Ο ΡΙΝΑΛΝΤΙ, Ο ΤΑΥΛΑΡΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ



Συνεχίζουμε τις ιστορίες ''εξυγίανσης'' των οικονομικών της ΠΑΕ ΠΑΟ, επί των ημερών Ιωάννη Αλαφούζου. 
 
 
Ο Παναθηναϊκός έχει πληρώσει μόνο 10.000 ευρώ από τα οφειλόμενα για τη μεταγραφή του Λαουτάρο Ρινάλντι και η Αρχεντίνος διεκδικεί την αποπληρωμή του ποσού. Έχει παραμείνει στο ρόστερ, αλλά ο Λαουτάρο Ρινάλντι δεν υπολογίζεται από τον Μαρίνο Ουζουνίδη και η διοίκηση προσπαθεί να βρει ομάδα για να τον παραχωρήσει δανεικό. Ωστόσο, ταυτόχρονα δεν έχουν εξοφληθεί οι οφειλές προς την Αρχεντίνος Τζούνιορς, τουλάχιστον με βάση τις "πηγές" από την Αργεντινή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Παναθηναϊκός έχει καταβάλλει μόνο 10.000 ευρώ από τις 150.000 ευρώ που οφείλει και η Αρχεντίνος απειλεί εκ νέου με προσφυγή στη FIFA. Πάντως, σε σχέση με την προηγούμενη φορά, τώρα υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των δύο ομάδων και από την ΠΑΕ έχουν διαβεβαιώσει ότι τα χρήματα θα πληρωθούν εντός των ημερών. Επιπλέον, η εφημερίδα Sportday ισχυρίζεται πως η Αλ Φαϊζάλι από τη Σαουδική Αραβία έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την αγορά του Ρινάλντι.
 
 
Ο Στάθης Ταυλαρίδης κατέθεσε προσφυγή σε βάρος του Παναθηναϊκού ζητώντας το ποσό των 250.000 ευρώ το οποίο αντιστοιχεί σε οφειλές, αλλά και το υπόλοιπο του συμβολαίου του μέχρι το καλοκαίρι. Μετά τον Μάικλ Εσιέν ακόμα ένας παίκτης φτάνει στα άκρα τη σχέση του με τον Παναθηναϊκό μόνο που αυτή τη φορά πρόκειται για παίκτη ο οποίος ανήκει θεωρητικά στο πράσινο ρόστερ. Ο λόγος για τον Στάθη Ταυλαρίδη ο οποίος αν και "κομμένος" ανήκει στο δυναμικό του "τριφυλλιού". Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Goal" ο 37χρονος κεντρικός αμυντικός κατέθεσε προσφυγή με την οποία αξιώνει ένα σημαντικό ποσό. Για την ακρίβεια αυτό φτάνει και ξεπερνά τις 250.000 ευρώ. Γιατί όμως ζητά το συγκεκριμένο ποσό ο Ταυλαρίδης; Πρόκειται για χρήματα που αφορούν οφειλές τόσο ως προς τον ίδιο όσο και προς την εφορία, ενώ ζητά και το υπόλοιπο του συμβολαίου μέχρι το καλοκαίρι του 2017. Μετά και από αυτή την εξέλιξη είναι δεδομένο ότι ο Στάθης Ταυλαρίδης θα αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό και περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις και με τη συγκεκριμένη υπόθεση.
 
Γιάννης Σαμαράς (κείμενο από την εφημερίδα Documento των Βαξεβάνη-Καλογρίτσα, το οποίο υπογράφει ο ''Σ.Λ.''=Σάββας Λιβάνιος, ρεπόρτερ ταυτόχρονα ΚΑΙ στο ραδιόφωνο του Sport FM, ιδιοκτησίας Ιωάννη Αλαφούζου).
 
 
Εντάξει όμως, όπως μας λένε ο Βασίλης Βέργης και ο Τάσος Νικολογιάννης καθημερινά από τη συχνότητα του Sport FM, ''πέσανε λεφτά, όλοι εξοφλήθηκαν στην ΠΑΕ ΠΑΟ μέχρι 31/12/2016''. Τώρα βέβαια στην ΠΑΕ ΠΑΟ τρέχουν να παρακαλέσουν το δήμο στο Κορωπί, εκεί στο ''Απήλιον'', να μην τους κόψει το νερό το συνεργείο της ΕΥΔΑΠ, αλλά ''δεν χρωστάει πουθενά ο ΠΑΟ''. Πού να χρώσταγε κιόλας. Στον ΣΚΑΙ από την άλλη, καμία καθυστέρηση στις πληρωμές. Όλοι πληρώνονται στην ώρα τους κι όπως είδαμε έχει βάλει από την περιουσία του (τη δεσμευμένη, επειδή ελέγχεται για φοροδιαφυγή...) 6 εκ. ευρώ από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα ο Αλαφούζος. Είπαμε, ο ΠορΔοσάλτε είναι πιο σημαντικός για τα σχέδια του Αλαφούζου από τον κάθε Ταυλαρίδη και Γιάννη Σαμαρά...

Σχόλια

Εικόνα Γιάννης ο Red

Άρθρο του βάζελου Αλέξη Πλατή:
http://www.sport24.gr/football/ellada/adeiodothsh-oi-diafwnies-me-thn-ep...

Αδειοδότηση: Οι διαφωνίες με την ΕΠΟ και ο υποβιβασμός λόγω οφειλών
Επιμέλεια: Αλέξης Πλατής Δημοσίευση: 31 Ιαν. 2017 09:08 ΕΠΟ

Τι συζητήθηκε στην ενημέρωση των παραγόντων της Super League, της Ομοσπονδίας και της UEFA. Οι διαφωνίες με την ΕΠΟ και ο υποβιβασμός λόγω οφειλών. Το Sport24.gr αναλύει.

Η αντίστροφη μέτρηση για την κατάθεση των φακέλων των ΠΑΕ στην ΕΠΟ προκειμένου να πάρουν άδεια για το επόμενο πρωτάθλημα έχει αρχίσει ωστόσο, οι διαφωνίες αλλά και οι… αναβολές δεν λείπουν!

Ο νέος κανονισμός αδειοδότησης τέθηκε σε ισχύ (με καθυστέρηση) στις 20 Ιανουαρίου και παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 31/1 στις ΠΑΕ από το διευθυντή του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ Γιώργο Δημητρίου, τον Ιβάντσιτσα Σούντατς (αντιπρόεδρος UEFA Licensing Committee) και τον Πάμπλο Ροντρίγκεζ (μέλος UEFA Licensing Unit).

Καθυστέρηση που οφείλεται σε αλλαγές οι οποίες έγιναν μετά το περσινό φιάσκο με τον Πανιώνιο ο οποίος - κατά την UEFA - κακώς πήρε άδεια (στην θέση του στην Ευρώπη έπαιξε ο ΠΑΣ Γιάννινα) και η ΕΠΟ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 50.000 ευρώ από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία η οποία απαίτησε το «ξήλωμα» και του δευτεροβάθμιου οργάνου αδειοδότησης που έδωσε άδεια στην ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Ο (επιβεβαιωμένος) υποβιβασμός λόγω οφειλών

Στο νέο κανονισμό αδειοδότησης λοιπόν, υπάρχουν αλλαγές. Η πιο σημαντική από αυτές πάρθηκε από την Super League, τον Δεκέμβριο του 2015, τίθεται σε ισχύ από φέτος και επιβεβαιώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας αλλά και με επιστολή της Λίγκας προς την ΕΠΟ σύμφωνα με την οποία "δεν τίθεται θέμα επιβεβαίωσης της απόφασης που έχει εγκριθεί από το ΔΣ της ΕΠΟ από τις 17/12/2015 και ισχύει. Έκτοτε δεν έχει μεταβληθεί η βούληση της Super League και της ΕΠΟ".

Όποια ομάδα λοιπόν, δεν πάρει άδεια για οικονομικούς λόγους κατά την εξέταση των φακέλων μέχρι τις 31 Μαϊου θα υποβιβαστεί στην Football League. Το συγκεκριμένο μέτρο μάλιστα, θα είναι πιο εξοντωτικό όταν θα εξεταστούν οι φάκελοι των ομάδων στο τέλος της περιόδου 2017-18, καθώς θα υποβιβάζονται οι ΠΑΕ που δεν παίρνουν άδεια για οποιοδήποτε λόγο!

Διαφωνίες για την αρνητική θέση και τους δύο γηγενείς

Υπάρχουν όμως, και δύο σημεία τριβής ανάμεσα στις ΠΑΕ και την ΕΠΟ, στο νέο κανονισμό αδειοδότησης.

Σημείο 1: Σύμφωνα με το άρθρο 52β. αν μία ΠΑΕ έχει αρνητική καθαρή θέση (με απλά λόγια αρνητικά κεφάλαια στις ενδιάμεσες και ετήσιες οικονομικές καταστάσεις) ή σύμφωνα με τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις δεν είναι βιώσιμη, θεωρείται ότι έχει υποπέσει σε «παραβίαση δείκτη», κριτήριο που έχει χαρακτηριστεί ως «υποχρεωτικό» για την αδειοδότηση μίας ΠΑΕ. Η ομάδα σε αυτή την περίπτωση κινδυνεύει να μην πάρει άδεια και να υποβιβαστεί.

Σημείο 2: Σύμφωνα με το άρθρο 18β. η κάθε μία ΠΑΕ θα πρέπει να έχει υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με δύο γηγενείς (Έλληνες) ποδοσφαιριστές κάτω των 21, οι οποίοι θα πρέπει να αγωνιστούν σε τουλάχιστον πέντε αγώνες (της πρώτης ομάδας), πρωταθλήματος ή και κυπέλλου Ελλάδας, τουλάχιστον για εξήντα λεπτά ανά αγώνα. Ως αποδεικτικό στοιχείο θα είναι το φύλλο αγώνα.

Αναβολή για ένα χρόνο, "θέλουμε για δύο"

Στην ενημέρωση προς τις ΠΑΕ που έγινε την Δευτέρα αποφασίστηκε να δοθεί αναβολή στα δύο αυτά άρθρα για ένα χρόνο επειδή ο κανονισμός ανακοινώθηκε στις ομάδες με καθυστέρηση. Η συγκεκριμένη αναβολή προκάλεσε ανακούφιση στις ΠΑΕ που επικαλέστηκαν αντικειμενική αδυναμία να υλοποιήσουν απαιτήσεις του κανονισμού όπως η κατάθεση εγγυητικής επιστολής ίση με το 5% του προϋπολογισμού της ομάδας, λόγω της οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Λίγη ώρα αργότερα, μάλιστα, προχώρησαν ακόμη ένα βήμα και με επιστολή που εστάλη από την Super League στην ΕΠΟ ζητήθηκε η αναβολή των συγκεκριμένων μέτρων να ισχύσει για δύο χρόνια Η συγκεκριμένη διαφωνία είναι άγνωστο που μπορεί να οδηγήσει."

Εδώ ο κανονισμός αδειοδοτήσεων:
http://www.epo.gr/media/files/ADEIODOTHSH/KANONISMOS_ADEIODOTHSHS_EDITIO...

Το επίμαχο κομμάτι είναι στις σελίδες 43 και 44 του παραπάνω εγγράφου.Είναι το άρθρο 52, δείκτης 2 με τίτλο "Αρνητική καθαρή θέση"

http://www.redking.gr/content/football/17899-etsi-swzoyn-ton-pao

Έτσι "σώζουν" τον ΠΑΟ!
Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017 - 00:34

Οι αλλαγές στον Κανονισμό Αδειοδότησης παρουσιάστηκαν στις ομάδες. Βάσει όσων περιλαμβάνει ο νέος κανονισμός, οι ομάδες με οικονομικά ανοίγματα θα είχαν σοβαρό θέμα με την αδειοδότηση. Όπως αναφέρεται και στο άρθρο 52, δείκτης 2 με τίτλο "Αρνητική καθαρή θέση". Δηλαδή κατά πόσο έχει χειροτερέψει το οικονομικό της άνοιγμα σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Και ποια ομάδα από τις 16 της μεγάλης κατηγορίας είναι στην πιο δύσκολη θέση; Η απάντηση είναι προφανής! Ο ΠΑΟ του Γιάννη Αλαφούζου. Διότι σύμφωνα με τα στοιχεία, η "αρνητική καθαρή θέση" των "πράσινων" ξεπερνά τα 12-13 εκατομμύρια ευρώ.

Και τι κάνει η Λίγκα; Ζήτησε με επιστολή της προς την ΕΠΟ να "παγώσει" η εφαρμογή αυτή της διάταξης για φέτος, κάτι που σώζει την ομάδα του Αλαφούζου που έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα από όλες τις ομάδες της Λίγκας. Και όχι μόνο για φέτος, αλλά το αίτημα της Super League ήταν για τα προσεχή δύο χρόνια!

Μια "φωτογραφική" κίνηση για να σωθεί η ομάδα του Αλαφούζου, διότι υπό κανονικές συνθήκες θα είχε τεράστιο πρόβλημα. Μια ομάδα που δεν μπορεί να ακολουθήσει όσα αναφέρει ο Κανονισμός Αδειοδότησης και συνεχώς έχει θέμα κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας."

Ποια ομάδα έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα από την εφαρμογή αυτού του κανονισμού αυτή τη στιγμή?Μα φυσικά Ο ΠΑΟ του Αλαφούζου.ΑΝ Η ΠΔΕ ΤΗΣ ΕΠΟ ΔΕΧΤΕΙ ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ,ΘΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΒΑΖΕΛΟΥ

Εικόνα Γιάννης ο Red

Μετά τον Εσιέν,ο Πλατανιάς.Μα ούτε τον Πλατανιά δεν πληρώσανε?

http://www.sentragoal.gr/platanias/arthro/o_platanias_zita_apo_ton_panat...

"20:04 31/1
ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ «ΠΡΑΣΙΝΩΝ»
Ο Πλατανιάς ζητά από τον Παναθηναϊκό 200 χιλιάδες ευρώ για τον Κουλιμπαλί

Τελειωμό δεν έχουν οι οικονομικοί μπελάδες για τον Παναθηναϊκό, καθώς ο Πλατανιάς κατέθεσε στην ΕΠΟ προσφυγή σε βάρος του «τριφυλλιού», λόγω οφειλών από τη μεταγραφή του Κουλιμπαλί.

Αυτή είναι η τρίτη κατά σειρά προσφυγή που κατατίθεται εναντίον των «πρασίνων» μετά από αυτές των Ταυλαρίδη και Εσιέν. Η ομάδα των Χανιών υποστηρίζει, ότι δεν έχει εισπράξει τα χρήματα για την εξόφληση της μεταγραφής του Ουσμάν Κουλιμπαλί, με τις προθεσμίες να έχουν ήδη εκπνεύσει.

Το ποσό που ζητά ο Πλατανιάς από τον Παναθηναϊκό είναι της τάξης των 200 χιλιάδων ευρώ, που σε άλλες εποχές δε θα δημιουργούσε καν θέμα στο «τριφύλλι». Φαίνεται όμως, ότι υπάρχει μεγάλη οικονομική στενότητα στους «πρασίνους» και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν αρκετά από τα χρέη τους."

Και κάτι άλλο,"Πάει για ελεύθερους ο Παναθηναϊκός".Με απλά λόγια,ούτε σεντ για μεταγραφές

Εικόνα Aprosarmostos17

Ρε σεις. Ο Αλαφούζος έκανε ήδη την κίνηση-μάτ: αντιπρόεδρος ο Μπαλτάκος. Να δείτε τι μπαλάρα θα παίζει ο φασιστούλης δικηγοράκος στις δικαστικές αίθουσες. Πως θα αποφεύγει τα στενά μαρκαρίσματα των προσφυγέντων. Πως θα αποκρούει τα εξώδικα.
Πως ήταν ο Διαμαντίδης με τους γκρι; Ε, έτσι φιλαράκι είναι και ο Μπαλτάκος με τους δικαστικούς. Το "καλύτερο παιδί". Θα έχει και την Ιωάννα Μάνδρου να του δίνει ασίστ.
Ποια μπάλα τώρα; Το καλύτερο παιχνίδι ο κούλης το παίζει στο Uncharted και στις δικαστικές αίθουσες.

Εικόνα thita

trick me once, shame on you

trick me twice, shame on me, λένε στην αμερική

όποια ομάδα δεχτεί από την πανάθα "πρόγραμμα" πληρωμών (δόσεις) χωρίς κατάλληλες εγγυήσεις (π.χ., προσωπικές ή από τηλεοπτικά ή πολλαπλάσιες ρήτρες, κλπ.) είναι άξια της μοίρας της, αυτά τα κάνει ο αλαφούζος χρόνια τώρα, πρέπει να τον έχουν μάθει όλοι οι μάνατζερς του κόσμου (καλά για ελλάδα δεν μιλάω καν, είδαμε ανακοίνωση πανιωνίου ε...)

το ίδιο ισχύει βεβαίως και για τους παίκτες και τους δικούς τους διακανονισμούς για οφειλόμενα

επειδή από επο, όσον αφορά την πανάθα, δεν βλέπω καμία τιμωρία, κλπ. (ο νοών νοείτω), ας ελπίσουμε ότι οι διεθνείς ομοσπονδίες θα κρατήσουν, ως οφείλουν, θεσμικά και ηθικά δέουσα στάση και να δικαιώσουν άμεσα και στον μέγιστο δυνατό (ποσοτικά) βαθμό τους εργαζόμενους αθλητές που έχουν φάει τα φέσια του γιαννάκη

βεβαίως υπάρχει και η άποψη που λέει ότι εμείς οι ολυμπιακοί θα πρέπει να στηρίζουμε παο και γιαννάκη, η άποψη αυτή βρίσκει σαφές λογικό έρεισμα (τόσο καλά -για εμάς- που διαχειρίζεται ο γιαννάκης τα της πανάθας), πλην όμως υπάρχει και το άτιμο το συναίσθημα, που λέει εντάξει, αν μπορούμε να τον ρίξουμε στην γ' εθνική όπως το αεκάκι για 2 χρόνια, για να σπάσουμε πλάκα, ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ

με την ρήτρα του βλαχοδήμου, ξέρει κανείς τι γίνεται? τα αθλητικά δικαιοδοτικά όργανα δήλωσαν αναρμόδια (αυτή είναι η "ήττα του Ολυμπιακού" που πανηγύρισαν όλα τα "αντικειμενικά" μίντια), οπότε πάμε στην πολιτική δικαιοσύνη (εθνικά δικαστήρια), έχει ήδη προσφύγει άραγε ο Ολυμπιακός? αν όχι, τι περιμένουμε?

Εικόνα MIKE.A

Φιλε Θητα αν οι παιχτες Εσιεν - Ταυλαρχιδης ισως και αλλοι, και οι ομαδες (ομαδα του Ριναλντι - Πανιωνιος για Μπουμαλ) πανε στην ΦΙΦΑ - ΟΥΕΦΑ εκει δεν την γλυτωνει ο κοντοκαραφλογραφικογελοιος! Αυτες δεν αστειευωντε! Ενοειτε ομως οτι πριν του ριξουνε τις κυρωσεις και πληρωσει και προστιμα απο πανω, και για να μην τον πεταξουν εξω απο την Ευρωπη τοτε θα αναγκαστει να πληρωσει!

Εικόνα koropi48

Σάββα, ξέρει ο απατεών τί κάνει. Σου λέει, πού να τρέχει ο άλλος να βάζει δικηγόρους και παράβολα στα τοπικά δικαστήρια και στα ευρωπαϊκά, να περιμένει χρόνια για να πάρει τα λεφτά του, ιδιαίτερα αν αυτά ειναι λίγα. Έρχεται σε συνεχείς συμφωνίες, υφίσταται κουρέματα, παίρνει μπροστάντζες και προχωρά. Όταν πήρε το Φετφα η τζένοα, μας έδωσε τα φρύδια της. Μεγάλη χασούρα και δεν βλέπω τρόπο να εισπραχθούν ποτέ. Ξέρει σου λέω τί κάνει η κοντή καραφλή.

Εικόνα thita

διαμαρτύρομαι, μετά προδήλου εννόμου συμφέροντος, για τα περί καράφλας

κατά τα λοιπά, έχεις δίκιο, μιλάμε για αλεξιπτωτιστή κανονικό (ο γιαννάκης), διακανονισμό στον διακανονισμό ή, εναλλακτικά, υπερκούρεμα, δεν έχει να χάσει τίποτα άλλωστε, ίσα ίσα, βγαίνει κι από πάνω, λέει αλλάξανε οι συνθήκες στην ελλάδα, έτσι κάνουν business στην ελλάδα πλέον οι περισσότεροι

αλλά αυτός φταίει μέχρι ένα σημείο είπαμε, περισσότερο φταίνε πλέον τα γίδια που τα δέχονται (ομάδες και παίκτες)

Εικόνα Arxidakos

Οι ΑΡΔ κοστίζουν αναλογικά πολύ λιγότερο από τους παίχτες και στα μάτια των προβάτων [που περιλαμβάνουν και δικούς μας. μπεεεεε λέμε] μετράνε περισσότερο. Καλά κάνει ο Γιαννάκης, ξέρει αυτός...

...(και η Τζενούλα ξέρει αλλά αυτό ως γνωστόν είναι άλλη ιστορία).