Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ NOOR 1 ME ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ



Επειδή πολλοί έχετε ''χαθεί'' με το τι γίνεται στην υπόθεση του Noor 1, θα κάνουμε άλλη μία ανάρτηση, δίχως κανένα link και βίντεο. Μόνο με δικά μας λόγια, απλά, να δούμε το θέμα από την αρχή του μέχρι το στάδιο που βρισκόμαστε τώρα, για να καταλάβουν όλοι το τι γίνεται.
 
- Τον Ιούνιο του 2014 το πλοίο Noor 1 ''πιάνεται'' στην Ελευσίνα από άνδρες του Λιμενικού, φορτωμένο με 2,1 τόνους ηρωίνης. Το καράβι κανονικά ήταν να κουβαλήσει πετρέλαιο, αλλά παράλληλα με το πετρέλαιο βρέθηκε σε αυτό μια τεράστια ποσότητα ''πρέζας''. Στη ναύλωσή του ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΗΣΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ από τη Μέση Ανατολή στην Ελλάδα, εμπλέκεται το τότε φερόμενο ως στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Αιμίλιος Κοτσώνης, συνεργάτης σε ορισμένες από τις δουλειές του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ στο χώρο της ναυτιλίας. Ο Κοτσώνης δεν ήταν ΠΟΤΕ στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, παρά την προπαγάνδα, θεσμικό ρόλο δεν είχε ποτέ. Ο ένας τόνος της ''πρέζας'' βρέθηκε στο σπίτι της πρώην γυναίκας του εφοπλιστή Μάκη Γιαννουσάκη στη Φιλοθέη και τα υπόλοιπα ναρκωτικά σε μία αποθήκη στο Κορωπί, ιδιοκτησίας ενός άλλου εμπλεκομένου, του Καρτσώνη. Το πλοίο ανήκει στον Παντελή Καλαφάτη, ο οποίος όμως δεν έχει κανονίσει ως εφοπλιστής το συγκεκριμένο ταξίδι με το φορτίο του πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή και το Ομάν προς την Ελευσίνα, γι'αυτό και αθωώθηκε στη δίκη του Noor 1 πέρυσι το καλοκαίρι. Από εδώ και πέρα αρχίζει το θέατρο του παραλόγου.
 
- Τον Αύγουστο του 2014 η Αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών, η DEA, σε σύσκεψη στην Κωνσταντινούπολη με τη συμμετοχή ανδρών του ελληνικού Λιμενικού, αλλά και πρακτόρων από διάφορες χώρες, όπως Ολλανδία-Τουρκία-ΗΠΑ, ενημερώνει τους παρευρισκομένους για το δίκτυο των ανθρώπων που εμπλέκονται στην ιστορία. Ο άνθρωπος που οργάνωσε τη μετακίνηση των ναρκωτικών είναι ο Τούρκος Σαρίφ Ζιντάστι και αυτός που θα παραλάμβανε το φορτίο για να το διακινήσει στη Βόρεια Ευρώπη είναι ο τουρκικής καταγωγής Βέλγος επιχειρηματίας Ορχάν Ουρμ. Άνθρωποι του Ζιντάστι αγόρασαν τα ναρκωτικά στη Μέση Ανατολή και συνόδευαν το πλοίο σε όλο το ταξίδι του για να τα παραδώσουν σε ανθρώπους του Ουρμ. Τις πρώτες πληροφορίες για να ξετυλιχτεί το κουβάρι της υπόθεσης τις έδωσε ο Μάκης Γιαννουσάκης, με ένα βίντεο διάρκειας 16 δευτερολέπτων στο κινητό του, στο οποίο φαινόταν η συνάντηση 4 ανθρώπων στην Κωνσταντινούπολη στη 1 Μαρτίου 2014, όπου και αποφασίστηκαν οι λεπτομέρειες του ταξιδιού του Noor 1 με τα ναρκωτικά. Παρόντες ήταν ο Σερίφ Ζιντάστι και ο αδερφός του ο Άλεξ, ο οποίος έχει εστιατόριο στο Λονδίνο.
 
- Το Σεπτέμβριο του 2014 ξεκινάει ένα πογκρόμ δολοφονιών των εμπλεκομένων στην υπόθεση. Στις 26 του μηνός, σε ενέδρα από 2 άτομα στο προάστιο Τσενκμετζέ της Κωνσταντινούπολης, δολοφονούνται η 19άχρονη κόρη και ο 23άχρονος ανηψιός του Ζιντάστι από ανθρώπους του Ουρμ. Ο Ζιντάστι, Τούρκος επιχειρηματίας γνωστός στη γειτονική χώρα, βγαίνει δημοσίως σε τουρκικά ΜΜΕ δηλώνοντας ''αυτή η ιστορία αφορά πρόσφατη μετακίνηση ναρκωτικών'', υπονοώντας φυσικά το Noor 1, αφού ο Ζιντάστι έχει παρελθόν με ναρκωτικά και σύμφωνα με κάποιους δημοσιογράφους στην Τουρκία για κάποιο χρονικό διάστημα υπήρξε πληροφοριοδότης της τουρκικής δίωξης ναρκωτικών. Η πλευρά Ουρμ χρεώνει στο Ζιντάστι το ναυάγιο της μετακίνησης, θεωρώντας πως παρέμεινε μυστικά πληροφοριοδότης των Αρχών και ο Ζιντάστι απαντά με το ίδιο νόμισμα. Το Δεκέμβριο του 2014 στο ίδιο προάστιο της Κωνσταντινούπολης δολοφονούνται 2 νεαροί Τούρκοι, τους οποίους η πλευρά Ζιντάστι θεωρεί δράστες της δολοφονίας της κόρης του. Την ίδια χρονική περίοδο εκδηλώνονται εμπρησμοί σε σπίτια Τούρκων στο Βέλγιο που συνδέονται με τον Ουρμ. Στις 24 Δεκεμβρίου 2014 δολοφονείται στο Βόσπορο της Τουρκίας ο 40άχρονος Αλί Ακμπάρ Αγκούν και 3 μέρες μετά δολοφονείται ο τουρκικής καταγωγής Ολλανδός Οκάν Φιντάν στο Άμσντερνταμ. Και οι 2 ήταν έμπιστα στελέχη των Ζιντάστι-Ουρμ αντιστοίχως. Μετά από μια σύντομη παύση, επανερχόμαστε στις δολοφονίες στις 4 Μαϊου 2016, στο Ντουμπάι, ενός Ιρανού 51 ετών, ο οποίος είχε υποτίθεται το ρόλο του ''μεσίτη''-μεσάζοντα στην όλη υπόθεση με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Για όλες αυτές τις δολοφονίες υπάρχουν εκτενείς αναφορές σε sites χωρών του εξωτερικού, εκεί όπου διαπράττονταν τα εγκλήματα στην καθεμία ξεχωριστή περίπτωση, αλλά ''περιέργως'' οι Έλληνες ''δημοσιογραφάρες''-γκουρού ερευνητές ''τα έχαναν'' και δεν έκαναν αναπαραγωγή τους εδώ, να τα πληροφορηθεί η ελληνική κοινή γνώμη. Το ίδιο κύκλωμα πάντως συνεχίζει κανονικά τις μετακινήσεις ναρκωτικών όλο αυτό το επίμαχο διάστημα, με κατεύθυνση πλέον άλλες χώρες όπως η Ρουμανία.
 
- Η DEA χαρτογραφεί όλες τις κινήσεις των εμπλεκομένων και το Σεπτέμβριο του 2015, σε σύσκεψη στον Πειραιά, κλιμάκιό της μαζί με στελέχη της τουρκικής δίωξης ναρκωτικών ενημερώνουν τους άντρες του Ελληνικού Λιμενικού αναλυτικά για το ρόλο του καθενός εμπλεκομένου στην υπόθεση. Στο κλιμάκιο περιλαμβάνονταν Ελληνοαμερικανοί αξιωματούχοι και πρώην στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας. Γίνονται αναφορές στα αδέρφια Ζιντάστι, στον Ουρμ και σε έναν στενό συγγενή του, αλλά και σε αρκετά ακόμη ασύλληπτα μέλη του κυκλώματος, τα οποία βρίσκονται κατά κύριο λόγο σε Βέλγιο και Ολλανδία. Δεν κάνουν ΚΑΜΙΑ αναφορά σε ''Έλληνα χρηματοδότη''. Ξαναλέμε και το τονίζουμε, αυτά όλα τα γνώριζαν άνδρες του Ελληνικού Λιμενικού με λεπτομέρειες 2 χρόνια πριν από σήμερα, προφορικά σε ενημέρωσή τους από άνδρες της DEA. Επισήμως και γραπτώς η έκθεση της DEA έφτασε στις Ελληνικές Αρχές το φθινόπωρο του 2016, ενώ αναλυτικά παρουσιάστηκε στον τουρκικό Τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό, στις 17 Ιανουαρίου του 2017. Σε αυτήν την έκθεση αποκαλύπτεται ότι ο φόνος του 51άχρονου Ιρανού στο Ντουμπάι, στις 4 Μαϊου 2016, είχε άμεση σχέση με το κύκλωμα Ουρμ-Ζιντάστι, όπως και το ότι ο Ουρμ το 2014 βρισκόταν στην Ελλάδα και περίμενε ο ίδιος να παραλάβει τους 2 τόνους με την ηρωίνη, χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα με το ψευδώνυμο ''Δημήτρης Κλαμιανός''.
 
- Το 2016 Βέλγοι και Ολλανδοί αξιωματικοί παραδίδουν στις ελληνικές Αρχές υλικό υποκλοπών που προέκυψε από την παρακολούθηση μιας γυναίκας που ήταν ο σύνδεσμος μεταξύ των συλληφθέντων στην Ελλάδα Τούρκων μελών του κυκλώματος και του δικτύου του Ουρμ στη Βόρεια Ευρώπη. Η γυναίκα αυτή παρακολούθησε τη δίκη του Noor 1 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, η οποία άρχισε τον Οκτώβριο του 2015 και ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2016, με δύο Έλληνες να καταδικάζονται σε ισόβια κάθειρξη ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που έφερε τα ναρκωτικά. Αυτοί οι 2 Έλληνες είναι ο  Μπουρδούβαλης (αναγνωρίστηκε η φωνή του από τον Ινδό καπετάνιο του Noor 1 ως ο ''Captain George'' που του τηλεφώνησε δορυφορικά ενώ βρισκόταν στο Σουέζ για να του πει ''θα μπουν στη λάντζα του πλοίου κάποια κιβώτια, είναι από εμένα'', με τα ''κιβώτια'' να είναι τα ναρκωτικά) και ο Μάκης Γιαννουσάκης, ο οποίος ομολόγησε πως ήξερε ότι το καράβι θα κουβαλήσει ναρκωτικά, αλλά αυτός ασχολήθηκε μόνο με τη μετακίνηση του νόμιμου φορτίου, του πετρελαίου. Ο Γιαννουσάκης ζήτησε να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά, επειδή βοήθησε να αποκαλυφθούν μέλη του κυκλώματος, κάτι που δεν δέχθηκε το Τριμελές Εφετείο. Καθ'όλη τη διάρκεια της δίκης υπήρχαν φήμες από εχθρικά προς το Μαρινάκη ΜΜΕ ότι ''θα ακουστεί το όνομά του κατά την ακροαματική διαδικασία ή θα το μνημονεύσει η εισαγγελέας στην αγόρευσή της'', κάτι που ΠΟΤΕ δεν έγινε...
 
- Λόγω της εμπλοκής Κοτσώνη ΣΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΦΟΡΤΙΟ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ, κάτι που αναγνώρισε το Εφετείο και τον ΑΘΩΩΣΕ για τα ναρκωτικά (καταδικάστηκε για απλή συνέργεια και έφαγε 10 χρόνια φυλακή με αναστολή, είναι ελεύθερος τώρα), από την πρώτη στιγμή σε κύκλους που εχθρεύονται τον Ολυμπιακό και το Μαρινάκη προσωπικά, άρχισε να ''παίζει'' το όνομα του προέδρου της ΠΑΕ ως χρηματοδότη του φορτίου. Αρχικά δημιουργήθηκε το σενάριο του ''πάμπλουτου αφεντικού που έδωσε 30 εκατομμύρια ευρώ για να έρθει η πρέζα'', σενάριο που ξεκίνησε να διακινεί ο ΚΥΠατζής συνεργάτης του Δημήτρη Μελισσανίδη (έχει γραφείο μέσα στο κτίριο της επιχείρησης Aegean) Σάββας Καλεντερίδης στο blog του infognomonpolitics, σενάριο που προθύμως υιοθέτησαν διάφορα αντιολυμπιακά ΜΜΕ και ΜΜΕ που σχετίζονταν τότε με τους Αλαφούζο-Πατέρα, αλλά και την κυβέρνηση Σαμαρά της ΝΔ. Η ''λογική'' (του παραλόγου) ήταν ''πού βρήκαν τα λεφτά οι εμπλεκόμενοι των οποίων τα ονόματα έχουν διαρρεύσει, αυτοί είναι μπατίρηδες, άρα από πίσω τους κρύβεται κάποιος άλλος πάμπλουτος που τους χρησιμοποιεί ως πιόνια, δηλαδή ο Μαρινάκης''. Όταν αποκαλύφθηκε ότι τα πολλά λεφτά τα έδωσε ο Ορχάν Ουρμ, άλλαξε το έργο και δεν ψάχναμε τον ''τελικό αγοραστή του φορτίου'', αλλά τον ''οργανωτή-χρηματοδότη της μετακίνησης'', αυτόν δηλαδή που πλήρωσε τα λειτουργικά έξοδα για να ταξιδέψει το Noor 1. Στην πορεία μάθαμε πως το καράβι ''κόλλησε''΄για μέρες στο Σουέζ επειδή δεν υπήρχαν χρήματα (π.χ. για τα έξοδα της διώρυγας), άρα πήγε περίπατο και το παραμύθι του ''πάμπλουτου χρηματοδότη της μετακίνησης και όχι της τελικής αγοράς'', ειδικά όταν διέρρευσε ως τελικό κόστος της μετακίνησης το...ασύλληπτο ποσό των 120.000 ευρώ.
 
- Σε αυτά τα 3 χρόνια, κύριος στόχος των αντιπάλων του Μαρινάκη ήταν ο Μάκης Γιαννουσάκης. Επειδή ήταν ο βασικός πληροφοριοδότης για την αποκάλυψη των μελών του κυκλώματος, άνθρωποι του Δημήτρη Μελισσανίδη και του Νικόλα Πατέρα τον πλησίαζαν για να ''δώσει'' το Μαρινάκη ως τον ''αφανή χρηματοδότη'' του φορτίου. Ακόμη και άσχετοι με την υπόθεση δικηγόροι έμπαιναν υποτίθεται στις φυλακές του Κορυδαλλού για να δουν κάποιους πελάτες τους, αλλά εκτελώντας οδηγίες των επιχειρηματιών που θέλουν στη φυλακή το Μαρινάκη, προσέγγιζαν το Γιαννουσάκη και τον πίεζαν να καταθέσει εις βάρος του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Μεταξύ αυτών ήταν και ο κολλητός φίλος του Νικόλα Πατέρα, Μάκης Ψωμιάδης, λίγο πριν πεθάνει ξαφνικά πέρυσι. Ο Γιαννουσάκης, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την κατάσταση προς όφελός του, συντηρούσε τα σενάρια εμπλοκής του Μαρινάκη στην υπόθεση με καταθέσεις του στις ανακριτικές Αρχές, οι οποίες όταν διέρρεαν φρόντιζε άμεσα να τις καταρρίψει για να μην αντιμετωπίσει τις συνέπειες των ψευδών του. Όταν είδε ότι δεν μπορούσε να σκαρφιστεί κάτι άλλο για να διατηρήσει το όνομα Μαρινάκη στην υπόθεση, επινόησε μία νέα ιστορία, γύρω από έναν ''κρυφό τρίτο τόνο ηρωίνης'' που κανείς δεν ήξερε ότι υπάρχει, πέρα από αυτόν φυσικά (και καλά πάντοτε, να'χαμε να λέγαμε...), ο οποίος γνώριζε πως ήταν η αμοιβή που ζήτησε το ''κύκλωμα Μαρινάκη'' για να χρηματοδοτήσει τη μετακίνηση του φορτίου. Το σκηνικό ήταν ''θα δώσουμε εμείς 1 εκ. ευρώ για να έρθει το καράβι κι εσείς θα μας δώσετε 1 τόνο πρέζα, ο οποίος με τη νόθευση θα μας φέρει κέρδη 20 εκ. ευρώ, με τα ναρκωτικά να τα δίνουμε στη Σερβία''. Φυσικά ο τόνος αυτός δεν βρέθηκε ποτέ, άρα και λογικά να το δει κάποιος μιλάμε για καθαρή επινόηση. Παρ'όλα αυτά βρέθηκαν άνθρωποι πρόθυμοι να υιοθετήσουν τις συγκεκριμένες μπούρδες. Πρώτος και καλύτερος ο υπάλληλος του Μελισσανίδη υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος χολωμένος από κάποιες αποκαλύψεις της εφημερίδας ''Παραπολιτικά'' εις βάρος του και εις βάρος μελών της οικογενείας του (εκεί, στο δεύτερο, είχε δίκιο...), έσπευσε να επικοινωνήσει με το Γιαννουσάκη ζητώντας του να ''δώσει'' το Μαρινάκη. Αυτό ήταν και το μοιραίο λάθος των εχθρών του Μαρινάκη, που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.
 
- Παρακολουθήσαμε ένα σόου, με την προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα τον Ιανουάριο του 2017 να τρέχει πανικόβλητη μεσάνυχτα στις φυλακές Αυλώνα που βρισκόταν ο Γιαννουσάκης (δεν ήξερε πού να πάει, πρώτα πήγε στον Κορυδαλλό, εντολές εκτελούσε...) για να του πάρει κατάθεση εις βάρος του Μαρινάκη κι αφού αυτός δεν της την έδωσε, επειδή δεν έλαβε τις εγγυήσεις που ζήτησε ο Γιαννουσάκης, να τηλεφωνεί η Τζίβα στον υπουργό Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρο Κοντονή μέσα από τις φυλακές, με το όνομά της να μην αναγράφεται ποτέ στη λίστα των επισκεπτών στην είσοδο των φυλακών και να μην παίρνει καμία κατάθεση (κάτι παράτυπο και παράνομο, όπως και η είσοδός της στις φυλακές μετά τη δύση του ηλίου κατά παράβαση του Σωφρονιστικού Κώδικα). Δεν μπορούσε να πάει νωρίτερα εκείνη τη μέρα η Τζίβα, ούτε να περιμένει να έρθει το πρωί, έπρεπε να πάει μεσάνυχτα στο κελί ισοβίτη να ''παζαρέψει'' καταδίκη ΑΘΩΟΥ... Το κύκλωμα που επέτρεψε τα διάφορα πάρε-δώσε με το Γιαννουσάκη περιλαμβάνει το Συριζαίο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Ευτύχη Φυτράκη, τον πρώην αρχιφύλακα στον Αυλώνα Παύλο Δουλάμη και τον τωρινό αρχιφύλακα Αυλώνα, ο οποίος απάντησε σε ένα άλλο στέλεχος των φυλακών που του είπε ''τι κάνεις ρε, θα μας πάνε όλους μέσα'', με το επικό ''μην μπλέκεσαι στα πόδια μου, έχω εντολές από πολύ ψηλά''. Όλοι αυτοί επέτρεψαν διάφορους νταραβεριτζήδες να επισκέπτονται το Γιαννουσάκη στο κελί του και κανόνισαν να μεταφερθεί στον Αυλώνα με κινητό (κάτι επίσης παράνομο για φυλακισμένο), για μεγαλύτερη άνεση. Ο Γιαννουσάκης, σοφά ποιών για το δικό του όφελος, όσο έβλεπε πως μπορεί να την γλυτώσει ''δίνοντας'' το Μαρινάκη, άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να το κάνει, ειδικά από την στιγμή που ήξερε πως ''κυκλοφορούν'' 10 εκ. ευρώ που έδινε (με το στόμα και με χορηγίες ΟΠΑΠ προφανώς) ο Μελισσανίδης (αυτό προκύπτει από τις ηχητικές συνομιλίες που διέρρευσαν). Όταν κατάλαβε ότι η υπόθεση δεν θα προχωρήσει και συμφέρει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να παραμείνει θολή για να ''έχει στο χέρι'' (όπως νόμιζαν) το Μαρινάκη, γύρισε τούμπα το έργο και παρουσιάστηκε ως θύμα εκβιασμού για να δώσει έναν αθώο, ποντάροντας στην ευμενή κρίση του γι'αυτό το λόγο στο Εφετείο που θα εκδικαστούν τα ισόβια που έφαγε πρωτοδίκως, στη λογική ''θα εκτιμήσουν το ήθος μου''. Επειδή όμως αποδείχθηκε γάτα με πέταλα, ο Γιαννουσάκης ''έδεσε'' με ηχητικά τεκμήρια τους εμπλεκομένους. Έτσι ακούσαμε τη μακροσκελέστατη συνομιλία του με το λιμενικό Χριστοφορίδη, ο οποίος εκεί που ήταν μπατίρης, από την στιγμή που διετάχθη να ελέγξει για ράβδους χρυσού και ναρκωτικά τη θαλαμηγό VERA του Μελισσανίδη, άρχισε να κυκλοφορεί με μηχανές μεγάλου κυβισμού και να μισθώνει αυτοκίνητα από εταιρείες που σχετίζονται με ανθρώπους του Θωμά Μητρόπουλου (η ίδια εταιρεία έδωσε το ''παγιδευμένο με κοριούς'' αυτοκίνητο στο πρώην μέλος της ΚΕΔ Ζωγράφο, με αποτέλεσμα να βγουν στη ''Δίκη'' του Θωμαϊδη απόρρητες συνομιλίες του). Μαζί του στην έρευνα στο VERA ήταν και η κυρία Πόγκα, ως προϊσταμένη κλιμακίου του ΣΔΟΕ, ενώ μετά τη συνάντηση στο VERA Χριστοφορίδης και Πόγκα βρέθηκαν στο μαγαζί του...Στιβ Κακέτση, φίλου των Πατέρα-Μελισσανίδη...
 
- Με τις συγκεκριμένες ''άκρες'' στο δικαστικό σώμα, στο Λιμενικό και στην κυβέρνηση, ο Νικόλας Πατέρας με το Δημήτρη Μελισσανίδη κατάφεραν να βραχυκυκλώσει η υπόθεση, ώστε να παραμείνει το όνομα του Μαρινάκη σε αυτήν. Ο Γιαννουσάκης ζητούσε να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης για τους Τούρκους χρηματοδότες, ως απόδειξη ότι αυτοί που του έταζαν αποφυλάκιση ''έχουν άκρες'', αλλά αυτό δεν συνέβαινε ως τώρα. Τελικά αυτό έγινε, μόνο που είναι άνευ πρακτικής αξίας. Είναι πολύ δύσκολο να επιτρέψει ο Ερντογάν να εκδοθούν στην Ελλάδα Τούρκοι πολίτες, ενώ η δίκη στο Εφετείο των αρχικώς καταδικασθέντων τον Αύγουστο του 2016 αργεί και υπολογίζεται σε 2-3 χρόνια από τώρα. Στο ενδιάμεσο οι πιέσεις στις φυλακές συνεχίζονται, όχι πια μόνο στο Γιαννουσάκη, αλλά και σε άλλους ισοβίτες. Δημοσιογραφικοί μοχλοί του κυκλώματος Πατέρα-Μελισσανίδη είναι ο Κυριάκος Θωμαϊδης, τα περισσότερα sites που στηρίζουν τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (periodista.gr-olympia.gr για παράδειγμα) και βεβαίως ο εκβιαστής, συκοφάντης και εγκληματίας Μάκης Τριανταφυλλόπουλος του zougla.gr, μέσα από το οποίο διαρρέει υλικό από τη δικογραφία για υποτιθέμενα ''εμβάσματα συνεργατών Μαρινάκη που σχετίζονται με την χρηματοδότηση των ναρκωτικών κι έχουν βρεθεί από τις Αρχές'', απίθανα ψεύδη για ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ. Γίνεται επίσης μια προσπάθεια να ασκηθεί ποινική δίωξη από την Ειρήνη Τζίβα (ήταν να φύγει από την εισαγγελία Πειραιά με προαγωγή για την Καλαμάτα στα μέσα Σεπτεμβρίου, αλλά κράτησε τελικά την υπόθεση στα χέρια της...) στο Μαρινάκη για λαθρεμπόριο καυσίμων-ξέπλυμα μαύρου χρήματος ως παράπλευρη ιστορία στην υπόθεση, που όμως θα σχετιστεί κάπως με το Noor 1, με αποτέλεσμα να ''σηκώνει'' μέχρι και προφυλάκιση του Μαρινάκη. Όλες οι προσπάθειες Πατέρα-μιας τάσης του ΣΥΡΙΖΑ-Καμμένου-Τριανταφυλλόπουλου (όχι τόσο πια του Μελισσανίδη, τώρα τελευταία ειδικά...) είναι να καταθέσει κάποιος εμπλεκόμενος εις βάρος του Μαρινάκη, όσο κι αν αυτό σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας δεν είναι ικανό να σταθεί σε δικαστήριο ως απόδειξη ενοχής.
 
Δίχως ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ στοιχείο, μόνο με μπούρδες κι επειδή δεν μπορούν να τον ελέγξουν από πουθενά αλλού (δεν κάνει δουλειές στην Ελλάδα), 2 κυβερνήσεις (η τωρινή και η προηγούμενη) συντηρούν το όνομα του ΜΑΡΙΝΑΚΗ στην υπόθεση του Noor 1. Μιλάμε για άνθρωπο που μόνο από ένα deal του, πρόσφατο και μόνο από ένα καράβι, βγάζει ΤΗ ΜΕΡΑ 23.000 δολάρια, ενώ όπως διαβάσαμε στη ''Ναυτεμπορική'' πριν από ένα μήνα, στο δεύτερο τρίμηνο του 2017 είχε καθαρά κέρδη από τη ναυτιλιακή εταιρεία του, την Capital, περίπου 10 εκ. δολάρια, δηλαδή κάπου 9 εκ. ευρώ.
 
 

 
Αυτός ο εφοπλιστής θα ρίσκαρε υποτίθεται να μπει φυλακή, να χάσει όλη την πελατεία του αν διαρρεύσει το τι κάνει και θα οργάνωνε για μήνες διακίνηση ''πρέζας'', για να βγάλει τι; 1-2 εκ. ευρώ κέρδος καθαρά (από τα 20 ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ που έλεγε ο Γιαννουσάκης ότι θα ''έσπρωχνε το προϊόν στη Σερβία), λεφτά που βγάζει καθαρά σε...10 μέρες από την εταιρεία του;
 
ΜΟΝΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ. Ή ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ Ή ΣΤΗΜΕΝΟΙ.
 
Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ από την πρώτη στιγμή που κατάλαβε το τι πάνε να του κάνουν, έτρεξε ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΤΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, στον Άρειο Πάγο, καταθέτοντας μήνυση. Αν υπάρχει το ο,τιδήποτε που τον εμπλέκει, αυτοί οι δικαστές θα το βρουν, άρα για να προσφεύγει σε αυτούς ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ. Εκτός αν ελέγχει όλους τους δικαστές της χώρας ο Μαρινάκης... Οι αθώοι έτσι συμπεριφέρονται. Οι ένοχοι συνωμοτούν στο σκοτάδι, με συναντήσεις στις φυλακές τα μεσάνυχτα και με διαρροές δικογραφιών σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, σαν την ''Εφημερίδα των Συντακτών'' και το μπαξεβανέικο Documento. Το μόνο επιπλέον που θα πούμε από εδώ, είναι το ότι
 
ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΛΕΜΟ. ΟΥΤΕ Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΤΑ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ.
 
Γι'αυτό το λόγοι υπερασπιζόμαστε ΜΕ ΛΥΣΣΑ τον αθώο πρόεδρό μας, που στοχοποιείται επειδή πονάει τους ''απέναντι''. Τους πονάει Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΡΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ, αφού δουλειές εδώ στην Ελλάδα δεν έχει ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ...
 
Υ.Γ. Για όποιον καταλαβαίνει, η μεγαλύτερη απόδειξη του ΣΤΗΣΙΜΑΤΟΣ είναι το ότι για όλες τις ηχητικές αποκαλύψεις των τελευταίων μηνών, η μόνη ΝΟΜΙΚΗ αντίδραση ήρθε από την πλευρά...Κακέτση. Γιατί άραγε η ''αθώα'' Ειρήνη Τζίβα δεν μηνύει όσους αδίκως την ''σπιλώνουν''; Μήπως επειδή ξέρει ότι τότε θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου, ώστε να χρησιμοποιηθούν ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ηχητικά που την εμπλέκουν; Ο νομοθέτης πάντως αυτό ορίζει...

Σχόλια

Εικόνα Αλέξανδρος Λ.

Σάββα καλημέρα

πρώτα-πρώτα το άρθρο σου είναι κατατοπιστικότατο ακόμα και για άσχετους με τα νομικά.Δυστυχώς εσύ τα γράφεις εδώ και έχεις απέναντι κάτι σάϊτ σαν τον βόθρο του αυλακιώτη και τα πληρωμένα των Σανελ.

Αυτό πάντως που μου προξενεί τεράστια εντύπωση είναι το πως ακόμα κυκλοφορεί ελεύθερος και κάνει και τον τιμητή ο εκβιαστής ο ζούγκλας,ο άνθρωπος που έκανε το γάμο του στο κτήμα ενός εκ των μεγαλύτερων οφειλετών του Δημοσίου,του Ραυτόπουλου της Εξπρες Σέρβις,

Εικόνα jole11canezza

Θέλουν να χτυπήσουν την ομαδάρα μας μέσω του Βιαστή τους!!! Δεν υπάρχετε πουθενά μουνοπανα!!! Κάτω τα χέρια από τον πρόεδρο και τον Ολυμπιακό μας !!!
Μπράβο για το άρθρο!!!

ΥΓ μόνο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΟΥΝΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Εικόνα Romain

Τι να πω?

Εξαιρετικό άρθρο όπως πάντα από τον Σάββα!

Αυτοί οι τύποι, Πατέρας Μελισσανίδης φαίνεται πόσο μπλεγμένοι είναι με τις παραδικαστικές σκευωρίες και πόσο χρησιμοποιούν την απάτη για να κτυπήσουν ύπουλα ΠΑΝΤΟΤΕ τον αντίπαλο τους.

Είναι αυτοί που έχουν κάνει και δωρεές, 100 χιλιάρικα, στην αστυνομία. Για να έχουν άκρες.

Η κυβέρνηση όμως πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει και ιδίως ο ψευτοαπατεώνας Κοντονής μαζί με τον Ψεκασμένο που κάθονται στην ουρά για να εξυπηρετήσουν τις μικροπολιτικές τους φιλοδοξίες μόνο με ΛΑΣΠΗ ΨΕΜΜΑΤΑ και ΑΠΑΤΗ.

Εικόνα CEN-TAURUS

Α ρε Σάββα! Τί αναρτησάρα είναι αυτή; Όλο το στόρι με λίγα λόγια ονόματα και ημερομηνίες. Οι διάφοροι κώλοι της μαϊμούς γλείφουν κατουρημένα σώβρακα για λίγη εύνοια και κανένα πενηντάρι. 'Οταν θα ψαχτεί πραγματικά η υπόθεση κι ανοίξουν τα πόθεν έσχες κι οι λογαριασμοί, θα πέσει κλαυσίγελως. Να το θυμάστε όπως και να θυμάστε ότι, μπροστά σε τέτοιο πόλεμο, γκρίνιες δεν χωρούν. Στα ορύγματα του μετώπου δεν παραπονιόμαστε ότι το ψωμί είναι χθεσινό. Ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί με τις παρεμβάσεις του, την αρθρογραφία,τη δράση του, μήπως και ξεκουμπιστεί μια ώρα αρχίτερα η χολέρα.

Εικόνα Marios

Εξαιρετικο το αρθρο σου Σαββα,ισως σε αυτην την υποθεση μπλεχτηκε ολη η σαπιλα της κοινωνιας μας,πολιτικοι που διαπρατουν παρανομιες,δικαστικοι λειτουργοι που κινουνται εκτος νομιμοτητας,υπαλληλοι του κρατους που εινα παρατρεχαμενοι αλλων και φυσικα οι λαλιστατοι ΑΡΔ οι οποιοι αναλαμβανουν ειτε να απλωσουν ειτε να ξεπλυνουν την μπουγαδα.Εγω τον Μαρινακη τον βλεπω σιγουρο για τον ευατο του,φαινεται συνηδειτοποιημενος με το ποιους εχει μπλεξει,απλα περιμενει να φυγει αυτο το τσιρκο για να επελθει η καθαρση,λογικα οι διαδικασιες θα κινηθουν πιο γρηγορα καθως εισαγγελεις και γενικα λειτουργοι της δικαιοσυνης θα λειτουργησουν με λιγοτερη πολιτικη πιεση,δεν θα τους παιρνουν νυχτιατικα τηλεφωνο για να πανε σε καποια φυλακη π.χ.Τουλαχιστον αυτο ελπιζω.Οσο για τον Αλαφουζο,θελω να σταματησει αυτη η πιπιλα με τον Γιανναρο τον μεγαλο γαυρο,οκ εχει την πλακα του αλλα αμα δεις τον τροπο που λειτουργουν τα μεσα του,βλεπεις οτι πιο κατευθυνομενο υπαρχει και ολα αυτα μαζι με τον φερετζε της πολιτικης ορθοτητας που πουλαει ειτε των φιλελευθερων ιδεων,ο ανθρωπος αυτος με τον τροπο που αντιμετωπιζει οσους θεωρει εχθρους του εβαλε τις βασεις για ολα οσα βλεπουμε σημερα,καταλαβαινω οτι και εσυ για πλακα το λες αλλα πραγματικα πρεπει καπου καπου να το επισημαινουμε!

Εικόνα Count Gunther

Εξαιρετικό exposé!!!

Εικόνα vagio

Ένα τεράστιο μπράβο στο μεγάλο Ολυμπιακο, Σάββα.

Με τη δεύτερη υπόθεση που πάνε να μπλέξουν το Μαρινάκη, ποιες είναι οι εξελίξεις/προβλέψεις;

Εικόνα savvas gridlock

Mόνο με δικαστικό πραξικόπημα, που θα προκύψει από κυβερνητική εντολή, υπάρχει περίπτωση να ακουμπήσουν τον πρόεδρο με κάποια δίωξη...

Εικόνα john

Συγχαρητηρια Σαββα καταπληκτικη δουλεια.

Οσοι γνωριζουν τις λεπτομερειες ξερουν καλα πως δεν υπαρχει η παραμικρη εμπλοκη του ΒΑΓΓΕΛΑ στην ιστορια. Ειδικα οι αναγνωστες του ratm που παρακολουθουν την ιστορια απο την αρχη.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ. Η αηδιαστικη προπαγανδα η οποια ξεκινησε εδω και περιπου 3 χρονια, εχει πετυχει τον σκοπο της και τωρα απλος κοσμος ο οποιος δεν ασχολειται ιδιαιτερα με το παρασκηνιο, εχει αναγαγει τον Μαρινακη σε εμπορο ηρωινης. Εχω γνωρισει και στο φιλικο μου περιβαλλον τετοιους. Αν και προσπαθω να τους εξηγησω πως το μονο πραγμα το οποιο πουλαει ο Βαγγελας ειναι οι κωλοτρυπιδες των αντιολυμπιακων, δεν τα πολυκαταφερνω. Ο Αλαφουζος με τα σκατοπανα που αρχισε να προμηθευει στους οργανωμενους του ΠΑΟ το 2015, πετυχε τον σκοπο του. Και ο απλος κοσμος πιστευει πως ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ εχει σχεση με το Noor 1, οπως παλαιοτερα ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ειχε σχεση (αλλο παραμυθι και αυτο) με την ΣΤΑΖΙ.

Ειναι ΚΑΘΗΚΟΝ οσων ξερουν τις λεπτομερειες της ιστοριας να κανουν οτι μπορουν για να διαδωσουν την αληθεια. Ειναι αηδιαστικο να αναγαγεται εμπορος ηρωινης απο τους εχθρους του ενας παραγοντας με τον οποιο εχουν μονο αθλητικες διαφορες.

Εικόνα vagio

Γιάννη, η μεγάλη μπόρα πέρασε σε ο,τι έχει να κάνει με τη λάσπη. Αυτές οι υποθέσεις παίρνουν χρόνο, το ξέρεις. Και χρόνο θα πάρει και η αποκατάσταση της αλήθειας. Το θετικό είναι πως σε 10 χρόνια θα μνημονεύουμε αυτή την περίοδο ως την πιο δύσκολη ως προς τον πόλεμο που φάγαμε και από την οποία βγήκαμε αλώβητοι. Τώρα, οποίος Ολυμπιακός θέλει να πάψει να ασχολείται, ας το κάνει. Κι αυτό καλό είναι, αρκετά έχει βρωμίσει ο κόσμος του Ολυμπιακού.

Εικόνα savvas gridlock

Εισαι αδικος με το Γιανναρο, με τον χρονο θα καταλαβεις την τεραστια προσφορα του στον Θρυλο. Εγω ειμαι εδω και χρονια συνδρομητης στην ''Καθημεριναρα'', να ξερεις...