ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΕ ΠΑΟ 2015-16



Εδώ στον Πειραιά ως γνωστόν το καλοκαίρι έχουμε το Δελφινάριο. Το χειμώνα για να γελάσουμε περιμένουμε τον ισολογισμό της ΚΑΕ ΠΑΟ. Ναι παιδιά, βγήκε. Πάμε να δούμε έσοδα-έξοδα κι άλλα ωραία για τη σεζόν 2015-16...
4 χρόνια έχει να ελεγχθεί φορολογικά η ΚΑΕ ΠΑΟ, ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΚΑΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, αλλά είμαστε σίγουροι ότι ένας επιχειρηματίας λαμπρού κύρους σαν το μεγαλομέτοχο της ΒΙΑΝΕΞ και της DPG MEDIA δεν έχει να κρύψει ή να φοβηθεί κάτι. Είναι κύριος στις υποχρεώσεις του απέναντι στο Κράτος.
891 χιλιάδες το μετοχικό κεφάλαιο λέει της ΚΑΕ ΠΑΟ, όπως το έχουμε αφήσει. Δεν ανέβηκε καθόλου. Όσο ας πούμε 2-3 σουβλατζίδικα μαζί (εξ ου και η αρχική φωτογραφία του άρθρου). Βέβαια, όπως διαβάζουμε, σε προηγούμενες χρήσεις λέει μπήκαν 48 εκ. ευρώ στην εταιρεία, τα οποία όμως δεν φαίνονται στο μετοχικό κεφάλαιο. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε και φόρος συσσώρευσης κεφαλαίου όποτε αυξανόταν το μετοχικό κεφάλαιο μιας εταιρείας κι όπως ειδαμε η ΚΑΕ ΠΑΟ δεν ελέγχεται φορολογικά εδώ και χρόνια, αλλά είπαμε, είμαστε σίγουροι ότι ένας επιχειρηματίας λαμπρού κύρους σαν το μεγαλομέτοχο της ΒΙΑΝΕΞ και της DPG MEDIA δεν έχει να κρύψει ή να φοβηθεί κάτι. Βέβαια τα "ίδια κεφάλαια", η καθαρή θέση της εταιρείας δηλαδή, η οποία προκύπτει αν αφαιρεθούν οι ζημίες που "γράφει" κάθε χρόνο το "μαγαζί" από τα χρήματα που έχουν βάλει από τις περιουσίες τους σε αυτό το "μαγαζί" οι μέτοχοί του ( αυτό είναι το "μετοχικό κεφάλαιο"), παραμένουν αρνητικά, στα 5,598 εκ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η ΚΑΕ ΠΑΟ χρειάζεται ΑΜΕΣΑ αύξηση κεφαλαίου ύψους τουλάχιστον 5,5 εκ. ευρώ για να λειτουργήσει. Αλλά εντάξει, αύξηση κεφαλαίου στην ΚΑΕ ΠΑΟ δεν γίνεται ΠΟΤΕ. Τι είμαστε, τίποτε κορόιδα σαν τους ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥΣ να πετάμε κάθε χρόνο 10-15 εκ. ευρώ από την περιουσία μας; Άλλωστε δεν χρειάζεται, όπως βλέπουμε παρακάτω.
Η ΚΑΕ ΠΑΟ λέει είχε ΚΕΡΔΗ. 837 χιλιάρικα. ΚΕΡΔΑΜΕ μάγκες. Διότι στην Ελλάδα της κρίσης ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κατάφερε να τετραγωνίσει τον κύκλο και να βγάλει από την μπασκετική μύγα των ανύπαρκτων εσόδων ξίγκι. Όλοι οι άλλοι γράφουν ζημίες αλλά ο μεγαλομέτοχος της ΒΙΑΝΕΞ και της DPG MEDIA ΟΧΙ. Αυτός κερδάει. Και μάλιστα καταφέρνει να έχει και το μπάτζετ χαμηλά. 8,9 εκ. ευρώ κόστισε η περυσινή ομάδα της ΚΑΕ ΠΑΟ. Το τονίζουμε, γιατί κάποιοι ειδήμονες του μπάσκετ σαν τον Παντελή Βλαχόπουλο και το Γιώργο Συρίγο συχνά-πυκνά μας λένε "ο μπασκετικός Παναθηναϊκός έχει μπάτζετ περίπου 15 εκατομμύρια, τα οποία βάζει από την τσέπη του ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος". Επισήμως φαίνεται ότι το μπάτζετ του μπασκετικού Παναθηναϊκού είναι 9 εκ. ευρώ και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν βάζει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ από την τσέπη του, αφού η ΚΑΕ ΠΑΟ έχει κέρδη. Αν βάζει λεφτά, ας μας πούνε ο Βλαχόπουλος με το Συρίγο το πώς τα βάζει, γιατί αύξηση κεφαλαίου δεν υπάρχει πουθενά. Μήπως τα βάζει "με το στόμα"; Μήπως ξέρουν κάτι άλλο ορισμένοι μπασκετικοί δημοσιογράφοι, ας πούμε για κάποιες εταιρείες στην Κύπρο και δεν μας το λένε ανοιχτά και καθαρά; Γιατί δεν μας το λένε; Ντρέπονται; Φοβούνται; Για να το κάνουμε ακόμη περισσότερο "κέρματα" αυτό που λέμε,
5,54 εκ. ευρώ πλήρωσε πέρυσι η ΚΑΕ ΠΑΟ για αμοιβές παικτών. Με Εφορία-ΙΚΑ μέσα εννοείται, για τα οποία όμως δεν έχει ελεγχθεί. Καλάθης, Φελντέιν, Ουίλιαμς, Ραντούλιτσα, Κούζμιτς και οι λοιποί παίκτες της περυσινής ομάδας του ΠΑΟ, με μισθούς-συμβόλαια-Εφορία-ΙΚΑ, κόστισαν 5,5 εκ. ευρώ. Έτσι κατάφερε να έχει κέρδη στην ΚΑΕ ΠΑΟ η "γάτα" επιχειρηματίας που λέγεται Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Βέβαια οι άμεσοι ανταγωνιστές του στην Ελλάδα, οι αδερφοί ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ, όταν φέρνουν έναν παίκτη στον μπασκετικό Ολυμπιακό, του ανοίγουν ένα λογαριασμό σε ΕΛΛΗΝΙΚΗ τράπεζα και τα όποια χρήματα αυτός δικαιούται, του τα βάζουν εκεί. Λέμε τώρα, έτσι; Μην πάει ο νους κάποιου στο πονηρό. Σίγουρα οι ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ πάντως δεν ξέρουν να βγάζουν κέρδη. Δεν το μπορούν.
 
Είναι που σύμφωνα με το sdna και τους αναγνώστες του, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι "ο κορυφαίος αθλητικός παράγοντας της χρονιάς". Συγχαρητήρια και στον ορκωτό λογιστή που υπογράφει αυτόν τον ισολογισμό, χωρίς να φοβάται πιθανές μελλοντικές συνέπειες. Τι να φοβηθεί εξάλλου; Ποια Αρχή του τόπου θα τολμήσει να ασχοληθεί ποτέ με την ΚΑΕ ΠΑΟ; Καλύτερα όμως, να έχουμε κάτι να γελάμε τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Άντε και του χρόνου...

Σχόλια

Εικόνα nmavronas

Αυτά είναι άρθρα ζόρικα! Επέστρεψες για τα καλά...

Εικόνα Aprosarmostos17

Κοιτάζοντας περαιτέρω τον ισολογισμό στο ΓΕΜΗ παρατηρούμε και την αύξηση των μακροπρόθεσμων υποχρεώσεων (3.500.000€ το 2015, 3.594.500€ το 2016) πράγμα που σημαίνει είτε ότι τα δάνεια δεν εξυπηρετούνται, είτε ότι έχει ληφθεί νέο δάνειο (θα ήθελα φυσικά να μάθω ποια τράπεζα δίνει δάνεια σήμερα σε προβληματικές επιχειρήσεις).
Αύξηση υπάρχει και στις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις (7.516.470€ το 2015, 8.437.451€ το 2016) με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην αύξηση των μη εξοφλημένων φόρων κατά περίπου 200.000€ (σύνολο για 2016 713.717€) αλλά και τις οφειλές προς οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης (σύνολο 22.840 από 19.147). Την ίδια ώρα, οποιοσδήποτε συμπολίτης μας δεν πληρώσει εφορία ή ασφαλιστικό φορέα, ένα αόρατο χέρι κάνει την αντίστοιχη ανάληψη από τον λογαριασμό του.

Εκεί που γέλασα πραγματικά ήταν στην αναφορά των ορκωτών: "Η Εταιρεία διενήργησε σχετική αξιολόγηση και δεν εντόπισε παράγοντες που θέτουν σε κίνδυνο την προοπτική της ως συνεχιζόμενη δραστηριότητα". Ούτε ο Τράκης δεν θα το έγραφε αυτό με βάση τα στοιχεία, αλλά κυρίως με βάση αυτά που δεν εμφανίζονται στις λογιστικές καταστάσεις.

Εικόνα savvas gridlock

Πολύ σωστες οι παρατηρήσεις σου, φιλε. Τωρα για την ουσία των οσων ρωτας, μπορει οι υποχρεώσεις απεναντι στο ΚΡΑΤΙΚΟ ΟΑΚΑ να μην εξυπηρετουνται και να εχουν καταστει ληξιπροθεσμες,με τα ανάλογα βεβαιωμενα προστιμα. Ξαναλεω, μπορει, ετσι; Αλιμονο, δεν υπαινισσομαι τιποτε τυπου "βαζελοι μπαταχτσηδες". Αντε και καλη χρονιά...

Εικόνα Aprosarmostos17

Είναι δυνατόν να έχουν γίνει επίσημες καταγγελίες, συνεντεύξεις τύπου, δημοσιεύματα, υπόνοιες, φήμες και να μην έχει γίνει φορολογικός έλεγχος από το 2012; (!!!!)

Απ' ότι ξέρω, μετά από καταγγελία μπαίνει μέσα το ΣΔΟΕ και τα ξεσκονίζει όλα. Και όταν λέμε όλα, εννοούμε ΟΛΑ. Έχουν τέτοια εργαλεία στα χέρια τους, που μπορούν να δουν τι μπήκε και βγήκε μέχρι και στον τραπεζικό λογαριασμό της θείας του Γκιστ στο Ντένβερ. Μπορούν να βρουν εταιρείες όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και στην Μπουρκίνα Φάσο. Αρκεί φυσικά "να θέλουν".

Αυτό είναι κοροϊδία στα μούτρα μας και μόνο ένας τρόπος υπάρχει να ξεσκεπαστούν οι βρωμιές τους. Μια στο καρφί και μια στο πέταλο που έλεγε και ο μακαρίτης ο Κακαουνάκης. Κάθε μέρα, στην τιβί, στο ραδιόφωνο, στον τύπο, ηλεκτρονικό και έντυπο. Αχ ρε Μαρινάκη, πότε θα βγει το κανάλι σου να γελάσει και ο κάθε πικραμένος...

Εικόνα CEN-TAURUS

Μπράβο ρε σάββαρε! Αλλά είπαμε, η φαρμακαγορά διακινεί τσουβάλια χρήμα, τρώει πολύς κόσμος κι έτσι τα στόματα κλείνουν και τα μολύβια δεν γράφουν. Εντάξει, οι απλοί φίλαθλοι δεν νομιμοποιούνται να ασκήσουν ένδικα μέσα εναντίον τους. Η ΚΑΕ όμως νομιμοποιείται, αφού οι τακτικές των απέναντι πλήττουν τον ανταγωνισμό. Όταν δεν πληρώνεις ικα, φπα κλπ κερατιάτικα στο ύψος των μεταγραφών που κάνεις, τότε γλυτώνεις ένα σκασμό λεφτά, που τα ρίχνεις για άλλες προσθήκες κι έτσι έρχεσαι σε πλεονεκτική θέση έναντι του αντιπάλου σου. Η ΚΑΕ λοιπόν, αντί ανακοινώσεων κατά του εχθρού, να καταθέσει ένα πλήρες υπόμνημα στο ΣΔΟΕ, τα πολιτικά κόμματα, το σώμα ορκωτών λογιστών και την εισαγγελία του άρειου πάγου, αφού το ποσό είναι τέτοιο, που να δικαιολογεί κακουργηματικού χαρακτήρα διώξεις.

Εικόνα savvas gridlock

Εχουν γινει αυτα που λες με το ΣΔΟΕ, αλλα το θεμα μπλοκαρει απο ψηλοτερα. Το Κρατος χρωσταει καμια 200αρια εκ. ευρω στη ΒΙΑΝΕΞ, για φαρμακα κι επιστροφες φορου και ετσι πιεζεται μεσω της ΚΑΕ ΠΑΗΟ να δωσει κατι πισω, οποτε μπαινει ρευστο στα δημοσια ταμεια. Βεβαια και στη Χαλυβουργικη χρωσταει πολλα λεφτα το Κρατος, οπως και σε ολες τις εταιρειες της χωρας (7 δισ τα ληξιπροθεσμα του Δημοσιου προς ιδιωτες), αλλα η οικογενεια των Αγγελοπουλων δεν χρησιμοποιει την ΚΑΕ Ολυμπιακος ως μοχλο πιεσης. Σε αυτο βεβαια παιζει ρολο και το οτι ο Παναγιωτης με το Γιωργο Αγγελοπουλο δεν εχουν καμια σχεση με γη Χαλυβουργικη, μονο με τη ναυτιλιακη Arcadia αζχολουνται, αλλα οπως κι αν το παρει κανεις, ενα ειναι το ταμειο της οικογενειας.