ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΠΟ ''ΑΥΓΗ'' ΚΑΙ ''ΕΦ.ΣΥΝ.'' ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΥΡΙΖΑ



Έπειτα από πολλές μέρες σιωπής στις αποκαλύψεις που αφορούν την σχέση του Πάνου Καμμένου με το ''μεσάζοντα όπλων'' Βασίλη Παπαδόπουλο (δείτε εδώ κι εδώ κάποια βίντεο που παρουσιάζουν την υπόθεση), η κομματική εφημερίδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ''Αυγή'' αποφάσισε σήμερα να απαντήσει, με ένα ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Γιώργου Μελιγγώνη.
 

 

 

 
Πλήρης κάλυψη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στον υπουργό και συγκυβερνήτη ''Τζούλη πάρ'τονε'' Καμμένο, με ''αποκαλυπτικά έγγραφα'' μάλιστα. Καλοπροαίρετα σκεπτόμενοι θα πούμε στο δημοσιογράφο της ''Αυγής'', Γιώργο Μελιγγώνη, να μην μπλέκεται σε υποθέσεις που δεν κατανοεί, επειδή του ''πασάρανε'' ένα χαρτί από το κόμμα του για να καλύψει άλλους, μιζαδόρους πολιτικούς. Αυτό το έγγραφο που δημοσίευσε περιέχει υπογραφή συνταγματάρχη και όχι στρατηγού της Σαουδικής Αραβίας, ούτε επιτελάρχη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της χώρας. Σε διακρατικές συμφωνίες μπαίνουν υπογραφές ΜΟΝΟ ανωτάτων αξιωματικών ή αρμοδίων επιτελικών στελεχών του υπουργείου. Αν κάποιος εξ αυτών εξουσιοδοτήσει κατώτατο αξιωματικό, π.χ. το συγκεκριμένο συνταγματάρχη, για μία ενέργεια, για να έχει ισχύ η όποια περαιτέρω ενέργεια του (εν προκειμένω) συνταγματάρχη, οφείλει αυτός ο κατώτατος αξιωματικός-συνταγματάρχης, στο όποιο έγγραφο απαιτηθεί να υπογράψει, να αναφερθεί ρητώς στην εξουσιοδότηση που έλαβε από τον ανώτερό του. Διαφορετικά αυτό το έγγραφο δεν έχει καμία δεσμευτική ισχύ, είναι ΣΚΑΤΟΧΑΡΤΟ. Τέτοια αναφορά σε εξουσιοδότηση ανωτέρου εδώ δεν υπάρχει και δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Πρώτον διότι μόνον άσχετοι μπορεί να πιστεύουν ότι η βαθιά σουνιτική χώρα των ουαχαμπιτών ακραιφνών μουσουλμάνων Σαουδαράβων θα εξουσιοδοτούσε έτσι έναν...άπιστο Χριστιανό ΈΛληνα, αλλά και δεύτερον και σημαντικότερον, γιατί ο ''μεσάζοντας'' Παπαδόπουλος δεν εκπροσωπεί ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ, ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.. Ο Παπαδόπουλος το μόνο που εκπροσωπεί, είναι τον Ιβάν Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδη'', τον επίσημο επιχειρηματία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ο οποίος φυσικά και έχει σώσει τον Παπαδόπουλο οικονομικά ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. Δεν θα επεκταθούμε σε αυτό και ειδικά στο ''και όχι μόνο'' της τελευταίας πρότασης, γιατί η βρομερή αυτή ιστορία έχει απόνερα που καταλήγουν στο ''θρυλικό'' GOLENDRI. Αν θέλει κάποιος να πάρει μία ιδέα του τι γίνεται (πολύ μικρή, γιατί δεν αναφέρεται ούτε το 1/100 των όσων ισχύουν...), ας δει εδώ. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το κύριο άρθρο στη σελίδα 2 της σημερινής ''Αυγής'', το οποίο γράφτηκε με αφορμή τα παραπάνω.
 

 
Δείτε το σημείο που κυκλώσαμε, την προτελευταία παράγραφο του κειμένου, το οποίο κείμενο σε γενικές γραμμές στηλιτεύει την στάση της Νέας Δημοκρατίας, που κατά την κομματική εφημερίδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ''επιχειρεί να κρύψει τα ανομήματά της'' (κυρίως τη συμμετοχή της συζύγου του αρχηγού της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη σε offshore εταιρεία, θέμα που ανεδείχθη ξανά, έπειτα από την αρχική αποκάλυψη της εφημερίδας Documento, μέσω της διαρροής στα Paradise Papers). Διαβάζουμε λοιπόν ότι κάποιοι ''εκεί γύρω'' στη Ν.Δ. ''θεωρούν γενικευμένη ανομία τη μολότοφ στα Εξάρχεια, την ώρα που σφυρίζουν αδιάφορα στις παράγκες παντός είδους που επί χρόνια στήνονταν από πρόσωπα στην αυλή τους''.
 
ΣΤΟ ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ-ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ, Η ''ΑΥΓΗ'', ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ''ΠΑΡΑΓΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ'', ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ''ΠΕΤΣΙΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ''.
 
Ας περάσουμε όμως από την επίσημη ''Αυγή'' στην ''ανεπίσημη'' εφημερίδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., την ''Εφημερίδα των Συντακτών''. Ξεφυλλίζοντάς την σήμερα, εκεί που διαβάζαμε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα του Κ.Κ.Ε., Δημήτρη Κουτσούμπα (είναι και Ολυμπιακός παρεμπιπτόντως...), ο οποίος έλεγε στο δημοσιογράφο Τάσο Παππά για την Κροστάνδη και τις δίκες της Μόσχας, βλέπουμε τα παρακάτω.
 

 
Από όλα τα ΜΜΕ που επέλεξαν να σχολιάσουν αρνητικά τις συνθήκες υπό τις οποίες εξασφάλισε 48ωρη άδεια από τις φυλακές ο Δημήτρης Κουφοντίνας (το γνωστό μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης ''17 Νοέμβρη''), η κυρία Άντα Ψαρρά, η οποία είναι (τουλάχιστον...) θετικά διακείμενη στον Κουφοντίνα και συνήθως τον υπερασπίζεται, επέλεξε να στηλιτεύσει το in.gr ''του Μαρινάκη''. Η συγκεκριμένη κυρία σε προηγούμενα φύλλα της ''Εφημερίδας των Συντακτών'' δημοσίευε επαινετικά σχόλια και για την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, την Ειρήνη Τζίβα, που ως γνωστόν μπήκε μεσάνυχτα στο κελί του ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη για να του πάρει κατάθεση, με την οποία κατάθεση υποτίθεται θα αποδεικνυόταν η εμπλοκή και μάλιστα με κεντρικό, αρχηγικό ρόλο, του Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση του Noor 1. Ίσως είναι και φίλες οι δυο τους, δεν το ξέρουμε, ούτε είναι κακό...
 
Χθες πάλι, ξαφνικά, διαβάσαμε και αυτό στο site του Βίκτωρα Μητρόπουλου.
 
Αν όμως –ως υπόθεση εργασίας– κατατεθεί αίτηση αναίρεσης και αυτή γίνει δεκτή, τότε οι συνέπειες –ανεξαρτήτως της τύχης των τριών προαναφερομένων προέδρων– για τις ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ατρόμητος και Λεβαδειακός θα είναι απίστευτες.
Με δεδομένη την απόφαση στην υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου και του Αχιλλέα Μπέου –υπενθυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου διελύθη και μάλιστα προ της τέλεσης ευρωπαϊκού αγώνα (Γιουρόπα Λιγκ) με συμμετοχή της βολιώτικης ομάδας– οι παραπάνω ΠΑΕ υποβιβάζονται στην Δ΄ Εθνική, δηλαδή στο τοπικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, και βεβαίως οι ΠΑΕ διαλύονται και οι μετοχές έχουν την αξία μιας χαρτοπετσέτας…
 
Μιλάμε για το site που μέχρι προχθές ανέβαζε άρθρα που κάθε άλλο παρά θα δικαιολογούσαν την ύπαρξη τέτοιων σεναρίων σαν κι αυτό με τον ''υποβιβασμό του Ολυμπιακού''. Τι μεσολάβησε; Προφανώς οι ''κεραίες'' του Βίκτωρα έπιασαν κάτι που αφορά τα σχέδια της κυβέρνησης για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Βεβαίως, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΩΣ ΑΣΤΕΙΟ αυτό το σενάριο του ''θα ασκηθεί αναίρεση του βουλεύματος από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου και ο Ολυμπιακός θα πέσει στη Δ' Εθνική''. Καμία σχέση το ένα με το άλλο, όσες αναιρέσεις κι αν ασκήσει η κυρία Δημητρίου, αν έχει σκοπό να το κάνει (δίνουμε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο, στα όρια του στατιστικού λάθους...), δεν προκύπτει θέμα υποβιβασμού για τον Ολυμπιακό, με βάση τουλάχιστον το Καταστατικό και τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ. Το ότι όμως ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥ.ΡΙΖ.Α., είναι ένα μεγάλο θέμα. Το ότι υπάρχουν φήμες για εισαγωγή διάταξης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στον (εν ισχύι) αθλητικό νόμο, η οποία θα επιτρέπει στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να επιβάλλει αυστηρότερες ποινές, ακόμη και μέσα στη σεζόν, ειδικά για θέματα ιδιοκτησίας των ΠΑΕ και κυριότητας των μετοχών τους, με προφανή σκοπό να κρατήσουν εκτός ποδοσφαίρου οριστικά το Βαγγέλη Μαρινάκη, είναι ένα δεδομένο. Δεν ξέρουμε αν ευσταθούν αυτές οι φήμες, πάντως φτάνουν στα αυτιά μας και μάλιστα από στελέχη του κόμματος ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τα οποία αντιδρούν έντονα...
 
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ΕΜΕΙΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ, ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ. Ν-Ο-Μ-Ι-Μ-Α ΠΑΝΤΟΤΕ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ...

Σχόλια

Εικόνα Sandokan

ο καμμενος θα παει φυλακη φιλε μου γι αυτην την ιστορια 1000%

Εικόνα savvas gridlock

Πρέπει να πάει, τώρα το αν θα πάει, σε αυτήν τη χώρα είναι ένα θέμα.

Εικόνα dimitrov7

http://www.kathimerini.gr/934150/opinion/epikairothta/politikh/pleonazon...

Αξίζει και αυτό να διαβάσετε. Ο εν λόγω κύριος που υπογράφει το άρθρο είχε θητεύσει και στο ΥΠΕΘΑ.

Εικόνα savvas gridlock

''Εκείνο που με τρώει, όμως, και θα το ρωτήσω ειλικρινά κι ας μου καταλογισθεί αφέλεια, είναι το εξής: γιατί τόση φασαρία γύρω από έναν τρίτο; Αν η ελληνική πλευρά παραμερίσει τον εκπρόσωπο, εφόσον δεν τον αναγνωρίζει η Σαουδική Αραβία, τι έχει να χάσει; Θα έχει μήπως εμποδίσει την επιχειρηματικότητα, σε μια εποχή που η κυβέρνηση υποτίθεται ότι τη φροντίζει;''

Εδω ειναι το θεμα. Τι τον καιει τον Καμμενο για να κανει δουλεια με το συγκεκριμενο επιχειρηματια; Μηπως εχει παραδοθει η χωρα στη ρωσικη μαφια;

Εικόνα dimitrov7

Ακριβώς. Ο νοών νοείτο .... και να συμπληρώσω πως το ΒΑΣ ενδιαφέρον δείχνει για μεγάλο αριθμό οπλικών συστημάτων και υπηρεσιών από την Ελλάδα. Το πραγματικό ποσό που μπορεί να εισρεύσει στα ταμεία του Ελληνικού Κράτους φτάνει το 1δις ευρώ. Χρήματα τα οποία μας καίνε για τις δικές μας ΕΕΔ. Χώρια τις πολιτικές προεκτάσεις των συμφωνιών. Πετρέλαιο έχουν εκεί κάτω. Επηρρεάζουν πολλούς και πολλά. Όλο αυτό λοιπόν κινδυνεύει να χαθεί. Επειδή ο ΥΠΑΜ μάλλον δεν προχωράει από τη νόμιμη οδό αλλά θέλει μάλλον να το περάσει από μια συγκεκριμένη σκοτεινή ατραπό.

Εικόνα dimitrov7

http://www.protothema.gr/politics/article/731137/eggrafa/

Η συνέχεια της υπόθεσης κύριοι. Για όσους ενδεχομένως δεν το έχετε δει. Αν διαβάσετε το έγγραφο στην 1η φωτό μιλάει για βλήματα πυροβολικού των 105μμ.
Οπότε ο ψεκασμένος χοντρομαλάκας έχει παρουσιάσει άλλο έγγραφο. Άρα έχουμε κι άλλη μιζολαμογιά? Πόσες συμβάσεις έχει υπογράψει στα μουλωχτά ή στα μισοφανερά και με ποιές χώρες?
Οι κρίσεις και πάλι δικές σας. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια.

Εικόνα thita

Θα (προσπαθήσω να) είμαι λακωνικός:

ι) Η θέσπιση αρμοδιότητας στην Ε.Ε.Α. για τέτοιου είδους «τιμωρίες» είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΜΦΙΒΟΛΟ ΝΟΜΙΚΑ (επιεικώς μιλάω) το αν μπορεί να καταλαμβάνει περιπτώσεις ανδρομικά, περαιτέρω δε πρέπει (για να μην είναι αντισυνταγματική η σχετική ρύθμιση) να προβλέπει ποια είναι τα στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν σε τιμωρία, να «τυποποιεί» δηλαδή το διοικητικό αδίκημα, ώστε να μπορεί συννόμως να επέλθει ποινή. Με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας, αδίκημα για στημένο ματς πολύ απλά δεν τυποποιείται με τίποτα. Βεβαίως αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα προσπαθήσουν, αλλά εδώ μιλάμε πως πρέπει να γίνουν νομοθετικές και δημοκρατικές υπερβάσεις τέτοιες που η Βόρεια Κορέα θα φαντάζει σαν την αρχαία Αθήνα σε επίπεδο δημοκρατίες.

ιι) ΜΠΡΑΒΟ στον αδερφό dimitrov7 είναι πάρα πολύ σωστά αυτά που λέει, φαίνεται να γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενο. Το κείμενο της δήθεν εξουσιοδότησης της Σαουδικής Αραβίας δεν το διάβασα/μελέτησα, οπότε σχολιάζω απλώς αυτά που επισημαίνει ο φίλος: ΑΦΕΝΟΣ, το ότι αυτό που έδωσαν αφορά άλλη σύμβαση έχει ήδη αναδειχθεί/επιβεβαιωθεί, σωστά? ΑΦΕΤΕΡΟΥ, ο όρος exporting entity πολύ απλά σημαίνει την οντότητα (εταιρεία ή φυσικό πρόσωπο) που εξάγει το αντικείμενο της σύμβασης. Δηλαδή τα πυρομαχικά δεν θα παραδοθούν στην Σαουδική Αραβία από το Ελληνικό Κράτος (ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ), αλλά από τον Βασιλάκη Παπαδόπουλο ή/και την εταιρεία του, που θα τα παραλάβουν εδώ, στην Ελλάδα, με το δίκαιο της οποίας πραγματοποιείται η συναλλαγή αυτή. Μήπως τελικά η Ελλάδα δεν πωλεί πυρομαχικά στην Σαουδική Αραβία, αλλά στον Βασίλη Παπαδόπουλο και την εταιρεία του, που στη συνέχεια αυτοί θα τα μεταπωλήσουν στον τελικό αγοραστή? Λεπτομέρεια: Το Ελληνικό Δίκαιο αποδοκιμάζει τους μεσάζοντες (και τις off-shore) στις συμβάσεις πολεμικού υλικού (π.χ. νόμος 3978/2011 ως ισχύει) και τους απαγορεύει στους διαγωνισμούς εδώ.

ιιι) Έχει κατανοήσει άραγε κανείς πόσο εκθέτει την δικαιοσύνη το να προαναγγέλονται από δημοσιογράφους (κίτρινο τύπο) και πολιτικούς (Πάνο Καμμένο) δικονομικές ενέργειες που ΜΟΝΟ η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μπορεί να αποφασίσει? Τι συμβαίνει? Αρνούμαστε να πιστέψουμε πως η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει προ-αποφασίσει (!) να ασκήσει αναίρεση κατά της απαλλαγής. Αρνούμαστε (να το πιστέψουμε) όχι μόνο διότι το σκεπτικό του βουλεύματος δεν είναι ακόμη έτοιμο (άρα, που μπορεί να ξέρει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου πως συντρέχουν λόγοι αναίρεσης?) ή διότι ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ (επιεικώς το λέω) να αναιρεσιβληθεί απαλλακτικό βούλευμα ομόφωνο. Ούτε διότι από τα στοιχεία της δικογραφίας (τουλάχιστον αυτά που μας παρουσιάστηκαν από τον Τύπο) ΟΥΔΕΜΙΑ ένδειξη προκύπτει για απάτη, ανατίναξη φούρνου, κ.λπ. Αρνούμαστε, διότι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΝ πως η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μπορεί να έχει λάβει οποιαδήποτε εντολή ή πίεση από κυκλώματα παρακρατικών ή δημοσιογράφων ή πολιτικών για να ασκήσει αναίρεση ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ. Προσωπικώς αντιλαμβάνομαι τον θεσμό της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου θεσμικά σπουδαιότερο από τον θεσμό του Υπουργού ή του Βουλευτή και απείρως πιο αναγκαίο για την εύρυθμη λειτουργία της Δημοκρατίας, με τις ιστορικές της εγγυήσεις (διάκριση των εξουσιών και έλεγχο της εξουσίας). Δεν θέλω καν να σκέφτομαι πιθανά αποτελέσματα ενός τέτοιου ισχυρού κλονισμού του θεσμού της δικαιοσύνης στην συνείδηση των πολιτών.

Εικόνα savvas gridlock

Σιγουρα αναδεικνυουμε τη μεθοδευση. Η Ξενη Δημητριου αποκλειεται να ειδε το βουλευμα πριν καθαρογραφει. Το αν ομως μιλαει με καποιους δημοσιογραφους, δεν το ξερουμε και ειναι ενα θεμα.

Εικόνα Eleni

Μαλακίες Νο 2

http://www.sdna.gr/podosfairo/ellada/article/397496/alitheies-kai-psemat...

Αν μας δικάσουν με αυτά τα στοιχεία τότε θα γίνω Μητροπολίτης.

Εικόνα savvas gridlock

Ο Αρουλης εδω μας εξηγει τη μεθοδευση, τιποτε παραπανω. Ολα οσα λεει ειναι για γελοια και για κλαματα, μεχρι και το CAS φτασανε το 2015 για ολα οσα αραδιαζει παραπανω και φαγανε τα μουτρα τους, τελειωμενες δικαστικα οι υποθεσεις, τουλαχιστον σε επιπεδο αθλητικης Δικαιοσυνης.

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Στο πρωτοσέλιδο της κωλοφυλάδας live βλέπω αναφορά σε πρόθεση των big3 να σωθεί ο βάζελος.
Ξέρει κανείς κάτι;;;
Ελπίζω να μην (ξανα)κάνουμε τέτοια ανοησία.

Εικόνα savvas gridlock

Αν μείνει ο Γιάνναρος, να σωθούν, αν όμως φύγει, στα τοπικά.

Εικόνα dimitrov7

Ποιοί είναι οι big3? Ένας είναι ο big. Οι άλλοι, οι 3 είναι ΔΕΚΟ για να μην γράψω τπτ άλλα κι έχουμε "παρεμβάσεις" από ΕΣΗΕΑ, ΕΣΡ, ΕΕ, ΝΑΤΟ σύμφωνο της Σαγκάης κλπ,κλπ,κλπ Κυριακάτικα. Έχεις δει καμία ΔΕΚΟ να μην σώζεται? Βρωμοφυλάδα live απλά γράφει πίπες γιατί δεν έχει άλλο θέμα να γράψει.

Εικόνα dimitrov7

Τα χαρτάκι στα αριστερά έχει πολύ πλάκα καθώς πρόκειται για το πιστοποιητικό τελικού χρήστη. Χαρτάκι που συνοδεύει συμφωνίες πώλησης όπλων αλλά το ίδιο δεν είναι συμφωνία αλλά πιστοποιητικό. Αυτά τα πιστοποιητικά ουσιαστικά δίνουν πλήρη διακαιώματα πάνω στο όπλο από τον αγοραστή. Για παράδειγμα να μεταπωληθεί κάποτε. Και οι ΕΕΔ ζητάνε αυτό το πιστοποιητικό από Αμερικάνους, Γερμανούς, Γάλλους κλπ,κλπ,κλπ για να πουλήσουν πλεονάζον υλικό. Ένα το κρατούμενο.
Το υπογράφει εδώ ο διοικητής ΔΑΥ της ΠΑ του ΒΣΑ και πιστοποιεί (καθότι πιστοποιητικό) πως τα όπλα αγοράζονται για το σαουδαραβικό κράτος και πως δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από 3ο μέρος. π.χ. δεν θα τα δώσουν στους φίλους τους που πολεμάνε τον Άσαντ αλλά θα τα πετάξει π.χ. η ΠΑ του ΒΣΑ στην Υεμένη, κάτι που προφανώς δεν ενοχλεί τις ψευτοαριστερές βρωμοπουτάνες. Δύο τα κρατούμενα.
Αν προσέξει κανείς αριστερά είναι στα αγγλικά το κείμενο, δεξιά η μετάφραση στα αραβικά. Βέβαια αραβικά δεν ξέρω πρόσεξα όμως πως εκεί που στα αριστερά (στα αγγλικά) γίνεται αναφορά στην εταιρεία μεσάζοντα, δίπλα στα αραβικά έχουμε κενό. Μπορεί να μη σημαίνει αυτό κάτι μπορεί και να σημαίνει. Το ωραίο όμως είναι πως παρακάτω μιλάει για αεροπορικές βόμβες ελεύθερης πτώσης Μκ82 των 500 λιβρών. Όχι για βλήματα ή οβίδες των 105μμ ούτε για αεροπορικές βόμβες ελεύθερης πτώσης Μκ83 των 1000 λιβρών που υποτίθεται πως ήταν το αντικείμενο της συμφωνίας. Άρα ο ψεκασμένος ανώμαλος παρουσίασε άλλη πώληση?Τρία τα κρατούμενα.
Κι εδώ προκύπτει το τέταρτο κρατούμενο. Όλα αυτά τα πυρομαχικά είναι στρατιωτική βοήθεια από τους Αμερικάνους. Δεν τα έχουμε αγοράσει. Σε κάθε περίπτωση εμείς λοιπόν έχουμε πιστοποιητικό τελικού χρήστη? Έχουμε την άδεια των Αμερικάνων να τα πουλήσουμε? Το ΒΣΑ είναι στα πρόθυρα εμπάργκο λόγω Υεμένης. Πως πουλάμε εμείς? Με τις ευλογίες των Αμερικάνων ή κάνουμε πειρατείες?
Και τελειώνω με το πέμπτο κρατούμενο. Πως κρίνονται αυτά τα πυρομαχικά ως πλεονασματικά. Οκ αν πρόκειται για οβίδες των 105μ το κατανοώ καθότι έχουμε αποσύρει το μεγαλύτερο μέρος από αυτά τα πυροβόλα. Ίσως έχουν μείνει ελάχιστα ακόμα οπότε το απόθεμα επαρκεί. Τα υπόλοιπα όμως? Το μεγαλύτερο μέρος από τα άρματα μάχης που έχουμε είναι με πυροβόλο των 105. Όσο για τις αεροπορικές βόμβες μη γελιόμαστε ... τα κατευθυνόμενα όπλα που έχουμε είναι λίγα. Σωστό θα ήταν αυτές τις βόμβες να τις μετατρέψουμε σε κατευθυνόμενες και όχι να τις πουλάμε. Εκτός κι αν αυτός είναι ο σκοπός.
Πολλά τα ερωτήματα λοιπόν και αρκετά έκθετος ο υπουργός.

Εικόνα savvas gridlock

Πολύ σωστά φίλε όλα όσα είπες. Έτσι ακριβώς είναι.

Εικόνα dimitrov7

Τις καλησπέρες μου. Πάνω στον συγγραφικό ενθουσιασμό ξέχασα κι ένα ακόμα σημείο που μάλλον είναι το επίκεντρο της ειδησεογραφίας. Στο εν λόγω έγγραφο στο αριστερό τμήμα πάντα(στα αγγλικά) η περιώνυμος εταιρεία αναφέρεται ως exporting endity. Τι σημαίνει άραγε? Τι θα πει exporting endity? Τι ακριβώς ανέλαβε και με ποιές διαγωνιστικές διαδικασίες? Δλδ το δημόσιο το ελληνικό δεν κάνει μόνο του, μέσω αρμόδιας υπηρεσίας του ΥΠΕΘΑ π.χ., την όλη διαδικασία? Και τελικά να διαλέξει μέσω διαγωνισμού την εταιρεία που θα τα μεταφέρει απλώς? Βλέπετε πως προκύπτουν και άλλα ερωτήματα που μάλλον ρίχνουν σκιές και δείχνουν πως η φράση exporting endity ίσως να μην είναι κάτι επιλήψιμο(προσωπικά μυρίζομαι αρπαχτή) ή μπορεί απλά να είναι η εξευγενισμένη έκφραση για τον νταβατζή. Τα συμπεράσματα δικά σας. Κι ένα επετειακό ......... ΤΟΥΣ ΠΗΔΑΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ!

Εικόνα Αλέξανδρος Λ.

είναι και η "Δημοκρατία" του Φιλιππάκη στο παιχνίδι και το "(ν)τοκου-μέντο" του γνωστού ρουφ.

Εικόνα Spiros Legend

Το διάβασα κι εγώ χτες το βράδυ αυτό της Άποψης (μάλιστα μπορεί να κατεβάσει κανείς και ολόκληρη την εφημερίδα δωρεάν, πριν καν κυκλοφορήσει στα περίπτερα!) και ψαχνόμουνα με τι σκοπό γράφτηκε και αν ήταν πραγματικά άσχετος αυτός που το έγραψε ή εσκεμμένα ήθελε να περάσει κάποια μηνύματα. Η Δ Εθνική καταργήθηκε από το 2013 για να γλυτώσει ένα χρόνο το αεκάκι και άλλα χρεωκοπημένα καφενεία, οπότε το να γράφει κάποιος ό,τι ο Ολυμπιακός θα πέσει στην Δ Εθνική είναι γελοίο από μόνο του. Μετά, συγκρίνει τον υποβιβασμό και την διάλυση του Ολυμπιακού Βόλου για στημένα παιχνίδια, με την δικιά μας υπόθεση, ενώ ο Βόλος υποβιβάστηκε για ΕΙΚΟΝΙΚΗ ιδιοκτησία (ο τραγουδιστής Βασίλης Καρράς εμφανίστηκε ως αγοραστής των μετοχών του Μπέου) και μετά δεν βρέθηκε άλλος ιδιοκτήτης, οπότε διαλύθηκε, έπεσε στα τοπικά, δεν ξέρω που στο διάολο πήγε... Για το νομικό κομμάτι τα έγραψες, Σάββα, δεν προκύπτει κανείς υποβιβασμός από την αναίρεση, γελούσα ένα τέταρτο με αυτήν την βλακεία. Από κει και πέρα, κάτι ήθελε να πει ο ποιητής, μάλλον στην κατεύθυνση του Κυβερνητικού μένους να κυνηγηθεί με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο ο Ολυμπιακός και ο Μαρινάκης. Θα δείξει, θα βρουν κάποιο τρόπο να ξεφτιλιστούν ακόμα περισσότερο οι ψεκασμένοι και να κάνουν κουρελόχαρτα, Σύνταγμα, νόμους και Ανεξάρτητες Αρχές όπως η Ε.Ε.Α. (λέμε και καμιά λακαμία να ευθυμήσουμε, ΣΑΝΕΛ και Ανεξαρτησία Αρχών είναι δυό έννοιες παντελώς ασύμβατες). Όσο για την προπαγάνδα τους, έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, δεν μπορούμε καν να την παρακολουθήσουμε, ανεμίζει ο Συγκαμμένος ψεύτικα χαρτιά στην Βουλή, δημοσιεύουν και τα κομματικά φύλλα ως αποδείξεις άσχετα έγγραφα... Α ρε Γκέμπελς, παρεξηγημένος ήσουν, του Νηπιαγωγείου, ΣΑΝΕΛ-Αντιολυμπιακό Μέτωπο διδάσκουν σε Πανεπιστημιακό επίπεδο την διαστρεύλωση της πραγματικότητας.

Εικόνα Eleni

Νόμιμες αντιδράσεις!

-Ντου σε όλα τα μέσα και τα σάιτ με δικά μας σχόλια.

-Μαύρο στις εκλογές

-Προπαγάνδα όπου βρεθούμε

-Ροχάλα και ξύλο ΄ποιος μπορεί κι όπου μπορεί

-Κανένας λεκτικός συμβιβασμός με άλλη από την δική μας άποψη

-Και τέλος...ξάνα μπούτσα και ξύλο στο βάζελο βρωμύλο!

Εικόνα savvas gridlock

Μπραβο Ελενη, ετσι πρεπει να διατηρουμε ολοι την ψυχραιμια μας και να μην καταφευγουμε σε βιαιοτητες.