ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΕΚ ΠΟΥ...ΕΡΧΕΤΑΙ



Συνεχίζουμε από εδώ, με το νέο άρθρο της εφημερίδας ''ΚΟΝΤΡΑ''.
 
«Προς Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών.
 
Εργο: Κέντρο Αθλητισμού Μνήμης και Πολιτισμού “ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ“
 
Θέμα: Υψομετρική μελέτη νέου πεζόδρομου κατά μήκος της βόρειας και ανατολικής πλευράς του οικοπέδου του Κέντρου Αθλητισμού Μνήμης και Πολιτισμού “ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ“ στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής (Ν4277/2014)
Συνημμένη στην παρούσα σας υποβάλλουμε, σε δύο αντίγραφα, την Υψομετρική Μελέτη για τον αδιάνοικτο πεζόδρομο κατά μήκος της βόρειας και ανατολικής πλευράς του οικοπέδου του Κέντρου σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Ν 4277/2014 μετά την “επέκταση και μετατόπιση των ρυμοτομικών και οικοδομικών γραμμών“.
 
Η μελέτη έχει συνταχτεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα…
Για τη Δικέφαλος 1924 ΑΕ
Στράτος Νικόλαος
Γενικός Διευθυντής».
Ενα τυπικό έγγραφο αλληλογραφίας ανάμεσα σε μια εταιρία και τις τεχνικές υπηρεσίες ενός Δήμου αποκτά ξεχωριστό χαρακτήρα, όταν η εταιρία είναι η συμφερόντων Μελισσανίδη «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» και το έγγραφο αποστέλλεται στις 25 Απρίλη του 2017. Δώδεκα μέρες μετά την δημοσίευση της (ν)τροπολογίας με την οποία υποτίθεται ότι παρακάμπτεται η Αυτοδιοίκηση στο ζήτημα της έγκρισης των υψομετρικών μελετών για γήπεδα σαν κι αυτό που θέλει να φτιάξει ο Μελισσανίδης (άρθρο 13, Ν. 4467/2017, ΦΕΚ 56Α, 13.4.2017), η «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» εξακολουθεί να απευθύνεται στο δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας για το ζήτημα της υψομετρικής μελέτης, αναγνωρίζοντας έμπρακτα ότι η γνωμοδοτική αρμοδιότητα του Δήμου δεν έχει καταργηθεί, αλλά εξακολουθεί να υφίσταται.
 
Η υψομετρική μελέτη για τους δύο αδιάνοικτους πεζόδρομους, που έστειλε η εταιρία του Μελισσανίδη στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, είναι ένα από τα πολλά που ζήτησαν οι τεχνικές υπηρεσίες με το από 21.2.2017 αναλυτικό έγγραφό τους. Δεν έχουμε δει τη συγκεκριμένη υψομετρική μελέτη, αλλά είναι βέβαιο πως και αυτή είναι στον αέρα. Γιατί δεν μπορούν να καθοριστούν υψόμετρα για τους πεζόδρομους (όπως και για το γήπεδο), ενόσω δεν υπάρχει εγκεκριμένη οριστική μελέτη της υπογειοποίησης της βασικής οδικής αρτηρίας μπροστά από το γήπεδο.
 
Ομως το θέμα μας δεν είναι αυτό. Το θέμα μας είναι ότι η «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» εξακολουθεί να θεωρεί τον Δήμο αρμόδιο για τα υψόμετρα, επιβεβαιώνοντας πλήρως την ανάλυση που παρουσιάσαμε στο προηγούμενο φύλλο της «Κόντρας» (δείτε εδώ).
 
Γράφαμε ότι με τη (ν)τροπολογία δεν παρακάμπτουν την αρμοδιότητα του Δήμου, αλλά την αρμοδιότητα της Περιφέρειας! Γιατί ο Δήμος μόνο Γνωμοδοτεί, ενώ την έγκριση δίνει η Περιφέρεια. Από το 2000 υπάρχει απόφαση του ΣτΕ (η 1492 του Ε' Τμήματος), που απαγορεύει την έγκριση υψομετρικών μελετών οδών από τους Δήμους. Η αρμοδιότητα έγκρισης (αφού γνωμοδοτήσει ο Δήμος) ήταν της Νομαρχίας, ενώ με το νόμο για τον Καλλικράτη (Ν. 3852/2010, άρθρο 283, παρ. 3) μεταφέρθηκε στην Περιφέρεια. Μάλιστα, από τη βιασύνη τους να ψηφίσουν άρον-άρον τη (ν)τροπολογία, δε φρόντισαν καν να αναφέρουν ότι καταργούνται οι διατάξεις που έδιναν τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα στην Περιφέρεια (Ν. 3852/2010, άρθρο 186, Κεφάλαιο ΣΤ')!
 
Αυτό φαίνεται πως το ανακάλυψαν οι άνθρωποι του Ανδριόπουλου, που «τρέχει» το σχέδιο του Μελισσανίδη, γι' αυτό και συνέχισαν να απευθύνονται στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, ξέροντας ότι δεν μπορούν να παρακάμψουν τη γνωμοδοτική του αρμοδιότητα.
 
Περιττεύει να πούμε ότι εξακολουθούν να ταΐζουν σανό τους οπαδούς της ΑΕΚ. Τους τάιζαν σανό όταν έλεγαν ότι υπήρχε νομικό κενό, που θα το έκλειναν με νέα νομοθετική ρύθμιση. Κανένα νομοθετικό κενό δεν υπήρχε. Νομικά τα πράγματα ήταν σαφέστατα κι αυτό φαίνεται και στην κωδικοποίηση της πολεοδομικής νομοθεσίας που κάνει η «Δομική Πληροφορική»: ο Δήμος γνωμοδοτεί (υποχρεωτικά), η Περιφέρεια εγκρίνει. Σανό τους τάιζαν και όταν τους έλεγαν ότι με τη (ν)τροπολογία παρέκαμψαν τον «κακό» Βασιλόπουλο και πως είναι ζήτημα λίγων ημερών να πάρουν την έγκριση της υψομετρικής μελέτης από τον Σπίρτζη κι αμέσως μετά (μέσα στο Μάη) παίρνουν την άδεια κι αμέσως μπαίνουν μπροστά οι μπουλντόζες!
 
Με το έγγραφο που έστειλε στον Δήμο η «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» στις 25 Απρίλη (επαναλαμβάνουμε: 12 μέρες μετά την ψήφιση της ντροπολογίας που υποτίθεται ότι παρέκαμπτε τον Δήμο), έρχεται να διαψεύσει την προπαγάνδα της κατευθυνόμενης ευωχίας για τις μπουλντόζες που -επιτέλους- πιάνουν δουλειά. Οσο για το σανό, ας αποφασίσουν εκείνοι στους οποίους προσφέρεται ως τροφή. Και δεν αναφερόμαστε στην ολιγομελή δράκα των τραμπούκων της νέας «Καρφίτσα», αλλά στη μεγάλη μάζα των οπαδών της ΑΕΚ, που στηρίζει -είτε ενεργά είτε με την ανοχή της- το καταστροφικό σχέδιο του Μελισσανίδη. Ας συνειδητοποιήσουν, επιτέλους, ότι ο εν λόγω καπιταλιστής τους κοροϊδεύει. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να προωθήσει το real estate που έχει σχεδιάσει για την ευρύτερη περιοχή, από τη Ριζούπολη μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια. Και να μην εκπλαγούν καθόλου αν δουν να ξαναβγάζει στο σφυρί την ομάδα τους, όπως έκανε το 1995, όταν την πούλησε στον Τροχανά και άρχισαν τα «πέτρινα χρόνια» της.

Λιγόψυχοι

Κι ενώ η εταιρία του Μελισσανίδη αναγνωρίζει πως ο Δήμος εξακολουθεί να έχει τη γνωμοδοτική του αρμοδιότητα, την οποία πρέπει υποχρεωτικά να ασκήσει, αλλιώς κάθε εγκριτική πράξη για τα υψόμετρα και τις υπόλοιπες πολεοδομικές παρεμβάσεις (υπογειοποίηση οδών, αλλαγή κυκλοφοριακής μελέτης κτλ.) θα είναι άκυρη και προσβλητέα, η δημοτική αρχή έκανε την πρώτη κίνηση απεμπόλησης της αρμοδιότητάς της! Μια κίνηση νομικά, πολιτικά και ηθικά διάτρητη, που αποκαλύπτει λιγοψυχία (για να μην πούμε τίποτα χειρότερο).
 
Στις 28 Απρίλη (την ίδια μέρα δημοσιεύτηκε η ανάλυσή μας που αποδείκνυε ότι η γνωμοδοτική αρμοδιότητα του Δήμου εξακολουθεί να υφίσταται και μετά την ψήφιση της ντροπολογίας), ο Δήμος, με έγγραφο που υπογράφει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Θεόδωρος Μανωλεδάκης, και απευθύνεται στη Διεύθυνση Οδικών Μεταφορών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και στο Γραφείο του υπουργού (κοινοποιείται δε στη «Δικέφαλος 1924 ΑΕ», στη ΔΑΟΚΑ του ΥΠΕΝ, στην Περιφέρεια και στο Γραφείο της περιφερειάρχη), διαβιβάζει φωτοαντίγραφο του νέου εγγράφου της «Δικέφαλος 1924 ΑΕ», «το οποίο “εκ παραδρομής“ υπεβλήθη στο Δήμο μας», όπως γράφει, «για δικές σας (σ.σ. του υπουργείου) ενέργειες λόγω αρμοδιότητας»! Ο Δήμος αναφέρει ότι μετά την ψήφιση της τροπολογίας δεν έχει πλέον καμιά αρμοδιότητα και παρακαλεί «το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου σας, στο οποίο θα χρεωθεί το παρόν έγγραφο, να επικοινωνήσει με την υπηρεσία μας, προκειμένου να του διαβιβάσουμε στη συνέχεια προηγούμενες εκκρεμείς αιτήσεις της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΑΕ για έγκριση μελετών σχετικών με το θέμα, καθώς και την μέχρι σήμερα αλληλογραφία μας με τον αιτούντα, την Περιφέρεια Αττικής και το υπουργείο Ενέργειας, όπως προβλέπεται στο άρθρο 13 του Ν. 4467/2017 (ΦΕΚ Α' 56)» (πρόκειται για τη ντροπολογία).
 
Ενας απλός πολίτης δικαιούται να λιγοψυχήσει, όταν δέχεται συνεχείς επιθέσεις από μια συμμορία τραμπούκων. Μια δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να υπερασπίζεται τη νομιμότητα και τα δικαιώματα των κατοίκων της πόλης που διοικεί. Αν φοβάται και λιγοψυχεί, ας παραιτηθεί. Επειδή στο θέμα θα επανέλθουμε, κλείνουμε μ' αυτό: η δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας οφείλει να ασκήσει τη γνωμοδοτική της αρμοδιότητα, που είναι σημαντική για τα συμφέροντα της πόλης και των κατοίκων της, όπως η ίδια περιγράφει στο έγγραφό της προς τη «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» στις 21.2.2017. Αν δεν το κάνει, θα αναλάβουν οι πολίτες.
 
Είναι λοιπόν ξεκάθαρο. 1 Οκτωβρίου 2016 που θα γίνει πρόεδρος στην ΕΠΟ ο Βαγγέλης ο Γραμμένος, θα πέσει το πρώτο τούβλο στην ''Αγια-Σοφιά''.
 

Σχόλια

Εικόνα Harry red logic

...πριν αλέκτωρ λαλήσει τρίς οι βησιγότθοι θα φαγωθούν με τους μογγόλους!!!!

-ο Μαρινάκης φταίει... που δασκάλεψε τον Καρντόσο να στείλει την κεφαλιά στο δοκάρι...αν είχε βάλει γκολ δεν θα είχαμε τους βανδαλισμούς στο Μπειστάν!

Μην ανησυχείτε οι παρατηρητές διαιτησίας, οι παίκτες του Πλατανιά δήλωσαν οτι τα επεισόδια τα προκάλεσαν... οπαδοί του Ολυμπιακού!!!
Προβλέπω ο προιστάμενος της Δικαιοσύνης να δώσει εντολή να υποβιβασθεί ο Ολυμπιακός!
Υ.Γ.
Τι θα σκεφθούν να γράψουν άραγε οι Αρδακες της μακαρονάδας?

Εικόνα Harry red logic

Ναι αλλά άλλες οι βουλές του Θεού των Ινδών τζουμπαφλαμπούγια!Είναι πάνω απο όλα!Θεός σαν τον Ιωσήφ Βησαριόνοβιτς Αλεξέγιεφ!

Υ.Γ Τι γίνεται ρε παιδιά με τους Βησιγότθους εξυγιαντές?
Αίσχος!

Εικόνα koropi48

Οι μεγαλύτεροι απατεώνες που γέννησε αυτός ο τόπος, σε όλη τη βρώμικη ιστορική του διαδρομή, ανθούν και μπουμπουκιάζουν την περίοδο της ψευτοαριστεράς του νεοφιλελέ τσιπροφλάμπουρα. Και είναι οι μεγαλύτεροι, γιατί συγκεντρώνουν τα τρία πιο επικίνδυνα χαρακτηριστικά: 1) δεν ίδρωσαν ούτε σταγόνα για να αποχτήσουν όσα έχουν 2)είναι παντελώς αγράμματοι, σε σημείο να μην μπορούν να πουν δυο συνεχόμενες λέξεις χωρίς να τα χάσουν και 3)ο συνδυασμός τρελού άκοπου πλούτου και αγραμματοσύνης, τους δίνει μια αχαλίνωτη ξιπασιά, μια δεγαμιετιά, σε σχέση με θεσμούς, δικαιοσύνη, τύπο, πολιτική, κοινοβούλιο, νομοθεσία. Έχουν την ακλόνητη πεποίθηση ότι όλα γίνονται απροκάλυπτα, εφόσον το απέναντι συμβαλόμενο υποκείμενο έχει τσέπες που γεμίζουν και στομάχι που πεινάει. Γι αυτό και ο λιγούρης μαϊμουδοαριστερός κοντός νους συναντούσε το τραβεστί αιλουροειδές στο γραφείο του καθημερινά σχεδόν, πίσω από κλειστή πόρτα και δεν προτιμούσε, αν είχε κάτι να πει, να μιλήσει μαζί του στο τηλέφωνο ή μέσω γραμματέων. Καταλάβατε; Αυτό γινόταν γιατί όσα κανόνιζαν δεν έπρεπε να τα ακούσει άλλο αυτί. Πόσα, τόσα, πού, στα νησιά της παρθένου, ποιος είναι με μας, ποιον θα φάμε, κλπ. Τί άλλο μπορούσε να λέει καθημερινά ένας διαντρεπής αδικηγόρος-υπουργός με ένα μαχαλόμαγκα απόφοιτο με μέσον της δευτέρας δημοτικού; Τί, εκτός από δουλιές σκοτεινές και άνομες;
Σάββα, ρισπέκτ για τη συνεχή σου προσπάθεια.