Η ''ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑ'', Η ΜΕΛΙΣΣΑΡΗ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ



Αντιγράφουμε τις εξελίξεις στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ από το εξαιρετικό site eksegersi.gr.
 
«Ισχύει ό,τι είπε ο υπουργός». Αυτή ήταν η απάντηση της συμβούλου της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΝ, Αικατερίνης Ιωάννου, σε τηλεφωνική επικοινωνία μας την περασμένη Τρίτη, σχετική με την εξέλιξη του «σκανδάλου Μελισσανίδη». Από τη σύμβουλο ζητήσαμε να πληροφορηθούμε αν ο υπουργός ΠΕΝ Γ. Σταθάκης απάντησε θετικά στο αίτημα του Αυτοτελούς Τμήματος Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου του υπουργείου, που ζήτησε να υποβληθεί ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για το αν το ερασιτεχνικό σωματείο ΑΕΚ έχει δικαίωμα να παραχωρήσει στην ανώνυμη εταιρία «Δικέφαλος 1924» το οικόπεδο, ιδιοκτησίας ελληνικού δημοσίου, που έχει παραχωρηθεί κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση στο ερασιτεχνικό σωματείο προκειμένου να εξυπηρετεί την άθληση των αθλητών του (κοινωφελής σκοπός).
Η νεαρά νομικός, σε παλαιότερη επικοινωνία μας, μας είχε απαντήσει ότι πρόκειται για ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα, το οποίο μελετούν με τη γενική γραμματέα, Χριστίνα Μπαριτάκη, προκειμένου να εισηγηθούν στον υπουργό. Οταν της υπενθυμίσαμε ότι υπάρχει ήδη Γνωμοδότηση του ΝΣΚ (η 112/2006 του Β’ Τμήματος), που έχει λύσει αυτό το ζήτημα, Γνωμοδότηση την οποία εμείς καταθέσαμε και στο Αυτοτελές Τμήμα και στην πολιτική ηγεσία, και πως έχουμε υποβάλει εγγράφως συγκεκριμένα αιτήματα στον υπουργό, στα οποία υποχρεούται να μας απαντήσει σε προθεσμία 30 ημερών, η οποία μόλις παρήλθε, η κ. Ιωάννου –εμφανώς ενοχλημένη- μας απάντησε «ισχύει ό,τι είπε ο υπουργός».
Τι «έχει πει ο υπουργός»; Σε μια «συνάντηση γνωριμίας» με τους συντάκτες θεμάτων Περιβάλλοντος, στις 9 Γενάρη, όταν θέσαμε υπόψη του το συγκεκριμένο ζήτημα και τον ρωτήσαμε αν θα κάνει δεκτό το αίτημα του Αυτοτελούς Τμήματος για υποβολή ερωτήματος στο ΝΣΚ, με το γνωστό «μπλαζέ» ύφος και γελώντας καταπώς το συνηθίζει, ο Γ. Σταθάκης απάντησε ότι το θέμα είναι λυμένο και δε χρειάζεται να υποβληθεί ερώτημα στο ΝΣΚ. Αποδώσαμε αυτή την απάντηση (η οποία μάλιστα ήταν «άτυπη») στην ασχετοσύνη του υπουργού. Η επικοινωνία μας στη συνέχεια με τη σύμβουλο Ιωάννου, που μας είπε ότι μελετούν το ζήτημα γιατί είναι σοβαρό, μας ενίσχυσε αυτή την εκτίμηση. Πλέον, μετά την απάντηση «ισχύει ό,τι είπε ο υπουργός» και κάποια άλλα γεγονότα, αρχίζουμε να σκεφτόμαστε ότι ο Γ. Σταθάκης έχει τη βούληση να ολοκληρώσει το σκάνδαλο, παρακάμπτοντας το ΝΣΚ. Το ζήτημα είναι αν θα βρει υπηρεσιακούς παράγοντες διατεθειμένους να συμπράξουν στην παρανομία, επαναλαμβάνοντας το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Ηλεκτρική καρέκλα

Παλιότερα, ακούσαμε τη φήμη ότι η τέως προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου του ΥΠΕΝ, Ξανθίππη Πουρνάρα, επέλεξε να συνταξιοδοτηθεί, επειδή της ασκούνταν πίεση να γνωμοδοτήσει ότι είναι νόμιμη η σκανδαλώδης παραχώρηση του οικοπέδου από το ερασιτεχνικό σωματείο ΑΕΚ στη συμφερόντων Μελισσανίδη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ. Δεν μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε αν αυτό αληθεύει.
Και ξαφνικά πληροφορούμαστε ότι η διάδοχός της, Μαρία Μελισσάρη, η οποία τοποθετήθηκε ως προϊσταμένη στο Αυτοτελές Τμήμα μόλις τον περασμένο Σεπτέμβρη, μετακινείται ξανά και επιστρέφει στο προηγούμενο πόστο της. Με απόφαση που υπέγραψε στις 31 Γενάρη η γενική γραμματέας του ΥΠΕΝ, Χ. Μπαριτάκη, η Μ. Μελισσάρη μετακινείται από προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου και τοποθετείται ως προϊσταμένη στο Τμήμα Εμπράγματων Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος. Ως προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος τοποθετείται η Ιωάννα Σκουνάκη, που μετακινείται από τη θέση της προϊσταμένης του Τμήματος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών.
Λες και η καρέκλα του προϊσταμένου του Αυτοτελούς Τμήματος είναι ηλεκτρική και διώχνει όποιον κάθεται σ’ αυτή! Οταν η απομάκρυνση της Μ. Μελισσάρη από το συγκεκριμένο πόστο συμβαίνει σε μια περίοδο που η πλευρά Μελισσανίδη αναζωπυρώνει τη φιλολογία για τα «δίκια» της, όταν η Μ. Μελισσάρη είχε εισηγηθεί να γίνει ερώτημα στο ΝΣΚ και ο Σταθάκης απαντά –έστω και «άτυπα»- ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ερωτηθεί το ΝΣΚ, εύλογα αναρωτιόμαστε μήπως η απομάκρυνση της προϊσταμένης έχει να κάνει μ’ αυτό ακριβώς το ζήτημα.
Βέβαια, πριν το ζήτημα φτάσει στην προϊσταμένη, υπάρχει η εισηγήτρια, Ζωή Βισβάρδη. Θα δεχτεί η κ. Βισβάρδη να αναγορεύσει τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ σε κύριο του έργου, όταν το Φλεβάρη του 2015 περιέγραφε το απόλυτο ασυμβίβαστο της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ; Στο έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 5522/6.2.2015, που ως εισηγήτρια συνέταξε η Ζ. Βισβάρδη και υπογράφει η πρώην προϊσταμένη του Τμήματος Ξ. Πουρνάρα, με θέμα: «Παροχή διευκρινίσεων και κατευθύνσεων σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 42 του ν.4277/2014», στην παράγραφο 6γ, το Τμήμα αντιμετωπίζει την «Δικέφαλος 1924» ΑΕ ως εταιρία που «έχει αναλάβει για λογαριασμό του αθλητικού σωματείου ΑΕΚ όλες τις δαπάνες ανέγερσης του εν θέματι έργου» και όχι ως κύριο του έργου, και ζητούσε να εξεταστεί αν η εν λόγω εταιρία ανήκει σε εκείνες που «δύνανται να υπογράφουν με το ως άνω ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο ΑΕΚ ειδικές προγραμματικές συμβάσεις αθλητικής ανάπτυξης κλπ.». Θα δεχτεί να αναιρέσει αυτό το σκεπτικό, έχοντας μάλιστα υπόψη της πλέον τη Γνωμοδότηση 112/2006 του Β’ Τμήματος του ΝΣΚ (που έχει γίνει αποδεκτή από τον αρμόδιο υφυπουργό και επομένως η εφαρμογή της είναι υποχρεωτική); Θα υπογράψει γνωρίζοντας ότι εκκρεμεί και δίκη, καθώς μέλη της ερασιτεχνικής ΑΕΚ έχουν προσβάλλει ως παράνομη την περιβόητη σύμβαση παραχώρησης και τη γενική συνέλευση-παρωδία που την «ενέκρινε»;
Η κ. Βισβάρδη, ως νομικός, όφειλε να έχει ξεκαθαρίσει αυτό το θέμα από την πρώτη στιγμή. Γνωρίζει ότι το οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί στο ερασιτεχνικό σωματείο ΑΕΚ (και μάλιστα, μόνο κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση) είναι «πράγμα εκτός συναλλαγής» και επομένως δεν μπορεί να παραχωρηθεί σε μια κερδοσκοπική επιχείρηση, όπως είναι η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ. Οφειλε να αναζητήσει τη Γνωμοδότηση του ΝΣΚ, που τελικά της καταθέσαμε εμείς. Αντί για ερωτήματα, όφειλε να έχει δώσει απάντηση. Και γνωρίζει πολύ καλά ότι μία μόνο απάντηση χωρεί: το οικόπεδο δεν μπορεί να παραχωρηθεί! Καιρός, λοιπόν, να κάνει τώρα αυτό που δεν έκανε από τότε που ανέλαβε να εισηγηθεί αυτή την υπόθεση.

Ξεπέρασε κάθε όριο

Και μέσα στην τούρλα του Σαββάτου, έχουμε και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, που εμφανίστηκε σε εκπομπή αθλητικού ραδιοφώνου (ΣΠΟΡ FM, 8.2.2017) και δήλωσε τα εξής εκπληκτικά: «Το γήπεδο της ΑΕΚ με ταλανίζει και οικογενειακά. Με τους ΑΕΚτζήδες της οικογένειας να με… πιέζουν. Σαφέστατα θα πρέπει να τελειώσει αυτή η ιστορία. Η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει ακολουθήσει όλες τις διαδικασίες. Νομίζω είμαστε στο τελικό στάδιο. Ομως, δεν μπορεί κανείς να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχουν νομικά κωλύματα στο μέλλον. Ο δήμαρχος μπορεί να εκφράζει και την τοπική κοινωνία. Οπως κάθε δήμαρχος. Νομίζω πάντως πως αυτό που ζητούσε ο δήμαρχος ήταν νομιμότητα και νομίζω ότι τηρείται. Θα τελειώσει σύντομα αυτή η ιστορία. Εφόσον τηρούνται οι όροι νομιμότητας θα τελειώσει αυτή η ιστορία. Εχω την αίσθηση ότι είναι μέσα στους νόμους και των κανονισμών το γήπεδο της ΑΕΚ».
Ενα μέλος της κυβέρνησης επικαλείται τα οπαδικά αισθήματα μελών της οικογένειάς του για να δώσει απάντηση σε μια κρατική υπόθεση! Ενα μέλος της κυβέρνησης, παντελώς αναρμόδιο, αποφαίνεται εν είδει υπερδικαστή, ότι μια ανώνυμη εταιρία, που έχει εκκρεμότητες (τουλάχιστον) με υπηρεσίες του Δημοσίου, είναι νόμιμη, και καλά θα κάνουν οι υπηρεσίες να μην την ταλαιπωρούν. Μόνο οι υπάλληλοι του Μελισσανίδη μιλούν μ’ αυτόν τον τρόπο.
Κανονικά, αν ο πρωθυπουργός Τσίπρας σεβόταν στοιχειωδώς τη νομιμότητα (θυμόσαστε το σλόγκαν του ΣΥΡΙΖΑ «θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα»;), θα έπρεπε αμέσως να αποπέμψει τον υφυπουργό του. Εκτός αν ο Βασιλειάδης παίζει το ρόλο του «λαγού», προαναγγέλλοντας ένα επικείμενο σκάνδαλο. Τους προειδοποιούμε να μην τολμήσουν!
 
Ως προς τις τελευταίες 3 παραγράφους, για το πόσο ''αεκτζίδικο'' είναι το οικογενειακό περιβάλλον του υφυπουργού Αθλητισμού Βασιλειάδη, εμείς απλώς γελάμε. Κι όταν έρθει η ώρα και βγουν κάποιες φωτογραφίες δημοσίως, θα γελάσει μαζί μας και όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα...

Σχόλια

Εικόνα koropi48

Δεν υπάρχει νομιμότητα με αυτή την κυβέρνηση λέμεεεεεεε! Ούτε τα προσχήματα δεν τηρούν. Πού κυβέρνησαν αριστεροί σε όλο τον πλανήτη, σε όλη την ιστορία και να σεβαστούν θεσμούς και νομιμότητα. Νόμος είναι η επιθυμία του κομματικού κομισσάριου. Όσο για τον βασιλειάδη, στις γειτονιές μας ζει, άρα εμείς φταίμε που νοιώθει μόνο αεκτζήδικη πίεση.

Εικόνα Warrior 7

Εγώ πάντως αμφιβάλλω για το εάν το σύνολο των κεφαλαίων που απαιτούνται για την ανέγερση του γηπέδου είναι ακόμα διαθέσιμα. Ο τσάμπα μάγκας είχε πει ότι θα έβαζε 10 εκατ. ευρώ, ενώ θα συνεισέφεραν και άλλοι μέτοχοι ένα ανάλογο ποσό, ενδεχομένως και μεγαλύτερο, με το υπόλοιπο να προέρχεται από τραπεζικό δανεισμό. Τα ερωτήματα είναι: 1) Οι υπόλοιποι μέτοχοι είναι ακόμα διατεθειμένοι να επενδύσουν? Αν όχι, τότε τη διαφορά θα την καλύψει ο γατούλης; 2) Με βάση τη σημερινή κατάσταση των ελληνικών τραπεζών και το ύψος των κόκκινων δανείων, θα μου προξενήσει μεγάλη εντύπωση εάν όντως παράσχουν δάνεια για την κατασκευή του γηπέδου τη στιγμή που η βάση των εσόδων για την αποπληρωμή των δανείων θα προέρχονται από μια ζημιογόνα επιχείρηση όπως είναι η ΠΑΕ. Σαφώς και θα υπάρξουν έσοδα από την εκμετάλλευση των χώρων εντός και πέριξ του γηπέδου, αλλά η πλειοψηφία των εσόδων θα είναι πάλι τα εισητήρια και τα τηλεοπτικά συμβόλαια.

Με λίγα λόγια, αν δεν είναι άμεσα διαθέσιμα τα απαιτούμενα κεφάλαια για την κατασκευή του γηπέδου, είναι προς το συμφέρον του τσάμπα μάγκα η επίλυση όλων των νομικών θεμάτων ή μήπως όχι ούτως ώστε να μπορεί να δείχνει άλλους με το δάχτυλο και να στρέφει προς τα εκεί την οργή του κόσμου για τις όποιες καθυστερήσεις;

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

το ότι ο καταδικασμένος απαίδευτος ψευτοκουτσαβάκης κουμαντάρει διαδοχικά δύο (ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ αντίθετες) κυβερνήσεις μοναχός του, δεν με πείθει!
μάλλον για την πεζοδρομιακή μόστρα χαρτογιακάδων της ΚΥΠ μου κάνει...

Εικόνα Romain

Ο Δήμαρχος Βασιλόπουλος, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης (που είναι και Αεκτζης όπως λένε κάποιοι) αλλά και οι προϊστάμενες του Αυτοτελους Τμήματος Νομικής Πρωτοβουλίας του έργου που αναγκαστηκαν να μετακινηθουν, δείχνουν όλοι μαζί και για πρώτη φορά κάτι θετικό. Για αυτούς, την υπηρεσία, και τη χώρα.

ΜΠΡΆΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ!!!

Εικόνα savvas gridlock

Εδώ να προσθέσουμε ότι κάποιοι γενικά εκεί έξω φοράνε παντελόνια. Κι ας είναι πολιτικοί.

http://laiki-enotita.gr/?p=7702

Εικόνα Γιάννης ο Red

"Στήριξη στον Δήμαρχο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

H θεματική Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Λαϊκής Ενότητας, αποδοκιμάζει όλες τις πιέσεις και τους εκβιασμούς που ασκούνται στο Δήμαρχο της Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας από την Κυβέρνηση, την Περιφέρεια Αττικής και τη Διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ με αφορμή την έκδοση οικοδομικής άδειας του γηπέδου, ώστε να ενεργήσει σε βάρος της πόλης και των πολιτών της Νέας Φιλαδέλφειας, παραβιάζοντας, επιπροσθέτως και το προεκλογικό του πρόγραμμα στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Η Θ.Τ.Α. της ΛΑΕ δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση της στη Δημοτική αρχή στον δίκαιο αγώνα της, για να προστατεύσει τα συμφέροντα της πόλης της και των κατοίκων της, απέναντι στην βουλιμία επιχειρηματικών συμφερόντων."

Δεν τους το'χα...

Εικόνα savvas gridlock

Tσαντιστηκε και ο υπευθυνος Επικοινωνιας της ΠΑΕ ΑΕΚ Ανδρεας Δηματος, ο δημοσιογραφος, με τον Αεκτζη Λαφαζανη.

https://postimg.org/image/678rkz4m7/