ΤΟ ΒΑΖΕΛΟ-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΤΟ 1984



18η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής της σεζόν 1983-84, 29 Ιανουαρίου 1984. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας ΠΑΟ (σύστημα 2-1-0, δηλαδή 2 βαθμοί στη νίκη, 1 στην ισοπαλία, 0 στην ήττα), δοκιμάζεται στην έδρα του Αιγάλεω που κινδυνεύει με υποβιβασμό και θέλει βαθμούς (2 ομάδες υποβιβάζονταν εκείνη τη σεζόν στη Β' Εθνική).
 

Τελικό σκορ 0-0.
 

Το ματς συνοδεύεται από πολύ σοβαρά επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων. Ως συνήθως, οι βάζελοι τρώνε χοντρό ξύλο.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 30-1-1984
 
 
 
 
 
 
Οπαδοί του ΠΑΟ από το Γαλάτσι επικοινωνούν με την εφημερίδα ''ΦΙΛΑΘΛΟΣ'' και παραδέχονται ότι έφαγαν χοντρό ξύλο, ψάχνοντας εκδίκηση.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 1-2-1984
 

Μπροστά σε αυτά τα γεγονότα, ο τότε πρόεδρος του Αιγάλεω και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟ, Βίκτωρας Μητρόπουλος (ο γνωστός και σήμερα αδερφός του Θωμά...) παραθέτει συνέντευξη Τύπου, στην οποία στοχοποιεί φιλάθλους του...Ολυμπιακού, ότι αυτοί κάνανε τα επεισόδια.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 2-2-1984
 
 
 
 
 
 
 
 
Όλο το ζουμί είναι εδώ.
 

''Δεν ξέρω αν ο ΠΑΟ δεν έδειχνε αυτή τη συμπαράσταση προς το Αιγάλεω, σε ποια κατηγορία θα αγωνιζόταν''. Επίσημη δήλωση του προέδρου του Αιγάλεω, Βίκτωρα Μητρόπουλου. Αυτήν τη δήλωση καυτηρίασε την επόμενη μέρα ο ''ΦΙΛΑΘΛΟΣ''. Όχι το ''ΦΩΣ'' του Ολυμπιακού, ξαναλέμε, αλλά ο αντικειμενικός και αμερόληπτος ''ΦΙΛΑΘΛΟΣ''.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 3-2-1984
 
 
Το Αιγάλεω ήταν στη Β' Εθνική την προηγούμενη σεζόν, 1982-83. Ανέβηκε στην Α' Εθνική οριακά και πολύ δύσκολα, έπειτα από μάχη με το Διαγόρα Ρόδου. Ατιγράφουμε το κύριο άρθρο της εφημερίδας ''ΦΙΛΑΘΛΟΣ''.
 
Διαβάσαμε χθες κάποιες δηλώσεις του προέδρου της ΠΑΕ Αιγάλεω Β. Μητρόπουλου. ''...Ιδιαίτερα με τον Παναθηναϊκό οι σχέσεις μας είναι κάτι περισσότερο από φιλικές. Και δηλώνω με κάθε υπευθυνότητα, ότι χωρίς τη δική του συμπαράσταση δεν θα παίζαμε φέτος στην Α' Εθνική''. Είμαστε σίγουροι πως αυτές οι δηλώσεις δεν θα ενοχλήσουν ΚΑΝΕΝΑΝ. Σε μια χώρα όμως που θα'θελε την πλήρη ανεξαρτησία των ποδοσφαιρικών συλλόγων σαν βασική εγγύηση για ανόθευτο πρωτάθλημα τα παραπάνω λόγια θα προκαλούσαν πάταγο. Είναι φανερό, όπως λέει ο κ. Μητρόπουλος πως το Αιγαλεω ανέβηκε στην Α' Εθνική με τη βοήθεια του ΠΑΟ. Αυτό σημαίνει πως οι αντίπαλες ομάδες έπεσαν πέρυσι θύμα, ενός αθέμιτου ανταγωνισμού. Ας μην χάνουμε όμως άλλα λόγια. Στην Ελλάδα όλα είναι λεπτομέρειες.
 
Για την ιστορία, τις επόμενες μέρες μάθαμε ότι ο Αττίλιο ήταν στην κερκίδα των οπαδών του Αιγάλεω, ενώ οπαδοί του Αιγάλεω επικοινώνησαν ξανά με την εφημερίδα ''ΦΙΛΑΘΛΟΣ'' και ανέλαβαν την ευθύνη για το ξύλο που έφαγαν οι βάζελοι, αυτοί τους σαπίσανε λέγανε, διαψεύδοντας τον πρόεδρο της ομάδος τους.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 5-2-1984
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 3-2-1984
 
 
Αν ποτέ βγει πρόεδρος μικρομεσαίας ομάδος της Α' Εθνικής και δηλώσει τα ίδια για τον Ολυμπιακό, ας πει όποιος θέλει, ό,τι θέλει για τον οποιονδήποτε πρόεδρο-μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Μέχρι τότε, τα ''γαυροπαραρτήματα'' είναι μόνο στην σφαίρα της φαντασίας των αντιολυμπιακών οπαδών και δημοσιογράφων...

Σχόλια

Εικόνα Aprosarmostos17

Εγώ γελάω με το άλλο: "στην Ομόνοια οπαδοί του Παο έσπασαν τα τζάμια σε δύο λεωφορεία της γραμμής Αθήνα-Αιγάλεω". Χαχαχαχα

Εικόνα aris belem

Μπράβο ρε Σάββα! Έχουνε ξεχάσει πολλοί -και δεν είναι δικαιολογία οι αρδοπόντικες για αυτό- την βρωμιά και μπόχα του εν λόγω σωματείου και βγάζουν γλώσσα για τον Ολυμπιακό. Και ορισμένοι δικοί μας τσιμπάνε και "ντρέπονται". Φυσικά και παραπάνω από φιλική η σχέση του ΠΟΑ με το Αιγάλεω. Άλλωστε στα μητρώα του Δήμου Αιγάλεω ήταν εγγεγραμμένος ο Γιάνναρος ο Μπουμπλής ο καραμπουζουκλής! Αδερφάτη η σχέση των σωματείων επομένως, όπως αδερφάτη υπήρξε και με την ντροπή της Κρήτης. Και τολμάνε τα παρτάλια να μιλάνε για γαυροπαραρτήματα και όλοι μούγκα στη στρούγκα στο "ξέσπασμα της αρμάδας" του ζουζού με την @@στικη ομάδα του Μποροβήλου!
Υ.Γ.: Χάλασε ο άμπακος του κοντοκωλου υπουργου με τα κνάβια και είδαμε τα αντίποινα; ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!!!
Υ.Γ.2: Το ματς με τον ΠΑΣ είναι για γαύρους με άντερα! Σέλφις, πατατάκια και τραγουδάκια είναι για το νηπιαγωγείο. Εδώ χρειάζεται ένας ΝΑΟΣ να ΒΡΑΖΕΙ, να εμψυχώνει τον Θρύλο μας και να ρίχνει ΚΑΝΤΗΛΙΑ σε κάθε ΠΟΥΣΤΗ!

Εικόνα CostasS

Συμφωνω με χίλια στο ΥΓ2
Μπινελίκια (κι οχι σαχλοτραγουδακια για Κοντονη κλπ) απο την προθερμανση μεχρι τη λήξη, πάντα χωρίς ακρότητες (ρίψη αντικειμένων) καθόσον όπως έχετε καταλάβει μας την έχουν στημένη ακόμα και για του χρόνου.
Επίσης ένα άλλο θέμα:
Εχουμε γεμίσει μάγκες/αφεντικά στο πέταλο. Προχτές πετουσαν δυναμιτακια στον αγωνιστικό χώρο οταν ηταν στην εστία ο Καπινο κάποιοι άλλοι δε εκαιγαν πανό της κουλας την ωρα του αγωνα..... Ρε "καλλιτεχνες" σε αγώνα που βλέπει ολη η Ελλάδα βρήκατε να κανετε τις "μαγκιές" σας? Δεν εχουμε την απαιτηση να ειναι το πέταλο εκκλησία αλλά αυτά μάλλον δεν βοηθούν την ομάδα. Επίσης παρατηρηση σε (ευτυχώς) ήπιο ύφος σε οπαδό που τραβούσε βίντεο απο την εξεδρα στο 1-1, την ίδια ωρα που ο γνωστος Χ...ς "γυριζε ταινια" με το κινητό του πανω στα κάγκελα και καθόλου διακριτικά. Το οτι κάποιοι πηγαίνουν στο πέταλο χωρίς παρέα και ενίοτε με τα παιδιά τους (όπως ο εν λογω φίλαθλος) δεν σημαινει οτι ειναι υποχρεωμένοι να συμμορφώνονται στις υποδείξεις του κάθε ενός που το παίζει (ελέω παρεας-οχλου) εξουσία.
ΥΓ: Θα επιμείνω άλλη μια φορα. Μήπως πρέπει να ακουστεί "Τίνος είναι Περιστέρα τα παιδιά....." για τον "πορδηπουργο" μας, οπως ειχε ακουστεί και για τον "κουρασμένο Βουδα"?

Εικόνα koropi48

Έτσι είναι αυτοί αδέρφια. Δεν έχουν μάθει να λειτουργούν αλλιώς. Θέλουν να ελέγχουν την ηγεσία του αθλητισμού, της δικαιοσύνης, της ΕΠΟ, της διαιτησίας, τις τράπεζες, τρεις-τέσσερις ομάδες της κατηγορίας για να κάνουν παιχνίδι, το ΣΔΟΕ για να μην τους ελέγχει, διαφορετικά αισθάνονται ανασφαλείς.

Εικόνα Harry red logic

και τις πληροφορίες! όλοι και όλα για πάρτη τους!

Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και χαρά δεν την αφήνει!
Μόνος του καρφώθηκε ο Μπ.. με τον κολλητό του κουραδόμαγκα Λασκαρ...που ήρθε στον ναό να προκαλέσει και να μας στήσει!

Εικόνα gavrina

Καλημερα Σαββα!ευχαριστουμε πολυ για τις ενδιαφερουσες αναρτησεις σου για να μαθαινουμε και εμεις οι νεοτεροι που δεν τα προλαβαμε.Βλεπω μια κινητικοτητα απο πλευρας διοικησης για επικοινωνια με Ουεφα σχετικα με την εξυγιανση,για μηνυση Βρανιες κλπ..αναμενω τις χειροπιαστες κινησεις για να βεβαιωθουμε οτι η αντεπιθεση ξεκινησε.

Εικόνα holland74

Καλημέρα...
Μας γυρίζεις πολλά χρόνια πίσω, τον Φίλαθλο τον αγόραζα πολύ συχνά λόγω του Ηλία Μπαζίνα...
Η πλάκα είναι ότι όλα ήταν φυσιολογικά τότε..
Τότε που ο βάζελος είχε παραρτήματα, ΟΦΗ, Δόξα, Απόλλων, Κόρινθο...
Εμείς θυμόμαστε, αλλά αυτά πρέπει να γίνουν πανελληνίως γνωστά..
Ευχαριστούμε πάντως το Σάββα για τη δουλειά του, που είναι πολύτιμη..

Εικόνα ze ηλιας

"Οργανωμένος οπαδός άλλης ομάδας ήταν ο φίλαθλος που μπήκε στο γήπεδο με άγνωστες διαθέσεις"
ο ΒΑΤΜΑΝ? ο SUPERMAN? o CAPTAIN AMERICA?

Aλλά όπως λέτε και σ αυτό το site ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ

Εικόνα ΟΡΕΣΤΗΣ

Μπράβο αδερφέ!
Έχουμε πάθει μιθριδατισμό από τις πουστιές τους τόσα χρόνια, σε τέτοιο βαθμό που όλα όσα τους αφορούν έχουν γίνει μια γκριζοσκατί συγκεχυμένη ανάμνηση.
Μπράβο που μας τα θυμίζεις τόσα χρόνια κι ας σκυλιάζουμε κάθε φορά που τα θυμόμαστε - πάμε γερά!
ΜΠΟΧΑ, ΒΡΩΜΑ, ΤΟΥ ΠΑΟ Η ΙΣΤΟΡΙΑ...