μη απαγορευτική διασταύρωση. Το «παραπέρα» - αν μπορεί να υπάρξει «παραπέρα - θα κριθεί αγώνα με τον αγώνα εδώ που’χουμε φτάσει. Μακάρι σε αυτές τις πέντε ημέρες που απομένουν να δούμε τις απαραίτητες κινήσεις. Μακάρι να διαπιστώσουμε με τον πλέον εμφατικό τρόπο πως ακόμα και στο δεύτερο μισό του Φλεβάρη μπορούν να γίνουν αλλαγές που θα αποδειχθούν «λίρα εκατό» βελτιώνοντας το αγωνιστικό μας πρόσωπο. Σε κάτι τέτοιο άλλωστε φαίνεται πως ελπίζει και ο βάζελος που και την άδεια θέση ξένου κάλυψε με τον Χέινζ και αντικατάσταση έκανε για να χώσει τον Ουίλιαμς και κινήθηκε για την απόκτηση αθλητικού ψηλού. Η απουσία αθλητικού ψηλού άλλωστε ήταν το βασικό μειονέκτημα του βάζελου έναντι ημών ...ακόμα και την στιγμή που η ρακέτα μας ήταν «κολοβή» αφού πίσω απ’τον Χάντερ δεν υπήρχε κανένας. Ήταν λογικό λοιπόν να θέλουν να το θεραπεύσουν. Εμείς απ'την πλευρά μας ελπίζουμε να μην διαπιστώσουμε Μάη μήνα με τρόπο επώδυνο ποιες μπορεί να’ναι οι συνέπειες απώλειας αυτού του πλεονεκτήματος.

ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ...

DRAZA

 

Σχόλια

Εικόνα john

Ποιος είναι αυτός ο Μπαρνιανι γαμω το μπάσκετ μου; Είναι τόσο καλός όσο γράφουν οι αρδ;

Εικόνα DRAZA

Πνευματώδες. Το θέμα είναι ότι τόσον καιρό εμείς ψάχναμε αθλητικό ψηλό. Απομένουν λίγες ώρες μόνο για να λήξει το θέμα.

Εικόνα john

Draza τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα. Πάντως ειλικρινά σου λέω ας φέρουν και το χειρότερο ταγάρι που υπάρχει. Ας έρθει κάποιος. ΟΠΟΙΟΣ ΝΑ ΝΑΙ.Η εναλλακτική του να μην πάρεις παίκτη και να τα περιμένεις όλα απο τον κακόμοιρο τον Χαντερ, δεν υφίσταται...

Εικόνα DRAZA

Δεν έχει νόημα να άγχεσαι γιατί απλούστατα απομένει ελάχιστος χρόνος μέχρι να μάθεις με κάθε επισημότητα τι θα γίνει. Γιατί λοιπόν προβληματίζεσαι ειδικά τώρα;;

Εικόνα aris belem

Καλημέρα φίλε Draza, διάβασα όλες σχεδόν τις απαντήσεις σου και δεν έχω τίποτα να προσθέσω, παρά ένα μπράβο για την πειραιώτική δουλειά που κάνετε φίλε.
Θέλω να διατυπώσω κάποιες σκέψεις, μιας και σήμερα Τρίτη και μετά την άρνηση των Τούρκων σφίγγουν τα γάλατα. ξεκαθαρίζω εκ των προτέρων ότι δεν ασκώ κριτική στους Αγγελόπουλους, τα αδέρφια ανέστησαν ένα τμήμα σε παρακμή και τους αρμόζει μόνο ευγνωμοσύνη, αλλά προφανώς ως άνθρωποι κάνουν και αυτοί ορισμένα λάθη.
Δεν ξέρω αν είναι αργά αντανακλαστικά ή θέμα νοοτροπίας, όμως οι κινήσεις τις ομάδας μας δείχνουν "δυσκίνητες" φίλε. Οκ, δεν μας έκανε ο Τζέϊμς, ας πάει στο καλό, από κει και πέρα όμως έφτασε μια μέρα πριν την λήξη της προθεσμίας και σέντερ κανονικό πλην του Χάντερ δεν έχουμε. Ν αλλάξει κάτι μέχρι αύριο το μεσημέρι; Χλωμό θα έλεγα, εσύ που είσαι πιο μέσα στην ομάδα τι λες; Ας διαψευστώ, γιατί αν μείνουμε έτσι δεν πάμε πουθενά αδερφέ. Τελικά πιστεύω ότι η φάπα στο βάζελο έκανε περισσότερο κακό, παρά καλό. Επαναπαυτήκαμε ότι και καλά ο σέρβος ξυπνάει - πού να ξυπνήσει αυτό, σαν μόνιμα ματιασμένο είναι -επειδή έριξε ένα-δύο στοπ στον χοντρούλιτσα. Στον τελευταίο αμυντικά σέντερ της διοργάνωσης!
Δεν μας έκανε ο Ντόρσεϊ και διάβαζα κάτι αστειότητες ότι θα κάνει μπάχαλα τ αποδυτήρια κλπ, λες αυτά της Μπάρτσα έχουν από ένα ψυχολόγο σε κάθε γωνία! Τα μουτράκια του Άγρα όμως, εντός κι εκτός αγώνα και τις αψυχολόγητες ενέργειές του, τα ανεχόμαστε μια χαρά.
Έχουν ήδη δώσει πολλά τα αδέρφια και τονίζω, όποια κριτική γίνεται είναι καλοπροαίρετη, όμως και τα λεφτά για Τσαίρέληδες, σέρβο, τζέϊμς, κάτι μουν, κάτι κόλινς πεταμένα ήταν φίλε. Αφήσαμε φέτος τον Πρίντεζη μόνο, τώρα ο Χάντερ είναι μόνος του και στάνταρ το καλοκαίρι θα επαναληφθεί το σκηνικό του Ντάνστον.
Η πρόκριση είναι εξ ορισμού μια πολύ δύσκολη υπόθεση. Το ίδιο όμως θα είναι και οι τελικοί για το πρωτάθλημα, ας μην ξεχνάμε ότι έρχεται και αυτό.

Εικόνα DRAZA

Θεωρώ ότι στην ουσία της κριτικής σου έχεις δίκιο. Δυο πραγματάκια μόνο μένει να ξεκαθαρίσουμε...

Ο Ολυμπιακός έκανε επαφή με τον Ντόρσεϊ και μάλιστα σχεδόν αμέσως μετά την αποδέσμευση του Τζέιμς άσχετα με το τι γραφόταν έξω. Δεν υπήρχαν ουσιαστικοί ενδοιασμοί σε σχέση με την συμπεριφορά και τον χαρακτήρα του από την στιγμή που τον παίκτη θα τον έπαιρνες μόνο για μερικούς μήνες. Η Γαλατά φάνηκε ξεκάθαρα πως δεν σκόπευε να αφήσει τον παίκτη τόσο εύκολα από την στιγμή που ήξερε ότι υπάρχει ενδιαφερόμενος. Βρέθηκε η Μπαρτσελόνα που με την προσφορά της ικανοποίησε πρώτα την ομάδα που έκανε την δύσκολη και ύστερα τον παίκτη. Για αυτό και έγινε ό,τι έγινε ...όχι λόγω κάποιας ολιγωρίας. Τώρα όσον αφορά την στάση των Τούρκων της Άνκαρα είναι μάλλον αναμενόμενη η εξέλιξη και αυτό εξηγώ και σε έναν φίλο πιο κάτω.

Δεν έχει νόημα να σου πω εγώ τι περιμένω να γίνει σε αυτή τη φάση αφού σε λίγες ώρες θα ξέρουμε με τον πλέον κατηγορηματικό και τελεσίδικο τρόπο.

Για τον βάζελο νομίζω τα είπαμε όλα στην τελευταία παράγραφο της ανάρτησης.

Αναμένουμε...

Εικόνα aris belem

Σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και την ενημέρωση φίλε.

Εικόνα DRAZA

Kανένα πρόβλημα. Τσέκαρε το καινούργιο για τον Μαυρίκο. Φρέσκο φρέσκο...

Εικόνα Giannis

Καλησπερα και απο μενα,φιλε draza θελω να σου πω τον <<πονο>> μου...Εχω βαρεθει να τσακωνομαι με φιλους μου γαυρους για τον στρομπερι και θελω την γνωμη σου..Μου λενε ολοι οτι οι δουλειες που κανει στο γηπεδο ειναι πολλες και ειναι καλος αμυντικος,ο αντιλογος μου ειναι οτι δεν μπορει να εχεις αμερικανο τριαρι που χτιζει την μπασκετα και δεν εχει βαλει δυο κολλητα τριποντα ποτε..Καλοι αμυντικοι υπαρχουν και Ελληνες δεν γινεται να χαλας χρημα για να φερεις ενα τετοιο παιχτη...και οποτε τον βλεπω στο γηπεδο να σουταρει να φωναζω που εισαι ρε ΕΝΤΙ...
ΥΓ:Δεν ειμαι ειδικος στο μπασκετ λεω απλα τη γνωμη δεν κοιτω να επιβεβαιωθω αγαπω τον θρυλο και μακαρι ο φραουλας να με βγαλει μαλακα...
ΥΓ2:Φοβαμαι οτι στο μελλον θα κοιταμαι αυτη την ομαδα και θα λεμε ποσους παραπανω τιτλους θα ειχαμε παρει αν οι αγγελοπουλοι δαπανουσαν ποιο σωστα το χρημα τους και στη σωστοτερη εποχη και δεν το πεταγαν σε κλειζα τσιλντρες και παπαλουκα...Ποσο διαφορετικη θα ηταν αυτη η μπρουταλ ομαδα αν ειχαμε και εναν Ντιλεινι διπλα στον καλυτερο ευρωπαιο παικτη της εποχης μας τον αρχηγο μας...

Εικόνα DRAZA

Ξεκινάω ανάποδα. Δεν είμαι σίγουρος πως ο Ντιλέινι θα χωρούσε σε έναν Ολυμπιακό που ο Σπανούλης θα'ταν μάχιμος ακόμα και θα του αναλογούσαν πολλές μπάλες. Για το ότι ο Ντιλέινι ξέρει μπάσκετ δεν χωράει αμφιβολία. Για το αν θα μπορούσε να βοηθήσει ουσιαστικά μια ομάδα που δεν θα του έδινε τον χώρο και τα περιθώρια που είχε στην Μπάγερν, τον χρόνο και τα περιθώρια που στην Κουμπάν είναι που διατηρώ κάποιες αμφιβολίες. Δεν θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός πέταξε τα λεφτά του παίρνοντας Τσίλντρες και Κλέιζα. Το λάθος που έκανε ήταν ότι δεν τους πήρε το 100% όσο τους είχε προκειμένου στο τέλος να δικαιωθεί και για την επένδυσή του. Όσον αφορά τον Στρόμπερι και εσύ και οι φίλοι σου έχετε το δίκιο σας. Πράγματι ο Στρόμπερι είναι καλός αμυντικός πράγματι δίνει τρομερή ενέργεια και παίζει πολύ καλά πάνω στην μπάλα ...τόσο καλά που δεν βρίσκω Έλληνα ικανό να κάνει ακριβώς το ίδιο. Το μειον του είναι ότι ως τώρα έχει δείξει πως μόνο αυτό μπορεί να κάνει αξιόπιστα.

Εικόνα Giannis

Καταλαβα απλα δεν εννοουσα τον Ντιλεινι σαν ονομα αλλα εναν παικτη που να τα παστελωνει ετσι ωστε να μην μαρκαρουν ολοι τον σπανουλη και να μπορεσει και ο αρχηγος να ανασανει..απλα για εμενα ειναι αδιανοητο να εχεις αμερικανους που οχι μονο δεν βαζουν σουτ απο μακρια αλλα ουτε λει απ...
Καλη επιτυχια στην ομαδαρα μας με την μπαρτσελονα...

Εικόνα DRAZA

Aυτό είναι το κομμάτι στο οποίο έχεις δίκιο εσύ όσον αφορά τον Στρόμπερι.

Μακάρι εφόσον η ομάδα μείνει ως έχει στους κοντούς να μας διαψεύσει και αυτός και ο Όντομ ως προς την επίθεση. Ειδικά για τον δεύτερο μακάρι ο αγώνας πρωταθλήματος που μας πέρασε να είναι η αρχή ενός ανοδικού ξεσπάσματος που θα μας δείξει ό,τι δεν μας έδειξε ως τώρα. Αρχής γενομένης από τον αγώνα κόντρα στην Μπάρτσα. Όλοι σε αυτό ελπίζουμε.

Εικόνα chris

Καλησπέρα σε όλους,
Το σχόλιο το κάνω για τελείως άσχετο λόγο με το άρθρο και συγγνώμη για αυτό φίλε DRAZA, αλλά ήθελα να το μοιραστώ με όλους σας, γιατί αν και δεν κάνω συχνά σχόλια (με καλύπτουν όλοι οι υπόλοιποι συνήθως :) ), διαβάζω το site καθημερινά και νοιώθω και εγώ μέλος της κοινότητας που έχετε δημιουργήσει (συν ότι δεν έχω και facebook).

Προχωράω στο ψητό...
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/synelavan-ton-ekdoth-ths-akropolhs-k...
"Συνέλαβαν τον εκδότη της Ακρόπολης και δύο δημοσιογράφους για εκβιασμούς"

Νομίζω θυμόμαστε όλοι το συγκεκριμένο τύπο, από τους περσινούς τελικούς με το βάζελο στο μπάσκετ, εκτός από την "αθλητική" κωλοφυλλάδα που εκδίδει από το καλοκαίρι...

Εικόνα DRAZA

Έχουμε ασχοληθεί με τον συγκεκριμένο "εκδότη" επανειλημμένως στο παρελθόν. Παρακολουθούμε και αυτό το θέμα και θα ...φθάσουμε κι εμείς στο δικό μας ψητό. Ασφαλώς και δεν έχουμε ξεχάσει τίποτε.

Εικόνα holland74

Καλησπέρα...
Σε 5 μέρες έχουμε πολύ σημαντικό ματς με την Μπάρτσα και ψηλός δεν έχει κλείσει ακόμα...Οπότε την Παρασκευή η μόνη έξτρα προσθήκη που θα πάρει χρόνο είναι ο Παπανικολάου..Σαφώς θα έπρεπε να είχαμε πάρει ένα 4άρι αντί του Μιλουτίνοφ...Θα έλεγα πως ένα αθλητικό τεσσάρι θα μπορούσε να αποκτηθεί ακόμα και τώρα, αφού με το αθλητικό 5άρι που να έχει παίξει Ευρώπη δεν φαίνεται φως...Ας πούμε πως στο 5 θα παίζουν Χάντρ, Αγραβάνης,ας έχουμε τουλάχιστον ένα αθλητικό τεσσάρι να ξεκουράζει τον Πρίντεζη...Κοντός δημιουργικός, πέρα του Σπανούλη δεν έχει έρθει στην ομάδα μετά τον Λο, αφού δεν ξέρω αν πρόκειται πια για φιλοσοφία λόγω Σπανούλη ή για ενδοπαλαμική παλινδρόμηση των υπευθύνων...Δηλαδή το καλοκαίρι που λογικά θα ανανεώσει ο Μπιλ, αλλά θα είναι ένεν ακόμα χρόνο μεγαλύτερος, δεν θα πάρουμε δημιουργικό κοντό;; Πάντως για φέτος δεν το βλέπω, ακόμα και ο ψηλός έχει αργήσει χαρακτηριστικά...Το ματς με την Μπάρτσα είναι κομβικό...Βλέποντας πως η Κούτσα έχει 4 ματς στην έδρα της και ένα ήδη πολύ καλό ρεκόρ, και με την ΤΣ.Σ.ΚΑ που θα είναι σίγουρα πρώτη, υπολογίζω πως τρεις ομάδες, η Ρεάλ, η Μπάρτσα και εμείς πάμε για 2 θέσεις..Η Μπάμπεργκ και η Χίμκι νομίζω πως τελικά δεν...Για κάποιο λόγο η Μπάρτσα μου φαίνεται δε χειρότερη κατάσταση από τη Ρεάλ, η οποία έχει 5 εκτός, αλλά τα 2 είναι με Μπάμπεργκ και Ζαλγκίρις που θα τα καθαρίσει, το άλλα 2 με Κούτσα και Μπάρτσα που δεν παύει να είναι ισπανικά ντέρμπυ και το πιο δύσκολο αυτό με μας στο ΣΕΦ...Αυτό που θέλω να πω είναι πως το ματς της Παρασκευής είναι καθοριστικό και ακόμα δεν έχει ενταχθεί ο ψηλός...Πάντως όσο σωστή και να είναι η επιμονή για παίκτη που έχει παίξει Ευρώπη, τόσο ακατανόητη είναι η τόσο μεγάλη επιμονή...Ο βάζελος ενισχύθηκε σημαντικά με 3 παίκτες και αν δεν θέλουμε να χαθεί τελείως η χρονιά, πρέπει να ενισχυθούμε...

Εικόνα DRAZA

Δεν γίνεται να πάρεις παίκτη αποκλειστικά για το "τέσσερα" και μάλιστα ξένο την στιγμή που εκεί υπάρχουν άλλοι τρεις που μπορούν να καλύψουν την θέση πίσω από τον Πρίντεζη. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να φέρεις ψηλό που να μπορεί να παίξει και στις δυο θέσεις της front line. Koντοί ικανοί να δημιουργήσουν αλλά και να δώσουν σκορ εφόσον χρειαζόταν υπήρχαν και στην περυσινή ομάδα. Και ο Σλούκας και ο Λαφαγιέτ ήταν παίκτες που έκαναν την δουλειά που θέλαμε. Φέτος, εφόσον έφυγαν αυτοί δεν φρόντισες να πάρεις άλλον ισορροπημένο επιθετικά κοντό πίσω από τον Σπανούλη.

Εικόνα holland74

Σωστό αυτό με το 5άρι, αλλά και κάποιος σε στυλ Πέτγουευ δεν θα με χάλαγε, θα μπορούσε να παίξει 5άρι σε χαμηλά σχήματα καλύτερα από ότι το κάνει ο Πρίντεζης..Γνώμη μου βέβαια και με δεδομένο πωε ψηλό στο στυλ που θες δεν έχεις πάρει ακόμα...Δημιουργικό κοντό εννοούσα ξένο, και ο Λαφαγιέτ δεν τον θεωρούσα και τόσο δημιουργικό, καλύτερος στη δημιουργία από αυτούς που έχουμε τώρα, αλλά καμία σχέση με Λο...Επίσης να πω και κάτι που είδα σε απάντησή σου σε άλλον αδερφό...Ο Ντιλέινυ εμένα μου μοιάζει παίκτης που θα μπορούσε να ταιριάξει με τον Σπανούλη, τρομερός δημιουργός, καλός στην άμυνα, κάνει τους συμαπαίκτες του μάγκες με τις ασίστ και πιστεύω σε μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό δεν θα χρειαζόταν να πάρει τόσες προσπάθειες...Όλα αυτά είναι γνώμες βέβαια, το ζουμί είναι πως αν δεν πέσει απότομα η Λαμποράλ θα πρέπει να βγάλουμε έξω μία εκ των Μπάρτσα ή Ρεάλ...

Εικόνα DRAZA

Ένας παίκτης στο στυλ του Πέτγουεϊ δεν έχει τις κινήσεις για να παίξει πεντάρι και να το κάνει καλύτερα από τον Πρίντεζη. Αν ο Αμερικανός λοιπόν δεν έχει τις κινήσεις τότε αναγκαστικά θα ποντάρεις στην δύναμη και στην έκρηξη ...και αν ο Πέτγουεϊ ήταν εκρηκτικός, ιδιαιτέρως δυνατός δεν ήταν. Άρα δεν θέλεις Πέτγουεϊ αυτή την στιγμή. Θέλεις Αμερικανό που να είναι δυνατός και να μπορεί να αγωνιστεί και στις δυο θέσεις αν γίνεται. Είναι πάρα πολλά τα παραδείγματα Αμερικανών που πριν έρθουν στην Ευρώπη έπαιζαν στο "τέσσερα" και εμείς εδώ τα κάναμε πεντάρια και προσαρμόστηκαν άνετα. Μπορούμε να στραφούμε σε μια τέτοια περίπτωση. O Λαφαγιέτ ήταν μια χαρά παίκτης και δημιουργικά, και με τις ασσίστ του, χωρίς να είναι επιρρεπής στο σοβαρό λάθος, έκανε το απλό χωρίς να χρειάζεται να ταλαιπωρεί πολύ την μπάλα, παίκτης που δύσκολα γινόταν αρνητικός όσο κι αν αγωνιζόταν. Το ότι ο Λο δημιουργούσε καλύτερα από τον Λαφαγιέτ δεν σημαίνει ότι ο Λαφαγιέτ δεν δημιουργούσε καθόλου. Συν ότι ο παίκτης αυτός ήταν τρίτος σε μια ομάδα με δυο ακόμα κοντούς που μπορούσαν και να σκοράρουν και να δημιουργήσουν. Τώρα που μιλάμε δεν έχεις σχεδόν κανέναν και ο Λαφαγιέτ θα'ταν σίγουρα καλύτερος από αυτούς που βλέπεις. Ο Ντιλέινι ως τώρα έχει δείξει ότι για να παράξει θέλει και μπάλα και προσπάθειες ώστε να βρει ρυθμό. Πιθανώς σε αυτόν τον Ολυμπιακό που ο Σπανούλης είναι πεσμένος άρα θα μπορούσε να κάτσει στον πάγκο παραπάνω να μπορούσε να πάρει και μπάλες και χρόνο. Δεν θα το μάθουμε ποτέ και δεν έχει νόημα να μπαίνουμε τώρα σε ονοματολογία. Επιπλέον ο Ντιλέινι είναι καλός στην άμυνα όταν και άμα θέλει. Θα'χε ενδιαφέρον να τον βλέπαμε σε σχήμα που δίπλα του θα έπαιζε ο Χάκετ και όχι ο Σπανούλης. Πρόκειται σίγουρα για έναν πολύ καλό παίκτη που διανύει μια επίσης πολύ καλή περίοδο αλλά και οι ιδιαιτερότητες ...ιδιαιτερότητες.

Εικόνα holland74

Συμφωνούμε διαφωνώντας μου φαίνεται :)..
Αυτό για Ντιλέινι το είπα επειδή πιστεύω πως ένας τέτοιου στυλ παίκτης λείπει αυτή τη στιγμή.. Παίκτη σαν τον Πέτγουευ τον ανέφερα, καθώς αρχικά έπρεπε να είχε αποκτηθεί ένα 4άρι αντί για Μιλουτίνοφ, άσχετα αν τώρα οι δύο Παπ και ο Αγραβάνης μπορούν να παίξουν και σε αυτή τη θέση...Ο τύπος Αμερικανού 5αριού που αναφέρεις δεν φαίνεται να υπάρχει αυτή τη στιγμή και να παίζει στην Ευρώπη...Διάβασα πως ενδιαφερόμαστε για Έλεγκαρ της Άνκαρα, είχε παίξει και Μαρούσι, η γνώμη σου;;

Εικόνα holland74

Άκυρο, συνεδρίασε λέει το ΔΣ της Ανκαρα και αρνήθηκε και τη δεύτερη βελτιωμένη πρόταση...

Εικόνα DRAZA

Είναι λογικό ομάδα που βλέπει την είσοδό της στα πλέυ οφ ώς ένα πιθανό ενδεχόμενο να μην κάνει μια τέτοια παραχώρηση σε αυτό το χρονικό σημείο. Μπράβο στους Αγγελόπουλους πάντως που φαίνονται μέχρι και την τελευταία στιγμή διατεθειμένοι να πληρώσουν ομάδα και παίκτη για να ενισχυθεί η ομάδα.

Εικόνα DRAZA

Ο Έλεγκαρ είναι αυτό που λέμε "αθλητικός ψηλός" ωστόσο δεν τον έχω τσεκάρει όσο θα ήθελα τακτικά και αμυντικά ώστε να έχω γνώμη για αυτά τα δυο στοιχεία που με ενδιαφέρουν και που λογικά ενδιαφέρον και τον προπονητή. Οι μισοί undersized ψηλοί που βγάζουν το ψωμί τους στην Ευρώπη τώρα που μιλάμε έχουν βγάλει το ψωμί τους ως τεσσάρια στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Το δύσκολο δεν είναι τόσο να τον βρεις ...όσο να τους καταφέρεις να στον παραχωρήσουν τέτοια εποχή. Το ζήτημα για το τεσσάρι θα'ταν επίκαιρο αν τώρα είχαμε Σεπτέμβριο. Σήμερα με την τρύπα πίσω από τον Χάντερ δεν έχουμε την πολυτέλεια να συζητάμε πρώτα για τεσσάρι. Επίσης οι ήττες που έχει κάνει ο Ολυμπιακός ως τώρα(τσέκαρε τα προηγούμενα κομμάτια του μπλογκ) ΔΕΝ ήταν ήττες που μας ήρθαν λόγω ορφάνιας στο τέσσερα ...αλλά ΚΥΡΙΩΣ λόγω του τρόπου με τον οποίο μοιράσαμε τους ρόλους στους κοντούς. Αν αφήσουμε τον Τσαϊρέλη απ'έξω, έχουμε άλλους ΤΡΕΙΣ που μπορούν να ξεκουράσουν τον Πρίντεζη ...και τους δυο ΠΑΠ και τον Αγραβάνη. Χωρίς μάλιστα να προβληματιζόμαστε για το αν βγαίνουν οι χρόνοι στο 3 αφού εκεί υπάρχει και ο Λοτζέσκι και ο Στρόμπερι και λύση του να παίξεις με τρεις κοντούς-κοντούς. Το θέμα είναι τι θα κάνουμε αν ο Πρίντεζης πάθει κάτι ο μη γένοιτο. Εκεί καλό θα'ναι να έχεις πέρα από τα τεσσάρια που είναι πιο πολύ "φοργουορντ" μακριά από την στεφάνη και ένα τεσσάρι που θα'χει πιο εύκολο τον δρόμο προς την ρακέτα με την δύναμή στο ποστ.

Εικόνα holland74

Σωστά, απλά βλέπω να μένουμε ως έχει...

Εικόνα DRAZA

Απομένουν μόνο μερικές ώρες για να μάθουμε. Με το πέρας αυτών των ωρών, η ανάρτηση δεν θα'χει κανέναν λόγο ύπαρξης. Θα ανατρέχουμε μόνο σε αυτήν εκ των υστέρων.

Εικόνα legendary 7

Θεωρώ ότι ο Σφαιρόπουλος πήρε παίχτες σε κάποιες θέσεις με βάση το budget που του έδιναν τα αδέρφια, δηλαδή οι Φράουλας-James-Odom πιστεύω ότι δεν γίνεται να ήταν οι πρώτες του επιλογές αλλά θα "αναγκάστηκε¨να πάρει αυτούς γιατί μέχρι τόσα χρήματα μπορούσε να δώσει η ομάδα. Τώρα αμφιβάλλω ότι οι πρόεδροι του είπαν, κόουτς πάρε ένα γκαρντ όποιο θες και αυτός δεν θα διάλεγε ένα παίχτη όπως ανέφερα πριν (Goudelock-δυάρι στην αρχαία μπασκετική, για να καταλάβουμε ότι αυτό μας λείπει εκεί,ένας killer όπου θα σουτάρει τρίποντα όταν η ομάδα κολλάει, που θα κάνει διείσδυση και ας μην είναι τέλειος στην άμυνα) αλλά είπε ότι προτιμώ τον Odom όπου κοστίζει ελάχιστα ή πάρε ένα αντι-Χάντερ και αυτός πήρε τον James των 20.000€ της Μπιλμπάο.

Το καλοκαίρι αφού δεν ήθελαν να δώσουν τρελά λεφτά, έπρεπε να πάρουν Ζήση στα γκάρντ, Καιμακόγλου για 4άρι και Βουγιούκα για τρίτο 5άρι. Θεωρώ ότι θα ήταν high value for money και η ομάδα θα είχε θέσεις ξένων όπου θα μπορούσε να γίνει υπέρβαση και να είχε τελείως άλλο πρόσωπο. Επίσης ο Rivers πήγε στην Μπάγερν, δεν θα μπορούσαμε να τον είχαμε εμείς και να μας δώσει στοιχεία που μας έλλειπαν (δηλαδή ότι δεν μας δίνει ο Φράουλας). Αυτά δεν τα γράφω τώρα, τα λέγαμε με άλλους σύγγαυρους το καλοκαίρι.

Τώρα, όσον αφορά το τεσσάρι εννοείται ότι θα ήταν ιδανικό ένας παίχτης που να παίζει στο 5 αλλά να κατεβαίνει και στο τέσσερα για τις λεγόμενες ειδικές καταστάσεις του παιχνιδιού. Θα πρότεινα εδώ τον 34χρόνο Φίσερ, όπου έχει φουλ εμπειρία από top level, είναι 2.11 και παίζει άνετα στο τέσσερα.

Εικόνα DRAZA

Ο Καϊμακόγλου δεν ψηνόταν να επιστρέψει στην Ελλάδα. Επιπλέον είναι αρκετά μακριά από αυτό που θέλουμε αν σκεφτούμε τι μας έδινε ο Πέτγουεϊ. Για τους άλλους δυο θα συμφωνήσω. Πάλι αν διαβάζεις το μπλογκ θα έχεις διαβάσει ότι και στον Βουγιούκα έχω αναφερθεί ονομαστικά από το φθινόπωρο. Όπως έχω δώσει και το παράδειγμα του Ρίβερς θέλοντας να δείξω ότι και μεσούσης της σεζόν μπορούν να γίνουν αξιόλογες προσθήκες από ομάδες. Δεν έχουν σημασία τα ονόματα όμως τώρα.

Για τους παίκτες που αναφέρεις στην πρώτη παράγραφο, σαφώς έχω απάντηση και δεν έχω αντίρρηση να αναφερθώ όταν θα'ναι η ώρα κατάλληλη. Θα σου πω απλώς ότι τα πράγματα δεν έγιναν ακριβώς όπως νομίζεις. Σαφώς τα λεφτά δεν ήταν απεριόριστα αλλά αν ο προπονητής είχε στο μυαλό του κάποιο συγκεκριμένο όνομα και το καλοκαίρι και μέχρι τα Χριστούγεννα είτε για κοντό είτε για ψηλό η υπέρβαση θα γινόταν. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα που αναφέραμε προηγουμένως ...δεν χρειαζόταν καν υπέρβαση. Κλείνω λέγοντας απλά πως οι τρεις παίκτες που μας ήρθαν από Τουρκία ήταν ΑΥΣΤΗΡΑ επιλογές του προπονητή και δεν ήταν αποτέλεσμα κανενός είδους σκόντου. Την ώρα που πρέπει θα μιλήσουμε αναλυτικότερα.

Εικόνα legendary 7

Συμφωνώ 100% με το άρθρο σου Draza.
Η αλήθεια είναι ότι κανονικά χρειαζόμαστε 3 μεταγραφές, εκτός από ένα δυάρι σκόρερ (πχ.Goudelock), ένα αθλητικό 5άρι (αντι-Χάντερ) και ένα 4άρι που θα δίνει ουσιαστική βοήθεια στον Πρίντεζη για 20 λεπτά.
Ο Παπαπέτρου παίζει πλέον εκεί για να δώσει ανάσες στον Πρίντεζη, για να χωρέσουν όλοι με την έλευση Παπανικολάου και κυρίως για να καλύψουν το τραγικό λάθος στο σχεδιασμό του καλοκαιριού που δεν πήραν ξένο 4άρι για να δώσουν ευκαιρίες στον Αγραβάνη (τι να λέμε) και μετά στον Τσαιρέλη.Ήταν τόσο χτυπητό λάθος να μην πάρουν παίχτη εκεί (minimun Petway)ενώ πήραν τρίτο ξένο 5άρι για να χρησιμοποιείται 5-10 λεπτά και να προσφέρει πράγματα που δεν είχε η ομάδα(πχ.παιχνίδι στο post ενώ η ομάδα απλά δεν ποστάρει) όπου η τρύπα εκεί είναι έντονη από την αρχή της χρονιάς.
Με δεδομένο ότι πλέον ο μεταγραφικός χρόνος σχεδόν λήγει και οι αντιδράσεις του Ολυμπιακού σ' αυτά τα θέματα είναι πάντα τραγικά αργές, οι 3 αναγκαίες μεταγραφές είναι ουτοπία οπότε μακάρι να πάρουμε έστω ένα 5άρι όπου θα βοηθήσει την ομάδα.
Τα λάθη του προπονητή και των προέδρων είναι τραγικά φέτος (και άλλες χρονιές) όπου ενώ μια έτοιμη ομάδα πέρυσι, ήθελε 2 προσθήκες αντί αυτού ξηλώθηκε η μισή και πήραμε παίχτες που δεν χρειαζόμασταν και κυρίως δεν πήραμε εκεί που η ομάδα μας πονούσε ακόμα και πέρυσι.
Είναι κρίμα που θα μπορούσαμε φέτος να σηκώσουμε την κούπα, απλά με αυτά τα λάθη η ομάδα να είναι πολύ πιθανόν και εκτός οχτάδας.

Εννοείται ότι ευχαριστούμε τους Αγγελόπουλους για τα όσα έχουν προσφέρει στον Θρύλο μας!!
Τα λάθη τα τονίζουμε γιατί σκεφτόμαστε που θα μπορούσαμε να είχαμε φτάσει με τις σωστές κινήσεις (θεωρώ άλλες 2 ευρωλίγκες θα τις είχαμε σηκώσει, γιατί στην μπασκετική Ελλάδα του σωλήνα δεν αρκεί να είσαι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη).
Και ο Σφαιρόπουλος, πιστεύω ότι είναι κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό. Να στηριχθεί και απλά να διορθωθούν τα αυτονόητα.

Εικόνα DRAZA

Ξεκινάω και με εσένα ανάποδα αδερφέ αφού σε ευχαριστήσω για τα καλά λόγια.

Βεβαίως και ευχαριστούμε τους Αγγελόπουλους κανείς δεν έχει πει εδώ μέσα το αντίθετο. Ούτε φέτος νομίζω ότι μπορούν να τους προσαφθούν πολλά την στιγμή που ικανοποίησαν και το καλοκαίρι αλλά και μέσα στην σεζόν τα "θέλω" του προπονητή. Εφόσον του πήραν ό,τι ήθελε λοιπόν ο Σφαιρόπουλος θα κριθεί -σε λογικά πάντα πλαίσια- για τα λάθη του ...ΧΩΡΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΥΣΙΝΗ ΣΕΖΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΥ. Αυτά τα ξεκαθαρίζω όχι τόσο για εσένα όσο για εκείνους που μας προτρέπουν να σοβαρευτούμε και να στηρίξουμε προπονητή και διοίκηση ...λες και έχουμε πει κάτι παράλογο.

Για τους κοντούς εγώ δεν θα το διατύπωνα με τόσο παλιούς μπασκετικούς όρους "άσσο, δυάρι κλπ" ...θα αρκεστώ να ξαναπώ ότι ΘΕΣ ΚΟΝΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΚΑΤΑΠΟΝΗΜΕΝΟΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ. Καλό για'μενα θα'ταν η ομάδα να προετοίμαζε και μια τέτοια κίνηση παράλληλα με τον ερχομό του αθλητικού ψηλού.

Πάμε τώρα στην επισήμανση που κάνεις για το "τέσσερα" μιας και για εμένα εκεί είναι όλο το ζουμί. Αν τσεκάρεις το μπλογκ μου θα έχεις δει ότι αυτό με το ξόδεμα θέσης ξένου σε τρίτο πεντάρι το έχω αναφέρει πολλάκις. Εντοπίζεις ένα κενό στο "τέσσερα". Παίκτης αθλητικός, δυνατός πίσω από τον Πρίντεζη πράγματι δεν υπάρχει ...και αυτό θα με έχεις δει να το σημειώνω στο παρελθόν αν τσεκάρεις το μπλογκ. Για αυτό αν είδες και τώρα λέω πως ο ψηλός πρέπει να μπορεί να δίνει έστω λίγα ποιοτικά λεπτά και στο "τέσσερα". Ο Ολυμπιακός, με την έλευση και του Παπανικολάου έχει παίκτες που θεωρητικά θα μπορούσαν να μοιραστούν τον χρόνο που ο Πρίντεζης θέλει να ξεκουταστεί και ίσως στην παρούσα φάση να μην χρειάζεται να πούμε εκτενώς ποιος κάνει και για πόσο. ΑΝ Ο ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΙΝΤΕΖΗ ΟΜΩΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;; ΕΚΕΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;; Πέρυσι ευτύχησες να έχεις τον Πέτγουεϊ έτοιμο να αναλάβει και ευθύνες βασικού. Φέτος υπάρχει τέτοιος παίκτης; Για αυτό θα'ναι καλό ο undersized/αθλητικός ψηλός που θα έρθει να μπορεί να βοηθήσει και στο τέσσερα. Ειδικά αν είναι από Αμερική είναι πολύ πιθανόν στην πατρίδα του να'χει χρησιμοποιηθεί και σαν τεσσάρι.

Εικόνα Andreas

Μακάρι να φέρει έστω ψηλό γιατί αλλιώς μας βλέπω να περνάμε μόνο τη Ζαλγκίρις, άντε και την Κίμκι, γιατί κοντό δεν βλέπω να φέρνει με τίποτα. Δυστυχώς. Αριστερόχειρας, καλός αθλητής, άτεχνος, φιλότιμος στην άμυνα, έλεγα ποιόν μου θυμίζει; Ο Σεμπά του μπάσκετ λοιπόν δεν κάνει (όχι ότι κάνει του ποδοσφαίρου, αλλά αυτό είναι για άλλο post). Δεν περισσεύουν τόσες μπάλες να του δώσεις και χωρίς πολλές μπάλες δεν σκοράρει. Ούτε δημιουργεί (με ή χωρίς μπάλες). Και τον πήραμε νομίζω και για 2,5 χρόνια. Ναι παίζει καλή άμυνα. Και λοιπόν; Πάντα ακούω προπονητές που λένε δεν τον θέλω, δεν παίζει άμυνα, τρώει περισσότερα απ' όσα βάζει. Να ρωτήσω εγώ, τούτος δω βάζει περισσότερα απ' όσα τρώει;

To καλοκαιρνό σχέδιο του Σφαιρό,όπως το βλέπω εγώ, ήταν άμυνα με συνεχείς αλλαγές, τον Γιάνγκ να εξισορροπεί τα μις ματς και γρήγορα πόδια (πχ Φράουλας) στην αδύνατη πλευρά που να κυνηγάνε μέχρι και τις μεγάλες πάσες προς τα εκεί. Κι από επίθεση; Θα τρέχουμε και στο αργό παιχνίδι πικ εν ρολ με Σπανούλη, Λοτζέσκι ακροβολισμένος, άντε και κανά μπάσιμο, post up Πρίντεζης, φτάσαμε τους 80, να μην τους τρώμε να νικάμε. Άλλα επιθετικά συστήματα δεν έχω δει. Λίγο στη Μόσχα πήγε να αλλάξει αυτό, περιμένω να δω και στη Βαρκελώνη.

Ο Μιλουτίνοφ στον καλοκαιρινό σχεδιασμό ήταν εντελώς περιττή επιλογή. Είχες ήδη παίκτη να αντιμετωπίζει τους βαρείς - αργούς ψηλούς. Είχες και 4,5άρια με μέτριο σουτ για να τους τραβάνε έξω να τους ρίχνουν και καμιά ψιλή στην άμυνα. Και αντί να πάρεις 4άρι αθλητικό με σουτ, πήρες Μιλουτίνοφ για 5 λεπτα, δηλ. θέση ξένου για 5λεπτο παίκτη και έχοντας κενά στο ρόστερ. Και μεγαλύτερο κενό; Ο κόμπο γκαρντ, να σκοράρει αντί του Σπανούλη ή,σε καταστάσεις ανάγκης που δεν θα τον κρύβεις στην άμυνα, δίπλα του. Δεν χρειάζεται να είναι Ντιλέινι, κι ο Ντρέιπερ δίπλα στο Ντιλέινι μας έκανε. Δεν τον πήρε, έχεις δίκιο που ζητάς κοντό Draza, δεν πιστεύω ότι υπάρχει περίπτωση να τον πάρει.

Ψηλό όμως οπωσδήποτε και προλαβαίνει την πρόκριση. Στους από πάνω μας η Κίμκι, πολύ κακή εκτός έδρας, έχει 5 εκτός και τα 2 εντός με Μπαρτσελόνα κι εμάς. Μέχρι και 1-6 κάνει στο 2ο γύρο. Η Μπάμπεργκ δε νομίζω να κάνει 4 νίκες. Η Ρεάλ έχει κι αυτή 5 έξω, το 1 μέσα με ΤΣΣΚΑ. Μπορεί να περάσουμε και με 7 νίκες σύνολο (πχ Ρεάλ, Λαμποράλ, Ζαλγκίρις μέσα και Μπάμπεργκ έξω) ή κάνουμε αυτά και πάμε για διπλό Κίμκι ή νίκη με ΤΣΣΚΑ μέσα τελευταία αγωνιστική και τρώμε ένα από τους Ισπανούς. Small ball, 7sec offense και άλλες θεωρίες δεν υπάρχουν, ειδικά χωρίς πολλούς σουτέρ και σε όμιλο με σοβαρούς αντιπάλους. Θα παίζει ο Πρίντεζης από τώρα μέχρι το τέλος της σεζόν, στα 30 του και με μέση, βασικό 4άρι και αναπληρωματικό σέντερ φορ; ΨΗΛΟ οπωσδήποτε αθλητικό, καλό θα είναι να μπορεί να σκοράρει και λίγο. Και πολυτέλειες τύπου θέλω να έχει και ευρωπαϊκή εμπειρία δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν τώρα

Εικόνα DRAZA

Θα σταθώ στην πρώτη σου παράγραφο αδερφέ. Εγώ δεν νομίζω ότι το πρόβλημα με τον Όντομ είναι τόσο ότι δεν περισσεύουν μπάλες. Γιατί δεν μας έχει αφήσει υποσχέσεις για κάτι καλύτερο στις μπάλες που έχει πάρει ως τώρα. Επίσης φίλε σε αυτόν τον Ολυμπιακό που πίσω από τον Σπανούλη -που ως τώρα είναι πεσμένος- δεν υπάρχει αξιόπιστος "επιθετικός" κοντός άνετα θα περίσσευαν και μπάλες και μπαλόνια. Η απάντηση στην ερώτησή σου είναι ότι όχι δεν βάζει περισσότερα από όσα τρώει και αυτός είναι κι ο λόγος που ο Σφαιρόπουλος δεν τον εμπιστεύεται όσο θα περίμενε κανείς σε ματς που έχουμε ανάγκη την άμυνά του. Εγώ απλά θα θυμίσω ότι με τον Κόλινς μέσα στην ομάδα την ώρα που Σλούκας Σπανούλης Μάντζαρης υπήρχαν ήδη και ο Λο ήταν σακάτης ο Ολυμπιακός το πάλευε πριν τους τελικούς για τον Μπράουν πχ. Γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε και τώρα κάτι αντίστοιχο;; Εγώ θα σου πω και το άλλο. Ο Κίνζυ(ή Κίνσεϊ όπως τον λένε κάποιοι) που πήγε στον Ερυθρό Αστέρα και έχει εμπειρία και από Ευρώπη και από πρωταθλητισμό και μπορεί να γίνει χρήσιμος σε μια ομάδα είτε αγωνίζεται πολύ είτε λίγο ...ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΗΡΑΜΕ ΤΟΝ ΟΝΤΟΜ ΕΠΑΙΖΕ ΡΕ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ. Και τελικά ένας παίκτης που θα μπορούσε να ταιριάξει πολύ ωραία (και) με τον Χάκετ πήγε στον Ερυθρό Αστέρα τσάμπα.

Για τον ψηλό συμφωνούμε στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος όπως συμφωνούμε και στην ανάλυση που κάνεις σε σχέση με τον Μιλουτίνοφ, για τον οποίο ακόμα και τώρα εγώ την λέω την γνώμη μου. Του παιδιού δεν του λείπει η τεχνική, δεν αμφιβάλλω ότι σε λίγα χρόνια αυτός ο παίκτης θα μπορέσει να είναι και περιζήτητος και χρήσιμος στο τοπ επίπεδο τουλάχιστον στην Ευρώπη. Τώρα όμως δυστυχώς δεν μας βοηθάει ούτε καν στα στοιχεία εκείνα που στην Παρτίζαν ήταν τα δυνατά του σημεία. ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΟΥΜΕ;;

Λες "Και πολυτέλειες τύπου θέλω να έχει και ευρωπαϊκή εμπειρία δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν τώρα"
Συμφωνώ μαζί σου αλλά καλό θα'ναι ο παίκτης να'χει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εμπειρία από απαιτήσεις κορυφής. Ας μην είναι στην Ευρώπη. Θα προτιμούσα δηλαδή να πάρουμε έναν παίκτη που δεν θα προέρχεται μόνο από ομάδα/ες που είτε χάσεις είτε κερδίσεις είναι ένα και το αυτό.

Εικόνα Andreas

Για τον Kinsey συμφωνώ απόλυτα, τον σκέφτηκα κι εγώ, ακόμη και όταν έγραφα. Πήραμε τον λάθος παίκτη. Συν το ότι επειδή είναι ψηλός (2μ) και σε αλλαγές στην άμυνα βοηθάει και ριμπάουντ μπορεί να δώσει. Η υπόθεση που κάνω είναι πως σκέφτηκε ότι έχει τον Φράουλα σε 2.5άρι και ο Kinsey ήταν περιττός. Αποδεικνύεται μεγάλο λάθος αλλά το συγκεκριμένο δεν διορθώνεται τώρα.

Όπως το έγραψα ίσως δεν ήταν ξεκάθαρο. Δεν μπορείς να σπαταλήσεις τόσες μπάλες για τον Όντομ προκειμένου να προσφέρει σκορ γιατί θα σπαταλήσει πολλές για να το κάνει και δεν θα φτιάξει και τους άλλους. Και επειδή δεν είναι καλός δημιουργός δε ταιριάζει σαν αλλαγή στα συστήματα του Σπανούλη στη θέση του. Αν όταν παίζει ο Σπανούλης έχει συνέχεια τη μπάλα δεν γίνεται η αλλαγή του να κάνει το ίδιο. Οι άλλοι πότε θα σκοράρουν, ειδικά αν ο αντι-Σπανούλης δεν τους φιάχνει; Εξάλλου, για να βγάλεις το Σπανούλη, πέρα από συντήρηση, σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν τον τρόπο παιχνιδιού σου, η αλλαγή πρέπει να προσφέρει κάτι διαφορετικό (ρυθμό, στυλ, τρόπο επίθεσης, κάτι). Κουμανταδόρο αντί Σπανούλη έχουμε απείρως καλύτερο του Όντομ, τον Χάκετ. Απλά θεωρώ ότι δεν παίζει να πάρουμε κοντό. Κι εγώ θέλω να πάρουμε, αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει περίπτωση. Γιατί πήρε τον Όντομ (και μάλιστα με μακροχρόνιο συμβόλαιο νομίζω) αν δεν τον εμπιστεύεται; Ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω. Ζευγάρια του Σπανούλη έχουμε(Χάκετ - Μάντζαρη). Ζευγάρι του Χάκετ δεν έχουμε (οκ, μην ξαναλέμε για τον Kinsey), δηλαδή παίκτη για 10-15 αξιόπιστα λέπτα. Εκτός κι αν με επιστροφή Παπανικολάου πάει ο Στρόμπερι εκεί και δούμε τίποτα Χάκετ - Στρόμπερι - 2 Παπ - καινούριος ψηλός και οι διαφορές αλλάζουν σε 20άδες πόντων (είτε υπέρ μας είτε κατά).

Ιδανικά θα πρέπει ο ψηλός να έχει εμπειρία ομάδας με πίεση. Όχι όμως απαραίτητα. Ο Λοτζέσκι έπαιζε στο Βέλγιο. Ο Χάινς στη Γερμανία. Ο Ντάνστον στην Βαρέζε. Αντίθετα ο Μιλουτίνοφ ήρθε από πολύ μεγαλύτερη ομάδα και από τους δύο και σίγουρα μαθημένος στη πίεση. Για μένα είναι τί χαρακτήρα έχει από μόνος του για να τον βγάλει. Απλά δεν γίνεται να μην πάρουμε ψηλό και οπωσδήποτε αθλητικό. Αλλιώς θα βγει Τζέιμς και δεν θα κολλήσει στο τρόπο που θέλει ο προπονητής, οπότε η μεταγραφή θα πάει άχρηστη.

Εικόνα DRAZA

Καταλαβαίνω τι εννοείς για τον Όντομ τώρα ...συμφωνώ και με το μεγαλύτερο μέρος της τοποθέτησής σου για το ροτεϊσιον των κοντών. Για τον Κίνζυ έχω μιλήσει δημόσια εδώ μέσα αμέσως μόλις άκουσα ότι είναι φευγάτος από την Τράμπζον. Ο Κίνζυ ως προς τις επιθετικές του αρετές δεν είναι δυομισάρι είναι και κόμπο-γκαρντ και τρία στα σωστά σχήματα. Δεν κοιτάζω σε ποια θέση έχει φάει τον περισσότερο χρόνο στην καριέρα του. Κοιτάζω τι μπορεί να εξυπηρετήσει με τις δυνατότητες που έχει. Ο παίκτης αυτός λοιπόν αποδεδειγμένα μπορεί να τα κάνει όλα. Τον Στρόμπερι τον έφερες για άσσο-δυο και σου προέκυψε ...τριάρι επειδή με την μπάλα στα χέρια του ήταν επιρρεπής στα λάθη και επειδή πλην ελαχίστων εξαιρέσεων μας απέδειξε ότι δεν μπορεί να δημιουργήσει. Αυτό νομίζω είναι -εν μέρει τουλάχιστον - μια καλή απάντηση για το αν μπορεί να μονιμοποιηθεί δίπλα στον άσσο.

Για τον ψηλό τώρα και για την πίεση θα δεις ότι θα συμφωνήσουμε κι εκεί. Τον Χάινς τον πήρες από ένα πρωτάθλημα της σφαλιάρας τότε, ωστόσο δεν τον πήρες από την Μπαντ Άϊμπλιγνκ, τον πήρες από ομάδα που στο πρωτάθλημα αυτό είχε στόχους κορυφής και τίποτε άλλο. Σε αυτήν την ομάδα ο Χάινς ήταν βασικός και είχε και εμπειρία από την Ευρωλίγκα. Ο Mιλουτίνοφ μπορεί να έπαιξε σε μια ομάδα της οποίας η φανέλα να'ναι βαρύτερη διαχρονικά αλλά ήταν μια ζωή τσόντα άλλων ψηλών. Πέρυσι που είχε ουσιαστικότερο ρόλο ο παίκτης, η Παρτίζαν ήταν σε "εξυγίανση" δεν ήταν πουθενά στην Ευρώπη και στην πράξη δεν πήγαινε για κάτι στην χώρα της. Υπήρξε ξενέρα στις τάξεις των οπαδών του Ερυθρού Αστέρα που αυτή η ομάδα κατάφερε να τους κερδίσει στους τελικούς. Μεταξύ των δυο λοιπόν(Χάινς και Μιλουτίνοφ), ακόμα κι έτσι, είναι εμφανές ποιος είναι ο πιο ψημένος. Από άλλη Παρτίζαν για παράδειγμα πήρε τον Πέκοβιτς ο βάζελος ...από άλλη παίρνουμε εμείς τον Μιλουτίνοφ ...δεν είναι το ίδιο. Σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο και ο χαρακτήρας αλλά και η "μαγκιά" του αθλητή.

Εικόνα Andreas

Καταλαβαίνω πώς το εννοείς για την εμπειρία στην πίεση και εν μέρει συμφωνώ, αλλά θεωρώ ότι η εμπειρία καλλιεργεί ότι έχει ο παίκτης μόνος του. Υπήρχε περίπτωση με ανάποδη εμπειρία οι Χάινς - Μιλουτίνοφ να έβγαζαν ανάποδο χαράκτηρα; Ούτε όλοι οι συμπαίκτες του Χάινς ήταν ανθεκτικοί στην πίεση ούτε όλοι οι έμπειροι είναι σε κάποιες ειδικές συνθήκες. Φαντάζομαι θυμάσαι τον Παπαλουκά, με την τεράστια εμπειρία και απόδοση στα δύσκολα, άνετο στα f4 και με το βάζελο στις βολές να τρέμει. Οπότε ένας συνδυασμός χαρακτήρα παίκτη με χαρακτήρα ομάδας καλύπτει άλλα κενά. Στην πίεση η Μπαρτσελόνα είναι cool, ο Ολυμπιακός είναι -ή θέλουμε να είναι- στα κόκκινα.

Δε νομίζω ότι μπορούμε να πάρουμε τώρα παίκτη συνηθισμένο στην πίεση από τοπ ομάδα. Εδώ η Τορίνο και δεν μας έδωσε τον Γουάιτ. Αν συνυπολογίσουμε και το value for money (λεφτά σε ομάδα και παίκτη ή μόνο παίκτη) μάλλον παίρνουμε καλύτερο από αλλού. Για παράδειγμα χθες με ένα γρήγορο ψάξιμο είδα ένα Lalanne στη θυγατρική των Σπερς που μου έμοιζε για αντί-Γιάνγκ (και μη ξεχνάμε ότι τον Μιλουτίνοφ τον ψήνουμε γι' αυτούς). Από 'κει και πέρα ούτε σκάουτ είμαι ούτε προπονητής ούτε ξέρω τί είναι εφικτό σε μεταγραφές και τί όχι. Απλά το «αν δεν βρούμε παίκτη κατάλληλο δεν θα πάρουμε» μαζί με το «ο κατάλληλος πρέπει να έχει ευρωπαϊκή εμπειρία» που διαβάζω ότι λέγεται και στα αυτιά μου σημαίνει «αν δεν βρούμε κατάλληλο με ευρωπαϊκή εμπειρία δεν θα πάρουμε παίκτη» μου ακούγεται μακράν χειρότερο από το παίρνουμε τον καλύτερο δυνατό απ' όπου κι αν είναι.

Εικόνα DRAZA

Ναι, θεωρώ πως αν ο Χάινς βρισκόταν σε μια ομάδα χωρίς στόχους αν δεν είχε καθόλου παραστάσεις κορυφής πιθανότατα θα αργούσε να μπει στις απαιτήσεις μιας ομάδας στην οποία πρέπει να κάνεις πρωταθλητισμό με το "καλημέρα σας". Να σημειώσω επίσης πως και ο Χάινς ευτύχησε να βρίσκεται σε έναν Ολυμπιακό που ναι μεν τα πήρε όλα ...αλλά στο διάστημα που χρειάστηκε ο Χάινς για να προσαρμοστεί δεν πήγαινε για τίποτα. Επίσης δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι κι ο Μιλουτίνοφ θα ανέβει και θα βελτιωθεί εφόσον μπορέσει να πάρει χρόνο σε μια ομάδα μικρότερη μεν, που όμως θα τον υπολογίζει και θα τον χρειάζεται για να πετύχει τους στόχους της. Πριν "μπαρουτοκαπνιστεί" ο Μιλουτίνοφ έχει ανάγκη από άλλα πράγματα προκειμένου να βελτιωθεί και να βρει ρυθμό.

Εικόνα tsalouxidis

Κοντός με έφεση στο σκοράρισμα και τη δημιουργία που να κλειδώνει και καλά στην άμυνα δεν θα βρεθεί τώρα. Πάει αυτό. Ψηλός που να 'ρθει και να μπορεί να προσφέρει σε βαθμό να αλλάξει αισθητά η εικόνα της ομάδας επίσης δε βλέπω να βρίσκεται τώρα. Οπότε πάμε κατ'ουσίαν με το υπάρχον δυναμικό το οποίο θα πρέπει να κάνει, και μη γελιέται κανένας ως προς αυτό, το μεγαλύτερο άθλο της τελευταίας δεκαετίας. Μπορεί η ομάδα που δεινοπαθεί να μείνει κοντά στο σκορ, ακολουθώντας πάντοτε στα τελευταία 5 παιχνίδια να πάρει 5 απ'τα υπόλοιπα 7; Όχι δεν μπορεί και δεν πρόκειται, αυτή η ομάδα όμως των τελευταίων 5 αγώνων και όπως κατέβηκε να παίξει. Άλλο ροτέσιο κι άλλο στυλ μπορεί και 5 να πάρει και 7 άμα λάχει. Ας δει κάποιος από πέρσι μέχρι φέτος τα καλά διαστήματα του Ολυμπιακού σε όλα τα σημαντικά παιχνίδια. Διαστήματα στα οποία η ομάδα ρόλαρε και είχε καλές επιλογές, αβίαστες επιθέσεις, όμορφη κυκλοφορία και στιβαρή άμυνα. Διαστήματα στα οποία το επιμέρους σκορ ήταν κατά πολύ υπέρ της. Πανομοιότυπες καταστάσεις μιλάμε. Εμφανίζεται όμως σποραδικά και συμπτωματικά και για χρόνο που δεν ξεπερνάει τα 7-8 λεπτά ανά αγώνα. Έτσι όπως παίζουμε τώρα κι όπως προπονούμαστε να παίζουμε είμαστε καταδικασμένοι ακόμα κι αν όλη η ομάδα είναι σε σούπερ φόρμα να προηγούμεθα με βραχεία κεφαλή. Και είναι ουτοπικό να θεωρεί κάποιος ότι θα σου κάτσουν όλα τα κλειστά τα ματς που θα κριθούν στο τέλος με Ρεάλ-Μπάρτσα-Λαμποράλ-ΤΣΣΚΑ-Μπάμπεργκ-Κίμκι. Κι αυτό είναι το καλό σενάριο.
Υπόψιν, ο περσινός βάζελος πέθανε. Ο φετινός είναι δεδομένα ικανός, και θα γίνει ικανότερος, να μας κάνει νέα κηδεία στο ΣΕΦ.

Εικόνα DRAZA

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ. ΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΝΗΣΙ ΣΑΣ ΠΑΩ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΚΑΡΑΒΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΟΥ.

"Και είναι ουτοπικό να θεωρεί κάποιος ότι θα σου κάτσουν όλα τα κλειστά τα ματς που θα κριθούν στο τέλος με Ρεάλ-Μπάρτσα-Λαμποράλ-ΤΣΣΚΑ-Μπάμπεργκ-Κίμκι."
Με έχει προβληματίσει επανειλημμένως αυτό. Το έχεις διαβάσει άλλωστε.

"Υπόψιν, ο περσινός βάζελος πέθανε. Ο φετινός είναι δεδομένα ικανός, και θα γίνει ικανότερος, να μας κάνει νέα κηδεία στο ΣΕΦ."
Πώς κλείνω το κομμάτι; Τι γράφω στην τελευταία πρόταση;;

ΥΓ: Σου έχω ένα καλό μαγαζί στην Αθήνα αν ποτέ κατέβεις και θελήσεις να φας. Θα αισθανθείς πολύ οικεία. Θες να σου στείλω λινκ;;

Εικόνα tsalouxidis

Για έμφαση τα γράφω γιατί μια βλέπω μια σχετική χαλαρότητα. Έχει καταλάβει κανένας ότι εκτός 8 έχει να μείνει ο Ολυμπιακός απ'το Λαβόρ Ποστέλ και τον Γκούλιας; Ή ότι έχασε πρωτάθλημα απ'τον Πεδουλάκη κι απ'τον Αλβέρτη;
ΥΓ-Ποιό μαγαζί ειν'αυτό; Αν και φαγάδικο στο οποίο να μην αισθάνομαι οικεία δεν έχει υπάρξει.
ΥΓ2-Δεν υπάρχει νησί τέτοιο άλλο. Ούτε στα επτάνησα, ούτε στα 12νησα, ούτε στην Ατλαντίδα. Αντικειμενικά μιλώντας. Αλλά θες 5-6 μέρες να το γυρίσεις και κάποιονε να σου βγάλει ένα πρόγραμμα.

Εικόνα DRAZA

Λες να μην το έχουμε καταλάβει;; Για να μην επαναληφθούν αυτά που λες έβγαλα έξω ό,τι έβγαλα.

ΥΓ: https://www.youtube.com/watch?v=2NB7mhMFc4Q 01.02 - 03.27 ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΟΛΟ

ΥΓ2: Το έχω επισκεφθεί - όχι μόνο μια φορά - και έχω κάτσει και τόσο όσο λες. Απλά και λόγω ευρείας γαύρικης πλειοψηφίας και λόγω ιστορίας από το Ιόνια έχω μια συμπάθεια στην Κέρκυρα. Σαφώς και μπορεί να υπάρχουν (βασικά υπάρχουν) νησιά στο Ιόνιο που υπερτερούν σε φυσική ομορφιά ...αλλά οι πιθανότητες να αφήσω τα λεφτά μου στην Κέρκυρα σε κάποιον που δεν είναι γαύρος είναι πάρα πολύ λιγότερες. Στην Κέρκυρα οι γαύροι είναι περισσότεροι από τους Σπύρους. Αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματά της.

Εικόνα tsalouxidis

Ωραίο παραδοσιακό στέκι με αντρίκεια συμπεριφορά. Αυτό το "εδώ ο πελάτης δεν έχει ποτέ δίκιο" έπρεπε να το βάλουνε και στην επιγραφή απ'έξω.

Εικόνα DRAZA

"Ε θα πάρουμε από εμένα μια γνώμη ...θα πάρουνε και μερικές Παναγίες."

"Ο πελάτης θέλει την ψυχαγωγία του. Θέλει να ακούσει μια κουβέντα, δυο κομπλιμέντα, δυο Παναγίες."

"Αν θες έχω ωραία χορταράκια απ'το Πρώτο..."

Εικόνα savvas gridlock

Εδω να τονισουμε οτι ο Πειραιας ειναι εκτος συναγωνισμου, ε; Γιατι αν μπει μεσα με τη Σαλαμινα, παλι δεν εχει ταιρι.

Εικόνα tsalouxidis

Κρίμα να μην έχω πάει Σαλαμίνα ποτέ.

Εικόνα DRAZA

Δεν ξέρεις τι χάνεις ...Σαλαμύκονος και τα μυαλά στα κάγκελα. Μαγευτικό νησί αστείρευτου κάλλους. Η μισή δυτική Αττική και όλοι οι δήμοι της νομαρχίας Πειραιά(τουλάχιστον όσοι δεν είναι νησιά) μετά το Πάσχα πάνε Σαλαμύκονο. Τους υπόλοιπους της δεύτερης κατηγορίας θα τους βρεις στην Αίγινα.

Εικόνα tsalouxidis

Η

Εικόνα DRAZA

Μόνο να μην έχουν γαμηθεί τα σχόλια πάλι...

Εικόνα DRAZA

Κυρίως τα παλούκια είναι που κάνουν την διαφορά. Για τους αλλόθρησκους.

Εικόνα DRAZA

Έχει γαμηθεί ο Δίας πάλι με τα σχόλια...

Εικόνα john

Εμένα μου αρκεί ενας ψηλός που να ξεκουράζει τον χαντερ κσι να μπορει να κανει έστω τα βασικα.Την εικόνα της ομαδας τωρα δεν μπορει να την αλλάξει καμία μεταγραφή γιατι πολύ απλα δεν κυκλοφορούν τετοια εποχή ικανοί παίκτες στην αγορά. Ας πάρουμε κάποιον που να μπορει τουλάχιστον να στέκεται στο παρκέ μερικά λεπτά χωρις να ειναι τρύπα και να δημιουργεί πρόβλημα στη ομαδα. Δεν μπορει να βγει η σεζον με 1,5 ψηλό βλεπω τον χαντερ και τον λυπάμαι. Θα τα φτύσει σύντομα εάν συνεχίζει να παιζει τοσο πολύ σε καθε αγώνα. Πρεπει να αποκτηθεί ψηλός παση θυσία.

Ο όμιλος ειναι τοσο μπερδεμένος που δεν ωφελεί να κανουμε αγωνιστικές κρίσεις βλέποντας τοσο μακριά. Μπορει η ομαδα να κερδίσει τα μισά παιχνίδια σπο αυτα που λες και παλι να περασει εως τεταρτη.Τωρα το με ποιον τροπο θα τα κερδίσει... Εάν συνεχίζει να παιζει τοσο καλη αμυνα ( εξαίρεση το ματς με τσσκα) ,εάν ο Παπανικολάου βοηθήσει σημαντικά με τους αιφνιδιασμούς και (κυριως) τα τρίποντα που βαζει και εάν ο σπανουλης συνέλθει και περιορίσει τα αβίαστα λάθη που κανει το τελευταίο καιρο,δεν εχω λόγο να μην ειμαι αισιόδοξος

Εικόνα DRAZA

Θέλω να ξεκαθαρίσω John ότι εκφράζω την όποια ανησυχία μου ελπίζοντας πριν από όλα να διαψευστώ και να είμαι στο τέλος λάθος ...θα την πανηγυρίσω όσο δεν φαντάζεσαι την διάψευσή μου.

Δευτερευόντως θέλω να σημειώσω κάτι, ως απάντηση και στον φίλο τον RED HELL. Ο βάζελος το 2013 κατάφερε με τις προσθήκες που έκανε περίπου τέτοια εποχή να αλλάξει αγωνιστικό πρόσωπο και να βρει τα πατήματά του στους τελικούς κόντρα στον Πρωταθλητή Ευρώπης. Και εγώ λοιπόν έχω λόγους να πιστεύω ότι όπως το έκανε ο Πεδουλάκης μπορεί να το κάνει και Σφαιρό. Έχω κι εγώ λόγους να ελπίζω ότι αντί για ένα λαχείο μπορούμε να ποντάρουμε σε δυο και να μας βγουν. Έστω κι αν οι πιθανότητες είναι λιγότερες από ότι αν επεμβαίναμε στο ρόστερ νωρίτερα.

Εικόνα john

Τεστ