ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ FIFA-UEFA: ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΛΛΙΩΣ ...ΠΟΥΛΟ!



Αντιγράφουμε την είδηση όπως την κατέγραψε ο Σ.Χαρτζουλάκης στην ιστοσελίδα SPORT24.GR


"Η FIFA και η UEFA θα αποστείλουν έγγραφο στις ελληνικές Αρχές, με το οποίο θα ενημερώνουν πως αν δεν αρθεί η απόφαση για τη ματαίωση του Κυπέλλου Ελλάδος μέσα σε δύο εβδομάδες, θα υπάρξουν συνέπειες.

Το Κύπελλο Ελλάδος ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στην Εκτελεστική Επιτροπή της FIFA και η απόφαση που πάρθηκε, μπορεί να αποβεί καταστροφική για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία αποφάσισε να αποστείλει έγγραφο, το οποίο θα συνυπογράφει και η UEFA, με αποδέκτες την ΕΠΟ και την ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με το οποίο, αν δεν αρθεί η απόφαση ματαίωσης του Κυπέλλου Ελλάδος μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, τότε αναμένεται να υπάρξουν σοβαρές κυρώσεις. Κάτι που μπορεί να σημάνει μέχρι και αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς μιλάμε για ανάμειξη της Πολιτείας σε ποδοσφαιρικά ζητήματα."

Ήγγικεν η ώρα! Κατόπιν και της αποστολής του σχετικού εγγράφου ΠΡΩΤΑ η Ομονσπονδία  και στην συνέχεια τα θιγόμενα σωματεία θα πρέπει να κινηθούν κατά παντός υπευθύνου. Όποιος από τους εμπλεκόμενους/θιγόμενους ολιγωρήσει από εδώ και πέρα θα θεωρείται στην καλύτερη περίπτωση ανίκανος ...στην χειρότερη διαπλεκόμενος και στημένος!

Καθίσταται πλέον σαφές αυτό που είχε αναλυθεί σε προηγούμενη ανάρτηση αναφορικά με το "παράνομο" και  "αυθαίρετο" της απόφασης Κοντονή.

"Κάτι άλλο που θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ είναι πως η ΕΠΟ δεν είναι Ομοσπονδία ενός ερασιτεχνικού αθλήματος για να μπορεί να παρεμβαίνει η Πολιτεία σαν να πρόκειται για το μαγαζί της. Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΠΛΗΤΤΕΙ ΕΥΘΕΩΣ ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ ΤΗΣ ΕΠΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΦΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ. Η ΕΠΟ είναι η μοναδική υπεύθυνη για την ομαλή διεξαγωγή του Κυπέλλου. Μιας διοργάνωσης στην οποία συμμετέχουν ανώνυμες εταιρείες των οποίων τα κέρδη επίσης πλήττονται ευθέως. Είναι άλλο πράγμα η μεταθέση μιας ημερομηνίας υπό τον φόβο επεισοδίων και αναταραχών ...και άλλο η οριστική ματαίωση μιας διοργάνωσης. Πριν από όλους λοιπόν, πριν ακόμα και από τα σωματεία αυτός που θα πρέπει να αντιδράσει και να κινηθεί νομικά - χωρίς να περιμένει κανέναν - είναι ο Γκιρτζίκης. Αυτός θα πρέπει να προσφύγει στην UEFA ΧΘΕΣ ώστε ο φασίστας Κοντονής να τεθεί προ των ευθυνών του."

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο  λοιπόν, τόσο η FIFA όσο και η UEFA δείχνουν πως αντιλαμβάνονται τους όρους "κάθαρση" και "εξυγίανση" διαφορετικά από ότι ο κύριος Κοντονής, τα τσιράκια του και οι ..."παράγοντες" που αβαντάρει.

Πλέον δεν έχουμε παρά να αναμένουμε την αποστολή και ακολούθως την κοινοποίηση του σχετικού εγγράφου των UEFA/FIFA. Θα λέγαμε πως περιμένουμε και την ...παραίτηση Κοντονή μιας και οι παραιτήσεις υπουργών είναι της μόδας. Είναι τουλάχιστον αστείο όμως να περιμένεις από έναν τέτοιο τύπο να παραιτηθεί για λόγους ...ευθιξίας! Όσο αστείο είναι να ζητάς την καρατόμησή του την στιγμή που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας ενέκρινε το φιρμάνι του με κάθε επισημότητα. Το σίγουρο είναι πως δεν πρέπει να μείνουν σε χλωρό κλαρί ούτε ο Κοντονής ούτε η ...Τρόικα των μπατίρηδων. Τα καπρίτσια των οποίων μας φέρνουν για δεύτερη φορά μέσα σε μερικούς μήνες ενώπιον του GREXIT.

DRAZA

Σχόλια

Εικόνα Andreas

Ο Κοντονής πολύ απλά έδρασε καθ' υπερβάση των αρμοδιοτήτων του. Λαμβάνοντας υπόψη και ότι είναι δικηγόρος, θεωρώ δεδομένο ότι γνώριζε έστω τα βασικά περί της δυνατότητάς του να απαγορεύσει την συνέχιση του Κυπέλλου και τις συνέπειες αυτής της απόφασης, ιδίως λόγω του ότι και πρόσφατα είχαμε τα ίδια με grexit και εξευτελισμό του μέλους της Ελληνικής Κυβέρνησης από αθλητικές ομοσπονδίες λόγω της ανικανότητάς του να τηρήσει τους διεθνείς κανόνες, κάτι που σε οποιοδήποτε σοβαρό κράτος δεν θα ήταν ανεκτό από οποιονδήποτε με στοιχειώδη αυτοσεβασμό (είτε κυβέρνηση, είτε βουλή).

Αποκλείοντας λοιπόν την απλή ανοησία και άγνοια (που έτσι κι αλλιώς για κάτοχο κυβερνητικής θέσης η άγνοια δεν συγχωρείται), η επόμενη κίνησή του είναι που θα δείξει τον πραγματικό του στόχο. Αν επιμείνει και δεν συμμορφωθεί, η λογική λέει πως ή εξυπηρετεί μη εφαρμογή του FFP και ariel στους ισολογισμούς ή επιδιώκει να χάσουν και οι Ολυμπιακοί κίνητρα για αυτοσυγκράτηση, με αποτέλεσμα κλιμάκωση και αντιπερισπασμό από άλλα. Ως προς την ΠΑΕ εγώ πιστεύω πως κρατά θέση αναμονής. Η ανακοίνωση περί εισαγγελέων μετά το ΟΑΚΑ με ΑΕΚ δεν νομίζω ότι τους ξέφυγε.

Για το πολιτικό κομμάτι που αναφέρεται ο φίλος Τσαλουχίδης πιο κάτω, αν ο Μαρινάκης τα έχει βρει με την κυβέρνηση γιατί ο Κοντονής προσπαθεί παράλογα να θίξει τον Ολυμπιακό αντί να τηρήσει τους διεθνείς κανόνες που η ύπαρξή τους θα τον διευκόλυνε; Συμφωνώ ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει πιο επιθετική στάση αλλά κριτήριο θα είναι όταν ο Κοντονής αποφασίσει την στάση του (παράλογη επιμονή ή κωλοτούμπα). Θα δείξει.

Εικόνα DRAZA

Εγώ θεωρώ ότι ο λόγος για τον οποίο η διοίκηση δεν έχει κινηθεί δυναμικά ΩΣ ΤΩΡΑ έτσι όπως έχει η κατάσταση έχει δυο (χοντρικά)σκέλη...

1. Βλέπουμε ότι η Ομοσπονδία που είναι η πλέον αρμόδια και μας "πιάνει" όλους αντιδρά. Πιθανώς αυτή η δραστηριότητα της Ομοσπονδίας να έχει έρθει ως προϊόν δικής μας πιέσεως που δεν την βλέπουμε να βγαίνει στο φανερό ...γιατί δεν πρέπει να βγαίνουν όλα. Επίσης θα'χει ενδιαφέρον να δούμε αν και άλλοι θιγόμενοι -ΟΧΙ ΠΑΕ- επιχειρήσουν να κινηθούν νομικά.

2. Είναι άλλο να πηγαίνει στην δικαιοσύνη αυτός που έχει κάτω από την ομπρέλλα του όλες της ομάδες και γενικώς την διοργάνωση και άλλο μια ΠΑΕ και μόνο. Αυτό - ασχέτως αποτελέσματος - πιθανώς να λειτουργούσε σαν βούτυρο στο ψωμί επικοινωνιακά για ορισμένους που θα έλεγαν. "Παράνομο ξεπαράνομο βλέπουμε ότι όλοι οι άλλοι ηθικά ταυτίζονται ...όλοι αντιλαμβάνονται τους λόγους που ο Κοντονής ματαίωσε τον θεσμό πλην γαύρου".

Εικόνα tsalouxidis

Το τί κάνει ένας πολιτικάντης του σωρού στο πλαίσιο μιας κατσαπλιάδικης λειτουργίας λίγο πρέπει να μας αφορά όταν δεν προηγείται η προσήκουσα αντίδραση του επίσημου Ολυμπιακού. Το είχα θίξει ξανά προ 15 ημερών και το είχαμε βάλει σε αναμονή ένεκα καλοπιστίας. Για κάποιο λόγο δεν αντιδρά ανάλογα με το μέγεθος της βλακείας, της αδικίας και της προσβολής των συμφερόντων του ο Ολυμπιακός και πρέπει να μας τον εξηγήσουν οι αρμόδιοι. Έχει αρχίσει να ξεδιαλύνει ένα σκηνικό που δεν το υποπτευόμουνα προ διετίας όταν απορούσα τί δουλειά έχει να κατεβαίνει για δημαρχιλίκια Ολυμπιακό ψηφοδέλτιο.

Εικόνα DRAZA

Kάτσε ρε αδερφέ. Ήταν η εποχή που συζητούσαμε "πόσο κρατάει η πρώτη φάση" και εγώ τότε την είχα οριοθετήσει και χρονικά και ...ιεραρχικά αν θυμάσαι. Για εμένα το χρονικό περιθώριο που είχα δώσει τότε συνεχίζει να ισχύει και τώρα. Είχα πει χοντρικά "μην φθάσουμε και την παρέλαση". Ως προς το "ιεραρχικό" σκέλος, εφόσον ξέρω πως θυμάσαι τι είχα πει ...πάμε να δούμε τι έχουμε τώρα;; Το έγγραφο από FIFA-UEFA, που τώρα που μιλάμε μπορεί να έχει έρθει κιόλας. Έχουμε επίσης την προσφυγή της ΕΠΟ στο ΣτΕ, που η Ομοσπονδία έχει την ευθύνη διεξαγωγής του Κυπέλλου και είναι το πλέον αρμόδιο όργανο να εκπροσωπήσει όλους όσοι θίγoνται. Βλέπουμε λοιπόν πως και στην Ομοσπονδία αντέδρασαν δεν κωλόκατσαν. Τώρα λοιπόν εγώ τι περιμένω;; Αυτό που έγραψα και στον φίλο τον "Θ". Εφόσον η Ομοσπονδία είναι κι αυτή αποδέκτης του τελεσιγράφου, να απαντήσει σε FIFA-UEFA ξεμπροστιάζοντας τους υπευθύνους ...τον εξής έναν βασικά. Αν ο Γκιρτζίκης δεν το κάνει αυτό, θα πρέπει ο επίσημος Ολυμπιακός να'ναι ήδη έτοιμος να πάρει το πράγμα πάνω του στρεφόμενος κατά παντός υπευθύνου.

Σε αντίθετη περίπτωση θα ισχύει αυτό που έγραψα μέσα στο κείμενο που κάνω αναφορά για ολιγωρία/ανικανότητα και όχι μόνο. Αλλά αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει και σε πέντε ημέρες ξέρω γω, όχι που θα έπρεπε να γίνει χθες. Εδώ φαντάζομαι είναι το σκέλος που διαφωνείς ...δεν ξέρω μπορεί να κάνω λάθος κι εγώ, σε κάθε περίπτωση το συζητώ το θέμα.

Μπορείς όμως παράλληλα να μου εξηγήσεις τι εννοείς με την τελευταία πρόταση για να σιγουρευτώ και εγώ ότι κατάλαβα σωστά;;

Εικόνα tsalouxidis

Εφόσον ο αρμόδιος θεσμικός παράγοντας αποφάσισε δίκην απόλυτου εξουσιαστή να κάνει ό,τι γουστάρει δεν έχει ο ίδιος ανακαλέσει την απόφαση και/ή δεν έχει παραιτηθεί και/ή δεν έχει αποπεμφθεί, ώστε μετά να εφαρμοστούν και τα προβλεπόμενα κατά τον κανονισμό του κυπέλλου το πρόβλημα του αυτόνομου οργανισμού που ονομάζεται ΠΑΕ Ολυμπιακός, και οποιουδήποτε άλλου εμπλεκόμενου με το ελληνικό ποδόσφαιρο πιστεύει στη δημοκρατία και την ισονομία, εξακολουθεί να υφίσταται με την ίδια ακριβώς ένταση. Το γεγονός της παροχής έννομης προστασίας έξωθεν είναι συμπτωματικό και τελείως ανεπαρκές γιατί θα εκβιάσει την εφαρμογή των κανόνων έναντι της δεδηλωμένης βούλησης του θεσμικού παράγοντα να τους παραβιάσει παντί τρόπω και σθένει και τώρα και στο μέλλον Κύριος οίδε για ποιούς λόγους και με ποιούς σκοπούς.
Εν ολίγοις εγώ βλέπω ότι ο Μαρινάκης βολεύεται απ'το ότι θίγονται η ΕΠΟ και η ΟΥΕΦΑ, διότι ο ίδιος έχει φανερή αμηχανία και απροθυμία να εκφραστεί ανοιχτά. Μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο που με αφορμή κάτι πεναλτάκια σε ένα Άρης-Παναθηναϊκός είχε βγει δημοσίως και ον κάμερα και έλεγε για εγκλήματα κατά της Ελλάδας. Και γενικά είχε μια παρουσία που δεν μπορούσε να χαρακτηριστεί και διακριτική ή μίνιμαλ.
Με την τελευταία πρόταση εννοώ ότι απ'όσα μπορώ να καταλάβω ως απλός θεατής εξ'αποστάσεως υπάρχουνε στενά τακίμια με το γκουβέρνο στα οποία μπορεί να'χει χρησιμοποιηθεί ως μέσο και ο Ολυμπιακός.

Εικόνα DRAZA

"Εν ολίγοις εγώ βλέπω ότι ο Μαρινάκης βολεύεται απ'το ότι θίγονται η ΕΠΟ και η ΟΥΕΦΑ, διότι ο ίδιος έχει φανερή αμηχανία και απροθυμία να εκφραστεί ανοιχτά."
Mα το γεγονός ότι η ΕΠΟ θίγεται δεν είναι άσχετο από το γεγονός ότι θιγόμαστε εμείς. Η ΕΠΟ δεν αντέδρασε μόνο επειδή πλήττεται το αυτοδιοίκητό της αλλά και επειδή πλήττονται τα σωματεία που έχει κάτω από την ομπρέλλα της. Ο πλέον αρμόδιος να μας προστατεύσει όλους είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Αν δεν το κάνει τότε πρέπει να τους βγάλουμε σέντρα εμείς.

"Το γεγονός της παροχής έννομης προστασίας έξωθεν είναι συμπτωματικό και τελείως ανεπαρκές γιατί θα εκβιάσει την εφαρμογή των κανόνων έναντι της δεδηλωμένης βούλησης του θεσμικού παράγοντα να τους παραβιάσει παντί τρόπω και σθένει και τώρα και στο μέλλον Κύριος οίδε για ποιούς λόγους και με ποιούς σκοπούς."
Δεν είναι συμπτωματικό γιατί αν τελικώς εφαρμοσθούν οι κανόνες και έχουμε συνέχιση του Κυπέλλου ...κόντρα στην βούληση του Κοντονή, τότε εμάς η δουλειά μας θα έχει γίνει. Τώρα αν λες ότι και μόνο η πρόθεση του Κοντονή να μην εφαρμόσει τον νόμο αρκεί για να λογοδοτήσει στην Δικαιοσύνη, για να τον κυνηγήσεις και να του γαμήσεις τα ράμματα ασχέτως του αν θα έχουμε Κύπελλο ή όχι, ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. Απλά εγώ δεν θεωρώ πως αυτό είναι το πρωτεύον τώρα ...το πρωτεύον είναι να εξασφαλισθεί η συνέχεια της διοργάνωσης.

"Μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο που με αφορμή κάτι πεναλτάκια σε ένα Άρης-Παναθηναϊκός είχε βγει δημοσίως και ον κάμερα και έλεγε για εγκλήματα κατά της Ελλάδας. Και γενικά είχε μια παρουσία που δεν μπορούσε να χαρακτηριστεί και διακριτική ή μίνιμαλ."
Και συνεχίζει να την έχει ...δεν έχει περάσει τόσος πολύς καιρός από τότε που κυνήγησε τον Αλαφούζο και τον Κωνσταντίνου ούτε από τότε που απάντησε προσωπικά στον Μελισσανίδη στο περιθώριο της τεσσάρας. Επίκειται η συνάντηση με την τρόικα υπό τον Κοντονή ...ας δούμε και εκεί πόσο μίνιμαλ και διακριτική θα είναι η παρουσία του. Η αντίδραση για το πεναλτάκι τότε είχε περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα, ειδικά αν λάβουμε υπόψιν μας και το χρονικό σημείο και το τι είχε συμβεί την προηγούμενη χρονιά. Αυτό δεν σημαίνει ότι στο διάστημα που ο Βαγγέλας δεν μας δίνει ανάλογες πληθωρικές παρουσίες , δεν προστατεύει την επένδυσή του.

Όσον αφορά το τελευταίο που λες φαίνεται πως καλά κατάλαβα. Καταλαβαίνω τους λόγους για τους οποίους κάποιος οδηγείται σε αυτό το συμπέρασμα. Τους καταλαβαίνω χωρίς ωστόσο να συμφωνώ και χωρίς να έχω κάτι χειροπιαστό ή κάτι που θα θεωρώ αρκετά δυνατή ένδειξη ώστε να μπω κι εγώ σε αυτές τις σκέψεις. Αν κάτι αλλάξει αύριο προφανώς θα βγω και θα το πω έτσι;;

Εικόνα tsalouxidis

Ξέρεις δεν θα μου άρεσε καθόλου αν ίσχυε. Τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση ως διοικητικό πρότυπο κ θεωρώ ότι θα ψηλώσει τον Ολυμπιακό. Αν ισχύει όμως δεν υπάρχει συγχώρεση

Εικόνα DRAZA

Προφανώς, ούτε και σε εσένα ούτε και σε κανέναν. Σε μια τέτοια περίπτωση θα παραβιάζονταν κάποια όρια ...στην καλύτερη περίπτωση. Και προφανώς όχι μόνο από τον χ,ψ πρόεδρο. Το θέμα όμως είναι ότι εγώ δεν βλέπω ούτε αποδείξεις ούτε δυνατές ενδείξεις για να υποθέσω κάτι τέτοιο.

Εικόνα aris belem

Τα όργανα άρχισαν από την στιγμή που αυτός ο γραφικός ανέλαβε χαρτοφυλάκιο ντράζαρε και έδειχνε προς τα πού πάει το πράμα. Η πρώτη του φράση ήταν η "εξυγίανση και η κάθαρση απ το σάπιο σύστημα", χαρακτηρίζοντας παράλληλα προκλητικά, το μπουρδέλο του Βασιλακόπουλου "φάρο" και αγνοώντας παντελώς τα ζητήματα που καίνε τον ελληνικό αθλητισμό στο ΣΥΝΟΛΟ (άθλιες αθλητικές εγκαταστάσεις, μηδαμινή στήριξη στα ατομικά αθλήματα, επιδεικτική αδιαφορία για τις επιτυχίες των ερασιτεχνικών σωματείων φυσικά αφού αυτές αφορούσαν τον Ολυμπιακό). Θυμόσαστε τις εξελίξεις έκτοτε; Το ΑΣΕΑΔ πήρε...πίσω την απόφαση που δικαίωνε το τμήμα μπάσκετ για τα αίσχη του Κυπέλλου, η Ρένα και ο Σκουρλέτης άρχισαν τα κολλητιλίκια και τις αβάντες στον νιάου όσον αφορά το γηπεδικό, ο ρωσοπόντιος πήρε απ το χεράκι τον Τσίμπλα να τον πάει στον Πούτιν, οι καραγκιόζηδες του ΣΥΡΙΖΑ πιάσανε μόνιμα στασίδια στην εκπομπή του Θωμαϊδη και η κρατική τηλεόραση αγνοεί ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ την ομάδα που σπάει ρεκόρ και προηγείται σε 7 ομαδικά αθλήματα ανδρών-γυναικών! Παράλληλα σκούζει ο υφιπουργίσκος με τον "ύμνο του Μαρινάκη" και ο άλλος καραγκιόζης διακόπτει το κύπελλο μην και τιμωρηθεί και εξευτελιστεί ο ρωσοπόντιος και η Κούλα! Οι βουλευτές Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ τι κάνουν; Τις πάπιες;; Ο παρακμιακός τύπος που λέγεται δήμαρχος Θεσσαλονίκης θίχτηκε, του θίξαμε τον "προστάτη της Μακεδονίας" με την ανακοίνωση της ΠΑΕ, αλλά στις παπαριές του Μουζάλα τσιμουδιά! Όταν ο Φίλης έλεγε ότι δεν υπάρχει γενοκτονία Ποντίων, όλες αυτές οι κότες (πού ήταν τότε ο....Καμμένος;;) κάναν κοκοκο, τώρα θίχτηκαν για τον μαλάκα απ το Ροστόφ! Εν ολίγοις, είναι πολλές οι αβάντες μάγκες για να ΜΗΝ είναι πολιτικό το θέμα, είναι και παραείναι και μάλιστα χαϊδεύει προκλητικά την ανομία και την συκοφαντία, ψάχνοντας με λύσσα να βρουν αν...κοίταξε στραβά ο Κασάμι, αν πέρασε...προκλητικά κάποιος απ τον αντίπαλο πάγκο και αν ο Σπανούλης ξαναδείξει...τ αυτιά του! Έτσι και επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί και από εμάς και απ την ΠΑΕ και να νιώσουν, όπως ένιωσαν τόσα τσουτσέκια πριν από αυτούς, ανεξαρτήτως κόμματος, ΠΩΣ είναι να τα βάζεις με τον Θρύλο! Και αυτοί και οι αβανταδόροι και οι γλύφτες τους να πάνε στα τσακίδια, οι κυβερνήσεις πέφτουνε, ο Θρύλος σας...υπογράφει!

Εικόνα DRAZA

"η κρατική τηλεόραση αγνοεί ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ την ομάδα που σπάει ρεκόρ και προηγείται σε 7 ομαδικά αθλήματα ανδρών-γυναικών"
Φίλε αυτό που ανέφερες είναι ΠΟΛΥ σημαντικό. Και θες να σε πάω αλλού;; ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ.

Η Ελλάδα το 2004 είχε πάρει το Γιούρο και έλεγαν όλοι οι ...αντικειμενικοί "στην κορυφή της Ευρώπης με παίκτες του Παναθηναϊκού ...στην κορυφή της Ευρώπης η πανάθα ...οι παίκτες του γαύρου που είναι;;".Πέραν του ότι αυτό ήταν ψέμα, εγώ ρωτάω ...ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΟ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ;; ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ; ΠΟΣΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ; ΕΝΑΣ;; ΔΥΟ;; ΕΚΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ - ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ;; ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΝΩΜΑΛΕΣ;;

Και πάμε τώρα και στο άλλο που γράφεις και είναι εξίσου σοβαρό:
"Το ΑΣΕΑΔ πήρε...πίσω την απόφαση που δικαίωνε το τμήμα μπάσκετ για τα αίσχη του Κυπέλλου."
Όταν εγώ φίλε αρχές του έτους που μας έφυγε πανηγύριζα την πρώτη απόφαση και ύστερα ήρθε η δεύτερη μου έλεγαν ότι βιάστηκα να χαρώ. Όταν απαντούσα πως το μοναδικό πράγμα που άλλαξε και επέφερε και την αλλαγή της απόφασης ήταν ΟΤΙ Ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ...ΕΓΙΝΕ ΚΟΝΤΟΝΗΣ. ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΑΠΛΩΣ ΕΙΧΕ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕΙ Η 25η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ. ΞΕΛΑΡΥΓΓΙΑΖΟΜΟΥΝ ΝΑ ΛΕΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Και μου έλεγαν "δεν ερμήνευσες σωστά τον νόμο και το παράθυρό του ...βιάστηκες να χαρείς". Όχι όλοι, μια μερίδα ...η πλειονότητα του κόσμου κατάλαβε.

Ελπίζω εκ των υστέρων αυτή η μικρή μερίδα του κόσμου - ύστερα και από τα τελευταία ξεφτιλίκια του Κοντονή - να το έχει πιάσει το υπονοούμενο και να έχει καταλάβει ότι τόσο η ανάκληση της απόφασης του ΑΣΕΑΔ όσο και η απόφαση διακοπής ήταν προϊόντα ξεκάθαρης και ωμής πολιτικής παρέμβασης ...αποφασίζομεν και διατάσσομεν.

Εικόνα Aprosarmostos17

Διαβάζω σε άρθρο-γροθιά στο στομάχι (και κλωτσιά στ'αρχίδια θα προσέθετα εγώ) του γιωτά δημοσιογράφου Κόλκα, ότι ο Κοντονής δεν μπορεί να πάρει την απόφαση του πίσω γιατί έχει πάρει ΦΕΚ, έχει δηλαδή δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (!!!!????).
Εντάξει από τον περιορισμένης αντίληψης τρομπετάκια Κόλκα δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις, αλλά κάποιος από τον κύκλο του δεν μπορούσε να τον ενημερώσει ότι Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ;

Εικόνα DRAZA

Eγώ θα σημειώσω ότι αυτές τις κωλοτρυπίδες(ας μου επιτραπεί η έκφραση) τις διαβάζει κόσμος για να ...ενημερωθεί. Υπάρχει κόσμος που ύστερα και από αυτά τους διαβάζει επειδή θεωρεί πως κόπτονται για το καλό του ποδοσφαίρου.

Τι να πεις από εκεί και πέρα ρε φίλε;;

Εικόνα Antreas7

Δυστυχώς αυτοί οι ...αριστεροί, αφού έφαγαν τα μούτρα τους σε όλες τις διαπραγματεύσεις με θεσμούς κλπ, δε θα διστάσουν να διαλύσουν το ποδόσφαιρο για να λένε ότι τα έβαλαν με το διεθνές και ντόπιο κατεστημένο. Για να δείξουν ότι είναι αριστεροί και όχι γιαλαντζί όπως τους αποκαλεί όλος ο κόσμος.

Εικόνα DRAZA

Aρκετοί από αυτούς βέβαια τους λένε ΣΗΜΕΡΑ γιαλαντζί αριστερούς(για άλλους λόγους) ...αλλά στις 20 Σεπτεμβρίου έκαναν άλλα.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Εικόνα thita

γεια σου ντράζαρε

δυστυχώς έχουμε καταντήσει να ασχολούμαστε προεχόντως με πολιτικά και δικαστικά αντί αθλητικά

θα γίνω λίγο αιρετικός και θα πω τον κοντονή και τα μάτια μας, όχι μόνο διότι η επόμενη, πιστεύω, επιλογή της αριστερής μας κυβέρνησης για το πόστο του υπουργού αθλητισμού θα είναι είτε ο κωνσταντινέας, είτε η αυλωνίτου (με ό,τι αυτό θα συνεπάγεται), αλλά και διότι πιστεύω πως σε κάποιο βαθμό έχει μια επαφή πλέον με την πραγματικότητα, άλλο αν η πραγματικότητα δεν του αρέσει και θέλει να την αλλάξει, όπως π.χ. την επο

λέγαμε πως το κύπελλο θα συνεχιστεί αν το ντέρμπι κυλούσε ομάλά (όπως και έγινε), σε συνδυασμό με πίεση από διάφορες πλευρές (οι διεθνείς ομοσπονδίες είναι το ένα, οι ομάδες, η επο και ο οτε είναι το άλλο)

ευχάριστη για εμένα έκπληξη όχι η προσφυγή της επο κατά της διακοπής του κυπέλου στο συμβούλιο της επικρατείας (αυτό αναμενόταν), αλλά αφενός η επιλογή καλού δικηγόρου και κυρίως η σύντομη δικάσιμος που έδωσε το δικαστήριο (δικάζεται στο τέλος του μήνα η αίτηση ακύρωσης, δηλαδή όχι προσωρινή δικαστικη προστασία, αλλά το τακτικό/κύριο ένδικο βοήθημα, σε αίτηση ακύρωσης που κατέθεσα εγώ 5/2 δεν έχει καν οριστεί δικάσιμος ακόμη και πιστεύω ότι θα οριστεί κάπου κατά Οκτώβρη μεριά) που ίσως να αποτελεί και ένδειξη για θετική έκβαση

κατά τα λοιπά, βλέπουμε τον αναμενόμενο λόγω αριστερής θεωρητικά ιδεολογίας παρεμβατισμό σε όλες τις υποθέσεις και δραστηριότητες, ακόμη και τις ιδιωτικές: έλεγχο του κράτους στα οικονομικά της ομοσπονδίας που λειτουργεί με δικά της έσοδα (!), σαν να λέμε να πρέπει να δικαιολογηθεί μια ιδιωτική εταιρεία γιατί επέλεξε π.χ. να μισθώσει γραφεία στο Χαλάνδρι, το επόμενο βήμα είναι (θυμηθείτε με) κάποιου είδους έλεγχος (για προστασία από την διαφθορά και υπέρ του υγιούς ανταγωνισμού θα μας πούνε) και στα οικονομικά των ομάδων, όπως έκανε η χούντα δηλαδή

και δυστυχώς στην ελλάδα έχουμε φτάσει όποιος αρνείται τέτοιες αυθαιρεσίες να θεωρείται κατά τεκμήριο ύποπτος, "τι έχει να κρύψει και φοβάται τον έλεγχο η επο" θα γράψει σύντομα ο ασβεστάς

Εικόνα kostasf

Βασικά για να παραμείνει ο Κοντονής θα πρέπει να παραμείνει κι ο Σύριζα , δηλαδή να ψηφίσει τις περικοπές συντάξεων και μισθών και την δήμευση των εισοδημάτων του ιδιωτικού τομέα.

Εικόνα DRAZA

Kαλημέρα αδερφέ. Ας μην την επεκταθούμε στο πολιτικό ...δεν υπάρχει λόγος. Ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει.

Κρίνοντας πάντως από την στάση τους στα του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού καταλαβαίνουμε ότι ούτε ιδρώνει ιδιαίτερα το αυτί τους ούτε έχουν ιδιαίτερες ηθικές αναστολές.

Δεν έχουν κανένα πρόβλημα την ώρα που τους φτύνουν οι πάντες ...αυτοί να ισχυρίζονται πως βρέχει.

Εικόνα DRAZA

Θα πρωτοτυπήσω ...συμφωνώντας και εγώ με όσα παρατήρησες όπως ακριβώς και οι άλλοι φίλοι από κάτω.

Θα σταθώ μόνο σε ένα σημείο.

Και για εμένα ήταν βήμα προς την σωστή κατεύθυνση η προσφυγή της ΕΠΟ στο ΣτΕ. Δεν πρέπει όμως η δουλειά να μείνει μισή! Εννοώ ότι εφόσον αποδέκτης του τελεσιγράφου ήταν και η Πολιτεία και η Ομοσπονδία ...θα πρέπει η τελευταία να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με FIFA-UEFA που θα αναφέρει τις ενέργειες στις οποίες προέβη προκειμένου να μην ισχύσει η απόφαση. Θα πρέπει δηλαδή να καταστεί σαφές στους έξω ότι το μόνο ουσιαστικό εμπόδιο για την μη συνέχιση είναι ο Κοντονής. Ύστερα από αυτό όλα θα πάρουν τον δρόμο τους ...ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΡΕΖΙΛΙ ΔΙΕΘΝΩΣ. Εκεί θα σφίξουν οι κώλοι και για κάτι παράγοντες σημαιοφόρους της εξυγίανσης που θα φανεί ότι η αντίδρασή τους απέναντι στο παράνομο κλείσιμο κάθε άλλο παρά ζωηρές ήταν. Πρέπει ο Ολυμπιακός να πιέσει την Ομοσπονδία προς αυτήν την κατεύθυνση ώστε και να ξεμπροσταστούν οι αρμόδιοι και το ΣτΕ να πάρει την απόφαση που πρέπει υπό τον φόβο της ...διεθνούς κατακραυγής!

Εικόνα REDNYC

ΕΥΓΕ!!! ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ!!!

Εικόνα DRAZA

Eίχες κάνει μια πρόβλεψη αναφορικά με την έκβαση της υπόθεσης. Στο πως θα αντιδρούσαν οι απ'έξω μέχρι στιγμής έχουμε πέσει μέσα. Για να δούμε τι θα'χουμε ύστερα από το ξύρισμα του γαμπρού...

Εικόνα μαουνιέρης

Όλα σωστά!

Εικόνα DRAZA

Το χειρότερο από όλα όσα -σωστά- παρέθεσε ο φίλος είναι ότι σε περίπτωση που ο Κοντονής δεν παραμείνει στην θέση του ...ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΑΤΙ ΦΥΝΤΑΝΙΑ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΔΕΧΘΟΥΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΝΟΣΤΑΛΓΗΣΟΥΜΕ!

Χτυπώ ξύλο και φτύνω τον κόρφο μου!