Ο ΛΕΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΕΞΙΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ



Το βίντεο με όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά το παιχνίδι Πανιώνιος-Ολυμπιακός 3-4 ο προπονητής μας, Τάκης Λεμονής.
 
 
Εστιάζουμε στο 01:49, αλλά ειδικά στο 04:45 του βίντεο.
 
2 ΦΟΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 5 ΛΕΠΤΑ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΞΙΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΜΑΤΣ, ΕΝΩ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ.
 
Πάμε τώρα να παίξουμε το παιχνιδάκι των ερωτήσεων, μπας και βγάλουμε άκρη, αφού ΠΟΤΕ ΕΠΙ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΜΗΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙ ΑΝΕΤΟΙΜΗ THN ΟΜΑΔΑ TOY OΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΑΓΥΜΝΑΣΤΗ ΚΑΙ ΑΠΡΟΠΟΝΗΤΗ.
 
- Για ποιο λόγο η ομάδα μας είναι φέτος ανέτοιμη στα μέσα Οκτωβρίου σε θέματα φυσικής κατάστασης και τακτικής;
Πολύ απλά, γιατί δεν έκανε προετοιμασία το καλοκαίρι.
 
- Γιατί δεν έκανε προετοιμασία η ομάδα το καλοκαίρι;
Επειδή φέραμε έναν απατεώνα προπονητή της δεκάρας ''να μας βάλει στους ομίλους''.
 
- Για ποιο λόγο πέσαμε σε αυτήν τη λούμπα; Είχε άμεσα ανάγκη τα χρήματα από τη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League η ΠΑΕ;
Όπως αποδείχθηκε δεν τα είχε, αφού έκανε εγκαίρως αρκετές μεταγραφές, πληρώνοντας ομάδες και δίχως να ποντάρει σε ''δανεικούς κι ελεύθερους''.
 
- Μήπως η ΠΑΕ γενικά έχει τη νοοτροπία ''οπωσδήποτε να μπούμε στους ομίλους'', γι'αυτό παίρνει τους ανάλογους παίκτες και προπονητές;
Όπως αποδείχθηκε πέρυσι όχι, αφού η ομάδα δοκίμασε να κατέβει στα προκριματικά με τον κορμό της αμέσως προηγούμενης σεζόν, της σεζόν 2015-16 και έφερε προπονητή, το Βίκτορ, ο οποίος παρά τα όποια στραβά του, έκανε κανονική προετοιμασία.
 
- Για ποιο λόγο η ΠΑΕ αποφάσισε φέτος να αλλάξει τακτική, εγκαταλείποντας όλες τις ενέργειες με τις οποίες κατόρθωσε να απογειώσει την ομάδα και να πετύχουμε τεράστιες ευρωπαϊκές νίκες τα προηγούμενα χρόνια, μέσα στην έδρα της Άρσεναλ, κόντρα σε Ατλέτικο Μαδρίτης-Γιουβέντους-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Ντόρτμουντ, εν ενεργεία πρωταθλήτριες των κορυφαίων ποιοτικά πρωταθλημάτων του κόσμου;
Πολύ απλά, επειδή άκουσε τον ''αγνό κόσμο'' που της έλεγε ''μην ξαναγίνουν τα εγκλήματα των περασμένων ετών, να είμαστε έτοιμοι στις 30 Ιουνίου''. 30 Ιουνίου δεν γίνεται να είναι έτοιμη μια ποδοσφαιρική ομάδα. 30 Ιουνίου έτοιμες είναι μόνον οι ξαπλώστρες στις παραλίες. Αν δεν δουλέψει το καλοκαίρι μία ομάδα, τους μήνες του καλοκαιριού οι παίκτες θα φαίνεται ότι ''πετάνε'', αφού οι αντίπαλοί τους θα έχουν βαριά πόδια. Όταν λυθούν όμως τα πόδια των αντιπάλων, τα πόδια των δικών μας παικτών δεν θα μπορούν να ακολουθήσουν και με τα πρώτα ''κρύα'' του Σεπτεμβρίου θα σκάσουμε σαν τα τζιτζίκια. Αυτό πάθαμε φέτος, γι'αυτό ομάδες σαν την ΑΕΚ και τον Πανιώνιο γυρίζουν παιχνίδια εναντίον μας ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ και βεβαίως γι'αυτόν το λόγο δεν μπορούμε να κάνουμε ευκαιρίες κόντρα σε αντιπάλους που ''ταμπουρώνονται'', αφού τακτικά δεν διδάχθηκαν οι παίκτες το πώς να αμύνονται και να επιτίθενται. Ο Πανιώνιος μας αντιμετώπισε ανοιχτά, γι'αυτό καταφέραμε και βγάλαμε αρκετές φάσεις, κάτι που δεν μπορέσαμε να κάνουμε με τίποτε στο Καραϊσκάκη κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο, οι οποίοι έκλεισαν όλους τους χώρους κι έπαιξαν όπως λογικά θα παίζουν με εμάς οι περισσότερες ελληνικές ομάδες, ακόμη και ο ΠΑΟΚ του κυνικού, ρεαλιστή και ''γνώστη'' της ελληνικής πραγματικότητας Λουτσέσκου την Κυριακή.
 
- Στο δια ταύτα, τι μπορούμε να περιμένουμε τώρα; ''Σώζεται'' η χρονιά;
Με θέματα προετοιμασίας, εκγύμνασης και τακτικής βελτίωσης ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ. Η ζημιά έγινε και σε καμία περίπτωση τώρα δεν μπορούμε να επιστρέψουμε σε ένα υποφερτό σημείο. Ό,τι κι αν γίνει, όποιος προπονητής κι αν έρθει, όσες μεταγραφές κι αν γίνουν τον Ιανουάριο, η ομάδα θα έχει σοβαρά προβλήματα μέσα στη σεζόν. Το μόνο που μπορεί να γίνει, είναι να προσπαθήσει το τεχνικό επιτελείο να βελτιώσει τους παίκτες, ατομικά και ως σύνολο, μέσα από τη δουλειά στις προπονήσεις.
 
- Μπορεί να γίνει αυτό τώρα;
Η δουλειά που απαιτείται να γίνει είναι ''λεπτή''. Οι διαθέσιμες μέρες για σοβαρή, δυνατή προπόνηση μέσα στην εβδομάδα, σπανίως είναι 2, πολύ συχνά είναι μία ή και καμία. Πριν και μετά τα παιχνίδια δεν μπορεί ένας προπονητής να ζορίσει τους παίκτες, γιατί θα κινδυνεύσουμε με τραυματισμούς. Στις ελάχιστες διαθέσιμες μέρες, θα πρέπει το τεχνικό επιτελείο να βελτιώσει τη φυσική κατάσταση των παικτών, να δουλέψει στο κομμάτι της τακτικής και ταυτόχρονα να διαχειριστεί απουσίες, κόπωση και τις ιδιαιτερότητες του κάθε παιχνιδιού, με παίκτες που θα ''έδεναν κουτί'' πάνω στις αδυναμίες του εκάστοτε αντιπάλου να μην μπορούν να βοηθήσουν, για τον άλφα ή βήτα λόγο. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν δίχως να επιβαρυνθούν τα πόδια των παικτών, για να μην ''σέρνονται'' μέσα στα παιχνίδια και να μην πέφτουν ''σαν τα κοτόπουλα'' από τραυματισμούς που οφείλονται σε απότομες αυξομειώσεις της έντασης των προπονήσεων. Η λύση δηλαδή των ''πολλών προπονήσεων'' ή των ''υπερπροπονήσεων που διαρκούν αρκετές ώρες'' δεν είναι η πιο ενδεδειγμένη, περισσότερο κακό παρά καλό θα κάνει. Απαιτείται ιδιαίτερη προπονητική ''μαστοριά'', ώστε να βελτιωθεί η ομάδα σε σύντομο χρονικό διάστημα, μέσα από τα ματς, δίχως απώλειες από τραυματισμούς παικτών.
 
- Έχει αυτήν τη ''μαστοριά'' ο Λεμονής;
ΟΧΙ, σε καμία περίπτωση. Καλός και πιστός στρατιώτης του Ολυμπιακού ο Τάκης, εγώ έχω αλλάξει άποψη γι'αυτόν (την άποψη που είχα σχηματίσει για το πρόσωπό του μέχρι το 2008) μετά την περυσινή και τη φετινή του ανταπόκριση στο κάλεσμα της διοίκησης, σε περιόδους που η ομάδα είχε μεγάλη ανάγκη από κάποιον ''γνώστη'' των ιδιαιτεροτήτων της να την ''κουμαντάρει'' ψυχολογικά, είχε ανάγκη με λίγα λόγια ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙ, αλλά αυτό που τώρα πρέπει να γίνει δεν είναι μια ''ψυχολογική τόνωση'' των παικτών, ούτε μία καλύτερη διαχείριση του ρόστερ, κομμάτια στα οποία έχει μία ικανότητα ο Τάκης και αφουγκράζεται και τον παλμό του κόσμου μας, βάζοντας τους κατάλληλους παίκτες στις κατάλληλες θέσεις, ως Ολυμπιακός που είναι και ο ίδιος. Τώρα απαιτείται προπονητής που ΧΤΙΖΕΙ ομάδες και μάλιστα σε πολύ δύσκολες, πιεστικές συνθήκες. Απαιτείται ΚΑΛΟΣ προπονητής, ούτε καν ''κανονικός προπονητής'' και λυπάμαι που το λέω έτσι και τσαντίζονται και αρκετοί φίλοι και αναγνώστες του site, θαυμαστές ή/και γνωστοί και φίλοι του ίδιου του Τάκη, αλλά ο Λεμονής δεν είναι έστω ''κανονικός'' προπονητής, πόσω μάλλον καλός...
 
- Μήπως πολλά από όσα λέμε αφορούν δουλειά άλλων μελών του προπονητικού επιτελείου; Μήπως δηλαδή αν φέρουμε τους κορυφαίους γυμναστές, φροντιστές και φυσικοθεραπευτές, η ομάδα θα φτιάξει π.χ. τη φυσική της κατάσταση, ανεξαρτήτως του αν έχει ικανό προπονητή στον πάγκο της;
Αυτό είναι το μεγαλύτερο ''παραμύθι'' που ακούμε τελευταία. Ο γυμναστής σε μια ομάδα, σε ΟΛΑ τα ομαδικά σπορ, ΔΕΝ δουλεύει αυτόνομα ή πόσω μάλλον ανεξάρτητα. Μαζί με τον προπονητή σχεδιάζουν το πρόγραμμα της φυσικής κατάστασης. Ο προπονητής θα του πει π.χ. ''θέλω τα εξτρέμ μου να είναι σφαιράτα, λυμένα, για να κάνουν κούρσες'', οπότε ο γυμναστής θα τους φτιάξει το αντίστοιχο αερόβιο πρόγραμμα βελτίωσης ταχύτητας, έκρηξης και ταχυδύναμης. Αν ο προπονητής του πει ''θέλω σκληροτράχηλα και δυνατά χαφ άξονα'', ο γυμναστής θα φτιάξει το ιδανικό κατά την άποψή του πρόγραμμα εκγύμνασης για να δυναμώσουν οι παίκτες, με βάρη και άλλες αναερόβιες ασκήσεις. Όλα ξεκινούν και καταλήγουν στον προπονητή.
 
Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος αισιοδοξεί, προφανώς επειδή έχει συνηθίσει κι έχει καλομάθει αρκετά τα τελευταία χρόνια από την τεράστια ποιοτική διαφορά στο ρόστερ του Ολυμπιακού και σε αυτό των άμεσων ανταγωνιστών του, οπότε ησυχάζει τις φοβίες του με νανουρίσματα τύπου ''ανύπαρκτοι είναι οι άλλοι μωρέ, πάλι με δέκα βαθμούς διαφορά θα το πάρουμε, θα χάνουν βαθμούς συνέχεια''. Ανύπαρκτοι ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ όλοι οι άλλοι, αλλά οι άλλοι και δη οι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ έχουν κανονικούς (όχι καλούς) προπονητές στους πάγκους τους και κάνανε μία στοιχειώδη, έστω, προετοιμασία. ΝΑΙ, έχουμε με διαφορά το ποιοτικότερο ρόστερ στη Superleague και ΝΑΙ, είναι έγκλημα που με τέτοιο ρόστερ συζητάμε έστω την πιθανότητα να χάσουμε το πρωτάθλημα, πόσω μάλλον να είμαστε αουτσάιντερ (και ούτε καν πρώτο...) για την κατάκτησή του, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Αν δεν έρθει ΤΩΡΑ, ΧΘΕΣ, καλός και ούτε καν κανονικός προπονητής, η ομάδα δεν έχει τύχη στο να εκπληρώσει τους στόχους της. Εκτίθεμαι με κίνδυνο να ''στραβώσουν'[' πολλοί που διαβάζουν, αλλά ο βιασμός κάθε είδους ποδοσφαιρικής λογικής δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητος. Με κανονική προετοιμασία αλά βίκτορ και με 2-3 περισσότερες λύσεις από πέρυσι νωρίτερα στο ρόστερ μας, η ομάδα θα απέκλειε Παρτίζαν και Ριέκα και τώρα θα ήταν καβάλα στο άλογο σε αυτόν τον όμιλο του Champions League, όπου θα μπορούσε να διεκδικήσει και πρόκριση στους ''16'' κόντρα στην αποδυναμωμένη φετινή Γιουβέντους και την φλύαρη Σπόρτινγκ. Στην Ελλάδα θα έκανε ΠΑΡΕΛΑΣΗ, όσους ''κομάντο'' κι αν έστελναν ο Βαγγέλης Γραμμένος, ο Θωμάς Μητρόπουλος και ο Αλέξης Δέδες για να μας σταματήσουν. Αν συνεχίσουμε για αρκετό καιρό ακόμη όπως είμαστε τώρα, το πρωτάθλημα θα χαθεί και οι παίκτες θα εξακολουθούν να βγαίνουν εκτός, λόγω θλάσεων και εν γένει μυικών τραυματισμών.
 
Το μόνο για το οποίο μπορούμε με σιγουριά τώρα να μιλήσουμε, είναι το ότι ελπίζουμε το απερίγραπτο κατσαπλιαδιλίκι του καλοκαιριού, όταν ΟΛΟΙ πανηγύριζαν επειδή...δεν κάναμε προετοιμασία και ''ήμασταν εγκαίρως έτοιμοι, 30 Ιουνίου'' και ''μπράβο πρόεδρε που επιτέλους άκουσες τον κόσμο'', θα σταματήσει. Από εδώ και πέρα η καφενειακή προσέγγιση των πραγμάτων πρέπει να πάει περίπατο, αφού θα έχουμε μπούσουλα τη φετινή σεζόν, όπου τα καλοκαιρινά γλέντια έγιναν θλάσεις των παικτών και αναθέματα των οπαδών το Σεπτέμβριο. Και μην μιλήσουμε για κάποιες επιλογές παικτών τύπου Βούκοβιτς ας πούμε από την Κόνιασπορ και του άσφαιρου παρανοϊκού Εμενίκε που έχει κάνει άνω-κάτω την ομάδα στις προπονήσεις, για τον οποίο πανηγύριζαν που...έφυγε οι οπαδοί της Φενέρ. Αν μπεις στη λογική ''να είμαι έτοιμος 30 Ιουνίου'', Βούκοβιτς και Εμενίκε θα πάρεις. Ο καλός παίκτης θα έρθει στον Ολυμπιακό μόνο αν μπεις στους ομίλους και τον χρυσοπληρώσεις, αλλά θα περιμένει και θα σε έχει ''καβάτζα''. Εκτός αν πιστεύει κανείς πως ''τρελαίνονται'' όλοι οι ξένοι παίκτες στην ιδέα να έρθουν να παίξουν στο γήπεδο των Περιβολίων και της Τρίπολης, ή θεωρούν οι καλοί παίκτες που κυκλοφορούν ή φιλοδοξούν να έρθουν στην Ευρώπη ότι τα 1,5-2 εκ. ευρώ που τους δίνει ετησίως ο Ολυμπιακός δεν μπορούν να τα βρουν σε πολύ πιο ποιοτικό και ανταγωνιστικό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Οι καλοί παίκτες ΔΕΝ βιάζονται να υπογράψουν. Περιμένουν να σταθμίσουν τις διαθέσιμες επιλογές τους με άνεση χρόνου. Το παραμύθι ''τους τα σκας κι έρχονται'' είναι ''να'χαμε να λέγαμε'', αφού τα λεφτά που θα σου ζητήσουν Ιούνιο μήνα οι καλοί παίκτες, αν μπουν κιόλας στη λογική να σου το πουν αυτό και δεν σε βάλουν στον πάγο επειδή είσαι από την Ελλάδα, είναι λεφτά που ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ, ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ 15-20 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΑΙΚΤΗ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ. Οι τσιπρέικες ''αυταπάτες'' των οπαδών του Ολυμπιακού κάποια στιγμή πρέπει να παραχωρήσουν τη θέση τους στην ποδοσφαιρική λογική. Τέλος η ''φουστανέλα'' και τα ''υδραυλικά των παικταράδων που τους περνάγανε όλους'', τέλος το παραμύθι του ''χώσ'τα πρόεδρε'', γιατί ''χώστες'' πρόεδροι που να πετάνε 100 και 200 εκ. ευρώ τον χρόνο, κάθε χρόνο, από την προσωπική τους περιουσία, δεν υπάρχουν στην Αγγλία και την Ισπανία, πόσω μάλλον στην Ελλάδα. 2017 έχουμε, καλούνται ΟΛΟΙ να το χωνέψουν, πρώτα και κύρια οι οπαδοί, όχι μόνον η διοίκηση που ξαφνικά το ξέχασε...
 
Ελπίζουμε και η Μπαρτσελόνα να έχει το μυαλό της σήμερα στο δημοψήφισμα της Καταλονίας και στις διαδηλώσεις στο Καμπ Νου γι'αυτό το εθνικό τους θέμα και όχι στο μεταξύ μας παιχνίδι, γιατί διαφορετικά θα κλείσουμε τις τηλεοράσεις από τις 10, από το πρώτο τέταρτο. Μακάρι να φωτίσει ο Θεός το μυαλό όλων στη συνέχεια να πάρουν τις σωστές αποφάσεις και μακάρι ο Θεός και η Παναγία να μας βοηθήσουν, γενικά αλλά και ειδικά, απόψε...

Σχόλια

Εικόνα andre

έβλεπα χθες την Κουλα με την Μιλαν, μηπως είδατε το παιχνίδι?
Οσοι είδατε το παιχνίδι ειμαι σίγουρος οτι ήσασταν μες τα νεύρα!!! εγω παντως ήμουν για εγκεφαλικο....
και γιατι ήμουν για εγκεφαλικο?
γιατι έβλεπα αυτούς που κοροϊδεύω να παίζουν λες και είχαν μοτεράκια στα πόδια.... τρεξιματα, που δεν τα βλέπω απο την δική μου ομάδα και ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ.
Φυσικά είχαν και κώλο μεγάλο αλλα δεν το άφησαν έτσι στην τύχη ρε αδερφέ.... το παλεψαν το ματσάκι οσο μπορούσαν και στο τέλος ανταμείφθηκαν.
Με την Γιουβε είχαμε τον τσαμπουκά αλλα τα μοτερακια τα δικά μας δεν άντεξαν μέχρι το τέλος. Μετα το 60 σκάσαμε και, τσουπ, να τα 2 γκολάκια. Και αυτο γίνεται σε ολα σχεδόν τα παιχνιδια μας.
Δεν βγάζει η ομάδα 90λεπτο.... και φυσικά αυτο ειναι αποτέλεσμα της κακής προετοιμασίας.
Συμφωνώ απόλυτα με τον αρθρογράφο και φυσικά συμφωνώ και με τον Τακη όταν μιλάει για τρεξίματα.
Κάνει μπαμ απο χιλιόμετρα οτι η ομάδα δεν δουλεύτηκε για να βγάλει σεζόν αλλα για να περάσει στο ΤΣΟΥ-ΛΙ και μέχρι εκει!!!!!
Και με τον Μπουγατσοκιμά πιστεύω οτι θα έχουμε θέμα.... ελπίζω να βγω ψεύτης αλλα δυστυχώς έτσι το βλέπω... προτιμώ να κρατάω μικρο καλάθι γιατι στο τέλος η σφαλιάρα μπορεί να ειναι βαριά και δεν τις αντέχω στην ηλικία που είμαι.
Αποψη μου, πάντα.
Τους γαυροχαιρετισμούς μου σε όλους σας!!

Εικόνα tennessis

Έχεις απόλυτο δίκιο για το ότι οι ομάδες χτίζονται ΜΟΝΟ το καλοκαίρι (από τον προπονητή) και ότι ο Σάντσεθ πέρσι έκανε κανονική προετοιμασία. Εκεί που διαφωνώ είναι όταν γράφεις ότι ό Μαρινάκης άκουσε τον ''αγνό κόσμο'' που της έλεγε ''μην ξαναγίνουν τα εγκλήματα των περασμένων ετών, να είμαστε έτοιμοι στις 30 Ιουνίου''. Αν εννοείς να έχει προπονητή στις 30 Ιουνίου συμφωνώ γιατί αν θυμάσαι ΟΥΤΕ προπονητή δεν είχε η ομάδα τότε. Όσον αφορά τον προπονητή που πήρε ασφαλώς ΔΕΝ άκουσε τον κόσμο γιατί τότε ΟΛΟΙ κράζαμε (την επιλογή του όχι γιατί ήταν Αλβανός αλλά γιατί όπου κι αν πήγε απέτυχε, σαν το ΔΝΤ ένα πράγμα). Επίσης, για το αν οι μεταγραφές γίνουν όλες 31 Αυγούστου πότε θα δέσει η ομάδα? Τέλος Αυγούστου είναι να πάρεις 2-3 παίκτες που έχουν πέσει οι τιμές και οι μάνατζερ τους σπρώχνουν.
Τέλος, το επίσης σοβαρό, αν ο Εμενίκε ή ο όποιος Εμενίκε διαταράσει την ηρεμία στο Ρέντη πρέπει να του πάρουν το κεφάλι. Θυμάστε τον Ντουντού? Έχασε οικονομικά τότε ο Ολυμπιακός αλλά κέρδισε πολύ περισσότερο. Τότε ο Μαρινάκης ήταν πολύ πιο ορθολογιστής

Εικόνα elias

Σάββα,μπορεις να μου πεις 2-3 ονοματα προπονητών που να πληρούν τα στάνταρ που αναφέρεις;

Εικόνα andre

Τους είχαμε και τους διώξαμε.... ασε τον Τσινγκουρι, μιλάω για τους αλλους.... όλοι μας βρωμαγαν (!!!!)
Τωρα μόνο ο Τακης υπάρχει και πρέπει να βγει η χρονιά μ αυτόν.
Ειναι λάθος να αλλάζεις προπονητή μεσα στην σεζόν. Αυτα ειναι σπασμωδικές κινήσεις που μόνο χειρότερα μπορούν να κανουν τα πράγματα. Το έχουμε ξαναζήσει το έργο αυτό.
Κρατάμε Λεμονή και ξεκινάει ο προγραμματισμος για του χρόνου απο την αρχή και σε σωστές βάσεις.
Ετσι κάνουν όλες οι σοβαρές ομάδες που θέλουν να έχουν ΜΕΛΛΟΝ.

Εικόνα Ερυθροκύτταρος

Γειά σου φίλε Σάββα!Δεν πιστεύω πως ο Τάκης δεν διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία εν έτη 2017 ώστε να δώσει στην ομάδα αυτό που της λείπει.Πλαισιώνεται φαντάζομαι από σοβαρούς συνεργάτες όλων των ειδικοτήτων,οι οποίοι κατέχουν αναλυτικα στοιχεία,δεδομένα της φυσικης καταστασης του καθε παικτη.Συμφωνώ ως προς το χρονικό σημείο που αυτό ειναι αδύνατο να διορθωθεί,θεωρώ όμως πως υπάρχουν μονάδες που δεν έχουν τοσο ασχημα εργομετρικά αποτελέσματα.Γράφω πρώτη φορά στο ΡΑΤΜ παρόλο που σας διαβάζω εδώ κ 3 χρόνια και αφορμή να σχολιάσω το κειμενό σου ηταν πως έθιξες επακριβώς την αχίλλειο πτέρνα της ομαδας για εφέτος.Είμαστε άδειοι ενεργειακά Σάββα την ώρα που οι άλλοι εχουν την αβάντα του ΕΣΚΑΝ...σημείωσε αυτό που σου λέω.Την τελευταία επταετία αν εξαιρέσεις τα πρώτα 60λεπτα με Βαλβερδε(μετά εσκαγες) κ μερικά ευρωπαικά παιχνίδια ολα αυτά τα χρόνια,στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης ήσουν μονίμως εκτεθειμένος απέναντι σε ομάδες με εμφανώς χειρότερο ροστερ όπως ο βαζελος που εμφανιζόταν σε παιχνίδια μετσξύ μας με φυσικη κατασταση αλά Ιντερ του Μουρινιο.Ο Τάκης ειναι εξυπνος,πλήρως ενημερωμένος κ ορθολογιστής αλλά σίγουρα δεν είχε καλό μανατζερ ολα αυτα τα χρονια.

Εικόνα savvas gridlock

Καλως ηλθες φιλε. Θεωρεις δηλαδη πως οι αλλοι, μεταξυ αυτων και οι αντιπαλοι μας εδω στην Ελλαδα, ξερουν κι εχουν τις ακρες να ντοπαριστουν, αλλα εμεις δεν τις εχουμε;

Εικόνα Ερυθροκύτταρος

Βλεπω την εικόνα μας και ειδικά απέναντι σε κατα τεκμηριον χειρότερες ομάδες και στηρίζω την παρατήρηση μου.Το πρέσινγκ που δεχόμαστε κ ο αριθμός ευκαιριών που μας κάνουν είναι τρομακτικός για το επίπεδο του Ολυμπιακού.Επειδή ειναι θέμα που κανείς δεν τολμά ν θίξει παραπάνω,η μπάλα πάει στην εξέδρα .Το ντοπινγκ υπάρχει στον πρωταθλητισμό μην φοβομαστε να το αναφερουμε με τον φόβο της πλερέζας.Η ρημάδα η ταχυδύναμη και η αντοχή της στον χρόνο παίζουν πλέον "μπάλα". Ολοι μας περιμένουν στην γωνία Σάββα και μας κουνάνε και το δάχτυλο για καθαρό πρωτάθλημα.Είμαστε απο την φυση μας Επιθετικογενής ομαδα και πρέπει να αντιδράσουμε...να ξεφύγουμε απο τα σχοινιά οπως λενε και στην πυγμαχία!

Εικόνα NIKOSSPIN

Είναι κρίμα, ειδικά για τους νεαρούς παίκτες του Ολυμπιακού να παίζουν σε μια τέτοια έδρα, να τους βλέπουν εκατομμύρια κόσμου σε όλο τον κόσμο και να δείχνουν τέτοια εικόνα ηττοπάθειας. Παίξαμε χωρίς τό στοιχειώδες θράσος που απαιτείται σε τέτοια παιχνίδια. Παρουσιάστηκε ένα τσούρμο φοβισμένων (με εξαίρεση τον ΟΦΟΕ και τον Φορτούνη) ποδοσφαιριστών που αντί να τα δώσουν όλα για να δείξουν και αυτοί ότι κάτι αξίζουν, κάθονταν και περίμεναν μοιρολατρικά το σφύριγμα της λήξης ευτυχισμένοι ότι δεν διασύρθηκαν. Που περιμένουν να δείξουν την όποια ποδοσφαιρική αξία διαθέτουν αν όχι απέναντι σε μια από τις κορυφαίες ομάδες όπως είναι η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ;
ΟΚ δεν διασυρθήκαμε από το σκορ. Διασυρθήκαμε όμως ποδοσφαιρικά. Και εννοώ τη λειτουργία μας ως ποδοσφαιρική ομάδα, ξεκινώντας χωρίς επιθετικό,παίζοντας χωρίς σχέδιο αντεπίθεσης, χωρίς αυτοματισμούς και φοβούμενοι να κουβαλήσουμε την μπάλα 2 μέτρα πιο μακρυά από τη θέση μας. Πάσα στην πάσα και ξανά πάσα και άντε και καμιά γιόμα και από ουσία μηδέν.Τι παρουσιάσαμε στην ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ; Ούτε καν μια σωστή εφαρμογή του κατενάτσιο. Αν αντί για τον Ολυμπιακό ήταν μια άλλη ομάδα τι θα λέγαμε βλέποντας αυτό το θέαμα; Που ήταν ο ποδοσφαιρικός εγωϊσμός και οι ικανότητες όλων αυτών των ξένων παικταράδων (από το πάνω ράφι) και των ταλέντων, όπως τουλάχιστον μας τους παρουσίαζαν κάποιοι το καλοκαίρι. Η χτεσινή εμφάνιση της ομάδας μας ήταν διαφήμιση ή δυσφήμιση ; Μάλλον το δεύτερο.
Ο ΛΕΜΟΝΗΣ δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Με αυτούς τους παίκτες και τον Μουρίνιο να είχαμε τα ίδια πάνω κάτω θα βλέπαμε στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο που βρισκόμαστε. Εκεί που κάποτε διαθέταμε ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ, ΜΙΡΑΛΑΣ, ΓΚΑΛΕΤΙ, ΖΙΟΒΑΝΙ,ΚΑΡΕΜΠΕ, ΜΕΛΜΠΕΡΓΚ τώρα έχουμε ΣΕΜΠΑ, ΚΑΡΣΕΛΑ, ΖΙΛΕ, ΦΙΓΚΕΙΡΑΣ ΚΟΥΤΡΗ, κ.τλ.π. . Θλίψη.
Σειρά έχει ου ΜΠΑΟΥΚ - ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ- ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ. Καλή επιτυχία στην Ομάδα μας.

Εικόνα john

«Εκεί που κάποτε διαθέταμε ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ, ΜΙΡΑΛΑΣ, ΓΚΑΛΕΤΙ, ΖΙΟΒΑΝΙ,ΚΑΡΕΜΠΕ, ΜΕΛΜΠΕΡΓΚ »

ΠΟΤΕ οι παραπανω παικτες δεν βρεθηκαν στο ιδιο ροστερ του Ολυμπιακου. Αμα ειναι να κανουμε σωστες κρισεις για το παρελθον σε σχεση με το παρον, να συγκρινουμε μηλα με μηλα αλλιως το συμπερασμα στο οποιο θα καταληξουμε θα ειναι εσφαλμενο

Εικόνα andre

Δεν ειπε οτι επαιξαν αυτοι ολοι μαζι αλλα οτι ειχες καποτε στο ροστερ σου αυτα τα ονόματα που δεν τα εχεις σημερα.
Οχι ολα αλλα καποια απο αυτα.
Εξτρεμ σαν τον Μιραλας (αριστερα) και τον Γκαλετι (δεξια) δεν εχουμε ξαναδει στο λιμανι απο τοτε που εφυγαν.... ψεμματα?
Επιθετικο σαν τον Τζιοβανι δεν εχουμε ξαναδει στο λιμανι.... ψεμματα κι αυτο?
Αμυντικο σαν τον Μελμπεργκ????
Ακομα και ο Φορτουνης ΔΕΝ εχει πιασει ακομα τον Καραπιαλη.... μηπως κανω λάθος???
Ασε Καρεμπέ ασε Ριβαλντο ασε ασε ασε ....
αυτο θελει να σου πει ο φιλος....

Εικόνα andre

και επειδη ειμαι και κομματάκι παλιός θα σου δείξω τι εννοεί ο φίλος....
https://www.youtube.com/watch?v=hBPyaJqsjDE
https://www.youtube.com/watch?v=S9eOx_l0KQ8

βρες μου έναν απο την σημερινή ομάδα που να εχει κατι απο αυτούς...

δες και αυτο...
https://www.youtube.com/watch?v=sxBms3utu3A
για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι...

Εικόνα savvas gridlock

Ο Τάκης δεν ευθύνεται καθόλου για την χθεσινή εικόνα, αλλά η ομάδα ήταν απράδεκτη. Για λύπηση. Όλες οι ομάδες που αντιμετώπισαν φέτος την Μπαρτσελόνα, κάτι έδειξαν, κάπως την ζόρισαν. εμείς με παίκτη παραπάνω για ένα ημίχρονο, δεν κάναμε ούτε σουτ. Τα είπαμε όμως, φίλε. Αν το καλοκαίρι παίρνεις έναν απατεώνα προπονητή, οι παίκτες δεν θα ξέρουν μέσα στην χρονιά ούτε πώς να αμυνθούν, ούτε πώς να επιτεθούν.

Εικόνα thita

φίλε σήκωσες πάλι αρθράρα (άσχετα αν συμφωνεί κάποιος 100% ή όχι), τις τελευταίες μέρες μιλάμε είσαι on fire

υπήρχαμε και εμείς (σόρρυ για την έπαρση, αλλά το ξέρεις καλά) που στην προετοιμασία απορούσαμε πως πετάει έτσι (από τρεξίματα) η ομάδα και ανησυχούσαμε γιατί είχαμε το παράδειγμα της βαζέλας πέρισυ, που πέταγε στα προκριματικά και μετά μέτρησε 13 θλάσεις έως Οκτώβρη

ο γκέρσον (γάτος προπονητής) έλεγε οι έξυπνοι μαθαίνουν από τα λάθη των άλλων και όχι από τα δικά τους

δεν ξέρω τι γίνεται/σώζεται τώρα, η μία μόνο, υψηλής έντασης, προπόνηση την εβδομάδα που επιτρέππουν τα συνεχόμενα παιχνίδια μάλλον κακό θα κάνει παρά καλό, από όσο ξέρω εγώ ο άμπαλος και ερασιτέχνης γυμναζόμενος

ελπίζω ειλικρινά η λύση να είναι στο μεγάλο ρόστερ της ομάδας, επιλογές και προετοιμασία παικτών για έναν και όχι δύο αγώνες, δυστυχώς υπάρχουν και οι αναντικατάστατοι αλλά ας τους διαχειριστεί αυτούς με τις αλλαγές μέσα στο παιχνίδι (μέσα ως αλλαγή στο ένα, βασικός στο άλλο μέχρι να τον αλλάξει άλλος)

αυτά που κοροϊδεύαμε με τον σφαιρόπουλο (πως κάνει αλλαγές με βάση το ρολόι και όχι το πως πάει το παιχνίδι) όχι απλά θα τα λουστούμε τώρα στο ποδόσφαιρο, αλλά θα τα ευχόμαστε κιόλας

φαίνεται, ξαναλέω, πως η στόχευση της φετινής χρονιάς ήταν η είσοδος στους ομίλους και τίποτε άλλο ή τέλος πάντων με πεποίθηση πως κουτσά στραβά το πρωτάθλημα το έχουμε λόγω ανυπαρξίας των άλλων

αλλαγή προπονητή τώρα κοντά δεν βλέπω, αν και θα ήθελα φυσικά προπονητή ΚΑΛΟ

δυστυχώς (εκ του αποτελέσματος μιλάω, ως γνήσιος εξυπνάκιας) κάναμε ως σύλλογος το σωστό στην αρχή που ανέλαβε ο πρόεδρος, όταν δηλαδή "επιτρεπόταν" να κάνουμε λάθη, και αντί σοφότεροι, φαίνεται γίναμε επιπολαιότεροι και αλαζόνες στην πορεία του χρόνου

τίποτε από αυτά δεν αναιρεί την επιπολαιότητα των παικτών μας που επαγγελματίες είναι, καταπώς φαίνεται, μόνο στα πριμ, ενώ στα λοιπά, όταν δηλαδή πρέπει να βγουν μπροστά και να σκοτωθούν για την ομάδα ή να προπονηθούν στο φουλ, χωρίς χρόνο και δυνάμεις για καφέ, ποτάκια, γαμήσια, κ.λπ., είναι και καλά ξενερωμένοι και πονάνε τα πλευράκια τους, κ.λπ.

και μεγάλη μάστιγα και οι δημοσιογράφοι μας ε, από τις προσδοκίες που καλλιεργούν στον κόσμο, μέχρι την ασυλία που παρέχουν σε συγκεκριμένους παίκτες, τις ρουφιανιές που προκαλούν, τα προβλήματα που δημιουργούν για να πουλάνε, κ.λπ.

η χρονιά σώζεται όμως μια χαρά, με το ρόστερ των κοντά 30 παικτών, ας γίνει η σωστή διαχείριση και προπόνηση, μακάρι να έρθει προπονητής όπως λες

το γαμώ το είναι πως ο πρόεδρος έκανε, όπως φαίνεται, όλα τα χατήρια του λάθος ανθρώπου, δηλαδή του χάσι και όχι του σίλβα, που δείχνει να είναι καλός προπονητής, από τότε που έφυγε την πρώτη μέρα της προετοιμασίας πέρισυ άρχισε το πρόβλημα νομίζω

όποιος, σε αυτή την συγκυρία, δηλώνει ξενερωμένος και δεν έρχεται (ενώ μπορεί ή έχει διαρκείας, κ.λπ.) γήπεδο καλό είναι να σεβαστεί όχι μόνο την ομάδα, αλλά και τον εαυτό του και να αφήσει και την πολλή καυλάντα σε φου μπου και σε ράδια, αν δεν θέλει να βοηθήσει, ας μην δημιουργεί τουλάχιστον παραπάνω πρόβλημα

Εικόνα savvas gridlock

Εγώ πάλι πιστεύω φίλε ότι με έναν καλό προπονητή και παραμονή του Τάκη Λεμονή στο ρόστερ, για να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση μέχρι να καταλάβει ο νέος πού βρίσκεται, η χρονιά σώζεται στο έπακρον. Αλλά πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ, ΧΘΕΣ.

Εικόνα George_Str

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ? ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΩ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΜΕ.

Εικόνα k1p

Εμένα όλα αυτά μου δείχνουν πως ο Βαγγέλης έχασε τον έλεγχο και δεν έχει ιδέα τι να κάνει πλέον.Και κρίνοντας από την μοιρολατρεία που βγάζει ο κόσμος με απόψεις του τύπου "Άστον τον Τάκη,θα μάθει" (λες και βρισκόμαστε στο 2001) μάλλον ο έλεγχος έχει χαθεί από όλους.
Πέρσι όσο οξύμωρο και να ακούγεται,το πρωτάθλημα το έδωσε η προετοιμασία του βίκτορ.Η ομάδα έκανε ένα καλό δίμηνο και πήρε τη διαφορά που ήθελε και όλα τα ντέρμπι.Φέτος είμαστε σε φάση που όχι μόνο προετοιμασία βίκτορ δεν έχουμε αλλά μπέντο λέμε και κλαίμε.

Τον Τάκη τον τιμάει που έχει αντιληφθεί πως η προπονητική του καριέρα είναι επιπέδου στρατιώτη του ολυμπιακού.Εμάς πόσο μας τιμάει μετά από 20 χρόνια τίτλων που δεν έχουμε ιδέα τι προπονητή θέλουμε;

Εικόνα savvas gridlock

Καθόλου δεν μας τιμάει, φίλε. Μας έχει πνίξει η μαλακία και η ασχετοσύνη, έχει ξεχειλίσει από παντού, μυαλό δεν βάζει ο μέσος γαύρος με τίποτε. 23 χρόνια κυκλοφορούν συνδρομητικά μπουκέτα με ξένα πρωταθλήματα, αντί να κάτσει να δει το πώς παίζεται το ποδόσφαιρο στο υψηλό επίπεδο, θυμάται τα χρόνια που έκανε ντρίμπλες ο ίδιος (έτσι νόμιζε τουλκάχιστον) στην αλάνα στο κατσικοχώρι του. Τον πούτσο τονε κλαίγανε και τον μοιρολογάγανε, που λέμε και στα Μανιάτικα...

Εικόνα ΟΡΕΣΤΗΣ

Εδώ ρε αδερφέ δεν έχει μάθει ο μέσος ο,τιδήποτε να ξεχωρίζει την παραμύθα και τα λεφτά υπάρχουν και τα πιο πολλά λεφτά υπάρχουν και τους πρίγκιπες από τη Νιγηρία που θα σε πληρώσουν 1.000.000€ αν τους ξηγηθείς σε λογαριασμό ένα δεκαχίλιαρο... γιατί να έχουν αισθανθεί τίποτα στον υπό-τομέα της ύπαρξης που λέγεται ποδόσφαιρο;
Είναι γενικότερο το φαινόμενο φυσικά κι όχι ειδικό, γι' αυτό pinch of salt, αλλιώς τρελαίνεσαι. Γενικά, όμως, έτσι είναι τα πράγματα και καλά κάνεις κι εσύ κι όλοι όσοι μπορούμε στον κύκλο του ο καθένας να φέρει έστω και μια μικρή αναβάθμιση στο συλλογικό κι ατομικό σκεπτικό.

Αλλά και στην πνευματική ολοκλήρωση να φτάσει κάποια μέρα όλο το ανθρώπινο είδος, ο ΘΡΥΛΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ

Εικόνα savvas gridlock

Γιατι ρε Ορεστη υποτιθεται ασχολουνται ολη μερα με το ποδοσφαιρο καποιοι και εχουν κλοτσησει και τοπι οπως λενε και ''εγω ρε στα νιατα μου ξερεις τι μπαλαδορος ημουν; Αλλα με φαγανε τα κυκλωματα των ατζεντηδοι'' κτλπ.. Και ανοιγουν μετα το στομα τους να πουν κατι για το σημερα, που βλεπουμε ολοι και κρυβεσαι να μην ακους, να γλυτωσεις το εγκεφαλικο απο την αμπαλοσυνη. Ο επιλογος σου ειναι ονειρικος, μπραβο.

Εικόνα Romain

Σάββα δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω μαζί σου περισσότερο. Ιδίως στο σημείο του λάθους της διαοίκησης να ακολουθήσει φέτος τις επιθυμίες των οπαδών.

Συμφωνώ επίσης στις περιορισμένες δυνατότητες Λεμονή.

Το μόνο που θα μπορούσα να είχα λίγο διαφορετική άποψη, αν μου επιτρέπεις, είναι στο θέμα της εκγύμνασης. Ναί μεν ο Τάκης δεν θα μπορούσε να το κάνει ο ίδιος αλλά οδηγίες στον ειδικό γυμναστή σίγουρα θα μπορούσε να δώσει. Να του πει π.χ. ότι χρειάζεται την ομάδα την τάδε περίοδο να είναι σε ψηλή φόρμα ή μιά σειρά από παίκτες κλειδιά να είναι έτοιμοι όταν τους χρειαστεί.

Το θέμα πιστεύω, και το έχεις αναφέρει και συ, είναι πότε θα μπορέσει ο γυμναστής να το πετύχει, αν υπάρχει χρόνος ανάμεσα στο δύσκολο πρόγραμμα, και αν θα υπάρξουν και άλλα εμπόδια όπως τραυματισμοί.

Υ.Γ. Καλό το 3-1, αλλά μιλάμε για άλλες ταχύτητες.Αυτό δείχνει και τις διαφορές των ομάδων μας με τους μεγάλους της Ευρώπης, που έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Εικόνα savvas gridlock

Φίλε, όποιος προπονητής κι αν έρθει τώρα, Μουρίνιο-Κόντε πακέτο να φέρουμε, η ζημιά του καλοκαιριού δεν επιδιρθώνεται πλήρως. Τελείωσε αυτό το πράγμα, η ομάδα μέσα στην χρονιά θα σέρνεται και θα βγάζει προβλήματα τραυματισμών. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μειώσουμε το μέγεθος της ζημιάς, παίρνοντας έναν όσο το δυνατόν καλύτερο προπονητή. Και αυτό αρκεί, κατά την γνώμη μου, για να μαζέψουμε κάποιους βαθμούς στον όμιλο του Champions League και να πάρουμε το πρωτάθλημα, αφού έχουμε με διαφορά το κορυφαίο ρόστερ στην Ελλάδα. Είναι αμαρτία με τόσο μεγάλη ποιοτική διαφορά από ΠΑΟΚ-ΑΕΚ να μοιάζουμε χειρότεροί τους στο χορτάρι, ως ομάδα, όχι ατομικά.

Εικόνα John Zolo

Αγαπητε Σαββα...εγραψες τα παντα οσα πολλοι εξ ημων κατα καιρους γραφουν και λενε τμηματικα.
Συμφωνω μαζι σου και καλω ολους να κρατησουν αυτο το κειμενο για να εχουν να κρινουν αυτα που θα ερχονται -δυστυχως - αν δεν υλοποιησει ο Μαρινακης τα αυτονοητα.
Σε καθε περιπτωση ομως και επειδη η ζωη συνεχιζεται..."Κυριακη κοντη γιορτη"...και πρεπει να τσακισουμε τις μπουγατσες.

Εικόνα savvas gridlock

Μπορούμε να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ, φίλε; Εγώ θα πω ότι με τη νοοτροπία που απαιτεί ο μέσος γαύρος να βλέπει τον Θρύλο να αγωνίζεται στο Καραϊσκάκη, δηλαδή ''επίθεση ρε, πιάστε τους από το λαιμό και πνίξτε τους'', όχι απλώς δεν βλέπω να κερδίζουμε την Κυριακή, αλλά κινδυνεύουμε με ιστορικό διασυρμό, που θα επιφέρει εξελίξεις σε πολλά επίπεδα. Αν η ομάδα στηθεί σαν να παίζει αγώνα Champions League εκτός έδρας, ΝΑ ΤΗΝ ΣΙΧΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΓΙΟΥΧΑΡΕΙ, έχει ελπίδες να κερδίσει, οριακά και δύσκολα. Μπορεί όμως να το αντέξει αυτό ο μέσος οπαδός του Ολυμπιακού; Γιατί δεν είναι για ένα ματς, όλη η σεζόν έτσι πρέπει να πάει. Μπορεί να δεχτεί ο μέσος γαύρος ότι θα καθόμαστε κάτω από τη σέντρα για 30-40 λεπτά τουλάχιστον ακόμη και με αντιπάλους σαν το Λεβαδειακό και τον Πλατανιά στο Καραϊσκάκη, γιατί δεν μας παίρνει να ανοιχτούμε; Είπαμε, η φετινή σεζόν θα είναι μεγάλο ''σχολείο'' για όλους, διοίκηση-οπαδούς-προπονητή-παίκτες.

Εικόνα Pavlos

Αυτό ακριβώς είναι το ζουμί, φίλε Σάββα, και πολὐ φοβούμαι πως έχεις δικιο... δυστυχώς.

Εικόνα el trick

Γιατί ΟΛΗ η Ελλάδα ΠΡΙΝ τον αγώνα έλεγε ότι αν χάσει με τρια γκολ ο ΘΡΥΛΟΣ είναι τιμητικό αποτέλεσμα;;;;; Λίγοι θα έχουν το θάρρος να παραδεχθούν ότι ο κ. ΛΕΜΟΝΗΣ έβαλε τους κατάλληλους παίκτες, από το διαθέσιμο υλικό που είχε και τελικά κατάφερε να πετύχει το ΜΕΓΙΣΤΟ εφικτό. Δηλαδή να χάσει με μικρό σκορ, να πετύχει και γκολ η ομάδα και να αναδείξει τα τεράστια ταλέντα που έχει από την ακαδημία ο ΘΡΥΛΟΣ.
Υ.Γ. 1. Ο Ανδρούτσος ήταν ο ΠΡΩΤΟΣ σε τρεξίματα από τους 22 ποδοσφαιριστές. Ο Νικολάου έχει συμμετοχή (θετική ή αρνητική) σε όλα τα γκολ, αλλά γενικά η παρουσία του ήταν καλή. Ο Κούρτης παρ΄ολα τα λάθη του ήταν ο παίκτης που αντιμετώπιζε συχνά δυο ή και περισσότερους αντιπάλους (δηλαδή παίκτες της ΜΠΑΡΤΣΑ ε!!!) στη μεριά του ΧΩΡΙΣ σημαντική βοήθεια από τον Καρσελά.
Υ.Γ. 2.Γνωρίζετε ποιος είναι ο πρώτος σκόρερ της Μπάρτσα;;; Ο Μέσι. Γνωρίζετε τον δεύτερο σκόρερ;;; ΤΑ ΑΥΤΟΓΚΟΛ του όποιου αντιπάλου της. Γιατί;;; Ως αποτέλεσμα της πίεσης που ασκεί στο παιχνίδι της.

Εικόνα savvas gridlock

Φίλε μακάρι να κάνω λάθος, αλλά έχω πολύ κακή εικόνα για την αξία των 3 παικτών που ανέφερες, Ανδρούτσο-Νικολάου-Κούτρη. Το επιχείρημα ''μικροί είναι, θα στρώσουν'', είναι αστείο τη σήμερον ημέρα που 17άρηδες μπαίνουν και κάνουν τη διαφορά στις ενδεκάδες της Μπαρτσελόνα και της Γιουνάιτεντ. Ειδικά οι δύο τελευταίοι, αλλού πατάνε κι αλλού βρίσκονται στην άμυνα. Δώσαμε 12 εκ. ευρώ για Βούκοβιτς-Ένγκελς-Μίλιτς μόνο στις ομάδες και δεν έχουμε κανένα στο ρόστερ μέσα Οκτωβρίου. Είπαμε όμως και πάλι, αν ακούς τον κάθε ''γνώστη'' που σου λέει ''30 Ιουνίου έτοιμο το ρόστερ'', θα γεμίζεις με τέτοιους ''παικταράδες''...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Άκουσα τον σπίκερ να λέει ότι ο Λεμονής είχε δώσει οδηγία στον Κούτρη να συγκλίνει προς το κέντρο της άμυνας. Και όταν είδε ότι ο Καρσελά δεν πηγαίνει για βοήθεια στο χώρο του αριστερού μπακ (για να καταλαβαινόμαστε πιο εύκολα), όπως του είχε ζητήσει δηλαδή, έδωσε οδηγία στον Κούτρη να πηγαίνει πιο πολύ προς τη φυσική του θέση. Άρα δεν φταίει ο Κούτρης εν προκειμένω. Μέσα στο Τορίνο, ο Κούτρης ήταν από τους διακριθέντες. Γενικότερα, όμως, για να είμαι δίκαιος, ο Κούτρης έχει δείξει πολλές αμυντικές αδυναμίες, με κυριότερη τη λανθασμένη τοποθέτηση στις φάσεις. Αφήνει κενούς χώρους στον προσωπικό του αντίπαλο, τρώει φάσεις στην πλάτη, καλύπτει τον αντίπαλο επιθετικό από θέση οφσάιντ. Όλα αυτά διορθώνονται με έναν σωστό προπονητή. Και μπορεί οι 17χρονοι στην Μάντσεστερ να μπαίνουν και να είναι έτοιμοι παίχτες, αλλά -καλώς ή κακώς- άλλη δουλειά γίνεται στις ακαδημίες του Μάντσεστερ, άλλη δουλειά γίνεται στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Κούτρης έχει αδυναμίες που οφείλονται στην έλλειψη σωστής προπονητικής δουλειάς, όχι σε ατομικά προσόντα. Το παιδί, αν δουλευτεί σωστά, θα κάνει παπάδες. Τον Νικολάου θέλω να τον δω περισσότερο. Ο Ανδρούτσος δεν μου έχει δείξει μέχρι σήμερα ότι πρόκειται για κάτι εξαιρετικό...

Εικόνα ThomasK

'Ετρεφα την ελπίδα οτι ο Τζούρτζεβιτς θα ήταν ο
φορ που ψάχναμε, αλλά μπα. Μουλάρι ο Αστραχάν.

Εικόνα savvas gridlock

Για γέλια και για κλάματα. Και δώσαμε και 3 εκ. ευρώ για να τον πάρουμε. Δεν κάνω πλάκα, αλλά ο Καλτσάς του Αστέρα Τρίπολης και ο Γιάκος του ΠΑΣ Γιάννινα, πόσο χειρότεροι του Τζούρτζεβιτς επιθετικοί είναι; Το πρόβλημα όπως λέμε κάθε χρόνο δεν είναι το αν δίνονται λεφτά. Λεφτά δίνονται και μάλιστα πάρα πολλά, για τα ελληνικά δεδομένα, για μεταγραφές. Το πού πάνε τα λεφτά είναι το πρόβλημα.

Εικόνα ThomasK

Στο 1ο γκολ το οφσάιντ το...καθάρισε ο Κούτρης; Πώς
έχω την εντύπωση οτι ήταν τελικά παρότι ο Κούτρης
κοιμήθηκε και δεν κινήθηκε για να τους εκθέσει πιο
πολύ;
Τέτοια ώρα τέτοια λόγια, θα μου πείτε.

Εικόνα savvas gridlock

Δεν νομίζω, φίλε.

Εικόνα ΟΡΕΣΤΗΣ

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ Ο ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΚΑΜΠ ΝΟΥ ΡΕ ΓΑΤΑΚΙΑ!

ΠΑΝΤΑ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Εικόνα NovoCeLats

πολλά λέω, σταματάω...

Εικόνα dimitrov7

Το καλύτερο. Η μπάλα θέλει ψυχραιμία. Και για να το πω από την ανάποδη ... η Μπάρτσα είναι για να μαζεύει εμπειρίες ο Ουμτιτής;

Εικόνα jole11canezza

Φίλε μου πραγματικά πιστεύω ότι κανείς λάθος για Νικόλαου και πρέπει να βάλεις και στη εξίσωση το γεγονός ότι ο Ανδρούτσος έπαιζε στη γραμμή!!! Αν θέλεις μπορούμε να μιλήσουμε για Καρσελα, Τζουρτζεβιτς και Ομάρ!!! Ο Κούρτης δεχόταν επιθέσεις από αριστερά λόγω Καρσελα ενώ από την άλλη ήταν ο Ανδρουτσος που κάλυπτε!!! Στο 1-0 σε αντεπίθεση στο κέντρο της περιοχής ήταν ο Ανδρουτσος αλλά ο Καρσελα δεν κάνει καλή πάσα καθυστερώντας πολύ και στη στιγμή που έπρεπε να γίνει!!! Ο Νικολαου 19 χρόνων έπαιζε ενάντιο Μεσι και Σουάρεζ και κάλυπτε κενά, βέβαια δεν έχει εμπειρία αλλά δεν είναι τόσο άσχημος για να φορτωθεί την ήττα!!! Τεσπα γνώμη σου, γνώμη μου και πάνω από όλα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΥΓ ΜΟΝΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΟΥΝΙΑΑΑΑΑΑΑΑ

Εικόνα NovoCeLats

Φίλε Jole

Οταν φταίει για τα 2/3 των γκόλ, Δεν πρέπει να φορτωθεί την ήττα ?

Δε λέω να τον πετάξουμε αλλά το παιδί ΔΕΝ είναι για βασικός... και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να επιμένουμε σε παιδιά όπως ΚΑΙ ο Ανδρούτσος που είναι προφανές ότι είναι "λίγοι" μόνο και μόνο για να λέμε ότι γίνεται δουλειά στις ακαδημίες ???

Καλά όσο για τους παιχταράδες που αναφέρεις ++ Ζιλέ άλλη παιχτούρα αυτός... τι να πρωτοπούμε ?

Τέλος πάντων πάει αυτό...

Ελπίζω με τον ΖΜΠΛΑΟΥΓΚ να μη σταματήσουν και κρατήσουν δυνάμεις... Να βάζουν μέχρι να ξημερώσει...

ΘΡΥΛΑΡΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΜΑΜΙΑ...

Εικόνα George_Str

ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΒΑΣΙΚΟΣ , ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΤΟΔΕΙΞΑΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ, ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΕΑΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΒΑΣΙΚΟΣ, ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΟΤΙΜΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΞΕΡΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΑΣ Η ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ.

Εικόνα NovoCeLats

Μπράβο στον Νικολάου ... Στα παπάρια μας η ομάδα... σημασία έχει που παίζει ο Νικολάου...

Αργούσαν να βάλουν γκόλ αυτοί και είπε να τους βοηθήσει... κάνοντας σχεδόν πέναλτυ με τάκλιν για ΚΟΚΚΙΝΗ στον Μέσι...

Μπράβο ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ... Γιατί η ομάδα είναι για να πάιρνει εμπειρίες ο Νικολάου...

Εικόνα nichio 1971

Έτσι ΑΚΡΙΒΩΣ φίλε.
Ειδικά μετά την "εμφάνιση" της Νέας Σμύρνης, θα έπρεπε να τον προφυλάξει ο Λεμονής. Ευτυχώς που το αυτογκόλ δεν το πληρώσαμε με καμιά 7άρα (ελέω Προτό, Μποτία και Ρομάο).

Εικόνα NovoCeLats

και κάτι για τον Τάκη...

Ας μην κοροιδευόμαστε, προπονητές του επιπέδου Βαλβέρδε και πάνω ΔΕΝ ΕΡΧΙΝΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ και αν ? θέλουν 5 -6 μύρια... μισθό και 50 - 100 μύρια μπάτζετ για να δεχθούν να έρθουν...

Δείξε εμπιστσύνη στον Τάκη, θα γίνει σίγουρα καλύτερος με τον καιρό αν μπορέι να δουλέψει με την ομάδα.

Και στο κάτω κάτω, στους άλλους Ελληνες τύπου Καπίνους Αντρούτσους Νικολάους κλπ γιατί δεχόμαστε και δείχνουμε ανοχή ???

Αρα λοιπόν αφού να φέρεις νέο Βαλβέρδε ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ... Δώσε ευκαιρία στον Λεμονή.

Εικόνα NovoCeLats

Πουλμαναρία... Αυτά που κοροιδεύαμε ??? Ουτε καν για αντεπιθέσεις δεν έχουν κατέβει ...

Αντε τώρα που μείνανε με 10 ... Δεν θα φάμε πολλά... ΣΩΘΗΚΑΜΕ

Α ρε ΘΡΥΛΕ που κατάντησες...

Βαγγελάκη αυτά ονειρευόμασταν στα τσιμέντα της 3 ???

Εικόνα john

Aν ανοιγομασταν και παιζαμε στα ισια, οι αντιολυμπιακοι θα ειχαν υλικο για καζουρα 10 χρονων..

Εικόνα NovoCeLats

Δεν είπα να ανοιχτούν αλλά να παίξουν ποδόσφαιρο ...

Εικόνα KCS

Για τις δυνατότητες της ομάδας τώρα η τακτική ήταν άριστη. Αν κάναμε αυτά που εννοείς θα κάναμε νέο αρνητικό ρεκόρ. Χίλιες φορές κατενάτσιο και να χάνω αξιοπρεπώς όταν δεν μπορώ να κερδίσω, παρά να τρώω "λεβέντικες" ήττες με πολλά γκολ.

Η νίκη επιβάλλεται την Κυριακή, αυτό είναι το σημαντικό ματς της εμβομάδας.

Εικόνα NovoCeLats

Μπορεί να μου πει κάποιος γιατί καταστρέψαμε την ομάδα για να μπούμε στους ομίλους του Τσου Λου ???

Για να μην προσπαθούμε καν να παίξουμε ???

Για να παίζουν οι Νικολάου και Ανδρούτσοι ??? Που είναι σα χεσμένοι ??? Τι είναι αυτά ρε, δε ντρεπόμαστε ???

Εχουμε κατέβει για να ΜΗ διασυρθούμε ??? Η χειρότερη άμυνα κατέβηκε να παίξει άμυνα ???

Τι να πω ???

Υ.Γ. Τυχαίο πάλι ότι η Μπαρτσελόνα κάνει 99% των επιθέσεων από τη μεριά του κούτρη ??? Το πουλέν ...

Εικόνα dimitrov7

Καλά όλα τούτα αλλά next year. Διότι πάνω σε αυτή τη συλλογιστική κανείς κανονικός προπονητής δεν θα έρθει τώρα στην ομάδα. Πολύ δε περισσότερο με απαίτηση να πάρει και πρωτάθλημα. Οι καλοί & κανονικοί προπονητές έχουν ομάδες και δεν ψάχνουν τώρα ομάδα. Οπότε υπομονή. Προσευχή υπέρ ομάδας και Τάκη. Κι αν ο Βαγγέλας ψάχνει γι' αυτό που λες θέλει μεγάλη πίστωση χρόνου από όλους. Εγώ πάντως πιστεύω πως δεν ... Είναι το πρωτάθλημα που μας τραβάει προς τα κάτω.

Εικόνα leonidas73

Συμφωνώ σε γενικές γραμμές με τις επισημάνσεις σου Σάββα αλλά έχω και κάποιες ενστάσεις.Θεωρείς ότι ο Μαρινάκης άλλαξε αυτό που έκανε τα προηγούμενα χρόνια.Τι εννοείς;Εγώ θυμάμαι κάποιον Βίκτορ να ξεκινάει την σαιζόν πέρυσι.Ήταν καλύτερος του Λεμονή;Επίσης θυμάμαι κάποιον Μπεντο να επιλέγει και μετά να τον διώχνει.Τον τελευταίο κανονικό προπονητή που θυμάμαι τα τελευταία χρόνια να έχει επιλέξει είναι ο Ζαρντιμ που φυσικά εκδιώχθηκε και ο Μαρκο Σίλβα που ακόμα κανείς από την διοίκησηδεν έχει δώσει πειστική εξηγηση γιατί έφυγε.Επίσης πάντα θυμάμαι τα τελευταία έτη να αγοραζει αρκετούς στον αριθμό αλλα αμφίβολης ποιοτητος παίκτες.Θέλω να πω λοιπόν ότι τα τελευταία χρόνια ο Μαρινάκης κάνει τα ίδια λάθη και όχι μόνο φέτος.Το ίδιο συμβαίνει και στην στελέχωση του τμήματος (βλεπε πρόσληψη -απόλυση Γεωργάτου,πρόσληψη -απόλυση Λεμονή).Ακόμα και η 2η μέσα σε λίγους μήνες επαναπροσληψη Λεμονή δείχνει το πρόβλημα.Ο Ολυμπιακός δεν λειτουργεί σαν οργανωμένη εταιρία και αυτή η ιδια επαναπροσληψη Λεμονή- που πολυ σωστά την θεωρείς λάθος-αυτό δείχνει.Επομένως δεν νομίζω ότι υπάρχει διάθεση από την διοίκηση για ρηξικέλευθες αποφάσεις.Ο Μαρινάκης εμφανίζει τις αδυναμίες που είχε και ο Κόκκαλης αλλά είναι και στοιχείο της νεοελληνικής πραγματικοτητος:λιγότερη οργάνωση,πολύ συναίσθημα -και λόγω της αγάπης τους για την ομάδα- συνδυασμένο με την αλαζονεία των συνεχών τίτλων...

Εικόνα savvas gridlock

Ο Βίκτορ φίλε ναι, είναι πολύ καλύτερος του Λεμονή, γιατι ο Βικτορ ειναι κανονικος εν ενεργεια προπονητης, οχι ανεργος. Οι επιλογες Ζαρντιμ, οπως και Μαρκο Σιλβα, ηταν πολύ καλες και με ποδοσφαιρικη λογικη, αλλα στο ενδιαμεσο με το Μιτσελ καναμε ιστορικες νικες στην ευρωπη και απειλησαμε τα ιστορικα ρεκορ σε αμυνα κι επιθεση στο πρωταθλημα, που κρατουν απο την εποχη Γουλανδρη. Μετα το Μαρκο σιλβα κατεβασαμε το διακοπτη. Δεν νομιζω οτι ο Μαρινακης μοιαζει με τα τελευταια ασχημα χρονια του Κοκκαλη, γιατι τωρα υπαρχουν ατομα που ασχολουνται 24 ωρες το 24ωρο με την ομαδα, ο Κοκκαλης στο τελος μας ειχε παρατησει τελειως, ειχε βαρεθει. Ισως αυτο να ειναι το προβλημα, το οτι παρα-ασχολουνται με την ομαδα και ακουνε τον καθενα οι παραγοντες της διοικησης.

Εικόνα leonidas73

Μερικές επισημάνσεις ακόμη:ο Μαρινάκης άκουσε την φωνή του κόσμου είπες.Την άκουσε;Γιατί η φωνή του κόσμου εγώ δεν πιστεύω ότι ήταν :"να είμαστε έτοιμοι 30/6";....δεν νομίζω να είναι τόσο παράλογος ο κόσμος...εγώ θα έλεγα ότι η φωνή έλεγε:"να είναι τουλάχιστον το 60 με 70% των νέων μεταγραφών στην έναρξη της προετοιμασίας για να μην γίνει ότι έγινε τις προηγούμενες φορές που αποτύχαμε να μπούμε στους ομίλους"...πιστεύω επίσης ότι ο Μαρινάκης άκουσε την δική του εσωτερική φωνή που έλεγε:"δεν γίνεται να μην μπούμε πάλι στους ομίλους".Αυτό δείχνει άλλωστε και η επιλογή Χασι που δεν έγινε με την σκέψη η ομάδα να "είναι έτοιμη",αλλά να είναι πιο φρέσκια από τις άλλες ομάδες που θα έκαναν κανονική προετοιμασία.
Τέλος θα ήμουν αφελής να πιστέψω ότι ο Προέδρος δεν γνώριζε την πορεία του Χασιμε την Λεγκια αφού πέρασε στους ομίλους.Συνειδητή λοιπόν πιστεύω ήταν η επιλογή του με συγκεκριμένο στόχο και όχι λόγω"εξωτερικών φωνών"....

Εικόνα savvas gridlock

Κι όμως φίλε, ο κόσμος αυτό του έλεγε του Μαρινάκη ο κόσμος μας, '['κανόνισε τι θα κάνεις, να είμαστε έτοιμοι φέτος νωρίς, 30 Ιουνίου''. Ο κόσμος μας είναι ΦΡΕΝΟΒΛΑΒΗΣ και ΑΣΧΕΤΟΣ στη συντριπτικη του πλειοψηφία. Αν άκουγε τη δική του, εσωτερική φωνή, όπως λες, θα έκανε φέτος ό,τι έκανε μέχρι πέρυσι, μεταγραφές στα τέλη Αυγούστου και επιλογή προπονητή να κάνει κανονική προετοιμασία. Η επιλογή Χάσι προέκυψε από την πίεση του κόσμου σε αυτήν τη λογική, αλλά η πίεση του ''γνώστη'' απροσκύνητου και αδούλωτου λαού του Ολυμπιακού έφερε την καταστροφή.