ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ



Όπως πληροφορηθήκαμε νωρίτερα το απόγευμα, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα η οποία είχε διαπράξει πλήθος αδικημάτων και μεταξύ άλλων ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ στον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό. Που είχε ως συνέπεια την διακοπή του αγώνα αφού κινδύνευσαν οι ζωές των ανθρώπων της αποστολής του Ολυμπιακού. Αρκεί να αναφέρουμε πως η σύλληψη των εν λόγω ...οπαδών είχε ως συνέπεια την εξιχνίαση έντεκα εκκρεμών υποθέσεων. Για όποιον δεν κατάλαβε μιλάμε για ΣΠΕΙΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, που ενέχεται σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, σε ληστείες, σε απειλές και επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, σε φθορές και πρόκληση σωματικής βίας σε διαδηλώσεις ...μεταξύ άλλων.

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ SPORT24.GR NΩΡΙΤΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ:

"Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν πλήθος αδικημάτων κατά την διάρκεια πορειών-διαδηλώσεων και αθλητικών αγώνων, επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών. 

Συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα, μέλη της ομάδας.

Σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία σε βάρος συνολικά είκοσι τεσσάρων (24) μελών της ομάδας.

Εξιχνιάσθηκαν ένδεκα (11) υποθέσεις.

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν πλήθος αδικημάτων, κατά τη διάρκεια πορειών-διαδηλώσεων και αθλητικών αγώνων, επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, ενώ επιπλέον διέπρατταν ληστείες και διακινούσαν ναρκωτικά.

Συνελήφθησαν, στις 23 και 24-2-2016, μετά από οργανωμένη επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής καθώς και στην Εύβοια, σε συνεργασία με το Τ.Α. Χαλκίδας, πέντε (5) μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων τρείς ημεδαποί ηλικίας 22, 22 και 29 ετών και δύο υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 24 και 31 ετών.

Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος άλλων δεκαεννέα (19) ατόμων μελών της ομάδας, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διατάραξης οικιακής ειρήνης, της ληστείας, της έκρηξης, του εμπρησμού, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικού καθώς και για παράβαση των νόμων περί εξωσχολικού αθλητισμού, περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Από τη διενεργηθείσα έρευνα και την αξιοποίηση όλου του προανακριτικού υλικού, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους σε ένδεκα (11) υποθέσεις και ειδικότερα:
Στις 15-6-2015 προκάλεσαν τον εμπρησμό, ενός οχήματος (τύπου βαν) Τηλεοπτικού Σταθμού, που ήταν σταθμευμένο στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια, έξω από τα Γραφεία πολιτικού κόμματος.

Στις 15-11-2015, με τη χρήση σιδερένιων λοστών, καδρονιών, γυάλινων μπουκαλιών και άλλων αντικειμένων επιτέθηκαν εναντίων μελών πολιτικών οργανώσεων, έξω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην οδό Στουρνάρη, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον επτά (7) ατόμων.

Στις 21-11-2015, συμμετείχαν στα επεισόδια που έγιναν πριν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα «Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός», που είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή του.

Στις 3-12-2015, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη πορείας που πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας που είχε προκηρυχθεί, προκάλεσαν φθορές σε οχήματα, κτίρια και εγκαταστάσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Στις 5-12-2015, συμμετείχαν σε ομάδες ατόμων που πραγματοποίησαν επιθέσεις, με ρίψη βομβών μολότοφ, σε βάρος αστυνομικών που εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία στην οδό Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια. Επιπλέον προκάλεσαν εμπρησμό σε κάδο απορριμμάτων με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά, η οποία επεκτάθηκε σε παρακείμενα σταθμευμένο όχημα.

Στις 6-12-2015, συμμετείχαν σε ομάδες ατόμων που πραγματοποίησαν επιθέσεις, σε βάρος αστυνομικών που εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία στα Εξάρχεια.
Στις 4-12-2015 συμμετείχαν σε συμπλοκή με πέντε (5) άτομα στο Περιστέρι, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών (3) ατόμων.

Στις 3-1-2016, 10-1-2016, 17-1-2016 διέπραξαν ληστείες σε βάρος υπαλλήλου πρακτορείου ΟΠΑΠ στο Ίλιον, διανομέα φαγητού στο Χαϊδάρι και οδηγού ταξί στο Περιστέρι, αντίστοιχα.

Στις 19-12-2015 μετά τη λήξη αγώνα καλαθοσφαίρισης στο Περιστέρι επιτέθηκαν σε ένα άτομο το οποίο τραυμάτισαν και του αφαίρεσαν το κινητό τηλέφωνο.

Όπως διαπιστώθηκε επίσης, η εγκληματική ομάδα δραστηριοποιείτο συστηματικά στην καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών.

Από τις κατ’ οίκον έρευνες, καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, πέντε (5) δενδρύλλια κάνναβης, δεκαεννέα (19) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μία (1) ζυγαριά, δύο (2) αεροβόλα όπλα, ένα (1) ομοίωμα πιστολιού, τρία (3) φυσίγγια, μία (1) πτυσσόμενη ράβδος καθώς και κουκούλες τύπου « full face ».

Σε βάρος ορισμένων εκ των κατηγορουμένων, έχουν σχηματισθεί κατά το παρελθόν ποινικές δικογραφίες για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση στον κ.Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις συνεχίζεται".

 
Κλείνουμε με μερικές απορίες προς όλους τους "αντικειμενικούς", είτε καλύπτουν το αθλητικό ρεπορτάζ είτε όχι...

ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΡΕ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΠΑΔΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ; Θα αναρωτηθείτε γιατί δεν απομονώνουν οι σύλλογοι τους εγκληματίες και γιατί τους δίνουν εισιτήρια; ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΠΟΥ ΟΧΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ - ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ;  ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΟΤΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΠΑΔΟΙ  ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΨΩΜΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ; Η μήπως υπάρχει κάποιος  που δεν κατάλαβε ότι τα επεισόδια στο γήπεδο της Λεωφόρου είχαν και ΑΝΟΧΗ και ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ από ...πολύ ψηλά;;

Περιμένουμε εναγωνίως τις περισπούδαστες αναλύσεις σας και τις καταδίκες σας! Μαζί με ένα δριμύ "κατηγορώ" προς την διοίκηση του βάζελου!

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΜΑΓΚΕΣ...
DRAZA

Σχόλια

Εικόνα Antreas7

Μετά από αυτή την "αποκάλυψη" που έκαναν τα ""αντικειμενικά"" σάιτ, έχουμε συνεχείς αναφορές για επίθεση οπαδών του Ολυμπιακού(;) σε άτυχους αστυνομικούς πριν το ματς με την Άντερλεχτ και φυσικά η κλασσική προσπάθεια εξίσωσης των οπαδών. Και δώσ' του τα σχόλια να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός, να κλείσει η 7 και άλλα πολλά και ωραία. Τώρα πώς γίνεται να φταίει ο Ολυμπιακός (αλλά και κάθε ομάδα) για οτιδήποτε γίνεται εκτός γηπέδων δε μπορώ να καταλάβω. Μάλλον τους χάλασε τη μαγιά η απεργία των δικηγόρων και ψάχνονται να μας τιμωρήσουν για το ματς με το βάζελο. Έτσι για να ξεσκοτίσουν τον Κοντονή και την κυβέρνηση Αφραγκούζος και επιδοτούμενοι οπαδοί της ομάδας του. Για να λένε μετά: "ορίστε, τώρα υπάρχει ισονομία".

Εικόνα DRAZA

Καλά ο Αφραγκούζος το έχει πάει το θέμα σε άλλο επίπεδο. Πρώτα τους βάζει να κάνουν επεισόδια για να γλυτώσει την ξεφτίλα και τις καρπαζιές ...και ύστερα ζητάει από τον Κοντονή να τους κλείσει. Και εννοείται δεν ανοίγει μύτη γιατί στα παπάρια τους για τον βάζελο και το γήπεδο ...αυτοί την δουλειά τους κάνουνε, το μεροκαματάκι τους παίρνουνε και όλα μέλι-γάλα.

Εικόνα john

Draza επειδή κοντεύω να σαλτάρω σπο τα χτεσινά και με εχουν φάει τα διαολια λύση μου μια απορία ρε φίλε.

Μένουν 6 ματς. Με 5 νικες θα ειμαστε στους 8 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ απο τα αλλα αποτελέσματα; Η πλέον οτι και να γίνει η πρόκριση δεν ειναι στο χερι μας και πρεπει να βασιστούμε σε συνδυασμούς αποτελεσμάτων;

Εικόνα DRAZA

Φίλε βρίσκομαι κάπως μακριά τις τελευταίες δυο ημέρες. Θα μιλήσουμε για το παιχνίδι από βδομάδα αναλυτικά και επίσης θα σπρώξω και ένα άρθρο που αφορά στην υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών. Μαθηματικά και με πέντε νίκες γίνεται να αποκλειστείς έτσι όπως έχει διαμορφωθεί ο πίνακας. Έτσι θυμάμαι και νομίζω ότι δεν κάνω λάθος.

Εικόνα thita

επί του αντικειμένου του άρθρου: να με συγχωράτε, εμένα που δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά για ένα αθλητικού ενδιαφέροντος ιστότοπο (δεν εννοώ εδώ, στο καζάνι του σατανά/μαρινάκη με εμάς τους δαίμονες/οπαδούς, αλλά τα "αντικειμενικά" φυσικά sport24, contra, sportit, novasports, και πάνω από όλα τα πάλλευκα sport-fm και sdna) η λογική λέει πως τα των παραβατικών συμπεριφορών του κοινού ποινικού δικαίου είναι επάλληλα, αν όχι παρεπόμενα ζητήματα της παραβατικής συμπεριφοράς ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ σε σχέση με τον αθλητισμό που λογικά θα προτάσσεται (άλλα sites, με γενικά ενημερωτικό, κλπ., χαρακτήρα θα δώσουν φυσικά έμφαση σε άλλα πράγματα όσον αφορά το ίδιο ζήτημα), οπότε η σωστή/αντικειμενική παρουσίαση και τίτλος θα έπρεπε να είναι "ενέχονται σε σωρεία αδικημάτων οι οπαδοί του ΠΑΟ που προκάλεσαν τα επεισόδια στη λεωφόρο στο ματς με τον ολυμπιακό", και όχι "εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου στα επεισόδια στη λεωφόρο"

αλλά αν είσαι ΑΡΔ, ξέρεις πάντα καλύτερα από έναν μαλάκα οπαδό σαν και του λόγου μου

και επειδή ξέρεις καλύτερα, μπορεί και να πληρώνεσαι π.χ. 500.000€ μηνιαίως για να γράφεις την (αντικειμενική πάντα βεβαίως βεβαίως) άποψή σου, ΤΥΧΑΙΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΕΕ.....

στα του αγώνα και ανεξάρτητα από την στεναχώρια, κλπ., δεν έχω να προσφέρω με άποψη κάτι νέο, δυστυχώς (και πλέον της κριτικής και της γνώμης που φυσικά έχω όσον αφορά επιλογές και προσπάθεια όλων) φαίνεται πως ο Θρύλος σε νοκ άουτ μονά ή (κυρίως) διπλά παιχνίδια έχει μεγάλο πρόβλημα στη συγκέντρωση και στην διαχείριση (αυτή είναι η καλή εκδοχή, διότι η κακή εκδοχή είναι πως δεν έχουμε πλέον χαρακτήρα και μέταλλο και λυγίζουμε σε κάθε πίεση)

συνεχίζουμε, προσωπικά δεν έφυγα πριν το ματς και θα πάω γήπεδο την κυριακή

Εικόνα DRAZA

ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΚΙ ΕΓΩ ΕΦΥΓΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΑΤΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΚΑΝΩ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ.

ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΒΑΛΑ ΕΠΗΡΕΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΣΑΪΤ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΜΟΥ ΕΝΝΟΥΣΑ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΣ ΕΣΥ ΥΣΤΕΡΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΩ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΧΩΡΟΥ ΑΦΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ Η ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΗ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΟΣΩΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ. ΜΠΟΡΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΟΝ ΣΩΣΤΗ ΑΛΛΑ ΑΝ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΟΠΑΔΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ...ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΤΟΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ.

Εικόνα thita

λες ρε ντράζαρε να το λέω για εσένα?!? αφού γράφω πως εμείς εδώ δεν είμαστε ούτε δημοσιογράφοι, ούτε απευθυνόμαστε ex officio σε όλους τους φιλάθλους/οπαδούς, άσε που ασφαλώς το άρθρο σου αναδεικνύει επί της ουσίας αυτό ακριβώς: την οιονεί συγκάλυψη, ώστε να μην αγγίξει την πανάθα η όλη ιστορία, ούτε καν επικοινωνιακά

τους "αντικειμενικάρες" κράζω, που εάν ήταν αλλιώς (αν ήταν οπαδοί του Θρύλου οι συλληφθέντες) θα διαβάζαμε κανένα δίμηνο για την απίστευτης έκτασης παραβατική συμπεριφορά των οπαδών του ολυμπιακού και της θύρας 7, κλπ.

μην μου φωνάζεις εεεεε (αυτό δεν σημαίνουν τα κεφαλαία???)

Εικόνα DRAZA

Το έχω ξαναγράψει και νομίζω μου έχεις απαντήσει εσύ ευχόμενος να πάρω δώρο ένα I-PAD AIR. Tα κεφαλαία τα βάζω ή για να φαίνεται που σχολιάζω εγώ όταν παίρνω ατόφιο ένα κομμάτι σχολίου δικού σας και απαντώ ...ή επειδή βαριέμαι να τα βγάλω όταν δεν απαντώ από υπολογιστή και έχω το σμάρτφοουν που μου σπάει τα ούμπαλα. Ποτέ δεν το κάνω για να φωνάξω και προφανώς δεν το έκανα ούτε στην περίπτωσή σου. Το ξέρω ότι έκανες πλάκα απλά το διευκρινίζω.

Αυτό που λέω απλά είναι ότι ενώ ο τίτλος είναι επιστημονικά ανακριβής αποδίδει το νόημα όσων πρόκειται να διαβασθούν δεδομένου του πως έχει ο οπαδός/αναγνώστης τις έννοιες στο μυαλό του.

Εικόνα Andreas

Φίλε Draza απλά μπράβο, γι' αυτό και τα προηγούμενα άρθρα και την έρευνα. Spot on που λένε και στο χωριό μου.

Εικόνα DRAZA

Ευχαριστώ φίλε.

Θα το εκτιμούσα αν μου έλεγες που είναι το χωριό σου γιατί μπορεί να πέφτει κοντά σε καμιά πόλη που σπούδασα.

(Αν δεν κάνουμε λίγο χιούμορ δεν θα το ξεπεράσουμε το χθεσινοβραδινό ...ζόρικη κατάσταση.)

Εικόνα Andreas

Μετά το χθεσινό είμαι και χωριανός ως ευρωπαίος. Κι εγώ κυρίως ως φοιτητής ήμουν εκεί, κεφαλοχώρι το λες, το μεγαλύτερο απ' όλα. Eυτυχώς δεν γίναμε cockneys (φτου φτου). Εσύ πού;

Εικόνα DRAZA

Midlands και Σκωτία. Πρώτα όμως Ελλάδα/Αθήνα.

Εικόνα Andreas

Έχω περάσει από Midlands ένα διάστημα, είχε και ερυθρόλευκη ριγωτή.

Εικόνα DRAZA

Κι εγώ έχω υπάρξει πολύ κοντά στο Στόουκ. Δίπλα ακριβώς.

Εικόνα Andreas

Χρονιά;

Εικόνα DRAZA

Πριν πέντε χρόνια ακριβώς.

Εικόνα Andreas

Εγώ περίπου 15. Τελικά γέρασα.

Εικόνα DRAZA

Σε κατέβαλε η μουντίλα του Στόουκ. Έχω δει τις πρώτες πρωινές ώρες σκηνικά εν τω μεταξύ που τα έχω δει στην Ελλάδα στα πολύ μαύρα σημεία του κέντρου τις ίδιες ώρες. Το μόνο πράγμα που άξιζε μέρα μεσημέρι στο Στοουκ φίλε ήταν το ξενοδοχείο που είχες φάτσα από το τραίνο, το γήπεδο ειδικά όταν πήγα εγώ και είχε η Στοουκ την τρελή πορεία στο Κύπελλο ...και το καινούργιο "Union"(μπαρ βασικά) του Πανεπιστημίου σου ...που εσύ λόγω χρονιάς δεν είδες ποτέ. Αν κάποιος δεν είχε γκόμενα στο Στοουκ ή δεν πήγαινε για γκόμενες(γκόμενες ...γύρευε τέλος πάντων) δεν είχε ΚΑΝΕΝΑΝ απολύτως λόγο να πάει στο Στοουκ. Εκτός κι αν ήθελε να φορτώσει ή να πουλήσει διάφορα.

Εικόνα Andreas

Καινούριο union, η Stoke premiership και πορεία στο Κύπελλο κι όχι ξύλο με την Port Vale και μου λες ότι δεν είχες λόγο να πας Στόουκ; Εσείς ζήσατε παράδεισο. Ευλογημένη γενιά!!! Πάντως ήταν πράγματι τρελή μαυρίλα, πολύς κόσμος κάηκε πολύ. Τουλάχιστον μετά πήγα Λονδίνο. Τώρα γιατί γύρισα στα πάτρια; Μάλλον με κατέβαλε η μουντίλα του Στόουκ. Καλή επιτυχία στο μπάσκετ σήμερα

Εικόνα DRAZA

Φίλε εγώ δεν ζούσα στο Στόουκ, ήμουν ακριβώς δίπλα δεν ήμουν στο Στάφορντσαϊρ ήμουν στο άλλο που ήταν πράγματι σε μεγάλο βαθμό παράδεισος. Στόουκ πήγαινα μόνο για γήπεδο, στο ξενοδοχείο κοντά στο τραίνο για κανένα πρωινό ή για κανένα φαγητό, πού και πού στο Γιούνιον γιατί είχα συμφοιτητές που έμεναν οφ-κάμπους και επέλεξαν το Στόουκ για την διαμονή τους οι ...ταλαίπωροι, και για γκόμενες.

Δυστυχώς δεν έπιασε η ευχή για το μπάσκετ.

Εικόνα RED HELL

Ντραζα εγω σημερα ενιωσα οτι με κοροϊδευουν.Θα πω μονο αυτο και τα υπολοιπα αυριο με καπως πιο καθαρο μυαλο.Ηταν απο τις λιγες φορες που δεν νευριασα σε στραβη.Η ομαδα με τον τροπο που επαιξε πηρε πραγματικα αυτο που της αξιζε.Αναθεωρησα πολλα πραγματα μεσα μου.

Εικόνα DRAZA

Ποιος θεώρησες ότι σε κοροϊδεύει και τι αναθεώρησες; Θα ήθελα να μου εξηγήσεις τι εννοείς για να σε καταλάβω καλύτερα και -αν κολλάει- να πω κι εγώ την άποψή μου.

Εικόνα john

Τι αναθεωρησες δηλαδή;

Εικόνα DRAZA

Την ίδια ερώτηση έκανα κι εγώ αν και αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι να δω ποιος θεωρεί ότι μας κοροϊδεύει ο φίλος.

Εικόνα RED HELL

Την εικονα που ειχα για τον Ολυμπιακο στην Ευρωπη.Το σημερινο ηταν απλα ξεφτιλισμος.Η τρελα για τον Ολυμπιακο δε σβηνει ποτε αλλα το σημερινο ηταν μεγαλο χτυπημα.

Εικόνα DRAZA

Δεν νομίζω πως υπάρχει μια συγκεκριμένη εικόνα που να αφορά τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη συνολικά. Θεωρώ πως ύστερα από τον αποκλεισμό η ομάδα εμφάνισε παθογένειες που δεν τις είχαμε δει σε τόσο έντονο βαθμό νωρίτερα. Κατ'αρχάς να θυμίσω ότι το ρόστερ δεν είναι απολύτως ίδιο πριν και μετά. Η διαχείριση δεν ήταν ίδια πριν και μετά. Ακόμα κι αν έκανε λάθη στην φάση των 32 του Τσουλού ο Σίλβα ...ύστερα από τον αποκλεισμό εκτροχιάστηκε η κατάσταση.

Εγώ θα σου πω ότι σε μεγάλο βαθμό το χθεσινοβραδινό το φοβόμουνα ...για να μην πω ότι το περίμενα. Πήγα όμως στο γήπεδο, φωνάξα, στήριξα γιατί αυτό είχα χρέος να κάνω.

Εικόνα john

Δηλαδή εσυ περίμενες να προκριθούμε; Ποτε ηταν η τελευταια φορα που ο Ολυμπιακος ανέτρεψε σκορ σε ευρωπαϊκο νοκ αουτ ματς; Με θλίβει που το λεω αυτο αλλα η φανέλα μας ευρωπαικα σε ματς ζωής και θανάτου.ειναι πιο ελαφριά και απο πούπουλο. Ειναι ξεκάθαρο αυτο πλέον. Μπορει να αλλάξει αυτο αλλα θα παρει παρά πολύ χρόνο.

Όσο για την εικόνα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στην Ευρώπη ισχύει αυτο που σου είπα το καλοκαιρι.Δεχομαι οτι η διοίκηση κανει λάθη που δεν μας αφήνει να απογειωθούμε.ΟΜΩΣ Η ΙΔΙΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΥΣΤΗΡΑ

Εικόνα DRAZA

Με την τελευταία σου πρόταση θα συμφωνήσω σε μεγάλο βαθμό Γιάννη. Ξέρεις που διαφωνώ εγώ όμως ρε φίλε; ΚΑΘΕΤΑ ΟΜΩΣ...

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΒΑΡΟΥΣ ΦΑΝΕΛΑΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ. Η ΑΡΧΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΤΣ ...ΚΑΙ ΗΡΘΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΝΑ ΑΠΟΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ.

Εικόνα john

Εδω και αμέτρητα χρόνια παίζουμε δεκάδες νοκ αουτ ματς σε ουεφα και τσου λου και έχουμε προκριθεί ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΦΟΡΕΣ(σοσο,ρουμπιν,ανόρθωση -μη μου πεις για μπέσα,σεριφ δεν ειναι ομαδες αυτες) ενω τις περισσότερες φορες χανουμε απο ισαξιες η κατωτερες ομάδες λογω δικων μας παιδικών λαθών.Είναι πολυ μεγάλο το δείγμα για να πεις οτι ειναι τυχαίο.Οκ βλεπω τις χρονιές αθροιστικά,ισως και να είναι λάθος μου αυτό αλλα παρατηρω συνεχομενες αδυναμιες στην διαχειρηση αγωνων νοκ αουτ.Φανηκε και χτες αυτο ξεκάθρα προς το τελος του δευτέρου ημιχρόνου οταν η ομάδα τα είχε φτύσει κυριολεκτικά ακριβώς με τον ίδιο τροπο που τα έφτυσε με Μεταλιστ,Ρουμπιν.Είναι τυχαια ολα αυτα?Δεν ξερουμε πως να προσεγγίσουμε τετοια ματς αρχιζουμε με φουλ επιθεση και στη πορεια μενουμε απο δυνάμεις

Εννοείται πως είμαστε καλυτερη ομάδα απο τους Βελγους αλλα το γεγονος πως χασαμε την προκριση απο αυτους δηλαδη απο μια μετρια ευρωπαική ομάδα,δείχνει και το ποσο δρόμο θέλουμε ακομα για να μεγαλώσουμε ευρωπαικά.Με αλλα λογια δηλαδη, ειδικό βαρος φανελας 0.Να στο πω αναποδα?Ποσες φορες ο Ολυμπιακος νικησε στην Ελλάδα σε παιχνίδια που σερνότανε και ο αντιπαλος ηταν καλύτερος?Αμετρητες και αυτο δείχνει πως εχει το know how για να νικαει ματς στα οποια ειναι χειροτερος απο τους αντιπάλους του.Στα ευρωπαικα παιχνιδια συμβαινει το ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΑΠΟΔΟ.Αυτο δεν δείχνει ελλειψη βαρους φανέλας?

Ποια ειναι τα χειροπιαστά αίτια?Στο πρωτο ματς ειχαμε πολυ ασχημο αποτελεσμα που δεν το αξιζαμε βαση της αγωνιστικής μας εικόνας.Εχτες μπορουσαμε να προκριθούμε αλλα δεν ξεραμε πως να το κάνουμε.Πως να περιμενω προκριση σε παραταση απο μια ομάδα που ειχε να παιξει παραταση στην Ευρωπη δεκαδες χρονια πριν?

Εικόνα DRAZA

Ναι εγώ θεωρώ ότι κάκιστα κάνεις που βλέπεις τις χρονιές αθροιστικά γιατί δεν μπορούμε να βγάλουμε κανένα συμπέρασμα έτσι. Λες ότι η χθεσινή ομάδα μπορούσε να προκριθεί αλλά δεν ήξερε πώς να το κάνει. Ποιος είναι ο τρόπος για να προκριθείς όταν ξεκινάς έναν αγώνα και στην σούμα είσαι πίσω με ένα γκολ;; Τι πρέπει να κάνεις πρωτίστως;;

Εικόνα john

Πολυ απλά να προσαρμόσεις τις δυνατοτητες του ροστερ που έχεις στις απαιτήσεις του αγώνα.Εαν ο Σιλβα ηθελε να ξεκινησει τοσο δυνατα σημερα θα επρεπε να είναι σιγουρος πως η ομάδα είχε τα αποθεματα φυσικής κατάστασης για να μην κλατάρει στο δευτερο ημιχρονο.Οπως αποδειχτηκε εχτες η ομαδα δεν τα είχε.Η αλλη εναλλακτικη θα ηταν να ξεκινησει πιο συντηριτικά το ματς,να εχει την κατοχη της μπάλας αλλα να μην βγάλει τοσο μεγάλη ένταση στον αγώνα απο τα πρώτα λεπτα.Να παιξει ενα ποδοσφαιρο πρωτοβουλιας δηλαδη οπως εκανε και στις Βρυξέλλες.

Μου εκανε παντως πολυ μεγαλη εντυπωση που η ομαδα εσκασε στο β ημιχρονι κυριως γιατι παρατηρουσα απο τα προηγουμενα παιχνιδια πως ο Σιλβα δουλευε στις προπονησεις την φυσικη κατασταση.Ειναι χαρακτηριστικό το γεγονος πως πρωτη φορα στα χρονικά είδα τον Ολυμπιακο να βγαζει τοση φρεσκάδα στο παιχνιδι του Γεναρη μήνα(κυριως με Λεβαδειακο και Αστέρα).Δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται η ομαδα αυτη να κλαταρει με μιση ωρα πολυ δυνατου ποδοσφαίρου.

Αυτο ειναι για εμένα το κυριο λαθος του Σιλβα και οχι τοσο οι αλλαγες σε επίπεδο παικτών.Ειναι προπονητης δουλευει την ομάδα καθημερινα θα έπρεπε να προβλεψει για το εαν ο Ολυμπιακος μπορει να σταθεί εως το τελος σε ενα ματς που βγαζει μεγάλη ενέργεια απο τα πρωτα λεπτά.

Στη πραξη αποδειχτηκε λαθος ο σχεδιασμος του ματς.Φαγαμε πολλες ευκαιριες στο β μερος (δοκαρι,τετ α τετ) παιξαμε με ψηλα την αμυνα ενω δεν εχουμε καταλληλους αμυντικους για να εξυπηρετήσουν αυτο το πλάνο(και οι 2 ειναι καρούτες),και σταματησαμε να παραγουμε φασεις μετα την ευκαιρια του Πουλιδο.Εννοειται πως στοιχησε ανεπανόρθωτα η απουσια Παρντο,Ντουρμαζ αλλα αυτο δεν ειναι δικαιολογια για τον Σιλβα.Νεος ειναι μαθαινει απο την ομάδα οπως μαθαινουμε και εμεις απο αυτον και πρεπει παση θυσια να κατσει στον παγκο και του χρόνου

Εικόνα DRAZA

Ρε Γιάννη, μην το κουράζουμε ΓΚΟΛ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ...ΠΡΩΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΓΚΟΛ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ. Ευκαιρίες δημιουργούσες, οι φάσεις όμως δεν τέλειωναν και το γκολ δεν το έβαζες. Αφού λοιπόν ο Ιντέγε δεν μπόρεσε να σκοράρει(χωρίς να κατηγορώ τον Ιντέγε) εσύ τι πρέπει να κάνεις ...να ρίξεις μέσα επιθετικό που θα βάλει την μπάλα στο πλεκτό! ΠΟΥΝΤΟΣ;; Ο ένας που υπήρχε και μπορούσε να στο κάνει αυτό όπως το έκανε στο Εμιρέιτς έφυγε και έφυγε επειδή αρνούμασταν να τον βάλουμε στο ρότεϊσιον καθ'όλη την διάρκεια του πρώτου μέρους της σεζόν. Ακόμα κι αν δεν τον είχαμε βασικό(καλά κάναμε δεν στέκομαι εκεί) δεν κάναμε τίποτα στο διάστημα αυτό για να του δείξουμε ότι δεν είναι παροπλισμένος. Τον άλλον επιθετικό που έχεις τον ξεκίνησες εχθές δεξί εξτρέμ ...γιατί;; ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Η ΟΜΑΔΑ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΗ ΕΞΤΡΕΜ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΠΑΡΝΤΟ Ο ΜΟΝΟΣ ΕΞΤΡΕΜ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΖΗΜΙΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΤΟΥΡΜΑΖ. Έδιωξες εξτρέμ το καλοκαίρι έδιωξες και το χειμώνα και έφερες παίκτες που ενώ ήταν απαίτησή του Σίλβα να'ρθουν στο τέλος αυτός που τους έφερε έδειχνε να μην τους εμπιστεύεται. Είσαι λοιπόν στο 1-0, σκορ με το οποίο δεν προκρίνεσαι και πρέπει να βάλεις άλλο ένα γκολ για να πάρεις το παιχνίδι και εσύ περνάς τον Σεμπά στα εξτρέμ γιατί δεν έχεις άλλον(ζήσε Μάη μου) και αποφασίζεις στο κέντρο να αλλάξεις τον Καμπιάσο με τον Ζντιέλαρ ...ΒΑΖΕΙΣ ΚΟΦΤΗ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΡ ΣΤΟ 1-0 ΓΙΑΤΙ;; ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ;;

Δεν είναι πυρηνική φυσική για να εμβαθύνουμε περισσότερο.

Εικόνα jimakos

Και με την Μπαρτσελόνα να παίζουμε εγώ, και πιστεύω και πολλοί άλλοι εδώ στο site, περιμένουμε να προκριθούμε.

Εικόνα DRAZA

Εγώ Τζιμάκο θα το θέσω αλλιώς και ίσως με αυτή την διατύπωση να συμφωνήσεις και εσύ και αρκετός κόσμος.

ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΟΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΚΙ ΑΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΞΑΝΤΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΕΛΓΟΥΣ;; ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ.

Εικόνα john

Άλλο πράγμα η οπαδική καυλα και αλλο η πραγματικότητα. Και εγω μεσα στην οπαδική μου παράκρουση ονειρευόμουν μεγαλεία εχτές. Ομως στην πραγματικότητα ήξερα οτι ποτε δεν θα έρθουν.

Εικόνα DRAZA

Εγώ Γιάννη θα ξαναπώ ότι δεν θεωρώ πως ο λόγος του αποκλεισμού έχει να κάνει με την διαφορά δυναμικότητος των ομάδων. Έχει να κάνει πρώτα με το γεγονός ότι βγάλαμε μόνοι μας τα μάτια μας στο παιχνίδι του Βελγίου ...και στην συνέχεια δεν κάναμε ό,τι έπρεπε στο επαναληπτικό μπας και ανατρέψουμε την κατάσταση.

Εικόνα jimakos

Έχεις δίκαιο αλλά δεν μιλάμε για την Μπαρτσελόνα μιλάμε για την φετινή Αντερλεχτ, μια μέτρια ομάδα του Βελγίου. Ποιά πραγματικότητα είναι αυτή που δεν σε αφήνει να είσαι αισιόδοξος με τέτοιο αντίπαλο; Νομίζω ότι θα συμφωνείς ότι εμείς βγάλαμε τα μάτια μας και αποκλειστήκαμε από τις δικές μας μαλακίες(προπονητή-ποδοσφαιριστών)

Εικόνα DRAZA

Εγώ Τζιμάκο πάντως συμφωνώ. Μάλιστα δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι η Άντερλεχτ που βρήκαμε μπροστά μας πριν από 2 χρόνια ήταν χειρότερη από την φετινή ...κάθε άλλο αδερφέ!

Εικόνα RED HELL

Ρε φιλε τωρα πλακα κανουμε?Εννοειται οτι ηλπιζα να προκριθουμε.Ειχα πολλες αμφιβολιες αλλα επαιζες με μια μετρια ευρωπαικη ομαδα η οποια εν τελει σε ξεφτιλισε.Ποσο χρονο θα χρειαστει??20 χρονια εχουν περασει απο τα πετρινα.
Αν η διοικηση ειχε φτιαξει μια ομαδα που θα εκανε τα βασικα και θα αποκλειοταν δεν θα ειχα να πω πολλα.Αλλα υπαρχει και ενα οριο που σημερα ξεπεραστηκε κατα πολυ.Παιχτες που μετα το 70' τα ειχαν δει ολα και ερυθρολευκες φανελες απλα να κινουνται μεσα στο γηπεδο.Μια ΓΕΛΟΙΑ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ αμυνα που θυμιζει ερασιτεχνικο επιπεδο.Και φυσικα επιθεση που χανει παλι τα αχαστα και δεν μπορει να βγαλει μια σεντρα της προκοπης απεναντι σε μια αστεια αμυνα.
Κουρασε πολυ το πραμα φιλε.Εγω τον Ολυμπιακο οσες στραβες και να υπαρξουν δεν θα σταματησω να τον λατρευω ποτε.Αλλα για αλλη μια φορα περιμενουμε αυτη η ομαδα να κανει εστω ενα βημα παραπανω και παντα μας διαψευδει.Καλη η 20η θεση στην Ευρωπη αλλα δεν μου λεει και πολλα αν δεν δω μια γαμημενη πορεια.

Εικόνα DRAZA

Εγώ θα σημειώσω ότι άλλες προοπτικές είχε η ομάδα φέτος όταν σε έκανε να πιστέψεις ότι μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω ...έστω στο Γιουρόπα περνώντας τους ομίλους ως τρίτη και άλλη η ομάδα που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα ως αποτέλεσμα της διαχείρισης που γίνεται στο υλικό μας.