ΤΣΟΡΙ ΟΠΩΣ ΝΙΝΙΑΔΗΣ (VIDEO)



Στο 80' της αναμέτρησης στο Καραϊσκάκη για την 29η αγωνιστική της φετινής Superleague με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ ο Ολυμπιακός κέρδιζε με σκορ 4-0, ο διαιτητής Τζήλος του έδωσε ένα πέναλτι.
 
ΝΑΙ, Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΕ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΜΑΤΣ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΣΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΣΕΖΟΝ, ΤΕΛΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ.
 
Εντάξει, δόθηκε σε χρονική στιγμή που όλα είχαν κριθεί κι έγινε το 4-0, 5-0. Μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας. 7 πέναλτι δεν έχουν σφυριχθεί στο φετινό πρωτάθλημα υπέρ του Ολυμπιακού, όπως παραδέχονται μέσα στον ΣΚΑΙ του Αλαφούζου, τουλάχιστον πήραμε κι ένα. Συνολικά, από την 1η Φεβρουαρίου 2016 μέχρι σήμερα, σε 50 ματς Πρωταθλήματος-Κυπέλλου, ο Ολυμπιακός κέρδισε 2 πέναλτι. Ένα στο Καυταντζόγλειο με τον Ηρακλή το Σεπτέμβριο του 2016 για την 4η αγωνιστική της φετινής Superleague κι ένα χθες. Σε όλα αυτά τα ματς, μόλις δύο πέναλτι για τον Ολυμπιακό.
 

 

 

 
Οι οπαδοί του Ολυμπιακού, χολωμένοι από τη συμπεριφορά της διαιτησίας απέναντι στην ομάδα τους, αλλά και επηρεασμένοι από τις ιστορίες που λέει ο Αντώνης Καρπετόπουλος,
 
Θέλω να σας πω μια ωραία ιστορία που πάντα χρησιμοποιώ ως παράδειγμα όταν μου λένε για τη διαιτησία, τα κέντρα, τα παρασκήνια κτλ. Στην Ιταλία από το 1984 μέχρι το 1989 το πρωτάθλημα το κατακτούσε πάντα μια διαφορετική ομάδα: ένας μόνο θεσμικός ηγέτης ήταν ίδιος στη χώρα, ο αρχιδιαιτητής Καζαρίν. Σοφός άνθρωπος ο Καζαρίν φρόντιζε κάθε χρόνο να πηγαίνουν τα κόζα μια από δω και μια από κει: είχαν προηγηθεί τα σκάνδαλα στις αρχές της δεκαετίας του 80, ο υποβιβασμός της Μίλαν και της Λάτσιο, η ανάγκη να υπάρξει νέο και μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο. Ολο αυτό δούλεψε καλά και πολλοί χάρηκαν, αλλά ο Μπερλουσκόνι δεν ήθελε να παίρνει μέρος σε ένα γαϊτανάκι πρωταθλημάτων, που άφηναν τη γεύση μιας εξωαγωνιστικής σκηνοθεσίας και ήθελε να φτιάξει μια πολύ μεγάλη ομάδα και για λόγους που είχαν να κάνουν με τα πολιτικά του σχέδια. Το 1991, μολονότι η Μίλαν ήταν τιμωρημένη και δεν έπαιζε σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, πρόσθεσε στην υπάρχουσα δυνατή ομάδα πέντε τουλάχιστον καλούς παίκτες: τον Μπόμπαν, τον Σαβίσεβιτς, τον Παπέν, τον Λεντίνι, τον Εράνιο κτλ. Το κανε και το 1991 και το 1992. Η Μίλαν έγινε η πρώτη ομάδα που κέρδισε τρία σερί πρωταθλήματα: είχε να συμβεί από τη δεκαετία του ’40 και τα χρόνια της μεγάλης Τορίνο. Στην τριετία αυτή συμπλήρωσε 58 ματς χωρίς ήττα – της έσπασε το ρεκόρ η Πάρμα του Φαουστίνο Ασπρίλια – φυσικά κέρδισε και το Τσάμπιονς λιγκ. Όμως το αληθινά ενδιαφέρον είναι κάτι άλλο: στα δυο πρώτα χρόνια αυτής της ιστορικής κυριαρχίας της χτύπησε ένα πέναλτι! Της το έδωσαν σε ένα αδιάφορο ματς με τη Φότζια και ο Μπίλι Κοστακούρτα το έστειλε άουτ – ίσως και επίτηδες. Η μεθόδευση έβγαζε μάτια, αλλά η ομάδα ήταν τόσο ικανή, που γελοιοποιούσε τους διαιτητές σε κάθε ευκαιρία.

ζήτησαν ρυθμικά από τον Τσόρι να στείλει άουτ το πέναλτι, φωνάζοντας ''έξω έξω''. Ο Τσόρι δεν τους άκουσε κι έκανε το 5-0. 1 πέναλτι σε 58 ματς η τότε Μίλαν, 2 πέναλτι σε 50 ματς ο Ολυμπιακός. Μόνο που υπάρχει και πρόσφατο παράδειγμα από την ιστορία του Ολυμπιακού. Το ''πρόσφατο'' πάει στο ότι έχει παρατηρηθεί αρκετές φορές αυτό το φαινόμενο, αλλά η τελευταία και πιο χαρακτηριστική ήταν το παιχνίδι με την Καστοριά, στις 21 Απριλίου 2004, για το Κύπελλο Ελλάδος. Επαναληπτικός ημιτελικός Κυπέλλου, 0-3 είχε κερδίσει ο Ολυμπιακός εκτός έδρας στο πρώτο ματς, η ρεβάνς στη Ριζούπολη και ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με ένα ανύπαρκτο πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Νινιάδης, παρότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού του ζητούσαν να το χάσει. Κάναμε βίντεο τις δύο αυτές φάσεις.
 

Βεβαίως, όπως εξηγεί ο Βαρούχας στον ΣΚΑΙ, η φάση με το χέρι του παίκτη του ΠΑΣ, ΗΤΑΝ πέναλτι, ενώ το 2004 δόθηκε ανύπαρκτο πέναλτι, για να εκτεθεί ο Ολυμπιακός σε ένα ματς που δεν το χρειαζόταν, ακριβώς όπως και σήμερα που έγινε το 5-0 στο 81'. Και τότε υπήρχε πρόβλημα με τη νεοεκλεγείσα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον Ολυμπιακό, όπως συμβαίνει σήμερα με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Τότε βέβαια δεν γελούσαμε και τόσο πολύ με τα παρακάτω χάλια.

- 2 κερδισμένα πέναλτι για τον Ολυμπιακό, την πιο επιθετικογενή ομάδα στην Ελλάδα, σε 50 ματς Πρωταθλήματος-Κυπέλλου τους τελευταίους 15 μήνες.

- Πρώτο κερδισμένο πέναλτι του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη για το πρωτάθλημα στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του, τέλη Απριλίου.

- Το προηγούμενο πέναλτι που δόθηκε υπέρ του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη, σε ματς Πρωταθλήματος, ήταν στις 13 Δεκεμβρίου 2015 στο ματς με τον Παναιτωλικό για τη Superleague, πέναλτι που έχασε ο Τσόρι. 16,5 μήνες δίχως πέναλτι στο Καραϊσκάκη σε ματς Πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός.
 
Άντε να δούμε πού θα σταματήσει η καταμέτρηση της κυβερνητικής ''εξυγίανσης''...

Σχόλια

Εικόνα Romain

ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΙΤ ΟΥΤΕ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ.

ΈΝΑ ΜΕΓΆΛΟ ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

Εικόνα ThomasK

Περιμέναμε ακόμα και πέναλτι μαϊμού σε αγώνα
που ήδη θα ‘χε κριθεί. Τόσο προβλέψιμοι έγιναν
και σ’ αυτό. Ο Τσόρι έπρεπε να σημαδέψει μια
γωνία ψηλά και να τη στείλει στην εξέδρα. Αν
την έστελνε επιδεικτικά έξω θα μας έτρεχαν
και για γελοιοποίηση του αθλήματος, οι γελοίοι.

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

μετά τα εφετινά, θα ενστερνιστώ μία φράση του Τάκη Τσουκαλά και θα την καταθέσω πολύ σοβαρά, αν και μέχρι εφέτος την αναπαρήγα ως αστείο:

«ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟ ΘΕΛΩ ΟΣΟ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ»

Υ.Γ.
12 ο Τζόλε,
12 και η Μαρίνα!

Εικόνα holland74

Έπρεπε να το πετάξει έξω ο Τσόρι, όπως ο Κοστακούρτα και αν θυμάμαι καλά και ο Σιδέρης σε ένα ματς στο Φάληρο...

Εικόνα Spiros Legend

Στην Αθλητική Κυριακή της Δημόσιας και όχι Κρατικής ΕΡΤ, ο πανηλίθιος Βασιλάκης είπε ότι πολύ σωστά είδε ο κόσμος του Ολυμπιακού ό,τι δεν υπάρχει κανένα πέναλτυ (η μπάλα βρήκε στην...μασχάλη) και γι αυτό φώναζε να το πετάξει έξω ο Τσόρι!!! Και τα άλλα τα νούμερα δεν του είπαν τίποτα, οι παρουσιαστές, τον καμάρωναν! Αλλά για να δείτε πόσο τίμια και αντικειμενική εκπομπή είναι, είπε ότι δεν μας έδωσε στην αρχή του αγώνα ένα πέναλτυ, όπως δεν μας έχουν δώσει και άλλα φέτος... Ο κόσμος έβραζε από αυτό που συμβαίνει εδώ και 1,5 χρόνο με τα πέναλτυ που δεν μας δίνουν και ο άλλος λέει σωστά φώναζε ο κόσμος να το πετάξει έξω γιατί είδε ό,τι δεν ήταν πέναλτυ... Τι να σχολιάσεις για την κουταμάρα που δέρνει τους κρατικοδίαιτους σαχλαμάρες; Εκτός, αν δεν είναι κουταμάρα, αλλά κουτοπονηριά, για να κουκουλώσουν την οργή μας απέναντι στην Κυβέρνηση, που προφανώς, δεν έχει καμία ανάμειξη στην διαμόρφωση του περιεχομένου των ενημερωτικών εκπομπών σε ΕΡΤ και Λ-ΕΡΑ Σπορ... Είναι τώρα να λένε τέτοια πράγματα δημοσίως, ό,τι μερικά εκατομμύρια Ολυμπιακών είναι έξαλλα με την εξυγίανση που έφερε η κυβέρνησή τους; Άντε να ψάχνουν για μεροκάματο μετά, άρχοντες είναι στο Ραδιομέγαρο...

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

δεν είναι κουταμάρα, ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ, όπως ακριβώς το έγραψες.

στο μόνο που θα σε «διορθώσω» είναι η εισαγωγή, την πραγματικότητα αποτυπώνει το αντίθετο, δηλαδή

«Στην Αθλητική Κυριακή της Κρατικής και όχι Δημόσιας ΕΡΤ»

Εικόνα Spiros Legend

Πιο Κρατική δεν γίνεται, ειρωνικά το είπα... Προκαλούν θλίψη, πάντως, εκτός από οργή, να προσπαθούν να κάνουν το άσπρο-μάυρο, για να μην μιλήσουν κατά των αφεντικών τους της Κυβέρνησης, που μας έχει εξοργίσει, σε σημείο να φωνάζει όλο το Καραισκάκη να μην βάλουμε γκολ από πέναλτυ, που ήταν κιόλας κανονικό!