ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣΔεν προλάβαμε να τα πούμε χθες και έρχεται η επιβεβαίωση σε διάφορα επίπεδα. Αρχικά από τον υφυπουργό-ΡΟΜΠΑ Βασιλειάδη, τον ''Ολυμπιακάρα'' που αποδεικνύεται αχυράνθρωπος του Κοντονή, της φιλιππινέζας δηλαδή Πατέρα-Μελισσανίδη. Έδωσε συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων από τις Βρυξέλλες, όπου και παρευρέθη στην εκδήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Στέλιου Κούλογλου, με θέμα τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο.
 
 
Από το 03:00 και μετά αρχίζουν τα ''λουλούδια''. Μας λέει ότι ετοιμάζεται ''νομοθετική βοήθεια'' προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία θα αφορά το θέμα της ''συνιδιοκτησίας'', του ελέγχου ουσιαστικά στο θέμα του ποιος κατέχει τις μετοχές μιας ΠΑΕ ή μιας ΚΑΕ. Θα αυξηθούν οι αρμοδιότητες της Ε.Ε.Α., με προφανή στόχο εν προκειμένω να διώξουν το Μαρινάκη από το ποδόσφαιρο, μόνο και μόνο επειδή ''εναρμονίστηκε'' το καταστατικό της ΕΠΟ ''ΣΤΗ ΖΟΥΛΑ'' το καλοκαίρι με την ''ελληνική έννομη τάξη'', δηλαδή με τον αθλητικό Νόμο 2725/99, ο οποίος τροποποιήθηκε ''καταλλήλως'' από το Γερουλάνο του ΠΑΣΟΚ με το νόμο 4049/2012. Δεν λέμε ότι θα το πετύχουν, την στόχευση αναδεικνύουμε, τη μεθόδευσή τους, το τι θέλουν να κάνουν. Μάλιστα ο Βασιλειάδης διευκρινίζει πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση με FIFA-UEFA (λες και δεν ξέραμε το τι ρόλο βαράει ο γιος του Σάββα Θεοδωρίδη, ο ''Τεό''...), ενώ στο 05:00 αμολάει ξανά τις γνωστές παρόλες περί grexit, ως ''τη μεγαλύτερη πίεση που μπορούμε να ασκήσουμε εμείς ως κυβέρνηση, για να περάσουμε τις αλλαγές που θέλουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού εμείς οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε αυτό το ενδεχόμενο δεν θα χάσουμε τίποτε, την ώρα που θα ζημιωθούν όλες οι μεγάλες ΠΑΕ''.
 
Αν τώρα συνδυάσουμε τα παραπάνω με όσα διαδίδει ο Κυριάκος Θωμαϊδης σε πειθαρχικό


 
 
συμπληρώνεται το παζλ. Aπό τη μία ετοιμάζονται διώξεις σε πειθαρχικό επίπεδο κατά του Ολυμπιακού, επειδή παραπέμφθηκε με το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Εφετών σε δίκη για κακούργημα ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ένα κακούργημα που αφορά την υποτιθέμενη ''χειραγώγηση για το στοίχημα'' του παιχνιδιού Ολυμπιακός-Βέροια το 2013 και το ''στημένο ματς'' Ολυμπιακός-Ατρόμητος το 2015. Οι υποθέσεις αυτές έχουν κλείσει οριστικά για την αθλητική Δικαιοσύνη, αλλά κάποιοι παλεύουν να τις ξανανοίξουν (όπως ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ξανα-ανοίξανε την υπόθεση με τον Πλατανιά και το υποτιθέμενο ξύλο που φάγανε πέρυσι οι παίκτες του στα αποδυτήρια του γηπέδου Καραίσκάκη), ώστε να κινδυνεύσει ακόμη και με υποβιβασμό, δίχως το παραμικρό στοιχείο, ο Ολυμπιακός. Από την άλλη, υποτίθεται ότι στην έρευνα που κάνει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα, αυτήν την έρευνα με την ''παράλληλη δικογραφία για το Noor 1'', έχουν βρεθεί έγγραφα από άλλες χώρες, συγκεκριμένα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ντουμπάι, τα οποία ''συνδέουν'' εταιρείες του Βαγγέλη Μαρινάκη με την χρηματοδότηση λογαριασμών του Μάκη Γιαννουσάκη, με τους τραπεζικούς λογαριασμούς αυτούς να σχετίζονται με τη μετακίνηση ναρκωτικών. Υπάρχουν απαντήσεις για όλα αυτά, μιλάμε για μεταφορές καυσίμων ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ φέρει το Noor 1 τα ναρκωτικά στην Ελευσία τον Ιούνιο του 2014, αλλά γίνεται μία απεγνωσμένη προσπάθεια του συστήματος Πατέρα-Μελισσανίδη-Ντογιάκου-Μπαλτάκου-Καμμένου-Κοντονή να σχηματιστεί κατηγορητήριο κατά Μαρινάκη για λαθρεμπόριο πετρελαίου-ξέπλυμα μαύρου χρήματος, το οποίο όμως θα συνδεθεί με τη μετακίνηση ναρκωτικών με το Noor 1, ώστε να κινδυνεύσει άμεσα με προφυλάκιση ο Μαρινάκης. Υπενθυμίζουμε τη συνέντευξη του Μάκη Γιαννουσάκη στο Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο.
 
Ερώτηση: Σε σχέση μ’ αυτά που δημοσιεύσαμε, τις συνομιλίες σας, τα τηλεφωνήματα και όλα τα σχετικά. Σας έχει πάρει στις 17 Ιανουαρίου τρεις φορές ο κ. Καμμένος;
 
Ναι.
 
Τι σας είπε;
 
Τι μου είπε; Να δώσω την κατάθεση, αυτό που έχω καταθέσει. Ότι είναι μαζί μου η κυβέρνηση και να δώσω την κατάθεση. Να μη φοβάμαι τίποτα, θα μου στείλει αστυνομία, θα μου στείλει… Αυτά, αυτά.
 
Πριν από τις 17 Ιανουαρίου είχε υπάρξει άλλη επικοινωνία;
 
Όχι.
 
Άρα την πρώτη φορά που σας παίρνει ο κ. Καμμένος είναι 17 Ιανουαρίου, 9 η ώρα το βράδυ;
 
Ναι, και είναι κι η μέρα που έρχεται η [σ.σ.: εισαγγελέας] Τζίβα, ναι.
 
Σας πήρε εκείνη τη μέρα να σας πει ότι θα έρθει η κ. Τζίβα.
 
Ναι, ναι, ναι.
 
Εσείς το ξέρατε ότι θα έρθει η κ. Τζίβα ή η κ. Τζίβα ήθελε…
 
Όχι. Το έμαθα απ’ τον [σ.σ.: δημοσιογράφο] Τριανταφυλλόπουλο κι αυτόν που ήταν μαζί, κάπου, δεν ξέρω που.
 
Άρα όταν ο κ. Καμμένος σας πήρε σας είπε: «Είμαι μαζί με τον Τριανταφυλλόπουλο»; Σας το είπε;
 
Όχι, όχι όχι. Ο Τριανταφυλλόπουλος, μου το πε.
 
Μάλιστα. Μισό λεπτό, σας το είπε μετά ή σας το είπε εκείνη τη μέρα; Είχατε μιλήσει και με τον κ. Τριανταφυλλόπουλο;
 
Εκείνη τη μέρα με πήρε ο Τριανταφυλλόπουλος και μου λέει: «Έχεις χρόνο να σε πάρει ο Καμμένος;». «Όχι» του λέω, «γιατί να ‘χω;». Και με πήρε. Μετά μου ‘στειλε μήνυμα γραπτώς και μου λέει «είμαι με τον υπουργό μαζί» – ο Τριανταφυλλόπουλος.
 
Μάλιστα. Άρα λοιπόν ο κ. Καμμένος σας παίρνει τηλέφωνο 17 Ιανουαρίου, στις 9 η ώρα το βράδυ, και μετά από 1 ώρα και 45 λεπτά η κ. Τζίβα έχει έρθει ήδη; Έχει έρθει. Μαζί με τη γραμματέα της. Θέλω να πω…
 
Δεν έχει έρθει, ΘΑ έρθει κι ήρθε μετά από μιάμιση ώρα.
 
Θα έρθει και ήρθε αλλά – σας το λέω γιατί να σας παίρνει ο Καμμένος 9 η ώρα το βράδυ και να σας λέει «θέλεις να έρθει εισαγγελέας»…
 
Όχι, όχι, δεν με ρώτησε. Μου λέει «έρχεται». Και λέω «δεν έχω να δώσω καμία κατάθεση» και το ‘στειλα και σε γραπτό μήνυμα στον Τριανταφυλλόπουλο.
 
Μισό λεπτό. Σας είπε το βράδυ «έρχεται η Τζίβα», ενώ δεν είχατε μιλήσει ποτέ μαζί του;
 
Ναι, ναι.
 
Δηλαδή η πρώτη επαφή που είχατε με τον Καμμένο ήταν «γεια σου, είμαι ο Πάνος Καμμένος, έρχεται η Τζίβα να καταθέσεις»;
 
Ναι.
 
Έχει σημασία αυτό που σας ρώτησα προηγουμένως και μου απαντήσατε ότι εσείς δεν είχατε πάρει ποτέ τηλέφωνο τον κ. Καμμένο. Διότι ο κ. Καμμένος…
 
Τον πήρα μετά. Αυτός με πήρε πρώτη φορά.
 
Αλλά την πρώτη φορά σας πήρε στις 17 Ιανουαρίου. Και η πρώτη επαφή του, η πρώτη, η πρώτη συνομιλία μαζί σας…
 
Ναι.
 
…ήταν: «Θα έρθει η εισαγγελέας να δώσεις κατάθεση».
 
«Καπετάνιε, είμαστε μαζί σου», έτσι ακριβώς, «καπετάνιε είμαστε μαζί σου, μην φοβάσαι τίποτα, θα έρθω να καταθέσω και στο δικαστήριό σου υπέρ σου. Θα έρθει η εισαγγελέας να δώσεις κατάθεση. Τώρα». Και του λέω: «Τώρα; Τέτοια ώρα;». Μου λέει «ναι». Του λέω «πρώτον, δεν έχω να δώσω κατάθεση». Μου λέει «σε παρακαλώ, δώσ’ της κάποια στοιχεία τότε».
 
Τι άλλο σας είπε; Γιατί υπάρχουν τρεις κλήσεις απ’ τις 9 μέχρι τις 10 εκείνο το βράδυ.
 
Ε, αυτά ήταν, αυτά ήταν, ότι… δηλαδή επέμενα εγώ ότι δεν την θέλω και «όχι, θα ‘ρθει». «Δεν την θέλω», «όχι, θα ‘ρθει».
 
Νωρίτερα, με τον κ. Τριανταφυλλόπουλο έχετε πει κάτι, το οποίο έχει δώσει ελπίδες στον κ. Καμμένο ότι έχετε κάτι να αποκαλύψετε;
 
Ότι δεν έχω να δώσω καμία κατάθεση. Του ‘χω στείλει και γραπτό μήνυμα.
 
Σε ποιον;
 
Στον Τριανταφυλλόπουλο.
 
Α, κι όμως αυτοί στείλαν την εισαγγελέα.
 
Ναι.
 
Σας υπέδειξε…
 
Γιατί εγώ τι του πα; «Εγώ μ’ αυτόν τον τρόπο», του λέω, «δεν θέλω να δώσω κατάθεση». Και στον Καμμένο όταν έστειλα μήνυμα του έλεγα… δεν τα έχετε δει τα μηνύματα που ‘στειλα;
 
Σας υπέδειξε ο κ. Καμμένος τι να πείτε;
 
Όχι. Αυτά μου τα υπέδειξε ο [σ.σ.: ανακριτής, αξιωματικός του Λιμενικού] Χριστοφορίδης, όχι ο Καμμένος. Ο Καμμένος μου είπε «δώσε την κατάθεση». Τελεία, τίποτα άλλο.
 
Άρα δηλαδή εσείς συνάγετε το συμπέρασμα ότι ο κ. Χριστοφορίδης μιλάει ή μιλούσε με τον κ. Καμμένο ή με κάποιον ενδιάμεσο…
 
Όχι, όχι, όχι ενδιάμεσο. Έχει κάνει ραντεβού στο γραφείο του. Όχι ενδιάμεσο. Έχει πάει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Χριστοφορίδης τουλάχιστον τρεις φορές.
 
Από πού έχετε την πληροφορία αυτή εσείς;
 
Απ’ τον ίδιο τον Χριστοφορίδη.
 
Σας το έχει πει…
 
Και ο Καμμένος μου είπε ότι «ο Χριστοφορίδης είναι δικό μου παιδί».
 
Το βράδυ δηλαδή που μιλήσατε…
 
Στο τηλέφωνο. Ναι, ναι, «είναι δικό μου παιδί».
 
Όταν ήρθε η κ. Τζίβα εκείνο το βράδυ, μπήκε καθόλου η γραμματέας μέσα;
 
Όχι, καθόλου, κανείς. Τους έβγαλε όλους, και τον αστυνομικό, και τον γραμματέα. Ο γραμματέας, άντρας ήταν.
 
Η κ. Τζίβα, ερχόμενη να σας συναντήσει, σας δίνει την εντύπωση ότι κάτι συγκεκριμένο περιμένει από σας;
 
Ναι, να καταθέσω. Μα γι’ αυτό έφερε και γραμματέα. Και μάλιστα τον γραμματέα πήγαν και τον μαζέψαν απ’ το σπίτι του που ήταν και μακριά. Δεν ήρθε να με δει. Για κατάθεση ήρθε.
 
Πού ήταν το σπίτι του γραμματέα;
 
Ο γραμματέας ήταν στη Γλυφάδα κι αυτή στην Ηλιούπολη.
 
Είναι αληθές ότι έκανε λάθος και πήγε στον Κορυδαλλό πριν τον Αυλώνα;
 
Έκανε λάθος και δεν την βάλαν κιόλας στον Κορυδαλλό. Έγινε χαμός. Τσακώθηκαν άλλα ούτως ή άλλως έμαθε αυτή ότι είναι Αυλώνα. Κι αυτός είναι κι ο λόγος που δεν πήραν και τη διευθύντρια στην Αυλώνα.
 
Καλά. Γιατί δεν την βάλαν στον Κορυδαλλό και τη βάλαν στην Αυλώνα;
 
Γιατί… γιατί στον Κορυδαλλό λειτούργησε ο… πώς το λένε, ο νόμος. Δεν έχεις καμία εισαγγελική παραγγελία να μπεις, δεν έχεις κανα τέτοιο, δεν είναι ενημερωμένη η φυλακή, δεν μπορούμε να σου ανοίξουμε την πόρτα.
 
Και στον Αυλώνα γιατί της άνοιξαν;
 
Γιατί πήρε τον αρχιφύλακα ο Καμμένος.
 
Αυτό το ξέρετε γιατί κάποιος σας το είπε ή σας το είπε ο κ. Καμμένος;
 
Μπροστά μου, μπροστά μου. Αφού μιλούσανε μπροστά μου.
 
Μπροστά σας ποιος πήρε τηλέφωνο;
 
Μου είπε ο Καμμένος «πες στον αρχιφύλακά σου να με πάρει» κι επειδή δεν ήθελα να πάρει απ’ το δικό μου τηλέφωνο για να υπάρχει αποτύπωμα, έδωσα το τηλέφωνο του Καμμένου στον αρχιφύλακα. Και τον πήρε εκείνη τη στιγμή ο αρχιφύλακας.
 
Πώς λέγεται ο αρχιφύλακας;
 
Τάσσης.
 
Τάσσης.
 
Ναι.
 
Άρα δηλαδή εσείς μιλάγατε με τον κ. Καμμένο και σας ζήτησε ο κ. Καμμένος να μιλήσει με τον αρχιφύλακα για να εξασφαλίσει ότι ερχόμενη η εισαγγελέας…
 
Δεν ξέρω τι… μου είπε «πες στον αρχιφύλακά σου να με πάρει», δεν ξέρω τι του ‘πε γιατί δεν μπορούσα να ακούω εγώ τον Καμμένο. Και μετά ξέρω ότι ο Καμμένος ξαναπήρε τον αρχιφύλακα γιατί ήρθε και μου το ‘πε ο αρχιφύλακας. Μου λέει «με ξαναπήρε ο υπουργός», δηλαδή τον πήρε πίσω, του επέστρεψε το τηλέφωνο. Δεν ξέρω, δεν έχω ιδέα όμως τι είπανε.
 
Να σας πω, έρχεται η κ. Τζίβα, μπαίνει μέσα, σας συναντάει…
 
Ναι.
 
Κάθεστε τρεις ώρες.
 
Ναι.
 
Τι λέτε;
 
Τα στοιχεία. Προσπαθούσε να μου πει να δώσω αυτά τα στοιχεία, τα οποία στοιχεία συνδέονται…
 
Ποια στοιχεία; Συγκεκριμένα πέστε μου.
 
Το εξτρέ της τράπεζας, την κίνηση των λογαριασμών – το οποίο και έδωσα, σε τρεις μέρες το ‘δωσα.
 
Εσείς δώσατε τα εξτρέ εκείνο το βράδυ. Άρα λοιπόν η κ. Τζίβα ουσιαστικά…
 
Εγώ σε τρεις μέρες τα ‘δωσα, στον Χριστοφορίδη.
 
Α, μετά από την κ. Τζίβα, μετά από τρεις μέρες.
 
Ναι, ναι.
 
Αυτά τα εξτρέ τι αφορούσαν; 
 
Πετρελεύσεις και ναυτιλιακού αντικειμένου μεταφορές.
 
Και γιατί τα ήθελαν τόσο πολύ τα συγκεκριμένα εξτρέ;
 
Διότι, απ’ ό,τι μου είχε πει ο Χριστοφορίδης, είχαν βρει ότι αυτές οι μεταφορές αφορούσαν ναρκωτικά.
 
Αφού εσείς μου λέτε ότι είναι για πετρελεύσεις.
 
Ε, εντάξει, εγώ λέω, αυτοί λεν το δικό τους. Και λέω ότι «για να το ξέρετε εσείς, θα μπορείτε να τ’ αποδείξετε». Κι όταν τα ‘δωσα, μου ζητήσαν να το πιστοποιήσω εγώ αυτό.
 
Ωραία, τρεις ώρες… αφού συναινέσατε να δώσετε μετά από τρεις μέρες τα τιμολόγια, τι άλλο λέγατε με την κ. Τζίβα;
 
Κατ’ αρχήν τη μία απ’ τις τρεις ώρες μ’ είχε βγάλει έξω και μίλαγε με -κατά τη δήλωσή της- με το υπουργείο Δικαιοσύνης.
 
Σας έβγαλε έξω εσάς;
 
Ναι, ναι. Μ’ έβγαλε έξω απ’ το δωμάτιο που ήμασταν.
 
Και η ίδια μιλούσε με ποιον;
 
Στο κινητό της, δεν ξέρω. Είπε στον Κοντονή, τώρα αυτό δεν μπορώ να το ξέρω.
 
Σας το είπε αυτή όμως;
 
Αυτή. Ναι, ναι, αυτή μου το είπε.

Για ποιο λόγο μίλησε με τον κ. Κοντονή εκείνο το βράδυ, εκείνη την ώρα, σας το είπε; Ρωτήσατε εσείς;

 
Για να τον ενημερώσει τι έγινε, ότι δεν δίνω κατάθεση. Και να τον ενημερώσει για το τι θα συμβεί.
 
Εσείς είπατε ότι δεν θα δώσετε κατάθεση;
 
Δεν έδωσα κατάθεση, αυτό εξηγώ. Δεν έδωσα κατάθεση.
 
Άρα η κ. Τζίβα έπαιρνε τον κ. Κοντονή να του πει, να τον ενημερώσει ότι δεν δίνατε κατάθεση.
 
Ότι δεν δίνω κατάθεση κι ότι μπορώ να προσκομίσω τα εξτρέ των λογαριασμών μου, μόνο αυτό. Φαντάζομαι αυτό του πε, εγώ δεν είπα κάτι άλλο.
 
Επί τρεις ώρες δηλαδή εσάς όμως προσπαθούσε να σας πείσει – εντάξει, την μία ώρα σας είχε βγαλμένο έξω και μιλούσε κατά δική της ομολογία προς εσάς με τον κ. Κοντονή…
 
Ναι.
 
Τις άλλες δυο ώρες ποια ήταν η συζήτηση μαζί της;
 
Ότι ο… ο Μαρινάκης είναι μπλεγμένος, ότι θα γίνει πρόβλημα, θα γίνει αυτό… ότι «θα σε προστατεύσουμε» και τέτοια, όχι όμως στο επίπεδο της πίεσης. Δηλαδή δεν θέλω να πω κάτι για τη γυναίκα… Δηλαδή αυτή κάποιος την είχε πείσει ότι εγώ λέω ότι ο Μαρινάκης είναι ένοχος.
 
Άρα δηλαδή αυτή η γυναίκα ήρθε προετοιμασμένη να πάρει μια κατάθεση για…
 
Ακριβώς. Για την ενοχή του Μαρινάκη.
 
Και όταν ήρθε κι έκατσε μαζί σας, προσπαθούσε μ’ έναν τρόπο να σας χαλαρώσει για… 
 
Ναι, δημιούργησε μια προσωπική σχέση καλή. Αφού μιλάγαμε στον ενικό.
 
Και τι λέγατε; 
 
Της έλεγα ότι «καταλαβαίνεις τώρα πού πας να με μπλέξεις;», ότι… «δηλαδή αυτά που μου ζητάς είναι τεράστια να κάνω». Και «όχι», αυτό, «μην στενοχωριέσαι», «έχει προχωρήσει η δουλειά», «έχω πληροφόρηση», «ο λιμενικός…», ο ένας, ο άλλος…
 
Σας έλεγε δηλαδή ότι απ’ την ανάκριση, απ’ τη δουλειά που έχει κάνει αυτή προκύπτουν στοιχεία για τον Μαρινάκη, προσπαθούσε να σας παγιδεύσει;
 
Όχι, δεν ένιωσα ότι προσπαθεί να με παγιδεύσει. Να με παγιδεύσει δεν το ‘νιωσα. Ότι προσπαθούσε να μου αποσπάσει κατάθεση, ναι.
 
Όταν λέτε προσπαθούσε να σας αποσπάσει κατάθεση, προσπαθούσε να συναινέσει…
 
Να με πείσει να καταθέσω γραπτώς.
 
Και να πείτε τι;
 
Για τις μεταφορές και ποιον αφορά και… Δεν μπήκε στην ουσία πολύ γιατί αυτή ήταν πεπεισμένη ότι είναι για ναρκωτικά οι μεταφορές. Έτσι της είχανε πει, ποιος της το ‘χε πει, δεν ξέρω. Εγώ όχι πάντως.
 
Μισό λεπτό. Το να είναι πεπεισμένη το λέτε γιατί είχατε αυτή την εντύπωση ή σας το είπε η ίδια;
 
Ότι την πήρανε και της είπανε αυτό: πήγαινε να πάρεις κατάθεση, είμαι έτοιμος να καταθέσω και γι’ αυτό μαζεύτηκε νυχτιάτικα.
 
Ουσιαστικά δηλαδή είχαν προκαθορίσει…
 
Ναι.
 
Σύμφωνα μ’ εσάς…
 
Ότι είναι έτοιμος να καταθέσει στοιχεία και να δώσει κι ο ίδιος προσωπική κατάθεση ότι αυτά τα πράγματα αφορούν τα ναρκωτικά. Δηλαδή αυτή ήρθε μ’ αυτό. Δηλαδή ξαφνιάστηκε όταν εγώ δεν την έδωσα.
 
Αυτό που μου φαίνεται λίγο οξύμωρο είναι πώς όλο αυτό το πράγμα ήταν τόσο έτοιμο. Να ανταλλάξετε εσείς κάποια μηνύματα με τον κ. Τριανταφυλλόπουλο την ίδια μέρα απ’ ότι μου είπατε…
 
Με τον Καμμένο.
 
Πριν απ’ τον κ. Καμμένο.
 
Α, α, ναι.
 
Και ξαφνικά, 9 η ώρα να σας πάρει ο κ. Καμμένος και να σας πει «έρχεται τώρα εισαγγελέας».
 
Ναι, ναι, γιατί εγώ είχα την τακτική που είχα πει στη μήνυσή μου. Εγώ είχα μια τακτική που μου την επιβάλανε: συγκαταβατική και στο να μην είμαι κόντρα τους. Και ν’ αφήνω πάντα ενδεχόμενο ότι είναι ένοχος ο Βαγγέλης. Όπως έγινε και με την εντός εισαγωγικών συνέντευξή μου. Μου είχανε επιβάλει αυτό. Και κάθε φορά που ερχόντουσαν, εγώ τους παγίδευα για να τους γράψω, αλλά μου αλλάζανε χώρους, συνέχεια. Κάποια στιγμή το κατάφερα κι αυτό έγινε στις 20 Μαρτίου. Οπότε τελείωσε. Μπορεί όλο αυτό, ξέρετε, και στον υπουργό ακόμα να πήγε ο Χριστοφορίδης και να έχει πει «εμένα μου ‘χει πει ο Γιαννουσάκης ότι ο Μαρινάκης μετέφερε ναρκωτικά». Εγώ δεν το ξέρω.
 
Άρα εσείς, αντίστοιχες συνομιλίες με αυτήν της 20ης Μαρτίου έχετε ξανακάνει με τον…
 
Όχι, έχω κάνει προσπάθεια. Αλλά μου αλλάζανε χώρο πάντα.
 
Όχι. Έχετε κάνει προσπάθεια να τους γράψετε μου είπατε.
 
Ναι, ναι, ναι.
 
Άρα, έχετε… με τον Χριστοφορίδη αυτά τα λέγατε.
 
Μου τα ‘λεγε ο Χριστοφορίδης. Έχουν έρθει δεκαεννιά ώρες. Στις δεκαεννιά ώρες συνάντησης -είναι καταγεγραμμένες, στα βιβλία της φυλακής- δεν έχω δώσει ούτε μια κατάθεση.
 
Άρα ο κ. Χριστοφορίδης που ερχόταν, ερχόταν με σκοπό να σας πείσει να δώσετε κατάθεση σύμφωνα μ’ αυτά…
 
Όχι να με πείσει. Ότι μην τολμήσεις και κάνεις κάτι, θα σβήσεις. Δηλαδή μην τυχόν μας πας κόντρα. Όχι να με πείσει, δεν με πήγαινε στο παρακαλετό. Στην απειλή με πήγαινε.
 
Ναι.
 
Είναι περίπου ό,τι ακούτε τον Μάρτιο.
 
Πέρα απ’ αυτά που ακούμε τον Μάρτιο, υπάρχει κάποια άλλη στιχομυθία, μη-καταγεγραμμένη, όπου ο κ. Χριστοφορίδης σας υπόσχεται κάτι σε σχέση με τον κ. Καμμένο ή με τον κ. Κοντονή ή με την κ. Τζίβα;
 
Άμεση αποφυλάκιση… Καλά, αυτό που μου πρότεινε είναι συγκεκριμένη διαδικασία: να κάνω κατάθεση με ανοιχτή ημερομηνία, να την πάρει και να φύγει, η οποία κατάθεση θα έλεγε ότι παρουσιάστηκα στο Λιμεναρχείο. Οπότε τι γίνεται; Αφού θα έγραφε ότι παρουσιάστηκα στο Λιμεναρχείο, για να έχει αξία αυτή η κατάθεση, θα ‘πρεπε εγώ να ‘μαι ελεύθερος.
 
Σωστά.
 
Λοιπόν, άρα μ’ αυτόν τον τρόπο θα μου εγγυόταν την αναστολή που ζητάω. Και γι’ αυτό άμα δεις τη συνομιλία που λέει «πάω στον Τσίπρα, του δείχνω την κατάθεση και δεν του δίνω αντίγραφο», αυτός είναι ο λόγος που δεν του δίνω αντίγραφο. Διότι η μορφή της κατάθεσης έχει αξία μόνο όταν βγω απ’ τη φυλακή. Αλλιώς είναι παράνομη. Και αν θα δεις προσεκτικά στη συνομιλία, λέει: «αν θες να με μεταθέσεις, μεταθέστε με». Ξέρεις γιατί το λέει αυτό; Γιατί στην κατάθεση αυτή θα λέει παρουσιάστηκα στον τάδε Χριστοφορίδη Παναγιώτη. Άρα, για να ισχύσει αυτή η κατάθεση πρέπει να… προϋποθέτει δύο πράγματα: πρώτον, εγώ να είμαι ελεύθερος και δεύτερον ο Χριστοφορίδης στη θέση του.
 
Και να περιμένει…
 
Ναι, δεν έχει ουσία να σου λέει ένας άνθρωπος ότι θα την πάω στον Κοντονή και στον πρωθυπουργό, αλλά δεν θα του δώσω αντίγραφο. Πού έχει ακουστεί αυτό;
 
Αυτό το ζητήσατε εσείς, να είστε ελεύθερος…
 
Όχι, όχι.
 
Ή σας το πρότεινε αυτός;
 
Απλώς ήταν ο τρόπος που μου πρότεινε να μου εγγυηθεί την έξοδο κι όσο εγώ λειτουργούσα συγκαταβατικά, ε, δηλαδή όλους τους μήνες μέχρι να καταφέρω να τον ηχογραφήσω, ήμουνα σ’ αυτήν τη συζήτηση.
 
Άρα λοιπόν εσείς, αν στις 17 Ιανουαρίου δίνατε την κατάθεση στην κ. Τζίβα, χάνατε το προνόμιο να σας αφήσει ελεύθερο.
 
Ακριβώς. Γι’ αυτό μου λέει αυτός στη συνομιλία, «δωσ’ τη σ’ εμένα και όχι στην Τζίβα». Το λέει, ο ίδιος.
 
Μπροστά σας η κ. Τζίβα πήρε τηλέφωνο τον κ. Κοντονή ή τον κ. Καμμένο;
 
Όχι.
 
Ούτε την είδατε ν’ ανταλλάζει κάποιο μήνυμα σε κάποια…
 
Όχι, όχι, όχι. Την είδα όμως να παίρνει την ώρα που βγαίνω απ’ το κινητό της.
 
Όπου σύμφωνα με δική της…
 
…δική της δήλωση, πήρε τον Κοντονή. Τον οποίον γνωρίζει απ’ τη γυναίκα του. Αυτή μου το ‘πε.
 
Την επόμενη μέρα που σας πήρε ο Καμμένος τηλέφωνο, στις 18 Ιανουαρίου, το πρωί.
 
Ναι.
 
Τι σας είπε;
 
Νομίζω εγώ τον πήρα. Αυτός με πήρε; Δεν το θυμάμαι. Ό,τι έχω δώσει, τις κλήσεις.
 
Μιλήσατε την επόμενη μέρα με τον κ. Καμμένο;
 
Τώρα αν είναι επόμενη, μεθεπόμενη, δεν θυμάμαι. Σίγουρα μίλησα μια φορά ακόμα.
 
Η επόμενη φορά που μιλήσατε, που ακολουθεί τη 17η Ιανουαρίου, τι είπατε;
 
Μου είπε «προχώρα, μη σταματάς και τα ίδια», ό,τι μου ‘χε πει και στις 17. Και για τον Χριστοφορίδη, να τον εμπιστεύεσαι, να τον κάνεις, αυτά μου ‘λεγε…
 
Μισό λεπτό, αφού στις 17 Ιανουαρίου που έστειλε την εισαγγελέα να δώσετε κατάθεση, εσείς δεν δώσατε. Γιατί ο κ. Καμμένος ήταν τόσο άνετος;
 
Ναι, αλλά συμφώνησα στο να δώσω τα στοιχεία και να δώσω κατάθεση σε σχέση με τα εξτρέ, την οποία σε τρεις μέρες έδωσα. Αλλά όχι για εμπλοκή κάποιου με ναρκωτικά. Απλά σας καταθέτω την κίνηση των λογαριασμών μου, προκειμένου να κάνετε έρευνα. Αυτό κατέθεσα. Δηλαδή συνεργάστηκα εν μέρει. Ναι μεν δεν έκανα αυτό που θέλαν, γιατί δεν θα το ‘κανα ποτέ, αλλά εν μέρει συνεργάστηκα.
 
Στις 20 Μαρτίου, στη συνομιλία με τον κ. Χριστοφορίδη, σας λέει «στείλε έναν άνθρωπο στο Ντουμπάι».
 
Ναι.
 
Γιατί; Τι να κάνει στο Ντουμπάι ο άνθρωπος;
 
Να φέρει όλα τα παραστατικά… Να φέρει παραστατικά που θ’ αποδεικνύουν ότι δεν πήγανε τα λεφτά εκεί πέρα, γιατί μου ‘χε ζητήσει, επειδή στο Ντουμπάι δεν μπορούν να κάνουν δικαστική συνδρομή, δεν μπορούσαν να βρουνε χαρτιά, να φέρω χαρτιά που ουσιαστικά ν’ αποδεικνύουνε, θα μου τα ζήταγε αυτός τα χαρτιά, θα μου υπεδείκνυε τι χαρτιά θέλει, οπότε θα αποδυνάμωνε τα χαρτιά του Μαρινάκη.
 
Υπάρχουν τέτοια χαρτιά; 
 
Δεν μπήκα καν στη διαδικασία τι χαρτιά θέλουν γιατί μου το λέει, όπως θα δείτε, ότι «θα σου πω εγώ τι θα φέρεις». Δεν μου ‘πε ποτέ.
 
Υπάρχει υπόνοια ότι θα δημιουργούσε πλαστά χαρτιά ο ίδιος;
 
Ναι, ναι, ναι. Ξεκάθαρα. Ξεκάθαρα. Μα το λέει κιόλας: «Θα μου φέρεις τα παραστατικά» και «ποιο εφετείο θα τα απορρίψει;» και «ποιος θα το κάνει», δηλαδή κάτι τέτοια μου λέει…
 
Η πρώτη φορά που σας παίρνει ο κ. Τριανταφυλλόπουλος πότε είναι;
 
Δεκέμβριο, νομίζω.
 
Η πρώτη φορά που σας παίρνει ο Τριανταφυλλόπουλος είναι με δική του…
 
Όχι, όχι, στο ηχητικό που στέλνω, αυτό που σου λέω, το μεγάλο, αυτό το ηχητικό είναι που τους τελειώνει. Αυτό το ηχητικό αν το γράψεις και το αναλύσεις, τους τελειώνει. Σήμερα. Στο ηχητικό λέει ο ίδιος ότι έψαξε να με δει αυτός και του επιμένω: «Σου ζήτησα εγώ πότε κανένα υπουργό; Σου ζήτησα ποτέ… ακόμα κι έτσι», του λέω, «πήρες αυτόν και μ’ έψαξες». «Ναι», μου λέει, «αυτό είναι αλήθεια».
 
Θα το πάρω το ηχητικό, μην ανησυχείτε.
 
Άρα να μην ψάξω εγώ πώς θα το πάρεις, θα το βρεις εσύ.
 
Θα το βρω.
 
Τέλεια, ωραία.
 
Να σας πω κάτι, την πρώτη φορά που σας παίρνει τηλέφωνο, μου είπατε, τι σας λέει; «Γεια σου, είμαι ο Μάκης»; Ο Τριανταφυλλόπουλος;
 
Ναι. Ναι, ναι, ναι.
 
Τι σας θέλει; Τι σας προτείνει;
 
Κοίτα, είναι πολύ παλιό τώρα, δεν μπορώ να θυμάμαι, αλλά μου λέει ότι θέλει να του μιλήσω – αφού έχω ενημερωθεί πρώτα απ’ τον Χριστοφορίδη. Ότι «θα σε πάρει ο Τριανταφυλλόπουλος και κοίτα, λέει, να πεις αυτά που ξέρεις». Και κάθισα και μου κανε ατζέντα ο Χριστοφορίδης.
 
Κατάλαβα…
 
Άκουσέ με λίγο, άκουσέ με λίγο, Λευτέρη. Υπάρχει, γι’ αυτό σου λέω, θέλει πολύ ψάξιμο και μόνο εσύ το κανες σοβαρά. Υπάρχει στις συνομιλίες τις δικές μου, που δημοσίευσες, μία φράση που μου λέει ο Χριστοφορίδης, «σ’ έχουν ανάγκη στο εφετείο». Πρόσεξε: «σ’ έχουν ανάγκη στο εφετείο». «Γιατί είπες ότι ο Κοτσώνης είναι αθώος; – Με απειλήσανε. Απλά τα πράγματα». Μου το υπαγορεύει ο Χριστοφορίδης. Αυτή τη φράση, κόπια, όπως ακριβώς μου τη λέει ο Χριστοφορίδης να την πω στο εφετείο, την έχω πει ήδη στον Τριανταφυλλόπουλο. Είναι η τρανή απόδειξη ότι είναι υπαγορευμένο του Τριανταφυλλόπουλου. Αν τη δεις αυτή, είναι σαν να τη διαβάσαμε από βιβλίο. Και έχει διαφορά τέσσερις μήνες αυτή η συνομιλία.
 
Κατάλαβα…
 
Άμα θα τη βρεις, θα λέει, θα δεις. Αυτός μου έχει υποδείξει τι να πω στον Τριανταφυλλόπουλο και τώρα μου υποδεικνύει τι να πω και στο εφετείο. Είναι η λέξη που θα τη βρεις και αν τη βάλεις δίπλα-δίπλα, θα δεις ότι είναι ίδια. Ξέρεις γιατί είναι απάτη, να σου πω λίγο; Διότι γράφει ο Τριανταφυλλόπουλος ότι είναι η συνομιλία εκείνης της εποχής, του Πάσχα δηλαδή, και κόβει δεκαπέντε δευτερόλεπτα. Και του ‘χω στείλει φωτογραφία εγώ, απ’ το κινητό, που αποδεικνύει ότι έχει γραφτεί στις 28 Μαΐου και μου λέει τρομερά πράγματα. Και μάλιστα μου λέει σ’ αυτή τη συνομιλία, αυτό είναι το πιο τρομερό, μου λέει «δεν τη γράφω αυτή τη συνομιλία» και του λέω εγώ, θα μ’ ακούσεις: «καλά ρε Μάκη», του λέω, «όλες τις συνομιλίες που λέγαμε, αφήναμε να εννοηθεί ότι ο Μαρινάκης είναι ένοχος κι εσύ τις έχεις γράψει; Κι αυτή που λέμε ότι είναι αθώος δεν την γράφεις;». «Δεν την γράφω», μου λέει, «δεν μ’ ενδιαφέρει». Και πάει τώρα και την παρουσιάζει, οπότε αυτό ξέρεις τι κάνει, Λευτέρη; Αναιρεί και τη συνέντευξη -εντός εισαγωγικών- του Δεκεμβρίου. Όταν λέω εγώ ότι «αυτός με γράφει» και λέει «δεν με γράφει», επιβεβαιώνομαι εγώ πια.
 
από όπου προκύπτει, όπως λέει η (φίλη της συντρόφου του Κοντονή, Χριστίνας Σαλάππα, που είναι Πρωτοδίκης) Τζίβα, ''εκτός του Noor, για άλλο πράγμα είναι δύσκολο να μπει φυλακή ο Μαρινάκης, με την έννοια της δημόσιας κατακραυγής''. Φαίνεται λοιπόν ότι τα έγγραφα που έψαχναν στο Ντουμπάι, ''βρέθηκαν'' ή μάλλον φτιάχτηκαν. Κι όπως θυμόμαστε από εδώ, από τις συνομιλίες δηλαδή του Γιαννουσάκη με το λιμενικό Χριστοφορίδη,
 
 
η ''τίμια'' εισαγγελέας Τζίβα έλεγε στο Γιαννουσάκη ''κάνε το μικρό κλικ εσύ, να τον τελειώσουμε εμείς το Μαρινάκη''. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ μίλαγε έτσι σε ισοβίτη, ξαναλέμε. Και θίγονται κάποιοι φίλοι της, ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, επειδή την...''στοχοποιούμε''.
 
Ο λαός του Ολυμπιακού πρέπει να είναι σε εγρήγορση, ετοιμάζει κινήσεις κατά του Μαρινάκη και του Θρύλου η γελοία συγκυβέρνηση των γελοίων ψεκασμένων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και μάλιστα τις ετοιμάζει ΑΜΕΣΑ...

Σχόλια

Εικόνα matrasimca

Φιλτατοι, ολοι πρεπει πλεον να αντιληφθουν οτι εχουμε μπει σε προεκλογικη περιοδο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εχει αποτυχει σε ολα τα επιπεδα και προσπαθειμε καθε τροπο να κανει το ασπρο μαυρογια να βγει στο προσκηνιο και να παρακαμψει την λαικη κατακραυγη.
Πονταροντας σε συνανθρωπους μας χαμηλου επιπεδου προσπαθει σε καποιους τομεις να κερδισει τις εντυπωσεις ταχα μου επειδη τα βαζει με το κατεστημενο. Ο Θρυλος των 18 στα 20 πρωταθληματα ειναι κατεστημενο το οποιο ταιζει το αφηγημα των Συριζαιων.
Τα κανουν ολα για γην καρεκλα εκβιαζοντας και πονταροντας στα ταπεινοτερα αισθηματα του συνανθρωπου που εχοντας καταστραφει αυτος θελει να δει τους απομενοντες επιτυχημενους να καταστρεφονται και αυτοι.
Ο Συριζα συμπεριφερεται τοξικα και μονο για αυτο πρεπει να βγει απο την μεση.
Βολευεται με την ισοτητα προς τα κατω αντι να επιδιωκει ισοτητα προς τα πανω.
Τα εβαλε με τον Μαρινακη και τον Ολυμπιακο για λογους εντυπωσιασμου της κοινης γνωμης προς αγραν ψηφων.
Για αυτο και θα καταστραφει, γιατι ψεμμα ηταν και ως καρναβαλος θα καει.
Η καθαρση για το συνναφι τους ειναι ποιο κοντα απο ποτε.
Ζητω ο Ολυμπιακος.

Εικόνα ALEFAS77

ΓΙΑΤΙ Η ΝΔ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΙΒΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΜΑ ΠΕΙΡΑΞΕΤΕ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΟΤΑΝ ΒΓΟΥΜΕ ΒΑΖΟΥΜΕ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΝ ΙΒΑΝ ΜΕ ΜΑΙΜΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ?

Εικόνα savvas gridlock

Κάποια στελέχη της μπορεί να το έχουν πει, παρασκηνιακά, αυτό που λες, αλλά γενικά, ο Ιβάν έχει ρευστό και στη ΝΔ κολλάνε στα λεφτά, όπως κολλάει η μύγα στα σκατά. Δεν κλείνουν την πόρτα άμεσα, μπορεί να τα βρουν στο μέλλον.

Εικόνα gavrina

Καλησπέρα παιδιά και από μένα. Ειλικρινά έχω φτάσει στο σημείο να πηγαίνω γήπεδο και να σκέφτομαι τι θα γίνει με τον Μαρινάκη. Παντου γύρω σενάρια, δεξιά τον καταδικάζουν αριστερά τον προφυλακιζουν. Απίστευτο μένος και ένα ολόκληρο (παρα) κράτος εναντίον του. Το μόνο μέσο που διαβάζω εννοείται πως είναι το ρατμ και περιμενω κάποια στιγμή να διαβάσω μια θετική είδηση όσον αφορά την έκβαση της υπόθεσης. Δεν μπορώ να καταλάβω την αμυντική στάση του προεδρου σε όλο αυτό το τερατούργημα που του στήσανε. Δηλαδή δεν έχει τίποτα να προσαψει και κανέναν να κατηγορήσει;θέλω να πιστευω οτι περιμενει να πει εκεί που πραγματικά πρεπει. Συνεχίστε την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση μας αδέρφια.

Εικόνα matrasimca

Μην ανησυχεις κοπελα μου,τα δοντια τους θα σπασουν.
Ειναι δυνατον να φοβασαι πως οι ψευτες κατσαπλιαδες θα νικησουν?
Θα τους σαρωσουμε, και να ξερεις οι δικαστες δικαζουν με στοιχεια οχι με τα παραμυθια του Πινοκιο και της παρεας του.
Ενα παρεακι ειναι που απο ατυχημα της φυσης εγινε εξουσια και απο ευτυχημα της ψηφου μας θα παρει την αγουσα για τα αποδυτηρια.
Εχε πιστη και υπομονη.

Εικόνα savvas gridlock

Καλησπέρα. Υπάρχουν ράμματα για τη γούνα όλων των εμπλεκομένων εκβιαστών, βγαίνουν σιγά-σιγά, δες την ιστορία Καμμένος-όπλα, το Golendri του Ιβάν, τις συνομιλίες που ερευνώνται για τις επισκέψεις Τζίβα στο κελί Γιαννουσάκη κτλ.. Απλώς με τη νομιμότητα, θέλει χρόνο κι εδώ οι άλλοι κάθε μέρα κάτι εφευρίσκουν να μας πουν, κατανοητό να έχει κουραστεί ο κόσμος.

Εικόνα gavrina

Ειδικά αυτό με την Τζιβα και τις πιέσεις στον Γιαννουσακη είναι ανήκουστο! Πήγαινε μεσάνυχτα παρατυπα στην φυλακή και δεν άνοιξε μυτη! Είναι τρομερα τα χτυπήματα που δέχεται ο Μαρινάκης αλλά θέλω να πιστευω πως η ηρεμία του απορρέει από την πεποίθηση του και των δικηγόρων του ότι θα αθωωθεί τελεσίδικα. Εν τω μεταξύ πιάνω τον εαυτό μου(ουσα 27)να βράζει και να θέλω να τα σπάσω όλα, ειδικα όταν βλέπω εκπροσώπους των Σανέλ, δεν ξέρω πως συγκρατούνται ακόμα οι νεότεροι.

Εικόνα savvas gridlock

Όπως έγραψε η ίδια η Τζίβα στην απολογία της στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Μπρακουμάτσο, πήρε άδεια από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να μπει στο κελί του Γιαννουσάκη μετά τα μεσάνυχτα. Βέβαια οι μαρτυρίες λένε ότι μίλησε ο Καμμένος με τον αρχιφύλακα για να της επιτραπεί να περάσει, ενώ αρχικά πήγε στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου νόμιζε ότι εκρατείτο ο Γιαννουσάκης κι έφαγε άκυρο, δεν μπόρεσε να μπει. Ας δεχτούμε ότι την κάλυψε μετά η Ξένη Δημητρίου. Επίσης λέει στην απολογία της ότι ο Γιαννουσάκης της ζήτησε να μπει έτσι ''συνωμοτικά'' στο κελί του, για να μην αφήσει ίχνη η εκεί παρουσία της και το μάθει ο Μαρινάκης, γιατί τότε θα έβαζε άτομα να σκοτώσουν το Γιαννουσάκη. Δεν μας λέει όμως γιατί δεν πήρε κατάθεση. Ό,τι κι αν λέγανε 2-3 ώρες στο κελί, έπρεπε να υπάρχει επισήμως. Σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα, κάνει κο-κο-κο η Τζίβα.

Εικόνα chris67

Ψυχραιμία παιδιά! Ο πρόεδρος ακόμη δεν έχει ανοίξει το στόμα του γιατί ξέρει πώς παίζεται το παιχνίδι. Ολες αυτές οι διαρροές τύπου συνεντεύξεων των κυβερνώντων , ότι θα κάνουμε το ένα με την ουεφα, το άλλο με νέο νόμο είναι στο πλαίσιο των εκβιασμών τους!Δεν πρόκειται να καταφέρουν κάτι! Το παλεύουν από όλες τις μεριές αλλά και οι ίδιοι ξέρουν την κατάληξη που θα έχουν. Αφήστε τους νεκρούς να προχωρούν!

Εικόνα savvas gridlock

Δυστυχώς πιέζονται από την πραγματικότητα και την καθημερινότητα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ειδικά στο θέμα Καμμένου-Βασίλη Παπαδόπουλου, το οποίο είναι τόσο ''χοντρό'', που κανονικά είναι ΟΛΟΙ για φυλακή. Όταν ζορίζεις έτσι κάποιον που έχει εξουσία, θα αντιδράσει να σε τραυματίσει, έστω.

Εικόνα koronas7

Επίσης, το ότι θα μπορεί η ΕΕΑ να υποβιβαζει ΠΑΕ και ΚΑΕ δε θα έπρεπε να ανησυχεί και τον "ΦΑΡΟ"?

Εικόνα savvas gridlock

όχι φίλε, γιατί εκεί θα πρέπει οι αλλαγές να περάσουν πρώτα στο καταστατικό της ΕΟΚ και όσο υπάρχει ''σωλήνας'' ΒαΖΕλακόπουλος, αυτό δεν παίζει. Στο καταστατικό της ΕΠΟ πέρασαν στη ζούλα το καλοκαίρι, εναρμονίστηκε με το γελοίο και αντισυνταγματικό αθλητικό νόμο.

Εικόνα koronas7

Υπό την εποπτεία ΦΙΦΑ-ΟΥΕΦΑ, πώς άφησε ο "Τεό" (που λέτε και εσείς) να γίνει κάτι τέτοιο...?

Εικόνα savvas gridlock

''Άφησε'' ή ''συνέβαλε''; Μήπως χέστηκε επάνω του από τις ''κασέτες που υπήρχαν εναντίον του'', οι οποίες δεν έχουν τίποτε σοβαρό, απλώς θα γινόταν ντόρος;

Εικόνα koronas7

Δεν υπάρχει περίπτωση να τον κρατάνε από τ φρύδια επειδή ξέρουν ότι πάει για κεριερα? Σίγουρα αν βγει κάτι θα δημιουργηθεί ντόρος πάντως, γιατί τα τελευταία χρόνια δεν είναι λίγα τα σκάνδαλα σε ΦΙΦΑ-ΟΥΕΦΑ

Εικόνα REDNYC

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Η ΧΩΡΑ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΒΓΟΥΝ, ΠΡΟΕΞΟΦΛΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ".

ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΣΥΛΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ. ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ. ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ, ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΑ, ΤΗΣ ΘΥΡΑΣ 7.

ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! ΤΡΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΑΥΤΟ?

Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ.

Εικόνα savvas gridlock

Δεν μπορώ να εκφραστώ όπως θέλω, αλλά μιλάμε για ΕΛΕΕΙΝΑ σκουπίδια, τα σκάνδαλα στα οποία είναι μπλεγμένοι δεν έχουν τέλος, έχουν παραδώσει τη χώρα στη ρωσική μαφία...

Εικόνα takis xwsiar

Ετσι όπως το πανε Ο Μαρινακης γινεται Μαρτυρας του Ολυμπιακου.Ολα αυτά που τραβαει ο Μαρινακης γινονται διοτι είναι πετυχημένος προεδρος στην ομαδα μας,και μονο γιαυτο!Ουτε τα κουμπαριλικια τους νοιαζουν ουτε τιποτα από όλα αυτά.Το μονο πρόβλημα που εχουν με τον Μαρινακη, είναι ότι γιγαντωνει τον Ολυμπιακο.Αποδειξη σε αυτό είναι το εξης.Ποσα χρονια εχουμε να ακούσουμε οτιδήποτε αρνητικο για τον Κοκκαλη? Ξερεται ποσα? Απο τοτε που σταματησε να διοικει τον Ολυμπιακο!.Τωρα ο Κοκκαλης,ανετος κανει τις δουλειτσες του,και δεν τον ενοχλεί κανεις! Γιαυτο το λογο λοιπον,πρεπει ολοι μας να στηρίζουμε με κάθε τροπο τον Μαρινακη και τον Ολυμπιακο μας,και να μην ξεχασουμε ΠΟΤΕ αυτους που προσπαθουν με λυσσα να μας αφανισουν!Πλεον σημαντικη,η προσπαθεια που κανουν όλα τα παιδια του RATM,αλλα και το γεματο γηπεδο κάθε Κυριακη! Εως τις εκλογες,δεν πρεπει να τους αφήσουμε ήσυχους,ουτε για μια στιγμη! ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΛΑΛΗΤΕΣ,ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΑΚΟΜΗ!

Εικόνα savvas gridlock

Αυτό που γράφεις να χώνευε ο μέσος γαύρος και τι στον κόσμο ρε φίλε...

Εικόνα petros1979gr

Σαββα εγώ δεν μπορώ να καταλάβω, ή μάλλον αδυνατώ να καταλάβω. Αυτοί;; Τί ακριβώς θέλουν; Επιθυμούν ΚΑΙ να δουν τον Ολυμπιακό εκτός Ευρώπης απο την Ουεφα και υποβιβάσμενο σε αλλη κατηγορία για να ευχαριστήσουν το αντιολυμπιακό κοινό τους αλλά και τα ίδια τα στελέχη της κυβέρνησης που είναι πλειστα αεκτζιδικα και παοκτζίδικα και φυσικά τους χορηγούς τους - Σαββίδη, Μελισσανίδη - αλλά ΚΑΙ να δουν τον Μαρινάκη να φεύγει απο τον Ολυμπιακό με αρκετές κατηγορίες και ζημιωμένο επιχειρηματικά ετσι ώστε να κτυπηθεί η αξιωματική αντιπόλιτευση λόγω των σχέσεων του -ιδεολογικά και οικογενειακά με την οικογενεια Μητσοτάκη- ή μόνο το δευτερο;;;
Σε ευχαριστώ

Εικόνα savvas gridlock

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι η πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση που έχει περάσει ποτέ από τη χώρα, τα σκάνδαλα στα οποία πρόλαβαν να μπλεχτούν είναι πολύ σημαντικότερα από όλα μαζί τα σκάνδαλα των προηγούμενων, απλώς με μικρότερο ποσό να διακινείται, να ''τζιράρει'' όπως λέμε. Παρέλαβαν από το Σαμαρά και τον Μπαλτάκο τον μπινέ μία στρωμένη ιστορία λάσπης με το Noor 1 κι έχουν βρει, όπως νομίζουν, κάτι για να ''κρατάνε στο χέρι'' το Μαρινάκη, να τον ελέγξουν, επειδή δεν μπορούν να τον ''πιάσουν'' από αλλού, δεν κάνει δουλειές στην Ελλάδα, δεν έχει την ανάγκη τους. Ακόμη και τα ΜΜΕ που έχει πάρει, δεν είναι κερδοφόρα, χάνει λεφτά επειδή γουστάρει να χάσει. Οι Συριζαίοι λοιπόν θα το τραβήξουν όσο δεν πάει, μέχρι να τους πληρώσει ο Μαρινάκης, μέχρι να τα βρουν, ή μέχρι να δουν ότι ο Μαρινάκης πια δεν αστειεύεται, οπότε σαν γνήσιες κότες θα κάνουν πίσω. Στο παρα-ένα όμως, όχι νωρίτερα. Αυτές τις ανώμαλες αριστερές ρόμπες τις βουλώνεις το στόμα μόνο με δυο τρόπους. Ή με παλαμάρια, ή με λεφτά, τίποτε άλλο δεν εκτιμούν. Ο σανός τώρα που θα μοιράσουν στα γελοία κωθώνια που τους ψήφισαν, για να δικαιολογηθούν στα μάτια τους, ταιριάζει στην ψυχοσύνθεση των κωθωνιών. Με 3-4 ακίνητα και 5-6 αυτοκίνητα ο καθένας εκ των ψηφοφόρων των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, συν καταθέσεις και ομόλογα ως ''κέρδη'' από τα προηγούμενα χρόνια (μέχρι το '70 δούλευαν νύχτα-μέρα οι παπούδες μας και δεν είχαν δεύτερο βρακί να αλλάξουν...), αισθάνονται ''αντισυστημικοί'' και βρίζουν την ''κακή'' Μεταπολίτευση, επειδή ''άλλοι φάγανε τα λεφτά, όχι εμείς'' (όπως φυσικά βρίζουν και τους ξένους που φταίνε για όλα, εμείς εδώ δεν φταίμε σε τίποτε, αλίμονο, εμείς να φταίμε;), αυτά λοιπόν τα κωθώνια τα προηγούμενα χρόνια συνήθως ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και τώρα πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ. Μαζί τους συνασπίζονται οι καραμανλικοί δεξιοί και πλέον το δίδυμο γίνεται εκρηκτικό. ΚΟΠΡΟΙ. ΒΡΟΜΙΑΡΑΙΟΙ. Όλη η λίγδα της ελληνικής κοινωνίας μαζεμένη, η οποία θέλει να τρώει και να ζει εις βάρος άλλων, αλλά να δημιουργεί εχθρούς εικονικούς που ''τους πολεμάμε, εμείς είμαστε οι καλοί''. Εν προκειμένω λοιπόν στο ποδόσφαιρο ο ''εχθρός'' είμαστε εμείς, φίλε. Το αφήγημα των Συριζαίων θα είναι ''20 χρόνια παράγκα ο γαύρος στο ποδόσφαιρο, την γκρεμίσαμε, τα βάζουμε με τα διαπλεκόμενα και τους Έλληνες νταβατζήδες''. Έτσι δεν έλεγε και ο κοιλιόδουλος κοπρίτης της Ραφήνας Καραμανλής, αυτό το παχύδερμο που δεν έχει δουλέψει ούτε μισή ώρα στη ζωή του, κατέστρεψε οικονομικά τη χώρα και παρ'όλα αυτά αποθεώνεται όπου σταθεί κι όπου βρεθεί από ΓΥΦΤΟΥΣ Έλληνες, κόπρους; Αυτό είναι το όλο σκηνικό της βρομιάς, φίλε. Κατά βάση ο εχθρός μας δεν θα έπρεπε να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η μαλακία που δέρνει το μέσο ΈΛληνα και βέβαια το μέσο γαύρο που έριξε ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη, για να μην βγάζουμε τη δική μας ουρά απ'έξω. Αυτή η μαλακία πρέπει να καταπολεμηθεί, γιατί ο Τσίπρας μπορεί να πάει σπίτι του, αλλά στη θέση του να προκύψει νέος και χειρότερος Τσίπρας.

Εικόνα el trick

Δεν έχει καμία απολύτως σημασία το τι θέλουν και επιθυμούν.
Μεγάλη ή μάλλον τη σπουδαιότερη σημασία έχει ότι εμπλέκουν τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ (ξεκαθαρίζω εμπλέκουν τον ΘΡΥΛΟ όχι μόνο τον Μαρινάκη) σαν εγκληματική ΟΜΑΔΑ προκειμένου να πετύχουν να τον σταματήσουν ή και να πετύχουν τον υποβιβασμό του.
Ποιό ξεκάθαρο αυτό από την ανακοίνωση των ανελ δεν μπορούσε να γίνει. Φυσικά αφού και το άλλο μέλος της κυβέρνησης δεν ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ τη θέση του ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι πορεύεται μαζί, άρα ΟΛΗ η κυβέρνηση θέλει το ΚΑΚΟ του ΘΡΥΛΟΥ.
ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
Υ.Γ. ΑΚόμη και στο ποιό απόμακρο και ακριτικό χωριό της Ελλάδας το ΠΡΡΡΡΡΡ δεν το γλυτώνουν, και το ΠΡΡΡΡΡ στο χωριό ΠΟΝΑΕΙ, ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΛΥ.

Εικόνα savvas gridlock

Όχιμ μόνο δεν διαχωρίζει την στάση του ο ΣΥΡΙΖΑ από τον Καμμένο, αλλά τον κάλυψε πλήρως το Σάββατο η ''ΑΥΓΗ''.

Εικόνα Falcon7

Αγαπητέ Σάββα, μάλλον δεν συμφωνείς, αλλά πιστεύω ακράδαντα κι ολόψυχα ότι ο Μαρινάκης πρέπει να απαντήσει δημιουργώντας πολιτικό φορέα υπο την αιγίδα του. Τότε θα τους φύγουν τα τσισάκια ολονών τους. Η πολιτική αλητεία μιας προδοτικής εξουσίας μόνο με πολιτική αντίδραση των υγιών δυνάμεων αντιμετωπίζεται. Στο κάτω κάτω της γραφής, δεν το έχει ανάγκη μόνο ο Ολυμπιακός αλλά η χώρα ολάκερη. Η γνωστοποίηση και μόνο της πρόθεσης δημιουργίας πολιτικού φορέα από τον Μαρινάκη (βλ. Ολυμπιακό), θα προκαλέσει πολιτικό σεισμό σε κυβέρνηση αλλά και σε όλο το πολιτικό φάσμα. Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι έτοιμος από καιρό. Αυτό που θα γίνει με τον πολιτικό φορέα του Μαρινάκη δεν θα έχει προηγούμενο στην Ευρώπη, όχι μόνο στην Ελλάδα. Το ξέρω θα αποτελέσει μεγάλη θυσία από μέρους του Βαγγέλη, αλλά εκεί που έχει φτάσει το πράγμα απαιτεί θυσίες απ' όλους μας.

Εικόνα Ολυμπιακή Αυταπάρνηση

Παρακολουθώ όλα αυτά τα σχόλια, αλλά όντως άπειρος από πολιτική προτιμώ να απέχω στο σχολιασμό. Ωστόσο το δικό σου σχόλιο φίλε το βρήκα ενδιαφέρον.

Δε συμφωνώ στην άποψη να φτιάξει πολιτικό κίνημα ο Μαρινάκης. Άλλο business, άλλο μπάλα, άλλο πολιτική. Το ότι ο Πρόεδρος είναι ικανότατος στις business και στο ποδόσφαιρο δε σημαίνει ότι θα τα κατάφερνε σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Περαιτέρω θα ήθελα να σκεφτείς το εξής, σε μια διεφθαρμένη κοινωνία σαν τη δική μας ή/και σε ένα τόσο διεφθαρμένο πολιτικό χώρο νομίζεις το πρόβλημα είναι η απουσία πρωτοβουλίας ή η απουσία αξιόπιστων προσώπων-συμμάχων; εγώ νομίζω ότι είναι το 2ο. Στον επιχειρηματικό κόσμο τα πάντα προστατεύονται από συμβόλαια, στην πολιτική πως μπορείς να καλύψεις τα νωτά σου; Πιστεύω ειλικρινά ότι σε ένα τέτοιο εγχείρημα ο Πρόεδρος θα ήταν χαμένος από χέρι.

Ο Σάββας νομίζω, πολύ σωστά έθεσε σε κάποιο σχόλιο μέσα σε αυτό το νήμα, ότι π.χ. η ΝΔ δεν τη μπαίνει ευθέως στον ΙΒΑΝ διότι υπάρχει χρήμα και στο μέλλον ίσως τα βρουν. Όπως βλέπεις τα πάντα είναι "λυκοφιλίες" (ο όρος δεν είναι δόκιμος, διότι η πολιτική δεν περιέχει την έννοια της φιλίας πραγματικά).

Προσωπικά, εάν με ρώταγες θα σου έλεγα ότι η καλύτερη τακτική για τον Πρόεδρο είναι να μεταφερθεί η μάχη στο δικό του τομέα (επιχειρηματικό κόσμο). Εκεί είναι πανίσχυρος. Εκεί έχει καλλιεργήσει όλα τα προτερήματά του και εκεί τα πράγματα κινούνται σε συμβατικά πλαίσια. Ξέρεις τι λέω εγώ; για κάθε αδίκημα που του προσάπτουν θα έπρεπε να τους δείχνει 100+ εκατ. επενδύσεις που φέρνει στον τόπο από τις δραστηριότητές του (π.χ. φορολογία που πληρώνει η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ). Να υποβιβαστεί η ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ μας; (οκ προσπάθησε να φτιάξεις Βαλκανική Λίγκα με Ερυθρό Αστέρα κλπ όπου σαν προιόν θα είναι ποιοτικότερο του Ελληνικού Πρωταθλήματος και μετά ασε το εγχώριο σύστημα να αυτοφαγωθεί για τα πενιχρά τηλεοπτικά που θα δίνονται. Αν το θες να το πάω παρακάτω ακόμα, καταγγέλεις την ηθική του Προέδρου; δες για απάντηση την ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ που άρχισε να υπογράφει με συλλόγους όπως η Μπαρτσελόνα. Αυτά και άλλα πολλά.

Το πρόβλημα είναι ότι το μέσο επίπεδο ποδοσφαιρικής παιδείας στην Ελλάδα είναι χαμηλό έως ανύπαρκτο. Φυσικό γιατί στο σκοταδισμό που προκαλείται από τα ΜΜΕ κυβερνά ο μονόφθαλμος. Οι Ολυμπιακοί έχουμε ευθύνη.
Πρέπει να συνεισφέρουμε στο να αναβαθμιστεί αυτή η αντίληψη.

Εγώ τώρα πια δεν κάνω κουβέντα για ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ με άτομα που δεν έχουν δει τουλάχιστον 15-20 ματς από ξένα πρωταθλήματα. Διότι ξέρω ότι απλά είναι ΑΜΠΑΛΟΙ.

Εικόνα savvas gridlock

Δεν συμφωνώ φίλε, ακριβώς όπως το είπες. Παναθηναϊκό Κίνημα εμείς δεν θα φτιάξουμε ποτέ.

Εικόνα Falcon7

Σε καμμία των περιπτώσεων δεν εννοούσα ρόζ καταστάσεις στύλ 'Παναθηναϊκό Κίνημα', αγαπητέ Σάββα. Άλλωστε για Ολυμπιακό μιλάμε. Όμως το πράγμα έχει ξεφύγει εδώ και καιρό από το αθλητικό πλαίσιο. Επομένως πρέπει να εξετάζουμε όλες τις εναλλακτικές δράσεις και αντιδράσεις. Έστω και ώς απειλή για τους απέναντι.

Εικόνα holland74

Νομίζω θα μπορούσε να είναι μία λύση..

Εικόνα crazywaters7

Αδερφέ Falkon7 ακριβώς αυτό είχα και εγω στο μυαλό μου τις τελευταίες μέρες! Οτι αν έκανε κόμμα ο Βαγγέλας θα τον ψήφιζα με χίλια!

Εικόνα Falcon7

Έτσι ακριβώς αδερφέ crazywaters7. Δεν πάει άλλο η κατάσταση αυτή. Κάτι πρέπει να γίνει και γρήγορα μάλιστα.

Εικόνα crazywaters7

Μακάρι να το τολμήσει ο Βαγγέλης και να τους πάρει και τα σώβρακα!
Εγω προσωπικά και σαν πρωθυπουργό θα τον εμπιστεύομουν αφού, πέρα απο τα οπαδικά, έχει αποδείξει οτι ξέρει να ανεβάζει επίπεδο ένα οργανισμό, οικονομικά, σε δημόσιες σχέσεις και ανθρωπιστικά.

Εικόνα koronas7

Όλη αυτή η ιστορία ξεκίνησε θεωρητικά για να πλήξει και την αντιπολίτευση, αλλά εκείνοι φαίνεται ότι δεν αντιδρούν προς το παρόν στην σκευωρία που στήνουν οι ανώμαλοι

Εικόνα savvas gridlock

Καλά η αντιπολίτευση, φίλε, ειδικά με τον Κούλη μπροστάρη, είναι μια ''οπτασία''. Ύπνος βαθύς παντού...

Εικόνα Giannis

Σάββα πως μπορείς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου όταν έχεις όλη την κυβερνητική μαφία εναντίον σου;Υπάρχει περίπτωση να γλυτώσει ο Βαγγελας;Οι τύποι είναι ανώμαλοι υπάλληλοι που ξέρουν ότι δεν θα ξαναδούν εξουσία πιστεύω ότι θα πάνε να μας υποβιβασουν κ δεν φοβούνται κανένα ούτε κόσμο ούτε τίποτα...Μακάρι αλλά τώρα τελευταία αυτή η γενιά όλο δέρνει από το πληκτρολόγιο...

Εικόνα savvas gridlock

Δεν διαφωνώ στο γενικότερο πνεύμα των όσων λες, Γιάννη. Απλώς να ξέρεις ότι αν έρθει εκείνη η ώρα του ποδοβολητού, που καλό για όλους θα είναι να μην έρθει, θα πετάγονται μόνες τους οι συριζοπούλες από τα παράθυρα.