Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗ-ΑΕΚ



Επειδή έχουν το θράσος να μιλούν για διαιτησία κάποια αεκάκια, ότι τους έσφαξε και καλά ο διαιτητής Παπαδόπουλος στην Ξάνθη, στο χθεσινοβραδινό παιχνίδι Ξάνθη-ΑΕΚ 1-1, την οποία Ξάνθη άφησε για περισσότερα από 20 λεπτά με 9 παίκτες,
 
 
αφού δούμε τα στιγμιότυπα του ματς, βλέπουμε μία φωτογραφία από την ανάλυση των επίμαχων φάσεων στην χθεσινή ''Αθλητική Κυριακή'' της ''δημόσιας και όχι κρατικής'' ΕΡΤ, από τον καθηγητή διαιτησίας Περικλή ΒαΖΕλάκη.
 
 
ΠΑΡ'ΟΤΙ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ 2 ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, Η ΑΕΚ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΓΚΟΛ-ΟΦΣΑΙΝΤ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ. ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΑ ΑΕΚΑΚΙΑ.
 
Πάμε και στο παιχνίδι Πανιώνιος-Ολυμπιακός. 3 επίμαχες φάσεις υπάρχουν. Το πέναλτι με το οποίο κάνει το 2-3 ο Πανιώνιος στο 82', το πέναλτι με το οποίο κάνει το 3-4 ο Ολυμπιακός στο 87' και το πέναλτι που ζητάει ο Πανιώνιος για κλοτσιά του Φιγκέιρας στο Χατζισαφί στο 93'. Για την πρώτη φάση, αν πάμε στο 22:14 αυτού εδώ του βίντεο, θα δούμε ότι
 
Ο ΠΡΟΤΟ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΧΟΡΤΟΤΑΠΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΣΠΙΡΙΝΤΟΝΟΒΙΤΣ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΠΗΔΑΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΝΑΛΤΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΟΥΤΙΑ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ.

Για τη φάση που κερδίζει πέναλτι ο Φορτούνης στο 87', για να πετύχει ο ίδιος το νικητήριο γκολ του Ολυμπιακού, ο Περικλής ΒαΖΕλάκης στο 52:43 και μετά του βίντεο, λέει ότι ακόμη κι αν υπάρχει επαφή ''γόνατο με γόνατο'' του Φορτούνη με τον Οικονόμου του Πανιωνίου, δεν δικαιολογείται η πτώση του παίκτη του Ολυμπιακού. Εγώ συμφωνώ με αυτό, για'μένα δεν υπάρχει παράβαση, ο Φορτούνης πάει στον Οικονόμου και όχι το ανάποδο, δεν υπάρχει πέναλτι ούτε εδώ. Τέλος, για τη φάση Φιγκέιρας-Χατζισαφί στο 93', στο 53:35 και μετά του βίντεο, ο Περικλής ΒαΖΕλάκης δείχνει με χαρακτηριστικά στοπ-καρέ ότι
 
ΠΡΩΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΧΑΤΖΙΣΑΦΙ Η ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΛΟΤΣΑΕΙ Ο ΦΙΓΚΕΙΡΑΣ, ΩΣ ΜΗ ΓΕΝΟΜΕΝΟ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ, ΚΑΛΩΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΤΙΠΟΤΕ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ.
 
 
Αν μας αφήσουν κάποιοι ανώμαλοι στο youtube που κυνηγούν με report να μας ρίξουν το κανάλι, σε λίγες μέρες θα κάνουμε βίντεο που θα ανεβάσουμε στο youtube με όλα αυτά, ξεχωριστά για την κάθε περίπτωση και αναλυτικά. Όπως αποδεικνύεται όμως, για μία ακόμη φορά
 
ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΕΚ ΚΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΑ ΑΚΟΥΕΙ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΥΝΟΗΘΗΚΕ.

Σχόλια

Εικόνα nichio 1971

Σωστός Σάββα.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο Χατζισάφι μετα την ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ κλωτσιά, πιάνει τον ΩΜΟ του και πέφτει κάτω αλλά το πόδι του Φιγκέιρας έφτασε μέχρι την κοιλιά... Ο ορισμός του ΘΕΑΤΡΟΥ, κάτι το οποίο βλέπει και ο διαιτητής και λέει παίζετε...
Ερώτηση μπόνους προς Πανιώνιους και μη. Αφού ο διατητής έχει αποφασίσει να παίξει ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, γιατί αφήνει τον Μασούντ ΟΛΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ να βρίζει και να τσαμπουκαλεύεται σε κάθε φάση? Τι πιο απλό, με 1-3 το σκόρ να σε αφήσει με 10 (μια δεύτερη κίτρινη χρειάζοταν), και μετά κάτσε να μετράς...

Εικόνα Count Gunther

Ωραία ανάρτηση Σάββα, έπρεπε να περιμένεις όμως το ΠΑΟ-ΑΕΛ γιατί πλάκωσε πολλή έξτρα δουλειά με τα 3-4 πέναλντυ που ζήτησε ο βάζελος. Αν παίρναμε έστω κι ένα τέτοιο εμείς στην Λεωφόρο θα είχε διακοπεί επ΄αορίστον το πρωτάθλημα Σουρωτή!

Εικόνα apostolos gaganis

Tην περίμενα αυτή την ανάρτηση...

Εικόνα Harry red logic

Σάββα προσφέρεις πολύτιμες υπηρεσίες στο Θρύλο μας. Μπορεί να μην ιδρώνει το αυτί του νιαου-δεδέιρα με την σημαδεμένη τράπουλα της διαιτησίας, αλλά εμείς δεν απευθυνόμαστε σε αυτούς. Βουλώνουμε τα στόματα των αρδάκων και δημιουργούμε ένα ισχυρό αντίβαρο στην προπαγάνδα των σκατόσαιτ.
Σε κάθε περίπτωση συνέχισε, μην τους αφήνεις σε χλωρό κλαδί!
Υ.Γ.1. Ένα βίντεο με τα κατορθώματα του δεδέιρα… στον Ινφαντίνο!(έστω και αν δεν συγκινηθεί!)
Υ.Γ.2 Την Κυριακή με τον γιγάντιο γκεόργκι ιγκνιάτεβιτς θα έχουμε τον κορυφαίο…η αυτός αποτελεί προνόμιο μόνο του νιαουροκοντονώφ?

Εικόνα NIKOSSPIN

Το πέναλτι στον Φορτούνη είναι κατά τη γνώμη μου ΠΕΝΑΛΤΑΡΑ. Πρέπει στις ακαδημίες ποδοσφαίρου να δείχνουν τη φάση στα μικρά παιδιά (όπως επίσης και τις δύο φάσεις με τον ΦΙΓΚΕΪΡΑΣ) για παραδειγματισμό. Ο Οικονόμου έκανε μεγάλη μαλακία αφού πέφτει με το σώμα του πάνω στον Φορτούνη και επίσης απλώνει και το αριστερό του πόδι για να σιγουρέψει ότι ο παίκτης του Ολυμπιακού δεν θα μπει με τη μπάλα σε θέση βολής. Ο αμυντικός του Πανιωνίου πάει με πονηριά να εμποδίσει τον Φορτούνη ενώ δεν χρειαζόταν, αφού με το κοντρολ που κάνει ο μέσος του Ολυμπιακού η μπάλα απομακρύνεται από το τέρμα και ακόμα και αν την κέρδιζε ο Φορτούνης θα είχε και άλλο αμυντικό του Πανιωνίου να τον μαρκάρει.
http://www.novasports.gr/podosfairo/ellada/super-league/article/352636/l...
Έκανε έγκλημα ο αμυντικός του Πανιωνίου και στη θέση του θα έκανα κάθε μέρα πριν την προπόνηση 200 μετάνοιες προς τους υπόλοιπους συμπαίκτες.
Όσο για τον δικό μας τον πολύ ΝΤΙΟΓΚΟ. ΑΕΙ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ρε φίλε. Είσαι ένα DVD μόνος σου για παράδειγμα προς αποφυγή .
Διάβασα ότι ο Λεμονής τον απέκλεισε από την αποστολή για Βαρκελώνη. ΕΥΤΥΧΩΣ και ΜΠΡΑΒΟ στον κόουτς . Το καλοκαίρι ελπίζω να πάρει τον πούλο και να ησυχάσουμε και από δαύτον.

Εικόνα Kratistos_

Έχοντας παίξει αρκετά χρόνια ποδόσφαιρο και με την εμπειρία μου νομίζω ότι:

α. Στο πρώτο πέναλντι στον Σπιριντόνοβιτς, ο επιθετικός καθαρά το κερδίζει. Πρόκειται για τις περιπτώσεις που ο επιθετικός στη διεκδικούμενη μπάλα που δεν φτάνει πέφτει επάνω στα χέρια του τερματοφύλακα, έχοντας και το πλεονέκτημα της φόρας που το κάνει πιστευτό. Αν ήμουν διαιτητής θα ήξερα ότι αυτή είναι σχεδόν πάντα η πρόθεση του επιθετικού και θα έδειχνα κίτρινη για θέατρο. Υπάρχουν ωστόσο διαιτητές που το δίνουν.

β. Στο δεύτερο του Φορτούνη, ο επιθετικός αλλάζει κατεύθυνση ΠΡΩΤΟΣ για να ξεμαρκαριστεί και ο αμυντικός τον ακολουθεί δεύτερος, ωστόσο με ρεγουλαρισμένη φόρα. Στις περιπτώσεις αυτές υπάρχει επαφή που είναι στην ανέλεγκτη κρίση του διαιτητή αν θα δοθεί πέναλντι. Αυτό εξαρτάται απο το γενικότερο στυλ του διαιτητή. Προσωπικά, επιειδή μου αρέσει το "φυσικό" παιχνίδι δεν θα έδειχνα πέναλντι, αλλά σαν φίλος του Θρύλου πετάχτηκα απο το καθισμα ζητώντας το, έτσι είναι αυτά. Υπάρχουν και διαιτητές που το δίνουν βεβαια.

γ. Στην τρίτη φάση του Χατζισαφί, ο επιθετικός φτάνει πρώτος στη μπάλα με χέρι. Αλλά επειδή αυτό είναι εύκολο, ας πάρω την εκδοχή ότι δεν κάνει χέρι. Φτάνει λοιπον πρώτος στη μπάλα, και στη συνέχεια τον χτυπάει καθαρά στα πλευρά ο αλόγιστος Φιγκέϊρας. Ο επιθετικός πιάνει άλλο σημείο του σώματος προφανώς επιθυμώντας να πάρει πέναλντι, αλλά το παιχνίδι συνεχίζεται. Πρόκειται για μία ακόμη περίπτωση που άλλες φορές σφυρίζεται άλλες όχι. Κατά τη γνώμη μου είναι παρόμοια περίπτωση με την πρώτη, ήτοι ο επιθετικός πάντα εκβιάζει την επαφή που γίνεται απο τον αμυντικό, χρησιμοποιώντας τη φόρα ώστε να φανεί πιστευτό. Ενας διαιτητής που αφήνει το "φυσικό" παιχνίδι δείχνει παίζετε. Προσωπικά όταν μου υπέδειξε τέτοιο πεναλντι ο διαιτητής τα είχα βάλει με την τύχη μου διότι, όπως και ο Φιγκέιρας μαλλον, δεν είχα δει τον επιθετικό στην πλάτη μου.

Άρα, συμπέρασμα: Και στις τρεις περιπτώσεις δεν πρόκειται για εσκεμμένα ούτε για ανθρωπινα λάθη, αλλά για ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την ειδική εκτίμηση του επαγγελματία διαιτητή. Και οι τρεις περιπτώσεις οριακές, με το διαιτητη να επιλέγει να δώσει ένα στην καθε ομάδα, δεν γίνεται ποδοσφαιρικά να δώσεις περισσότερα. Συνεπώς, τα αρδάκια να ξέρουν ότι δεν θα ελέγχουν μονο αυτά τη δημόσια σφαίρα, και ότι αν θέλουμε εισάγουμε και εμείς όρους όπως ο παραπάνω, ήτοι ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ, προκειμένου να υπερασπιστούμε τα δίκαιά μας.
Αν και θα το γράψω και στο άλλο σημείωμα, περιμένουμε την Κυριακή τις μπουγάτσες των τεμπών για να μετρήσουν την καθιερωμένη τεσσάρα τους..

Εικόνα takis xwsiar

Σαββα αυτό που κανεις να το κανεις σε κάθε παιχνιδι γιατι από τις πολλες ΜΑΛΑΚΙΕΣ που παιζουν τα βρωμοκαναλα και τα σκατοσαιτ,εχουν καταντησει τον κοσμο να χρειαζεται επιβεβαιωση ακομη και για τα αυτονόητα!Και λεω τωρα εγω,που είναι τα μακροσκελή κειμενα του κυριου Πανοπουλου που μας μπρηζει τα παπαρια κάθε τρεις και λιγο? Ο μονος που φωνασκει αυτή την Κυριακοδευτερα είναι ο "ιστορικος" που του κλέβουμε και αυτου το πρωταθλημα!! Να τα βλεπουν αυτά οι δικοι μας,που τους δινουν και παικταράδες (γιαυτους)δανεικούς.λες και δεν υπαρχουν ομαδες στο εξωτερικο!