ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ DPG MEDIA



Χθες διαβάσαμε στο facebook το παρακάτω μήνυμα του δημοσιογράφου Κώστα Κυριακόπουλου.
 

 
Με αφορμή αυτήν την απόλυση, θυμηθήκαμε μία παλαιότερη ιστορία, με τον μπασκετικό δημοσιογράφο Άρη Λαούδη.
 

 

 
Εδώ είναι το επίμαχο άρθρο. Φυσικά, απολύσεις γίνονταν πάντοτε και θα συνεχίσουν να γίνονται. Θυμόμαστε όμως ότι όταν απολύθηκε/εξαναγκάστηκε σε παραίτηση ο Αλέξης Σπυρόπουλος από τον ΟΤΕ TV, κόντεψε να επέμβει το ΝΑΤΟ με τους κυανόκρανους του ΟΗΕ, για την ''ελευθεροτυπία που πλήττεται''. Εδώ φυσικά κο-κο-κο. Πουλ πουλ πουλ πουλ πουλ. ''Δημοσιογραφία'' στην Ελλάδα εν έτει 2017...

Σχόλια

Εικόνα Γιάννης ο Red

Σάββα, οι απολύσεις στην DPG Media συνεχίζονται. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απέλυσε 6 δημοσιογράφους:
http://katalipsiesiea.blogspot.gr/2017/09/dpg-6.html

"Αναταραχή στον Όμιλο DPG Γιαννακόπουλου: 6 απολύσεις και νέα περικοπή μισθών
ΔΕΥΤΈΡΑ, 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2017

Την ίδια στιγμή που ο μεγαλοεπιχειρηματίας και πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, διαφήμιζε σχεδόν καθημερινά τις χλιδάτες διακοπές του μέσω instagram, μαύρο ήταν το κλίμα που επικρατούσε στην εταιρεία διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης DPG, ιδιοκτησίας του ιδίου, καθώς ανακοινώθηκαν μειώσεις μισθών της τάξης των 100 ευρώ, που οι εργαζόμενοι λάμβαναν σε κουπόνια και τα οποία είχαν προκύψει από προηγούμενη μείωση μισθού τον Σεπτέμβρη του 2015.

Μάλιστα, για όσες/ους υποχρεώθηκαν πρόσφατα σε αλλαγή μετατροπής της σύμβασης τους από δελτίο παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκι) σε ΙΚΑ, η εν λόγω αποτελεί την τρίτη συνεχόμενη μείωση μισθού σε μόλις δύο χρόνια. Παράλληλα και προκειμένου να εντείνει το κλίμα ανασφάλειας και τρομοκράτησης των εργαζομένων, ώστε να δεχθούν τις μειώσεις χωρίς αντίδραση, προχώρησε σε απολύσεις έξι δημοσιογράφων την προηγούμενη βδομάδα και καθυστέρησε εμφατικά την καταβολή των μισθών σε όλη την εταιρεία.

Όλα αυτά γίνονται καθώς, όπως ειπώθηκε στους εργαζόμενους ο Όμιλος εμφανίζει 'άνοιγμα' μισού εκατομμυρίου ευρώ, το οποίο ο Γιαννακόπουλος φέρεται απρόθυμος να καλύψει. Παρά τη φημολογούμενη "οργή" του, ο στρατός των υψηλά αμειβομένων στελεχών της DPG παραμένει αλώβητος. Για ακόμη μια φορά το βάρος για την 'εξυγίανση' της επιχείρησης πέφτει στους εργαζόμενους των 600 ευρώ, οι οποίοι καλούνται να βάλουν πλάτη (ξανά) μέσω μειώσεων και με τον φόβο των κλιμακούμενων απολύσεων στο κέντρο του κάδρου."

Αυτό βέβαια δεν θα το δει κανείς σε sites όπως το sdna(φερ' ειπείν)κλπ.

Απ'τον λογαριασμό του RATM στο facebook:

"Ωραίες πληροφορίες φτάνουν στα αυτιά μας. Ξεκίνησε λέει επισήμως συνεργασία Δημήτρη Γιαννακόπουλου με το sdna. Άνθρωπος που κρατάει το λόγο του ο επώνυμος φίλαθλος της ΚΑΕ ΠΑΟ, αποφάσισε να συνεργαστεί με το Λαλάκη Golendri Παπαθεοδώρου, αυτόν που αποκαλούσε ''πούστη στην ψυχή'' όταν έφυγε από την ''ΠΡΑΣΙΝΗ''. Όλα κι όλα, πολλά μπορείς να του πεις του Γιαννακόπουλου, αλλά εκεί που έφτυνε δεν γλείφει, δεν είναι τέτοιος. Εμείς ενημερώνουμε..."

Και κάτι που δεν έχει διαψευστεί από κανέναν:
https://twitter.com/RWBDTrashtalker/status/903673189959684096

"Ξαναλέω για όσους δε το πιάσατε, ο Τράκης έχει πάρει μέρος του SDNA και του #eurοpoops. Ας βγει κάποιος να με διαψεύσει..."

Δηλαδή ο Τράκης πήρε ποσοστό και του Eurohoops. Ίσως δεν είναι τυχαίο που ο γαμημένος ΑΡΔ Νίκος Βαρλάς αρθρογραφεί στο sdna.
Για το sdna φαίνεται ξεκάθαρα από το γεγονός ότι o "his master's voice"πράσινος μπασκετικός ΑΡΔ σταμάτησε να αρθρογραφεί στο "αντικειμενικό" onsports.gr του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και ξεκίνησε να αρθρογραφεί στο sdna.:
http://www.sdna.gr/blogs/dimitris-kontos

καθώς και απ'το πόσο θετικά διακείμενοι είναι στον πρεζάκια
(*φερ'ειπείν αυτό το άρθρο του Νικόλα Βαζελαρά εεε Βασιλαρά:
http://www.sdna.gr/podosfairo/superleague/article/373983/monodromos-mpas...

*Το άρθρο του πράσινου ΑΡΔ Κώστα Μανωλιουδάκη:
http://www.sdna.gr/podosfairo/superleague/article/374494/thematofylakas-...

*Το άρθρο της ΑΡΔ(με παρελθόν στην Αεκτζήδικη "Score Live") και μπασκετμπολίστριας Μαριάννα Αξιοπούλου:
http://www.sdna.gr/podosfairo/superleague/article/373908/i-pae-panathina...)

Εικόνα Γιάννης ο Red

Κι άλλες απολύσεις στην DPG Media του Δημήτρη Γιαννακόπουλου:
http://katalipsiesiea.blogspot.gr/2017/10/dpg.html

"Δεκάδες απολύσεις στη DPG του Δ. Γιαννακόπουλου
ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 20 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2017

«Σφαγής» συνέχεια στη DPG του μεγαλοεπιχειρηματία και προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, αφού σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το μπαράζ απολύσεων και μειώσεων μισθών, που ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, συνεχίζεται με ακόμη πιο εντατικούς ρυθμούς.
Μέσα σε μόλις ένα μήνα, ο άνθρωπος που μέχρι πρόσφατα ισχυριζόταν ότι θα «σώσει» ακόμη και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τα χρέη, έχει απολύσει κάτι λιγότερο από 50 εργαζομένους, ήτοι σχεδόν το 1/3 του έμψυχου δυναμικού που απασχολούσε στον τομέα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, με τη δικαιολογία μια οικονομικής “τρύπας” περίπου μισού εκατομμυρίου ευρώ, που λέγεται ότι εμφάνισε η εταιρεία και ο ίδιος αρνείται να καλύψει.

Η συλλογή αυτοκινήτων του Δ. Γιαννακόπουλου, όπως την πόσταρε ο ίδιος στο Instagram στις 6 Οκτωβρίου.
Μετά τις μειώσεις μισθών της τάξης των 100 ευρώ, που οι εργαζόμενοι λάμβαναν σε κουπόνια και τα οποία είχαν προκύψει από προηγούμενη μείωση μισθού τον Σεπτέμβρη του 2015, τις απολύσεις 6 δημοσιογράφων και 4 διοικητικών υπάλληλων τον προηγούμενο μήνα, νέο κύμα απολύσεων “σάρωσε” σχεδόν κάθε τμήμα της εταιρείας DPG την περασμένη εβδομάδα, ανεβάζοντας τον αριθμό των απολυμένων σε τουλάχιστον 44 από τις αρχές Σεπτεμβρίου.
Για ακόμη μία φορά ο στρατός των υψηλά αμειβομένων στελεχών της DPG παρέμεινε αλώβητος, μιας και το βάρος της «εξυγίανσης» της επιχείρησης έπεσε στους εργαζόμενους των 600 και 800 ευρώ, κυρίως δημοσιογράφους, οι οποίοι κλήθηκαν να υπογράψουν λήξη των συμβάσεων εργασίας τους, λίγες ημέρες μόλις μετά την επίδειξη πλούτου του προέδρου της εταιρείας, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, μέσω Instagram.

Του ίδιου ανθρώπου, που την εβδομάδα που πετούσε 34 ανθρώπους στο δρόμο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τις οικογένειες τους, έβγαινε και μιλούσε για τα χτυπήματα (των άλλων φυσικά) στην “πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια!”."

Αυτό βέβαια δεν θα το δει κανείς σε sites όπως το sdna(φερ' ειπείν)κλπ.

Εικόνα thita

ναι αλλά το μετατάρσιο του λαούδη και του κυριακόπουλου δεν πρήστηκε, σωστά? άρα no problem

τι έγραψε/έκανε/είπε ο κυριακόπουλος και ενόχλησε τον capo?

Εικόνα savvas gridlock

Δεν νομιζω να εγραψε κατι που ενοχλησε το Γιαννακοπουλο, απλως επρεπε να απολυθει για λογους περιορισμου του μπατζετ.

Εικόνα koropi48

Χαρακτηριστικό δείγμα του τί τραβάνε οι δημοσιογράφοι, σε ποιο καθεστώς φόβου για το ψωμί τους δουλεύουν, γι αυτό η κριτική μας πρέπει να είναι προσεχτική. Γνωστός ο φαρμακάς για τις χοντρές παρεμβάσεις, γνωστός κι ο τουίτ για τις ευθείες παρεμβάσεις και υποδείξεις (μόνο την ώρα των διαφημίσεων δεν μιλάνε για Γαύρο και Βαγγέλη), γνωστός και ο Καπετάν Γιώργος παλαιότερα, που έτρωγε δημοσιογράφους και διευθυντές για σχόλια που δεν του άρεσαν ή ορμούσε στα μπουθ του ΟΑΚΑ, όταν οι σπήκερ δεν σχολίαζαν τις φάσεις όπως γούστρε αυτός. Τί να λέμε τώρα! Η σημερινή κατάσταση του τύπου στην τουρκία μοιάζει παιδικός σταθμός.

Εικόνα Aprosarmostos17

Ήταν μήπως αυτή η μοναδική στην ιστορία του αθλητισμού ένσταση του Τράκη για τον... αριθμό των ατόμων που κάθονται στον πάγκο;

Εικόνα Arxidakos

Απαπα, δεν ήταν σωστός ο Λαούδης... Ακούς εκει να απαιτήσει να δρασει εκτος χαρακτήρα του ολόκληρος βάζελος...
Πρωταθλητής σε όλα τα σπορ δε λέει? Ο δικαστικός αγών τι είναι? Σπορ δεν είναι, απαπα...

Ουστ απο δω ζώα.

Εικόνα savvas gridlock

Ε οχι τωρα να μας πεις οτι κανει ενστασεις ο ΠΑΟ. Μονο καμια 200αρια σε ολα τα σπορ στην ιστορια του. Τι ειναι 200 περιπτωσεις μπροστα στην αιωνιοτητα;