Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ...ΚΥΖΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟ (VIDEO)



Έπειτα απο παράκληση αρκετών φίλων της σελίδας, κάποιοι εκ των οποίων είναι οπαδοί του...ΠΑΟ (ρε τι τραβάμε...), αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τη διαιτησία του Κύζα στον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 4-0 προχθές. Θα δούμε αναλυτικά όλες τις επίμαχες φάσεις για τις οποίες διαμαρτύρεται ο ΠΑΟ, στο video που ετοιμάσαμε.
http://www.dailymotion.com/video/x5k8uv5
- Στο 4’ της αναμέτρησης, με το σκορ 0-0, φαίνεται να ανατρέπεται ο Κλωναρίδης του ΠΑΟ εντός της περιοχής του ΠΑΟΚ από το Βαρέλα, αλλά όπως λέει και ο Μιχάλης Τσώχος που μεταδίδει το ματς για τον ΟΤΕ TV, πέφτει πολύ εύκολα ο Κλωναρίδης και σωστά δεν δίνεται πέναλτι.
 
- Στο 12' της αναμέτρησης, με το σκορ 0-0, ο Βαρέλα του ΠΑΟΚ σε μια διεκδίκηση της μπάλας στο χώρο του κέντρου, πιάνει από το λαιμό τον Μπεργκ του ΠΑΟ. Θα έπρεπε να δοθεί φάουλ και κίτρινη κάρτα στον αμυντικό του ΠΑΟΚ, αλλά ο διαιτητής Κύζας από την ΕΠΣ Δράμας δεν έδωσε τίποτε.
 
- Στο 13' της αναμέτρησης, με το σκορ 0-0, ο Μολέντο του ΠΑΟ μπαίνει δυνατά στη διεκδίκηση μιας κεφαλιάς κόντρα στον Πρίγιοβιτς του ΠΑΟΚ, έξω από την περιοχή των φιλοξενουμένων. Ο Πρίγιοβιτς πέφτει και ο διαιτητής Κύζας δίνει το φάουλ, από το οποίο ο Πέλκας ανοίγει το σκορ. Από τα replay είναι ξεκάθαρο πως ο Μολέντο δεν έχει κάνει φάουλ.
 
- Στο 18' της αναμέτρησης, με το σκορ 1-0, σε μια βαθιά μπαλιά στην περιοχή του ΠΑΟΚ, αλληλοσπρώχνονται ψηλά ώμο με ώμο, νόμιμο τζαρτζάρισμα, ο Μπεργκ του ΠΑΟ με το Βαρέλα του ΠΑΟΚ. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Γλύκος μπλοκάρει την μπάλα, αλλά ο Βαρέλα προλαβαίνει και ρίχνει μια γερή κλοτσιά με το αριστερό του πόδι στο δεξί πόδι του Μπεργκ. Ήταν πέναλτι που κακώς δεν δόθηκε υπέρ του ΠΑΟ, αν και η φάση είναι αρκετά δύσκολη, ξεκαθαρίζει μετά από αρκετά replay.
 
- Στο 19' της αναμέτρησης, με το σκορ 1-0, ο Ουάρντα του ΠΑΟΚ με τον Κλωναρίδη του ΠΑΟ ''μανουριάζουν'' και ο Ουάρντα κάνει μια κίνηση με το κεφάλι, να χτυπήσει τον αντίπαλό του. Δεν τον βρίσκει, ο Κλωναρίδης πέφτει θεαματικά, αλλά μόνο για την κίνησή του θα έπρεπε να παρατηρηθεί με κίτρινη κάρτα ο Ουάρντα, δίχως τελικά να του την δείχνει ο Κύζας.
 
- Στο 25' της αναμέτρησης, ο Βιγιαφάνιες του ΠΑΟ πηγαίνει να εκτελέσει κόρνερ μπροστά από τη Θύρα 4Α των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι του πετάνε μια κροτίδα. Η κροτίδα σκάει μπροστα του και ο Βιγιαφάνιες πέφτει κάτω, περισσότερο ταραγμένος από το θόρυβο και όχι τραυματισμένος. Οι άνθρωποι του ΠΑΟ ζήτησαν κάτι παραπάνω, αλλά από την στιγμή που δεν υπήρξε τραυματισμός παίκτη-διαιτητή από αντικείμενο που εκτοξεύθηκε από την κερκίδα, ο Κύζας σωστά διέκοψε το ματς για λίγα λεπτά, ώστε να γίνουν συστάσεις κι αν συνεχίζονταν οι ρίψεις, όφειλε να διακόψει οριστικά το παιχνίδι.
 
- Στο 29' της αναμέτρησης, με το σκορ 1-0, ο Κλωναρίδης του ΠΑΟ μπαίνει στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ο αμυντικός Κρέσπο βάζει τα χέρια του στην ωμοπλάτη του Κλωναρίδη, ο Κλωναρίδης πέφτει, αλλά ο Κύζας δεν σφυρίζει πέναλτι. Από το replay φαίνεται ότι επαφή υπάρχει, αλλά ο Κλωναρίδης πέφτει εύκολα, εκμεταλλευόμενος το άγγιγμα του Κρέσπο. Σωστά ο Κύζας δεν έδωσε το πέναλτι.
 
- Στο 35' της αναμέτρησης, με το σκορ 1-0, σε μια εκτέλεση φάουλ μέσα στην περιοχή του ΠΑΟ, προωθείται ο αμυντικός του ΠΑΟΚ Μάτος και οπισθοχωρεί για να μαρκάρει ο σέντερ φορ του ΠΑΟ Μπεργκ. Ο Μάτος εκτός φάσης χτυπάει από πίσω, σπρώχνοντας περισσότερο, τον Μπεργκ του ΠΑΟ, ο οποίος σωριάζεται στο έδαφος λίγο έξω από την περιοχή της ομάδος του. Έπρεπε να δοθεί επιθετικό φάουλ και κίτρινη κάρτα στο Μάτος, αλλά ο Κύζας δεν έδωσε τίποτε.
 
- Στο 43' της αναμέτρησης, με το σκορ 1-0, ο Μάτος του ΠΑΟΚ σε μια διεκδίκηση της μπάλας βάζει τον αγκώνα του στο λαιμό του Χουλτ του ΠΑΟ. Θα έπρεπε να πάρει κίτρινη κάρτα που θα ήταν η δεύτερη, άρα θα πήγαινε στα αποδυτήρια και ο ΠΑΟΚ θα έμενε με 10 παίκτες για ένα ημίχρονο, όμως ο Κύζας δεν τον απέβαλε.
 
- Στο 69' της αναμέτρησης, με το σκορ 2-0, ο ΠΑΟΚ χάνει μεγάλη ευκαιρία μετά από φάουλ του Πέλκα, προβολή του Πρίγιοβιτς που αποκρούει ο τερματοφύλακας Βλαχοδήμος του ΠΑΟ και στην εξέλιξη της φάσης με το Μάτος σε κενή εστία να μην μπορεί να κάνει το 3-0. Μόνο που ο Πρίγιοβιτς πριν έρθει σε επαφή με την μπάλα ήταν οφσάιντ. Ο βοηθός Γκάγκας από την ΕΠΣ Λάρισας δεν σήκωσε το σημαιάκι του και άφησε τον ΠΑΟΚ να βάλει γκολ. Σοβαρό λάθος, αφού μιλάμε για στημένη μπάλα, άρα όφειλε να έχει την ευθεία με τον τελευταίο αμυνόμενο ο Γκάγκας.
 
- Στο 72' της αναμέτρησης, με το σκορ 2-0, ο Χουλτ του ΠΑΟ έρχεται με φόρα από πίσω και πέφτει πάνω στο Μάτος του ΠΑΟΚ. Ο Κύζας καταλογίζει το φάουλ και δείχνει την κίτρινη κάρτα στο Σουηδό αριστερό μπακ του Παναθηναϊκού, η οποία είναι η δεύτερη και ο παίκτης φεύγει για τα αποδυτήρια. Από τα replay φαίνεται πως δεν κάνει επικίνδυνο μαρκάρισμα ο Χουλτ, άρα κακώς πήρε κίτρινη κάρτα. Ο Κύζας μπορούσε να δώσει δεύτερη κίτρινη στο Μάτος στο πρώτο ημίχρονο και δεν το έκανε. Με την πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε όμως, άφησε τον ΠΑΟ με 10 παίκτες, στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα μάλιστα που παιζόταν η πρόκριση, για μια φάση που στην καλύτερη (για τον Κύζα) περίπτωση η κίτρινη μπορεί να θεωρηθεί πολύ αυστηρή.
 
- Στο 82' της αναμέτρησης, με το σκορ 3-0, ο Ενρίκε του ΠΑΟΚ κλοτσάει με δύναμη μακριά την μπάλα, επειδή τσαντίστηκε που δεν μπήκε γκολ σε μία επίθεση της ομάδος του και αυτή ανεκόπη με επιθετικό φάουλ του συμπαίκτη του Κάνιας. Είχε ακουστεί το σφύριγμα του διαιτητή Κύζα για το φάουλ του Κάνιας και μετά ο Ενρίκε κλότσησε μακριά την μπάλα. Ο Ενρίκε είχε ήδη μία κίτρινη κάρτα σε εκείνο το χρονικό σημείο του αγώνα και θα έπρεπε να δει τη δεύτερη, κάτι που δεν έκανε ο Κύζας. Με την πρώτη αφορμή άφησε τον ΠΑΟ με 10 παίκτες, αλλά στις δύο περιπτώσεις που θα μπορούσε να αφήσει τον ΠΑΟΚ επίσης με 10 παίκτες, δεν το έκανε. Εδώ ειδικά, με το σκορ 3-0 και τον ΠΑΟ να θέλει ένα γκολ απλώς για να προκριθεί, αν είχε αποκατασταθεί η αριθμητική ισορροπία θα βλέπαμε τουλάχιστον 11 λεπτά (με τις καθυστερήσεις του ματς) στα ίσια, από την στιγμή μάλιστα που λίγο νωρίτερα ο Μπεργκ του ΠΑΟ είχε χάσει τεράστια ευκαιρία να κάνει το 3-1. Ο Κύζας όμως φοβήθηκε μην κινδυνεύσει ο ΠΑΟΚ και δεν τόλμησε να βγάλει έξω ποδοσφαιριστή του, μέσα στην Τούμπα.
 
1 πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ του ΠΑΟ, δύο αποβολές παικτών που δεν δόθηκαν σε παίκτες του ΠΑΟΚ, μια ανύπαρκτη αποβολή σε παίκτη του ΠΑΟ και αρκετές κάρτες που χαρίστηκαν σε παίκτες του ΠΑΟΚ για μαρκαρίσματα σε αντιπάλους τους. Πρόκριση με σφραγίδα Κύζα για τον ΠΑΟΚ...

Σχόλια

Εικόνα red apple

Παραβλέπω τις αγωνιώδεις εκκλήσεις "φίλων παναθηναϊκών" για ξεμπρόσταστιασμα των όσων συνέβησαν στην Τούμπα και λέω:

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ -όταν παίζει στην Τούμπα.

ΥΓ: Πταίσματα θεωρώ τα όσα συνέβησαν με τον μπάοκ. Με μας ξεχύνεται η Κόλαση του Δάντη. Αλλά θυμάμαι τα βαζέλια να περιμένουν από τον δικέφαλο του βορρά να μας ξεκωλιάσει και καλά, με τα σάλια τους να τρέχουν από την προσμονή, Θυμάμαι ακόμη τα βαζέλια να μου λένε "δεν έγινε τίποτα, γιατί παραπονιέσαι;" Μια φορά υπέστησαν καταστάσεις "βίας και νοθείας" και βάλανε τα κλάμματα.

Δεν ήθελαν την "κόκκινη παράγκα" του Γκιρτζίκη και του Σαρρή, έ;

Εικόνα Harry red logic

Επι του πιεστηρίου! Κάποιες φήμες λένε οτι το "υπερ-έντομο" έδωσε πληροφορίες στον "τουιτο-σαγώνια" οτι ο Κύζας ήταν πιασμένος απο μοντέλες φίλα προσκείμενες... στον Βαγγέλαρο για να σπείρει την διχόνια στους εξυγιαντές! Σαν δεν ντρέπεται ο Βαγγέλαρος που βάζει να τσακωνονται τα αγγελούδια!

Εικόνα Romain

Βιζιτουδες με ειδικότητα στο κλαρίνο είναι το ακριβές definition.

Εικόνα Romain

Βέβαια τη βαζελα την σφάξανε και στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο την αεκουλα.

Να τι γράφει ο Νικολακοπουλος για το παιχνίδι :

***Ο Παναθηναϊκός αρχίζει και βλέπει ξεκάθαρα, τώρα στο τέλος της σεζόν, οπότε και κρίνονται δηλαδή τα πάντα, το πρόσωπο της…εξυγίανσης. Αυτό ντε, το «νέο 50-50», που «δεν το αντέχει ο Ολυμπιακός» κλπ, κλπ…

***Έκανε ότι δεν το είδε τις προάλλες στο ΟΑΚΑ, επειδή κέρδισε την ΑΕΚ. Τότε που ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 2-0. Έκανε ότι δεν είδε ότι η ΑΕΚ μείωσε με ένα ανύπαρκτο πέναλτι υπόδειξη του Μακεδόνα διαιτητή Παπαδόπουλου κι ισοφάρισε με ένα γκολ οφσάϊντ στο χώρο ευθύνης του Μακεδόνα επόπτη Μερκενίδη. Έκανε ο Μπεργκ ουσιαστικά και τα τρία γκολ και τα σκέπασε όλα.

***Χθες, πάλι με τον Παναθηναϊκό προηγούμενο 2-0, από το σκορ στη Λεωφόρο, δεν μπορούσε να κάνει ότι δεν το είδε το πρόσωπο της…κάθαρσης. Γιατί αυτή τη φορά δεν έγινε απλά το 2-2 και δεν έκανε ο Μπεργκ με την κεφαλιά στο τέλος το γκολ της πρόκρισης. Χθες έγινε το 2-4…

Εικόνα herbert_neumann

εκεινα τα 'παλληκαρια' με τις μαυρες φορμες και τις ταυτοτητες "security" που σε καθε κορνερ του ποα, σουλατσαριζαν μεσα απο τις διαφημιστικες πινακιδες και προπηλακιζαν τους παικτες του ζελα, τους ειδε κανενας παρατηρητης? α/β ή 'ΓΑΜΑ' παρατηρητης?
ακομα και στο κορνερ που εσκασε η κροτιδα στο Βιγιαφανες, και ο εποπτης ηταν στο σημαιακι του κορνερ διπλα του, ηταν 2-3 'λεβεντες μαλαματινες' απο πισω του (και παντα μπροστα απο τις διαφημιστες οχι πισω στο ταρταν για να ...εποπτευουν) και τον 'περναγαν γενεες δεκατεσσερες'
μουγκα η εξυγιανση

Εικόνα apostolos gaganis

Kαι τώρα Κύριε, που είδα κι΄αυτό, μπορείς να πάρεις την ψυχή μου...

Εικόνα Φαιδων

Ο Βαρελάς ,δεν πρέπει να τιμωρηθεί, βάση του βίντεο,αφού δεν τον τιμώρησε ο διαιτητής,για την κλωτσιά εκτός φάσης στον αχωνευτον.

Εικόνα Romain

Όχι φίλε,

Ο αθλητικός εισαγγελέας δηλαδή η ΕΠΟ, δηλαδή ο Κοντονής, ο Ρωσσοποντιος και ο Μελισσανιδης, δεν βλέπουν ότι έκανε κάτι ο Βαρέλα. Για τον απλούστατο λόγο ότι είναι παίκτης του Μπαουγκ.

Αν ήταν στον Ολυμπιακό minimum 3 αγωνιστικές.

Εικόνα Φαιδων

Ο Βαρελάς ,δεν πρέπει να τιμωρηθεί, βάση του βίντεο,αφού δεν τον τιμώρησε ο διαιτητής,για την κλωτσιά εκτός φάσης στον αχωνευτον.

Εικόνα Romain

Εδώ που τα λέμε, δεν έκανε και κάτι επιληψιμο ο Κυζας.

Απλά εφάρμωσε το 50 50.

Το ρωσσικό.

Εικόνα Pavlos

Οντως! Και για να τα ξεκαθαρίσουμε, ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα με την πιο εχθρική διαιτησία στο κύπελλο φέτος, για να μην πούμε βέβαια και για το πρωτάθλημα, καθώς είναι η μόνη από τις τέσσερεις των ημιτελικών εναντίον της οποίας σημειώθηκαν δύο εντελώς άκυρα γκολ και μέτρησαν κανονικότατα: αυτό του ατρομήτου (που καταφέραμε να το ξεπεράσουμε) κι αυτό του αεκ (που δεν καταφέραμε παρά τρίχα να το ξεπεράσουμε).

Εικόνα NovoCeLats

Ο Ολυμπιακός γιατί δεν στέλνει τον ΠΑΟΚ στον εισαγγελέα για όσα εγιναν στην Τούμπα ? Ακόμα και αν Δεν έγινε τίποτα.

Να βρει κάποια αφορμή να το κάνει, δικηγόρους έχει...

Εικόνα savvas gridlock

Να κανει καταγγελια ο Γιανναρος ο Αλαφουζος να συνδραμουμε.

Εικόνα NovoCeLats

Χα Χα
Αυτό θα ήταν ένα Ονειρικό Σενάριο...

Εικόνα Marios

O τιτλος ολα τα λεφτα,κατι αλλο ηθελα να ρωτησω που νομιζω οτι δεν ανεφερες,στο γκολ του Ματος στο 2-0 ο Ματος βγαινει να πανηγυρισει εκτος οριων του γηπεδου,μπορει να μην εβγαλε την φανελα του αλλα νομιζω οτι αυτη η κινηση τιμωρειται επισης με κιτρινη καρτα,δεν ειμαι τοσο σιγουρος για αυτο που λεω αμα ξερεις απαντησε μου σε παρακαλω.

Εικόνα savvas gridlock

Υπερβολικο θα ηταν να παρει εκει δευτερη κιτρινη.